Zinderende tweede helft

Nootdorp JO13-1 – DHC JO13-2  4 maart 2017

Ruststand 1:0

Einduitslag 1:1

Doelpunt: Max

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Hercules was het na een weekje rust tijd voor de terugwedstrijd tegen Nootdorp. Nootdorp was virtueel nummer een en bij winst tegen DHC zou deze ploeg de koppositie pakken. Van de wedstrijd thuis wisten we nog dat Nootdorp fysiek sterk is, weinig weg geeft en een aantal uitstekende voetballers heeft. Dat werd bevestigd in de eerste helft. Nootdorp viel aan en DHC hield tegen. Ondanks dat ene slippertje waardoor we al snel op 1-0 achter kwamen deden we dat niet eens heel slecht, al was er wel wat hulp van de paal nodig om niet met een grotere achterstand te gaan rusten. Maar aanvallend kwamen we er nauwelijks aan te pas. Gezien het spelbeeld was er bij het rustsignaal dan ook weinig reden tot optimisme over een goed resultaat.

Waar onze jongens nog wel eens slap aan de tweede helft beginnen was dat dit keer compleet anders. Vanaf het fluitsignaal zagen we plots een heel ander DHC. Er werd plots vooruit gevoetbald en ook op het middenveld werden steeds meer duels gewonnen. Al snel leidde dat tot de gelijkmaker. Na een mooie en vloeiende aanval over rechts stuitte Jaylano eerst nog op de keeper maar Max was zeer attent in de rebound en legde de 1:1 knap binnen. Nootdorp had hier duidelijk geen rekening mee gehouden en was even van slag. Dat gaf ons de kans om nog twee keer gevaarlijk voor het doel van Nootdorp op te duiken. DHC groeide in de wedstrijd en de jongens gingen er zichtbaar steeds meer in geloven dat er iets moois stond te gebeuren. Zo ontstond een enorm spannende slotfase waarin beide ploegen hadden kunnen scoren. Manus redde een paar keer uitstekend op grote kansen van Nootdorp, maar ook DHC had nog enkele grote kansen op een uitslag die helemaal sensationeel zou zijn geweest. Maar met het gelijk spel waren we dik tevreden. Op karakter een punt pakken tegen de nummer één is ontzettend knap.

Nu maar hopen dat de jongens wat minder wisselvallig worden en de volgende wedstrijd een zelfde instelling tonen als vandaag. Wellicht zit er dan weer een keer een overwinning in!

De verslaggever