Weer puntenverlies in uitwedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

zondag 17 februari 2019, competitiewedstrijd nr 16

BMT – DHC     4-2  (1-0)

Scheidsrechter:  E.M. Toonen (Waddinxveen)

22 min.      1-0

46 min.      1-1    Frank de Lange

59 min.      2-1

76 min.      3-1

79 min.      4-1

88 min.      4-2    Soliman el Yakoubi

Bas van Zee;

Manuel Mansanga (74 min. Quinten vd Kraaij), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (60 min. Brent Biesheuvel);

Joren Tromp (60 min. Soliman el Yakoubi), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

90+2 min.   Brent Biesheuvel

Opnieuw is er puntenverlies voor DHC in een uitwedstrijd. Werden de eerste twee uitwedstrijden van dit seizoen door DHC bij Olympia en DOSKO gewonnen, sedert die laatste uit-overwinning op 7 oktober 2018 werd er vervolgens op vreemde bodem tot vandaag drie keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Vandaag uit bij BMT volgde opnieuw een teleurstellende uit-nederlaag.

Op een prima grasveld, onder een stralende zon en een goede voetbaltemperatuur start DHC met een ongewijzigd team ten opzichte van de afgelopen twee wedstrijden (7-0 Groeneweg en 4-0 Olympia). Al direct blijkt de thuisclub agressiever en fanatieker. Na een klein kwartier krijgt DHC wat grip op de wedstrijd, hetgeen direct resulteert in een dieptepass van Jordy Brouwer op Jessy Nauman, waar de Haagse doelman de bal net kan onderscheppen. Kort hierna een corner vanaf rechts, waar van buiten het strafschopgebied de bal bij Vincent Romeijn komt, die zijn schot dan echter over ziet gaan. Als er dan weer een tegenstoot is van de thuisclub resulteert dit halverwege de 1e helft in een corner van hun linkerkant. De bal wordt dan bij de eerste paal voorgebracht en hoog naar de 2e paal ingekopt: 1-0. Kort hierna ontsnapt dezelfde doelpuntenmaker aan rood, als een overtreding tegen Jessy Nauman met geel wordt bestraft. Nog binnen het half uur bereikt Frank de Lange op links Youri Kooijmans, waarna diens voorzet bij Joren Tromp komt, die dan net buiten de 16-meter ten koste van een vrije trap wordt gestuit. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt hoog ingebracht, maar gaat net voorlangs het Haagse doel. In de 33e min. legt Jordy Brouwer op de rand van het strafschopgebied de bal met het hoofd opzij voor Jessy Nauman. Deze schiet hard in, maar de uitlopende Haagse doelman keert zijn inzet. Eén minuut later geeft Youri Kooijmans hoog voor, waarna de kopbal van Jessy Nauman door een verdediger van de lijn wordt gehaald. Een volgende voorzet van Jeffrey van Roon wordt door Jordy Brouwer over gekopt. Scheidsrechter Toonen is met nog een kleine tien minuten voor de rust coulant voor een BMT-speler door geel te tonen na een overtreding op Joren Tromp. Na een overtreding tegen Youri Kooijmans schiet Jeffrey van Roon de vrije trap over en kort daarna ziet Jordy Brouwer zijn kopbal gestopt door de BMT-doelman. Een laatste mogelijkheid voor rust is er voor DHC als op links een aanval ten koste van een kaart en een vrije trap met de hand wordt onderbroken.

Al binnen 45 seconden na de doelwisseling komt DHC op gelijke hoogte. Jordy Brouwer speelt op Frank de Lange binnen het strafschopgebied, die van dichtbij beheerst de 1-1 inschiet. Vervolgens lijkt DHC over de thuisclub heen te gaan. Jordy Brouwer wordt ten koste van een vrije trap gestopt, waarna de vrije trap via de muur corner gaat. In de 49e min. een voorzet van Jeffrey van Roon waar op de strafschopstip Jordy Brouwer de bal aanneemt vlak voor de Haagse doelman. Vervolgens speelt Brouwer een inkomende verdediger uit en schiet hard in. De Haagse doelman weet echter de inzet te keren. Twee minuten later een nieuwe Haagse overtreding, waarna Jordy Brouwer de vrije trap op links op Jeffrey van Roon speelt. Diens hoge voorzet belandt vervolgens op de lat. DHC is constant in de aanval op de helft van BMT, daarmee ruimte gevend voor snelle counters van de thuisclub. In de 59e min. is er dan zo’n uitval, waar de bal op rechts wordt gespeeld en wordt voorgegeven en volkomen vrijstaand van dichtbij de 2-1 achter doelman Bas van Zee wordt ingeschoten.  DHC-grensrechter Renaldo van Poelgeest vlagt voor buitenspel, maar scheidsrechter Toonen wijst naar het midden. In de bestuurskamer na afloop is iedereen, ook van de thuisclub, van mening dat dit echt en zonder discussie buitenspel was. Maar het is simpel, de scheidsrechter beslist en het doelpunt telt. DHC blijft constant in de aanval, zoekend naar de gelijkmaker en vervolgens de winnende treffer. Als een BMT-speler – in een overigens verder sportieve wedstrijd – de bal in het gezicht van DHC-invaller Brent Biesheuvel gooit, mag de Hagenaar van geluk spreken dat ook hier slechts geel het gevolg is. Met nog een kwartier op de klok kopt invaller Soliman el Yakoubi door op invaller Quinten vd Kraaij, die over schiet. Een minuut later een verre bal van de thuisclub en een uitval, waar men de 3-1 inschiet. Daarmee lijkt de wedstrijd beslist. Drie minuten later een nieuwe uitbraak en een voorzet en de 4-1 is een feit. Dat in de 88e min. na een combinatie tussen Jordy Brouwer en Brent Biesheuvel Soliman el Yakoubi de stand nog op 4-2 brengt is louter nog voor de statistieken. Verder dan een schot over van Frank de Lange komen de groenzwarten niet meer.

Doordat koploper Moerse Boys vandaag wederom wint, wordt de achterstand voor DHC nu met acht verliespunten aanzienlijk. Waar nummer twee VOC gelijk speelt, wint VUC en zakt DHC daardoor naar plaats vier.

Komende zondag 24 februari a.s. wacht voor DHC de uitwedstrijd bij Den Hoorn.