Zat-1 stelt zwaar teleur uit bij DVC

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 18 november 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 8
DVC – DHC Zat-1 3-2 (1-1)
Scheidsrechter: R. Parmessar (Den Haag)

8 min. 0-1 Gino Kos
38 min. 1-1
54 min. 2-1
76 min. 3-1
85 min. 3-2 Wendel Tromp

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;
Duncan Jansen, Revy Rosalia, Jeroen Leenders, Lennart van Kruijl;
Jeremy de Vreede, Yassin Laachach, Danny vd Ree (aanv.);
Gino Kos (73 min. Wendel Tromp), Ari Lima Dias (82 min. Nick van Willigen), Johnny vd Ree (45 min. Barry de Poorter)

Gele kaarten DHC:
14 min. Gino Kos
33 min. Johnny vd Ree
74 min. Danny vd Ree
90 min. Wendel Tromp
90+1 min. Wendel Tromp = 2e geel en dus ROOD

Na een vrij weekend had iedereen lang uitgekeken naar de derby uit tegen DVC, slechts enige honderden meters verderop langs de Brasserskade. Een aantal DHC-ers hebben eerder ook bij DVC gespeeld, maar voor de meesten van hen geldt dat zij daarvoor ook al bij DHC hebben gespeeld. Kortom: over en weer kent men elkaar.
Aan DHC-kant ontbreekt Sonny Hartog (blessure), terwijl Robin van Straaten en Koen van Willigen als wisselspeler op de bank zitten, maar zoals achteraf blijkt niet in het veld zullen komen, aangezien er immers maar drie spelers gewisseld mogen worden. Duncan Jansen speelt vandaag weer mee. Yassin Laachach speelt nu op het middenveld, zijn plaats achterin wordt ingenomen door Revy Rosalia.
De groen-zwarten beginnen heel gedreven en dus goed aan deze uitwedstrijd. Al na 1 minuut noteren we de eerste kans als een voorzet van Danny vd Ree vanaf links door Gino Kos over het doel wordt geschoten. DHC blijft aanvallen. Al na 8 minuten levert dit succes op: Jeremy de Vreede onderschept de bal in de DVC-verdediging en speelt de bal op Ari Lima Dias, die Gino Kos bereikt en die scoort beheerst de 0-1. De groen-zwarten zijn veel sterker en blijven dan ook aandringen. Revy Rosalia bereikt na 10 minuten met een prachtige lange bal Johnny vd Ree, maar zijn solo strandt op de DVC-keeper. Na ruim een kwartier noteren we een vrije trap van Yassin Laachach, maar de DVC-goalie stopt de bal. DHC houdt het overwicht, maar het duurt lang voor de groen-zwarten weer echt gevaarlijk worden. Na een half uur spelen geeft Yassin Laachach de bal diep op links, waar de opkomende Lennart van Kruijl goed achteraan gaat en de bal voor geeft, waar Ari Lima Dias zwaar gehinderd de bal net naast het DVC-doel schiet. Na 33 en na 35 minuten geeft de Haagse scheidsrechter Parmessar tweemaal achtereen geel aan dezelfde DVC-er die daardoor met rood van het veld moet. DHC komt daarmee in overtal met 11 tegen 10 DVC-ers te staan. Desondanks weet de thuisclub, in ondertal, slechts drie minuten later door een afstandschot de 1-1 te scoren. En dat bij slechts een van de spaarzame keren voor de rust dat DVC bij het DHC-doel in de buurt komt. De laatste aanvallende acties voor de rust zijn voor DHC. Eerst speelt Danny vd Ree de bal op Ari Lima Dias, maar de DVC-keeper brengt redding op zijn schot. Kort daarna is het Jeremy de Vreede die de bal via Johnny vd Ree bij Ari Lima Dias doet belanden, maar nu brengt een verdediger redding. Daarmee komt de rust met 1-1. En DHC staat dus met een speler meer, dus dat moet kunnen…
In de rust wordt Johnny vd Ree vervangen door Barry de Poorter, die op het middenveld gaat spelen; Yassin Laachach gaat centraal achterin spelen en Revy Rosalia komt nu voorin de aanval versterken. Na de doelwisseling verwacht men een aanhoudend overwicht van de groen-zwarten, maar dat blijkt niet helemaal het geval te zijn. Met 10 man doet DVC het beter dan eerder met 11 spelers. Na 54 minuten leidt dit tot een aanval van DVC en een voorzet vanaf onze rechterkant, die bij de 2e paal wordt ingekopt, waarna de bal via twee DHC-ers die net voor de doellijn staan toch het doel in verdwijnt: 2-1 voor het DVC-tiental. De groen-zwarten blijven aanvallen, maar het gaat minder goed dan in de 1e helft en bovendien steeds moeizamer en gehaaster. Een vrije trap vanaf circa 20 meter van Danny vd Ree wordt gestopt door de doelman van de thuisclub, een voorzet vanaf onze linkerkant wordt door de mee opgekomen Barry de Poorter over het doel geschoten. Na 73 minuten komt Wendel Tromp in het veld voor Gino Kos en de groen-zwarten proberen uit alle macht om de gelijkmaker te scoren. Kort hierna treft een onverwachts afstandsschot van de thuisclub echter doel en is het 3-1 en dat in het voordeel van een 10-tal DVC-ers. DHC blijft aanvallen, met de moed der wanhoop. Met nog een kleine 10 minuten te spelen, komt Nick van Willigen in het veld voor Ari Lima Dias (die vanwege werkzaamheden op zaterdag hoogst waarschijnlijk bij deze zijn laatste wedstrijd speelt). Kort hierna speelt aanvoerder Danny vd Ree de bal diep op Barry de Poorter, die breed speelt op de net ingevallen Nick van Willigen, maar diens schot gaat net naast het vijandelijke doel. In de volgende aanval gaat Wendel Tromp diep en daarmee helemaal alleen op de DVC-doelman af: 3-2. En dat met nog vijf minuten te spelen. De groen-zwarten trekken naar voren, waardoor aan de andere kant DVC nog eenmaal gevaarlijk kan worden, maar doelman Marciano van Dam redt bekwaam op een van dichtbij ingeschoten bal. Na 90 minuten krijgt Wendel Tromp dan een gele kaart en een minuut later nog eentje en dus rood. Daarmee is het 10 tegen 10 en al blessuretijd. In de 3-2 stand komt dan ook geen verandering meer.
Een zwaar teleurstellend resultaat tegen een team dat voor de wedstrijd onder DHC Zat-1 stond. En dat terwijl DHC bij een 0-1 voorsprong na 35 minuten ook nog eens in een overtal situatie kwam te staan vanwege rood voor een DVC-er. Met 10 DVC-ers kwamen zij terug van 0-1 naar 3-1 en dat mag Zat-1 zichzelf aan trekken. DVC passeert nu DHC Zat-1 op de ranglijst, waar de groen-zwarten nu 11e staan van de 13. De komende wedstrijden zijn zeker niet de makkelijkste, te weten: Quintus thuis (5e plek), Vredenburch uit (3e plek), Semper Altius thuis (2e plek) en Oliveo uit (7e plek). En dan zit de 1e competitiehelft er op en is het winterstop. Er moeten in die komende zware wedstrijden echter nog wel wat punten gehaald kunnen worden!