DHC 1

Wedstrijdverslagen

DHC door in HV-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 20 maart 2018, 20.00 uur, HV-toernooi, 3e ronde

FC Zoetermeer-zat – DHC   3-4  (1-2)

Scheidsrechter:  N. Guergouri (Rijswijk)

20 min.  0-1  Jordy Brouwer

34 min.  0-2  Jeffrey van Roon

39 min.  1-2

55 min.  1-3  Jordy Brouwer

60 min.  2-3

61 min.  2-4  Yannick Prade

74 min.  3-4

Dion de Jong (45 min. Blairi Schermer);

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt (55 min. Scott Luiten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joey Emmerink, Quinten vd Kraaij;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Yannick Prade (62 min. Ennis Akona)

Dat DHC voor het HV-toernooi zou winnen bij zaterdag 4e klasser FC Zoetermeer-zat (eerder dit seizoen met 6-3 verliezend van DHC-zat) lag in de lijn der verwachting. Dat het na afloop eindigde met een 3-4 overwinning stemde de verliezende thuisploeg meer tevreden dan de winnende bezoekers.

Ook vandaag weer een uitgebreide lijst van afwezigen: Frank de Lange, Mats Mangelmans, Vincent Romeijn, Tidde Tromp, Melvin Vissers, Wesley Verhoek en Joshua Wadie, terwijl doelman Blairi Schermer pas in de 2e helft in actie kwam. De groen-zwarten startten dan ook met O19-spelers doelman Dion de Jong en Quinten vd Kraaij in de basis, terwijl Scott Luiten (ook O19-speler) in de 2e helft inviel.

Na mogelijkheden voor Djerreld Muntslag en Quinten vd Kraaij, zag Roy Speelman in de 17e min. zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten later scoorde Jordy Brouwer alleen voor de doelman fraai de 0-1. Na 34 min. zorgt Jeffrey van Roon met een laag in de hoek geschoten vrije trap van 30 meter voor de 0-2. Enkele minuten voor rust een verre bal en een snelle aanval van de geel-blauwe thuisclub en het is 1-2.

Ook na rust direct weer mogelijkheden voor de groen-zwarte hoofdklasser.Jordy Brouwer kopt over en vervolgens grijpt de Zoetermeer-doelman net in voor Yannick Prade. In de 55e min. combinatie van Yannick Prade, Roy Speelman en Jordy Brouwer, door de laatste afgemaakt: 1-3. Kort hierna stuit Yannick Prade op de doelman van de thuisclub. In de volgende verre bal en snelle aanval is het dan 2-3. Een minuut later zet DHC even aan en van dichtbij scoort Yannick Prade prima de 2-4. Halverwege de 2e helft lijkt de wedstrijd definitief beslist als een voorzet van Djerreld Muntslag vrij staand hard wordt ingeschoten door Quinten vd Kraaij. Hij laat de doelman kansloos, maar via onderkant lat komt de bal kennelijk weer terug in het veld en gaat niet over de doellijn. Geen doelpunt dus. Ruim een kwartier voor het einde opnieuw een snelle Zoetermeer-aanval en alleen voor doelman Blairi Schermer is het 3-4. Hiermee komt vervolgens ook het einde.

DHC is hiermee door naar de volgende ronde. De loting hedenavond koppelde DHC vervolgens aan zaterdag 3e klasser Maasdijk. De uitwedstrijd in het Westland staat op de agenda voor dinsdag 10 april a.s.

DHC vervolgt HV-toernooi dinsdag

Tekst: Dik Schreuders

Na de 0-7 winst bij SVH op dinsdagavond 6 maart jl. komen de groen-zwarten dinsdag 20 maart uit in de volgende ronde van het Haaglanden Voetbal-toernooi. In Zoetermeer komt men uit tegen zaterdag 4e-klasser FC Zoetermeer-zat. Aftrap van deze wedstrijd is 20.00 uur.

DHC zakt na verlies op ranglijst

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 18 maart 2018, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 21

RKAVV – DHC 3-0  (1-0)

Scheidsrechter:  W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters:  M. Danhof (Appingedam) en G. Francees (Tilburg)

15 min.   1-0

46 min.   2-0

67 min.   3-0

Blairi Schermer;

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt, Dariem Hennep (80 min. Ennis Akona), Jeffrey van Roon;

Joshua Wadie, Joey Emmerink, Roy Speelman;

Djerreld Muntslag (62 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer, Yannick Prade

Boekingen:

65 min.  Jordy Brouwer

76 min.  Roy Speelman

Meer balbezit, meer op de helft van de tegenstander, maar toch een duidelijke 3-0 nederlaag in de regio-derby bij RKAVV. Een verlies waardoor DHC – mede door de overwinningen van De Bataven en RKHVV – afzakt naar de 13e plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan.

De personele problemen zijn het hele seizoen wekelijks al groot, vandaag was dit wel heel extreem. Trainer/coach Rob de Lange mistte vandaag maar liefst 7 vaste krachten: doelman Mats Mangelmans, Frank de Lange en Vincent Romeijn geblesseerd, Levi Schipper en Melvin Vissers geschorst, Tidde Tromp vakantie en Wesley Verhoek ziek. En uiteraard stonden er bij de aftrap toch gewoon 11 in het veld. Vandaag het competitiedebuut in DHC 1 voor doelman Blairi Schermer, O19-1-speler Dariem Hennep en invaller Ennis Akona. De vorige week debuterende O19-1-speler Quinten vd Kraaij mocht ook vandaag weer invallen.

Een ijskoude middag in Leidschendam levert in de aanvangsfase weinig kansen op voor beide doelen. In de 13e min. is de eerste mogelijkheid voor DHC. Een pass van Thomas Aangenendt op rechts op Yannick Prade, waarna de voorzet via een verdediger voor de voeten van Roy Speelman komt. Zijn schot gaat via het lichaam van een verdediger corner. Na de corner een verre bal van de thuisploeg, waarna de bal op rechts tussen de DHC-verdediging en de DHC-doelman neervalt en een RKAVV-speler alleen voor doelman Blairi Schermer voor de 1-0 zorgt. Aan de andere kant dreigt DHC dan via een pass van Yannick Prade op Roy Speelman gevaarlijk te worden, maar een overtreding van een RKAVV-verdediger op de rand 16-meter levert dan niet meer op dan een vrije trap. De inzet van Jordy Brouwer smoort in de muur. Halverwege de 1e helft gaat Jordy Brouwer na een nieuwe overtreding onderuit, waar scheidsrechter Horst prima voordeel geeft. Yannick Prade speelt dan op Djerreld Muntslag, waar een verdediger dan nog net kan ingrijpen. Vervolgens is er dan een kans voor de thuisploeg, maar voor het DHC-doel schiet de RKAVV-aanvaller ruim naast. Voor DHC schiet de oplopende Roy Speelman van 20 meter over, terwijl vervolgens in de 33e min. Jordy Brouwer op 20 meter weer ten koste van een overtreding wordt gestopt. De vrije trap van Jeffrey van Roon gaat richting rechterbovenhoek, waar de RKAVV-doelman de bal dan nog net corner kan tikken. Kort hierna schiet Jeffrey van Roon een vrije trap na hands in de muur en vervolgens is het Jordy Brouwer die vanaf links binnen de 16-meter net overschiet. Kort voor rust voorkomt Blairi Schermer in een 1-op-1-situatie een verdubbeling van de stand.

Direct vanaf de aftrap voor de 2e helft kan één van de RKAVV-spelers de bal oppikken en alleen doorlopen op doelman Schermer en alsnog zorgdragen voor de 2-0 stand. Een nieuwe overtreding van RKAVV tegen Roy Speelman op 20 meter levert een nieuwe vrije trap op. De RKAVV-doelman tikt de bal uit de linkerbenedenhoek en de inzet in de rebound van Yannick Prade levert niet meer op dan een corner. DHC blijft aanvallen en net als voor rust heeft men meer balbezit en speelt men meer op de helft van de tegenpartij, dan andersom. Met nog een half uur te spelen gaat een voorzet van Jeffrey van Roon bij de 2e paal net langs Roy speelman en een volgende aanval via Thomas Aangenendt en een 1-2-combinatie tussen Anthony Pique en Djerreld Muntslag, brengt Anthony Pique in de 16-meter vlak voor de doelman. De RKAVV-doelman pareert de inzet ten koste van een nieuwe corner. De korte corner resulteert in een voorzet van Jeffrey van Roon, waar de bal net langs Roy Speelman in handen van de doelman komt. In de 67e min. wordt de wedstrijd beslist als een schot van RKAVV van richting wordt verandert en met een curve achter de DHC-verdediging in de 16-meter valt en RKAVV-aanvaller Remco Overdevest (oud-DHC, evenals RKAVV-verdediger Jordy de Wit) alleen voor doelman Blairi Schermer voor de 3-0 zorgt. In het vervolg van de wedstrijd probeert DHC het nog wel, maar verder dan een vrije trap van Jeffrey van Roon gestopt door de doelman en een vrije trap van Jordy Brouwer over komen de groen-zwarten niet meer.

Hiermee worden de nog komende 9 wedstrijden steeds belangrijker voor de groen-zwarten. Dat er nog de nodige puten gehaald moeten gaan worden, is duidelijk. Te beginnen komende zaterdag 24 maart a.s. om 18.00 uur. In het kader van de reunie voor oud-DHC 1-spelers die avond, is deze wedstrijd – met medewerking van tegenstander Alphense Boys – naar de zaterdag verplaatst. Wij rekenen op uw support voor DHC 1 !

Strafschoppen beslissen wedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 maart 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 20

DHC – MSC   4-6  (1-2)

Scheidsrechter: J.C. Jensch (Almere)

Grensrechters:  mw. F.M. Hoogendijk (Enschede) en D.N. van Grieken (Breezand)

40 min.   0-1

43 min.   0-2

45 min.   1-2   Yannick Prade

56 min.   2-2   Jordy Brouwer

73 min.   2-3   (pen.)

76 min.   2-4

79 min.   2-5   (pen.)

81 min.   3-5   Jeffrey van Roon (pen.)

82 min.   3-6   (pen.)

90 min.   4-6   Quinten vd Kraaij

Mats Mangelmans;

Anthony Pique (aanv.), Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (73 min. Quinten vd Kraaij), Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange (43 min. Sinte Fonkel), Joshua Wadie;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Yannick Prade

Boekingen:

79 min.   Anthony Pique

82 min.   Jeffrey van Roon

Een wedstrijd met 10 doelpunten, waarvan vier strafschoppen die beslissend waren voor de uitslag. Daarmee een 4-6 nederlaag voor de groen-zwarten tegen MSC uit Meppel. En waar het in de slotfase met een gemiste kans en een bal op de paal zelfs nog een gelijkspel had kunnen worden…..

Rob de Lange mist vandaag met Vincent Romeijn, Levi Schipper, Tidde Tromp, Melvin Vissers en Wesley Verhoek maar liefst vijf basisspelers. Een probleem wat dit seizoen bijna wekelijks speelt. Dit betekent in ieder geval dat Yannick Prade voor het eerst in de basis start, terwijl in de 2e helft O19-1-speler Quinten vd Kraaij als invaller zijn debuut maakt.

In de 8e min. de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg als Thomas Aangenendt prima passt op Djerreld Muntslag, die een actie maakt en vervolgens net naast schiet. Kort hierna eindigt een aanval met een voorzet van Jeffrey van Roon, waar een verdediger de bal dan kan onderscheppen. Nog binnen het kwartier een aanval via Anthony Pique en Yannick Prade, waarna Jordy Brouwer de paal raakt. Een minuut later is het een Meppelse verdediger die net kan opruimen na een inzet van Jeffrey van Roon. Na 25 min. komt Djerreld Muntslag vanaf rechts op de achterlijn goed door, waar hij binnen de lijnen onderuit gaat. Scheidsrechter Jensch uit Almere laat doorspelen, waar Jordy Brouwer van een meter of 10 niet zelf schiet, maar op Yannick Prade speelt, die van dichtbij zijn schot in een reflex gestopt ziet door de MSC-doelman.  Vijf minuten voor rust komt het eerste doelpunt, als na een duel om de bal ver op de Meppelse helft Frank de Lange geblesseerd blijft liggen (en vervangen moet worden), MSC de bal ver diep speelt en op snelheid een MSC-aanvaller alleen op de uitlopende doelman Mats Mangelmans afgaat, hem omspeelt en simpel de 0-1 binnenschiet. DHC is aangeslagen en als in de 43e min. een corner van dichtbij vrij ingekopt kan worden is de stand 0-2. Op slag van rust komt de thuisploeg dan toch nog terug. Een corner van Jeffrey van Roon komt via Jordy Brouwer bij Yannick Prade, die voor de 1-2 zorgdraagt.

Direct na de hervatting is er een aanval van DHC via Yanick Prade, Jordy Brouwer en Roy Speelman die bij Djerreld Muntslag rechts in de 16-meter komt. De inzet van Djerreld Muntslag wordt door de MSC-doelman gestopt. Ruim 10 minuten in de 2e helft een schitterend doelpunt voor de thuisploeg, als een verre voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon door Jordy Brouwer hard en onhoudbaar wordt ingekopt: 2-2. Enkele minuten later dreigt Roy Speelman halverwege de MSC-helft door te breken, waar hij ten koste van een vrije trap wordt gestuit. Van 25 meter schiet Jeffrey van Roon de vrije trap naast. Een minuut later de mogelijkheid voor de groen-zwarten om op voorsprong te komen. Jordy Brouwer bereikt Yannick Prade die binnen het strafschopgebied een actie maakt en zich vrijspeelt, waarna zijn harde schot door de doelman gestopt wordt, maar niet onder controle gebracht kan worden. Waar het er op lijkt dat de iets omhoog gaande bal richting het doel gaat en de voorsprong zal betekenen, is het een inkomende verdediger die de bal in een vertwijfelde poging nog net op de lijn kan wegtrappen. Hierna wederom een DHC-aanval via Jordy Brouwer, Yannick Prade en Djerreld Muntslag, waar dan Yannick Prade naast schiet. Bij een volgende aanval wordt Djereld Muntslag twijfelachtig teruggevlagd voor buitenspel. In de 73e min. een hoge verre bal van MSC richting DHC-strafschopgebied. Een van de MSC-aanvallers en Joey Emmerink zijn in duel en vallen. Volgens Emmerink omdat de grote sterke aanvaller hem onderuit duwt. volgens de scheidsrechter omdat Emmerink de MSC-aanvaller onderuit trekt. Strafschop. Van 11-meter komt de tand op 2-3. Waar Rob de Lange voor rust na het uitvallen van Frank de Lange met Sinte Fonkel al de 4e aanvaller inbrengt, brengt hij na de 2-3 met de Quinten vd Kraaij de 5e aanvaller in, alsnog op jacht naar de winst of minimaal de gelijkmaker. Dit betekent dan echter ook met drie man achterin, dat 3 min. later een snelle MSC-uitval en een verre voorzet zorgt voor de 2-4. Bij een volgende snelle verre aanval van de bezoekers ziet scheidsrechter Jensch een overtreding van Anthony Pique en daarmee de 2e strafschop voor MSC, hetgeen de 2-5 betekent. Vanaf de aftrap gaat aan de andere kant Djerreld Muntslag binnen de lijnen onderuit en is het ook voor DHC een strafschop. Van 11-meter zorgt Jeffrey van Ron voor de 3-5. In de tegenaanval ziet scheidsrechter Jensch opnieuw een overtreding van Anthony Pique, zodat met de 3e strafschop voor de gasten (en de vierde in totaal in een tijdsbestek van 9 minuten) ook nu Mats Mangelmans kansloos is en de stand op 3-6 komt. Kort hierna bereikt invaller Quinten vd Kraaij Yannick Prade, die over schiet. In de 90e min. een 1-2-combinatie tussen Quinten vd Kraaij en Yannick Prade, waar Quinten vd Kraaij fraai de 4-6 inschiet. Nog is het niet voorbij, als in de 91e min. Jordy Brouwer in de 16-meter een kans krijgt, maar deze niet benut wordt en in de allerlaatste 92e min. Djerreld Muntslag na een voorzet van Jeffrey van Roon nog op de paal schiet. Het blijft echter bij een 4-6 stand op het scorebord. Een eindstand die bij een officiële wedstrijd van DHC voor het laatst op het scorebord stond op 23 augustus 1964, toen DHC in de 1e divisie betaald voetbal thuis verloor van Excelsior.

Eenvoudige overwinning DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 6 maart 2018, 20.00 uur, HV-toernooi, 2e ronde

SVH – DHC    0-7  (0-1)

24 min.    0-1   Roy Speelman

46 min.    0-2   Roy Speelman

47 min.    0-3   Jordy Brouwer

55 min.    0-4   Yannick Prade

71 min.    0-5   Yannick Prade

76 min.    0-6   Quinten vd Kraaij

81 min.    0-7   Yannick Prade

Blairi Schermer;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (45 min. Tidde Tromp (53 min. Dariem Hennep)), Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange, Joshua Wadie;

Djerreld Muntslag (62 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer, Yannick Prade

DHC had in de 2e ronde van het Haaglanden Voetbal-toernooi weinig moeite met zondag 4e klasser SVH. In Den Haag werd een eenvoudige 0-7 overwinning behaald.

Het team van Rob de Lange speelde zonder Sinte Fonkel, Vincent Romeijn, Levi Schipper, Melvin Vissers en Wesley Verhoek. Voorts begonnen aanvoerder Tidde Tromp en doelman Mats Mangelmans op de bank. In de 2e helft vielen aan groen-zwarte kant O19-spelers Dariem Hennep en Quinten vd Kraaij in.

Ondanks dat DHC al direct een veldoverwicht creëerde, waren er weinig echte doelkansen. Terwijl aan de andere kant in de beginfase SVH een enkele uitval had, zonder ook gevaarlijk te worden. In de 24e min. kwam DHC terecht op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Roy Speelman na een schot van 25 meter.

Direct na de rust was het wederom Roy Speelman die met wederom een afstandsschot de score verdubbelde tot 0-2. Een minuut later scoort Jordy Brouwer de 0-3 na een prima voorzet van Jeffrey van Roon. In de 55e min. speelt Jordy Brouwer op Yannick Prade in het strafschopgebied en het is 0-4. Kort hierna krijgt de thuisploeg een strafschop, maar doelman Blairi Schermer stopt de inzet van 11 meter. Halverwege de 2e helft is er een aanval over links, waar Jordy Brouwer de bal vanaf de achterlijn teruglegt op Yannick Prade, maar het doelpunt wordt dan wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later is het dan toch 0-5 na een aanval via Quinten vd Kraay en Jordy Brouwer, afgerond door Yannick Prade. Met nog een klein kwartier te spelen scoort Quinten vd Kraaij op aangeven van Jordy Brouwer de 0-6. In de 81e min. gaat Yannick Prade het strafschopgebied in en met zijn 3e doelpunt van de avond, brengt hij de stand op 0-7. Kort voor het eindsignaal mist Anthony Pique vlak voor de Haagse doelman, waardoor de stand op 0-7 blijft steken.

DHC start dinsdag Haaglanden Voetbal-toernooi

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdagavond 6 maart a.s. start DHC het Haaglanden Voetbal-toernooi voor deze jaargang. Dit via een uitwedstrijd tegen SVH aan de Noordweg in Den Haag. Aanvang van dit duel is om 20.00 uur.

DHC wint in slotfase

Tekst: Dik Schreuders

zondag 18 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 19

DHC – SWZ Boso Sneek    2-1  (0-0)

Scheidsrechter:  A.J.F. Midden (Heeteren)

Grensrechters:  K. el Hajjaji (Amsterdam) en A. de Jong (Katwijk)

55 min.       0-1

89 min.       1-1      Jeffrey van Roon (pen.)

90+2 min.   2-1     Wesley Verhoek

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (78 min. Yannick Prade), Levi Schipper, Anthony Pique;

Tidde Tromp (aanv.), Joshua Wadie, Frank de Lange (65 min. Djerreld Muntslag), Jeffrey van Roon;

Jordy Brouwer, Roy Speelman (61 min. Wesley Verhoek)

Boekingen:

57 min.   Tidde Tromp

62 min.   Frank de Lange

65 min.   Wesley Verhoek

77 min.   Jordy Brouwer

Lang zag het er niet naar uit, maar in de slotfase haalde DHC de belangrijke winst binnen in de thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek. Een na de 0-1 naar achteren lopend SWZ Boso Sneek en de aanvallende wissels van DHC-trainer/coach Rob de Lange verklaren het uiteindelijke 2-1 resultaat. Eindelijk weer drie punten voor de groen-zwarten.

Rob de Lange kon vandaag weer beschikken over Frank de Lange en Levi Schipper, waar Vincent Romeijn (geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst) nog wel ontbraken. De Lange en Schipper namen ten opzichte van vorige week de plek in de basis in van Sinte Fonkel en Djerreld Muntslag.

De groenzwarten startten goed en toonden van meet af aan hun aanvallende intenties. Al direct in de 1e min. moest de Friese doelman attent ingrijpen op de rand van de 16-meter bij een mogelijkheid voor Roy Speelman en Jordy Brouwer. Kor hierna levert een aanvallende actie van Thomas Aangenendt slechts een hoekschop op. In de 5e min. tikt de Friese doelman een inzet van Jordy Brouwer corner. Enkele minuten hierna een prima pass vanaf links van Jeffrey van Roon, waar op rechts Tidde Tromp dan wordt terug gevlagd wegens buitenspel. Een volgende pass van Jeffrey van Roon bereikt via Tidde Tromp Jordy Brouwer binnen de 16-meter, waar een verdediger diens inzet nog met het lichaam kan blokken. Na 15 min. speelt Jordy Brouwer op rechts Roy Speelman die het strafschopgebied ingaat en inschiet, maar de bal de paal raakt, waardoor DHC dan niet op de op dat moment dik verdiende voorsprong komt. Een minuut later bereikt Jeffrey van Roon Jordy Brouwer in het strafschopgebied, waarna diens schot door de doelman wordt gestopt. Halverwege de 1e helft is het Thomas Aangenendt die van 16 meter over schiet. Direct hierna lijkt Roy Speelman na een pass van Jeffrey van Roon alleen op het doel door te gaan, maar scheidsrechter Midden ziet in het duel van Speelman met een Friese verdediger een overtreding van Speelman. In de 31e min. is er dan een eerste mogelijkheid voor de gasten. Een voorzet vanaf links wordt door de lange Friese spits van dichtbij hard ingekopt, maar de bal gaat ruim naast. Enkele minuten later is de laatste mogelijkheid voor rust weer voor DHC, als Thomas Aangenendt vanaf rechts in het strafschopgebied inschiet, maar de doelman de bal corner tikt.

Enkele minuten na rust is de doelman van Sneek attent voor Roy Speelman, na een voorzet van Thomas Aangenendt. In de 55e min. komen de gasten op voorsprong. Een verre voorzet vanaf links wordt ingekopt achter doelman Mats Mangelmans: 0-1. Waar de gasten hierna achteruit lopen en zich met veel man beperken tot verdedigen, komt DHC-trainer/coach Rob de Lange met drie aanvallende wissels. Achtereenvolgens Wesley Verhoek, Djerreld Muntslag en Yannick Prade vervangen Roy Speelman, Frank de Lange en Joey Emmerink. Een combinatie tussen Tidde Tromp en Jordy Brouwer wordt door de Sneek-doelman gestopt. In de 73e min. een verre pass van Anthony Pique waar Jordy Brouwer op rechts in de 16-meter onderuit gaat in een duel met een Friese verdediger. Scheidsrechter Midden ziet er niets in. Kort hierna levert een vrije trap van Jeffrey van Roon niets op, als een verdediger de bal wegkopt, terwijl kort daarna een volgende vrije trap van Van Roon door de doelman wordt gestopt. In de 84e min. speelt Thomas Aangenendt op Wesley Verhoek, waar diens actie een corner oplevert. De corner van Jeffrey van Roon komt midden voor het doel, waar Thomas Aangenendt inschiet. Volgens alle groen-zwarten is het dan de Sneek-doelman die de bal van achter de lijn snel terug grabbelt, maar het arbitrale trio constateert geen doelpunt. Als dan in de 87e min. Djerreld Muntslag een voorzet van Thomas Aangenendt net naast klopt, lijkt de wedstrijd opnieuw op een teleurstellende nederlaag uit te lopen voor de Delftse hoofdklasser. In de 89e min. speelt Thomas Aangenendt op Djerreld Muntslag die dan op Yannick Prade speelt binnen de lijnen. Een verdediger van de gasten haalt hem onderuit, ten tweede male ziet de scheidsrechter er niets in. Vervolgens is het Thomas Aangenendt die het strafschopgebied ingaat en onderuit gehaald wordt door een verdediger. Scheidsrechter Midden wijst nu gedecideerd naar de stip: strafschop. Jeffrey van Roon faalt niet en brengt de 1-1 op het scorebord. Rob de Lange geeft direct aan dat de groen-zwarten door moeten gaan. Jordy Brouwer speelt op rechts op Wesley Verhoek die schuin het strafschopgebied ingaat en met een laag hard diagonaal schot de doelman kansloos laat en met 92 min. 45 sec. op de klok voor de 2-1 winst zorg draagt. De eerste winst voor DHC in 2018.

Eén punt voor DHC na doelpuntloos gelijkspel

Tekst: Dik Schreuders

zondag 11 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC – Purmersteijn    0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  J.P. Peeters (Voorburg)

Grensrechters:  S.F. Bosscha (Leeuwarden) en M. Klaare (Tiel)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Joshua Wadie, Tidde Tromp (aanv.);

Djerreld Muntslag (79 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Sinte Fonkel (45 min. Wesley Verhoek)

Boekingen:

18 min.   Sinte Fonkel

26 min.   Jordy Brouwer

69 min.   Joey Emmerink

78 min.   Wesley Verhoek

Waar DHC in de eerder door sneeuwval afgekeurde thuiswedstrijd tegen Purmersteijn moest winnen en de broodnodige drie punten moest pakken, bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. De groen-zwarten scoorden niet, aan de andere kant werd de nul gehouden.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden in verband met het vrijdag jl. op 90-jarige leeftijd overlijden van DHC-lid van verdienste mevrouw Stien Schreuders-van der Meer.

DHC moest aantreden zonder de geschorsten Frank de Lange, Levi Schipper en Melvin Vissers, terwijl Vincent Romeijn geblesseerd moest toekijken. In de beginfase testte Djerreld Muntslag de Noord-Hollandse doelman met een eerste schot, terwijl een vrije trap van Jordy Brouwer van de rand 16-meter op de muur eindigde. Na ruim een kwartier was het wederom de doelman die prima ingreep na een vrije trap vanaf rechts van Jeffrey van Roon. Een dieptepass van Tidde Tromp eindigde kort hierna ook bij de doelman van de gasten. Halverwege de 1e helft de eerste mogelijkheid voor Purmersteijn. Een inzet net onder de lat wordt door DHC-doelman Mats Mangelmans keurig over getikt, waar hij kort daarna ook alert is bij wederom een schot net onder de lat. Aan de andere kant is de uitlopende doelman op de rand 16-meter net eerder bij de bal dan Djerreld Muntslag. Kort voor rust kan Djerreld Muntslag ook niet gevaarlijk worden na een pass van Joshua Wadie.

Direct na de pauze – waar Wesley Verhoek dan Sinte Fonkel vervangt – ziet Roy Speelman zijn schot van 18 meter net naast het doel gaan. In de 52e min. in een 3-tegen-3-situatie speelt Jordy Brouwer op Wesley Verhoek, die op links diep meegeeft aan Jeffrey van Roon, waarna zijn schot door de Purmersteijn-doelman net over het doel wordt getikt. Hierna speelt Wesley Verhoek op rechts op Djerreld Muntslag, maar ook diens lage voorzet levert niets op. In de 58e min. kopt een van de Purmersteijn-spelers de bal op de buitenkant-paal, waardoor het wellicht gevaarlijker leek dan het was. Voor de groen-zwarten kopt Jordy Brouwer na een ingooi van Wesey Verhoek door, waarna Djerreld Muntslag van dichtbij in de draai inschiet, maar ook nu is de doelman de situatie de baas. Met nog een kwartier te gaan krijgt DHC van scheidsrechter Peeters een vrije trap op 18 meter na een overtreding tegen Roy Speelman. De prima vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de doelman net over getikt. Vijf minuten later is er vanaf rechts een vrije trap van Jeffrey van Ron die voorlangs gaat, waar zowel Jordy Brouwer als Joey Emmerink er van dichtbij net niet bij kunnen om de bal in te tikken… DHC ziet vervolgens een schot van één van de gasten via buitenkant-paal naast gaan. In de slotfase is invaller Yannick Prade in de 16-meter gevaarlijk met een schot, maar dit stuit af op de muur van verdedigers. Direct daarna kopt Wesley Verhoek de bal op Yannick Prade, die nu op de doelman strandt. Ten slotte is er in de 90e min. nog een aanvallende actie van de thuisclub vanaf rechts, waar de lage voorzet dan op een haar na wordt gemist door de bij de 2e paal inkomende Joey Emmerink, waar dit de beslissende treffer had kunnen en moeten zijn. Het bleef dan ook bij 0-0.

Verdient gelijkspel voor tiental DHC-ers

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC – RKHVV   2-2  (0-1)

Scheidsrechter:  R. Wassink (Hoofddorp)

Grensrechters:  E.A. de Wolf (Rotterdam) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

38 min.      0-1

76 min.      0-2

78 min.      1-2    Roy Speelman

90+3 min.  2-2    Melvin Vissers (pen.)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (58 min. Wesley Verhoek), Levi Schpper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Johua Wadie, Vincent Romeijn (29 min. Roy Speelman);

Djerreld Muntslag (78 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

56 min.      Tidde Tromp

68 min.      Joshua Wadie

90+3 min.  Roy Speelman

Rood:

31 min.   Levi Schipper

Met tien man kwam DHC eerst op een 0-2 achterstand, om uiteindelijk toch nog met een verdient 2-2 gelijkspel te eindigen. In een duel in de onderste regionen thuis tegen RKHVV had eigenlijk alleen winst geteld, maar gezien het verloop van de wedstrijd moesten de groen-zwarten genoegen nemen met één punt.

In vergelijking met vorige week waren Anthony Pique, Melvin Vissers en Wesley Verhoek weer beschikbaar, waar laatstgenoemde op de bank begon. Joey Emmerink (geblesseerd) en Frank de Lange (geschorst) waren ook vandaag nog afwezig.

In het zonnige maar koude DHC-stadion waren de eerste tien minuten voor de gasten, waar men tot een aantal corners kwam en daarmee een fanatieke start liet zien. In de 14e min. is er aan de andere kant de eerste kans voor DHC. Een hoge vrije trap van Jeffrey van Roon komt via een verdediger terug bij Van Roon, waarna diens voorzet bij Tide Tromp komt, die dan over schiet. Hierna ziet Jordy Brouwer een voorzet net voorlangs gaan en kan de doelman van de gasten de bal net wegtrappen voor de snelle Djerreld Muntslag. RKHVV is bij een uitval gevaarlijk, als men van dichtbij buitenkant paal schiet. Halverwege de 1e helft is er een keiharde overtreding van één van de verdedigers van de gasten op Vincent Romeijn, die vervolgens met een enkelblessure het veld moet verlaten. Scheidsrechter Wassink vond dit slechts geel waard, waar rood ook mogelijk was geweest. De Huissense doelman redt vervolgens knap op een inzet van Melvin Vissers ten koste van een corner. Direct hierna redt hij wederom ten koste van een corner op een prima kopbal van Jordy Brouwer na een voorzet van Melvin Vissers. De corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon tikt de doelman dan net onder de lat vandaan over. In de 31e min. op het middenveld op de helft van de tegenstander is Levi Schipper net te laat bij de bal, waar hij de tegenstander dan raakt. Scheidsrechter Wassink acht dit direct rood waard. DHC komt hiermee dus al snel met een ondertal van 10 tegen 11 te staan. Na 35 min. is het invaller Roy Speelman die goed doorgaat, maar zijn schot net naast ziet gaan. Drie minuten later is het dan aan de andere kant wel raak. Een aanval over hun rechtervleugel, een voorzet en van dichtbij bij de eerste paal ingetikt: 0-1. DHC trekt direct weer ten aanval. Een vrije trap van Jeffrey van Roon, waar Tidde Tromp dan net naast schiet. Kort voor rust gaat Roy Speelman alleen richting het doel van de gasten, waar een verdediger dan ten koste van een vrije trap op de rand 16-meter ingrijpt. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de RKHVV-doelman met een fraaie redding ten koste van een corner uit de hoek getikt.

In de 2e helft moet DHC met 10 man op zoek naar minimaal de gelijkmaker. DHC begint ook direct aanvallend. De doelman van RKHVV tikt een voorzet van Djereld Muntslag net weg en direct daarna kopt Djereld Muntslag naast na een actie van Jordy Brouwer. In de 53e min. is de doelman net voor Jordy Brouwer bij de bal na een pass van Melvin Vissers. Vijf minuten later passt Tidde Tromp op Djerreld Muntslag die het strafschopgebied ingaat en net naast schiet. Inmiddels wisselt Rob de Lange dan verdediger Thomas Aangenendt voor aanvaller Wesley Verhoek. Als kort hierna Djerreld Muntslag vanaf de middenlijn alleen doorgaat richting RKHVV-doel, wordt hij wegens buitenspel terug gevlagd. Een schot van Djerreld Muntslag wordt – met nog 20 minuten op de klok – door de doelman net weg getikt. Waar DHC de 2e helft een groot overwicht heeft maar (vooralsnog) niet scoort, wordt het in de 76e min. zelfs 0-2. Een vrije trap wordt teruggelegd en van dichtbij ingeschoten. Met 10 DHC-ers lijkt de wedstrijd daarmee beslist. Als in de 78e min. Tidde Tromp diep speelt op de doorgaande Jordy Brouwer en Roy Speelman, die beide alleen op de RKHVV-doelman afgaan, rondt Roy Speelman rustig af: 1-2. DHC blijft aanvallen op zoek naar meer doelpunten. In de 86e min. speelt Wesley Verhoek op Jordy Brouwer in het strafschopgebied die prima doorgaat, een duel wint en scoort. Scheidsrechter Wassink keurt de treffer echter af wegens een overtreding van Brouwer. Roy Speelman wordt dan ten koste van een overtreding gestopt, waarop Jeffrey van Roon de vrije trap van 20 meter naast schiet. Het is dan de 3e min. in blessuretijd als binnen de beruchte lijnen Jordy Brouwer onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Wassink kan niet anders dan een strafschop toekennen. Van 11 meter laat Melvin Vissers de doelman kansloos en zet daarmee de 2-2 op het scorebord. Daarmee komen de groen-zwarten met 10 man na een 0-2 tussenstand terug tot een verdient 2-2 gelijkspel.

DHC uit de beker

Tekst: Dik Schreuders

woensdag 31 januari 2018, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

Te Werve – DHC     3-0  (1-0)

Scheidsrechter:   M.K. Rampersad  (Rotterdam)

Grensrechters:  J. Voogt (Vlaardingen) en S.H.M. van Soest (Delft)

31 min.    1-0

50 min.    2-0

65 min.    3-0

Blairi Schermer;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (63 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Sinte Fonkel (73 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (45 min. Roy Speelman)

Boekingen: Geen

DHC werd vanavond uitgeschakeld voor de beker. In de tussenronde verloor de bekerfinalist van afgelopen seizoen met een duidelijke 3-0 uit bij zaterdag-1e klasser Te Werve.

De groen-zwarten konden vandaag niet beschikken over Joey Emmerink en Levi Schipper. Verder liet trainer/coach Rob de Lange vandaag doelman Mats Mangelmans en Djerreld Muntslag op de bank.

In de eerste helft zien we afwisselend aanvallen over en weer van beide ploegen, waar Te Werve meer inzet toont dan DHC. Voor DHC noteren we kansen voor Melvin Vissers (de Te Werve-doelman grijpt in en naast) en Sinte Fonkel (over), waar aan de andere kant DHC-doelman Blairi Schermer tweemaal prima ingrijpt. In de 29e min. pakt de Te Werve-doelman een hoge voorzet van Anthony Pique net voor Jordy Brouwer en eindigt direct daarna een aanval via Tidde Tromp, Melvin Vissers en Wesley Verhoek ook bij de doelman van de thuisclub. Hierna speelt Te Werve de bal ver op een op rechts vrijstaande speler, die alleen doorgaat en Blairi Schermer kansloos laat: 1-0. Kort hierna schiet Tidde Tromp van 18 meter net naast. In de 40e min. komt de bal na een corner bij Sinte Fonkel die van dichtbij ineens uithaalt, maar het houtwerk treft, waardoor de stand voor de rust niet meer wijzigt.

In de 1e min. na rust speelt Anthony Pique op rechts diep op invaller Roy Speelman. Deze haalt van net rand 16 meter hard uit en treft boven de kansloze doelman de lat. Enkele minuten later is er balverlies door de groen-zwarten en zorgt de spits van de thuisclub voor een 2-0 stand. Een inzet van Sinte Fonkel gaat hierna voorlangs. DHC is in de 2e helft veelvuldig op de helft van de tegenstander, maar wordt niet echt gevaarlijk. Als dan in de 67e min. na een snelle aanval het alleen voor doelman Blairi Schermer 3-0 wordt, is de wedstrijd gespeeld. Verder dan een actie van invaller Yannick Prade, die een tien minuten voor het einde op de doelman stuit, komt DHC niet meer. DHC is uitgeschakeld. Te Werve – met oud-DHC-jeugdspeler Mo Faloun in de basis gaat door. DHC kan zich richten op de nog volgende belangrijke wedstrijden in de Hoofdklasse.

Sterk DHC krijgt te weinig

Tekst: Dik Schreuders

zondag 28 januari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 16

Silvolde – DHC   3-1  (0-1)

Scheidsrechter:  R.C.P. vd Werff (Drunen)

Grensrechters:  M.T. Ritsema (Wezep) en R. Kunst (Nijmegen)

44 min.     0-1   Sinte Fonkel

75 min.     1-1

78 min.     2-1

81 min.     3-1

Mats Mangelmans;

Joshua Wadie (84 min. Scott Luiten), Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman, Vincent Romeijn (89 min. Max Otten);

Djerreld Muntslag (81 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

Een sterk spelend DHC kreeg te weinig in het verre Silvolde. Op het gras aan de Duitse grens was DHC 75 min. de bovenliggende partij, maar stond er pas 0- 1 het scorebord. In 6 minuten tijd veranderde dit in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg en ging DHC zonder punten terug naar Delft.

Het team van Rob de Lange mistte maar liefst 5 basisspelers: Joey Emmerink, Frank de Lange, Anthony Pique, Wesley Verhoek en Melvin Vissers. De groen-zwarten speelden desondanks een prima wedstrijd, waar de beloning echter uitbleef.

Na een kleine 10 min. was er een eerste mogelijkheid voor Jordy Brouwer, die net te kort kwam na een voorzet van Jeffrey van Roon. Een aantal minuten later zag dezelfde Jordy Brouwer zijn schot van 16 meter naast gaan. In de 21e min. pikte Vincent Romeijn de bal op het middenveld op en stoomde op richting het vijandelijke doel, maar op de rand 16 meter kon een verdediger net ingrijpen. De zwart-witte thuisploeg had steeds lichte overtredingen nodig om de DHC-ers – en met name Djerreld Muntslag – te stoppen. Halverwege de 1e helft resulteerde dit na een overtreding in een vrije trap op 30 meter, waar Jordy Brouwer de bal net over het vijandelijke doel schoot. Na een half uur bereikte Tidde Tromp in het strafschopgebied Jordy Brouwer, maar opnieuw leverde dit niets op. Een minuut later een prima dieptepass op rechts van Roy Speelman naar Djerreld Muntslag, die op een verdediger stuit net voordat hij kan doorbreken. Een eerste mogelijkheid voor de thuisclub in de 33e min. als een kopbal naast het doel van doelman Mats Mangelmans gaat. Eén minuut later schiet een van de voorwaartsen de bal voorlangs het DHC-doel. Kort daarna schiet men uit een corner ver naast. Toch komt DHC nog voor rust op een terechte voorsprong. Sinte Fonkel speelt op Vincent Romeijn, loopt door het strafschopgebied in, krijgt de bal op maat terug, draait zich vrij en schiet prima in: 0-1.

Een kwartiertje na rust kan een Silvolde-verdediger ingrijpen voor Sinte Fonkel. Direct daarna gaat Djerreld Muntslag op snelheid op rechts alleen richting het Silvolde-doel, maar onderschept een verdediger nog net zijn pass naar de midden voor het doel meegelopen Jordy Brouwer. Hierna stopt de doelman van de thuisclub een schot van Sinte Fonkel. Nadat Roy Speelman ten koste van een vrije trap is gestopt, pareert de doelman de vrije trap van Jeffrey van Roon, waarna Tidde Tromp Djerreld Muntslag bereikt. Opnieuw is de Silvolde-doelman de situatie meester. In de 66e min. pikt Vincent Romeijn de bal weer utstekend op op het middenveld, waarna hij doorgaat richting het Silvolde-doel. Zijn prima schot vanaf 16 meter wordt door de doelman uitstekend gekeerd. Enkele minuten later na een nieuwe overtreding een vrije trap, waar Jeffrey van Roon dan voorgeeft en Jordy Brouwer de bal dicht voor het doel net iets te weinig kan toucheren met het hoofd. In de 73e min. bereikt Sinte Fonkel Roy Speelman die vanaf 16 meter net over schiet. Vervolgens is er op de helft van Silvolde balverlies door de groen-zwarten en komt de bal aan hun linkerkant halverwege de DHC-helft bij de zijlijn bij een speler van de thuisclub. Zijn hoge verre voorzet gaat – al dan niet nog licht aangeraakt – langs iedereen heen en eindigt in de verre hoek en de 1-1 is een feit. Een enorme teleurstelling voor alles wat groen-zwart is en ook tegen elke verhouding op dat moment. Drie minuten later is er weer een verre voorzet vanaf dezelfde linkerkant, die vanaf rechts wordt terug gebracht en dan via de kluts van dichtbij achter doelman Mats Mangelmans verdwijnt: 2-1. DHC wil alsnog proberen om een punt te pakken, maar in de ijver naar voren te gaan is er al 3 min. later een actie van een Silvolde-aanvaller alleen het strafschopgebied ingaand en voor de 3-1 zorgend. Dat vervolgens Tidde Tromp nog een keer naast het doel schiet en dat invaller Yannick Prade een kopbal door de doelman gestopt ziet, doet niet meer ter zake.

Na twee overwinningen voor de winterstop verloor DHC vervolgens de eerste twee wedstrijden na de winterstop. Gezien ook de andere uitslagen en de huidige positie op de ranglijst zullen er in de komende weken punten gehaald moeten gaan worden. De komende drie zondagen spelen de groen-zwarten op eigen terrein achtereenvolgens tegen RKHVV, Purmersteijn en SWZ Sneek.

Teleurstellende nederlaag

Tekst: Dik Schreuders

zondag 21 januari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 15

DHC – SDO   0-2  (0-0)

Scheidsrechter:  N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters:  A. de Jong (Katwijk) en A. Atahiri (Amsterdam)

67 min.        0-1

90+2 min.)   0-2

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (76 min. Roy Speelman), Levi Schipper (85 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Frank de Lange;

Djerreld Muntslag (45 min. Joshua Wadie), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

41 min.  Levi Schipper

43 min.  Wesley Verhoek

85 min.  2e boeking en dus rood Wesley Verhoek

86 min.  Anthony Pique

Rood:

43 min.  Frank de Lange

De eerste competitiewedstrijd in het jaar 2018 bracht voor DHC een teleurstellende thuisnederlaag tegen SDO. Kort voor rust kwamen de groen-zwarten met 10 man te staan, halverwege de 2e helft werd het 0-1. In de slotfase werden de groen-zwarten tot 9 man  teruggebracht en vervolgens werd het 0-2 in blessuretijd. Een onnodige thuisnederlaag – na twee afsluitende overwinningen voor de winterstop – was hiermee een feit.

DHC kon bijna compleet aantreden. Melvin Vissers (schorsing vanuit het zaalvoetbal bij Honselersdijk, ook tellend bij ons) en Sinte Fonkel (ziek) ontbraken.  Levi Schipper nam weer een plaats in de achterste lijn, Joey Emmerink schoof een linie door.

Al in de 2e min. toonde DHC de aanvallende bedoelingen, toen een vrije trap van Jordy Brouwer net over het doel van de bezoekers ging. Vijf minuten later bereikte Jeffrey van Roon via een verdediger Jordy Brouwer, waarna diens inzet van 11 meter over ging. Na een kwartier een prima aanval via Djerreld Muntslag en Jordy Brouwer, waar een Bussemse verdediger nog net kan ingrijpen ten koste van een hoekschop. Halverwege het eerste bedrijf kopt Levi Schipper een vrije trap van Wesley Verhoek prima in, maar de doelman van de gasten kan net redding brengen. In de 27e min. aan de andere kant een gevaarlijke snelle counter, maar de bal gaat voorlangs het doel van doelman Mats Mangelmans. Vervolgens speelt Jordy Brouwer aan de andere kant diep links op Jeffrey van Roon, waarna diens inzet net over de lat op het dak van het doel belandt. Hierna kan een verdediger nog net ingrijpen bij een voorzet van Anthony Pique en wordt aan de linkerkant bij de achterlijn Djerreld Muntslag gestuit ten koste van een vrije trap. Een vrije trap die vervolgens voorlangs gaat. In de laatste minuten voor de pauze krijgt eerst Levi Schipper een boeking voor een overtreding. Een volgende overtreding, nu van SDO, is de inleiding voor rood van Frank de Lange. Frank de Lange wil de toegekende vrije trap snel nemen en pikt de bal op, waarop een SDO-speler de snelle spelhervatting probeert te voorkomen en zijn voet voor de bal zet. Scheidsrechter Zeeman constateert het voorval, geeft de SDO-speler geel en aan Frank de Lange rood….Vervolgens krijgt ook Wesley Verhoek geel voor diens mondelinge commentaar na het rood aan Frank de Lange. Een teleurstellend einde van een 1e helft waarin DHC de bovenliggende ploeg is, soms goed combineert, maar te weinig echte kansen creëert.

DHC moet dan na de rust dus met 10 man door, hetgeen trainer/ coach Rob de Lange brengt tot de wisseling Joshua Wadie voor Djerreld Muntslag. Een kwartier na rust kan een verdediger van de gasten een voorzet van Jeffrey van Roon net wegschieten, alvorens DHC gevaarlijk kan worden. Enkele minuten later schiet Wesely Verhoek over. Inmiddels krijgt SDO met één man meer nu meer vat op het spel. Toch is de 0-1 na 67 min. verrassend. Een snelle uitval, een teruggelegde bal op de 16 meter en een laag schot in de uiterste hoek binnenkant paal, daarmee doelman Mats Mangelmans kansloos latend. Rob de Lange brengt met eerst Roy Speelman en later Vincent Romeijn extra aanvallende impulsen in, twee verdedigers (Thomas Aangenendt en Levi Schipper) wisselend. Na een nieuwe snelle counter van de Bussemmers brengt doelman Mats Mangelmans prima redding. Aan de andere kant stuit Wesley Verhoek alleen doorgaand op de doelman en bij een volgende actie op een verdediger. De beste kans is met nog 6 min. op de klok voor Tidde Tromp, binnen de 16-meter de bal ontvangend op de strafschopstip, maar de bal net over de doelman en over de lat op het dak van het doel lepelend. Als Wesley Verhoek dan commentaar heeft tegenover de scheidsrechter ontvangt hij zijn 2e gele kaart en dus rood en staat de thuisploeg dus nog met slechts 9 man. DHC blijft risico’s nemen, maar de gelijkmaker zit er niet meer in. In de 2e minuut van de blessuretijd ontvangt een SDO-aanvaller de bal in wat volgens alle groen-zwarten buitenspelpositie was en zorgt voor de 0-2 eindstand op het scorebord.

Oefennederlaag DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 14 januari 2018, 14.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – FC Uitgeest     1-3  (1-1)

Scheidsrechter: W. Hoonhout (Rijswijk)

9 min.     1-0   Tidde Tromp

11 min.   1-1

48 min.   1-2

50 min.   1-3

Blairi Schermer (45 min. Mats Mangelmans);

Anthony Pique, Vincent Romeijn (77 min. Scott Luiten), Thomas Aangenendt (60 min. Joshua Wadie), Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange;

Djerreld Muntslag (77 min. Max Otten), Yannick Prade (45 min. Jordy Brouwer), Sinte Fonkel

Nadat de groen-zwarten vorige week in Groningen verloren van zaterdag 1e klasser PKC’83, werd ook de tweede en laatste oefenwedstrijd tijdens de winterstop verloren. Thuis tegen zondag 1e-klasser FC Uitgeest werd het 1-3.

Trainer/coach Rob de Lange kon om verschillende redenen vandaag niet beschikken over basisspelers Joey Emmerink, Levi Schipper, Wesley Verhoek en Melvin Vissers. Verder begonnen Jordy Brouwer, Joshua Wadie en doelman Mats Mangelmans op de bank, om allen in de 2e helft in te vallen. Verder bracht Rob de Lange gedurende de 2e helft O19-jeugdspelers Scott Luiten en Max Otten in het veld.

Met een matige zonnetje begon de wedstrijd positief voor DHC. Al in de 9e minuut een pass van Roy Speelman, waarna Tidde Tromp  alleen voor de Noord-Hollandse doelman het prima afmaakte: 1-0. In de tegenaanval kregen de bezoekers een vrije trap op rand 16 meter en dat betekende na 11 min. de 1-1. Op slag van rust leek Yannick Prade de thuisploeg opnieuw op voorsprong te zetten, maar alleen voor de doelman ging zijn schot naast.

In de eerste vijf minuten van de 2e helft werd de wedstrijd beslist. Twee snelle aanvallen van de geel-groene bezoekers en onvoldoende terug verdedigen van DHC, betekende de 1-2 en de 1-3. Hierna ging DHC iets beter spelen, maar Roy Speelman (schot gestopt door de doelman) en Jordy Brouwer (van dichtbij gestuit op de doelman) konden niet tot scoren komen. Met nog een kwartier te spelen was het wederom invaller Jordy Brouwer die zijn inzet door een verdediger weggehaald zag worden. In de laatste minuut belandde een vrije trap van opnieuw Jordy Brouwer in het zijnet.

Daarmee bleef het 1-3. En terwijl de Noord-Hollanders met een goed gevoel terug naar huis afreisden, was DHC inmiddels begonnen aan de Nieuwjaarsreceptie. Komende zondag de hervatting van de competitie met een thuiswedstrijd tegen SDO.

Nederlaag tijdens trainingskamp

Tekst: Dik Schreuders

Tijdens het trainingskamp in Groningen speelden de groen-zwarten in Groningen tegen plaatselijke zaterdag-1e klasser PKC’83. Na een 1-0 achterstand met de rust, zorgde Djerreld Muntslag voor de 1-1. Toch scoorde de thuisploeg nog en wonnen de Groningers met 2-1.

Zondag 14 januari a.s. wordt in eigen Stadion geoefend tegen zondag-1e klasser FC Uitgeest. De Noord-Hollanders staan onder leiding van vertrekkende trainer Florian Wolf, oud-jeugdtrainer van DHC én ook oud-speler van DHC 2.

DHC sluit jaar winnend af

Tekst: Dik Schreuders

zondag 17 december 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 14

Alphense Boys – DHC       2-4  (1-1)

Scheidsrechter:  S. Veekamp  (Enschede)

Grensrechters:  S. Tjeerdsma (Drachten) en H.J. van Boxtel (Tilburg)

17 min.   1-0

22 min.   1-1   Tidde Tromp

77 min.   1-2   Jordy Brouwer

83 min.   1-3   Melvin Vissers

85 min.   2-3

89 min.   2-4   Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag (81 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek (88 min. Vincent Romeijn)

Boekingen:

79 min.  Anthony Pique

DHC sluit het jaar 2017 af met een 2-4 overwinning uit bij Alphense Boys. Werd 14 dagen terug in Groesbeek na een lange periode eindelijk weer gewonnen, vandaag waren de groen-zwarten opnieuw succesvol. Na een leuke wedstrijd met lange tijd een groot overwicht voor DHC werd de winst in de slotfase binnengehaald.

In vergelijking met 14 dagen terug was vandaag Frank de Lange terug van een blessure, waar nu dus Levi Schipper ontbreekt na zijn polsbreuk in die laatste wedstrijd.

Al in de 1e min. moet doelman Mats Mangelmans optreden als één van de rood-witten door kan gaan en van dichtbij inschiet. Aan de andere kant zien wij in de eerste 10 minuten driemaal – Jordy Brouwer, Wesley Verhoek en Djerreld Muntslag – een DHC-er terug gevlagd worden wegens buitenspel. In het eerste kwartier is Alphense Boys wat meer op de DHC-helft, hetgeen in de 17e min. resulteert in de 1-0 als een goede combinatie een van de Alphenaren in de 16 meter brengt vlak voor het DHC-doel. Al 5 min. later is de stand echter weer gelijk. Een doorgespeelde bal op de doorlopende Tidde Tromp die op de rand 16 meter de bal over de uitlopende doelman in het doel lobt: 1-1. DHC heeft hierna meer balbezit en speelt meer op de Alphense speelhelft, waar beide ploegen de aanval blijven zoeken. Zo komt Tidde Tromp n het strafschopgebied ten val na een voorzet van Djerreld Muntslag en tikt Mats Mangelmans een schot van 16 meter over. Ook Melvin Vissers kan een verre pass van Jeffrey van Roon in het strafschopgebied niet voldoende verwerken.

De 2e helft geeft vervolgens een bovenliggend DHC te zien. Veel meer balbezit en veelal op de speelhelft van de thuisclub. Al direct na de hervatting een actie van Jeffrey van Roon links in het strafschopgebied, waarna zijn voorzet voorlangs gaat en ook net langs Jordy Brouwer. In de 47e min. speelt Jordy Brouwer binnen de 16 meter de bal op Melvin vissers die van dichtbij inschiet en de buitenkant van de paal raakt. In de 20e min. na de hervatting speelt Melvin Vissers diep op Djerreld Muntslag die alleen doorgaand met een verdediger in de rug net buiten het strafschopgebied onderuit gaat. De verder prima fluitende 24-jarige scheidsrechter Veekamp uit Enschede gebaart doorspelen. Na 68 min. neemt Jeffrey van Roon aan de rechterkant een corner, waarna Jordy Brouwer hard inschiet. De Alphense doelman tikt de bal weg, waarna vanaf links Tidde Tromp hard en laag inschiet, maar de bal komt binnenkant paal en kaatst weer terug het veld in. In een volgende lange aanval van de groen-zwarten is het de Alphense doelman die redding brengt. Met nog een kwartier op de klok schiet de doorgaande Djerreld Muntslag vanaf rechts net naast. In de 77e min. dan de verdiende voorsprong, als een lage voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon bij de 2e paal beheerst laag wordt ingeschoten door Jordy Brouwer: 1-2. Enkele minuten later lijkt de wedstrijd definitief beslist als een aanval over rechts via de net ingevallen Roy Speelman en Jordy Brouwer door Melvin Vissers wordt afgerond en de stand op 1-3 komt. Twee min. later aan de andere kant een voorzet, die van dichtbij wordt ingeschoten en het dus 2-3 is. Toch wordt de wedstrijd alsnog voortijdig beslist, als in de 89e min. een voorzet van Tidde Tromp door Jordy Brouwer prima wordt afgemaakt en het 2-4 is.

Daarmee gaat DHC dus met twee achtereenvolgende overwinningen de winterstop in.

Winst voor DHC in Groesbeek

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 december 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 13

Jong Achilles’29 – DHC    0-2  (0-1)

Scheidsrechter:  J.A.B. Lensink  (Arnhem)

Grensrechters:  T. Nagtegaal  (Etten Leur) en K. Tardy  (Leeuwarden)

14 min.     0-1   Tidde Tromp

70 min.     0-2   Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Levi Schipper (30 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag (78 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

81 min.   Anthony Pique

Sinds de thuis-overwinning tegen Silvolde op 1 oktober jl. werd door DHC in 7 competitiewedstrijden niet gewonnen. Vandaag, 9 weken later, werd in Groesbeek bij Jong Achilles’29 een belangrijke 0-2 winst behaald. Na een lange periode van blessureleed keerde Levi Schipper vandaag terug in de basis. Nu 30 min. moest hij met een gebroken pols het veld verlaten richting ziekenhuis.

Op 12 juni 1983 speelt DHC al eens eerder uit bij Achilles’29. DHC heeft die dag genoeg aan een 1-1 gelijkspel om voor de eerste keer kampioen van Neerland te worden bij de zondagamateurs. Twee jaar later, in 1985, volgt de tweede keer dat de groen-zwarten deze titel behalen. Na een rit van bijna 2 uur en deels via een stukje Duitsland arriveert DHC vandaag bij Achilles’29, waar duidelijk minder toeschouwers aanwezig zijn dan ruim 34 jaar terug.

Rob de Lange kan vandaag dus weer beschikken over Levi Schipper én over Wesley Verhoek die vorige week afwezig was in verband met één wedstrijd schorsing. Hierdoor beginnen Vincent Romeijn en Roy Speelman vandaag op de bank. Joey Emmerink schuift vanuit de achterste linie naar het middenveld.

Al snel na het beginsignaal ziet Jeffrey van Roon zijn vrije trap van 18 meter over gaan. Enkele minuten later stopt doelman Mats Mangelmans het eerste schot van de thuisploeg. In de 11e min. zin de groen-zwarten gevaarlijk, als Joey Emmerink op rechts Melvin Vissers alleen wegstuurt. Zijn schot wordt gestopt door de Groesbeekse doelman. Drie minuten later is er toch een voorsprong voor DHC. Tide Tromp speelt op Melvin Vissers die de bal doorspeelt het strafschopgebied in en de doorlopende Tidde Tromp tikt de bal prima langs de uitlopende doelman: 0-1. Kort hierna kopt Jordy Brouwer net over na en voorzet van Melvin Vissers. Enkele minuten later is er een voorzet van Wesley Verhoek, waarna Melvin Vissers de bal net over schiet. Na 26 min. de eerste mogelijkheid voor Jong Achilles, als een corner wordt ingekopt en bovenop de lat over gaat. In de tegenaanval zet Tidde Tromp druk, waarna één van de spelers van de thuisclub de bal maar net over zijn eigen doel corner schiet. Na een half uur komt Levi Schipper na een duel op de rand van het eigen strafschopgebied ten val, waarna hij met een polsblessure richting ziekenhuis gaat. Vincent Romeijn is de vervanger op het middenveld, Joey Emmerink schuift weer een linie terug. In de 38e min. tikt de Jong Achilles-doelman een schot van Jeffrey van Roon net over. Hierna stopt de Groesbeekse doelman nog gevaarlijke schoten van Melvin Vissers, Wesley Verhoek en Jordy Brouwer. Met een 0-1 voorsprong gaan we dan ook de rust in.

Een kleine 10 min. na rust is het opnieuw de doelman van de thuisploeg die redding brengt op een schot van Jordy Brouwer. In de 56e min. pakt aan e andere kant Mats Mangelmans een inzet van Jong Achilles. een prima actie van Melvin Vissers gaat voorlangs net langs Djerreld Muntslag en Tide Tromp. Na een volgende voorzet van Melvin Vissers gaat Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit, maar scheidsrechter Lensink laat doorspelen. In de 70e min. een prima actie va nDjerreld Muntslag die de bal teruglegt op Jordy Brouwer. Zijn schot van dichtbij wordt door de doelman nog net over getikt. Uit de daarop volgende hoekschop komt de bal wederom bij Jordy Brouwer, die prima inschiet: 0-2. DHC blijft met veel inzet spelen en probeert de wedstrijd definitief te beslissen. De doelman stopt een schot van Tidde Tromp en een voorzet van Tidde Tromp wordt door een verdediger vlak voor het doel net weggetikt voor Djerreld Muntslag. In de 77e min. schiet Jeffrey van Roon in, waarna een verdediger de bal van de lijn kan wegtrappen. Met nog een kleine 10 min. te spelen stopt Mats Mangelmans een kopbal na een vrije trap van de thuisclub. Vervolgens is DHC dan weer dicht bij een doelpunt, als een vrije trap van Melvin Vissers door de doelman wordt gestopt. In de rebound speelt Tidde Tromp op Jordy Brouwer, maar zijn schot wordt geblokt. DHC speelt vervolgens zonder problemen de wedstrijd uit, 3 punten meenement naar Delft.

Vervolgens is het wachten op het moment dat de bus Levi Schipper bij een ziekenhuis in Nijmegen kan ophalen, de foto’s zijn gemaakt, de pols weer recht gezet is en in het gips zit. Ruim na 20.00 uur is men vervolgens terug bij DHC. Het belangrijkste is de belangrijke winst. Nog twee wedstrijden – Purmersteijn thuis en Alphense Boys uit – voor de winterstop.

 

Verlies na 0-2 voorsprong

Tekst: Dik Schreuders

zondag 26 november 2017, 13.00 uur, competitiewedstrijd nr 12

Leonidas – DHC    3-2  (1-2)

Scheidsrechter:  M.J. Kok  (Maastricht)

Grensrechters:  R. Veldman (Harderwijk) en G. Francees (Tilburg)

1 min.       0-1   Melvin Vissers

22 min.     0-2   Djerreld Muntslag

26 min.     1-2

72 min.     2-2

83 min.     3-2

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman (73 min. Levi Schipper), Vincent Romeijn;

Djerreld Muntslag (79 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

43 min.   Roy Speelman

In Rotterdam kwam DHC in de uitwedstrijd bij Leonidas op een 0-2 voorsprong. Toch was de eindstand uiteindelijk 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. DHC speelde een goede 1e helft, maar met name verderop in de 2e helft liep men – angstig na zoveel weken zonder winst – achteruit en kwam de beslissende thuisgoal in de 83e minuut alsnog.

Bij de groen-zwarten ontbraken ook vandaag nog steeds Dominique Ahanhanzo en Joshua Wadie en evenals vorige week ook Frank de Lange. Wesley Verhoek moest één wedstrijd schorsing uitzitten en ontbrak dus ook. Wisselspeler Ennis Akona meldde zich nog voor de warming up geblesseerd af. Levi Schipper kon vandaag weer eens deel uitmaken van de groep, hij startte op de bank.

Direct vanaf de aftrap startte DHC goed. Tidde Tromp speelde diep op Djerreld Muntslag die vanaf rechts schuin op het Leonidas-doel afging, het overzicht behield en keurig opzij legde op Melvin Vissers die de bal in de touwen schoof. Al na 50 seconden was het daarmee dus al 0-1. In de 5e min. een combinatie tussen Roy Speelman en Tidde Tromp, waarna Roy Speelman de 16 meter ingaat en na een duel in de ogen van scheidsrechter Kok te makkelijk naar de grond ging. DHC blijft gedurende het begin van de wedstrijd in de aanval, waar Leonidas aanvallend niets tegenover stelt. In de 22e min. is het nu Melvin Vissers die vanaf rechts zicht houdt op de situatie en de bal nu breed legt op Djerreld Muntslag, waar laatstgenoemde rustig inschiet: 0-2.  Een kopie-doelpunt van de 1e minuut. Vier minuten later is het echter al weer 1-2, als een voorzet van dichtbij wordt ingetikt. Het is dan toch weer DHC wat gevaarlijk wordt, als Roy Speelman op Jordy Brouwer speelt, die diep speelt op Djerreld Muntslag, maar de uitlopende doelman de bal net kan wegtrappen. Enkele minuten later bereikt Thomas Aangenendt Jordy Brouwer die opnieuw diep speelt op Djerreld Muntslag, waar nu een verdediger net kan opruimen. In de 33e min. is er op de rand 16 meter een overtreding op Djerreld Muntslag, waarna de bal bij Jordy Brouwer komt, die direct inschiet. Waar de DHC-ers juichen, blijkt scheidsrechter Kok dan net te hebben gefloten voor een vrije trap voor DHC en dus geen voordeel toekent. De vrije trap van Jordy Brouwer wordt door de Rotterdamse doelman ten kostte van een hoekschop uit de hoek getikt.

Direct na rust speelt Melvin Vissers vanaf links op de andere vleugel op Djerreld Muntslag, die het strafschopgebied ingaat. Het is wederom de doelman die nog net kan ingrijpen. Gwlijk hierna gaat Roy Speelman alleen door, maar schiet dan vanaf 16 meter net naast. Uit de verre uittrap van de doelman is het dan aan de andere kant Leonidas die net voorlangs het doel van Mats Mangelmans schiet. Tien minuten na rust bereikt Vincent Romeijn vanaf links Djerreld Muntslag op rechts, die voorgeeft, waarna Jordy Brouwer eerst een verdediger zijn inzet ziet keren, waarna in de rebound het schot van Jordy Brouwer net naast gaat. Vijf minuten later legt Jordy Brouwer de bal terug na een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna het schot van 18 meter van Melvin Vissers afketst op het lichaam van één van de Leonidas-verdedigers. Uit de daarop volgende corner brengt Tidde Tromp de bal dan weer voor het doel, waar Jordy Brouwer dan wordt vastgehouden en in de 16 meter onderuit gaat. De DHC-ers roepen om een strafschop, scheidsrechter Kok wuift dit protest echter weg. Kort hierna lijkt doelman Mats Mangelmans al gepasseerd, alsThomas Aangenendt de ingeschoten bal nog ruim voor de doellijn kan onderscheppen. In de 72e min. komt de bal dan op 18 meter bij één van de Rotterdammers, die in de draai direct schiet en voor de gelijkmakende 2-2 zorgt. Als bij een volgende situatie Djerreld Muntslag net buiten het strafschopgebied onderuit gaat, laat de scheidsrechter doorgaan en is er geen vrije trap. Met nog 8 minuten op de klok gaat een voorzet van Jeffrey van Roon voor het doel net achter Jordy Brouwer langs. In de tegenaanval is het van links een schot van de thuisploeg wat in eerste instantie nog wordt gestopt door Mats Mangelmans, maar in de rebound is het dan toch de beslissende 3-2.

Hiermee blijft DHC – ondanks een hoopvol begin met een 0-2 voorsprong – wederom zonder winst. In de laatste 7 competitiewedstrijden werd nu 2 maal gelijk gespeeld en maar liefst 5 maal verloren. De laatste overwinning was op 1 oktober jl. thuis tegen Silvolde (3-1). Komende zondag is in Groesbeek Jong Achilles de volgende tegenstander, een duel in de onderste regionen van de Hoofdklasse A.

Verdient gelijkspel tegen koploper SJC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 19 november 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC – SJC   0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters:  M. Moussaoui (den Haag) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman (60 min. Vincent Romeijn), Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

40 min.  Wesley Verhoek

73 min.   Tidde Tromp

DHC behaalt vandaag een verdient gelijkspel tegen koploper SJC. Toch overheerst de teleurstelling bij de groen-zwarten, doordat in de 94e min. een toegekende strafschop wordt gestopt door een SJC-speler die als stand-in moest fungeren toen de SJC-doelman met tweemaal geel het veld moest verlaten. Het bleef dan ook 0-0.

Na een serie van 5 competitiewedstrijden met slechts 1 punt moesten de groen-zwarten vandaag aantreden tegen koploper SJC. Rob de Lange kon ook vandaag nog steeds niet beschikken over Dominique Ahanhanzo (studie), Levi Schipper en Joshua Wadie (beiden geblesseerd) en na de midweekse oefenwedstrijd tegen Den Hoorn ook de geblesseerde Frank de Lange. Nadat doelman Mats Mangelmans twee weken terug debuteerde uit bij Hollandia, koos Rob de Lange ook vandaag voor hem en daarmee maakte hij zijn debuut voor eigen publiek.

DHC speelde de 1e helft gezien de laatste reeks wedstrijden en de afwezigen dan ook wat afwachtend en liet de gasten vooralsnog komen. Toch was er in de 4e min. een voorzet van Jeffrey van Roon waarna Djerreld Muntslag bij de 2e paal over schoot. Enkele minuten later stuurt Tidde Tromp de snelle Djerreld Muntslag weg, die op 18 meter wordt vastgehouden en onderuit gaat, waarop scheidsrechter Zeeman terecht een vrije trap toekent aan DHC. De vrije trap wordt door Jeffrey van Roon hoog ingeschoten, maar gaat net naast het doel. Aan de andere kant pakt doelman Mats Mangelmans een vrije trap van 18 meter van de gasten. Aan de andere kant stopt de Noordwijkse doelman een schot van Melvin Vissers, krijgt de bal niet klem, maar is dan toch net op tijd bij de bal in plaats van de inkomende Tidde Tromp. Halverwege de 1e helft wordt eerst Jordy Brouwer teruggefloten voor buitenspel, direct daarna is dit het geval voor Tidde Tromp. Doelman Mats Mangelmans pakt aan de andere kant een schot van SJC. Met nog een 10 min. te gaan voor de rust tikt Mats Mangelmans een kopbal net onder de lat over en ook het schot uit de daarop volgende corner is een prooi voor de net 20-jarige doelman. In de 38e min. maakt Thomas Aangenendt op de rand 16 meter een sliding, waar de tegenstander onderuit gaat en scheidsrechter Zeeman naar de stip wijst. Het is Mats Mangelmans die de strafschop stopt en in de rebound schieten de bezoekers de bal naast. De rust komt dan ook met 0-0.

Ook 5 min. na rust is het Mats Mangelmans die DHC in de race houdt, als een SJC-speler alleen voor hem komt en hij de ingeschoten bal corner tikt. Na een combinatie tussen Jordy Brouwer en Melvin Vissers gaat Tidde Tromp diep, waar een verdediger dan nog net kan ingrijpen ten koste van een corner. Uit de corner komt de bal in het strafschopgebied dicht bij de achterlijn bij Melvin Vissers, waar de SJC-doelman de bal net corner kan tikken. Aan de andere kant redt ook Mats Mangelmans ten koste van een corner. DHC krijgt nu meer en meer grip op het spel en speelt nu meer op de helft van SJC en creëert nu steeds meer kansen. Op 20 meter van het SJC-doel wordt in de 57e min. Roy Speelman ten koste van een overtreding en een vrije trap gestopt. Jeffrey van Roon neemt de vrije trap kort op Wesely Verhoek, die Tidde Tromp in het strafschopgebied aanspeelt, waarna de doelman de bal stopt en in de rebound Roy Speelman van dichtbij in het zijnet schiet. Bij een SJC-aanval tikt Mats Mangelmans een vrije trap van 20 meter van de Noordwijkers corner. Na een combinatie met Jordy Brouwer ziet Wesley Verhoek zijn voorzet van rechts net langs Djerreld Muntslag gaan. In de 73e min. komt een corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon net buiten het strafschopgebied bij Jordy Brouwer . De ingeschoten bal van Brouwer komt binnen de lijnen op de arm van één van de SJC-spelers. Scheidsrechter Zeeman staat aan de andere kant van de speler, kan het niet zien en laat doorspelen… SJC heeft dan steeds meer overtredingen nodig om de aanvallen van DHC te stoppen. Zo stopt men eerst Jordy Brouwer en kort daarna gaat Wesley Verhoek onderuit. Met nog ruim 10 minuten op de klok wordt vervolgens Djerreld Muntslag gestopt, hetgeen op 30 meter een vrije trap oplevert. Jordy Brouwer ziet zijn vrije trap bovenop het dak van het doel komen. In de 83e min. speelt Jeffrey van Roon vanaf de linkerkant op Wesley Verhoek die het strafschopgebied ingaat en zijn schot in het zijnet ziet belanden. Eén minuut later redt de Noordwijkse doelman net voor Melvin Vissers. Kort hierna gaat Melvin Vissers alleen het strafschopgebied in, ook nu stopt de doelman zijn inzet. De blessuretijd is dan al aangebroken als Jordy Brouwer vanaf links de bal voorgeeft op Djerreld Muntslag ter hoogte van de strafschopstip. Alvorens hij de bal kan aannemen, wordt hij door de uitkomende doelman onderuit gehaald. Scheidsrechter Zeeman wijst gedecideerd naar de stip en geeft de doelman zijn 2e gele kaart en dus rood, waarop één van de SJC-spelers – er is al driemaal gewisseld – tussen de palen moet plaatsnemen. Aanvoerder Tidde Tromp plaatst zich achter de bal voor wat in de inmiddels 94e min. de beslissing van deze wedstrijd moet worden. Tot teleurstelling van alles en iedereen wat groen-zwart is, is het de SJC-stand in-doelman die de strafschop van Tidde Tromp stopt. Enkele seconden later is het afgelopen en is de 0-0 eindstand een feit.

Hiermee zakt DHC nog verder weg op de ranglijst. Het spel én het resultaat van vandaag tegen de koploper moet het team echter het nodige vertrouwen geven. Komende zondag 26 november a.s. wordt in Rotterdam aangetreden tegen Leonidas, aanvang 13.00 (!!!) uur.

DHC verliest opnieuw

Tekst: Dik Schreuders

zondag 5 november 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 10

Hollandia – DHC      3-0  (1-0)

Scheidsrechter:  R. Wassink (Hoofddorp)

Grensrechters:  A. de Jong (Katwijk) en K. Weever (Voorden)

27 min.   1-0

52 min.   2-0  (pen)

86 min.   3-0

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joshua Wadie (30 min. Thomas Aangenendt), Levi Schipper (14 min. Joey Emmerink), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag (75 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

52 min.  Melvin Vissers

53 min.  Tidde Tromp

59 min.  Wesley Verhoek

Aan de oevers van het IJsselmeer verloor DHC opnieuw. De uitwedstrijd bij Hollandia in Hoorn ging met 3-0 verloren. Na een beginserie met 5 wedstrijden 8 punten, behaalden de groen-zwarten in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt.

Rob de Lange kon vandaag Jordy Brouwer (na een schorsing) en Levi Schipper (na een blessure) weer opstellen. Ook aanvoerder Tidde Tromp kon weer in de basis starten, waar deze in verband met een blessure vorige week op de bank begon. Hierdoor startten vandaag Joey Emmerink, Vincent Romeijn en Roy Speelman op de bank. Voorts had Rob de Lange vandaag gekozen voor de net 20-jarige Mats Mangelmans als doelman in plaats van Daniel Knijff, waarmee deze zijn debuut in de Hoofdklasse maakte.

Op een door de regenval glad en zwaar bespeelbare grasmat was de eerste mogelijkheid voor Djerreld Muntslag, die in de 4e min. zijn diagonale inzet net voorlangs zag gaan. Enkele minuten later onderschept een Hoornse verdediger voor Wesley Verhoek, na een pass van Tidde Tromp. In de 14e min. moet Levi Schipper opnieuw geblesseerd afhaken (hamstring), waarvoor Joey Emmerink in het team komt. Rond de 20e min. is de uitlopende doelman van Hollandia attent voor Wesley Verhoek, terwijl aan de andere kant Mats Mangelmans een schot van 16 meter pakt. In de 27e min. is er op de rand 16 meter een vrije trap voor Hollandia, waarna de bal onhoudbaar in de verre bovenhoek achter doelman Mangelmans verdwijnt: 1-0. Drie minuten later de volgende tegenslag voor DHC, als Joshua Wadie ook weer last krijgt van een liesblessure en daarmee de tweede centrale verdediger moet afhaken. Thomas Aangenendt neemt zijn plaats over. Nog voor rust is de snelle Djerreld Muntslag gevaarlijk weg, war op de rand 16-meter een verdediger van de thuisclub nog net kan ingrijpen. Op slag van rust levert een goede aanval via Wesley Verhoek, Frank de Lange en Djerreld Muntslag geen doelpunt op.

Na de pauze is er al in de 52e min. een tegenvaller voor DHC. Een hoge voorzet vanaf rechts van Hollandia wordt voorbij de 2e paal direct weer voorgebracht. In het strafschopgebied staat Anthony Pique op korte afstand en krijgt de bal op lichaam/arm, waar scheidsrechter Wassink gedecideerd naar de stip wijst: strafschop. Vanaf 11 meter kan Mats Mangelmans de bal nog wel raken, maar is de 2-0 een feit. Twee min. later is DHC dicht bij een treffer, als Jordy Brouwer Wesley Verhoek op links aanspeelt, deze het strafschopgebied ingaat en zijn inzet dan door een verdediger van de lijn corner getrapt ziet worden. De corner van Frank de Lange wordt bij de eerste paal doorgekopt door Tidde Tromp, waarna Thomas Aangenendt net naast schiet. Kort hierna wordt de steeds weer razendsnelle Djerreld Muntslag opnieuw voor buitenspel terug gevlagd, zodat ook deze poging niets oplevert. DHC blijft het proberen, zonder dat men nu echt heel gevaarlijk wordt. Een verdediger kan ingrijpen bij een poging van Tidde Tromp, waar aan de andere kant Frank de Lange bij een inzet van Hollandia de bal nog net corner kan trappen. Alvorens Djerreld Muntslag vervangen wordt door Roy Speelman, ziet hij nog een schot gestopt door de Hollandia doelman. Met nog een kleine 10 minuten op de klok wordt Frank de Lange onderuit gehaald, waarop DHC een vrije trap krijgt. Jeffrey van Roon schiet de vrije trap van 18 meter op de paal, zodat ook deze mogelijkheid op een aansluitingstreffer verloren gaat. In de 86e min. is het definitief over en uit als een schot ineens van 20 meter voor de 3-0 op het scorebord zorgt.

Komende dinsdag 7 november a.s. speelt DHC uit bij GDA een oefenwedstrijd (20.00 uur), waarna zaterdag 11 november a.s. om 14.30 uur voor de beker wordt aangetreden uit bij Kagia (Lisserbroek). Over twee weken volgt dan op 19 november a.s. de thuiswedstrijd tegen koploper SJC.

Ruime thuisnederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 29 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstirjd nr 9

DHC – De Bataven      1-4   (0-3)

Scheidsrechter:   M.A. ten Hennepe (Alphen ad Rijn)

Grensrechters:  D.N. van Grieken (Breezand) en B. Kaya (Eindhoven)

1 min.     0-1

26 min.   0-2

37 min.   0-3

67 min.   0-4

84 min.   1-4   Roy Speelman

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (45 min. Thomas Aangenendt), Joshua Wadie (45 min. Tidde Tromp), Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Melvin vissers;

Djerreld Muntslag, Roy Speelman, Wesley Verhoek (72 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

69 min.  Wesley Verhoek

Ruim een jaar na de laatste thuisnederlaag op 9 oktober 2016 tegen OSS’20 (0-1) – waar men in het seizoen 2015/2016 thuis ongeslagen was gebleven – leden de groen-zwarten een dramatische en ruime 1-4 nederlaag tegen De Bataven. Waar de gasten na 29 min. met op dat moment een 0-2 stand na een rode kaart gedurende lange tijd ook nog met slechts 10 man stonden.

Vandaag waren Dominique Ahanhanzo, Jordy Brouwer en Levi Schipper nog steeds afwezig, maar keerden Joshua Wadie en Sinte Fonkel (op de bank) terug in de groep. Vandaag was ook aanvoerder Tidde Tromp na zijn geblesseerd uitvallen vorige week nog niet geheel fit en startte op de bank.

Al na 1 minuut 32 seconden stonden de gasten op voorsprong na een actie vanaf links en een laag diagonaal schot in de verre hoek: 0-1. In de 10e min. telde DHC hier een eerste gevaarlijke aanval tegenover, maar de voorzet van Roy Speelman was te hard en te ver voor Wesley Verhoek. Halverwege de 1e helft speelt Melvin Vissers op rechts op Djerreld Muntslag, die zijn schot naast ziet gaan. In de 26e min. krijgen De Bataven een corner, die vervolgens bij de 2e paal hard wordt ingekopt en de stand 0-2 is. Drie minuten later spelt Jeffrey van Roon door het midden diep op Djerreld Muntslag die op snelheid doorgaat en dan net op de rand 16 meter onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Te Hennepe geeft zonder aarzelen rood voor het onderuit halen van een doorgebroken speler, zodat DHC met 11 tegen 10 de achterstand ongedaan moest zien te maken. de vrije trap van rand 16 meter van Jeffrey van Roon gaat naast. Zes minuten later is het zelfs 0-3 als na een snelle aanval over links de bal naar rechts wordt gespeeld en alleen voor doelman Daniel vd Knijff is het wederom raak. Kort voor rust gaat Djerreld Muntslag het strafschopgebied in, waarna zijn schot naast gaat. Hiermee is er geen aansluit-treffer nog net voor rust.

Rob de Lange past in de rust twee wissels toe, waar het centrale duo Joey Emmerink en Joshua Wadie in de kleedkamer achterblijven en Thomas Aangenendt en Tidde Tromp in het veld komen. Vijf minuten na rust lijkt Vincent Romeijn alleen door te gaan op de rand strafschopgebied, maar de grensrechter geeft buitenspel voor Frank de Lange, die echter de bal bewust liet lopen. Kort hierna stopt de doelman van De Bataven de bal net voor Wesley Verhoek en ziet Thomas Aangenendt zijn schot net naast gaan. Halverwege de 2e helft is het na 67 min. definitief beslist als een laag ver afstandsschot in het net eindigt en het 0-4 is. Wesley Verhoek wordt dan nog vervangen door Sinte Fonkel. Invaller Sinte Fonkel ziet kort daarna zijn inzet net over gaan. In de 84e min. redt Roy Speelman dan de eer voor DHC door een hard schot in de kruising: 1=4. Sinte Fonkel schiet kort voor het eindsignaal nog in het zijnet, maar de wedstrijd is dan al lang over en uit.

DHC creëerde vandaag geen kansen. Met slechts 1 punt in de afgelopen 4 wedstrijden zit DHC in een mindere fase. Inmiddels is men afgezakt naar een bescheiden 13e plaats. Komende week volgt de uitwedstijd bij Hollandia in Hoorn.

Opnieuw uit-nederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 22 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 8

SDO – DHC         4-0   (2-0)

Scheidsrechter:  E.P.W. Thijs (Eindhoven)

Grensrechters: T Groot (Limme) en L. Faber (Heerenveen)

16 min.     1-0   (pen.)

42 min.     2-0

72 min.     3-0

85 min.     4-0

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (2e aanv.), Thomas Aangenendt (79 min. Scott Luiten), Joey Emmerink, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (45 min. Djerreld Muntslag), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Wesley Verhoek, Melvin Vissers, Roy Speelman

Boekingen:

16 min.  Daniel vd Knijff

64 min.  Anthony Pique

DHC won de eerste uitwedstrijd van dit seizoen bij SWZ Boso Sneek. Daarna werd uit echter verloren van MSC en RKHVV. Vandaag in Bussum bij SDO was het helaas niet anders. Opnieuw een uit-nederlaag voor de groen-zwarten, waar het scorebord eindigde op 4-0. Veel balbezit voor DHC, te weinig echte kansen creërend en een prima effectiviteit bij de thuisploeg.

Rob de Lange kon vandaag Wesley Verhoek en Melvin Vissers weer verwelkomen in de aanvalslinie, maar nu waren Dominique Ahanhanzo (studie) en Joshua Wadie (blessure) nieuwe afwezigen. Ook Jordy Brouwer, Levi Schipper en Sinte Fonkel ontbraken nog steeds. In de achterste linie startte Thomas Aangenendt net als vorige week weer in de basis.

Op een – ondanks de steeds weer hevige buien – prima grasveld was de eerste kans voor DHC. Anthony Pique stuurt op rechts Wesley Verhoek weg. Deze geeft een uitstekende voorzet waar bij de 2e paal Roy Speelman van dichtbij inschiet. De doelman keert het harde schot en via één van de verdedigers gat de bal corner. In de rust verklaren vertegenwoordigers van SDO in de bestuurskamer dat dit hands was van de verdediger en dat de bal op de stip had gemoeten…Dat gebeurt dus niet en kort daarna in de tegenaanval komen de gastheren op voorsprong. Thomas Aangenendt speelt vanaf de rechterzijlijn terug op doelman Daniel vd Knijff, een tegenspeler reageert attent en onderschept de iets te zachte bal, is op de rand van het strafschopgebied net iets eerder bij de bal dan de DHC-doelman en tuimelt nar de grond en binnen de lijnen. Scheidsrechter Thijs twijfelt niet, geeft Daniel vd Knijff geel en legt de al op de stip. Daarmee is het na 16 min 1-0. DHC herstelt zich langzaam van deze tegenvaller. In de 28e min is er weer een kans als na een overtreding tegen Frank de Lange Jeffrey van Ron zijn vrije trap vanaf 22 meter vanaf de rechterkant nipt door de doelman weg gestompt ziet worden. Enige minuten later speelt Vincent Romeijn in de 16 meter op Tidde Tromp, waarna diens voorzet voorlangs gaat. Eén minuut later geeft Roy Speelman de bal op links mee het strafschopgebied in met Vincent Romeijn, waarna zijn inzet door de doelman gepareerd kan worden. Een snelle uitval van SDO zorgt voor een 4-tegen-3-situatie, waar doelman Daniel vd Knijff de bal dan uitstekend corner tikt. Kort voor rust wordt de score dan toch verdubbeld voor de thuisclub. Een vrije trap wordt op links meegegeven en voorgezet, waarna deze voorbij de 2e paal wordt ingekopt: 2-0.

In de 2e helft moet DHC op jacht naar doelpunten zonder aanvoerder Tidde Tromp, die zich geblesseerd moet laten vervangen door aanvaller Djerreld Muntslag. In de 53e min. tikt de SDO-doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon net over. Enkele minuten later ziet Roy Speelman zijn schot van 20 meter net aangeraakt door een verdediger en vervolgens via de doelman slechts een corner opleveren. Vervolgens noteren we een aanval via Vincent Romeijn, Welsey Verhoek en Djerreld Muntslag, waarna diens voorzet door een verdediger net voor Vincent Romeijn tot corner getrapt wordt. Uit de hoekschop van Jeffrey van Roon komt de bal via Vincent Romeijn net buiten het strafschopgebied bij Djerreld Muntslag die hard uithaalt, waar de bal dan vlak voor het doel op en lichaam van een verdediger uiteen spat. DHC heeft zeker e 2e helft een groot overwicht en heel veel balbezit. Alleen de effectiviteit zit bij de counters van de thuisclub. Zo is er na ruim een kwartier in de 2e helft een uitval van SDO, waar men dan op de paal schiet. Een aanval via Wesley Verhoek en Vincent Romeijn stuit op een verdediger, terwijl in de 65e min. Wesley Verhoek alleen doorgaat, maar dan door de grensrechter wordt terug gevlagd voor vermeend buitenspel, hetgeen ook in de ogen van SDO niet het geval was. Met nog 20 min. te gaan stuurt Frank de Lange Wesley Verhoek die, de er uitlopende doelman is net iets eerder bij de bal. In de 72e min. wordt de wedstrijd definitief beslist. Een actie op de rand 16 meter zorgt voor een vrije schietkans en het is 3-0. Hierna wordt een indraaiende corner van Jeffrey van Roon nog net van de doellijn getrapt en haalt enkele minuten later een SDO-verdediger de bal net voor Roy Speelman van de doellijn na een inzet van Wesely Verhoek. Inmiddels is Thomas Aangenendt dan nog vervangen door 1e jaars A-junior Scott Luiten. Vijf minuten voor het einde is er een afstandsschot dat achter doelman Daniel vd Knijff in het doel verdwijnt, waardoor de stand op 4-0 komt. In de slotminuut scoort Melvin Vissers nog een eretreffer, ware het niet dat opnieuw de grensrechter wegens buitenspel afvlagt.

De laatste 3 wedstrijden behaalt DHC dus slechts 1 punt en zakt men teleurstellend weg in de stand in de Hoofdklasse A. Komende zondag moeten in de thuiswedstrijd tegen De Bataven punten gehaald worden.

DHC mist vijf spelers én een strafschop

Tekst: Dik Schreuders

zondag 15 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

DHC – vv Heerenveen     1-1  (1-1)

Scheidsrechter:   L. Timmer (Apeldoorn)

Grensrechters:  R. Metsemakers (Velsen Noord) en B. Hilt (Sliedrecht)

15 min.    0-1

20 min.    1-1   Dominique Ahanhanzo

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Frank de Lange, Vincent Romeijn (76 min. Djerreld Muntslag);

Roy Speelman (72 min. Yannick Prade), Dominique Ahanhanzo (83 min. Max Otten)

Boekingen:

24 min.     Joey Emmerink

DHC mistte vandaag maar liefst 5 spelers (waarvan 4 aanvallers), hetgeen zoals trainer/coach Rob de Lange vooraf aangaf, andere spelers de kans bood om zich te laten zien. Zonder Jordy Brouwer, Levi Schipper, Wesley Verhoek, Melvin Vissers (allen vaste basisspelers) en Sinte Fonkel, werd tegen nummer laatst vv Heerenveen een 1-1 gelijkspel behaald. Dé kans op de 2-1 was kort na rust, toen aanvoerder Tidde Tromp de – terecht toegekende – strafschop mistte.

Rob de Lange begon met Thomas Aangenendt achterin, naast Joshua Wadie, terwijl Joey Emmerink een linie naar voren ging. Met vier middenvelders moest men beurtelings bijschuiven bij de twee spitsen Roy Speelman en Dominique Ahanhanzo. In de basis vandaag daarmee 8 spelers vanuit de DHC-jeugdopleiding. Staartploeg vv Heerenveen liet, zonder dat men verdedigend speelde, al snel blijken met 1 punt tevreden te zijn, doordat men direct al steeds ging tijdrekken.

In de 12e min. een verre pass van Vincent Romeijn, waar Roy Speelman dan alleen voor de Friese doelman komt, maar he vlagsignaal van de grensrechter doet scheidsrechter Timmer fluiten voor buitenspel. Drie minuten later krijgen de bezoekers aan de linkerkant bij de zijlijn een vrije trap. Vervolgens wordt de bal in het strafschopgebied gebracht en vlak voor het DHC-doel door een Heerenveen-speler laag koppend net getoucheerd, voldoende om daarmee voor de 0-1 te zorgen. Vervolgens is het Tidde Tromp die van 16 meter net naast schiet. In de 20e min. is het dan toch gelijk. Jeffrey van Roon geeft vanaf links hoog voor, Tidde Tromp kopt voorbij de 2e paal terug en Dominique Ahanhanzo schiet in. Eerst kan de doelman de bal nog stoppen maar in tweede instantie is het door Dominique Ahanhanzo toch 1-1. Beide ploegen proberen gedurende de eerste helft de aanval te zoeken, zonder echt grote kansen. In de 32e min. is DHC het dicht bij een doelpunt, als Vincent Romeijn vanaf de 16 meter teruglegt op Joey Emmerink, die vervolgens rakelings naast schiet.

Direct na de hervatting lijkt DHC in de 1e min. na rust op voorsprong te gaan komen. Dominique Ahanhanzo speelt op Roy Speelman, die het strafschopgebied ingaat en door twee Friese verdedigers wordt gestopt en dan onderuit gaat. De toegekende strafschop is terecht. Aanvoerder Tidde Tromp scoort bijna altijd vanaf 11 meter, maar vandaag niet….Zijn lage inzet wordt door de Friese doelman gepakt. DHC blijft de aanval zoeken en heeft vervolgens in de 2e helft een groot veldoverwicht. In de 51e min. schiet Jeffrey van Roon een vrije trap vanaf rechts van 25 meter op de lat. Na bijna 20 min. na rust wordt een voorzet van Tidde Tromp door een verdediger net weggehaald voor Roy Speelman. Uit de daaruit volgende corner van Jeffrey van Roon pakt de doelman de bal net voor koppers Joey Emmerink en Thomas Aangenendt. Drie minuten later stuurt Tidde Tromp Dominique Ahanhanzo alleen weg, ook nu wordt hij wegens buitenspel terug gevlagd. Kort hierna mag Roy Speelman wel doorgaan, alleen voor de doelman schiet hij hard in, waar de doelman de bal dan net kan aantikken en het niet meer oplevert dan een corner. Met nog een kleine 20 min. te gaan, is het de Heerenveen-doelman die na een voorzet van Jeffrey van Roon de bal net wegtikt voor Roy Speelman. In de 74e min. is het opnieuw de doelman die een hoge voorzet van Anthony Pique pakt, net voor Tidde Tromp en de dan net ingevallen Yannick Prade. Yannick Prade die hiermee zijn debuut maakt in DHC 1, nadat hij als B-junior overstapte naar bvo Excelsior Rotterdam en nu – na een knieoperatie – begin dit seizoen als 1e jaars senior terugkeerde bij DHC. Kort hierna valt ook Djerreld Muntslag in, die in de afgelopen weken werkte aan zijn herstel, nadat hij na één jaar vv Brielle dit seizoen bij de groen-zwarten terugkeerde. Na 81 min. kan de doelman de bal net wegtikken voor Yannick Prade. In de slotfase brengt Rob de Lange dan ook nog A-junior Max Otten in als debutant in DHC 1. Djerreld Muntslag wordt dan nog ten koste van een vrije trap gestopt en in de 88e min. is het dezelfde Djerreld Muntslag die na een actie rechts in het strafschopgebied de bal in het zijnet schiet. Het blijft dan ook 1-1.

Nipte nederlaag voor negental DHC-ers

Tekst: Dik Schreuders

zondag 8 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 6

RKHVV – DHC     3-2  (2-1)

Scheidsrechter:  D.H. de Vries (Amstelveen)

Grensrechters:  C.D.R. vd Hul (Capelle ad IJssel) en K. Tary (Leeuwarden)

31 min.     1-0

33 min.     2-0

37 min.     2-1    Wesley Verhoek

61 min.     3-1

79 min.     3-2     Roy Speelman

Daniel vdKnijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn (70 min. Roy Speelman);

Wesley Verhoek, Dominique Ahanhanzo (61 min. Sinte Fonkel), Melvin Vissers

Boekingen:

12 min.  Wesley Verhoek

37 min.  2e boeking Wesley Verhoek en dus rood

57 min.  Melvin Vissers

70 min.  2e boeking Melvin Vissers en dus rood

Het werd nog spannend, toen een negental DHC-ers in de slotfase terugkwam tot 3-2 en daarna nog de mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Duidelijk is dat het verlies van drie punten enkel en alleen de DHC-ers zelf te verwijten viel, doordat commentaar op de leiding nog vanaf voor rust resulteerde in slechts 10 DHC-ers en de laatste 20 min. nog maar 9. Dubbelgeel en dus rood voor de aanvallers Wesley Verhoek en Melvin Vissers.

Op het matige kunstgrasveld in Huissen (morgen gaat dit eruit ten voordele van een gloednieuwe mat) kon Rob de Lange niet beschikken over Jordy Brouwer (geschorst), Djarred Muntslag en Levi Schipper (beiden geblesseerd). Roy Speelman nam na een blessure weer plaats op de bank.

In de 8e min. een combinatie aan de rechterkant van Wesley Verhoek met Vincent Romeijn, waar de laatste hard inschoot, maar het schot door de Gelderse doelman gepareerd kon worden. Een vrije trap na nog geen kwartier van de thuisclub vanaf de punt strafschopgebied werd door doelman Daniel vdKnijff prima overgetikt. Vervolgens is het Melvin Vissers die Anthony Pique wegstuurt, waarna diens voorzet door een verdediger nipt onderschept kan worden. Kort daarna wederom Melvin Vissers diep op Tidde Tromp, die alleen voor de doelman komt, maar diens schot nog net door de doelman tot corner getikt kan worden. DHC is de aanvallende partij en het wachten is op de openingstreffer. Wesley Verhoek ziet zijn inzet net gestopt door de doelman en vervolgens gaat een laag schot van Wesely Verhoek van net binnen het strafschopgebied net voorlangs. In de 19e min. ziet aanvoerder Tidde Tromp zijn schot gestopt door de doelman van de thuisclub. In de 30e min. de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, als men op de lat schiet. Wesley Verhoek speelt dan op Melvin Vissers die van rechts het strafschopgebied ingaat, hard inschiet, maar opnieuw pareert de doelman dit schot, waarna in de rebound een verdediger net voor Frank de Lange de bal wegtrapt. De verre counter resulteert dan in een duel tussen Anthony Pique en een RKHVV-speler. Pique gaat onderuit, de scheidsrechter laat doorgaan en alleen voor doelman Daniel vdKnijff is het in de 31e min. 1-0. Nog geen 2 min. later wordt de score verdubbeld, als een hoge bal in de DHC-verdediging niet goed wordt verwerkt, de bal voor de voeten komt van één van de blauwen en de stand 2-0 is. DHC blijft de aanval zoeken. Melvin Vissers schiet alleen voor de doelman naast en een volgend schot van Vissers wordt gestopt door de doelman. In de 37e min. komt DHC dan toch dichterbij, als Wesley Verhoek na een pass van Frnak de Lange aan de linkerkant het strafschopgebied ingaat en schitterend en keihard onhoudbaar inschiet: 2-1. Vervolgens loopt hij bij het teruglopen langs scheidsrechter De Vries, zegt iets en krijgt daarvoor zijn 2e geel en dus rood….DHC moet dan door met 10 man.

Kort na rust wordt Tide Tromp terug gevlagd voor buitenspel, maar duidelijk is dat de in het wit gestoken groen-zwarten zich – ondanks de ondertal-situatie – niet neerleggen bij een nederlaag. In de 61e min. is het echter de thuisclub die via een prima doelpunt van de spits, die zich in de 16 meter vrij draait en hard uithaalt, de 3-1 op het scorebord zet. Enkele minuten later gaat Melvin Vissers richting het RKHVV-doel en wordt dan binnen de 16 meter aangetikt, waar de scheidsrechter echter niets in ziet en laat doorspelen. Melvin Vissers doet zijn beklag bij de man in het geel en ook hij krijgt dan zijn 2e geel en dus rood. DHC moet dan in de 70e min. met slechts 9 man verder, met dus een 3-1 achterstand. Toch legt het negental zich niet neer bij een nederlaag. In de 73e min. schiet Tidde Tromp van afstand over de doelman, die de bal nog net over de lat corner kan tikken. Na 79 min. speelt Tidde Tromp op links op de ingevallen Roy Speelman, die de 16 meter ingaat, zijn tegenstander uitkapt en diagonaal de doelman passeert: 3-2. De spanning is weer terug. Twee minuten later een vrije trap vanaf rechts van 25 meter van Jeffrey van Roon, welke echter ternauwernood door de doelman gered kan worden. Kort hierna een vrije trap van Frank de Lange vanaf links, waarop Joey Emmerink inkopt, maar het is opnieuw de doelman die redding brengt. Ook bij de laatste mogelijkheid in blessuretijd brengt de doelman redding op opnieuw een vrije trap van Jeffrey van Roon.

Na 6 wedstrijden dus de 2e nederlaag op vreemde bodem voor DHC. Een onnodige nederlaag. Komende zondag de kans op revanche thuis aan de Brasserskade tegen Heerenveen. De vraag is hoe trainer/coach Rob de Lange de spelerspuzzel oplost.

DHC oefent bij Rijnvogels

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdag 3 oktober a.s. oefenen de groen-zwarten bij zaterdag Hoofdklasser Rijnvogels (20.00 uur). Het team van Rob de Lange wacht volgende week zondag de uitwedstrijd bij RKHVV in Huissen.

DHC wint van koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 1 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC – Silvolde    3-1 (0-1)

Scheidsrechter:  M. Vos (Warnsveld)

Grensrechters: S.Y. Weeda (Oudenbosch) en Y.L. vd Velde (Den Helder)

16 min.    0-1

67 min.    1-1    Tidde Tromp

68 min.    2-1    Wesley Verhoek

73 min.    3-1    Tidde Tromp (pen.)

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper (26 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie;

Wesley Verhoek, Melvin Vissers, Dominique Ahanhanzo (80 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

27 min.   Wesley Verhoek

75 min.   Frank de Lange

78 min.   Joshua Wadie

Voor aanvang van dit weekeinde was Silvolde één van de drie koplopers en moest DHC zich thuis tegen dat team zien te revancheren voor de ruime nederlaag afgelopen zondag bij MSC in Meppel. Met het gegeven dat spits Jordy Brouwer na diens rode kaart 5 wedstrijden is geschorst, een lastige opgave. Na een 0-1 ruststand, stapten de groen-zwarten echter met een prima 3-1 zege van het veld!

Doordat Levi Schipper weer fit genoeg was om te spelen, neemt hij zijn vertrouwde positie achterin weer in. Joshua Wadie schuift dan een linie door en datzelfde geldt voor Melvin Visers, die als centrale spits de plek van Jordy Brouwer overneemt.  Maar nog binnen het half uur moet Levi Schipper zich opnieuw geblesseerd laten vervangen en komt Vincent Romeijn op het middenveld in het team.

DHC begint met twee goede voorzetten en laat zien op jacht te willen gaan naar snelle doelpunten. De voorzet van links van Dominique Ahanhanzo en vanaf rechts van Wesley Verhoek leveren echter niets op. Het overwicht van de thuisclub ebt dan vervolgens langzaam weg. Als in de 16e min. doelman Daniel vd Knijff aan de rechterkant een Silvolde-speler uitspeelt, komt de bal vervolgens bij een andere speler van Silvolde die dan net voor Daniel vd Knijff de bal kan inschieten in een leeg doel: 0-1. Enkele minuten later een prima pass van Frank de Lange op Melvin Vissers, maar de doelman van de bezoekers is uitlopend net iets eerder bij de bal. Dezelfde doelman is na ruim een half uur attent bij een afstandsschot van Vincent Romeijn. Na een goede combinatie tussen Melvin Vissers en Wesley Verhoek is de doelman ook attent voordat Tidde Tromp gevaarlijk kan worden.

Direct na de thee is er een voorzet van Wesley Verhoek en ziet Tidde Tromp zijn schot gestopt worden door de doelman. In de 50e min. ziet het Brasserskade-publiek een combinatie tussen Melvin Vissers en Vincent Romeijn, waarna het schot van Melvin Vissers net voorlangs gaat. Kort hierna een prima pass van Vincent Romeijn op rechts, waar Wesley Verhoek inschiet, maar ook nu is de doelman de winnaar. Na ruim een uur speelt Dominique Ahanhanzo op Tidde Tromp, die dan op links Jeffrey van Roon aanspeelt. Diens schot van rand 16-meter gaat net naast. Enkele minuten hierna zijn het dezelfde spelers die aan de basis liggen van de gelijkmaker van DHC. Dominique Ahanhanzo speelt op links Jeffrey van Roon aan, waarna diens voorzet door Tidde Tromp wordt ingeschoten: 1-1. In de volgende minuut een actie aan de rechterkant van Anthony Pique, die pas stopt als hij binnen de lijnen onderuit gaat. Scheidsrechter Vos wuift het weg. Nog in dezelfde minuut speelt Melvin Vissers op rechts naar Wesley Verhoek die uitstekend inschiet: 2-1. Enkele minuten later bereikt Melvin Vissers aan de rechterkant Anthony Pique, die door een verdediger onreglementair wordt gestopt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vos legt de bal op de stip en captain Tidde Tromp faalt niet: 3-1. Met nog ruim vijf minuten op de klok is de doelman van de bezoekers nog eens attent bij een actie van Tidde Tromp. DHC – bij wie aanvaller Dominique Ahanhanzo nog wordt vervangen door een andere aanvaller, Sinte Fonkel – probeert de wedstrijd rustig uit te spelen. De gasten geven nog een aantal hoge voorzetten, met het oog om alsnog de aansluitingstreffer te maken. Verder dan een zwak kopballetje tegen de paal komen zij echter niet. Aan de andere kant is Sinte Fonkel dan nog gevaarlijk met een actie op rechts en een lage voorzet, maar een verdediger kan de bal wegruimen. Het einde komt dan ook met een verdiende 3-1 overwinning voor DHC!

Drama in Drenthe

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

MSC – DHC         3-0  (1-0)

Scheidsrechter:    V.S. Ris (Groningen)

Grensrechters:   T. Balta (Hoogezand) en P. Dobma (Steenwijk)

37 min.    1-0

49 min.    2-0

71 min.    3-0

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie,Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Dominique Ahanhanzo (65 min. Vincent Romeijn)

Boekingen:

84 min.    Melvin Vissers

Rood:

58 min.    Jordy Brouwer

Het was voor DHC een dramatische wedstrijd in Drenthe. Een verre reis, een hele matige wedstrijd spelen, 3-0 verliezen en een onterechte rode kaart voor Jordy Brouwer in een opgefokt sfeertje. Daarmee is de competitiestart voor de groen-zwarten met 4 wedstrijden en 5 punten tegenvallend. De terugreis uit Meppel duurde dan ook heel lang….

Van de blessures van vorige week bleken Jordy Brouwer en Wesley Verhoek toch weer speelklaar, waar Roy Speelman niet in actie kon komen. Verder kon Rob de Lange ook vandaag nog steeds niet beschikken over Djerreld Muntslag en Levi Schipper. Gestart werd met Dominique Ahanhanzo in de plaats van Vincent Romeijn, die op de bank begon.

In de 2e min. kwam Melvin Vissers op rechts gevaarlijk door, waarna hij de bal prima laag voorgaf in het strafschopgebied op Jordy Brouwer. Deze kon de bal niet goed onder controle krijgen, waarna een verdediger kon ingrijpen. Op het gras leed DHC vervolgens veel balverlies, tegen een tegenstander die fel speelde en veel inzet vertoonde. Rond de 15e min. was het tweemaal doelman Daniel vd Knijff die goed ingreep bij mogelijkheden voor de thuisclub. In de 27e min. leek er een mogelijkheid te komen voor Wesley Verhoek na een pass van Melvin Vissers, maar hij werd terecht terug gevlagd voor een nipte buitenspelsituatie. Enkele minuten later speelde Frank de Lange diep op Melvin Vissers, die alleen op het doel afgaat, maar wederom – nu ten onrechte – vlagt de grensrechter voor buitenspel. In de 37e min. is er dan de eerste kans voor de thuisclub als vanaf links een van de aanvallers het strafschopgebied in slalomt en laag diagonaal inschiet: 1-0. Drie minuten later stuurt Wesley Verhoek op links Dominique Ahanhanzo weg, waarna zijn schot door de Drentse doelman net kan worden gestopt. Op slag van rust bereikt Tidde Tromp op rechts Wesley Verhoek, waarna diens lage voorzet van dichtbij door Jordy Brouwer wordt ingeschoten. De bal passeert de doelman, maar belandt helaas op de paal.

Direct na de hervatting redt een verdediger van de thuisclub ten koste van een hoekschop na een inzet van Wesley Verhoek. Kort hierna speelt Jeffrey van Roon op Wesley Verhoek, waarna een verdediger in de 16-meter de bal blokt en de bal vervolgens door Frank de Lange net wordt naast geschoten. In de 49e min. aan de andere kant een hoge bal vanaf hun rechterkant bij de 2e paal, waarna de bal wordt ingeschoten en de stand 2-0 is. In de 57e min. vangt de doelman van de thuisclub 2 meter buiten zijn strafschopgebied de bal en schiet deze weg. In plaats van een vrije trap, laat de scheidsrechter gewoon doorspelen. Jordy Brouwer vraagt dan aan de grensrechter of hij het niet heeft gezien, waarna een tegenstander zich ermee bemoeit en op Jordy Brouwer afstormt. Vervolgens steekt de grensrechter zijn vlag op, waarna hij tegenover de scheidsrechter verklaart dat Jordy Brouwer de tegenstander een kopstoot gegeven zou hebben… Jordy Brouwer krijgt vervolgens – louter op appeleren van de grensrechter, ook de scheidsrechter heeft niets gezien – rood. Met 10 tegen 11 en een 2-0 achterstand is de wedstrijd gespeeld. In de 71e min. is er ruimte bij een aanval van MSC en vrijstaand vanaf rechts is de 3-0 een feit. Met nog een tiental minuten te gaan schiet Tidde Tromp van 16 meter nog over en bereikt Melvin Vissers na een prima aanval met Welsey Verhoek niemand voor het doel, waardoor ook die mogelijkheid verloren gaat. In de slotfase zijn er dan nog twee gele kaarten voor de thuisclub en ook nog een rode kaart, waar nu de scheidsrechter een kopstoot ziet van een MSC-speler.

Een lange terugreis is het gevolg. Komende week moet Rob de Lange het team weer gaan voorbereiden op de wedstrijd van zondag a.s. thuis tegen Silvolde.

Gelijkmaker RKAVV in 90e minuut

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 17 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 3

DHC – RKAVV      1-1  (1-0)

Scheidsrechter:  N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters:  A.M. Steeg (Beuningen) en A. Afalah (Bergschenhoek)

41 min.    1-0   Wesley Verhoek

89 min.    1-1

Daniel vd Knijff:

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Wesley Verhoek (64 min. Thomas Aangenendt), Jordy Brouwer (10 min. Roy Speelman (50 min. Dominique Ahanhanzo)), Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Waar het er lang naar uitzag dat DHC de regio-derby thuis tegen RKAVV met winst zouden kunnen afsluiten, was het na 89 minuten en 23 seconden plots 1-1, nadat een hoge bal voor het doel opkaatste tussen doelman Daniel vd Knijff en rechtsachter Anthony Pique en één van de RKAVV-spelers net de punt van zijn schoen tegen de bal kon krijgen….

Rob de Lange kan vandaag nog steeds niet beschikken over aanvaller Djareld Muntslag, terwijl donderdag op de training ook Levi Schipper geblesseerd moest afhaken. Tidde Tromp – vorige week na zijn vakantie startend op de bank – begint vandaag in de basis in plaats van Roy Speelman. Joshua Wadie, terug na een blessure, speelt op de plaats van Levi Schipper.

Op een prima bespeelbare kunstgrasmat (na de vele regenval in de afgelopen dagen heeft de gemeente Delft desgevraagd vrijdag jl. extra geveegd en gerold) begint DHC direct aanvallend en zet de bezoekers (met oud-DHC-ers Remco Overdevest en Jordy de Wit) vast op eigen helft. In de 6e minuut is er een eerste kans voor de groen-zwarten na een combinatie aan de rechterkant tussen Anthony Pique en Jordy Brouwer. Dit resulteert in een lage voorzet van Anthony Pique, waarna een RKAVV-verdediger vlak voor het doel de bal net voor Wesley Verhoek corner kan trappen. In de 10e min. moet Rob de Lange noodgedwongen wisselen, als Jordy Brouwer met een hamstring-blessure het veld moet verlaten ten gunste van Roy Speelman. DHC blijft combineren en aanvallen, zonder dat het verdere kansen oplevert. Pas in de 21e min. komt RKAVV voor het eerst in de buurt van het DHC-doel, waarna een corner over doelman Daniel vd Knijff heen gaat en bij de 2e paal via Joey Emmerink een nieuwe corner oplevert voor de gasten. Vijf minuten later is er een verre uittrap van de Leidschendamse doelman die wordt doorgekopt, waarna een aanvaller de bal vanaf links ver voorlangs schiet. Enkele minuten later is er een andere Leidschendammer die van ruim 20 meter hoog over schiet. Aan de andere kant krijgt DHC dan twee kansen. Na een pass van Vincent Romeijn is het de doelman die binnen de 16-meter de bal net voor Wesley Verhoek kan onderscheppen. In de volgende minuut gaat Anthony Pique weer goed mee naar voren en aan de rechterzijkant net buiten het strafschopgebied wordt hij ten koste van een vrije trap onderuit gehaald. De indraaiende vrije trap van Jeffrey van Roon kan door de doelman worden gepakt. In de 41e min. komt DHC verdient op voorsprong. Een corner vanaf rechts komt via Melvin Vissers bij de strafschopstip bij Wesley Verhoek die zich uitstekend vrij draait en onhoudbaar inschiet: 1-0. Op slag van rust kan een Leidschendamse verdediger dan nog net voor Tidde Tromp ingrijpen ten koste van een corner.

Eén minuut na rust lijkt DHC de wedstrijd te beslissen, als Melvin Vissers Roy Speelman wegstuurt en hem alleen op de RKAVV-doelman doet afgaan. Roy Speelman speelt de bal van 20 meter langs de uitlopende doelman richting het lege doel, maar in plaats van in het doel, gaat de bal net naast het doel…. Dit was ook gelijk de laatste actie van Roy Speelman, want kort hierna moet ook deze aanvaller na een fors duel met een enkelblessure het veld verlaten. Voor hem komt Dominique Ahanhanzo in het veld. Tien minuten later opnieuw tegenslag voor de groen-zwarten, als een derde aanvaller vervangen moet worden. Ook voor Wesley Verhoek een hamstring-blessure en voor hem komt Thomas Aangenendt binnen de lijnen. In de 66e min. is er na een combinatie van Vincent Romeijn en Melvin Vissers een mogelijkheid voor Dominique Ahanhanzo, maar de uitlopende doelman is net iets eerder bij de bal. Hierna loopt DHC naar achteren en spelen de Leidschendammers alle ballen lang en hoog voor het doel. Met nog een kwartier op de klok schiet één van de bezoekers van 25 meter ver over. Enkele minuten later pakt DHC-doelman Daniel vd Knijff een ingekopte bal na een hoge voorzet vanaf links. In de 84e min. is er een aanval van DHC over links, waar de voorzet van Jeffrey van Roon door Dominique Ahanhanzo wordt teruggelegd op Melvin Vissers, die dan naast schiet. Kort hierna passt Tidde Tromp op Melvin Vissers, maar een rood-witte verdediger kan nog net ingrijpen. Dan in de slotfase vanaf rechts weer een hoge voorzet die vlak voor het doel opkaatst tussen Daniel vd Knijff en Anthony Pique en een Leidschendammer die nog net zijn voet tegen de bal zet en het is alsnog 1-1.

Gezien het spelbeeld na rust, waar bij DHC een aantal spelers niet hun normale niveau haalden en uiteraard de groen-zwarten met drie uitvallende voorhoede-spelers nogal gehandicapt waren, wellicht een terechte uitslag. Maar zeker met zo’n late gelijkmaker voelt dit voor DHC toch als twee onnodige verliespunten.

De vraag is uiteraard hoe het komende week gaat met de reeds geblesseerden Djarreld Muntslag en Levi Schipper en met de nieuwe blessuregevallen Jordy Brouwer, Roy Speelman en Wesley Verhoek. Veel werk voor de fysiotherapeuten Pasqualle Kloosterman en Jordy van Tol en veel puzzelwerk voor coach Rob de Lange om een opstelling te maken voor MSC (Meppel) uit.

DHC wint bij SWZ Boso Sneek

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 2

SWZ Boso Sneek – DHC     2-3  (2-0)

Scheidsrechters:   W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters:   J. Hindriks (Assen) en D. Brondijk (Hoogezand)

1 min.      1-0

26 min.    2-0

59 min.    2-1 Melvin Vissers

65 min.    2-2 Tidde Tromp

67 min.     2-3 Wesley Verhoek

Boekingen:

27 min.  Wesley Verhoek

33 min.   Anthony Pique

54 min.   Melvin Vissers

89 min.   Tidde Tromp

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (56 min. Tidde Tromp), Frank de Lange, Vincent Romeijn (56 min. Dominique Ahanhanzo);

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Evenals bij de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen Achilles 1894, komt DHC voor rust op een 2-0 achterstand. Uiteindelijk werd de marge vorige week teruggebracht tot 2-2 en ging men er niet overheen. Vandaag in Friesland scoorden de groen-zwarten in een periode van 8 minuten driemaal en werd de 2-3 overwinning een feit !  Een dik verdiende overwinning.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Djarreld Muntslag en Joshua Wadie, terwijl Tidde Tromp terug is van vakantie, waar deze dan ook start op de bank.

Na een busreis van net meer dan 2 uur over onder meer de Afsluitdijk, is de start van DHC niet optimaal. Al in de 1e min. een verre bal vanaf de zijlijn van de Friezen, die op de rand 16-meter via een achterwaartse kopbal met een boog over doelman Daniel vd Knijff in het doel verdwijnt: 1-0. Desondanks gaat DHC direct hierna in de aanval en schiet eerst Melvin Vissers net over, waarna wederom Melvin Vissers en kort hierna Roy Speelman op de doelman stuiten. Na ruim een kwartier bereikt Frank de Lange op links Wesley Verhoek, waar een verdediger dan nog kan ingrijpen ten koste van een hoekschop. De thuisploeg is veel feller, toont meer inzet en wint de duels, DHC combineert veel beter. Het is daarmee een wedstrijd waar beide teams voor het doel van de tegenstander komt. In de 26e min. is er balverlies van de groen-zwarten bij de zijlijn, waarna een verre voorzet op de rand van het strafschopgebied over doelman Daniel vdKnijff wordt geschoten: 2-0. Een kleine 10 minuten voor de rust schiet Jeffrey van Roon een vrije trap van ruim 20 meter net over. Op slag van rust is er een aanval waar Melvin Vissers Wesley Verhoek aanspeelt, waarna diens voorzet bij de 2e paal net niet bereikt kan worden door Roy Speelman.

Vijf minuten na rust passt Vincent Romeijn op Jordy Brouwer die bij de 2e paal de bal terugkppend voor het doel brengt, maar alvorens DHC gevaarlijk kan worden ruimt een Friese verdediger op. Aan de andere kant treedt doelman Daniel vd Knijff dan ver uitlopend goed op door een verre bal tijdig te onderscheppen. Een voorzet van Jeffrey van Roon wordt van de 16 meter ineens ingeschoten door Jordy Brouwer, maar de bal gaat tot teleurstelling van de DHC-ers net naast. In de 56e min. besluit Rob de Lange tot het inbrengen van twee wissels, om daarmee nieuwe impulsen te geven. Tidde Tromp vervangt Roy Speelman op het middenveld, terwijl Dominique Ahanhanzo de plaats inneemt van Vincent Romeijn en als vierde aanvaller gaat spelen. De eerste actie van Dominique Ahanhanzo resulteert in een uitstekende lage voorzet vanaf links, die net voorbij de inkomende Melvin Vissers gaat. Vervolgens stopt de Sneek-doelman een schot van dichtbij van Melvin Vissers, hetgeen dan ook slechts een hoekschop oplevert. Die corner vanaf rechts wordt in eerste instantie weggekopt, maar komt dan bij de cornervlag terug bij Jeffrey van Roon, die de bal dan voorgeeft op Melvin Vissers die van 20 meter hard en onhoudbaar inschiet: 2-1. DHC is weer terug in de wedstrijd. Zes minuten na de aansluitende treffer geeft Wesley Verhoek de bal op links mee op Jeffrey van Roon, die de bal scherp voorgeeft en uit zijn tweede assist van de middag, scoort de inlopende Tidde Tromp van dichtbij de 2-2. Rob de Lange geeft direct aan, dat men door moet gaan “En nu er op en er over. Wij nemen hier geen genoegen met 1 punt.”  Twee minuten later is de 3e Delftse treffer een feit. Jordy Brouwer schiet hard in. de doelman keert de bal en in de rebound schiet Wesley Verhoek in: 2-3. Vervolgens blijft DHC de aanval zoeken. Na een voorzet van Dominique Ahanhanzo mist Mevlin Vissers net de bal en bij een volgende actie van Dominique Ahanhanzo schopt een verdediger de bal net voor Jordy Brouwer corner. Met nog ruim 10 minuten te gaan, verwerkt de doelman een inzet van rechts van Wesley Verhoek tot corner. De thuisclub komt vervolgens nog tot een voorzet die voorlangs gaat en een kopbal bij de 2e paal, die prima wordt gepakt door DHC-doelman Daniel vd Knijff. Eén minuut in blessuretijd is er – nadat reeds is gefloten voor een vrije trap – nog een harde charge tegen Frank de Lange, hetgeen voor scheidsrechter Horst slechts tot één beslissing kan resulteren, een rode kaart, waardoor de laatste seconden de thuisploeg met 10 man staat.

DHC was voetballend en combinerend duidelijk de bovenliggende partij, waar de SWZ Boso Sneek felheid en inzet tegenover stelt. Van groen-zwarte zijde was – evenals vorige week – de 2e helft beter dan de 1e helft. Komende zondag 17 september a.s. de enige regio-derby van dit seizoen, als RKAVV naar de Brasserskade komt.

Twee voetbal-coryfëen ontmoetten elkaar langs de lijn bij DHC.

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdagavond 29 augustus jl. was de training van de DHC-selectie onder leiding van Rob de Lange en Barry de Poorter aan de gang, terwijl tegelijkertijd ook de keeperstraining plaatsvond door Ed de Goeij. Zoals bekend is Ed de Goeij voormalig doelman van Sparta, Feyenoord, Chelsea en het Nederlands Elftal.

Tijdens de training kwam een oude bekende aanlopen en de begroeting van Wicher Schreuders en Dik Schreuders met de onverwachts binnenlopende toeschouwer was dan ook uitbundig. Piet de Vries, 78 jaar, oud-speler van Sparta in de jaren 50/60, later in de jaren 80/90 speler in DHC 2 en DHC 4. Oude verhalen werden opgerakeld, herinneringen aan een fantastische tijd bij DHC, waarin DHC tweemaal kampioen van Nederland werd, DHC 2 zelfs driemaal. En waar later zowel DHC 3 als DHC 4 uitkwam in de res. 1e klasse. DHC 4, een team met onder meer Sjef de Poorter, Hans Dorjee en dus genoemde Piet de Vries.

Aan het einde van de training schudden Ed de Goeij en Piet de Vries elkaar de hand, beiden zeer regelmatig aanwezig bij de thuiswedstrijden van Sparta, waar beiden dus speelden. Piet de Vries werd in 1959 op 20-jarige leeftijd met Sparta kampioen van Nederland en won tweemaal (1958 en 1962) de bekerfinale. In 1962 won Sparta in de bekerfinale na verlening met 1-0 van DHC. Piet de Vries gaf de voorzet, waaruit Piet van Miert (dat jaar overgegaan van DHC naar Sparta, broer Jan speelde nog bij DHC, maar is bij die finale geblesseerd en speelt dus niet) de winnende goal maakte, nadat in de aanval daarvoor Hans Dorjee namens DHC de lat raakte.In 1959 speelde Piet de Vries zijn enige interland, uit tegen Bulgarije, waar met 3-2 werd verloren. De Goeij won met Feyenoord 1x de landstitel en 4x de beker; met Chelsea won hij 1x de FA Cup en zowel de EC II als de toenmalige EC III. Hij speelde 31 interlands.

2017-09-06-17-18-05

En die twee voetbalgrootheden stonden langs de lijn, bij DHC.

Gelijkspel na inhaalrace te weinig voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 1

DHC – Achilles 1894     2-2   (1-2)

Scheidsrechter:    L. van Leeuwen (Santpoort Noord)

Grensrechters:   M. Moussaoui (Den Haag) en E.J. Dietz (Amsterdam)

10 min.    0-1

39 min.    0-2

44 min.    1-2    Jordy Brouwer

84 min.    2-2    Jordy Brouwer

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Wesley Verhoek, Frank de Lange;

Roy Speelman (75 min. Dominique Ahanhanzo), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Bij de seizoenstart thuis tegen Achilles 1894 mist trainer/coach Rob de Lange bij de groen-zwarten Tidde Tromp (vakantie), Djerreld Muntslag (geblesseerd) en Joshua Wadie (geblesseerd). Na een 0-2 achterstand komt de stadionploeg nog voor rust op 1-2 en tegen het einde van de 2e helft op 2-2 door twee doelpunten van Jordy Brouwer. Daarmee kreeg de thuisploeg te weinig.

Voor aanvang is er – in aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen – 1 minuut stilte wegens het recent overlijden van Dick Boekee, erelid van DHC. DHC start de competitieopening met als nieuwkomers doelman Daniel vd Knijff en Wesley Verhoek, voor het overige zijn het vertrouwde namen. Al direct na aanvang bereikt Wesley Verhoek in de 16 meter Melvin Vissers en kan een Drentse verdediger ten koste van een corner redding brengen. In de 9e min. is een snelle uitval van de bezoekers gevaarlijk voor doelman Daniel vd Knijff, die bekwaam redt. Eén minuut later is het toch raak. Balverlies bij de zijlijn halverwege op de Achilles-helft, een snelle bal naar voren en alleen voor Daniel vd Knijff wordt deze gepasseerd door een Achilles-aanvaller en het is 0-1. Direct hierna schiet Vincent Romeijn van 20 meter naast en vervolgens doet Wesley Verhoek hetzelfde. Dit is ook het wedstrijdbeeld van de 1e helft. Een aanvallend DHC, tegenover een niet heel verdedigend, maar op de snelle counter spelende Drentse ploeg, waar beide ploegen de nodige mogelijkheden krijgen. Halverwege de 1e helft kopt Roy Speelman bij de 2e pal naast na een voorzet van Wesley Verhoek, terwijl een tiental minuten later Anthony Pique zijn inzet gestopt ziet door de doelman en ook Roy Speelman stuit op dezelfde doelman. Nadat wederom een inzet van Roy Speelman wordt gestopt, gaat Wesley Verhoek onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van Leeuwen ziet hier niets in. In de 39e min. een herhaling van eerder deze middag. Wederom balverlies halverwege de Achilles-helft, een snelle uitbraak en een lobje over de uitlopende doelman Daniel vd Knijff en het is 0-2. Toch komt DHC nog voor rust terug in de wedstrijd. Wesley Verhoek ziet een schot door de doelman tot corner verwerkt worden. Uit de corner van rechts van Jeffrey van Roon kopt Jordy Brouwer prima in: 1-2.

Na rust gaan de groen-zwarten op jacht naar doelpunten. Gedurende de 2e helft is DHC heer en meester, constant spelend op de andere helft, waar de gasten enkele keren op de snelle counter loeren en daarmee gevaarlijk blijven. In de 50e min. speelt Roy Speelman diep op Jordy Brouwer die de 16 meter ingaat, maar wordt vastgehouden. De scheidsrechter laat doorgaan. Een schot van dichtbij na een actie in het strafschopgebied van Wesley Verhoek wordt door een verdediger van richting veranderd en gaat net naast. Vincent Romeijn ziet een afstandsschot gestopt door de doelman en ook Melvin Vissers ziet zijn inzet gestopt door de doelman. Halverwege de 2e helft kopt Melvin Vissers bovenop de lat na een voorzet van Jeffrey van Roon. Vervolgens kan een verdediger de bal na een voorzet van Wesley Verhoek net toucheren voor de in kansrijke positie staande Melvin Vissers. DHC blijft het proberen. In de 80e min. een aanval met Wesley Verhoek op links, die prima voorzet op Melvin Vissers in het strafschopgebied, maar zijn te gehaaste schot van dichtbij gaat hoog over. Een viertal minuten later is het dan toch raak. Een goede actie en voorzet vanaf de achterlijn vanaf links van Welsey Verhoek wordt van dichtbij ingekopt door Jordy Brouwer: 2-2. DHC is langszij gekomen, maar blijft op jacht naar nog een treffer. Wesley Verhoek gaat het strafschopgebied in, waar de doelman kan redden. In de 90e min. is er dan nog een voorzet van Wesley Verhoek die een verdediger weghaalt en in blessuretijd een voorzet van Jeffrey van Roon, die door de doelman wordt weggetikt. Zo blijft het in de openingswedstrijd van het seizoen 2-2. DHC krijgt hiermee eigenlijk te weinig en verliest zo 2 punten.

Bekeruitschakeling met 10 man

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 19 augustus 2017, 14.30 uur, 1e voorronde KNVB Beker

Ter Leede – DHC      2-0   (1-0)

Scheidsrechter:    R.J.A. Gansner (Zandvoort)

Grensrechters:  J.B.C. Pieterse (Hoofddorp) en F.R. Winter (Assendelft)

45 min.        1-0

69 min.        2-0

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Joshua Wadie (68 min. Thomas Aangenendt), Roy Speelman;

Wesley Verhoek (34 min. Frank de Lange), Jordy Brouwer, Melvin Vissers (80 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

35 min.   Anthony Pique

37 min.   Jordy Brouwer

47 min.   Joshua Wadie

55 min.   2e geel en dus rood Jordy Brouwer

83 min.   Thomas Aangenendt

Het moment dat 10 min. na rust Jordy Brouwer met een 2e gele kaart en dus rood het veld moet verlaten, is beslissend in de bekerwedstrijd uit bij Ter Leede. Met 10 tegen 11 komt DHC nauwelijks meer aan aanvallen toe en als niet lang daarna de thuisclub de score verdubbeld, is de uitschakeling een feit.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag niet beschikken over aanvoerder Tidde Tromp (vakantie) en Djerreld Muntslag (geblesseerd). Na bijna drie trainingsweken en twee oefenwedstrijden treft men Ter Leede, dat al twee weken langer aan de slag is en inmiddels al zeven oefenwedstrijden heeft afgewerkt. De Sassenheimers tellen maar liefst zes nieuwkomers in de basis. Bij DHC treden er daarentegen twee spelers als nieuwkomers aan, doelman Daniel vd Knijff en ex-prof Wesley Verhoek.

In de eerste 10 min. is er eerst een schot voorlangs voor de thuisclub, terwijl direct daarna Melvin Vissers met een actie in de 16-meter enig gevaar sticht. In de 16e min. een goede pass van Melvin Vissers op Wesley Verhoek, maar de uitlopende doelman kan de bal buiten de 16-meter nog net wegtrappen. Halverwege de 1e helft treedt DHC-doelman Daniel vd Knijff handelend op na een Ter Leede-actie, terwijl vervolgens aan de andere kant Wesley Verhoek na een vrije trap van Melvin Vissers wegens buitenspel wordt teruggefloten. Vincent Romeijn ziet bij een volgende actie een Ter Leede-verdediger net op tijd ingrijpen. Na 27 min. is DHC wederom gevaarlijk, als Melvin Vissers diep speelt en Jordy Brouwer de doelman omspeelt, maar vervoglens de bal over de achterlijn ziet gaan. In de 32e min. komt Wesley Verhoek na een dieptepass van Vincent Romeijn alleen richting het doel, maar een hamstringblessure maakt dat hij niet door kan en direct ook vervangen moet worden. In de 37e min. treedt doelman Daniel vd Knijff handelend op bij een schot van de thuisclub. Kort voor rust lijkt DHC in de 42e min. op voorsprong te komen. Melvin Vissers passt op Roy Speelman die alleen doorgaat en de Ter Leede-doelman kansloos laat. Het doelpunt wordt vervolgens wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant is het dan Ter Leede dat op slag van rust een vrije trap krijgt op ruim 20 meter. De ingeschoten bal wordt in eerste instantie gestopt door Daniel vd Knijff, maar vervolgens losgelaten, waarna men in de rebound de 1-0 op het scorebord zet.

Na deze tegenvaller moeten de groen-zwarten na rust op jacht naar de gelijkmaker. Al na 10 min. na de rust krijgt Jordy Brouwer dan zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Gansner en staat DHC met 10 tegen 11. DHC ziet dan een kopbal van de thuisclub op de paal komen, maar kort daarna is het toch raak. Halverwege de 2e helft is er een afstandsschot dat wordt gestopt door Daniel vd Knijff, maar als hij de bal loslaat scoort een rood-gele aanvaller simpel de 2-0. Met wind tegen is er van DHC-kant nauwelijks nog een aanval. In de 86e min. speelt invaller Thomas Aangenendt op rechts op Roy Speelman, die doorspeelt op de eveneens ingevallen Sinte Fonkel en alleen voor de doelman scoort hij fraai. Het arbitrale trio besluit voor de 2e keer deze middag om een DHC-doelpunt af te keuren, waar zeker deze keer vriend en vijand het er over eens waren dat er van buitenspel echt geen sprake was. Al met al komt het einde met 2-0 en bekert Ter Leede komende woensdagavond verder uit bij Quick en kan DHC zich gaan richten op de competitie-start over twee weken.

Oefenwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 13 augustus 2017, 14.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – TAC’90 (zon)          3-1  (0-1)

Scheidsrechter: L. Wagner (Den Haag)

40 min.     0-1

59 min.     1-1    Vincent Romeijn

62 min.     2-1    Tidde Tromp

89 min.     3-1    Melvin Vissers

Daniel vd Knijff (45 min. Blairi Schermer);

Anthony Pique, Joey Emmerik, Thomas Aangenendt (71 min. Ennis Akona), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Roy Speelman (71 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

In het zonnige en warme DHC-stadion boekten de groen-zwarten van Rob de Lange/Barry de Poorter een 3-1 oefenwinst tegen zondag-2e klasser TAC’90. en van DHC-kant matige 1e helft werd gevolgd door een veel betere 2e helft met uiteindelijk een 3-1 winst op het scorebord.

Bij DHC ontbreken door blessures Djerreld Muntslag, Levi Schipper, Wesley Verhoek en Joshua Wadie. De uit de DHC-jeugd overgekomen Thomas Aangenendt begint vandaag in het centrum van de verdediging in de basis. In de 7e min. schiet Roy Speelman van dichtbij diagonaal voorlangs. Aan de andere kant ziet TAC’90 een schot via een DHC-been op de lat komen. Nog binnen de eerste 20 min. zien de DHC-supporters Melvin Vissers en Jeffrey van Roon net over schieten. Na ruim een half uur kan een Haagse verdediger een inzet van Roy Speelman blokkeren en daarmee slechts een hoekschop opleverend voor de thuisclub. De ook regelmatig voor DHC-doelman Daniel vd Knijff opduikende bezoekers komen in de 40e min. op voorsprong als een schot van 25 meter in het doel belandt: 0-1.

In de 2e helft speelt DHC met meer inzet en meer naar voren, hetgeen in het vervolg de nodige kansen oplevert. Al 5 min. na de hervatting ziet Frank de Lange na een voorzet van Jordy Brouwer een schot nipt gestopt door de doelman, terwijl direct in dezelfde minuut de doelman ook een prima schot van Melvin Vissers stopt. In de 6e min. een prima DHC-aanval als na een dieptepass van Jordy Brouwer op Roy Speelman in de 16 meter alleen voor de doelman opzij legt, maar Melvin Vissers dan net niet voldoende is meegelopen. Drie min. later komt dan toch de DHC-treffer. Jordy Brouwer speelt opnieuw Roy Speelman aan, waarna de doelman zijn schot kan pareren. Uit de rebound komt de bal op 18 meter en is het Vincent Romeijn die keihard uithaalt en de bal net onder de lat in het doel gaat: 1-1. Drie min. later is het weer raak. Jordy Brouwer geeft vanaf rechts voor op Melvin Vissers midden voor het doel op de rand 16-meter, waarna deze teruglegt op Tidde Tromp. De aanvoerder schiet van 20 meter prima in: 2-1. In de 78e min. is het vervolgens invaller Sinte Fonkel die na een actie vanaf rechts naar binnen komt en van binnen de 16-meter de bal net naast het doel krult. Hierna ziet Jordy Brouwer diens schot gestopt door de Haagse doelman en kort hierna gaat een volgende inzet van Jordy Brouwer net via een verdediger corner. Kort voor het eindsignaal wordt het dan toch nog 3-1, als Jordy Brouwer passt op rechts op de doorgaande Melvin Vissers, die alleen voor de doelman prima afmaakt.

In de trainingen komende week kan Rob de Lange en zijn groep zich richten op de KNVB Beker-wedstrijd van komende zaterdag uit bij Ter Leede.

DHC oefent zondag in thuiswedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

Zondag 13 augustus a.s. oefent DHC in eigen stadion de 2e oefenwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander in Delft is TAC’90-zon. uitkomend in de 2e klasse.

De wedstrijd – aanvang 14.00 uur – geldt als voorbereiding op de wedstrijd in de voorronde van de KNVB Beker-betaald voetbal op zaterdag 19 augustus a.s. uit bij Ter Leede.

Ruime oefennederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 8 augustus 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

Zwaluwen Vl. – DHC  6-0  (2-0)

34 min.   1-0

42 min.   2-0

63 min.   3-0

82 min.   4-0

84 min.   5-0

86 min.   6-0

Daniel vd Knijff (45 min. Bairi Schermer);

Anthony Pique (2e aanv.), Joey Emmerink (79 min. Daniel Knijff), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (67 min. Ennis Akona), Roy Speelman, Vincent Romeijn (52 min. Thomas Aangenendt);

Wesley Verhoek (34 min. Frank de Lange), Jordy Brouwer (79 min. Ruben Kazadi), Melvin Vissers

Dinsdagavond 8 augustus speelde DHC na vier trainingen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Bij zaterdag-hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen werd het een ruime 6-0 nederlaag.

DHC zag afgelopen zomer Romano Denneboom stoppen en doelman Mark Smith en Mostava Frederik vertrekken. Daarnaast mistte trainer/coach Rob de Lange dinsdagavond de geblesseerden Levi Schipper en, de van Brielle na één seizoen teruggekeerde, Djerreld Muntslag. In de basis traden de groen-zwarten aan met nieuwkomer doelman Daniel vd Knijff (HVC’10) en oud-prof bij onder meer ADO Den Haag en Feyenoord Wesley Verhoek, die in de afgelopen jaren eerder al enige tijd bij DHC meetrainde.

In de 1e helft creërde DHC meerdere kansen, maar Roy Speelman (tweemaal), Vincent Romeijn en Jordy Brouwer scoorden niet. Kort nadat de thuisploeg – al een week langer in training en al een wedstrijd achter de rug – op voorsprong kwam, schoot Roy Speelman van dichtbij hard op de paal. Nog voor rust werd het vervolgens nog 2-0 voor de thuisploeg.

Direct na de 1-0 verliet Wesley Verhoek licht geblesseerd het veld, waar in de rust doelman Blairi Schermer (van Jong Almere City) de plaats tussen de palen over nam. Vervolgens moest kort na rust ook Vincent Romeijn geblesseerd het veld verlaten, waarvoor de uit de DHC-jeugd afkomstige Thomas Aangenendt in de plaats kwam. Voor DHC kwam er nog een mogelijkheid voor Joey Emmerink, die over schoot. Na ruim een uur vlagde de grensrechter bij een Zwaluwen-aanval voor buitenspel, de DHC-ers bleven staan en de scheidsrechter liet doorgaan: 3-0. In het laatste kwartier was er nog een kans voor Jordy Brouwer, maar hij stuitte op de doelman. Vervolgens waren er nog de nodige wissels, waar Rob de Lange aan DHC-kant nieuwkomers Ennis Akona (TAC’90), Daniel Knijff (DWO) en Ruben Kazadi (Leonidas-zat) liet invallen. In de laatste 8 min. werd het met enkele simpele tegendoelpunten nog een zeer ruime 6-0.

Hoofdsponsoren

Bex Beveiliging R. Moor W. Kampert