Zeer verdiende zege bij Gemert

zondag 5 februari 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 18

Gemert – DHC 2-3 (0-2)

Scheidsrecher: O. Esen (Almelo)

Grensrechters: A. Afalah (Bergschenhoek) en N.G.G. Lenderink (Haaksbergen)

31 min. 0-1 Frank de Lange

43 min. 0-2 (eigen doel Gemert-speler)

48 min. 0-3 Melvin Vissers

77 min. 1-3

84 min. 2-3

Opstelling

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie (53 min. Mostava Frederik);

Romano Denneboom (83 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer (71 min. Roy Speelman), Melvin Vissers

Boekingen:

79 min. Frank de Lange

Trainer/coach Rob de Lange begint in vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen RKAVV nu uit bij Gemert met Frank de Lange terug op het middenveld, waardoor deze keer Mostava Frederik op de bank begint. Voor het overige is de basisopstelling ongewijzigd.

De Delftenaren beginnen goed aan de wedstrijd, met veel balbezit en veel seplend op de andere speelhelft. De thuisclub laat dat ook toe en begint afwachtend, met vooralsnog slechts twee spitsen. Dat laatste geeft beide DHC-backs, Anthony Pique en Jeffrey van Roon, veel ruimte om langs de flanken op te komen. Dat doen ze dan ook veelvuldig. Al na 7 minuten onstaat op die wijze de eerste mogelijkheid voor de groen-zwarten als Tidde Tromp de bal op de rechterflank speelt op de diepgaande Pique, waarna zijn voorzet door een Gemert-verdediger wordt weg gehaald net voor Jordy Brouwer gevaarlijk kan worden. Slechts drie minuten later verovert aan de linkerkant Jeffrey van Roon de bal op het middenveld, waarna hij de bal speelt op Frank de Lange die direct weer terug speelt op de diepgaande Van Roon, die over de uitkomende Gemert goalie doel treft, maar scheidsrechter Esen (Almelo) kent vanwege buitenspel dit doelpunt niet toe. Na een kwartier spelen zien we de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, maar de kopbal gaat over het door Mark Smith verdedigde doel. De Delftenaren blijven een overwicht houden. We noteren een redding van de Gemertse doelman op een schot van afstand van captain Tidde Tromp, terwijl kort daarna een vrije trap van Jordy Brouwer vanaf circa 30 meter door een verdediger wordt weg gewerkt. Aan de andere kant kan Mark Smith een hakballetje van een van de Gemertse spelers gemakkelijk oprapen. Na een klein half uur komt Gemert langzamerhand wat meer naar voren, hetgeen er na 28 minuten toe leidt dat DHC keeper Mark Smith bekwaam redding moet brengen als een diepgaande Gemertse speler alleen voor hem verschijnt. Na 31 minuten bereikt Melvin Vissers vanaf het middenveld de aan de linkerkant diepgaande Frank de Lange, die keurig in schiet en de 0-1 op het scorebord brengt. Een mooi en verdiend doelpunt. De wedstrijd kabbelt rustig voort en de rust lijkt te komen met 0-1, maar kort voor de rust steekt Gemert de helpende hand toe: Bram Jacobs denkt de bal terug te spelen op zijn doelman Sven van Ommeren, die echter ver is uitgelopen, waardoor de bal richting het lege doel gaat en de ultieme reddingspoging van Van Ommeren de bal alleen maar verder het doel in laat gaan: 0-2. En die stand is gezien het spelbeeld van de 1e helft zeer verdiend.

Kort na de doelwisseling zien we de mooiste aanval van de wedstrijd. Romano Denneboom speelt de bal op rechts diep naar Tidde Tromp, die vervolgens vanaf de rechterzijkant de bal keurig voorzet op de mee opgekomen Melvin Vissers, die vanaf circa 14 meter ineens op doel schiet: 0-3. Een prachtig doelpunt. En daarmee is de wedstrijd definitief beslist. De thuisclub is kennelijk nogal teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd, want het aantal overtredingen neemt toe. En als scheidsrechter Esen dan ook steeds meer kaarten uit deelt, richt Gemert zich steeds meer tegen die scheidsrecher. Als gevolg van overtredingen raken Joshua Wadie en Jordy Brouwer geblesseerd, waarna ze worden vervangen door respectievelijk Mostava Frederik en Roy Speelman. Later in de wedstrijd komt Sergio Calor in het veld voor Romano Denneboom. De wissels brengen de nodige omzettingen met zich mee, terwijl de 0-3 tussenstand er ook toe leidt dat de groen-zwarten nonchalant worden. Men speelt op balbezit, hetgeen op zich vrij gemakkelijk lukt, maar dat is uiteraard niet ruim een half uur vol te houden. Gemert raakt steeds meer geirriteerd door de scheidsrechter en uiteindelijk gaan ze alles of niets spelen. Dit leidt er toe dat Gemert na 56 minuten bij een voorzet de bal op de lat boven Mark Smith ziet belanden. Als met nog een half uur te spelen een Gemert-speler zijn 2e gele kaart ontvangt, gaat het Gemertse 10-tal er met extra energie tegen aan. De groen-zwarten krijgen echter nog voldoende kansen om te scoren. Een vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de doelman van de thuisclub gestopt, we zien een aantal goede acties van en kansen voor invaller Mostava Frederik, alsmede de Gemertse doelman die ingrijpt net voor Romano Denneboom gevaarlijk kan worden. Het blijft 0-3 en DHC blijft op balbezit spelen. Na 77 minuten leidt dit tot balverlies op het middenveld, een voorzet vanaf onze linkerkant en een vrijstaande Gemert-speler die schitterend in de kruising schiet: 1-3. Nog steeds geen donker wolkje aan de lucht, althans voor de Delftenaren. Alledrie de ingevallen jeugdige DHC-ers laten zich zien: op aangeven van Roy Speelman schiet Mostava Frederik ternauwenood over het doel, terwijl een goede poging van Sergio Calor een prooi wordt voor dezelfde plaatselijke sluitpost. Na 84 minuten brengt een diepe bal van Gemert een van hun spelers alleen voor Mark Smith en is het onverwachts 2-3. Dit geeft de thuisclub alsnog hoop en energie, maar verder komt het niet. In de blessuretijd is Mostava Frederik nog eenmaal gevaarlijk voor het andere doel, maar ook dan grijpt de Gemertse doelman in. Kort hierna blaast scheidsrechter Esen voor het einde van de wedstrijd. Na afloop tellen we in totaal 6 gele kaarten voor de thuisclub, waarvan voor een van hen dubbel-geel en dus rood. Aan DHC-kant noteren we slechts eenmaal geel.

Gedurende de terugreis van anderhalf uur vanuit Gemert naar de Brasserskade is er ruimschoots tijd om de gespeelde wedstrijd na te bespreken. Een goed spelend DHC is sterker en meer aanvallend dan de aanvankelijk nogal afwachtende thuisclub. Als DHC kort na rust op 0-3 komt, blijven de groen-zwarten de bovenliggende partij maar men wordt te nonchalant, verzuimt pm nog meer doelpunten te maken en geeft de thuisclub daarmee enige hoop door hen terug te laten komen tot 2-3. Maar de Delftse zege is terecht en meer dan verdiend. De groen-zwarten noteren sinds de winterstop hiermee nu 7 punten uit 3 wedstrijden. Ze stijgen hiermee naar de 7e plek in de Hoofdklasse. Door het nogal ongelijke aantal gespeelde wedstrijden is een goed beeld van de ranglijst echter momenteel niet te geven, maar een overwinning in de eerstvolgende wedstrijd tegen IFC (dat staat op plek 8 met evenveel punten als DHC, maar een wedstrijd meer gespeeld) is de volgende doelstelling om daarmee ruim afstand te gaan nemen van de onderste vier plekken, zijnde de posities voor de nacompetitie-omlaag (nr 13 en 14) dan wel voor directe degradatie (nr 15 en 16). Komende zondag speelt DHC thuis tegen genoemde tegenstander, IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht.