Winst voor DHC in Groesbeek

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 december 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 13

Jong Achilles’29 – DHC    0-2  (0-1)

Scheidsrechter:  J.A.B. Lensink  (Arnhem)

Grensrechters:  T. Nagtegaal  (Etten Leur) en K. Tardy  (Leeuwarden)

14 min.     0-1   Tidde Tromp

70 min.     0-2   Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper (30 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag (78 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

81 min.   Anthony Pique

Sinds de thuis-overwinning tegen Silvolde op 1 oktober jl. werd door DHC in 7 competitiewedstrijden niet gewonnen. Vandaag, 9 weken later, werd in Groesbeek bij Jong Achilles’29 een belangrijke 0-2 winst behaald. Na een lange periode van blessureleed keerde Levi Schipper vandaag terug in de basis. Nu 30 min. moest hij met een gebroken pols het veld verlaten richting ziekenhuis.

Op 12 juni 1983 speelt DHC al eens eerder uit bij Achilles’29. DHC heeft die dag genoeg aan een 1-1 gelijkspel om voor de eerste keer kampioen van Neerland te worden bij de zondagamateurs. Twee jaar later, in 1985, volgt de tweede keer dat de groen-zwarten deze titel behalen. Na een rit van bijna 2 uur en deels via een stukje Duitsland arriveert DHC vandaag bij Achilles’29, waar duidelijk minder toeschouwers aanwezig zijn dan ruim 34 jaar terug.

Rob de Lange kan vandaag dus weer beschikken over Levi Schipper én over Wesley Verhoek die vorige week afwezig was in verband met één wedstrijd schorsing. Hierdoor beginnen Vincent Romeijn en Roy Speelman vandaag op de bank. Joey Emmerink schuift vanuit de achterste linie naar het middenveld.

Al snel na het beginsignaal ziet Jeffrey van Roon zijn vrije trap van 18 meter over gaan. Enkele minuten later stopt doelman Mats Mangelmans het eerste schot van de thuisploeg. In de 11e min. zin de groen-zwarten gevaarlijk, als Joey Emmerink op rechts Melvin Vissers alleen wegstuurt. Zijn schot wordt gestopt door de Groesbeekse doelman. Drie minuten later is er toch een voorsprong voor DHC. Tide Tromp speelt op Melvin Vissers die de bal doorspeelt het strafschopgebied in en de doorlopende Tidde Tromp tikt de bal prima langs de uitlopende doelman: 0-1. Kort hierna kopt Jordy Brouwer net over na en voorzet van Melvin Vissers. Enkele minuten later is er een voorzet van Wesley Verhoek, waarna Melvin Vissers de bal net over schiet. Na 26 min. de eerste mogelijkheid voor Jong Achilles, als een corner wordt ingekopt en bovenop de lat over gaat. In de tegenaanval zet Tidde Tromp druk, waarna één van de spelers van de thuisclub de bal maar net over zijn eigen doel corner schiet. Na een half uur komt Levi Schipper na een duel op de rand van het eigen strafschopgebied ten val, waarna hij met een polsblessure richting ziekenhuis gaat. Vincent Romeijn is de vervanger op het middenveld, Joey Emmerink schuift weer een linie terug. In de 38e min. tikt de Jong Achilles-doelman een schot van Jeffrey van Roon net over. Hierna stopt de Groesbeekse doelman nog gevaarlijke schoten van Melvin Vissers, Wesley Verhoek en Jordy Brouwer. Met een 0-1 voorsprong gaan we dan ook de rust in.

Een kleine 10 min. na rust is het opnieuw de doelman van de thuisploeg die redding brengt op een schot van Jordy Brouwer. In de 56e min. pakt aan e andere kant Mats Mangelmans een inzet van Jong Achilles. een prima actie van Melvin Vissers gaat voorlangs net langs Djerreld Muntslag en Tide Tromp. Na een volgende voorzet van Melvin Vissers gaat Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit, maar scheidsrechter Lensink laat doorspelen. In de 70e min. een prima actie va nDjerreld Muntslag die de bal teruglegt op Jordy Brouwer. Zijn schot van dichtbij wordt door de doelman nog net over getikt. Uit de daarop volgende hoekschop komt de bal wederom bij Jordy Brouwer, die prima inschiet: 0-2. DHC blijft met veel inzet spelen en probeert de wedstrijd definitief te beslissen. De doelman stopt een schot van Tidde Tromp en een voorzet van Tidde Tromp wordt door een verdediger vlak voor het doel net weggetikt voor Djerreld Muntslag. In de 77e min. schiet Jeffrey van Roon in, waarna een verdediger de bal van de lijn kan wegtrappen. Met nog een kleine 10 min. te spelen stopt Mats Mangelmans een kopbal na een vrije trap van de thuisclub. Vervolgens is DHC dan weer dicht bij een doelpunt, als een vrije trap van Melvin Vissers door de doelman wordt gestopt. In de rebound speelt Tidde Tromp op Jordy Brouwer, maar zijn schot wordt geblokt. DHC speelt vervolgens zonder problemen de wedstrijd uit, 3 punten meenement naar Delft.

Vervolgens is het wachten op het moment dat de bus Levi Schipper bij een ziekenhuis in Nijmegen kan ophalen, de foto’s zijn gemaakt, de pols weer recht gezet is en in het gips zit. Ruim na 20.00 uur is men vervolgens terug bij DHC. Het belangrijkste is de belangrijke winst. Nog twee wedstrijden – Purmersteijn thuis en Alphense Boys uit – voor de winterstop.