DHC 1

Wedstrijdverslagen

DHC door in de beker

Tekst: Dik Schreuders

zondag 16 september 2018, 14.00 uur, bekerwedstrijd nr 3

DHC – Laakkwartier      0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  A. Westenbroek (Den Haag)

Grensrechters:  A. van Laar (Almere) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink (aanv.), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (66 min. Farid el Hammouchi), Jessy Nauman;

Brent Biesheuvel (18 min. Djerreld Muntslag), Youri Kooijmans, Rayvano van Alphen (55 min. Quinten vd Kraaij)

Boekingen:

32 min.    Jeffrey van Roon

65 min.    Frank de Lange

68 min.    2e geel Jeffrey van Roon en dus rood

Na het 0-0 gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier is DHC door in de beker. Daarmee is ook gelijk het verhaal van vanmiddag verteld. DHC won twee weken terug overtuigend met 0-6 uit bij Concordia, vorige week thuis tegen Te Werve bleven de groen-zwarten steken op 1-1. Een nieuw gelijkspel volstond vandaag om door te gaan in de beker.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag niet beschikken over Joren Tromp en Roy Speelman, beiden geblesseerd, terwijl Jordy Brouwer na een week vakantie vandaag in DHC 2 speelt en daar met zes treffers trefzeker is. Ten opzichte van vorige week start bij de groen-zwarten vandaag Mats Mangelmans tussen de palen, speelt Scott Luiten rechtsachter, is Vincent Romeijn middenvelder en Rayvano van Alphen de linkerspits.

Al na 18 min. een tegenslag voor de groen-zwarten als Brent Biesheuvel in de laatste wedstrijd voor de competitiestart met een spierblessure moet uitvallen. Gedurende de 1e helft vallen aan beide kanten weinig tot geen kansen te noteren. Pas in de slotfase voor de rust zijn er twee kansen voor DHC. Vanaf links een actie van Youri Kooijmans die laag inschiet, maar de Laakkwartier-doelman stopt de inzet. Een minuut later speelt Jeffrey van Roon diep en lijkt Youri Kooijmans alleen door te gaan, maar een Haagse verdediger kan ten koste van een corner redding brengen.

Direct na rust bereikt Jessy Nauman Youri Kooijmans, ook nu schopt een verdediger de bal corner. Met nog een half uur op de klok is er een overtreding tegen Djerreld Muntslag, hetgeen op 16 meter een indirecte vrije trap oplevert. Jeffrey van Roon speelt op Vincent Romeijn, zijn lage schot gaat net aan de verkeerde kant langs de paal. Jeffrey van Roon ontvangt dan zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Andrew Westenbroek, zodat DHC de laatste 22 minuten met 10 man verder moet. Enkele minuten later eindigt een volgende vrije trap van Vincent Romeijn in de muur. Met nog 10 minuten op de klok schiet Joey Emmerink op de lat. Kort voor tijd speelt Farid el Hammouchi diep op Djerreld Muntslag, maar besluit het arbitrale trio tot buitenspel. De stand op het scorebord blijft, na een wedstrijd met weinig doelkansen aan beide kanten, dan ook 0-0.

DHC scoort te weinig en speelt gelijk

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 8 september 2018, 18.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

DHC – Te Werve     1-1  (1-0)

Scheidsrechter:  R. Turk  (Sassenheim)

Grensrechters:  E. Vlek  (Waddinxveen) en J Leider  (Almere)

39 min.    1-0   Youri Kooijmans

71 min.    1-1

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman, Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange (57 min. Andani Ollie);

Brent Biesheuvel (71 min. Roy Speelman), Youri Kooijmans, Quinten vd Kraaij (57 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

22 min.     Frank de Lange

Na de prima 0-6 bekeroverwinning uit bij Concordia, wachtte vandaag voor de zaterdagavondwedstrijd in eigen Stadion zaterdag 2e klasser Te Werve. Doordat de groen-zwarten te weinig scoorden en de gasten kort voor tijd uit één van hun weinige aanvallen de gelijkmaker scoorden, kwam er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Bij DHC was vandaag Jordy Brouwer (vakantie) afwezig, terwijl in de warming up doelman Mats Mangelmans te veel last ondervond van een enkelblessure van afgelopen week op de training en vanavond moest afhaken. Voor de eerstkomende KNVB-bekeropponent van Ajax waren twee Ajax-scouts aanwezig om het groen-witte team te bekijken.

Al na 6 min. kwam de eerste kans voor DHC via een schot van rechts van Youri Kooijmans, hetgeen de Te Werve-doelman stopte. Een DHC-aanval werd onderbroken door een handsbal, hetgeen geel opleverde en een vrije trap net op de rand van de 16 meter. De vrije trap van Jeffrey van Roon ging over. Vervolgens breekt Youri Kooijmans alleen door, maar volgt het terug vlaggen wegens buitenspel. Een spaarzaam schot van Te Werve wordt halverwege de 1e helft simpel gestopt door DHC-doelman Bas van Zee. Een actie van aanvoerder Joren Tromp resulteert in een schot van 25 meter net naast. Een volgende overtreding van Te Werve net op de rand van de 16-meter levert opnieuw een vrije trap op, maar ook hier geen succes voor DHC. In de 39e min. is het dan wel raak. Een voorzet van Frank de Lange wordt door Youri Kooijmans van dichtbij ingeschoten: 1-0.

Ook na rust is DHC de aanvallende partij en heeft Te Werve de nodige vertredingen nodig om overeind te blijven. Direct na de hervatting is de Te Werve-doelman net attent voor Jessy Nauman. Na een kwartiertje in de 2e helft een pass van Jessy Nauman en Youri Kooijmans gaat alleen op de Te Werve-doelman af. Kooijmans schiet de bal vanaf 16 meter laag prima langs de uitkomende doelman, maar de bal gaat vervolgens ook net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later wederom één van de zeldzame aanvallen van Te Werve, waarna uit de corner van voor de 1e paal de bal hard wordt ingekopt en via de handen van doelman Bas van Zee in het doel verdwijnt: 1-1. Met nog een kwartier op de klok levert een actie van Youri Kooijmans vanaf links slechts een corner op. Na rood in de 78e min. voor een Te Werve-speler na een forse overtreding op Roy Speelman, laat scheidsrechter Turk een overtreding in de 16-meter tegen Youri Kooijmans doorgaan. Een teruggelegde bal van Djerreld Muntslag vanaf links op Youri Kooijmans resulteert in een schot, de doelman tikt de bal corner. Uit de corner kopt Joey Emmerink net naast. Kort daarna is de laatste mogelijkheid opnieuw voor Joey Emmerink die opnieuw naast kopt na een corner. Hierdoor staat er aan het einde van de wedstrijd een gezien het spelbeeld verrassende 1-1 op het scorebord. Volgende week zondag 16 september opnieuw voor de beker, om 14.00 uur thuis tegen Laakkwartier.

Simpele bekerwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 2 september 2018, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 1

Concordia – DHC    0-6  (0-3)

Scheidsrechter: J. Straver (Den Haag)

Grensrechter DHC: M. Breton

4 min.      0-1   Brent Biesheuvel

4 min.      0-2   Brent Biesheuvel

13 min.    0-3   Jessy Nauman

47 min.    0-4   e.d.

52 min.    0-5   Joey Emmerink

81 min.    0-6   Jordy Brouwer (pen.)

Bas van Zee;

Vincent Romeijn, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (67 min. Farid el Hammouchi), Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange;

Brent Biesheuvel (67 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (73 min. Rayvano van Alphen)

In de bekerderby bij het één klasse lager spelende Concordia behaalde DHC een simpele en ruime 0-6 overwinning. Een score die eenvoudig richting de 10 had kunnen oplopen, waar twee DHC-doelpunten werden afgekeurd en een aantal kansen niet werden benut. DHC speelde een prima wedstrijd en was duidelijk veel sterker dan Concordia.

Al in de 1e min. kopte Jessy Nauman uit een vrije trap van Jeffrey van Ron net naast. Kort daarna stopte de Concordia-doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon. Eén minuut later was het wel raak. Een lage corner van rechts van Jeffrey van Roon en vanaf ruim 16 meter prima laag ingeschoten door Brent Biesheuvel: 0-1. Nog in dezelfde minuut een diepe bal door het midden van Jessy Nauman en Brent Biesheuvel gaat alleen door en rond prima af, daarmee de stand op 0-2 brengend. Nog binnen het kwartier wordt de score verder opgevoerd. Jeffrey van Roon passt op rechts op Jessy Nauman, die ineens uithaalt: 0-3. Enkele minuten later is er een vrije trap van Jeffrey van Roon van 25 meter, die de Concordia-doelman net kan stoppen. Er is bijna een half uur gespeeld als Concordia voor de eerste maal een kans krijgt. Casper Spaan (oud-DHC, evenals Lemar Bavelaar) schiet vanaf links naast het doel van DHC-doelman Bas van Zee. Aan de andere weer kansen voor de groen-zwarten. Eerst stuit Jordy Brouwer op de doelman. In de 34e min. lijkt DHC weer te scoren als Brent Biesheuvel na een pass van Jeffrey van Roon raak kopt, maar de Concordia-grensrechter vlagt voor buitenspel, hetgeen scheidsrechter Jos Straver overneemt. Enkele minuten later is wederom Brent Biesheuvel gevaarlijk, maar de doelman brengt redding. Ruim vijf minuten voor de doelwisseling wordt opnieuw een doelpunt van DHC afgekeurd. Een corner van Jeffrey van Roon wordt door Jordy Brouwer prima ingekopt. Opnieuw wordt het doelpunt afgekeurd, zodat de ruststand 0-3 blijft.

Na de pauze gaat Joren Tromp kort na de pauze op rechts door, waarna hij scherp voorgeeft en de bal via een Concordia-speler in het doel gaat: 0-4. Voor Concordia is hierna Casper Spaan nog een keer gevaarlijk, doelman Bas van Zee verwerkt de inzet tot corner. In de 52e min. kopt Levi Schipper na een corner op de lat, waarna in de rebound Joey Emmerink voor de 0-5 zorgt. Brent Biesheuvel schiet dan nog een keer over en kort daarna ziet hij een kopbal overgaan. Met nog een kwartier te spelen is er een actie van invaller Andani Ollie, waarna Joren Tromp niet kan scoren. Ook een actie van de beiden ingevallen Farid el Hammouchi op links op Rayvano van Alphen, resulteert opnieuw in een vlagsignaal van de grensrechter. Rayvano van Alphen ziet dan nog een schot gestopt, kort daarna stuit hij na een nieuwe pass van Farid el Hammouchi wederom op de doelman. Met nog een kleine 10 min. op de klok wordt Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit gehaald. De spits scoort dan zelf van 11-meter de 0-6. Rayvano van Alphen schiet dan nog een keer net naast en Jordy Brouwer wordt nog eens teruggefloten wegens buitenspel, zodat de score op 0-6 blijft steken. Een simpele en ruime overwinning.

DHC en Smitshoek scoren niet

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 21 augustus 2018, 20.15 uur, oefenwedstrijd nr 5

DHC – Smitshoek   0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  L. Wagner  (Den Haag)Grensrechters: C. Gielen (Zoetermeer) en R de Waard (Maassluis)

Bas van Zee (45 min. Mats Mangelmans);

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (2e aanv.), Joren Tromp (aanv.) (71 min. Scott Luiten), Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (45 min. Vincent Romeijn (85 min. Joren Tromp)), Brent Biesheuvel, Frank de Lange;

Rayvano van Alphen (71 min. Andano Ollie), Roy Speelman (45 min. Soliman el Yakoubi), Youri Kooijmans (31 min. Djerreld Muntslag)

DHC tegen Smitshoek was, anders dan de score doet vermoeden, een aardige wedstrijd. Beide ploegen slaagden er echter niet in om te scoren. De trainers aan beide kanten, Rob de Lange en Richard Middelkoop, zullen ongetwijfeld weer wat hebben opgestoken deze avond in de voorbereiding.

DHC mistte de geblesseerden Jordy Brouwer en Levi Schipper, terwijl ook Farid el Hammouchi afwezig was. In een eerste helft waar beide ploegen kansen creëerden was de thuisploeg toch de bovenliggende partij ten opzichte van zaterdag -hoofdklasser Smitshoek. Na ruim een kwartier kopte Brent Biesheuvel na een corner net naast. Enkele minuten later na een prima combinatie met Youri Kooijmans was het wederom Brent Biesheuvel die nu naast schoot. Vervolgens legt Youri Kooijmans prima terug op Roy Speelman, maar zijn schot wordt gestopt door de doelman. Na ruim een half uur moest Youri Kooijmans zich na een duel met een hoofdwond richting ziekenhuis begeven. Nog voor rust stuitte Brent Biesheuvel weer op de doelman en schiet Rayvano van Alphen over.

Na de pauze blijft het spelbeeld ongewijzigd, waar het overwicht voor de groen-zwarten nog iets sterker is. De eerste kans is echter voor de gasten, die via een vrije trap op de paal schieten. Aan de andere kant zijn er kansen voor Soliman el Yakoubi (naast) en Rayvano van Alphen (over). Na ruim een kwartier in de 2e helft een uitstekende pass van Vincent Romeijn op links op Rayvano van Alphen, die Djerreld Muntslag op de rand 16-meter bereikt. Het schot van Muntslag wordt gestopt door de Smitshoek-doelman. Met nog een kwartier te spelen speelt Djerreld Muntslag op Soliman el Yakoubi, die teruglegt, waarop Djerreld Muntslag scoort. Na enige aarzeling besluit het arbitrale trio echter tot buitenspel en wordt het doelpunt afgekeurd. Bij DHC moet doelman Mats Mangelmans nog prima in actie komen door een inzet net onder de lat weg te tikken. De laatste mogelijkheid is dan weer voor DHC, als Jeffrey van Roon Djerreld Muntslag bereikt, die dan net naast schiet. Het blijft daarmee bij 0-0.

DHC speelt opnieuw gelijk

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 18 augustus 2018, 14.30 uur, Duno-toernooi, oefenwedstrijd nr 4

DHC – Die Haghe        1-1   (0-0)

Scheidsrechter: R. Dietz (Den Haag)

48 min.      0-1

62 min.      1-1      Joey Emmerink (pen.)

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt (60 min. Jessy Mauman), Joey Emmerink (aanv.), Levi Schipper (45 min. Scott Luiten), Jeffrey van Roon;

Frank de Lange, Vincent Romeijn, Farid el Hammouchi (45 min. Roy Speelman);

Djerreld Muntslag (45 min. Rayvano van Alphen), Brent Biesheuvel, Youri Kooijmans (70 min. Andani Ollie)

De tweede wedstrijd voor DHC op het Duno-toernooi leverde de ploeg van Rob de Lange wederom een gelijkspel op. Tegen het naar de zaterdag-1e klasse gepromoveerde team kwam DHC niet verder dan 1-1.

De eerste helft leverde de groen-zwarten na de beginfase een overwicht op. DHC speelde op de helft van de tegenstander en had veel meer balbezit. Pas in de laatste 10 minuten voor de pauze leverde dit wat mogelijkheden op. De eerste mogelijkheid via een vrije trap van ruim 16 meter van Jeffey van Roon op de buitenkant paal. Kort hierna zag Brent Biesheuvel zijn kopbal van dichtbij, na een prima voorzet van Youri Kooijmans, gestopt worden door de Haagse doelman. Drie minuten voor rust schiet tenslotte Farid el Hammouchi naast het Die Haghe-doel. Zodoende ging de rust in met 0-0.

Direct na de doelwisseling was het aan de andere kant wel raak. Knullig uitverdedigen, waarbij de bal door een Die Haghe-speler werd geblokt, betekende de 0-1 voor Die Haghe. Vervolgens ziet aan de andere kant Frank de Lange zijn schot net naast gaan. In de 62e min. wordt Brent Biesheuvel, na een prima pass vanaf rechts van Youri Kooijmans, binnen de lijnen onderuit gehaald. Scheidsrechter Dietz kent terecht een strafschop toe aan DHC. Aanvoerder Joey Emmerink schiet vervolgens prima de 1-1 binnen. Vijf minuten later wordt net buiten de 16-meter Roy Speelman aangespeeld door Youri Kooijmans. Speelman gaat onderuit, waarna de toegekende vrije trap door Frank de Lange net over wordt geschoten. Waar DHC dan inmiddels 3-3-4 speelt en vrijwel voortdurend op de andere helft speelt en in balbezt is, blijft de Die Haghe-verdediging – met in de 2e helft de 37-jarige oud-DHC-speler Jeroen Brand – overeind. In de 83e min. stopt de Die Haghe-doelman een schot van Rayvano van Alphen, waarmee de laatste kans voor de groen-zwarten verloren gaat. De score blijft dan ook 1-1.

DHC en Nootdorp in evenwicht

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 11 augustus 2018, 17.00 uur, oefenwedstrijd nr 2

DHC – sv Nootdorp      2-2  (1-1)

Scheidsrechter:  L. Wagner (Den Haag)

25 min.     0-1

38 min.     1-1     Roy Speelman

52 min.     1-2

76 min.      2-2     Joren Tromp

Bas van Zee (45 min. Mats Mangelmans);

Brent Biesheuvel, Joey Emmerink (60 min. Scott Luiten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (60 min. Farid el Hammouchi), Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange (60 min. Vincent Romeijn);

Rayvano van Alphen (45 min. Djerreld Muntslag), Roy Speelman, Youri Kooijmans (60 min. Andani Ollie)

Afgelopen seizoen degradeerde DHC uit de zondag-hoofdklasse. Vandaag werd in eigen Stadion aangetreden tegen zaterdag-hoofdklasser Nootdorp. Beide regiogenoten hielden elkaar in evenwicht en eindigden op 2-2.

DHC – zonder de licht geblesseerde Jordy Brouwer – had vanaf de aftrap een overwicht, speelde aanvallend en op de helft van de tegenpartij. Nootdorp liet de groen-zwarten komen en wachtte af. Joren Tromp schoot na een kwartiertje van 25 meter over en kort daarna was het Rayvano van Alphen die vanaf 16 meter voorlangs schoot. Halverwege de eerste helft een prima voorzet vanaf links van Youri Kooymans, die bij de 2e paal door Rayvano van Alphen werd over gekopt. DHC verzuimde dus te scoren, wat de geel-zwarten bij de allereerste mogelijkheid wel deed. In de 25e min. was het Peter Korteling (oud-DHC-jeugdspeler) die diepgaand na een voorzet vanaf hun linkerkant afrondde: 0-1. Een tiental minuten later speelde Jessy Nauman diep op Joren Tromp, die zijn schot net over de kruising zag gaan. In de 38e min. kwam toch de dik verdiende gelijkmaker voor de thuisclub. Een voorzet werd door Roy Speelman ingekopt, zodat de 1-1 op het scorebord verscheen.

Snel na de pauze was het opnieuw Nootdorp dat op voorsprong kwam. Een snelle aanval wederom over hun linkerkant werd laag voorgegeven en bij de 2e paal was het Maurice Kerkhof die de 1-2 binnentikte. Met nog een 20 minuten te gaan leek DHC te gaan scoren na een prima pass van Vincent Romeijn op links op Andani Ollie, maar zijn teruggelegde bal werd door iedereen gemist. Toch scoorden de groen-zwarten alsnog. In de 78e min. een prima actie en voorzet van Djerreld Mutslag en aanvoerder Joren Tromp schiet de 2-2 onhoudbaar in.

Na afloop was DHC-trainer/coach Rob de Lange een tevreden man. Na 2 weken training en een 2-0 nederlaag bij zondag-hoofdklasser Leonidas, nu een gelijkspel tegen zaterdag-hoofdklasser Nootdorp, waar die beide ploegen al langer bezig zijn in de voorbereiding. Alleen had DHC meer van de kansen moeten afmaken, aldus Rob de Lange.

Eerder zaterdagmiddag behaalde DHC 2 een prima 1-4 overwinning bij het in de 3e klasse-zaterdag uitkomende hvv Hercules 1. Voor het team van trainer/coach Francis Janse scoorden Thompson Brobbey-Awuah, Prince Anokye, Raiefo Ragil en Jurgylio Limon.

Verlies in eerste oefenduel

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 7 augustus 2018, 20.15 uur, oefenwedstrijd nr 1

Leonidas – DHC   2-0  (2-0)

Scheidsrechter:  J. Jung (Rotterdam)

8 min.     1-0

23 min.   2-0

Opstelling DHC 1e helft:

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Farid el Hammouchi, Vincent Romeijn, Frank de Lange;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Opstelling DHC 2e helft:

Bas van Zee;

Scott Luiten (65 min. Manuel Mansanga), Joey Emmerink, Levi Schipper, (65 min. Jaouad Hadchoune) Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman, Joren Tromp (aanv.), Max Otten;

Andani Ollie, Roy Speelman, Rayvano van Alphen

Dinsdagavond verloor DHC uit bij Leonidas de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een 2-0 ruststand raakte DHC na rust paal en lat, maar in de score kwam geen wijziging.

Trainer/coach Rob de Lange had op deze warme zomeravond 20 spelers meegenomen naar Rotterdam Noord. In de eerste helft startte DHC met 8 spelers van afgelopen seizoen, plus de uit de jeugd overgekomen Scott Luiten en Farid el Hammouchi én de van Den Hoorn teruggekeerde Youri Kooijmans. Na een goed begin bleek Leonidas met 3 weken training en al twee wedstrijden in de benen verder dan DHC, dat na één week training vanavond  de eerste wedstrijd speelde. De thuisploeg scoorde tweemaal, waar DHC via Djerreld Muntslag en Jordy Brouwer kansen creëerde maar niet scoorde, zodat de rust inging met een 2-0 stand.

Na rust kwamen bij DHC direct 7 wissels in het veld. Hiervan Roy Speelman als speler van vorig seizoen, Max Otten en Andani Ollie overgekomen uit de jeugd en de van Velo teruggekeerde Joren Tromp. Verder nieuw in het groen-zwart doelman Bas van Zee (GDA), alsmede Jessy Nauman  (FC Zoetermeer) en Rayvano van Alphen (GDA). Halverwege de 2e helft kwamen hier nog bij Jaouad Hadchoune (Loosduinen) en Manuel Mansanga (Spartaan’20). DHC speelde de 2e helft wat feller en was gedurende de 2e helft ook tweemaal dicht bij een treffer. Eerst raakte Rayvano van Alphen de paal en later belandde de inzet van Roy Speelman op de lat.

Komende zaterdag 11 augustus a.s. ontvangt DHC in het eigen Stadion sv Nootdorp. Aanvang van deze wedstrijd is om 17.00 uur.

Indeling DHC 1 voor komend seizoen

Tekst: Dik Schreuders

Na de degradatie uit de hoofdklasse, ontmoet DHC komend seizoen in de 1e klasse B dertien nieuwe tegenstanders. Van die tegenstanders komen er drie uit Brabant, de overige tien zijn allemaal tegenstanders uit de nabije regio.

De indeling is als volgt:

BMT                       – Den Haag

cvv Zwervers        – Capelle ad IJssel

DHC.                      – Delft

Dosko                    – Bergen op Zoom

Den Hoorn            – Den Hoorn

GLZ Delfshaven   – Rotterdam

Groeneweg          – Zevenhuizen

Moerse Boys        – Zundert

Olympia                – Gouda

Rood Wit W         – St Willebrord

Spartaan’20         – Rotterdam

Velo                      – Wateringen

VOC                      – Rotterdam

VUC                      – Den Haag

De competitie start op zondag 23 september a.s.

Even voorstellen…… Brent Biesheuvel

Brent Biesheuvel (22 jaar) heeft zijn opleiding genoten bij VELO. Alle elftallen doorlopen en uiteindelijk 2 seizoenen in het 1e elftal gespeeld.

Na één jaar FC ‘s-Gravenzande komt Brent nu over naar DHC.

De op het middenveld gepositioneerde speler gaat er alles aan doen om DHC weer terug te brengen naar de hoofdklasse, waar de trots uit Delft thuis hoort.

Wij hopen dat Brent een mooie tijd tegemoet gaat aan de Brasserskade.

Degradatie voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 juni 2018, 14.30 uur, nacompetitiewedstrijd nr 1

HVCH – DHC   3-1  (3-0)

Scheidsrechter:  J.C. Jensch (Almere)

Grensrechters: G. Francees (Tilburg) en E.A. de Wolf (Rotterdam)

6 min.     1-0

17 min.   2-0  (pen.)

41 min.   3-0

54 min.   3-1  Djerreld Muntslag

 

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique (2e aanv.), Tidde Tromp (aanv.), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (45 min. Yannick Prade), Joey Emmerink (45 min. Djerreld Muntslag), Frank de Lange (84 min. Vincent Romeijn);

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

(16 min.)      Anthony Pique

(56 min.)      Melvin Vissers

(88 min.)      Djerreld Muntslag

(88 min.)      Jordy Brouwer

(90+4 min.) Wesley Verhoek

Rood:

(51 min.)  Tidde Tromp

De KNVB besloot tot een nacompetitie met één enkele wedstrijd, waarna het lot DHC voor haar eerste nacompetitiewedstrijd bracht naar het Brabantse Heesch. Het in de 1e klasse C op de 2e plaats geëindigde HVCH toonde direct vanaf de start meer inzet en mentaliteit en de toonde de wil om te winnen, hetgeen voor een 3-0 ruststand zorgde. Toen DHC in de 2e helft in de achtervolging ging waren er zeker mogelijkheden, maar tot meer dan de 3-1 kwamen de groen-zwarten niet. Na 8 achtereenvolgende seizoenen in de Hoofdklasse speelt DHC komend seizoen helaas weer in de 1e klasse.

Rob de Lange c.s. mistte vandaag door vakantie Joshua Wadie, terwijl Thomas Aangenendt, Djerreld Muntslag, Yannick Prade en Vincent Romeijn op de bank begonnen. Op een hobbelig grasveld met een warm zonnetje kwam DHC al snel op achterstand. Balverlies na 6 min. en vanaf hun linkerkant een diagonaal laag ingeschoten bal betekende al snel de 1-0 voor de thuisclub. Vijf minuten later aan de andere kant een actie van Melvin Vissers, waar een verdediger met succes de inzet blokt. In de 15e min. een pass op de diepgaande Anthony Pique resulteert in een hoge voorzet net over Melvin Vissers, waarna een verdediger opruimt. Vervolgens is er een aanval met Jeffrey van Roon en Frank de Lange, waarna een verre bal en een snelle tegenaanval op hun linkerspits resulteert in een duel binnen de lijnen met Anthony Pique. Scheidsrechter Jensch ziet in de actie van Anthony Pique een overtreding en legt de bal op de stip. Na 17 min. is het dan van 11 meter 2-0. Hierna gebeurt er weinig voor beide doelen. Na ruim een half uur kopt Levi Schipper bij de 1e paal een corner door, waarna Melvin Vissers van dichtbij naast schiet. Kort hierna wordt een voorzet van Roy Speelman door een verdediger weggetrapt en kort daarna wordt een inzet van opnieuw Roy Speelman geblokt, zodat dit slechts een corner oplevert. Na 41 min. kan vanaf rechts de thuisclub doorgaan en diagonaal de 3-0 achter doelman Gianni Kamperveen inschieten.

Met de 3-0 achterstand brengt Rob de Lange in de 2e helft direct twee extra aanvallers in. Djerreld Muntslag en Yannick Prade vervangen de middenvelders Joey Emmerink en Roy Speelman. En al in de 2e min. na de pauze lijkt dit succes op te leveren. Een combinatie tussen Melvin Vissers en Frank de Lange resulteert in een voorzet van Vissers, waarna invaller Yannick Prade prima inkopt. De bal komt onderkant lat en kaatst terug het veld in, waarbij niemand kon constateren of de bal nu wel of niet heeft gezeten. Nog in dezelfde minuut wordt de andere invaller Djerreld Muntslag terug gevlagd wegens discutabel buitenspel. In de 51e min. is er op het middenveld een hoge bal, waar een speler van de thuisclub en Tidde Tromp proberen de bal te raken, waar dan beide schoenen elkaar in de lucht raken. Scheidsrechter Jensch geeft direct rood aan Tidde Tromp, zodat DHC met 10 man verder moet. Twee minuten later lijkt DHC toch dichterbij te komen. Na een pass van Wesley Verhoek schiet Yannick Prade in, waar hij deze keer de bal op de binnenkant paal ziet belanden en ook nu kaatst de bal terug het veld in. Een minuut later is het Djarreld Muntslag die hard en laag inschiet en voor de 3-1 zorgt. Het kan nog voor de groen-zwarten. In de 57e min. zet Yannick Prade Jordy Brouwer alleen voor de doelman, waar de doorlopende Brouwer inschiet, maar alleen voor de uitlopende doelman net overschiet. DHC toont nu – ook met een man minder – wél de gretigheid die men in de eerste helft leek te missen, terwijl bij de thuisclub meerdere spelers niet meer kunnen en vragen om een wissel…. Halverwege de 2e helft stopt doelman Gianni Kamperveen bij één van de tegenaanvallen een schot, waarna in de rebound op de lat wordt geschoten. Na een actie van Yannick Prade schiet Jordy Brouwer over. Met nog een kwartier te gaan ziet Djarreld Muntslag zijn schot gestopt door de HVCH-doelman en vervolgens kopt Yannick Prade van dichtbij naast. Met nog een aantal minuten op de klok wordt een vrije trap van Jeffrey van Roon van 25 meter tot corner verwerkt. Een voorzet van Welsey Verhoek komt bij Yannick Prade, waarna de doelman de inzet tot corner verwerkt. Hierna schiet invaller Vincent Romeijn over en is de doelman net voor Djareld Muntslag bij de bal. De benodigde treffers voor DHC zitten er niet meer in, waar scheidsrechter Jensch kort hierna een einde maakt aan de wedstrijd.

De nacompetitie en het seizoen is voor DHC dan ook plots over. Geen return-wedstrijd op eigen veld, zoals in het verleden wel gebruikelijk. Geen twee vervolg-ronden, omdat het resultaat van vandaag onvoldoende was.

Veertig jaar geleden promoveerde DHC naar de 1e klasse, één seizoen later voor het eerst naar de Hoofdklasse. In de afgelopen 40 jaar kwam DHC 26 seizoenen uit in de Hoofdklasse. De laatste 8 seizoenen – sinds 2010 – weer onafgebroken op dit niveau. DHC moet zich nu gaan opmaken voor een nieuw seizoen opnieuw in de 1e klasse.

Programma nacompetitie DHC

Tekst: Dik Schreuders

De competitie is afgelopen, maar voor DHC volgt nu een loodzwaar nacompetitie-programma om te trachten de positie in de hoofdklasse te continueren. Een programma met 3 knock-out-wedstrijden, drie finales in één enkele wedstrijd. Alle drie de wedstrijden moeten gewonnen worden om volgend jaar in de hoofdklasse te mogen uitkomen.

In deze nacompetitie zijn er 22 ploegen die strijden om twee plekken in de hoofdklasse. In onze helft van het schema gaat het dus om 11 ploegen voor slechts één plek.

Zondag 3 juni a.s. start DHC met een uitwedstrijd in Heesch bij HVCH. HVCH eindigde op de 2e plaats in de 1e klasse C. De wedstrijd in Brabant begint komende zondag om 14.30 uur.

Winst voor DHC en nu de nacompetitie

Tekst: Dik Schreuders

zondag 27 mei 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 30

DHC – Hollandia  2-1  (0-0)

Scheidsrechter:  L. Timmer (Apeldoorn)

Grensrechters: R.D. Reinds (Enschede) en D.N. van Grieken (Breezand)

73 min.   1-0    Jordy Brouwer

78 min.   1-1

89 min.   2-1   Jordy Brouwer

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique, Tidde Tromp (aanv.), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (72 min. Djerreld Muntslag), Frank de Lange (72 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Welsey Verhoek, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

De laatste competitiewedstijd van DHC van dit seizoen werd een 2-1 overwinning op Hollandia. Hopelijk geeft deze overwinning enig vertrouwen voor de groen-zwarten in de nu volgende loodzware nacompetitiereeks voor behoud van het hoofdklasserschap. Drie wedstrijden via de knock-out fase tegen periodekampioenen uit 1e klassen. Drie maal middels een uitwedstrijd. Drie finales die DHC dus alle drie moet winnen…..

Waar DHC na de nipte 4-3 nederlaag uit bij De Bataven zich niet meer kon handhaven en zelfs een directe degradatieplaats nog mogelijk was, kon Hollandia vrijuit voetballen. De rood-witten hadden reeds een periodetitel behaald en gaan in de komende weken spelen voor een nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie. Een situatie die DHC ook kent van 2 jaar terug, toen het in een tweestrijd met Be Quick Groningen net misging.

DHC begon wat afwachtend en de eerste minuten waren dan ook voor de gasten, waar er voor beide doelen geen kansen te noteren vielen. Na 11 min. schiet Melvin Vissers over en kort hierna kan de Hoornse doelman een voorzet van Jeffrey van Roon onderscheppen. Na ruim een kwartier lijkt DHC gevaarlijk te worden als Wesley Verhoek op rechts Roy Speelman bereikt, waarna diens lage voorzet door een verdediger net voor Jordy Brouwer corner wordt getrapt. In de 24e min. gaat Levi Schipper – terug na een blessure – mee naar voren, waar hij Melvin Vissers bereikt. De doelman pareert het schot van Vissers. Nog in dezelfde minuut kopt Jordy Brouwer van dichtbij over na een voorzet van Wesley Verhoek, terwijl een minuut later Melvin Vissers over schiet. Na 33 min. geeft Wesley Verhoek een prima steekpass op Roy Speelman, maar de uitlopende doelman van Hollandia is net iets eerder bij de bal, die hij kan wegtrappen. In de slotfase van de 1e helft is het tweemaal Anthony Pique die op rechts mee opkomend voorgeeft en beide malen kan Jordy Brouwer er niets mee doen.

In de 2e helft – de standen op de andere velden en met name de (ruime) achterstand van Heerenveen is uiteraard bekend en lijkt er voor DHC geen gevaar meer voor directe degradatie – blokt doelman Gianni Kamperveen eerst een schot van de gasten, waarna Jordy Brouwer de kans krijgt om DHC in de 48e min. op voorsprong te zetten. Jordy Brouwer gaat op de doelman af en met een schitterende beweging omspeelt hij de doelman, waarna de bal echter via zijn hak precies in de handen van de op de grond liggende doelman springt. Een tiental minuten later is doelman Gianni Kamperven attent bij een inzet van de Noord Hollanders. Na een uur wordt een schot van Roy Speelman geblokt door een verdediger, waarna Jordy Brouwer uit de toegekende corner inkopt en de doelman de bal van net onder de lat opnieuw corner tikt. Met nog een twintigtal minuten op de klok stuurt Wesley Verhoek op rechts Melvin Vissers weg, waar een verdediger ten koste van een hoekschop redding brengt. Na 73 min. wordt DHC toch beloont. Een vrije trap vanaf rechts van Jeffrey van Roon wordt door de doelman weggetikt, waarna Melvin Vissers vanaf links voorzet en Jordy Brouwer van dichtbij prima de 1-0 intikt. Een viertal minuten later lijkt DHC de voorsprong te verdubbelen. De net ingevallen Vincent Romeijn verovert de bal, krijgt de bal terug van Melvin Vissers en gaat aan de rechterkant het strafschopgebied in. Alleen diagonaal voor de doelman schiet Vincent Romeijn laag in, in de korte hoek. De doelman kan de bal nog net corner tikken. Voor het doel waren Jordy Brouwer en de ook net ingevallen Djerreld Muntslag mee…..Vervolgens krijgt Hollandia aan hun linkerkant halverwege de DHC-helft een vrije trap, welke wordt ingebracht en vlak voor het doel wordt de bal licht getoucheerd door een inkomende aanvaller en het is na 78 min. 1-1. Vervolgens is het wederom DHC in de aanval. Na een overtreding tegen Anthony Pique schiet Jordy Brouwer de vrije trap van 35 meter net naast. In de 85e min. wordt Jordy Brouwer in de 16-meter onderuit getikt. Waar alle groen-zwarten schreeuwen om een strafschop, laat scheidsrechter Timmer doorgaan, omdat binnen de 16-meter Melvin Vissers in balbezit komt. Een verdediger onderschept. De bal komt dan op links bij Vincent Romeijn, die de bal laag diagonaal inschiet, waar een Hollandia-verdediger de bal nog net met een been kan aanraken, waarna de bal net voorlangs het doel corner gaat. Uit de corner komt de bal bij Melvin Vissers en ontstaan er vlak voor het doel kansen voor Wesley Verhoek, Jordy Brouwer en uiteindelijk Djerreld Muntslag die net naast schiet. In de 89e min. komt dan toch de winst voor de groen-zwarten, als Djerreld Muntslag voorgeeft op rand 16-meter op Jordy Brouwer die de tijd neemt en trefzeker uithaalt en met zijn 2e doelpunt van vandaag DHC op 2-1 zet. Scheidsrechter Timmer fluit kort hierna af.

Donkere wolken

Tekst: Dik Schreuders

zondag 20 mei 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 29

De Bataven – DHC       4-3  (2-0)

Scheidsrechter:  E.P.W. Thijs (eindhoven)

Grensrechters:  J. Hindriks (Smilde) en E. Toonen (Heeteren)

7 min.          1-0

45+3 min.    2-0

65 min.        3-0    (pen.)

72 min.        3-1    Melvin Vissers

84 min.        4-1

86 min.        4-2    Jordy Brouwer

90+2 min.    4-3   Jordy Brouwer

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (76 min. Vincent Romeijn), Tidde Tromp (aanv.), Jeffrey van Roon;

Joshua Wadie, Frank de Lange, Melvin Vissers;

Roy Speelman (45 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (67 min. Quinten vd Kraaij)

Boekingen:

65 min.    Gianni Kamperveen

Halverwege de 2e helft pakten donkere wolken zich kort even samen in een overigens zonnig Gendt. Kort hierna waren de wolken weer snel verdwenen. Helaas geldt dit niet voor de donkere wolken boven het continueren van het hoofdklasserschap van DHC. Er moest gewonnen worden en alle andere uitslagen moesten gunstig uitvallen, om de kans op het direct behouden van het hoofdklasserschap vorm te geven. Na het eindsignaal bleek de hoop tevergeefs.
Het verhaal van dit seizoen is de afwezigheid van steeds weer een aantal vaste basis spelers. Naast doelman Mats Mangelmans geldt dit sinds enkele weken ook voor Joey Emmerink, terwijl nu ook Levi Schipper weer moest afhaken. Rob de Lange startte nu dan ook met een centraal duo bestande uit Thomas Aangenendt en Tidde Tromp, terwijl Joshua Wadie het middenveld completeerde.

Al snel lijken de volledig in het wit gestoken groen-zwarten op voorsprong te komen. In de 3e min. een voorzet vanaf rechts van Wesley Verhoek, waar bij de 2e paal Melvin Vissers de bal over de doelman heen kopt. Een uiterste krachtsinspanning maakt dat de doelman de bal juist op de doellijn nog aan kan tikken en Anthony Pique dan voor een leeg doel van dichtbij inschiet. Voor de DHC-ers gaat het schot net naast in plaats van in het doel. De Gendtse doelman is bij deze actie geblesseerd geraakt, waarna hij zich in de rust moet laten vervangen. In plaats van een snelle voorsprong, komt DHC dan vervolgens in de 7e min. op achterstand. Balverlies in de DHC-aanval op de Gendtse helft, een snelle bal nar voren en een schot. In eerste instantie stopt doelman Gianni Kamperveen het harde schot, maar in de rebound is het dan toch 1-0. In een volgende aanval van DHC is de doelman bij een lage voorzet van Melvin Vissers net voor Jordy Brouwer attent. Kort hierna speelt Melvin Vissers diep op Jordy Brouwer, die alleen op het doel afgaand wegens buitenspel wordt terug gevlagd. DHC is hierna dicht bij een doelpunt als Jordy Brouwer na een corner net over kopt. DHC is meer in balbezit en in de aanval, de thuisploeg moet het hebben van een gesloten verdediging en een snelle counter met twee spitsen en snel bijsluitende spelers. Na een half uur een prima DHC aanval als Wesley Verhoek op links Melvin Vissers bereikt, waarna deze terugspeelt op Wesley Verhoek die het strafschopgebied ingaat en net voorlangs schiet, ook net buiten bereik voor de meegekomen Jordy Brouwer. Enkele minuten later geeft Melvin Vissers op links de bal mee aan Jeffrey van Roon, waarna diens voorzet bij de eerste paal door de doelman wordt weggeslagen, waarna van dichtbij Jordy Brouwer net naast schiet. Kort hierna gaat een voorzet van Melvin Vissers voorlangs, waarna Jordy Brouwer de bal opnieuw voorgeeft en een verdediger opruimt. In blessuretijd van de 1e helft is de Gendtse doelman net voor Jordy Brouwer bij de bal na een voorzet van Wesley Verhoek. Nog verder in blessuretijd een snelle uitval van de thuisploeg over de rechterkant en een combinatie waar men door kan lopen de 16-meter in en van dichtbij is het dan juist voor rust 2-0.

In de 2e helft vervangt Djerreld Muntslag bij DHC op rechts Roy Speelman. Al snel lijkt Jordy Brouwer na een pass van Melvin Vissers door te breken, maar een prima verdedigende actie van een De Bataven-speler voorkomt dat. In de 59e min. lijkt DHC dan te scoren, als Melvin Vissers op links van binnen de 16 meter laag inschiet. De in de rust ingevallen invaller-doelman kan de bal nog net met de punt van de schoen aanraken, waarna deze corner gaat. Uit de corner komt de bal binnen het strafschopgebied bij Thomas Aangenendt, die zijn harde schot door de doelman gekeerd ziet worden. In de 65e min. een snelle verre bal van De Bataven, de uitlopende doelman Gianni Kamperveen die de bal op de rand van het strafschopgebied wegschiet en een Gendtse aanvallen die dan naar de grond gaat. Scheidsrechter Thijs aarzelt lang, de dichtstbijzijnde grensrechter gebaart doorspelen, waarna de scheidsrechter – mogelijk naar aanleiding van de reacties van het schreeuwende publiek – alsnog fluit. Het levert een strafschop op voor de thuisclub en een gele kaart voor Gianni Kamperveen. In de bestuurskamer na afloop is met name iedereen van de thuisclub de mening toegedaan dat dit een cadeautje was en een onterechte strafschop. Al met al keert Gianni  Kamperveen de strafschop, maar in het rebound is het dan toch 3-0. Vervolgens zijn er dan kort donkere wolken boven het zonnige sportpark. Tekenend voor de situatie van DHC. Vanaf de tribune en via de spelersbank worden de spelers steeds geïnformeerd over de tussenstanden elders. In de 72e min. speelt Jordy Brouwer diep op Melvin Vissers, die een duel wint van een verdediger en alleen voor de doelman vanaf rand 16 meter prima de 3-1 inschiet. Met nog 18 minuten te gaan is het dan misschien nog mogelijk….Een voorzet van Djerreld Muntslag komt bij Jordy Brouwer, die hard inschiet. De Gendtse doelman tikt de bal corner. In de 84e min. is er bij een fanatiek aanvallend DHC balverlies op de helft van De Bataven, waarna de snelle tegenaanval in eerste instantie nog wordt gestopt door Gianni Kamperveen, maar opnieuw in de rebound is het wel raak: 4-1. Het lijkt beslist, maar als twee minuten later Jordy Brouwer een vrije trap van 25 meter schitterend en onhoudbaar inschiet, is het 4-2. Een minuut later wordt Djerreld Muntslag op 20 meter onderuit gehaald, als hij alleen op het doel afgaat. Het levert de Gendtse verdediger slechts geel op en DHC een nieuwe vrije trap. Vanaf 20 meter schiet Jordy Brouwer nu op de lat. DHC blijft in de aanval. Een verre ingooi van Jeffrey van Roon wordt in het strafschopgebied door de doelman van de thuisclub net gepakt voor invaller Vincent Romeijn. Jordy Brouwer schiet vervolgens vanaf 16 meter net naast. Melvin Vissers bereikt Djereeld Muntslag, waarna diens schot door een verdediger wordt geblokt. een voorzet van Jeffrey van Roon wordt door de doelman losgelaten, waarna een verdediger de bal corner trapt. Uit de corner van Jeffrey van Roon kopt Jordy Brouwer hard en schitterend in en het is – twee minuten in blessuretijd – 4-3. Kort hierna wordt tot opluchting van de thuisclub afgefloten en blijft DHC dus steken op een 4-3 nederlaag.

Nog één competitiewedstrijd, komende zondag thuis tegen Hollandia. Hollandia heft zich al geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie. Een positie die twee jaar geleden, eind mei 2016, ook voor DHC gold, toen Be Quick Groningen via 4-0 daar en 4-1 in Delft net de gelukkigste bleek. De groen-zwarten staan nu voor een andere situatie. Na de uitslagen van vandaag is rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse niet meer mogelijk. Indien het komende zondag tegenzit via een nederlaag van DHC tegen Hollandia en winst van Heerenveen uit bij Purmersteijn (nog kandidaat voor de 3e periodetitel), dan is nu zelfs directe degradatie naar de 1e klasse mogelijk. Anders wordt het een nacompetitie met  22 ploegen voor slechts 2 plekken in de Hoofdklasse voor komend seizoen. Drie finales in steeds één enkele wedstrijd, die je dus alle drie moet winnen.

Foto’s van Het Gelderlands voetbal.

De Bataven wint in doelpuntrijk duel van DHC (FOTOREEKS)

Drama voor DHC

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 13 mei 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 28

DHC – Leonidas   1-6   (1-4)

Scheidsrechter:   P.A.J. Weghorst (Oldenzaal)

Grensrechters:  K. el Hajjaji (Amsterdam) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

9 min.    1-0    Jordy Brouwer

19 min   1-1

23 min.  1-2

29 min.  1-3

31 min.  1-4

54 min.  1-5

77 min.  1-6

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers (45 min. Joshua Wadie);

Roy Speelman, Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (77 min. Yannick Prade)

Boekingen:

27 min.   Tidde Tromp

31 min.   Melvin Vissers

Nadat de laatste wedstrijd twee weken terug uit bij Achilles 1894 dik verdiend met 1-2 was gewonnen, heerste er geloof bij de groen-zwarten dat de directe degradatie, dan wel de dreigende nacompetitie, alsnog ontlopen kon gaan worden in de nog resterende 3 wedstrijden. Vandaag na een snelle 1-0 voorsprong na 9 min. leek dit positieve scenario zich ook te ontvouwen voor DHC. Na een dramatisch wedstrijdverloop met een 1-4 ruststand en een einde met een beschamende 1-6, lijkt een drama aanstaande. Met nog slechts 2 competitiewedstrijden een achterstand van 5 punten op een veilige plek, waar bij gelijk eindigen het veel slechtere doelsaldo de beslissing brengt….

Eind november was DHC in Rotterdam-Noord de betere ploeg, waar men al snel op een 0-2 voorsprong kwam, maar waar de blauw-witten in het laatste kwartier alsnog tot een 3-2 winst kwamen. Vandaag moest DHC de punten binnenhalen voor ontsnapping van de gevaarlijke onderste plekken, waar Leonidas nog meedeed voor de eventuele nacompetitieplekken voor promotie. De verwachting was dan ook twee aanvallende en gretige ploegen die voor elke meter zouden strijden en een tomeloze inzet zouden vertonen.

Evenals in Rotterdam komt DHC ook vandaag weer snel op voorsprong. In de 9e min. speelt Wesley Verhoek vanaf de rechterzijlijn halverwege de Leonidas-helft diep op Jordy Brouwer. Jordy Brouwer loopt de 16 meter in en met één keer raken lobt hij de bal over de uitlopende Rotterdamse doelman in het net: 1-0.  Kort hierna treedt DHC-doelman Gianni Kamperveen op bij een Leonidas-aanval ten koste van een hoekschop, waar in de 17e min. de Rotterdamse doelman uitlopend binnen de 16-meter de bal net voor Roy Speelman kan wegschieten. In de 19e min. drie DHC-verdedigers in de verdediging tegenover één Leonidas-aanvaller, waar een overtreding wordt gemaakt en scheidsrechter Weghorst op ruim 20 meter een vrije trap toekent aan de gasten. De vrije trap verdwijnt in één keer achter doelman Gianni Kamperveen in het doel: 1-1. Als vier minuten later DHC in de aanval is en balverlies zorgt voor een snelle counter van Leonidas is het doelman Gianni Kamperveen die eerst de bal nog wegtikt, maar de bal vervolgens snel opzij wordt getikt en wordt ingeschoten van 25 meter, is het na 23 min. plots 1-2. Aan de andere kant zien we een kopbal van Jordy Brouwer die de Leonidas-doelman eenvoudig keert. In de 29e min. opnieuw balverlies bij DHC op de helft van Leonidas, een snelle counter en het is 1-3 achter Gianni Kamperveen. Twee minuten later is het echt definitief over en uit voor DHC. Op de middenlijn wederom balverlies, Leonidas weer een snelle aanval en opnieuw kan doelman Gianni Kamperveen de bal uit het net halen: 1-4. Met 36 min. op de klok schiet Jordy Brouwer op de lat, waarna in de rebound Roy Speelman de bal nog net door een verdediger corner getrapt ziet worden. Ook Leonidas treft dan de lat, waarna Jordy Brouwer enkele minuten voor rust vanaf 11 meter nog net over schiet.

In de 54e min. schiet Leonidas van rand 16 meter simpel de 1-5 in. Gedurende de 2e helft heeft DHC nu wat meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden, terwijl Leonidas met de snelle counters gevaarlijk blijft. In de 60e min. redt de Leonidas-doelman op een inzet van Roy Speelman, kort daarna redt hij op een schot van Tidde Tromp. Een vrije trap van Jeffrey van Roon gaat net naast. Na 77 min. een nieuwe snelle counter na een DHC-aanval en de 1-6 ligt achter doelman Gianni Kamperveen. De wedstrijd is dan al lang gespeeld.

Komende zondag reist DHC naar De Bataven in Gendt, waarna in de laatste speelronde thuis Hollandia de tegenstander is. Tweemaal winst is nodig en hopen….Anders wacht de nacompetitie, een loterij met maximaal 3 wedstrijden waar aan het einde voor slechts 2 van de deelnemende 22 ploegen een plek in de Hoofdklasse rest voor komend seizoen.

DHC uit HV-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 1 mei 2018, HV-toernooi, kwartfinale

FC ‘sGravenzande – DHC   4-2  (1-1)

Scheidsrechter:  M. de Bruijn (Nootdorp)

Grensrechters:  Y. Weterings (Nootdorp) en A. Gomes (Den Haag)

21 min.   1-0

44 min.   1-1   Jordy Brouwer

49 min.   2-1

68 min.   3-1

79 min.   4-1

89 min.   4-2    Tidde Tromp

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (71 min. Max Otten), Frank de Lange (61 min. Tidde Tromp), Joshua Wadie;

Yannick Prade (45 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

In de uitwedstrijd voor de kwartfinale voor het HV-toernooi leed DHC een geflatteerde nederlaag bij zaterdag-hoofdklasser FC ‘sGravenzande. een gelijk opgaande wedstrijd, waar het verschil zat in het al dan niet benutten van de kansen. DHC kan zich gaan richten op de slotwedstrijden in de competitie.

Ook vandaag ontbraken er weer de nodige spelers bij de groen-zwarten. Joey Emmerink, Mats Mangelman, Djerreld Muntslag en Wesley Verhoek ontbraken, terwijl Roy Speelman en Tidde Tromp op de bank begonnen. Over en weer kansen, zowel voor als na rust, waar de thuisploeg meer trefzeker bleek en dus doorgaat naar de halve finales.

Al in de 4e min. moet DHC op voorsprong komen. Een inzet van Yannick Prade kan echter net op de doellijn door de Westlandse doelman nog net weggetikt worden. Nog voor de 20e minuut is het vervolgens Jordy Brouwer die zijn schot van 16 meter door dezelfde doelman gestopt ziet worden. Na 21 min. is het dan na een snelle aanval van de thuisclub over links een verre voorzet voorbij de 2e pal, waar de bal wordt teruggelegd en van dichtbij wordt ingeschoten voor de 1-0. Rond het half uur noteren we een actie van Yannick Prade, waarna een verdediger van de rood-blauwen de inzet van Jordy Brouwer vlak voor de doellijn blokkeert. Hierna is het aan de andere kant een prima verdedigende actie van Jeffrey van Roon bij een snelle counter. Met nog 10 min. voor de rust speelt Jordy Brouwer door het midden Melvin Vissers diepgaand aan die alleen op de ‘sGravenzande-doelman afgaat. Van 16 meter wordt zijn schot door de doelman gekeerd. Op slag van rust komt DHC dan toch verdiend gelijk. een pass van Yannick Prade naar de rechterkant, waarna Melvin Vissers Anthony Pique aanspeet. Pique gaat doro richting strafschopgebied en legt dan uitstekend breed op de meegekomen Jordy Brouwer die rustig afrond: 1-1.

Vanaf het fluitsignaal voor de hervatting komt Vincent Romeijn in schotpositie net binnen het strafschopgebied, maar opnieuw redt de doelman van de thuisclub. Enkele minuten hierna is het aan de andere kant een aanval die door ex-DHC-speler Sander Koeleman wordt afgerond, daarmee de stand op 2-1 brengend. DHC gaat direct in de tegenaanval via Vincent Romeijn en Jordy Brouwer , waar de laatste net over schiet. Enkele minuten later speelt Melvin Vissers op invaller Roy Speelman, die dan ineens uithaalt, maar hoog over schiet. Als vervolgens DHC kansrijk in het strafschopgebied komt via Roy Speelman en Jordy Brouwer, besluit het arbitrale trio na enige aarzeling tot een handsbal van Roy Speelman. DHC is en blijft op jacht naar de gelijkmaker, daarmee uiteraard achterin ruimte latend voor de counter. Halverwege de 2e helft is er een snelle tegenaanval van de Westlanders en dat betekent dan de 3-1. Een 10-tal minuten later is er in de DHC-aanval balverlies en een snelle uitgespeelde aanval betekent dan de 4-1 op et scorebord. Kort voor het einde is er dan een aanval via Jordy Brouwer op Jeffrey van Roon, die vervolgens Tidde Tromp aanspeelt die voor de 4-2 zorgt. Daarmee is het HV-toernooi voor DHC voor dit seizoen ten einde.

Dinsdagavond 1 mei a.s. kwartfinale HV-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

Komende dinsdagavond 1 mei speelt DHC voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal-toernooi. De groen-zwarten spelen opnieuw een uitwedstrijd. Om 20.00 uur wordt in het Westland gespeeld tegen zaterdag-hoofdklasser FC ‘sGravenzande. Scheidsrechter is Mark Langendoen met assistentie van Yorden Weterings en Sam vd Graaf. Ook de andere drie kwartfinale-wedstrijden worden komende dinsdagavond gespeeld.

Winst voor DHC

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 29 april 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 27

Achilles 1894 – DHC      1-2  (1-1)

Scheidsrechter:   V.S.  Ris  (Groningen)

Grensrechters:  M. Moussaoui  (Den Haag) en A. Afalah (Bergschenhoek)

18 min.   0-1    Jordy Brouwer

34 min.   1-1

89 min.   1-2    Anthony Pique

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Roy Speelman (69 min. Joshua Wadie), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (90+2 min. Vincent Romeijn)

Boekingen:

39 min.   Thomas Aangenendt

Uit in Assen bij nummer 2 Achilles 1894 behaalde DHC een verdiende en belangrijke overwinning. De groen-zwarten kregen diverse mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, hetgeen uiteindelijk in de 89e minuut gebeurde door een prima doelpunt van rechtsachter Anthony Pique. Met drie punten op zak leek de terugreis een stuk korter….

Zonder de wegens blessures al langer afwezige doelman Mats Mangelmans en Djerreld Muntslag, was vandaag ook Joey Emmerink geblesseerd afwezig. Melvin Vissers keerde na een 6 maanden schorsing vanuit het zaalvoetbal – ook geldend op het veld – terug, terwijl vandaag ook Anthony Pique weer in de basis startte. In vergelijking met vorige week startten nu Vincent Romeijn en Joshua Wadie op de bank.

Evenals vorige week bij koploper SJC was ook vandaag de beginfase voor DHC. In de 5e min. een schot van Wesley Verhoek waarop de Assense doelman redding brengt, terwijl vervolgens het hierop volgende schot van Jordy Brouwer door de doelman corner wordt getikt. Een volgende actie van Melvin Vissers bij de 1e paal waar Roy Speelman zijn inzet net door een verdediger geblokt kan worden. Ook een hoge inzet van Wesley Verhoek kan door een verdediger net voor Jordy Brouwer worden weggekopt. Kort hierna gaat Wesley Verhoek op links door, de doelman brengt opnieuw redding. Na 18 min. komt DHC volkomen verdiend op voorsprong, als een vrije trap van Jeffrey van Roon door Jordy Brouwer schitterend wordt ingekopt: 0-1. Hierna komt de thuisclub voor het eerst in de beurt van het doel van doelman Gianni Kamperveen, maar het schot gaat ruim naast. De thuisclub moet vandaag hun laatste wedstrijd voor de 2e periode winnen om bovenaan die periodestand te komen. Halverwege de 1e helft een lage voorzet vanaf rechts van Wesley Verhoek, die bij de 2e paal hard wordt ingeschoten door Roy Speelman, waar een inglijdende verdediger de bal via het lichaam tot corner verwerkt. Na 34 min. komt het dan tot een verrassende gelijkmaker, als de linkerspits naar binnenkomt en vanaf 16 meter laag diagonaal inschiet en het 1-1 is. In de slotfase van de 1e helft schiet Jordy Brouwer over na een voorzet van Jeffrey van Roon. In de laatste minuut voor de pauze stuurt Melvin Vissers Roy Speelman diep. Vanaf de middenlijn gaat hij alleen op het Achilles-doel af en alleen voor de doelman schiet hij laag in, waarop de doelman de bal nog net kan tegenhouden. De rust komt dan ook met 1-1.

In de 57e min. een DHC-aanval na een pass van Roy Speelman op Melvin Vissers, waar met aan de andere kant Wesley Verhoek een 2-tegen-1-situatie ontstaat. De pass opzij van Vissers kan nog net door de verdediger worden onderschept voor Verhoek. Enkele minuten later een lage voorzet van Jeffrey van Roon en bij de 2e pal Roy Speelman die de bal voorgeeft vlak voor het doel, maar net achter Jordy Brouwer. Aan de andere kant treedt doelman Gianni Kamperveen goed op bij een hoge voorzet. Na een corner voor de thuisclub een snelle DHC-aanval via Levi Schipper, die dan voorgeeft op Melvin Vissers, die van dichtbij naast schiet. Met nog ruim een kwartier te spelen een vrije trap van Jeffrey van Roon, die bij de 2e paal wordt ingekopt door Levi Schipper. Een verdediger werkt de bal corner. Eén van de aanvallers van Achilles 1894 schiet hierna van 16 meter naast het doel van Gianni Kamperveen, maar van enig gevaar van de thuisclub is verder geen sprake. Met nog een 10 minuten te spelen wordt Melvin Vissers in kansrijke positie terug gevlagd voor buitenspel. Kort hierna een prima schot van Wesley Verhoek vanaf 18 meter, waar de bal licht wordt getoucheerd door een verdediger en de doelman met een enorme krachtsinspanning de bal net van onder de lat corner tikt. DHC blijft de aanval zoeken. Wesley Verhoek wordt wegens buitenspel terug gevlagd, terwijl bij een volgende aanval Jordy Brouwer en vervolgens Wesley Verhoek op de doelman stuiten. In de 89e min. is er dan een snelle aanval over rechts, waar Anthony Pique richting het doel afgaat, schuin diagonaal naar binnen komt en van rand strafschopgebied uitstekend inschiet en zorgt voor de 1-2 op het scorebord. In blessuretijd ziet Melvin Vissers nog een inzet gestopt door de doelman. Scheidsrechter Ris uit Groningen telt nog de nodige minuten bij, maar de wedstrijd is gespeeld en het einde komt met 1-2. Eindelijk weer winst voor DHC.

Door deze overwinning houdt DHC aansluiting met de andere ploegen onderin de ranglijst. Met nog slechts 3 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk: rechtstreekse handhaving, nacompetitie voor degradatie en directe degradatie. Over 2 weken ontvangt op zondag 13 mei a.s. in eigen  Stadion Leonidas, waarna De Bataven uit en Hollandia thuis het slotstuk van de competitie betekent.

DHC verliest in zeventien minuten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 22 april 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 26

SJC – DHC    5-1  (3-0)

Scheidsrechter:  L. van Leeuwen (Santpoort Noord)

Grensrechters:  S.F. Bosscha (Leeuwarden) en I.J. Larijn (Dorrecht)

20 min.      1-0

35 min.       2-0

37 min.       3-0

69 min.       4-0

81 min.       4-1 e.d.

90+1 min.   5-1

Gianni Kamperveen;

Thomas Aangenendt, Joshua Wadie (45 min. Anthony Pique), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Trmp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Roy Speelman, Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

87 min.    Levi Schipper

Uit bij koploper SJC waren de eerste 20 minuten voor DHC. Daarna scoorde de thuisclub driemaal en was de wedstrijd gespeeld. Dat het nu rust uiteindelijk nog 5-1 werd deed niet ter zake. De thuisclub vierde de overwinning, DHC daarmee in nog grotere problemen brengend richting seizoenseinde.

De na een blessureperiode weer beschikbare Joshua Wadie nam achterin de plaats in van Anthony Pique, terwijl op het middenveld Vincent Romeijn speelde in plaats van Joey Emmerink.  In de basis 9 spelers uit de DHC-jeugdopleiding, op de bank 3 van de 4, tamelijk uniek voor de hoofdklasse. Dat het voor de groen-zwarten in Noordwijk bij de koploper geen eenvoudige middag zou worden, was op voorhand bekend.

Al in de 1e minuut is er direct de eerste mogelijkheid voor DHC. Roy Speelman speelt op Jordy Brouwer die doorgaat het strafschopgebied in en vanaf rechts diagonaal laag inschiet. De bal wordt licht getoucheerd en gaat net voorlangs. In plaats van een snelle voorsprong levert dit slechts een hoekschop op. Enige minuten later een aanval via Thomas Aangenendt en Roy Speelman, die Tidde Tromp wegstuurt, waar deze wegens buitenspel wordt terug gevlagd. Kort hierna hetzelfde als Wesley Verhoek op links Roy Speelman aanspeelt. Nog binnen het kwartier een voorzet van Jeffrey van Roon en Jordy Brouwer die met het hoofd teruglegt. Wesley Verhoek ziet zijn schot gestopt door de Noordwijkse doelman. In de 16e min. een eerste mogelijkheid voor de koploper, als doelman Gianni Kamperveen door een SJC-aanvaller wordt afgetroefd en diens inzet bovenop de lat eindigt. In de 20e min. komt DHC op achterstand als aan de rechterkant op de SJC-helft een overtreding wordt gemaakt tegen Thomas Aangenendt en scheidsrechter Van Leeuwen laat doorspelen. Een snelle aanval van SJC, een verre hoge voorzet over Gianni Kamperveen voorbij de 2e paal, vandaar weer voorgebracht en afgemaakt: 1-0. Na ruim een half uur een kans voor DHC, als Frank de Lange Roy Speelman alleen richting SJC-doel wegstuurt, maar ook nu gaat de vlag omhoog voor buitenspel. Een minuut later ziet Roy Speelman zijn schot van 16 meter geblokt door een wit-zwarte verdediger. In de 35e min. verdubbelt de thuisclub de voorsprong. Na balverlies van DHC vanaf ruim 30 meter een hoge bal die over doelman Gianni Kamperveen heen in het doel verdwijnt: 2-0. Twee minuten later is de wedstrijd beslist als een voorzet via een omhaal op de strafschopstip de 3-0 betekent.

Direct na rust gaat eerst Jordy Brouwer op 18 meter van het doel onderuit, waar de scheidsrechter niets in ziet. Nog in dezelfde minuut tikt de SJC-doelman een voorzet van Jeffrey van Roon net voor Jordy Brouwer weg. Enkele minuten later wordt Tidde Tromp wegens buitenspel terug gevlagd, terwijl kort hierna Wesely Verhoek passt op Tidde Tromp, die de bal alleen voor de doelman net niet goed onder controle kan krijgen. Met een uur op de klok is het wederom Wesley Verhoek die Tidde Tromp bereikt, die scoort maar vervolgens opnieuw een vlagsignaal voor buitenspel en dus een afgekeurd doelpunt. Even later een hoge vrije trap van Wesley Verhoek, waar de doelman de bal net voor Thomas Aangenendt onderschept. DHC probeert het wel, maar dus zonder succes. Halverwege de 2e helft krijgt SJC een corner en in de kluts voor het doel gaat de bal via het lichaam van Jordy Brouwer n eigen doel: 4-0. Tien minuten later tikt de SJC-doelman een inzet van Tidde Tromp nog net corner, terwijl kort hierna Jordy Brouwer net tekort komt na een voorzet van Tidde Tromp. Toch scoort DHC dan nog. Een voorzet van Jeffrey van Roon wordt door een Noordwijker net voor Jordy Brouwer in eigen doel gewerkt, zodat 4-1 op het scorebord komt. Kort voor het einde redt de doelman van de thuisclub nog net voor Jordy Brouwer en kort daarna net voor Roy Speelman. Terwijl Tidde Tromp een vrije trap van Jeffrey van Roon met de hak verlengt en de bal net over ziet gaan, is het aan de andere kant in blessuretijd nog balverlies van Levi Schipper, hetgeen wordt afgerond tot de 5-1 eindstand.

Door deze nederlaag en het gelijke spel van Heerenveen en met name de verrassende winst van SWZ Boso Sneek uit bij Hollandia, wordt de situatie voor DHC met de week zorgelijker. Er resten nog slechts 4 wedstrijden. Wedstrijden waarin DHC directe degradatie (plaatsen 15 en 16), dan wel een nacompetitie voor mogelijke degradatie (plaatsen 13 en 14) moet zien te voorkomen. Momenteel nemen de groen-zwarten de 14e plaats in. De volgende wedstrijden: Achilles 1894 uit, Leonidas thuis, De Bataven uit en tenslotte op 27 mei a.s. Hollandia thuis.  Er rest maar één opdracht: winnen, winnen, winnen.

DHC loot weer uitwedstrijd in HV-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

Voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal-toernooi loot DHC wederom een uitwedstrijd. Werd eerst uit aangetreden tegen SVH, FC Zoetermeer (zat) en Maasdijk, nu gaan de groen-zwarten uit naar zaterdag-hoofdklasser  FC sGravenzande.

De ontmoeting in het Westland staat (voorlopig) gepland op dinsdag 24 april a.s.. Mogelijk wordt deze datum gewijzigd in verband met het programma van FC sGravenzande in competitie en beker, waar voor volgende week ook de halve finale van de districtsbeker op de planning staat.

De volledige loting van hedenavond voor de kwartfinales van het HV-toernooi:

dinsdag 24 april 2018
DSO – Scheveningen
Westlandia (zon) – Te Werve
Die Haghe – BMT
FC ‘s-Gravenzande – DHC

DHC mist de kansen en verliest in blessuretijd

Tekst: Dik Schreuders

zondag 15 april 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 25

Purmerstiejn – DHC   3-2  (1-0)

Scheidsrechter:  D.H. de Vries (Amstelveen)

Grensrechters: J.F. Koenderink (Heelsum) en R. Kunst (Nijmegen)

41 min.       1-0

49 min.       1-1    Tidde Tromp

54 min.       1-2    Roy Speelman

88 min.       2-2

90+3 min.   3-2

Gianni Kamperveen;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Frank de Lange;

Roy Speelman, Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

Geen

Na afloop is iedereen, vriend en vijand, het er over eens in Purmerend. Slecht één ploeg had de winst deze zondagmiddag dik en dik verdiend, DHC. Maar doordat de groen-zwarten de kansen missen en verzuimen de zege veilig te stellen, is er een late gelijkmaker en een winnende goal voor de thuisclub ver in blessuretijd. DHC keert zonder punten huiswaarts.

De wekelijkse lijst met afwezigen bestaat deze keer uit vaste krachten doelman Mats Mangelmans, Djerreld Muntslag en Joshua Wadie (allen geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst), terwijl ook Ennis Akona en Sinte Fonkel ontbreken. In vergelijking met vorige week start Anthony Pique weer in de basis en start deze keer Quinten vd Kraaij – samen met Yannick Prade en Vincent Romeijn – op de bank. Op zaterdagavond heeft RKHVV gewonnen van De Bataven, terwijl SWZ Boso Sneek verloor bij Achilles 1894. Met nog slechts 6 wedstrijden te gaan, moet DHC punten halen.

Het eerste kwartier is – zonder gevaarlijk te worden – voor de thuisploeg, dat in de laatste twee wedstrijden Hollandia en koploper SJC overwon. In de 16e min. is er de eerste mogelijkheid voor DHC, als Jeffrey van Roon op Wesley Verhoek speelt, die op rechts Roy Speelman fantastisch aanspeelt. Speelman gaat diagonaal op het doel af en scoort beheerst. Het arbitrale trio besluit het doelpunt wegens buitenspel af te keuren. Kort hierna komt Roy Speelman weer in balbezit na een pass van Jordy Brouwer, waar de doelman dan net kan ingrijpen. Eén minuut later een voorzet van Anthony Pique die wordt doorgekopt door Jordy Brouwer, waarna Roy Speelman binnen de lijnen onderuit gaat. Scheidsrechter De Vries uit Amstelveen ziet er niets in. Kort hierna wordt een schot van Frank de Lange door een verdediger van richting veranderd, zodat dit niet meer oplevert dan een corner. Nog binnen het half uur gaat Jordy Brouwer alleen door op de doelman van de thuisploeg, waarna hij wordt teruggefloten voor buitenspel. Hierna is er een combinatie aan de rechterkant tussen Anthony Pique en Roy Speelman, waarna Pique in het strafschopgebied bij de achterlijn de bal wil voorgeven, maar door een verdediger onderuit wordt gehaald. Ook nu laat scheidsrechter De Vries doorspelen. Met nog 10 min. voor de theepauze op de klok kopt Jordy Brouwer na een vrije trap van Wesley Verhoek net over. Vervolgens is het de Purmersteijn-doelman die een voorzet van Anthony Pique kan onderscheppen. Aan de andere kant is er dan een aanval voor de thuisploeg en van buiten het strafschopgebied verdwijnt een laag schot precies in de uiterste hoek achter doelman Gianni Kamperveen: 1-0. Een voorsprong voor de thuisclub zonder dat men tot op dat moment gevaarlijk is geworden voor het DHC-doel. Op slag van rust is er dan een hard schot van Purmersteijn, hetgeen Kamperveen prima tot corner verwerkt.

Al enkele minuten na de doelwisseling komt DHC dan terecht aan de gelijkmaker. Een actie op links van Jeffrey van Roon het strafschopgebied in en voorgevend, waar midden voor het doel Tidde Tromp van dichtbij de 1-1 inschiet. Vervolgens gaat na een pass van Wesley Verhoek Roy Speelman in het strafschopgebied onderuit, zonder dat de scheidsrechter hier een overtreding ziet. Een schot van Jordy Brouwer van 18 meter wordt door de doelman tot corner gestompt. In de 54e min. een voorzet van Jeffrey van Roon, doorgekopt door Jordy Brouwer en Joey Emmerink die van dichtbij inkopt. Ook nu wordt de treffer door het arbitrale trio wegens buitenspel afgekeurd.  Nog in dezelfde minuut bereikt Wesley Verhoek uitstekend Roy Speelman, die alleen op het doel afgaat en de doelman kansloos laat: 1-2. Enkele minuten later redt dezelfde doelman op een volgende inzet van Roy Speelman. Na precies een uur een vrije trap van Wesley Verhoek, Joey Emmerink kopt voor en vervolgens stopt de doelman de kopbal van Jordy Brouwer. Even later kopt Jordy Brouwer hard in na een corner van Jeffrey van Roon, de bal gaat net over het vijandelijke doel. De thuisclub komt nu ook af en toe in de aanval, maar het doel van Gianni Kamperveen komt niet in gevaar. In de 80e min. wordt Roy Speelman ten koste van een overtreding gestopt, waarna Jeffrey van Roon de vrije trap van 25 meter net naast schiet. Hierna een actie op links van Jeffrey van Roon die vanaf links laag voorgeeft, waar Tidde Tromp vlak voor het doel van dichtbij naast schiet. Roy Speelman kan bij een volgende aanval net door een verdediger gestopt worden. Hierna gaat Anthony Pique op rechts naar voren en speelt breed op de rand 16 meter Wesley Verhoek aan, die daar onderuit wordt gehaald. Ook nu laat scheidsrechter De Vries doorgaan. Een verre pass en een snelle uitval aan de andere kant betekent dan ineens de 2-2 in de 88e min. Hierna nog een vrije trap van Wesley Verhoek, waarna Roy Speelman alleen lijkt door te gaan, maar een verdediger nog net ingrijpt. Drie minuten in blessuretijd is er dan een corner voor Purmersteijn, waarna deze in twee instanties in de kluts kan worden ingeschoten en de 3-2 op het scorebord verschijnt.

Ongeloof heerst op het veld bij de groen-zwarten en kort hierna in de kleedkamer. Een van de beste wedstrijden van DHC van dit seizoen – zeker na rust – met zoveel kansen en toch weer geen punten. Ook in de bestuurskamer is iedereen het er over eens, vandaag had er één ploeg moeten winnen, DHC. Helaas voor de groen-zwarten is dat niet zo en is de terugweg weer lang. Er resten nu nog slechts vijf wedstrijden. Vijf moeilijke wedstrijden waarin punten gehaald moeten worden.

DHC naar kwartfinale HV-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 10 april 2018, 20.00 uur, HV-toernooi 1/8-finale

Maasdijk – DHC   4-8  (2-4)

16 min.   0-1   Joey Emmerink

18 min.   0-2   Vincent Romeijn

20 min.   0-3   Vincent Romeijn

31 min.   1-3

32 min.   2-3

33 min.   2-4   Yannick Prade

49 min.   2-5   Jordy Brouwer

69 min.   2-6   Roy Speelman

73 min.   2-7   Yannick Prade

79 min.   2-8   Joey Emmerink  (pen.)

83 min.   3-8

85 min.   4-8

Gianni Kamperveen;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Wesley Verhoek (63 min. Frank de Lange), Vincent Romeijn;

Djerreld Muntslag (63 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer (63 min. Quinten vd Kraaij), Yannick Prade

Opnieuw speelde DHC een uitwedstrijd in het HV-toernooi. Bij zaterdag 3e klasser Maasdijk doet de 4-8 mogelijk een spannende wedstrijd vermoeden. Dat was niet het geval. Na 20 minuten stond het 0-3, Maasdijk mocht terugkomen, waarna de rust met 2-4 inging. Na rust liep DHC uit tot 2-8, alvorens de thuisploeg in de laatste 5 min. nog tweemaal mocht scoren. DHC plaatste zich hiermee voor de kwartfinale van het HV-toernooi.

Rob de Lange mistte ook vanavond weer een aantal spelers, terwijl hij andere spelers rust gunde op de bank. Het maakte weinig uit, want in de eerste 20 min. werd het via Joey Emmerink en tweemaal Vincent Romeijn al snel 0-3. DHC nam wat gas terug, waarna na net een half uur de thuisploeg tweemaal tegen scoorde: 2-3. Direct hierop vergrootte DHC via Yannick Prade de voorsprong weer tot 2-4.

In de 2e helft werd de voorsprong uitgebouwd. Jordy Brouwer zorgde al snel voor 2-5. Met nog een 20 min. te spelen scoorde invaller Roy Speelman de 2-6 en vervolgens Yannick Prade de 2-7, beide doelpunten uit prima voorzetten van invaller Quinten vd Kraaij. Met nog iets meer dan 10 min. te spelen maakte één van de rood-zwarte spelers hands na een voorzet van Thomas Aangenendt. Vanaf 11 meter was Joey Emmerink trefzeker: 2-8. De wedstrijd was gespeeld, waarna in de laatste vijf minuten de thuisclub nog tweemaal scoorde en als einduitslag 4-8 op het scorebord kwam.

Drie belangrijke punten

Tekst: Dik Schreuders

zondag 8 april 2018, 14.00 uur, conmpetitiewedstrijd nr 24

DHC – Jong Achilles’29     3-2  (2-0)

Scheidsrechter:  J.A.B Lensink  (Arnhem)

Grensrechters:  T. Nagtegaal  (Etten Leur) en J. van Ditmarsch  (Wijk bij Duurstede)

8 min.    1-0 Jordy Brouwer

26 min.  2-0 Roy Speelman

50 min.  2-1

55 min.  2-2

66 min.  3-2 Jeffrey van Roon

Gianni Kamperveen;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (66 min. Anthony Pique), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (81 min. Vincent Romeijn), Frank de Lange, Tidde Tromp (aanv.);

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Quinten vd Kraaij (76 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

Geen

DHC kon vandaag weer eens drie belangrijke punten bijschrijven. Na de thuiswinst op SWZ Boso Sneek op 18 februari jl. werden 4 wedstrijden verloren. Vandaag tegen staartploeg Jong Achilles’29 kwam DHC al snel op een 2-0 voorsprong, kwamen de gasten terug tot 2-2, maar werd halverwege de 2e helft de 3-2 binnengeschoten. Een nog door groen-zwart gemiste strafschop, maakt dat het tot het eindsignaal spannend bleef. Maar de drie punten zijn binnen.

Ook vandaag bleven basisspelers doelman Mats Mangelmans, Joshua Wadie (beiden geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst) niet beschikbaar. Ennis Akona en Sinte Fonkel waren eveneens niet beschikbaar. Waar de afgelopen drie wedstrijden Blairi Schermer de plek tussen de palen innam in plaats van de geblesseerde Mats Mangelmans, stond vandaag Gianni Kamperveen daar.  Gianni Kamperveen speelde van de F- t/m de B-jeugd bij DHC, werd vervolgens door ADO Den Haag bij DHC weggehaald en speelde daarna in de eerste teams van Tonegido en HBS in de hoofdklasse, topklasse en de 3e divisie. Februari 2017 stopte Gianni Kamperveen bij HBS en vandaag debuteerde hij als 30-jarige in DHC 1, de club van zijn jeugd. Verder was Wesley Verhoek vandaag weer schorsingsvrij en kon Frank de Lange na zijn blessureperiode weer starten.

De in het oranje gestoken gasten uit Groesbeek begonnen aanvallend, maar de eerste aanval voor de thuisploeg was direct raak. In de 8e min. speelde Roy Speelman diep rechts op Wesley Verhoek. Deze gaf een prima lage voorzet, waar Jordy Brouwer op de strafschopstip al klaar stond om beheerst af te ronden: 1-0. Twee min. later moet doelman Gianni Kampersveen voor de eerste maal in actie komen, waar dan vervolgens aan de andere kant een combinatie tussen O19-speler Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer, opnieuw Quinten vd Kraaij vervolgens door Wesley Verhoek voorlangs wordt geschoten. Een 1-2-combinatie tussen Tidde Tromp en Jordy Brouwer resulteert in een schot van aanvoerder Tromp, waar de Groesbeekse doelman in twee instanties redding kan brengen. In de 26e min. verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Na een ingooi kopt Jordy Brouwer door, speelt Tidde Tromp wederom Jordy Brouwer aan, waarna deze voorgeeft en bij de 2e paal rond Roy Speelman af: 2-0. Het Delftse publiek in het zonnige Stadion verwacht dan dat de wedstrijd is beslist en dat de voorsprong verder uitgebreid kan gaan worden. Met nog 10 min. op de klok is er vervolgens een voorzet van links van Jeffrey van Roon net over Jordy Brouwer, waarna de voorzet van rechts van Tidde Tromp ook net te hoog is voor de DHC-spits. Wesley Verhoek schiet vervolgens naast. Kort hierna tikt de Achilles’29-doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon corner. Net voor de thee is er dan nog een pass van Jeffrey van Roon op Quinten vd Kraaij, die prima halfhoog inschiet, maar het schot net voorlangs ziet gaan.

Vanaf de aftrap is er een corner voor de thuisclub, waar Joey Emmerink dan van dichtbij net over kopt. In de 49e min. lijkt de wedstrijd dan alsnog beslist te worden. Frank de Lange passt prima door het midden op Tidde Tromp die alleen voor de doelman komt en vanaf net buiten het strafschopgebied de bal ineens op de schoen neemt. Het schot gaat net over. Zoals het dan vaak gaat, scoren de bezoekers in de 50e min. aan de andere kant via een kopbal bij de 2e paal de aansluitende 2-1. Na een vrije trap van Frank de Lange komt de bal rechts bij Thomas Aangenendt die Quinten vd Kraaij bereikt, waarna Jordy Brouwer over schiet. De spanning is vervolgens helemaal terug als één van de Jong Achilles-spelers op de rand 16-meter in balbezit komt en in de draai laag in de hoek inschiet: 2-2. In deze periode zijn de gasten meer in de aanval op jacht naar de gelijkmaker en vervolgens zoekend naar de voorsprong. DHC pakt het nu weer over, ook de groen-zwarten moeten vandaag winnen. Jordy Brouwer legt terug op Tidde Tromp, zijn schot van 16 meter wordt door een verdediger geblokt. Roy Speelman ziet vervolgens zijn schot gestopt door de doelman. Met nog 25 min. te spelen bereikt Roy Speelman Wesley Verhoek, de uitlopende doelman redt. Eén minuut later komt DHC weer op voorsprong. Aan de linkerkant loopt Jeffrey van Roon op en haalt hard uit. De bal verdwijnt achter de verbouwereerde doelman in het net: 3-2. Enkele minuten later schiet Frank de Lange over, terwijl aan de andere kant Jong Achilles naast schiet. Met 86 min. op de klok bereikt Wesley Verhoek invaller Djerreld Muntslag, die in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Lensink uit Arnhem wijst direct gedecideerd naar de stip: strafschop. Jeffrey van Roon schiet de bal van 11-meter vervolgens keihard in, maar via onderkant lat kaatst de bal net voor de doellijn en weer terug het veld in. In de laatste minuten speelt Frank de Lange op Djerreld Muntslag in de 16-meter, waar de doelman nog kan ingrijpen. In blessuretijd wordt Wesley Verhoek net buiten de lijnen onderuit gehaald. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt gestopt door de doelman. Hiermee blijft het scorebord op 3-2. Drie belangrijke punten voor DHC.

Er resten voor DHC nu nog 6 competitiewedstrijden, waarin de plek in de hoofdklasse veilig gesteld moet gaan worden. In de komende weken spelen de groen-zwarten achtereenvolgens uit bij Purmersteijn, SJC en Achilles 1894. Na een vrije zondag speelt men vervolgens pas op 13 mei a.s. weer thuis tegen Leonidas. De laatste twee wedstrijden zijn dan De Bataven uit en Hollandia thuis.

Twee vrije trappen fataal voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 1 april 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 23

vv Heerenveen – DHC    2-1  (1-1)

Scheidsrechter:  B. Erkens (Gouda)

Grensrechters:  T. Groot (Limme) en K. Tardy (Leeuwarden)

28 min.    1-0

45 min.    1-1   Thomas Aangenendt

66 min.    2-1

Blairi Schermer;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (84 min. Vincent Romeijn), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joey Emmerink (85 min. Scott Luiten), Tidde Tromp (aanv.);

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Yannick Prade (64 min. Quinten vd Kraaij)

Boekingen:

16 min.   Thomas aangenendt

48 min.    Jeffrey van Roon

66 min.    Levi Schipper

In het verre Friesland werden twee vrije trappen voor thuisclub Heerenveen fataal voor DHC. Eerst in de bovenhoek en vervolgens in de benedenhoek ging de bal achter DHC-doelman Blairi Schermer. Het overwicht tegen 10 man zorgde niet voor de groen-zwarte gelijkmaker, zodat de einduitslag op het scorebord een 2-1 nederlaag aangaf. De vierde nederlaag op rij voor DHC.

Vandaag konden na een aantal weken blessureleed Frank de Lange en Vincent Romeijn weer eens plaatsnemen op de bank. Wel ontbraken vandaag Ennis Akona, Sinte Fonkel, doelman Mats Mangelmans, Joshua Wadie, Wesley Verhoek en Melvin Vissers. Op een glibberig en daardoor moeilijk bespeelbaar grasveld was er in een op een neer gaande 1e helft veel balverlies van beide kanten. Binnen 10 min. kwam er een eerste mogelijkheid voor DHC toen op rechts Djerreld Muntslag kon voorgeven, maar met Tidde Tromp, Yannick Prade en Jordy Brouwer voor het doel, kon één van de verdedigers de bal nog net onderscheppen. Direct hierop treedt doelman Blairi Schermer bij een Friese vrije trap handelen op, keert de bal en in de rebound kan hij de bal overtikken.  Na een kwartier wil één van de Friese voorwaartsen scheidsrechter Erkens doen geloven dat hij door de uitlopende doelman Blairi Schermer binnen de lijnen was aangetikt, maar voor zijn schwalbe kreeg deze speler geel voorgehouden. DHC is dan nog tweemaal gevaarlijk via de rechterflank via Djerreld Muntslag, maar zijn voorzetten worden onderschept. Halverwege de 1e helft wordt Roy Speelman op 25 meter ten koste van een vrije trap gestopt. Jordy Brouwer schiet deze net over. Uit de uittrap komt de bal bij Anthony Pique die Jordy Brouwer aanspeelt. Brouwer gaat vanaf rechts de 16-meter in, waarna zijn inzet buiten bereik van de doelman voorlangs langs de verkeerde kant van de paal gaat. Na bijna een half uur krijgt de thuisploeg aan hun rechterkant net voorbij de punt van het strafschopgebied een vrije trap. Hoog in de verste hoek komt de bal achter Blairi Schermer in het net: 1-0. Een aantal minuten later schiet aan de andere kant Jeffrey van Roon een vrije trap voor DHC net over. de Friese doelman grijpt kort hierna in na een voorzet van Djerreld Muntslag, waardoor Yannick Prade net niet bij de bal kan. Op slag van rust krijgt DHC een corner op rechts. Jeffrey van Roon geeft de bal voor en midden voor het doel kopt Thomas Aangenendt schitterend keihard in: 1-1.

In de 53e min. speelt Tidde Tromp diep door het midden op Djereld Muntslag die alleen op het doel afgaat, waarop het arbitrale trio besluit tot buitenspel. Ook een prima aanval via Thomas Aangenendt, Jordy Brouwer en Yannick Prade levert niets op. In de 58e min. is er een forse overtreding op de middenlijn op Tidde Tromp, waarop scheidsrechter Erkens terecht rood toont aan de Heerenveen-speler. DHC komt nu dus met 11 tegen 10 met nog ruim een half uur te gaan. De vrije trap van de middenlijn van Jeffrey van Roon komt bij de 2e paal bij Joey Emmerink, waar een verdediger de bal net corner kan trappen, waarna uit de corner Joey Emmerink inkopt en de doelman redding brengt. Een volgende corner hierna wordt door Thomas Aangenendt net zo hard ingekopt als vlak voor rust, maar de bal gaat nu net naast het doel. Een schot van Roy Speelman wordt door een verdediger met het lichaam geblokt en levert slechts een volgende corner op. Na een pass van Tidde Tromp komt Jordy Brouwer alleen voor de doelman, waar deze de bal net kan oppakken voor Brouwer. Halverwege de 2e helft is er dan een uitval van de thuisploeg en na een struikelpartij ziet scheidsrechter Erkens een overtreding en komt het tot een vrije trap op ruim 25 meter. Evenals voor rust wordt de vrije trap door dezelfde speler genomen en gaat de bal – nu laag – in de verre hoek en het is 2-1. DHC moet met één man meer op jacht naar minstens 1, maar eigenlijk meer treffers om de benodigde punten binnen te halen. Er resteert nu een groot DHC-offensief en een omsingeling van het Heerenveen-doel, met slechts een sporadische uitval van de thuisploeg, die – mede door aanvallende wissels van Rob de Lange – steeds meer ruimte krijgen. Zo stuit Jordy Brouwer op een verdediger, wordt invaller O19-speler Quinten vd Kraaij wegens buitenspel terug gevlagd en appelleert heel DHC als Jordy Brouwer binnen de lijnen na een voorzet van Djerreld Muntslag onderuit gaat. In de 77e min. een voorzet van Jeffrey van Roon, waarop Tidde Tromp van binnen het doelgebied naast kopt. In de slotfase is er een schietkans voor invaller O19-speler Scott Luiten en wordt hij kort daarna in een volgende situatie buitenspel gegeven. Hierna legt Djerreld Muntslag in de laatste minuut terug op Scott Luiten die dan vlak voor de doelman wordt geblokt ten kostte van een corner. Uit de corner ziet Levi Schipper zijn inzet gestopt door de Friese doelman. Als kort hierna Roy Speelman naast schiet, komt het einde met een voor DHC zeer teleurstellende 2-1 nederlaag.

Vervolgens restte een lange terugreis van Heerenveen naar Delft. Met dit seizoen nog slechts 7 wedstrijden in de hoofdklasse moet bij iedereen binnen groen-zwart doordrongen zijn van de lastige positie die momenteel wordt ingenomen op de ranglijst. DHC bevindt zich, na vier nederlagen op rij, steeds verder in de gevarenzone.

Nederlaag na dubbelgeel

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 24 maart 2018, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 22

DHC – Alphense Boys   2-3  (1-2)

Scheidsrechter:  J. te Kloeze (Haarlem)

Grensrechters:  N. Kromme (Rotterdam) en P. Willems (Venray)

25 min.   1-0   Joey Emmerink

32 min.   1-1

35 min.   1-2

54 min.   2-2   Roy Speelman

81 min.   2-3

Blairi Schermer;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joey Emmerink (82 min. Quinten vd Kraaij), Tidde Tromp (aanv.);

Djerreld Muntslag (67 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

77 min.  Wesley Verhoek

77 min.  2e geel en dus rood Wesley Verhoek

De reünie voor oud-1e elftalspelers van DHC zaterdagavond was een groot succes met vele oude bekenden. Het resultaat van de om 18.00 uur beginnende wedstrijd van DHC tegen Alphense Boys was teleurstellend. Een nieuwe nederlaag, hetgeen zijn kantelpunt vond nadat Wesley Verhoek een klein kwartier voor het einde wegens aanhoudend commentaar op de leiding in één minuut tweemaal geel en dus rood kreeg voorgehouden. De groen-zwarten stonden hierna met 10 tegen 11 in de strijd voor de 3 benodigde punten. Vier minuten later kwam de tegentreffer en dus 2-3.

Terug ten opzichte van vorige week bij RKAVV waren Levi Schipper, Tidde Tromp en Wesley Verhoek. Rob de Lange kon echter nog steeds niet beschikken over Frank de Lange, Mats Mangelmans, Vincent Romeijn en Melvin Vissers, terwijl vandaag nu ook Sinte Fonkel en Joshua Wadie niet beschikbaar waren.

Voor een publiek dat door de reünie voor een deel bestaat uit DHC-sterrren uit het verleden, is de eerste kans voor DHC. In de 5e min. schiet Roy Speelman net naast. Een vijftal minuten later stopt de Alphense doelman een schot van Jordy Brouwer. Na ruim een kwartier lijken de groen-zwarten op voorsprong te komen, als Tidde Tromp Djereld Muntslag wegstuurt. Muntslag tikt de bal langs de doelman, maar vervolgens kan een verdediger de bal nog net wegtrappen. Aanvoerder Tidde Tromp schiet halverwege de 1e helft van 30 meter hoog over. Twee minuten later is er dan de terechte voorsprong voor de thuisclub. Jeffrey van Roon brengt een vrije trap vanaf links hoog voor en van dichtbij laat Joey Emmerink de doelman kansloos: 1-0. DHC heeft op dat moment een overwicht en de gasten zijn nog niet éénmaal gevaarlijk geweest voor doelman Blairi Schermer. In de 30e min. is het Jeffrey van Roon die Wesley Verhoek aanspeelt, waarna deze op rechts Djerreld Muntslag vindt. De actie van Muntslag brengt hem schuin voor het doel alleen voor de doelman, maar zijn schot gaat in het zijnet. In plaats van een verdubbeling van de score, is het dan twee minuten later weer gelijk. Een dieptepass door het midden en alleen voor de uitkomende doelman Blairi Schermer is het 1-1. DHC is kennelijk aangeslagen, want drie minuten later kan de 1-2 op het scorebord. Een voorzet van de bezoekers wordt van dichtbij ingetikt: 1-2. Met deze stand komt vervolgens ook de rust.

Direct na de pauze schiet Tidde Tromp naast en ziet Roy Speelman na een actie de doelman en een verdediger de bal gezamenlijk nog net tot hoekschop verwerken. Uit de corner kopt Thomas Aangenendt hard in, maar een verdediger kan de bal nog juist keren. In de 50e min. is de Alphense doelman op zijn plaats als Djerreld Muntslag inkopt na een voorzet van Wesley Verhoek. Aan de andere kant treedt DHC-doelman Blairi Schermer goed op bij een aanvallende actie van de bezoekers. Na 54 min. scoren de groen-zwarten de dik verdiende gelijkmaker. Een prima actie van Djerreld Muntslag die de bal op Roy Speelman speelt, waarna deze op een meter of acht voor het doel in de draai fraai inschiet: 2-2. DHC blijft op jacht naar een volgende treffer om de benodigde drie punten binnen te halen. Jordy Brouwer schiet net naast, Djerreld Muntslag ziet zijn schot gestopt door de doelman. Na 73 min. schiet Roy Speelman vervolgens net over en direct daarna wordt invaller Yannick Prade binnen de 16-meter tot tweemaal toe gestuit door een verdediger. In de 77e min. is er dan het kantelpunt in deze wedstrijd. Welsey Verhoek heeft, als hij een vrije trap tegen krijgt, commentaar op de leiding, hetgeen hem geel oplevert. Als hij dan commentaar blijft geven, toont scheidsrechter Te Kloeze hem nogmaals geel en dus rood. DHC moet verder met 10 tegen 11. Als de gasten dan in de 81e min. een corner krijgen te nemen en vlak voor het doel de DHC-verdediging minder alert reageert als één van de bezoekers, is het 2-3. Rob de Lange brengt direct O19-speler Quinten vd Kraaij in als extra aanvaller. Acties van Roy Speelman en kort hierna van Jordy Brouwer leveren echter niets op. Het blijft 2-3.

En dus staat DHC opnieuw zonder punten. Door dit verlies en de winst eveneens op zaterdagavond van SWZ Boso Sneek zakt de Delftse hoofdklasser nu zelfs naar de 14e plaats. Met nog 8 wedstrijden te spelen moeten er dringend punten gehaald worden. Komende paaszondag gaat DHC uit naar Heerenveen, de week er na ontvangt men in Delft het team van Jong Achilles. Juist de twee ploegen die nog lager staan dan DHC.

DHC door in HV-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 20 maart 2018, 20.00 uur, HV-toernooi, 3e ronde

FC Zoetermeer-zat – DHC   3-4  (1-2)

Scheidsrechter:  N. Guergouri (Rijswijk)

20 min.  0-1  Jordy Brouwer

34 min.  0-2  Jeffrey van Roon

39 min.  1-2

55 min.  1-3  Jordy Brouwer

60 min.  2-3

61 min.  2-4  Yannick Prade

74 min.  3-4

Dion de Jong (45 min. Blairi Schermer);

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt (55 min. Scott Luiten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joey Emmerink, Quinten vd Kraaij;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Yannick Prade (62 min. Ennis Akona)

Dat DHC voor het HV-toernooi zou winnen bij zaterdag 4e klasser FC Zoetermeer-zat (eerder dit seizoen met 6-3 verliezend van DHC-zat) lag in de lijn der verwachting. Dat het na afloop eindigde met een 3-4 overwinning stemde de verliezende thuisploeg meer tevreden dan de winnende bezoekers.

Ook vandaag weer een uitgebreide lijst van afwezigen: Frank de Lange, Mats Mangelmans, Vincent Romeijn, Tidde Tromp, Melvin Vissers, Wesley Verhoek en Joshua Wadie, terwijl doelman Blairi Schermer pas in de 2e helft in actie kwam. De groen-zwarten startten dan ook met O19-spelers doelman Dion de Jong en Quinten vd Kraaij in de basis, terwijl Scott Luiten (ook O19-speler) in de 2e helft inviel.

Na mogelijkheden voor Djerreld Muntslag en Quinten vd Kraaij, zag Roy Speelman in de 17e min. zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten later scoorde Jordy Brouwer alleen voor de doelman fraai de 0-1. Na 34 min. zorgt Jeffrey van Roon met een laag in de hoek geschoten vrije trap van 30 meter voor de 0-2. Enkele minuten voor rust een verre bal en een snelle aanval van de geel-blauwe thuisclub en het is 1-2.

Ook na rust direct weer mogelijkheden voor de groen-zwarte hoofdklasser.Jordy Brouwer kopt over en vervolgens grijpt de Zoetermeer-doelman net in voor Yannick Prade. In de 55e min. combinatie van Yannick Prade, Roy Speelman en Jordy Brouwer, door de laatste afgemaakt: 1-3. Kort hierna stuit Yannick Prade op de doelman van de thuisclub. In de volgende verre bal en snelle aanval is het dan 2-3. Een minuut later zet DHC even aan en van dichtbij scoort Yannick Prade prima de 2-4. Halverwege de 2e helft lijkt de wedstrijd definitief beslist als een voorzet van Djerreld Muntslag vrij staand hard wordt ingeschoten door Quinten vd Kraaij. Hij laat de doelman kansloos, maar via onderkant lat komt de bal kennelijk weer terug in het veld en gaat niet over de doellijn. Geen doelpunt dus. Ruim een kwartier voor het einde opnieuw een snelle Zoetermeer-aanval en alleen voor doelman Blairi Schermer is het 3-4. Hiermee komt vervolgens ook het einde.

DHC is hiermee door naar de volgende ronde. De loting hedenavond koppelde DHC vervolgens aan zaterdag 3e klasser Maasdijk. De uitwedstrijd in het Westland staat op de agenda voor dinsdag 10 april a.s.

DHC vervolgt HV-toernooi dinsdag

Tekst: Dik Schreuders

Na de 0-7 winst bij SVH op dinsdagavond 6 maart jl. komen de groen-zwarten dinsdag 20 maart uit in de volgende ronde van het Haaglanden Voetbal-toernooi. In Zoetermeer komt men uit tegen zaterdag 4e-klasser FC Zoetermeer-zat. Aftrap van deze wedstrijd is 20.00 uur.

DHC zakt na verlies op ranglijst

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 18 maart 2018, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 21

RKAVV – DHC 3-0  (1-0)

Scheidsrechter:  W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters:  M. Danhof (Appingedam) en G. Francees (Tilburg)

15 min.   1-0

46 min.   2-0

67 min.   3-0

Blairi Schermer;

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt, Dariem Hennep (80 min. Ennis Akona), Jeffrey van Roon;

Joshua Wadie, Joey Emmerink, Roy Speelman;

Djerreld Muntslag (62 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer, Yannick Prade

Boekingen:

65 min.  Jordy Brouwer

76 min.  Roy Speelman

Meer balbezit, meer op de helft van de tegenstander, maar toch een duidelijke 3-0 nederlaag in de regio-derby bij RKAVV. Een verlies waardoor DHC – mede door de overwinningen van De Bataven en RKHVV – afzakt naar de 13e plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan.

De personele problemen zijn het hele seizoen wekelijks al groot, vandaag was dit wel heel extreem. Trainer/coach Rob de Lange mistte vandaag maar liefst 7 vaste krachten: doelman Mats Mangelmans, Frank de Lange en Vincent Romeijn geblesseerd, Levi Schipper en Melvin Vissers geschorst, Tidde Tromp vakantie en Wesley Verhoek ziek. En uiteraard stonden er bij de aftrap toch gewoon 11 in het veld. Vandaag het competitiedebuut in DHC 1 voor doelman Blairi Schermer, O19-1-speler Dariem Hennep en invaller Ennis Akona. De vorige week debuterende O19-1-speler Quinten vd Kraaij mocht ook vandaag weer invallen.

Een ijskoude middag in Leidschendam levert in de aanvangsfase weinig kansen op voor beide doelen. In de 13e min. is de eerste mogelijkheid voor DHC. Een pass van Thomas Aangenendt op rechts op Yannick Prade, waarna de voorzet via een verdediger voor de voeten van Roy Speelman komt. Zijn schot gaat via het lichaam van een verdediger corner. Na de corner een verre bal van de thuisploeg, waarna de bal op rechts tussen de DHC-verdediging en de DHC-doelman neervalt en een RKAVV-speler alleen voor doelman Blairi Schermer voor de 1-0 zorgt. Aan de andere kant dreigt DHC dan via een pass van Yannick Prade op Roy Speelman gevaarlijk te worden, maar een overtreding van een RKAVV-verdediger op de rand 16-meter levert dan niet meer op dan een vrije trap. De inzet van Jordy Brouwer smoort in de muur. Halverwege de 1e helft gaat Jordy Brouwer na een nieuwe overtreding onderuit, waar scheidsrechter Horst prima voordeel geeft. Yannick Prade speelt dan op Djerreld Muntslag, waar een verdediger dan nog net kan ingrijpen. Vervolgens is er dan een kans voor de thuisploeg, maar voor het DHC-doel schiet de RKAVV-aanvaller ruim naast. Voor DHC schiet de oplopende Roy Speelman van 20 meter over, terwijl vervolgens in de 33e min. Jordy Brouwer op 20 meter weer ten koste van een overtreding wordt gestopt. De vrije trap van Jeffrey van Roon gaat richting rechterbovenhoek, waar de RKAVV-doelman de bal dan nog net corner kan tikken. Kort hierna schiet Jeffrey van Roon een vrije trap na hands in de muur en vervolgens is het Jordy Brouwer die vanaf links binnen de 16-meter net overschiet. Kort voor rust voorkomt Blairi Schermer in een 1-op-1-situatie een verdubbeling van de stand.

Direct vanaf de aftrap voor de 2e helft kan één van de RKAVV-spelers de bal oppikken en alleen doorlopen op doelman Schermer en alsnog zorgdragen voor de 2-0 stand. Een nieuwe overtreding van RKAVV tegen Roy Speelman op 20 meter levert een nieuwe vrije trap op. De RKAVV-doelman tikt de bal uit de linkerbenedenhoek en de inzet in de rebound van Yannick Prade levert niet meer op dan een corner. DHC blijft aanvallen en net als voor rust heeft men meer balbezit en speelt men meer op de helft van de tegenpartij, dan andersom. Met nog een half uur te spelen gaat een voorzet van Jeffrey van Roon bij de 2e paal net langs Roy speelman en een volgende aanval via Thomas Aangenendt en een 1-2-combinatie tussen Anthony Pique en Djerreld Muntslag, brengt Anthony Pique in de 16-meter vlak voor de doelman. De RKAVV-doelman pareert de inzet ten koste van een nieuwe corner. De korte corner resulteert in een voorzet van Jeffrey van Roon, waar de bal net langs Roy Speelman in handen van de doelman komt. In de 67e min. wordt de wedstrijd beslist als een schot van RKAVV van richting wordt verandert en met een curve achter de DHC-verdediging in de 16-meter valt en RKAVV-aanvaller Remco Overdevest (oud-DHC, evenals RKAVV-verdediger Jordy de Wit) alleen voor doelman Blairi Schermer voor de 3-0 zorgt. In het vervolg van de wedstrijd probeert DHC het nog wel, maar verder dan een vrije trap van Jeffrey van Roon gestopt door de doelman en een vrije trap van Jordy Brouwer over komen de groen-zwarten niet meer.

Hiermee worden de nog komende 9 wedstrijden steeds belangrijker voor de groen-zwarten. Dat er nog de nodige puten gehaald moeten gaan worden, is duidelijk. Te beginnen komende zaterdag 24 maart a.s. om 18.00 uur. In het kader van de reunie voor oud-DHC 1-spelers die avond, is deze wedstrijd – met medewerking van tegenstander Alphense Boys – naar de zaterdag verplaatst. Wij rekenen op uw support voor DHC 1 !

Strafschoppen beslissen wedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 maart 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 20

DHC – MSC   4-6  (1-2)

Scheidsrechter: J.C. Jensch (Almere)

Grensrechters:  mw. F.M. Hoogendijk (Enschede) en D.N. van Grieken (Breezand)

40 min.   0-1

43 min.   0-2

45 min.   1-2   Yannick Prade

56 min.   2-2   Jordy Brouwer

73 min.   2-3   (pen.)

76 min.   2-4

79 min.   2-5   (pen.)

81 min.   3-5   Jeffrey van Roon (pen.)

82 min.   3-6   (pen.)

90 min.   4-6   Quinten vd Kraaij

Mats Mangelmans;

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (73 min. Quinten vd Kraaij), Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange (43 min. Sinte Fonkel), Joshua Wadie;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Yannick Prade

Boekingen:

79 min.   Anthony Pique

82 min.   Jeffrey van Roon

Een wedstrijd met 10 doelpunten, waarvan vier strafschoppen die beslissend waren voor de uitslag. Daarmee een 4-6 nederlaag voor de groen-zwarten tegen MSC uit Meppel. En waar het in de slotfase met een gemiste kans en een bal op de paal zelfs nog een gelijkspel had kunnen worden…..

Rob de Lange mist vandaag met Vincent Romeijn, Levi Schipper, Tidde Tromp, Melvin Vissers en Wesley Verhoek maar liefst vijf basisspelers. Een probleem wat dit seizoen bijna wekelijks speelt. Dit betekent in ieder geval dat Yannick Prade voor het eerst in de basis start, terwijl in de 2e helft O19-1-speler Quinten vd Kraaij als invaller zijn debuut maakt.

In de 8e min. de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg als Thomas Aangenendt prima passt op Djerreld Muntslag, die een actie maakt en vervolgens net naast schiet. Kort hierna eindigt een aanval met een voorzet van Jeffrey van Roon, waar een verdediger de bal dan kan onderscheppen. Nog binnen het kwartier een aanval via Anthony Pique en Yannick Prade, waarna Jordy Brouwer de paal raakt. Een minuut later is het een Meppelse verdediger die net kan opruimen na een inzet van Jeffrey van Roon. Na 25 min. komt Djerreld Muntslag vanaf rechts op de achterlijn goed door, waar hij binnen de lijnen onderuit gaat. Scheidsrechter Jensch uit Almere laat doorspelen, waar Jordy Brouwer van een meter of 10 niet zelf schiet, maar op Yannick Prade speelt, die van dichtbij zijn schot in een reflex gestopt ziet door de MSC-doelman.  Vijf minuten voor rust komt het eerste doelpunt, als na een duel om de bal ver op de Meppelse helft Frank de Lange geblesseerd blijft liggen (en vervangen moet worden), MSC de bal ver diep speelt en op snelheid een MSC-aanvaller alleen op de uitlopende doelman Mats Mangelmans afgaat, hem omspeelt en simpel de 0-1 binnenschiet. DHC is aangeslagen en als in de 43e min. een corner van dichtbij vrij ingekopt kan worden is de stand 0-2. Op slag van rust komt de thuisploeg dan toch nog terug. Een corner van Jeffrey van Roon komt via Jordy Brouwer bij Yannick Prade, die voor de 1-2 zorgdraagt.

Direct na de hervatting is er een aanval van DHC via Yanick Prade, Jordy Brouwer en Roy Speelman die bij Djerreld Muntslag rechts in de 16-meter komt. De inzet van Djerreld Muntslag wordt door de MSC-doelman gestopt. Ruim 10 minuten in de 2e helft een schitterend doelpunt voor de thuisploeg, als een verre voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon door Jordy Brouwer hard en onhoudbaar wordt ingekopt: 2-2. Enkele minuten later dreigt Roy Speelman halverwege de MSC-helft door te breken, waar hij ten koste van een vrije trap wordt gestuit. Van 25 meter schiet Jeffrey van Roon de vrije trap naast. Een minuut later de mogelijkheid voor de groen-zwarten om op voorsprong te komen. Jordy Brouwer bereikt Yannick Prade die binnen het strafschopgebied een actie maakt en zich vrijspeelt, waarna zijn harde schot door de doelman gestopt wordt, maar niet onder controle gebracht kan worden. Waar het er op lijkt dat de iets omhoog gaande bal richting het doel gaat en de voorsprong zal betekenen, is het een inkomende verdediger die de bal in een vertwijfelde poging nog net op de lijn kan wegtrappen. Hierna wederom een DHC-aanval via Jordy Brouwer, Yannick Prade en Djerreld Muntslag, waar dan Yannick Prade naast schiet. Bij een volgende aanval wordt Djereld Muntslag twijfelachtig teruggevlagd voor buitenspel. In de 73e min. een hoge verre bal van MSC richting DHC-strafschopgebied. Een van de MSC-aanvallers en Joey Emmerink zijn in duel en vallen. Volgens Emmerink omdat de grote sterke aanvaller hem onderuit duwt. volgens de scheidsrechter omdat Emmerink de MSC-aanvaller onderuit trekt. Strafschop. Van 11-meter komt de tand op 2-3. Waar Rob de Lange voor rust na het uitvallen van Frank de Lange met Sinte Fonkel al de 4e aanvaller inbrengt, brengt hij na de 2-3 met de Quinten vd Kraaij de 5e aanvaller in, alsnog op jacht naar de winst of minimaal de gelijkmaker. Dit betekent dan echter ook met drie man achterin, dat 3 min. later een snelle MSC-uitval en een verre voorzet zorgt voor de 2-4. Bij een volgende snelle verre aanval van de bezoekers ziet scheidsrechter Jensch een overtreding van Anthony Pique en daarmee de 2e strafschop voor MSC, hetgeen de 2-5 betekent. Vanaf de aftrap gaat aan de andere kant Djerreld Muntslag binnen de lijnen onderuit en is het ook voor DHC een strafschop. Van 11-meter zorgt Jeffrey van Ron voor de 3-5. In de tegenaanval ziet scheidsrechter Jensch opnieuw een overtreding van Anthony Pique, zodat met de 3e strafschop voor de gasten (en de vierde in totaal in een tijdsbestek van 9 minuten) ook nu Mats Mangelmans kansloos is en de stand op 3-6 komt. Kort hierna bereikt invaller Quinten vd Kraaij Yannick Prade, die over schiet. In de 90e min. een 1-2-combinatie tussen Quinten vd Kraaij en Yannick Prade, waar Quinten vd Kraaij fraai de 4-6 inschiet. Nog is het niet voorbij, als in de 91e min. Jordy Brouwer in de 16-meter een kans krijgt, maar deze niet benut wordt en in de allerlaatste 92e min. Djerreld Muntslag na een voorzet van Jeffrey van Roon nog op de paal schiet. Het blijft echter bij een 4-6 stand op het scorebord. Een eindstand die bij een officiële wedstrijd van DHC voor het laatst op het scorebord stond op 23 augustus 1964, toen DHC in de 1e divisie betaald voetbal thuis verloor van Excelsior.

Eenvoudige overwinning DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 6 maart 2018, 20.00 uur, HV-toernooi, 2e ronde

SVH – DHC    0-7  (0-1)

24 min.    0-1   Roy Speelman

46 min.    0-2   Roy Speelman

47 min.    0-3   Jordy Brouwer

55 min.    0-4   Yannick Prade

71 min.    0-5   Yannick Prade

76 min.    0-6   Quinten vd Kraaij

81 min.    0-7   Yannick Prade

Blairi Schermer;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (45 min. Tidde Tromp (53 min. Dariem Hennep)), Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange, Joshua Wadie;

Djerreld Muntslag (62 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer, Yannick Prade

DHC had in de 2e ronde van het Haaglanden Voetbal-toernooi weinig moeite met zondag 4e klasser SVH. In Den Haag werd een eenvoudige 0-7 overwinning behaald.

Het team van Rob de Lange speelde zonder Sinte Fonkel, Vincent Romeijn, Levi Schipper, Melvin Vissers en Wesley Verhoek. Voorts begonnen aanvoerder Tidde Tromp en doelman Mats Mangelmans op de bank. In de 2e helft vielen aan groen-zwarte kant O19-spelers Dariem Hennep en Quinten vd Kraaij in.

Ondanks dat DHC al direct een veldoverwicht creëerde, waren er weinig echte doelkansen. Terwijl aan de andere kant in de beginfase SVH een enkele uitval had, zonder ook gevaarlijk te worden. In de 24e min. kwam DHC terecht op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Roy Speelman na een schot van 25 meter.

Direct na de rust was het wederom Roy Speelman die met wederom een afstandsschot de score verdubbelde tot 0-2. Een minuut later scoort Jordy Brouwer de 0-3 na een prima voorzet van Jeffrey van Roon. In de 55e min. speelt Jordy Brouwer op Yannick Prade in het strafschopgebied en het is 0-4. Kort hierna krijgt de thuisploeg een strafschop, maar doelman Blairi Schermer stopt de inzet van 11 meter. Halverwege de 2e helft is er een aanval over links, waar Jordy Brouwer de bal vanaf de achterlijn teruglegt op Yannick Prade, maar het doelpunt wordt dan wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later is het dan toch 0-5 na een aanval via Quinten vd Kraay en Jordy Brouwer, afgerond door Yannick Prade. Met nog een klein kwartier te spelen scoort Quinten vd Kraaij op aangeven van Jordy Brouwer de 0-6. In de 81e min. gaat Yannick Prade het strafschopgebied in en met zijn 3e doelpunt van de avond, brengt hij de stand op 0-7. Kort voor het eindsignaal mist Anthony Pique vlak voor de Haagse doelman, waardoor de stand op 0-7 blijft steken.

DHC start dinsdag Haaglanden Voetbal-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdagavond 6 maart a.s. start DHC het Haaglanden Voetbal-toernooi voor deze jaargang. Dit via een uitwedstrijd tegen SVH aan de Noordweg in Den Haag. Aanvang van dit duel is om 20.00 uur.

DHC wint in slotfase

Tekst: Dik Schreuders

zondag 18 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 19

DHC – SWZ Boso Sneek    2-1  (0-0)

Scheidsrechter:  A.J.F. Midden (Heeteren)

Grensrechters:  K. el Hajjaji (Amsterdam) en A. de Jong (Katwijk)

55 min.       0-1

89 min.       1-1      Jeffrey van Roon (pen.)

90+2 min.   2-1     Wesley Verhoek

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (78 min. Yannick Prade), Levi Schipper, Anthony Pique;

Tidde Tromp (aanv.), Joshua Wadie, Frank de Lange (65 min. Djerreld Muntslag), Jeffrey van Roon;

Jordy Brouwer, Roy Speelman (61 min. Wesley Verhoek)

Boekingen:

57 min.   Tidde Tromp

62 min.   Frank de Lange

65 min.   Wesley Verhoek

77 min.   Jordy Brouwer

Lang zag het er niet naar uit, maar in de slotfase haalde DHC de belangrijke winst binnen in de thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek. Een na de 0-1 naar achteren lopend SWZ Boso Sneek en de aanvallende wissels van DHC-trainer/coach Rob de Lange verklaren het uiteindelijke 2-1 resultaat. Eindelijk weer drie punten voor de groen-zwarten.

Rob de Lange kon vandaag weer beschikken over Frank de Lange en Levi Schipper, waar Vincent Romeijn (geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst) nog wel ontbraken. De Lange en Schipper namen ten opzichte van vorige week de plek in de basis in van Sinte Fonkel en Djerreld Muntslag.

De groenzwarten startten goed en toonden van meet af aan hun aanvallende intenties. Al direct in de 1e min. moest de Friese doelman attent ingrijpen op de rand van de 16-meter bij een mogelijkheid voor Roy Speelman en Jordy Brouwer. Kor hierna levert een aanvallende actie van Thomas Aangenendt slechts een hoekschop op. In de 5e min. tikt de Friese doelman een inzet van Jordy Brouwer corner. Enkele minuten hierna een prima pass vanaf links van Jeffrey van Roon, waar op rechts Tidde Tromp dan wordt terug gevlagd wegens buitenspel. Een volgende pass van Jeffrey van Roon bereikt via Tidde Tromp Jordy Brouwer binnen de 16-meter, waar een verdediger diens inzet nog met het lichaam kan blokken. Na 15 min. speelt Jordy Brouwer op rechts Roy Speelman die het strafschopgebied ingaat en inschiet, maar de bal de paal raakt, waardoor DHC dan niet op de op dat moment dik verdiende voorsprong komt. Een minuut later bereikt Jeffrey van Roon Jordy Brouwer in het strafschopgebied, waarna diens schot door de doelman wordt gestopt. Halverwege de 1e helft is het Thomas Aangenendt die van 16 meter over schiet. Direct hierna lijkt Roy Speelman na een pass van Jeffrey van Roon alleen op het doel door te gaan, maar scheidsrechter Midden ziet in het duel van Speelman met een Friese verdediger een overtreding van Speelman. In de 31e min. is er dan een eerste mogelijkheid voor de gasten. Een voorzet vanaf links wordt door de lange Friese spits van dichtbij hard ingekopt, maar de bal gaat ruim naast. Enkele minuten later is de laatste mogelijkheid voor rust weer voor DHC, als Thomas Aangenendt vanaf rechts in het strafschopgebied inschiet, maar de doelman de bal corner tikt.

Enkele minuten na rust is de doelman van Sneek attent voor Roy Speelman, na een voorzet van Thomas Aangenendt. In de 55e min. komen de gasten op voorsprong. Een verre voorzet vanaf links wordt ingekopt achter doelman Mats Mangelmans: 0-1. Waar de gasten hierna achteruit lopen en zich met veel man beperken tot verdedigen, komt DHC-trainer/coach Rob de Lange met drie aanvallende wissels. Achtereenvolgens Wesley Verhoek, Djerreld Muntslag en Yannick Prade vervangen Roy Speelman, Frank de Lange en Joey Emmerink. Een combinatie tussen Tidde Tromp en Jordy Brouwer wordt door de Sneek-doelman gestopt. In de 73e min. een verre pass van Anthony Pique waar Jordy Brouwer op rechts in de 16-meter onderuit gaat in een duel met een Friese verdediger. Scheidsrechter Midden ziet er niets in. Kort hierna levert een vrije trap van Jeffrey van Roon niets op, als een verdediger de bal wegkopt, terwijl kort daarna een volgende vrije trap van Van Roon door de doelman wordt gestopt. In de 84e min. speelt Thomas Aangenendt op Wesley Verhoek, waar diens actie een corner oplevert. De corner van Jeffrey van Roon komt midden voor het doel, waar Thomas Aangenendt inschiet. Volgens alle groen-zwarten is het dan de Sneek-doelman die de bal van achter de lijn snel terug grabbelt, maar het arbitrale trio constateert geen doelpunt. Als dan in de 87e min. Djerreld Muntslag een voorzet van Thomas Aangenendt net naast klopt, lijkt de wedstrijd opnieuw op een teleurstellende nederlaag uit te lopen voor de Delftse hoofdklasser. In de 89e min. speelt Thomas Aangenendt op Djerreld Muntslag die dan op Yannick Prade speelt binnen de lijnen. Een verdediger van de gasten haalt hem onderuit, ten tweede male ziet de scheidsrechter er niets in. Vervolgens is het Thomas Aangenendt die het strafschopgebied ingaat en onderuit gehaald wordt door een verdediger. Scheidsrechter Midden wijst nu gedecideerd naar de stip: strafschop. Jeffrey van Roon faalt niet en brengt de 1-1 op het scorebord. Rob de Lange geeft direct aan dat de groen-zwarten door moeten gaan. Jordy Brouwer speelt op rechts op Wesley Verhoek die schuin het strafschopgebied ingaat en met een laag hard diagonaal schot de doelman kansloos laat en met 92 min. 45 sec. op de klok voor de 2-1 winst zorg draagt. De eerste winst voor DHC in 2018.

Eén punt voor DHC na doelpuntloos gelijkspel

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC – Purmersteijn    0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  J.P. Peeters (Voorburg)

Grensrechters:  S.F. Bosscha (Leeuwarden) en M. Klaare (Tiel)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joshua Wadie, Tidde Tromp (aanv.);

Djerreld Muntslag (79 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Sinte Fonkel (45 min. Wesley Verhoek)

Boekingen:

18 min.   Sinte Fonkel

26 min.   Jordy Brouwer

69 min.   Joey Emmerink

78 min.   Wesley Verhoek

Waar DHC in de eerder door sneeuwval afgekeurde thuiswedstrijd tegen Purmersteijn moest winnen en de broodnodige drie punten moest pakken, bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. De groen-zwarten scoorden niet, aan de andere kant werd de nul gehouden.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden in verband met het vrijdag jl. op 90-jarige leeftijd overlijden van DHC-lid van verdienste mevrouw Stien Schreuders-van der Meer.

DHC moest aantreden zonder de geschorsten Frank de Lange, Levi Schipper en Melvin Vissers, terwijl Vincent Romeijn geblesseerd moest toekijken. In de beginfase testte Djerreld Muntslag de Noord-Hollandse doelman met een eerste schot, terwijl een vrije trap van Jordy Brouwer van de rand 16-meter op de muur eindigde. Na ruim een kwartier was het wederom de doelman die prima ingreep na een vrije trap vanaf rechts van Jeffrey van Roon. Een dieptepass van Tidde Tromp eindigde kort hierna ook bij de doelman van de gasten. Halverwege de 1e helft de eerste mogelijkheid voor Purmersteijn. Een inzet net onder de lat wordt door DHC-doelman Mats Mangelmans keurig over getikt, waar hij kort daarna ook alert is bij wederom een schot net onder de lat. Aan de andere kant is de uitlopende doelman op de rand 16-meter net eerder bij de bal dan Djerreld Muntslag. Kort voor rust kan Djerreld Muntslag ook niet gevaarlijk worden na een pass van Joshua Wadie.

Direct na de pauze – waar Wesley Verhoek dan Sinte Fonkel vervangt – ziet Roy Speelman zijn schot van 18 meter net naast het doel gaan. In de 52e min. in een 3-tegen-3-situatie speelt Jordy Brouwer op Wesley Verhoek, die op links diep meegeeft aan Jeffrey van Roon, waarna zijn schot door de Purmersteijn-doelman net over het doel wordt getikt. Hierna speelt Wesley Verhoek op rechts op Djerreld Muntslag, maar ook diens lage voorzet levert niets op. In de 58e min. kopt een van de Purmersteijn-spelers de bal op de buitenkant-paal, waardoor het wellicht gevaarlijker leek dan het was. Voor de groen-zwarten kopt Jordy Brouwer na een ingooi van Wesey Verhoek door, waarna Djerreld Muntslag van dichtbij in de draai inschiet, maar ook nu is de doelman de situatie de baas. Met nog een kwartier te gaan krijgt DHC van scheidsrechter Peeters een vrije trap op 18 meter na een overtreding tegen Roy Speelman. De prima vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de doelman net over getikt. Vijf minuten later is er vanaf rechts een vrije trap van Jeffrey van Ron die voorlangs gaat, waar zowel Jordy Brouwer als Joey Emmerink er van dichtbij net niet bij kunnen om de bal in te tikken… DHC ziet vervolgens een schot van één van de gasten via buitenkant-paal naast gaan. In de slotfase is invaller Yannick Prade in de 16-meter gevaarlijk met een schot, maar dit stuit af op de muur van verdedigers. Direct daarna kopt Wesley Verhoek de bal op Yannick Prade, die nu op de doelman strandt. Ten slotte is er in de 90e min. nog een aanvallende actie van de thuisclub vanaf rechts, waar de lage voorzet dan op een haar na wordt gemist door de bij de 2e paal inkomende Joey Emmerink, waar dit de beslissende treffer had kunnen en moeten zijn. Het bleef dan ook bij 0-0.

Verdient gelijkspel voor tiental DHC-ers

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC – RKHVV   2-2  (0-1)

Scheidsrechter:  R. Wassink (Hoofddorp)

Grensrechters:  E.A. de Wolf (Rotterdam) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

38 min.      0-1

76 min.      0-2

78 min.      1-2    Roy Speelman

90+3 min.  2-2    Melvin Vissers (pen.)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (58 min. Wesley Verhoek), Levi Schpper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Johua Wadie, Vincent Romeijn (29 min. Roy Speelman);

Djerreld Muntslag (78 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

56 min.      Tidde Tromp

68 min.      Joshua Wadie

90+3 min.  Roy Speelman

Rood:

31 min.   Levi Schipper

Met tien man kwam DHC eerst op een 0-2 achterstand, om uiteindelijk toch nog met een verdient 2-2 gelijkspel te eindigen. In een duel in de onderste regionen thuis tegen RKHVV had eigenlijk alleen winst geteld, maar gezien het verloop van de wedstrijd moesten de groen-zwarten genoegen nemen met één punt.

In vergelijking met vorige week waren Anthony Pique, Melvin Vissers en Wesley Verhoek weer beschikbaar, waar laatstgenoemde op de bank begon. Joey Emmerink (geblesseerd) en Frank de Lange (geschorst) waren ook vandaag nog afwezig.

In het zonnige maar koude DHC-stadion waren de eerste tien minuten voor de gasten, waar men tot een aantal corners kwam en daarmee een fanatieke start liet zien. In de 14e min. is er aan de andere kant de eerste kans voor DHC. Een hoge vrije trap van Jeffrey van Roon komt via een verdediger terug bij Van Roon, waarna diens voorzet bij Tide Tromp komt, die dan over schiet. Hierna ziet Jordy Brouwer een voorzet net voorlangs gaan en kan de doelman van de gasten de bal net wegtrappen voor de snelle Djerreld Muntslag. RKHVV is bij een uitval gevaarlijk, als men van dichtbij buitenkant paal schiet. Halverwege de 1e helft is er een keiharde overtreding van één van de verdedigers van de gasten op Vincent Romeijn, die vervolgens met een enkelblessure het veld moet verlaten. Scheidsrechter Wassink vond dit slechts geel waard, waar rood ook mogelijk was geweest. De Huissense doelman redt vervolgens knap op een inzet van Melvin Vissers ten koste van een corner. Direct hierna redt hij wederom ten koste van een corner op een prima kopbal van Jordy Brouwer na een voorzet van Melvin Vissers. De corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon tikt de doelman dan net onder de lat vandaan over. In de 31e min. op het middenveld op de helft van de tegenstander is Levi Schipper net te laat bij de bal, waar hij de tegenstander dan raakt. Scheidsrechter Wassink acht dit direct rood waard. DHC komt hiermee dus al snel met een ondertal van 10 tegen 11 te staan. Na 35 min. is het invaller Roy Speelman die goed doorgaat, maar zijn schot net naast ziet gaan. Drie minuten later is het dan aan de andere kant wel raak. Een aanval over hun rechtervleugel, een voorzet en van dichtbij bij de eerste paal ingetikt: 0-1. DHC trekt direct weer ten aanval. Een vrije trap van Jeffrey van Roon, waar Tidde Tromp dan net naast schiet. Kort voor rust gaat Roy Speelman alleen richting het doel van de gasten, waar een verdediger dan ten koste van een vrije trap op de rand 16-meter ingrijpt. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de RKHVV-doelman met een fraaie redding ten koste van een corner uit de hoek getikt.

In de 2e helft moet DHC met 10 man op zoek naar minimaal de gelijkmaker. DHC begint ook direct aanvallend. De doelman van RKHVV tikt een voorzet van Djereld Muntslag net weg en direct daarna kopt Djereld Muntslag naast na een actie van Jordy Brouwer. In de 53e min. is de doelman net voor Jordy Brouwer bij de bal na een pass van Melvin Vissers. Vijf minuten later passt Tidde Tromp op Djerreld Muntslag die het strafschopgebied ingaat en net naast schiet. Inmiddels wisselt Rob de Lange dan verdediger Thomas Aangenendt voor aanvaller Wesley Verhoek. Als kort hierna Djerreld Muntslag vanaf de middenlijn alleen doorgaat richting RKHVV-doel, wordt hij wegens buitenspel terug gevlagd. Een schot van Djerreld Muntslag wordt – met nog 20 minuten op de klok – door de doelman net weg getikt. Waar DHC de 2e helft een groot overwicht heeft maar (vooralsnog) niet scoort, wordt het in de 76e min. zelfs 0-2. Een vrije trap wordt teruggelegd en van dichtbij ingeschoten. Met 10 DHC-ers lijkt de wedstrijd daarmee beslist. Als in de 78e min. Tidde Tromp diep speelt op de doorgaande Jordy Brouwer en Roy Speelman, die beide alleen op de RKHVV-doelman afgaan, rondt Roy Speelman rustig af: 1-2. DHC blijft aanvallen op zoek naar meer doelpunten. In de 86e min. speelt Wesley Verhoek op Jordy Brouwer in het strafschopgebied die prima doorgaat, een duel wint en scoort. Scheidsrechter Wassink keurt de treffer echter af wegens een overtreding van Brouwer. Roy Speelman wordt dan ten koste van een overtreding gestopt, waarop Jeffrey van Roon de vrije trap van 20 meter naast schiet. Het is dan de 3e min. in blessuretijd als binnen de beruchte lijnen Jordy Brouwer onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Wassink kan niet anders dan een strafschop toekennen. Van 11 meter laat Melvin Vissers de doelman kansloos en zet daarmee de 2-2 op het scorebord. Daarmee komen de groen-zwarten met 10 man na een 0-2 tussenstand terug tot een verdient 2-2 gelijkspel.

DHC uit de beker

Tekst: Dik Schreuders

woensdag 31 januari 2018, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

Te Werve – DHC     3-0  (1-0)

Scheidsrechter:   M.K. Rampersad  (Rotterdam)

Grensrechters:  J. Voogt (Vlaardingen) en S.H.M. van Soest (Delft)

31 min.    1-0

50 min.    2-0

65 min.    3-0

Blairi Schermer;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (63 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Sinte Fonkel (73 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (45 min. Roy Speelman)

Boekingen: Geen

DHC werd vanavond uitgeschakeld voor de beker. In de tussenronde verloor de bekerfinalist van afgelopen seizoen met een duidelijke 3-0 uit bij zaterdag-1e klasser Te Werve.

De groen-zwarten konden vandaag niet beschikken over Joey Emmerink en Levi Schipper. Verder liet trainer/coach Rob de Lange vandaag doelman Mats Mangelmans en Djerreld Muntslag op de bank.

In de eerste helft zien we afwisselend aanvallen over en weer van beide ploegen, waar Te Werve meer inzet toont dan DHC. Voor DHC noteren we kansen voor Melvin Vissers (de Te Werve-doelman grijpt in en naast) en Sinte Fonkel (over), waar aan de andere kant DHC-doelman Blairi Schermer tweemaal prima ingrijpt. In de 29e min. pakt de Te Werve-doelman een hoge voorzet van Anthony Pique net voor Jordy Brouwer en eindigt direct daarna een aanval via Tidde Tromp, Melvin Vissers en Wesley Verhoek ook bij de doelman van de thuisclub. Hierna speelt Te Werve de bal ver op een op rechts vrijstaande speler, die alleen doorgaat en Blairi Schermer kansloos laat: 1-0. Kort hierna schiet Tidde Tromp van 18 meter net naast. In de 40e min. komt de bal na een corner bij Sinte Fonkel die van dichtbij ineens uithaalt, maar het houtwerk treft, waardoor de stand voor de rust niet meer wijzigt.

In de 1e min. na rust speelt Anthony Pique op rechts diep op invaller Roy Speelman. Deze haalt van net rand 16 meter hard uit en treft boven de kansloze doelman de lat. Enkele minuten later is er balverlies door de groen-zwarten en zorgt de spits van de thuisclub voor een 2-0 stand. Een inzet van Sinte Fonkel gaat hierna voorlangs. DHC is in de 2e helft veelvuldig op de helft van de tegenstander, maar wordt niet echt gevaarlijk. Als dan in de 67e min. na een snelle aanval het alleen voor doelman Blairi Schermer 3-0 wordt, is de wedstrijd gespeeld. Verder dan een actie van invaller Yannick Prade, die een tien minuten voor het einde op de doelman stuit, komt DHC niet meer. DHC is uitgeschakeld. Te Werve – met oud-DHC-jeugdspeler Mo Faloun in de basis gaat door. DHC kan zich richten op de nog volgende belangrijke wedstrijden in de Hoofdklasse.

Sterk DHC krijgt te weinig

Tekst: Dik Schreuders

zondag 28 januari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 16

Silvolde – DHC   3-1  (0-1)

Scheidsrechter:  R.C.P. vd Werff (Drunen)

Grensrechters:  M.T. Ritsema (Wezep) en R. Kunst (Nijmegen)

44 min.     0-1   Sinte Fonkel

75 min.     1-1

78 min.     2-1

81 min.     3-1

Mats Mangelmans;

Joshua Wadie (84 min. Scott Luiten), Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman, Vincent Romeijn (89 min. Max Otten);

Djerreld Muntslag (81 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

Een sterk spelend DHC kreeg te weinig in het verre Silvolde. Op het gras aan de Duitse grens was DHC 75 min. de bovenliggende partij, maar stond er pas 0- 1 het scorebord. In 6 minuten tijd veranderde dit in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg en ging DHC zonder punten terug naar Delft.

Het team van Rob de Lange mistte maar liefst 5 basisspelers: Joey Emmerink, Frank de Lange, Anthony Pique, Wesley Verhoek en Melvin Vissers. De groen-zwarten speelden desondanks een prima wedstrijd, waar de beloning echter uitbleef.

Na een kleine 10 min. was er een eerste mogelijkheid voor Jordy Brouwer, die net te kort kwam na een voorzet van Jeffrey van Roon. Een aantal minuten later zag dezelfde Jordy Brouwer zijn schot van 16 meter naast gaan. In de 21e min. pikte Vincent Romeijn de bal op het middenveld op en stoomde op richting het vijandelijke doel, maar op de rand 16 meter kon een verdediger net ingrijpen. De zwart-witte thuisploeg had steeds lichte overtredingen nodig om de DHC-ers – en met name Djerreld Muntslag – te stoppen. Halverwege de 1e helft resulteerde dit na een overtreding in een vrije trap op 30 meter, waar Jordy Brouwer de bal net over het vijandelijke doel schoot. Na een half uur bereikte Tidde Tromp in het strafschopgebied Jordy Brouwer, maar opnieuw leverde dit niets op. Een minuut later een prima dieptepass op rechts van Roy Speelman naar Djerreld Muntslag, die op een verdediger stuit net voordat hij kan doorbreken. Een eerste mogelijkheid voor de thuisclub in de 33e min. als een kopbal naast het doel van doelman Mats Mangelmans gaat. Eén minuut later schiet een van de voorwaartsen de bal voorlangs het DHC-doel. Kort daarna schiet men uit een corner ver naast. Toch komt DHC nog voor rust op een terechte voorsprong. Sinte Fonkel speelt op Vincent Romeijn, loopt door het strafschopgebied in, krijgt de bal op maat terug, draait zich vrij en schiet prima in: 0-1.

Een kwartiertje na rust kan een Silvolde-verdediger ingrijpen voor Sinte Fonkel. Direct daarna gaat Djerreld Muntslag op snelheid op rechts alleen richting het Silvolde-doel, maar onderschept een verdediger nog net zijn pass naar de midden voor het doel meegelopen Jordy Brouwer. Hierna stopt de doelman van de thuisclub een schot van Sinte Fonkel. Nadat Roy Speelman ten koste van een vrije trap is gestopt, pareert de doelman de vrije trap van Jeffrey van Roon, waarna Tidde Tromp Djerreld Muntslag bereikt. Opnieuw is de Silvolde-doelman de situatie meester. In de 66e min. pikt Vincent Romeijn de bal weer utstekend op op het middenveld, waarna hij doorgaat richting het Silvolde-doel. Zijn prima schot vanaf 16 meter wordt door de doelman uitstekend gekeerd. Enkele minuten later na een nieuwe overtreding een vrije trap, waar Jeffrey van Roon dan voorgeeft en Jordy Brouwer de bal dicht voor het doel net iets te weinig kan toucheren met het hoofd. In de 73e min. bereikt Sinte Fonkel Roy Speelman die vanaf 16 meter net over schiet. Vervolgens is er op de helft van Silvolde balverlies door de groen-zwarten en komt de bal aan hun linkerkant halverwege de DHC-helft bij de zijlijn bij een speler van de thuisclub. Zijn hoge verre voorzet gaat – al dan niet nog licht aangeraakt – langs iedereen heen en eindigt in de verre hoek en de 1-1 is een feit. Een enorme teleurstelling voor alles wat groen-zwart is en ook tegen elke verhouding op dat moment. Drie minuten later is er weer een verre voorzet vanaf dezelfde linkerkant, die vanaf rechts wordt terug gebracht en dan via de kluts van dichtbij achter doelman Mats Mangelmans verdwijnt: 2-1. DHC wil alsnog proberen om een punt te pakken, maar in de ijver naar voren te gaan is er al 3 min. later een actie van een Silvolde-aanvaller alleen het strafschopgebied ingaand en voor de 3-1 zorgend. Dat vervolgens Tidde Tromp nog een keer naast het doel schiet en dat invaller Yannick Prade een kopbal door de doelman gestopt ziet, doet niet meer ter zake.

Na twee overwinningen voor de winterstop verloor DHC vervolgens de eerste twee wedstrijden na de winterstop. Gezien ook de andere uitslagen en de huidige positie op de ranglijst zullen er in de komende weken punten gehaald moeten gaan worden. De komende drie zondagen spelen de groen-zwarten op eigen terrein achtereenvolgens tegen RKHVV, Purmersteijn en SWZ Sneek.

Teleurstellende nederlaag

Tekst: Dik Schreuders

zondag 21 januari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

DHC – SDO   0-2  (0-0)

Scheidsrechter:  N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters:  A. de Jong (Katwijk) en A. Atahiri (Amsterdam)

67 min.        0-1

90+2 min.)   0-2

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (76 min. Roy Speelman), Levi Schipper (85 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Frank de Lange;

Djerreld Muntslag (45 min. Joshua Wadie), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

41 min.  Levi Schipper

43 min.  Wesley Verhoek

85 min.  2e boeking en dus rood Wesley Verhoek

86 min.  Anthony Pique

Rood:

43 min.  Frank de Lange

De eerste competitiewedstrijd in het jaar 2018 bracht voor DHC een teleurstellende thuisnederlaag tegen SDO. Kort voor rust kwamen de groen-zwarten met 10 man te staan, halverwege de 2e helft werd het 0-1. In de slotfase werden de groen-zwarten tot 9 man  teruggebracht en vervolgens werd het 0-2 in blessuretijd. Een onnodige thuisnederlaag – na twee afsluitende overwinningen voor de winterstop – was hiermee een feit.

DHC kon bijna compleet aantreden. Melvin Vissers (schorsing vanuit het zaalvoetbal bij Honselersdijk, ook tellend bij ons) en Sinte Fonkel (ziek) ontbraken.  Levi Schipper nam weer een plaats in de achterste lijn, Joey Emmerink schoof een linie door.

Al in de 2e min. toonde DHC de aanvallende bedoelingen, toen een vrije trap van Jordy Brouwer net over het doel van de bezoekers ging. Vijf minuten later bereikte Jeffrey van Roon via een verdediger Jordy Brouwer, waarna diens inzet van 11 meter over ging. Na een kwartier een prima aanval via Djerreld Muntslag en Jordy Brouwer, waar een Bussemse verdediger nog net kan ingrijpen ten koste van een hoekschop. Halverwege het eerste bedrijf kopt Levi Schipper een vrije trap van Wesley Verhoek prima in, maar de doelman van de gasten kan net redding brengen. In de 27e min. aan de andere kant een gevaarlijke snelle counter, maar de bal gaat voorlangs het doel van doelman Mats Mangelmans. Vervolgens speelt Jordy Brouwer aan de andere kant diep links op Jeffrey van Roon, waarna diens inzet net over de lat op het dak van het doel belandt. Hierna kan een verdediger nog net ingrijpen bij een voorzet van Anthony Pique en wordt aan de linkerkant bij de achterlijn Djerreld Muntslag gestuit ten koste van een vrije trap. Een vrije trap die vervolgens voorlangs gaat. In de laatste minuten voor de pauze krijgt eerst Levi Schipper een boeking voor een overtreding. Een volgende overtreding, nu van SDO, is de inleiding voor rood van Frank de Lange. Frank de Lange wil de toegekende vrije trap snel nemen en pikt de bal op, waarop een SDO-speler de snelle spelhervatting probeert te voorkomen en zijn voet voor de bal zet. Scheidsrechter Zeeman constateert het voorval, geeft de SDO-speler geel en aan Frank de Lange rood….Vervolgens krijgt ook Wesley Verhoek geel voor diens mondelinge commentaar na het rood aan Frank de Lange. Een teleurstellend einde van een 1e helft waarin DHC de bovenliggende ploeg is, soms goed combineert, maar te weinig echte kansen creëert.

DHC moet dan na de rust dus met 10 man door, hetgeen trainer/ coach Rob de Lange brengt tot de wisseling Joshua Wadie voor Djerreld Muntslag. Een kwartier na rust kan een verdediger van de gasten een voorzet van Jeffrey van Roon net wegschieten, alvorens DHC gevaarlijk kan worden. Enkele minuten later schiet Wesely Verhoek over. Inmiddels krijgt SDO met één man meer nu meer vat op het spel. Toch is de 0-1 na 67 min. verrassend. Een snelle uitval, een teruggelegde bal op de 16 meter en een laag schot in de uiterste hoek binnenkant paal, daarmee doelman Mats Mangelmans kansloos latend. Rob de Lange brengt met eerst Roy Speelman en later Vincent Romeijn extra aanvallende impulsen in, twee verdedigers (Thomas Aangenendt en Levi Schipper) wisselend. Na een nieuwe snelle counter van de Bussemmers brengt doelman Mats Mangelmans prima redding. Aan de andere kant stuit Wesley Verhoek alleen doorgaand op de doelman en bij een volgende actie op een verdediger. De beste kans is met nog 6 min. op de klok voor Tidde Tromp, binnen de 16-meter de bal ontvangend op de strafschopstip, maar de bal net over de doelman en over de lat op het dak van het doel lepelend. Als Wesley Verhoek dan commentaar heeft tegenover de scheidsrechter ontvangt hij zijn 2e gele kaart en dus rood en staat de thuisploeg dus nog met slechts 9 man. DHC blijft risico’s nemen, maar de gelijkmaker zit er niet meer in. In de 2e minuut van de blessuretijd ontvangt een SDO-aanvaller de bal in wat volgens alle groen-zwarten buitenspelpositie was en zorgt voor de 0-2 eindstand op het scorebord.

Oefennederlaag DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 14 januari 2018, 14.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – FC Uitgeest     1-3  (1-1)

Scheidsrechter: W. Hoonhout (Rijswijk)

9 min.     1-0   Tidde Tromp

11 min.   1-1

48 min.   1-2

50 min.   1-3

Blairi Schermer (45 min. Mats Mangelmans);

Anthony Pique, Vincent Romeijn (77 min. Scott Luiten), Thomas Aangenendt (60 min. Joshua Wadie), Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange;

Djerreld Muntslag (77 min. Max Otten), Yannick Prade (45 min. Jordy Brouwer), Sinte Fonkel

Nadat de groen-zwarten vorige week in Groningen verloren van zaterdag 1e klasser PKC’83, werd ook de tweede en laatste oefenwedstrijd tijdens de winterstop verloren. Thuis tegen zondag 1e-klasser FC Uitgeest werd het 1-3.

Trainer/coach Rob de Lange kon om verschillende redenen vandaag niet beschikken over basisspelers Joey Emmerink, Levi Schipper, Wesley Verhoek en Melvin Vissers. Verder begonnen Jordy Brouwer, Joshua Wadie en doelman Mats Mangelmans op de bank, om allen in de 2e helft in te vallen. Verder bracht Rob de Lange gedurende de 2e helft O19-jeugdspelers Scott Luiten en Max Otten in het veld.

Met een matige zonnetje begon de wedstrijd positief voor DHC. Al in de 9e minuut een pass van Roy Speelman, waarna Tidde Tromp  alleen voor de Noord-Hollandse doelman het prima afmaakte: 1-0. In de tegenaanval kregen de bezoekers een vrije trap op rand 16 meter en dat betekende na 11 min. de 1-1. Op slag van rust leek Yannick Prade de thuisploeg opnieuw op voorsprong te zetten, maar alleen voor de doelman ging zijn schot naast.

In de eerste vijf minuten van de 2e helft werd de wedstrijd beslist. Twee snelle aanvallen van de geel-groene bezoekers en onvoldoende terug verdedigen van DHC, betekende de 1-2 en de 1-3. Hierna ging DHC iets beter spelen, maar Roy Speelman (schot gestopt door de doelman) en Jordy Brouwer (van dichtbij gestuit op de doelman) konden niet tot scoren komen. Met nog een kwartier te spelen was het wederom invaller Jordy Brouwer die zijn inzet door een verdediger weggehaald zag worden. In de laatste minuut belandde een vrije trap van opnieuw Jordy Brouwer in het zijnet.

Daarmee bleef het 1-3. En terwijl de Noord-Hollanders met een goed gevoel terug naar huis afreisden, was DHC inmiddels begonnen aan de Nieuwjaarsreceptie. Komende zondag de hervatting van de competitie met een thuiswedstrijd tegen SDO.

Hoofdsponsoren

Bex Beveiliging R. Moor W. Kampert