Weer nèt niet!

DHC JO13-2 – DWO JO13-1

Rust: 0-0; Einduitslag 2-3

Doelpunten: Gilli en Max

Vandaag stond de terugwedstrijd tegen DWO op het programma. Uit verloren we kansloos met 7-1 dus het was afwachten hoe onze boys de wedstrijd zouden oppakken. Al snel was duidelijk dat trainer Mike de jongens goed had voorbereid want DHC speelde vanaf het begin met veel druk en met een gezonde dosis strijd werd DWO bestreden. Dat was ook nodig want bij DWO loopt een aantal behendige jongens en niet voor niets is deze ploeg na een slechte start inmiddels opgeklommen naar plaats 3 in de competitie. Zo  ontspon zich een wedstrijd met veel passie en twee gelijkwaardige teams. Met in de eerste helft kansen én pech voor beide elftallen. DWO zag de bal op de paal en lat belanden en wij wisten tot twee keer toe een bal vanaf twee meter niet over de doellijn te krijgen. Ook werd spits Max een keer vastgehouden én een keer slim uit balans gebracht in een zeer kansrijke situatie. Geen briljant voetbal, maar des te meer spanning en de supporters (er waren er best veel vandaag) werden getrakteerd op een wedstrijd met een hoge amusementswaarde.

Helaas voor ons kwam DWO beter en feller uit de rust. DHC begon niet scherp en slordig aan de tweede helft en na onnodig balverlies sloeg DWO razendsnel toe op de counter. Een gerichte voorzet werd makkelijk binnengelopen. Weer stonden we achter en weer leek het niet nodig. Maar in lijn met de getoonde vechtlust van de afgelopen weken rechtten de DHC-ers ook nu weer de rug en werd met alle inzet het doel gezocht van DWO. Na een corner leidde dat tot de fraaie gelijkmaker van Gili die prima inkopte. Helaas zette een corner ons niet veel later ook weer op achterstand. Onoplettendheid bij de tweede paal maakt het voor de speler van DWO erg makkelijk om de 1-2 in te koppen.

Met vers bloed en goed invallende wissels werd nog een keer de aanval gezocht. Goed doorzetten van Anwar bracht de bal bij Max en die tikte de bal knap binnen. Niet lang na de achterstand was het weer gelijk: 2-2. Dat zou een mooie en terechte uitslag zijn voor beide teams en het leek erop dat we weer eens een puntje zouden pakken. Maar helaas voor ons was de spreekwoordelijke gifbeker nog niet helemaal leeg. Vlak voor tijd schoot een speler van DWO van grote afstand hoog richting het dak van het doel. Keeper Manus kon er nog zijn handen tegenaan krijgen maar hij tikte daarmee de bal tegen de lat die terug het veld insprong en DWO was alert in de rebound waar wij dat niet waren: 2-3. Over twee maanden zou hij de bal over goal hebben getikt.

Het veldspel kan nog steeds veel beter en er moet en kan meer in de combinatie worden gespeeld, maar  nog meer dan de vorige week stemde de getoonde felheid en inzet tot tevredenheid. Het is al vaker gezegd, maar het geluk gaat een keer onze kant op kantelen. Wellicht komende zaterdag al.

De verslaggever