Zat-1 verliest in de 2e helft

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 25 november 2017, 17.00 uur, competitiewedstrijd nr 9
DHC Zat-1 – Quintus 1-5 (1-1)
Scheidsrechter: K. van Valen (Alphen a/d Rijn)

13 min. 0-1
29 min. 1-1 Danny vd Ree
53 min. 1-2
62 min. 1-3
73 min. 1-4
87 min. 1-5

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Duncan Jansen, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;
Jeremy de Vreede, Revy Rosalia, Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos (9 min. Johnny vd Ree), Nick van Willigen (62 min. Ari Lima Dias), Sonny Hartog

Gele kaarten DHC:
49 min. Sonny Hartog
54 min. Revy Rosalia
60 min. Nick van Willigen

Ten opzichte van de wedstrijd van een week eerder (DVC uit) ontbreken voor de thuiswedstrijd tegen Quintus bij de groen-zwarten Wendel Tromp (geschorst), Barry de Poorter en Robin van Straaten. Koen van Willigen blijft in de dug-out. Sonny Hartog is na zijn blessure weer wel beschikbaar. En ook Ari Lima Dias is alsnog beschikbaar. Gino Kos begint licht geblesseerd aan de wedstrijd, maar moet zich al na 9 minuten laten vervangen.
Het team van trainer/coach Xander Pronk begint tegen subtopper Quintus enigszins voorzichtig aan de wedstrijd, die aanvankelijk een gelijkopgaand spelbeeld laat zien. Na een klein kwartier levert het 1e schot van Quintus – vanaf de punt van het strafschopgebied aan onze rechterkant diagonaal in de verre hoek – direct een doelpunt op: 0-1. Enkele minuten daarna weet de DHC-verdediging op de doellijn een 2e doelpunt te voorkomen. Daarna komen de groen-zwarten weer wat beter in de wedstrijd en men komt dan ook meer en meer op de andere speelhelft. Na bijna een half uur spelen noteren we een uitstekende voorzet van de over rechts ver opgekomen Duncan Jansen, die voor het doel beheerst wordt ingeschoten door aanvoerder Danny vd Ree: 1-1. Dat is de op dat moment verdiende gelijkmaker. Kort hierna lijkt de thuisclub zelfs op voorsprong te komen, als een verre vrije trap van Danny vd Ree vanaf de linkerkant bij de 2e paal keurig wordt ingekopt door Revy Rosalia, maar de bal gaat helaas net naast het doel. Zonder noemenswaardige feiten komt de rust dan met 1-1.
Na de doelwisseling is, na 51 minuten, de 1e doelpoging van de groen-zwarten als Danny vd Ree vanaf rechts een voorzet geeft, waarna de door Jeremy de Vreede ingeschoten bal ternauwernood door een Quintus-verdediger kan worden geblokkeerd. Twee minuten later is het dan aan de andere kant 1-2 als een voorzet vanaf onze linkerkant ongehinderd en dus eenvoudig kan worden ingekopt. Kort hierna, na 54 minuten, gaat Danny vd Ree diep vanaf de middenlijn, maar met een vrij grove charge wordt hij ten val gebracht, hetgeen scheidsrechter Van Valen helaas ontgaat: geen vrije trap, geen kaart. Maar het commentaar daarover van Revy Rosalia levert hem dan wel een gele kaart op. De sfeer wordt er hierdoor niet beter op. Kort hierna, na 60 minuten, ontvangt dan Nick van Willigen ook geel, terwijl al eerder Sonny Hartog geel heeft ontvangen. Veel later in de 2e helft zien we dezelfde Quintus-speler nogmaals met een stevige charge op Danny vd Ree, maar ook dit keer laat de – verder goed fluitende – scheidsrechter Van Valen door spelen. De groen-zwarten zijn door de niet-bestrafte 1e overtreding op Danny vd Ree en de gele kaarten voor Rosalia en Nick van Willigen geirriteerd en laten zich daardoor afleiden. Dit leidt na 62 minuten tot de 1-3 na een corner voor Quintus. Enige minuten later, na 67 minuten, schiet Sonny Hartog aan de andere kant helaas op de paal, waarmee de kans op de aansluitende treffer verloren gaat. Hierna is het in feite over en is de wedstrijd beslist. DHC geeft het eigenlijk een beetje op, Quintus gaat nog even door. In de slotfase loopt de score dan nog een beetje onnodig op. Na 73 minuten wordt het 1-4 als een Quintus-speler alleen voor doelman Marciano van Dam komt te staan en de bal langs hem in het doel schiet, terwijl na 87 minuten Van Dam door een alleen op hem afkomende Quintus-speler wordt omspeeld: 1-5.
We kunnen concluderen dat er helaas wederom een nederlaag wordt geleden, maar Quintus staat dan ook in de subtop van deze 4e klasse. In de 1e helft gaat het redelijk gelijk op, maar in de 2e helft is in feite de 1-3 beslissend, zeker als de kans op 2-3 middels een schot op de paal door Sonny Hartog verloren gaat. Dat het dan nog 1-5 wordt is onnodig.