Winnen

Tekst: Dik Schreuders

Deelnemen is leuk, op de Olympische Spelen, op het WK Voetbal, maar ook in de competities. Aan het eind van het seizoen worden de prijzen verdeeld en wordt ook duidelijk wie eventueel een afdeling omlaag gaan. Dan gaat het toch om winnen. Voor de meeste teams nog 3 wedstrijden te gaan, belangrijke wedstrijden. Alle groen-zwarten veel succes toegewenst!

DHC deed twee weken terug wat men moest doen. Winnen uit bij nummer twee Achilles 1894 in Assen. Ook de komende 3 wedstrijden moeten gewonnen worden om zonder een moeizame nacompetitie zich direct te kunnen handhaven in de Hoofdklasse. En dat is toch wat we willen. Zondag om 14.00 uur wordt afgetrapt tegen Leonidas. De Rotterdammers maken nog alle kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie. Uit verloor DHC na een voorsprong in de slotfase. Steun de mannen van Rob de Lange en moedig onze mannen aan!

DHC 3 speelt uit bij Zoetermeer 6. Onze mannen nemen met nog 3 wedstrijden te gaan met 3 punten achterstand op Nieuwerkerk 6 de 2e plaats in. Zoetermeer staat direct achter ons team en heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. Succes ! In Nootdorp ontmoet DHC 4 om 13.00 uur het team van RKDeo 12. Met een keurige 5e plek heeft men een prima seizoen. In het Stadion speelt DHC Veteranen-1 om 10.00 uur tegen ODB 4. Ook voor dit team met een gedeelde 3e plaats een mooi seizoen.

Nog 3 wedstrijden voor DHC O19-1. Na de promotie afgelopen seizoen moet men nu alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de 3e divisie. Tegenstander komende zaterdag (15.00 uur) in het Stadion is RKAVV, dat met nog 3 wedstrijden te spelen 4 punten voor staat. Winst is geboden. Om 14.30 uur speelt DHC O19-3 thuis eveneens tegen het op de 2e plaats staande RKAVV. DHC O17-1 moet nog 3 wedstrijden spelen, waar men komende zaterdag thuis (13.00 uur) staartploeg Westlandia treft. Na de 1-3 winst uit bij Velo afgelopen woensdagavond is de voorsprong op de nacompetitie-plekken 8 punten en is men dus nagenoeg veilig. In de laatste serie wedstrijden werd er leuk gevoetbald en van de 6 wedstrijden werd 3 maal gewonnen en 3 maal gelijk gespeeld. Prima ! Afgelopen zaterdag plaatste men zich thuis tegen HVV voor de halve finale van de beker. Deze halve finale staat op dit moment op het programma voor komende dinsdag thuis tegen Den Hoorn.

DHC O15-1 is deze zaterdag vrij. Afgelopen zaterdag verloor men helaas de halve finale van de beker op eigen veld tegen Alphense Boys. Uit bij Wippolder speelt DHC O15-2. Met 3 punten achterstand en 1 wedstrijd minder gespeeld dan Quintus, is men zeker nog kansrijk voor het kampioenschap. Aanvang 11.00 uur aan de Brasserskade DHC O15-3 tegen het hoogste O15-team van Vitesse Delft. De rood-zwarten staan bovenaan met 2 punten meer en 1 wedstijd meer gespeeld dan…..DHC. Succes jongens!  In Den Haag ontvangt HVV het team van DHC O13-1. Na de winterstop werden 7 van de 8 wedstrijden verloren. Wellicht kan men deze week voor een verrassing zorgen? DHC O13-2 speelt in Delft Zuid uit tegen Full Speed. Nadat de laatste wedstijd tegen concurrent Laakkwartier met 5-1 werd gewonnen, zijn de groen-zwarten koploper. De rood-witte tegenstander van komende zaterdag staat op de 4e plaats. Op eigen veld trapt DHC O13-3 om 11.15 uur af tegen Stompwijk.

Bij de jongere jeugd ontmoet DHC O11-1 thuis Feyenoord O10-1, waar men afgelopen zaterdag voor de beker tegen Feyenoord O10-2 met 0-1 verloor in de halve finale van de beker. Om 8.30 uur trapt DHC O11-2 thuis af tegen Nieuwerkerk. DHC O11-3 speelt thuis tegen buurman DHL, terwijl DHC O11-4 thuis GLZ/Delfshaven treft, beide aanvang 9.45 uur. In Rotterdam Zuid speelt DHC O9-1 voor de competitie tegen Spartaan’20, hetgeen waarschijnlijk over enkele weken ook de bekerfinale is. DHC O9-1 platste zich afgelopen zaterdag daarvoor via een 10-3 overwinning op Ter Leede. DHC O9-3 gaat uit naar HVV. Aan het einde van de Brasserskade staat DVC tegen DHC O9-4 op het programma. DHC O9-5 trapt om 8.30 uur thuis af tegen Zoetermeer.

Allen een sportief en succesvol weekeinde toegewenst!