Wie speelt waar en wanneer?

Tekst: Dik Schreuders

Ook komend weekeinde is er weer een beperkt programma met inhaal-, beker- en oefenwedstrijden. En juist in zo’n weekeinde is het nog meer dan anders de vraag wie speelt waar en wanneer ? Wedstrijden worden verschoven of afgezegd of alsnog vastgesteld. Hetgeen ik hier midweeks schrijf, is in het weekeinde regelmatig al weer gewijzigd. Ik ga hier wekelijks uit van hetgeen bij mij op het moment van schrijven bekend is. En ondanks alles, het meeste klopt.

Komend weekeind speelt DHC 2 voor de beker. Omdat tegenstander Katwijk 2 een zaterdagclub is, wordt er op zaterdag gespeeld. Door het beperkte programma is er om 15.00 uur ruimte voor de aftrap in het Stadion. Waar DHC 2 koploper is in de res. 2e klasse zondag met in 13 wedstrijden 12 overwinningen en 1 nederlaag, daar is Katwijk 2 koploper in de res. 1e klasse zaterdag met in 16 wedstrijden 13 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. Een interessante wedstrijd, waar een winnaar moet komen. In de vorige bekerronde won DHC 2 uit bij de huidige nummer 3 in de res. hoofdklasse zondag, SJC 2. Kom onze mannen deze zaterdagmiddag aanmoedigen !

DHC O19-1 oefent deze zaterdag in Den Haag bij VCS, waar men afgelopen zaterdag een oefenzege boekte¬†bij Den Hoorn. Om 12.30 uur trapt DHC O17-1 in het Stadion af tegen AFC. De Amsterdammers komen uit in de 1e divisie, twee afdelingen hoger dan de groen-zwarten. Afgelopen zaterdag speelden onze mannen thuis 3-3 tegen de koploper in de 2e divisie, Quick. Daarvoor trapt om 10.30 uur DHC O17-2 ook in het Stadion af tegen TAC’90. In Katwijk komt DHC O15-1 voor de beker uit tegen Quick Boys. Beide teams komen uit in dezelfde 2e divisie, waar Quick Boys op dit moment koploper is met 4 punten voorsprong op DHC O15-1 op de 4e plaats. Volgende week op dezelfde plaats en dezelfde tijd de ontmoeting voor de competitie….Maar nu voor de beker ! DHC O10-1 oefent komende zaterdag om 10.00 uur thuis tegen Spijkenisse. Na de winterstop werd DHC O10-1 door de KNVB omlaag geplaatst naar de 1e klasse. Na drie ruime overwinningen (8-2, 13-2 en 7-2) lijkt een tussentijdse terugplaatsing naar de Hoofdklasse aanstaande.

Veel succes en doelpunten toegewenst voor onze spelende teams. Alle overige DHC-teams op zaterdag en op zondag zijn deze week vrij. Maar volgende week zijn de vakanties voorbij en komen alle teams weer in actie !  Lekker trainen komende week en fit weer aan de start staan. Sportief weekeinde, waar en wanneer dan ook.