DHC 1

Wedstrijdverslagen

DHC verspeelt 3 punten in slotfase

zondag 26 maart 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 23

DHC – Halsteren     1-2 (0-0)

Scheidsrechter:  R. Punt (Amsterdam Noord)

Grensrechters:  A. Venema (Enschede) en J.G.P.M. Engbers (Oldenzaal)

58 min.        1-0   Romano Denneboom

89 min.        1-1

90 + 2min.   1-2

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (61 min. Joshua Wadie), Vincent Romeijn;

Romano Denneboom (84 min. Mostava Fredrik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

50 min.  Tidde Tromp

De gasten uit West-Brabant waren na afloop even verbaasd, als alles wat groen-zwart was. Hoe kon het zijn dat niet DHC 3 winstpunten kon bijschrijven, doordat het de wedstrijd niet besliste, waarna de gasten plots in de dying seconds tweemaal scoorden en zij de 3 winstpunten konden bijschrijven….?

Rob de Lange had vandaag weer de beschikking over de herstelde aanvoerder Tidde Tromp. Ook Vincent Romeijn begon vandaag in de basis. De licht geblesseerde Joshua Wadie begon op de bank, terwijl vandaag ook Mostava Frederik op de bank startte.

Al in de 2e min. komt Halsteren met een kopbal vlak bij het doel van DHC, maar doelman Mark Smith tikt de bal schitterend over. In de 15e min. is er dan een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg. Melvin Vissers speelt op het middenveld op de oplopende Joey Emmerink, waarna deze op rechts Tidde Tromp diep aanspeelt. De lage diagonale schuiver van de aanvoerder gaat net voorlangs bij de 2e paal. De eerste helft is rommelig, met name door veel overtredingen van de gasten en veel spelonderbrekingen, waar scheidsrechter Punt onvoldoende tegen optreedt en veel toelaat. In de 41e min. komt de bal na een vrije trap bij de 2e paal bij een meegekomen Halsteren-verdediger, die hoog over schiet. Aan de andere kant is er dan een actie van Romano Denneboom, die vanaf 16 meter wil uithalen, maar zijn schot geblokt ziet worden ten koste van een corner. De corner komt bij de 2e paal bij Joey Emmerink, die van dichtbij naast schiet. De thee komt dan ook met 0-0.

In de 49e min. breekt Romano Denneboom op links door, waar hij dan net buiten de 16 meter onderuit gaat in een duel met een Halsteren-verdediger. De scheidsrechter laat doorspelen. DHC is vanaf de hervatting direct veel actiever en gevaarlijker als voor de thee. Een voorzet van Frank de Lange is net te scherp, waarop de Brabantse-doelman kan ingrijpen. Vervolgens is er een schot-mogelijkheid vanaf 16 meter voor Romano Denneboom, hetgeen op het laatste moment door een Brabantse verdediger geblokt kan worden. Tien minuten na rust komt een corner vlak voor het doel bij Levi Schipper. Zijn schot wordt door een verdediger geblokt en na een scrimmage komt de bal wederom bij Levi Schipper, waarna hij van dichtbij net naast schiet. In de 58e min. komt DHC op de dan dik verdiende voorsprong. Een actie vanaf de rechterkant naar links gaand net buiten het strafschopgebied, met een schitterende combinatie met en hakbal van Vincent Romeijn, doet de bal uiteindelijk van Melvin Vissers belanden bij Romano Denneboom. De nog steeds gevaarlijke routinier gaat het strafschopgebied in en via een vlammend schot laat hij de Halsteren-doelman kansloos: 1-0. Ruim 5 minuten later lijkt DHC de voorsprong te verdubbelen, als een verre uittrap van doelman Mark Smith bij de doorgaande Tidde Tromp komt, die richting het Halsteren-doel lijkt door te gaan, maar een meelopende verdediger kan de bal nog net corner koppen. De corner komt binnen het strafschopgebied bij Joey Emmerink, die zijn schot net naast ziet gaan. Enkele minuten later is het Tidde Tromp die vanaf 18 meter net over schiet. In de 74e min. een snelle DHC-aanval met een 4-tegen-3-situatie, maar de aanval via Melvin Vissers, Romano Denneboom en Tidde Tromp levert niets op door balverlies. In de 83e minuut is er dan wederom een mogelijkheid voor de groen-zwarten om de wedstrijd te beslissen. Na een dieptepass loopt Melvin Vissers mogelijk in buitenspelpositie, maar laat de bal slim voor Tidde Tromp. Tidde Tromp gaat alleen door en komt net binnen het strafschopgebied alleen voor de uitlopende doelman. Tidde Tromp schuift de bal niet langs de doelman, maar kiest voor een schitterende stift over de doelman, hem daarmee kansloos latend. In plaats van in het verlaten doel, komt de bal echter tegen de lat…..Twee minuten later komt de net ingevallen Mostava Frederik direct gevaarlijk in het vijandelijke strafschopgebied en wordt daar aangetikt, maar scheidsrechter Punt laat doorgaan. Aan de andere kant is er dan over links een uitval van de Brabanders en met een schot van binnen het strafschopgebied is het dan in de 89e minuut plotseling 1-1. De groen-zwarten zijn duidelijk aangeslagen door deze volkomen onverwachte en onverdiende gelijkmaker. Tot overmaat van ramp wordt de teleurstelling voor de groen-zwarten nog groter, als in de 92e min. een nieuwe snelle uitval wordt voorgegeven en van dichtbij wordt ingetikt: 1-2.

DHC had in de 2e helft de wedstrijd moeten beslissen. Maar als je de score zelf niet uitbouwt, dan is er altijd de angst dat de tegenstander dat wel doet. En doordat de gasten dit in de laatste minuten tweemaal deden, staan de groen-zwarten met lege handen en moet men in het vervolg van deze competitie – met nog 7 wedstrijden te gaan – nog gaan uitkijken.

FacebookTwitterGoogle+

DHC verliest na drie maanden weer een wedstrijd en wederom in Oss

zondag 19 maart 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 22

OSS’20 – DHC 3-1 (2-0)

Scheidsrechter: W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters: R. Metsemakers (Heemskerk) en A Willems (Woerden)

18 min. 1-0

31 min. 2-0

79 min. 3-0 e.d. DHC

87 min. 3-1 Jordy Brouwer

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (71 min. Roy Speelman), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Melvin Vissers, Frank de Lange (81 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Mostava Frederik (71 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Romano Denneboom

Boekingen: GEEN

DHC-trainer/coach Rob de Lange mist in de uitwedstrijd bij het in 1920 opgerichte Oefening Staalt Spieren (OSS’20) in Oss wederom aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure. In vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen Nuenen begint nu Mostava Frederik in de basiself en Roy Speelman op de bank. Dit betekent dat Melvin Vissers nu op het middenveld start. Speelman kwam later alsnog in het veld, terwijl net als vorige week Killian van Mil en Vincent Romeijn ook nog in zouden vallen.

De thuisclub heeft in de 1e helft letterlijk en figuurlijk de wind stevig in de rug en ze beginnen dan ook tamelijk aanvallend. Na een kleine 10 minuten komen de groen-zwarten echter steeds meer aan de bal, hetgeen leidt tot balbezit en een beetje rond spelen van de bal, maar verder eigenlijk niks. Een pass van Melvin Vissers brengt de bal na een kwartier bij Jordy Brouwer, maar op de penaltystip wordt hem ternauwernood de bal ontfutselt. Kort daarna wordt Romano Denneboom op het middenveld van de bal gezet, waarbij velen wachten op het fluitsignaal maar scheidsrechter W. Horst uit Delftzijl (geen familie van scheidsrechter Y. Horst uit Eindhoven, die ons onder meer recent uit bij EHC floot) laat dat fluitsignaal achterwege. De thuisploeg profiteert hiervan en geeft een lange bal, die door een OSS-speler van net voor de achterlijn wordt voor gegeven op een van zijn medespelers, die bij de 1e paal van dichtbij hoog inschiet: 1-0. De Delftse ploeg probeert het weer op te pakken, maar circa 10 minuten later leidt balverlies op het groen-zwarte middenveld tot een doelkans voor de thuisclub op de rand van het strafschopgebied, alleen voor DHC-goalie Mark Smith, maar de bal wordt hoog over geschoten. Na een half uur spelen verliest DHC tijdens een aanval in het vijandelijke strafschopgebied de bal, waarna een verre lange bal net over de tot bijna de middenlijn opgedrongen laatste verdediger Levi Schipper gaat en wordt opgepikt door een OSS-speler die helemaal alleen op Mark Smith af kan gaan en de 2-0 op het scorebord brengt.

Na de doelwisseling proberen de DHC-ers om snel tegen te scoren, maar Jordy Brouwer wordt bij een 1e poging binnen het strafschopgebied onderuit getrokken, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter W. Horst zuet er geen overtreding in. Een door Brouwer na circa 10 minuten genomen vrije trap vanaf circa 20 meter verdwijnt over de lat.  Romano Denneboom kopt kort daarna de bal breed voor de voeten van de opgekomen Anthony Pique, maar zijn goede inzet wordt door de OSS-doelman. Halverwege de 2e helft brengt OSS-keeper v.d. Leest stompend redding bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Melvin Vissers. Met nog een kwartier te spelen brengt aan de andere kant DHC-keeper Mark Smith redding op een schot van een OSS-er. Na 79 minuten spelen valt de defiitieve beslissing na wederom een lange bal over links, waarna de inzet van een Ossenaar door Jeffrey van Roon bij een laatste reddingspoging in eigen doel wordt gewerkt. Dat na 87 minuten Jordy Brouwer bij de 2e paal de bal nog inkopt, na een vanaf links door Melvin Vissers genomen vrije trap, is alleen nog van betekenis voor de statistieken: 3-1.

De groen-zwarten leden vandaag voor het eerst in ruim drie maanden weer eens een nederlaag. En vreemd genoeg was die vorige nederlaag ook in Oss, namelijk op het slechts enige honderden meters vanaf het OSS’20 complex gelegen veld van DESO: op 11 december jl. werd het daar 3-0. Dat was de laatste wedstrijd voor de winsterstop. Sindsdien won DHC viermaal en speelde men tweemaal gelijk, hetgeen een opmars op de ranglijst betekende. De nederlaag nu bij OSS’20 was zeer teleurstellend, maar terecht. DHC speelde zeer matig, in een te laag tempo, met weliswaar veel balbezit maar zonder aanvallend gevaar te stichten en ook met veel balverlies. De thuisclub profiteerde daarvan, door verre ballen, snelle aanvallen en door te scoren. Een terechte nederlaag dus. De terugreis verliep heel stilletjes en duurde veel te lang.

FacebookTwitterGoogle+

Wedstrijd HV-toernooi DHC gecanceld

Tekst: Dik Schreuders

De voor dinsdag 21 maart a.s. op het programma staande wedstrijd voor het Haaglanden Voetbal-toernooi tussen Schipluiden en DHC gaat niet door. Schipluiden heeft zich teruggetrokken uit het toernooi. De toernooicommissie heeft dan ook besloten dat DHC door gaat naar de volgende ronde.

FacebookTwitterGoogle+

Afgekeurd doelpunt, paal en lat

Tekst: Dik Schreuders

zondag 12 maart 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC – Nuenen      1-1   (0-0)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door:  Verploegen verwarming – sanitair

254458

Scheidsrechter:  L. van Leeuwen (Haarlem)

Grensrechters:  K. Tardy (Leeuwarden) en J.J.H. Geurts (Nederweert)

48 min.    0-1

80 min.    1-1   Romano Denneboom

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (72 min. Mostava Frederik), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange (81 min. Killian van Mil), Joshua Wadie (45 min. Vincent Romeijn);

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

64 min. Joey Emmerink

Een afgekeurd doelpunt, paal en lat. Dat verklaard voor een groot deel het feit dat DHC vandaag tegen de nummer 2 op de ranglijst Nuenen, niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Een afgekeurd doelpunt direct in de 1e min., een strafschop die door Jeffrey van Roon tegen de paal werd geschoten en vervolgens dezelfde Jeffrey van Roon die van afstand de lat treft.

Na een prima seizoensstart voor DHC, volgde daarna een tegenvallend vervolg. Sinds de winterstop gaat het weer prima met de groen-zwarten. Sedertdien werd thuis éénmaal gewonnen en éénmaal gelijk gespeeld, terwijl alle drie de uitwedstrijden in winst werden omgezet. Vandaag wacht nummer 2 Nuenen, waar DHC nu 5 punten achterstand telt. DHC moet het ook vandaag doen zonder aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure.

Al in de 1e min. lijkt DHC op voorsprong te komen. Op rechts gaat Roy Speelman goed door, wint een duel van een Brabantse verdediger, gaat het strafschopgebied in en legt terug, waar vanaf 16 meter Jordy brouwer prima inschiet. Terwijl de DHC-ers juichen, fluit scheidsrechter Van Leeuwen en gebaart voor een vrije trap voor de Brabanders. Waar de scheidsrechter na het duel van Roy Speelman zelf gebaarde voor doorspelen, gaat daarna grensrechter Geurts vlaggen….Voor iedereen onbegrijpelijk, zelfs ook voor de spelers van Nuenen. Kort hierna ziet Jordy Brouwer een volgend schot door een verdediger geblokt. In de 7e min. is er een forse overtreding tegen Roy Speelman, waar de scheidsrechter niet tegen optreedt. Duidelijk is dat de bezoekers een verdedigend spelletje spelen, met een enkele counter, veel overtredingen en veel tijdrekken. In de 10e min. is er dan een snelle uitval, waar de bal bij de 1e paal wordt ingetikt, maar doelman Mark Smith is attent. In de 13e min. een prima pass van Romano Denneboom, verlengt door Frank de Lange en vanaf links een schot van Melvin Vissers, maar ook de Brabantse doelman is attent. Na 25 min. gaat op rechts de weer prima spelende Romano Denneboom vanaf rechts het strafschopgebied in, waar een verdediger hem kan stoppen. Vier min. later speelt Jordy Brouwer op Romano Denneboom, waarna zijn inzet door een verdediger wordt geblokt. Kort hierna een forse overtreding tegen Jordy Brouwer, waarna hij zelf de vrije trap van 25 meter naast schiet. In de 34e min. speelt Roy Speelman op rechts op Romano Denneboom, waarna deins voorzet bij Frank de Lange komt. Zijn schot van 16 meter wordt door de doelman gestopt. Een volgende voorzet van Romano Denneboom wordt ook door de doelman gestopt.

In de rust vervangt Vincent Romeijn de geblesseerde Joshua Wadie. Direct vanaf de aftrap schiet Melvin Vissers vanaf rechts laag net voorlangs. In de 47e min. een prima hard schot van Vincent Romeijn vanaf 18 meter, dat rakelings naast gaat. En zoals altijd, aan de andere kant…. Een verrre diepe bal, een snelle uitbraak en vanaf rechts een laag diagonaal schot langs doelman Mark Smith en het is 0-1. Drie minuten later gaat Roy Speelman onderuit op de rand 16 meter, maar de scheidsrechter laat doorspelen. In de 57e min. speelt Romano Denneboom prima op de doorgaande Anthony Pique, die vanaf rechts een voorzet geeft, waarna een Nuenen-speler de bal met de hand stopt. Strafschop. Jeffrey van Roon plaatst zich achter de bal, schiet de bal hard in en terwijl de Nuenen-doelman in de ene hoek ligt, komt de bal in de andere hoek keihard tegen binnenkant paal en springt weer terug het veld in….. Na iets meer dan een uur sprint de Brabantse-doelman in het strafschopgebied naar een hoge bal en rakt daarbij de mee springende Romano Denneboom op het hoofd. Kennelijk is een 2e strafschop in korte tijd te veel…In de 69e min. een actie op links van Romano Denneboom, waarna zijn schot van 16 meter net over gaat. Vijf min. later kopt Romano Denneboom door op Jordy Brouwer, die Melvin Vissers bereikt, waarna zijn schot door de doelman wordt gestopt. In de 80e min. speelt invaller Mostava Frederik diep op Romano Denneboom, die het strafschopgebid ingaat en met een laag diagonaal schot voor de dik verdiende 1-1 zorgt. Twee min. later is het de ingevallen A-junior Killian van Mil die vanaf rechts een prima voorzet geeft, waar Romano Denneboom dan net naast kopt. Vervolgens is het op zijn beurt weer Romano Denneboom die Roy Speelman bereikt, waar een verdediger dan net kan ingrijpen ten koste van een corner. In de 85e min. weer een prima actie van Killian van Mil, waar er dan mogelijkheden zijn voor Melvin Vissers en Mostava Frederik, maar de doelman en de verdedigers steeds net kunnen ingrijpen en blokkeren. Met nog 3 min. op de klok is het Jeffrey van Roon die op links op zo’n 25 meter in balbezit komt en verwoestend uithaalt. Waar hij bij de strafschop de paal raakte, kot dit harde schot keihard op de lat. De terugspringende bal komt dan bij de vrijstaande Romano Denneboom, volgens de scheidsrechter in buitenspel-positie. Dan in de voorlaatste minuut een pass op links van Vincent Romeijn op Jordy Brouwer, maar de Brabantse doelman stopt de inzet. Hiermee blijft het dus 1-1. Dit tot tevredenheid van de bezoekers, tot teleurstelling van de groen-zwarte thuisclub. Voor DHC nu zes wedstrijden na de winterstop, 4 keer winst en 2 keer gelijk.

FacebookTwitterGoogle+

DHC in slotfase door in beker

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 7 maart 2017, 20.00 uur, 1/4 finale beker

DHC – Hellevoetsluis      4-2  (2-1)

Scheidsrechter: F. Berg (Rotterdam)

5 min.          1-0   Jeffrey van Roon (pen.)

33 min.        1-1

39 min.        2-1   Jordy Brouwer

56 min.        2-2   (pen.)

85 min.        3-2   Romano Denneboom

90+1 min.    4-2   Melvin Vissers

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (66 min. Joshua Wadie), Frank de Lange (68 min. Romano Denneboom), Vincent Romeijn;

Mostava Frederik (80 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Pas tegen het einde van de wedstrijd kon hoofdklasser DHC thuis de 4-2 op het scorebord zetten tegen zaterdag 2e klasser Hellevoetsluis. Hiermee plaatsen de groen-zwarten zich voor de halve finale van de disctrictsbeker uit bij Ter Leede, maar belangrijker is de plaatsing voor voorronde van de KNVB-beker betaald voetbal bij aanvang van het nieuwe seizoen.

Rob de Lange mist vanavond aanvoerder Tidde Tromp (schouder opnieuw uit de kom), terwijl Romano Denneboom en Joshua Wadie op de bank beginnen. Al na 5 min. wordt Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit gehaald (geel voor Wesley Abbo van de gasten), na een dieptepass van Melvin Vissers. Jeffrey van Roon zorgt vanaf 11 meter voor de 1-0. DHC combineert soms aardig, maar in een te laag tempo, waar de bezoekers tegen een hoger spelende tegenstander een dosis inzet en mentaliteit stellen. Na 33 min. komt de gelijkmaker echter uit de lucht vallen, als een afstandsschot van rum 25 meter plots in de verre hoek in het doel valt naast doelman Mark Smith: 1-1. Enkele minuten later aan de andere kant een voorzet van Jeffrey van Roon, bij de 2e paal ingebracht door Melvin Vissers en van dichtbij Jordy Brouwer die voor de 2-1 zorgt.

Ruim 10 min. na rust is er een handsbal binnen de lijnen van Jeffrey van Roon, waarna scheidsrechter Berg opnieuw naar de stip wijst. Van 11 meter is het weer gelijk, 2-2. Tien minuten later gaat een schot van 18 meter van Frank de Lange rakelings over. In de 74e min. breekt de net ingevallen Romano Denneboom aan de linkerkant alleen door, waarna Wesley Abbo hem op zo’n 25 meter van het doel aantikt. Dit levert DHC een vrije trap op en de Helelvoetsluis-speler zijn 2e gele kaart en dus rood. Direct hierna lijkt Mostava Frederik te scoren, maar zijn lage inzet vanaf rechts gaat net voorlangs. Ook Vincent Romeijn ziet zijn inzet van dichtbij over het doel gaan. Vijf minuten voor het einde dan toch de beslissing, als Melvin Vissers de bal op Romano Denneboom speelt, die de doelman omspeelt en de bal in het lege doel schuift: 3-2. Kort hierna speelt Romano Denneboom in het strafschopgebied Sergio Calor aan, die van dichtbij overschiet. Kort hierna is het opnieuw Sergio Calor die in kansrijke positie overschiet. Toch wordt het verschil dan nog gemaakt, als in blessuretijd Melvin Vissers de 4-2 inschiet.

FacebookTwitterGoogle+

DHC wint weer een verre uitwedstrijd

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 5 maart 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 20
EHC – DHC 1-2 (0-0)
Scheidsrechter: Y. Horst (Eindhoven)
Grensrechters: Y.M.G. Rodenburg (Delft) en A.C.M. Werrelmann (Heeze)

76 min. 1-0
79 min. 1-1 Romano Denneboom
88 min. 1-2 Jordy Brouwer

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (76 min. Killian van Mil), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (66 min. Mostava Frederik), Frank de Lange (90 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC:
geen

Bij het vertrek – naar Hoensbroek (Zuid-Limburg) voor de uitwedstrijd tegen EHC – op zondagochtend om 10.15 uur blijkt de bus schade te hebben en moet langs de thuisbasis van de busmaatschappij in Ridderkerk/Boelens (net over de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam) worden gereden om daar over te stappen in een andere bus. Iets minder luxe, meer een veredelde stadsbus met ook stopknopjes, zo wordt al snel ontdekt. Ten zuiden van Eindhoven blijkt dan de A2 in zuidwaartse richting vanwege wegwerkzaamheden gesloten te zijn, hetgeen betekent dat er over smallere en drukke binnen weggetjes moet worden omgereden. Al met al arriveren we om 13.30 uur – na 3.15 uur – nog op tijd in Hoensbroek. Een uur moet genoeg zijn voor het omkleden en de warming-up.
DHC-trainer/coach Rob de Lange mist in de – wederom erg verre – uitwedstrijd bij EHC in vergelijking met de  voorgaande wedstrijd (twee weken geleden uit bij Blauw Geel ’38) Tidde Tromp vanwege een schorsing. Wel zijn nu weer beschikbaar Jeffrey van Roon, Romano Denneboom en Mostava Frederik. De eerstgenoemden starten in de basis, laatstgenoemde begint op de bank.
De groen-zwarten speelden al eens eerder uit in Hoensbroek tegen EHC. Dat was in 1985, dus maar liefst 32 jaar geleden. Toen was dat in het kader van de nacompetitie om de landstitel bij de zondagamateurs en won DHC daar met 1-3. DHC werd toen voor de 2e maal landskampioen bij die zondagamateurs. De huidige DHC-trainer/coach Rob de Lange was toen een van de DHC-spelers.
De beide teams beginnen – onder het toeziend oog van de technische staf van Quick – wat afwachtend aan de wedstrijd, maar desondanks blijkt al snel dat DHC het meeste balbezit heeft en veelal op de andere speelhelft speelt, maar zonder gevaarlijk te worden. Na 17 minuten zien we een eerste voorzichtige doelpoging van DHC-kant, maar de verre vrije trap van Jeffrey van Roon wordt een prooi voor de Limburgse doelman. Daarna komt de thuisclub wat meer uit de verdedigingslinie, hetgeen leidt tot een serie hoekschoppen voor EHC, maar zonder dat men gevaar kan stichten. Na een klein half uur neemt DHC het initiatief weer over. Een hoog afstandsschot van Melvin Vissers kan door de EHC-goalie met de nodige moeite en net onder de lat worden gekeerd, terwijl kort daarna een doelpoging van Jordy Brouwer naast het doel eindigt. Even later speelt Joey Emmerink de bal op Roy Speelman, die net binnen het strafschopgebied in schiet, waarna wederom EHC-doelman Klyn redding brengt. Een volgend schot van Jordy Brouwer levert niet meer op dan een hoekschop, waarna kort voor rust een door dezelfde Jordy Brouwer goed ingeschoten vrije trap net over het doel gaat. Op slag van rust noteren we een spaarzame counter van de thuisclub, waarbij DHC-doelman Mark Smith uitstekend redding brengt op een schot van een van de Limburgers. Dit was de enige serieuze kans voor de thuisploeg in de gehele 1e helft. Daarmee komt de rust met een 0-0 brilstand na een eigenlijk te matte 1e helft.
In de rust geeft DHC-trainer/coach Rob de Lange duidelijk van zijn ontevredenheid over het te gezapige spelletje blijk. Zijn woorden hebben effect, want vanaf de aftrap zijn de groen-zwarten veel actiever en vooral veel doelgerichter dan voor de doelwisseling. Dit leidt al direct tot een goede combinatie tussen diverse DHC-ers, waarna Romano Denneboom via een overtreding wordt gevloerd. De door Jeffrey van Roon vervolgens ingeschoten vrije trap belandt via de bovenkant van de lat over het doel. Kort hierna wordt Frank de Lange in het strafschopgebied ten val gebracht, maar de goed leidende scheidsrechter Horst (Eindhoven) negeert de Delftse protesten en laat door spelen. Na 52 minuten brengt een uitstekende voorzet van Romano Denneboom vanaf de rechterkant de bal bij Frank de Lange, die de plaatselijke doelman op de proef stelt, maar deze tikt de bal ternauwernood tot hoekschop. Het blijft gedurende de 2e helft alles alleen DHC dat de klok slaat. Met veel inzet en snelheid wordt de thuisclub volledig overklast. Het wachten is alleen op de Delftse doelpunten. We noteren goede doelpogingen van onder meer Romano Denneboom, Roy Speelman en Jordy Brouwer. Maar zoals zo vaak het geval is, als je dan zelf niet scoort dan valt het doelpunt wel aan de andere kant. Na 76 minuten spelen brengt een snelle counter van de kant van de Limburgers een van hun spelers vrij net binnen het strafschopgebied, waarna DHC-goalie Mark Smith kansloos is op de ingeschoten bal: 1-0. Tegen iedere verhouding in. DHC-trainer/coach Rob de Lange, die al eerder Roy Speelman had vervangen door Mostava Frederik, brengt direct na genoemd doelpunt 1e jaars A-junior en voorhoedespeler Killian van Mil in het veld voor verdediger Joey Emmerink. Dit om te proberen alsnog met minimaal 1 punt maar liever nog met 3 punten de terugreis te kunnen gaan maken. De groen-zwarten gaan na die 1-0 door met waar ze al mee bezig waren, namelijk aanvallen richting het andere doel. Al snel na die 1-0, na 79 minuten, leidt dit tot een indrukwekkende solo van Mostava Frederik over de as van het veld, waarbij de pogingen van diverse EHC-spelers om hem op onreglementaire wijze te stuiten mislukken, waarbij arbiter Horst uitstekend de voordeelregel toepast (“Daar moet je geluk mee hebben”, aldus het commentaar van scheidsrechter Horst na afloop). Mostava Frederik kan de bal nog net naar Romano Denneboom plaatsen, die vanaf de linkerkant diagonaal het strafschopgebied in gaat en uitstekend en hard in schiet: 1-1. De groen-zwarten voelen dat er meer te halen is dan een gelijk spel en zetten hun aanvallende en snelle spel dan ook voort. Dit leidt tot kansen voor Jordy Brouwer en Killian van Mil. De EHC verdediging blijft aanvankelijk nog op de been, maar na 88 minuten geeft Melvin Vissers vanaf de rechterkant, kort voor de achterlijn, een uitstekende en strakke voorzet, die door de inkomende Jordy Brouwer snoeihard en onhoudbaar wordt in gekopt: 1-2. Wederom een prachtig doelpunt, net als die eerdere gelijkmaker van Denneboom. In de nog resterende speelminuten (inclusief enige blessuretijd) komt Vincent Romeijn nog in het veld voor Frank de Lange. De groen-zwarten hebben geen enkele moeite meer om de zeer verdiende zege binnen te halen. Na afloop is vriend en vijand het er over eens, dat DHC met name vanwege de uitstekende 2e helft meer dan terecht heeft gewonnen.
De terugreis verloopt veel voorspoediger dan de heenreis. We vertrekken om 17.20 uur en arriveren om 19.55 uur, dus al na 2.35 uur, terug bij Sportpark Brasserskade. In totaal zijn we dan bijna 10 uur (specifieker: 9.40 uur) onderweg geweest. Maar met 3 waardevolle en dik verdiende punten is er niemand die zich hierover beklaagt.
Met deze zege is DHC sinds de winterstop nog steeds ongeslagen: in die 5 wedstrijden werden 13 punten behaald middels 4 overwinningen en 1 gelijk spel. Er werden drie achtereenvolgende uitwedstrijden gewonnen: 2-3 bij Gemert, 0-2 bij Blauw Geel en nu dus 1-2 bij EHC, terwijl thuis werd gewonnen van Chevremont (1-0) en gelijk werd gespeeld tegen RKAVV (0-0). Inmiddels is DHC sterk opgeklommen in de stand, waarin nu de 6e plaats wordt ingenomen, maar in verliespunten staan de groen-zwarten nu op de met Vlissingen en OSS’20 gedeelde 4e plek. Daarmee staat DHC vijf punten achter op de gedeelde nummers 2, zijnde Quick en Nuenen. Laatstgenoemd team is de eerstvolgende tegenstander, komende zondag aan de Brasserskade in Delft. In de tussentijd speelt DHC komende dinsdagavond in de kwartfinale van de districtsbeker thuis tegen zaterdag-2e klasseer Hellevoetsluis. De winnaar plaatst zich voor de halve finale van de districtsbeker, maar tevens voor deelname aan de ‘grote’ KNV

FacebookTwitterGoogle+

Speelt DHC komend seizoen mee in de KNVB Beker?

Tekst: Dik Schreuders

De vraag of DHC bij aanvang van het komende voetbalseizoen deelneemt aan de KNVB Beker (betaald voetbal), wordt dinsdag 7 maart a.s. beantwoord.

2017-02-28-14-28-05-1339316371

De groen-zwarten ontvangen dan in de kwartfinales van de districtsbeker zaterdag 2e klasser Hellevoetsluis. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de halve finales. Belangrijker is het feit dat de deelnemers aan de halve finales zich plaatsen voor de voorronde van de KNVB Beker in het nieuwe seizoen. En dan uiteraard met de mogelijkheid om verderop in dat toernooi eventueel een aantrekkelijke tegenstander te loten.

Het team van Rob de Lange treft in tegenstander Hellevoetsluis echter een niet te onderschatten tegenstander. Het team van trainer Edwin de Koning neemt momenteel een prima 2e plaats in, in de zaterdag 2e klasse, met uiteraard alle kansen voor een succesvol seizoenvervolg.

Afgelopen weekeinde hebben Ter Leede en Excelsior M. 2 zich reeds geplaatst voor de halve finales. Naast de winnaar van DHC – Hellevoetsluis, plaatst ook de winnaar van Zwaluwen Vl. – Noordwijk zich voor de laatste vier.

DHC – Hellevoetsluis begint op dinsdag 7 maart a.s. om 20.00 uur in het Stadion.

 

FacebookTwitterGoogle+

DHC Website Blauw Geel ’38 – DHC

zondag 19 februari 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 19

Blauw Geel ’38 – DHC 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: R.G.C.M. Schul (Leidschendam)

Grensrechters: J.M.W.L. Weigergangs (Oss) en B. Hilt (Sliedrecht)

74 min. 0-1 Anthony Pique

86 min. 0-2 Killian van Mil

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Dominique Ahanhanzo;

Tidde Tromp (aanv.) (90+2 min. Thomas Aangenendt), Frank de Lange (87 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Roy Speelman (79 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC:

89 min. Tidde Tromp

DHC-trainer/coach Rob de Lange mist voor het vertrek naar de – wederom verre – uitwedstrijd bij Blauw Geel ’38 in Veghel de nodige spelers. Linksback Jeffrey de Roon meldde zich zaterdag al ziek af, zijn beoogde vervanger Damon Verloove (uit het 2e) meldde zich kort voor vertrek ook ziek af. Hierdoor komt 2e elftalspeler Dominique Ahanhanzo, meestal voorin spelend, op die linksachterplek terecht. Al eerder was bekend dat Romano Denneboom afwezig is, want als voormalige speler van het grote Oranje was hij uitgenodigd om met de Oud-Internationals mee te gaan naar een toernooi in Moskou. En uiteraard gunnen alle DHC-ers Denneboom dat uitstapje van harte. Sergio Calor ontbreekt vanwege een blessure. Tijdens de warming-up blijkt ook nog eens dat Mostava Frederik te veel last heeft van een blessure, zodat ook hij op het laatste moment uit de basiself verdwijnt. Voor hem komt nu 1e jaars senior Roy Speelman (19) in de beginopstelling. De vooruitzichten voor de uitwedstrijd bij koploper Blauw Geel – dat tot deze wedstrijddag al 14 keer won, 4 maal gelijk speelde en slechts 1 maal verloor (half november uit bij Quick) en bovendien thuis dit seizoen (al vanaf maart 2016) nog ongeslagen was – zijn daarmee niet erg gunstig, hooguit hoopvol om misschien een puntje en daarmee een goed resultaat te halen.

De eerste kans is voor de ver opgekomen verdediger Joey Emmerink, maar de Blauw Geel doelman brengt redding. Daarna is de beginfase voor de thuisclub, maar ook DHC keeper Mark Smith is steeds alert en komt daardoor niet echt in de problemen. Halverwege de 1e helft noteren we nog een kans voor de Delftse ploeg als Melvin Vissers de bal hoog naar Jordi Brouwer in het strafschopgebied speelt, maar de lokale verdediging brengt redding, hoewel de groen-zwarten tevergeefs een strafschop claimen. Nadat kort voor de doelwissling een Veghelse speler over het doel van Mark Smith had geschoten, fluit scheidsrechter Remco Schul (Leidschendam) voor de rust. De 1e helft was, zeker in de beginfase, voor de trotse koploper, maar de solide DHC verdediging hield goed stand en kwam steeds beter in de wedstrijd.

Na de theepauze schiet als eerste wapenfeit Jordy Brouwer een vrije trap vanaf circa 25 meter net over het door Blauw Geel verdedigde doel. Enkele minuten later leidt balverlies op het Delftse middenveld tot een doelpoging van de kant van de thuisclub, maar zijn schot treft de lat boven DHC-goalie Mark Smith. Even later ziet dezelfde DHC-doelman de bal voorlangs en een kopbal over zijn doel gaan. Halverwege de 2e helft noteren we een goede voorzet vanaf rechts van Roy Speelman, maar dit leidt slechts tot een corner. Uit die hoekschop komt Frank de Lange in kansrijke positie, maar de Blauw Geel doelman grijpt tijdig in. Even later resulteert een keurige passeeractie van Roy Speelman tot een schot van hem net voorlangs het vijandelijke doel. De groen-zwarten komen steeds meer in de aanval en zien dat er mogelijk een doelpunt in zit. Na 74 min. rukt rechtsachter Anthony Pique ver op, slalomt langs enkele tegenspelers en komt vanaf rechts schuin het strafschopgebied in, waarna hij onhoudbaar uit haalt: 0-1. De groen-zwarten proberen snel nogmaals te scoren, maar een schot van aanvoerder Tidde Tromp gaat over, terwijl een door Jordy Brouwer op Melvin Vissers gespeelde bal binnen het strafschopgebied ternauwernood wordt weg gewerkt door een Blauw Geel speler. Met nog 10 minuten op het scorebord brengt DHC-keeper Mark Smith ten koste van een hoekschop uitstekend redding op een schot een speler van de thuisclub, de beste mogelijkheid in deze wedstrijd op een doelpunt voor de thuisclub. Na 86 minuten passt Mevin Vissers de bal op rechts naar de enkele minuten eerder (voor Roy Speelman) ingevallen 1e jaars A-junior Killian van Mil (17 jaar), die vanaf rechts schuin het strafschopgebied inkomend alleen voor keeper Brahim Zaari schitterend in schiet: 0-2. Wedstrijd beslist. Kort hierna wordt Frank de Lange vervangen door Vincent Romeijn. In de slotfase komt DHC niet meer in gevaar, terwijl aan de andere kant een aanval via Killian van Mil, Tidde Tromp en Melvin Vissers slechts resulteert in een schot voorlangs het doel. Vervelend in de slotminuten is dan nog dat Tidde Tromp op het middenveld een gele kaart (zijn 4e van dit seizoen en dus 1 westrijd schorsing) oploopt, maar nog erger is dat dezelfde Tidde Tromp in blessuretijd bij een aanvallende actie bij de achterlijn naast het doel van Blauw Geel ten val komt en dat daarbij wederom zijn schouder uit de kom gaat. Tromp moet daarom in blessuretijd nog worden vervangen door A-junior Thomas Aangenendt (18 jaar). Met het eindsignaal van scheidsrechter Remco Schul is de 1e thuisnederlaag van dit seizoen voor de trotse koploper Blauw Geel ’38 een feit.

In met name het 1e halfuur was Blauw Geel sterker en voortdurend in de aanval, maar ze wisten niet te scoren. En ook aan het begin van de 2e helft stond het Veghelse vizier niet op scherp. In de periode voor de rust, maar meer nog in de 2e helft kwam DHC steeds beter in de wedstrijd, kreeg meer vertrouwen in een mogelijk te behalen goed resultaat, ondanks de nodige invallers in het team. Uiteindelijk resulteerde dat later in de 2e helft in een veldmeerderheid voor de Delftse ploeg dat werd bekroond met 2 prachtige doelpunten. En daarmee konden de 3 punten verdiend mee in de bus terug naar Delft. En dan is het goed om te constateren dat deze mooie zege werd behaald met van de 14 spelers die in het veld zijn gekomen maar liefst 9 spelers die in onze eigen groen-zwarte jeugd hebben gespeeld. Voor ons vrij normaal, maar op het Hoofdklasse-niveau vrij ongewoon. En dan ook nog eens met een 1e jaars senior en als invallers twee A1-spelers, allen onder de 20 jaar. Van de overigen zijn er dan nog 7 spelers onder de 25 jaar. Dat maakt deze zege extra mooi. Aangevuld met de routine van de anderen (4 spelers tussen de 25 en 30 jaar) maakt dit het team compleet.

De lange terugreis werd ongeveer een uur uitgesteld, omdat Tidde Tromp met een ambulance moest worden afgevoerd naar een ziekenhuis in Uden, waar men pas na vele pogingen zijn schouder weer in de kom kon krijgen. Daarna kon de complete groep hem en fysiotherapeut Jordy van Tol met de bus vanuit het ziekenhuis ophalen voor de thuisreis.

DHC heeft nu sinds de winterstop in 4 wedstrijden maar liefst 10 punten gehaald. Hiermee zijn de Delftenaren inmiddels in de subtop beland, maar vanwege het nogal ongelijke aantal gespeelde wedstrijden is er nog niet zo veel te zeggen over die nogal vertekende stand. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 5 maart a.s., wederom een verre uitwedstrijd en wel naar EHC in Hoensbroek (Zuid-Limburg). De groen-zwarten speelden overigens ooit al eens eerder uit bij EHC. Dat was op donderdagavond 30 mei 1985 in de nacompetitie om de landstitel bij de zondagamateurs: DHC won daar toen met 1-3. Een week later werd DHC (evenals in 1983) landskampioen bij de zondagamateurs door een zege op Rheden. Helaas is met het begin dit seizoen introduceren van een 2e en een 3e divisie de landstitel bij de (zondag en zaterdag) amateurs komen te vervallen. Gelukkig is de verre rit naar Hoensbroek, bijna 32 jaar na de vorige keer, nu niet op een doordeweekse dag, maar het blijft even ver….

FacebookTwitterGoogle+

Ruime nederlaag DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 14 februari 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

HBS – DHC 4-0 (1-0)

Scheidsrechter: A. Westenbroek (Den Haag)

18 min. 1-0

72 min. 2-0

77 min. 3-0

85 min. 4-0

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (72 min. Nabil Haddadi), Roy Speelman (45 min. Romano Denneboom);

Mostava Frederik (27 min. Killian van Mil), Jordy brouwer, Melvin Vissers

Na het afgekeurde weekeinde, oefende het team van Rob de Lange bij 3e divisionist HBS. Werd het in augustus jl. kort voor aanvang van de competitie nog 2-4 voor de groen-zwarten, vanavond werd het 4-0 voor de thuisclub.

2017-02-15-12-09-59--1535971794

DHC mist al langer Vincent Romeijn ten gevolge van een blessure, waar vanavond ook Joshua Wadie en Sergio Calor geblesseerd ontbraken. HBS begon sterker en bekroonde dit in de 18e min. ook met een treffer: 1-0. Hierna kwam DHC beter in de wedstrijd en had Mostava Frederik de gelijkmaker moeten scoren, ware het niet dat HBS-doelman Gianni Kamperveen (ex-DHC) hem net op de rand 16-meter onderuit haalde. In de ogen van scheidsrechter Westenbroek slechts geel en een vrije trap op de rand 16-meter. Frank de Lange trapte de vrije trap over, waar Mostava Frederik geblesseerd naar de kant moest. Killian van Mil van de A-jeugd van de groen-zwarten verving hem. Kort voor rust ging Roy Speelman alleen op het HBS-doel af, maar een terugsnellende verdediger kon nog net ingrijpen.

Na rust waren de groen-zwarten aanvankelijk de bovenliggende partij. Na een kwartiertje werd de ingevallen Romano Denneboom op de rand strafschopgebied onderuit gehaald, maar ook nu leverde de vrije trap van Frank de Lange niets op. In het laatste kwartier zorgde drie momenten van onoplettendheid en zwak ingrijpen in de Delftse verdediging er voor dat de weinige HBS-aanvallen in de 2e helft in maar liefst drie doelpunten resulteerden. De uitslag was dan ook een afgetekende en geflatteerde 4-0. Bij DHC viel na rust ook Nabil Haddadi als tweede DHC A1-speler van de avond in.

FacebookTwitterGoogle+

Zeer verdiende zege bij Gemert

zondag 5 februari 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 18

Gemert – DHC 2-3 (0-2)

Scheidsrecher: O. Esen (Almelo)

Grensrechters: A. Afalah (Bergschenhoek) en N.G.G. Lenderink (Haaksbergen)

31 min. 0-1 Frank de Lange

43 min. 0-2 (eigen doel Gemert-speler)

48 min. 0-3 Melvin Vissers

77 min. 1-3

84 min. 2-3

Opstelling

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie (53 min. Mostava Frederik);

Romano Denneboom (83 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer (71 min. Roy Speelman), Melvin Vissers

Boekingen:

79 min. Frank de Lange

Trainer/coach Rob de Lange begint in vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen RKAVV nu uit bij Gemert met Frank de Lange terug op het middenveld, waardoor deze keer Mostava Frederik op de bank begint. Voor het overige is de basisopstelling ongewijzigd.

De Delftenaren beginnen goed aan de wedstrijd, met veel balbezit en veel seplend op de andere speelhelft. De thuisclub laat dat ook toe en begint afwachtend, met vooralsnog slechts twee spitsen. Dat laatste geeft beide DHC-backs, Anthony Pique en Jeffrey van Roon, veel ruimte om langs de flanken op te komen. Dat doen ze dan ook veelvuldig. Al na 7 minuten onstaat op die wijze de eerste mogelijkheid voor de groen-zwarten als Tidde Tromp de bal op de rechterflank speelt op de diepgaande Pique, waarna zijn voorzet door een Gemert-verdediger wordt weg gehaald net voor Jordy Brouwer gevaarlijk kan worden. Slechts drie minuten later verovert aan de linkerkant Jeffrey van Roon de bal op het middenveld, waarna hij de bal speelt op Frank de Lange die direct weer terug speelt op de diepgaande Van Roon, die over de uitkomende Gemert goalie doel treft, maar scheidsrechter Esen (Almelo) kent vanwege buitenspel dit doelpunt niet toe. Na een kwartier spelen zien we de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, maar de kopbal gaat over het door Mark Smith verdedigde doel. De Delftenaren blijven een overwicht houden. We noteren een redding van de Gemertse doelman op een schot van afstand van captain Tidde Tromp, terwijl kort daarna een vrije trap van Jordy Brouwer vanaf circa 30 meter door een verdediger wordt weg gewerkt. Aan de andere kant kan Mark Smith een hakballetje van een van de Gemertse spelers gemakkelijk oprapen. Na een klein half uur komt Gemert langzamerhand wat meer naar voren, hetgeen er na 28 minuten toe leidt dat DHC keeper Mark Smith bekwaam redding moet brengen als een diepgaande Gemertse speler alleen voor hem verschijnt. Na 31 minuten bereikt Melvin Vissers vanaf het middenveld de aan de linkerkant diepgaande Frank de Lange, die keurig in schiet en de 0-1 op het scorebord brengt. Een mooi en verdiend doelpunt. De wedstrijd kabbelt rustig voort en de rust lijkt te komen met 0-1, maar kort voor de rust steekt Gemert de helpende hand toe: Bram Jacobs denkt de bal terug te spelen op zijn doelman Sven van Ommeren, die echter ver is uitgelopen, waardoor de bal richting het lege doel gaat en de ultieme reddingspoging van Van Ommeren de bal alleen maar verder het doel in laat gaan: 0-2. En die stand is gezien het spelbeeld van de 1e helft zeer verdiend.

Kort na de doelwisseling zien we de mooiste aanval van de wedstrijd. Romano Denneboom speelt de bal op rechts diep naar Tidde Tromp, die vervolgens vanaf de rechterzijkant de bal keurig voorzet op de mee opgekomen Melvin Vissers, die vanaf circa 14 meter ineens op doel schiet: 0-3. Een prachtig doelpunt. En daarmee is de wedstrijd definitief beslist. De thuisclub is kennelijk nogal teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd, want het aantal overtredingen neemt toe. En als scheidsrechter Esen dan ook steeds meer kaarten uit deelt, richt Gemert zich steeds meer tegen die scheidsrecher. Als gevolg van overtredingen raken Joshua Wadie en Jordy Brouwer geblesseerd, waarna ze worden vervangen door respectievelijk Mostava Frederik en Roy Speelman. Later in de wedstrijd komt Sergio Calor in het veld voor Romano Denneboom. De wissels brengen de nodige omzettingen met zich mee, terwijl de 0-3 tussenstand er ook toe leidt dat de groen-zwarten nonchalant worden. Men speelt op balbezit, hetgeen op zich vrij gemakkelijk lukt, maar dat is uiteraard niet ruim een half uur vol te houden. Gemert raakt steeds meer geirriteerd door de scheidsrechter en uiteindelijk gaan ze alles of niets spelen. Dit leidt er toe dat Gemert na 56 minuten bij een voorzet de bal op de lat boven Mark Smith ziet belanden. Als met nog een half uur te spelen een Gemert-speler zijn 2e gele kaart ontvangt, gaat het Gemertse 10-tal er met extra energie tegen aan. De groen-zwarten krijgen echter nog voldoende kansen om te scoren. Een vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de doelman van de thuisclub gestopt, we zien een aantal goede acties van en kansen voor invaller Mostava Frederik, alsmede de Gemertse doelman die ingrijpt net voor Romano Denneboom gevaarlijk kan worden. Het blijft 0-3 en DHC blijft op balbezit spelen. Na 77 minuten leidt dit tot balverlies op het middenveld, een voorzet vanaf onze linkerkant en een vrijstaande Gemert-speler die schitterend in de kruising schiet: 1-3. Nog steeds geen donker wolkje aan de lucht, althans voor de Delftenaren. Alledrie de ingevallen jeugdige DHC-ers laten zich zien: op aangeven van Roy Speelman schiet Mostava Frederik ternauwenood over het doel, terwijl een goede poging van Sergio Calor een prooi wordt voor dezelfde plaatselijke sluitpost. Na 84 minuten brengt een diepe bal van Gemert een van hun spelers alleen voor Mark Smith en is het onverwachts 2-3. Dit geeft de thuisclub alsnog hoop en energie, maar verder komt het niet. In de blessuretijd is Mostava Frederik nog eenmaal gevaarlijk voor het andere doel, maar ook dan grijpt de Gemertse doelman in. Kort hierna blaast scheidsrechter Esen voor het einde van de wedstrijd. Na afloop tellen we in totaal 6 gele kaarten voor de thuisclub, waarvan voor een van hen dubbel-geel en dus rood. Aan DHC-kant noteren we slechts eenmaal geel.

Gedurende de terugreis van anderhalf uur vanuit Gemert naar de Brasserskade is er ruimschoots tijd om de gespeelde wedstrijd na te bespreken. Een goed spelend DHC is sterker en meer aanvallend dan de aanvankelijk nogal afwachtende thuisclub. Als DHC kort na rust op 0-3 komt, blijven de groen-zwarten de bovenliggende partij maar men wordt te nonchalant, verzuimt pm nog meer doelpunten te maken en geeft de thuisclub daarmee enige hoop door hen terug te laten komen tot 2-3. Maar de Delftse zege is terecht en meer dan verdiend. De groen-zwarten noteren sinds de winterstop hiermee nu 7 punten uit 3 wedstrijden. Ze stijgen hiermee naar de 7e plek in de Hoofdklasse. Door het nogal ongelijke aantal gespeelde wedstrijden is een goed beeld van de ranglijst echter momenteel niet te geven, maar een overwinning in de eerstvolgende wedstrijd tegen IFC (dat staat op plek 8 met evenveel punten als DHC, maar een wedstrijd meer gespeeld) is de volgende doelstelling om daarmee ruim afstand te gaan nemen van de onderste vier plekken, zijnde de posities voor de nacompetitie-omlaag (nr 13 en 14) dan wel voor directe degradatie (nr 15 en 16). Komende zondag speelt DHC thuis tegen genoemde tegenstander, IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht.

FacebookTwitterGoogle+

Teleurstellende 0-0 voor DHC tegen hekkensluiter

Tekst: Dik Schreuders

zondag 29 januari 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC – RKAVV     0-0  (0-0)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door:  Top10 ParfumS.nl

2017-01-24 09.44.38

Scheidsrechter:   B. Erkens (Gouda)

Grensrechters:    A. Willems (Woerden) en D.G.M. Winkel (Groesbeek)

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joshua Wadie;

Mostava Frederik (77 min. Frank de Lange), Romano Denneboom (85 min. Roy Speelman), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

40 min.   Jordy Brouwer

64 min.   Tidde Tromp

Thuis tegen staartploeg RKAVV had DHC verder afstand moeten nemen van de onderste plekken in de Hofdklasse en aansluiting bij de uitgebreide middenmoot kunnen vinden. Waar DHC speelde voor de drie punten, kwamen de regiogenoten duidelijk voor een gelijkspel. De bezoekers gingen na afloop dan ook met een tevreden gevoel huiswaarts, terwijl de groen-zwarten treurden over de teleurstellende 0-0.

Trainer/coach Rob de Lange wilde nog aanvallender dan normaal en over de vleugels met twee centrale spitsen, zo snel mogelijk afstand nemen. Voorin speelden Jordy Brouwer en Romano Denneboom in het centrum, Mostava Frederik op rechts en Melvin Vissers op links. De laatste kwam zodoende in de plaats van middenvelder Frank de Lange, waarmee DHC aantrad met slechts 2 middenvelders.

De groen-zwarten starten uitstekend. Al in de 1e min. speelt Levi Schipper diep op Romano Denneboom die alleen voor de doelman vanaf 16 meter over de doelman, maar ook over het doel schiet. In de 8e min. is er een actie op rechts van Melvin Vissers, waarna Jeffrey van Roon zijn schot op het lichaam van een rood-witte verdediger afgeketst ziet worden. Kort hierna passt Romano Denneboom op Melvin Vissers, waar een verdediger net kan ingrijpen. In de 15e min. stopt de RKAVV-doelman een vrije trap van 25 meter van Melvin Vissers. Halverwege de 1e helft speelt Mostava Frederik op Tidde Tromp, waarna diens inzet voorlangs gaat. In de 29e min. is er op links een actie van Melvin Vissers, die de bal laag in het strafschopgebied geeft, waarna Jordy Brouwer teruglegt en vervolgens Tidde Tromp vanaf 20 meter net over schiet. Na een half uur is er één schot van RKAVV, maar doelman Mark Smith kan dit schot eenvoudig pakken. Even later speelt Romano Denneboom prima diep op links op Mevlin Vissers, maar – zoals eerder ook Romano Denneboom en Tidde Tromp – alleen richting het doel afgaand, wordt hij terug gevlagd wegens buitenspel. De theepauze komt met een 0-0 stand.

Direct na de pauze gaat Melvin Vissers na een actie vanaf links nar binnen, waarna zijn schot doro een verdediger wordt geblokkeerd, waarna vervolgens de bal bij Jeffrey van Roon komt. Deins hoge voorzet gaat echter voorlangs aan en iedereen voorbij. Enkele minuten later speelt Melvin Vissers op Romano Denneboom binnen de 16 meter, die dan Jordy Brouwer bereikt en alleen voor de doelman lijkt te komen, maar een verdediger kan nog net de bal blokkeren. De bezoekers hebben de nodige overtredingen nodig. In de 56e min. resulteert een overtreding tegen Jordy Brouwer in een vrije trap voor de groen-zwarten op 20 meter, maar de doelman stopt de vrije trap van Jordy Brouwer. In de 59e min. een prima mogelijkheid voor DHC als Jordy Brouwer diep speelt op Melvin Vissers, waar hij allee voor de uitlopende doelman vanaf 16 meter de bal langs de doelman schiet, maar ook net naast het doel. Met nog ruim 20 min. op de klok speelt Romano Denneboom op links op Tidde Tromp, maar diens voorzet kan door een verdediger ten koste van een corner worden weggetrapt. Een nieuwe overtreding van de bezoekers op 20 meter levert in de 75e min. een nieuwe vrije trap op, maar Melvin Vissers schiet deze over. Na 79 min. lijkt DHC dan eindelijk op de verdiende voorsprong te komen. Joey Emmerink ontvangt de bal, loopt iets op en schiet de bal vanaf 25 meter bekeken richting het doel. Over de kansloze RKAVV-doelman komt de bal echter op de lat, in plaats van in het doel. Kort voor echt eindsignaal is er dan nog een vrije trap van invaller Frank de Lange die voorlangs gaat, waar Joshua Wadie er bij de 2e paal net niet bij kan.

Na het eindsignaal van prima scheidsrechter Erkens zijn de groen-zwarten teleurgesteld, dat men niet scoort en daarmee twee punten laat liggen. de bezoekers zijn blij met de 0-0 en het ene puntje. DHC gebruikte te weinig de vleugels en speelde veelal in een te lag tempo, om de verdedigende stellingen van de bezoekers te kunnen doorbreken.

FacebookTwitterGoogle+

Simpele 5-1 oefenwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 24 januari 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – Laakkwartier    5-1  (1-1)

11 min.    1-0  Melvin Vissers

15 min.    1-1

54 min.    2-1   Sergio Calor

68 min.    3-1   Mostava Frederik

86 min.    4-1   Beau vd Toorn

89 min.    5-1   Joey Emmerink

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange, Joshua Wadie (60 min. Thomas Aangenendt);

Sergio Calor (60 min. Beau vd Toorn), Jordy Brouwer (45 min. Mostava Frederik), Melvin Vissers

images-17

Een mistige winteravond, maar er kon prima gevoetbald worden in het stadion aan de Brasserskade. DHC trad aan zonder Romano Denneboom, Tidde Tromp en Vincent Romeijn. Halverwege wisselden Jordy Brouwer en Mostava Frederik elkaar af. Het laatste half uur mochten A-junioren Thomas Aangenendt en Beau vd Toorn aantreden.

Al na 11 min. bracht Melvin Vissers de groen-zwarten op een 1-0 voorsprong, maar enkele minuten later scoorden de Hagenezen de gelijkmaker. Na diverse kansen voor met name Sergio Calor, Mostava Frederik en Roy Speelman, scoorde Sergio Calor een kleine 10 min. na rust de 2-1. Vervolgens bracht Mostava Frederik met een hard schot de stand op 3-1. Melvin Vissers schoot hierna op de paal, terwijl kort daarna ook Jeffrey van Roon (vrije trap) de paal raakte. In de slotfase brachten Beau vd Toorn en Joey Emmerink de stand op het scorebord op 5-1.

FacebookTwitterGoogle+

Eén doelpunt genoeg voor winst

Tekst: Dik Schreuders

 

zondag 22 januari 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 16

DHC – Chevremont    1-0  (1-0)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door:  BOUWMAAT Alles voor slimmer bouwen

Scheidsrechter:  A.J.F. Midden (Heeteren)

Grensrechters:  J. van Nijnatten (Drunen) en S.Y. Weeda (Oudenbosch)

38 min.   1-0   Tidde Tromp

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (79 min. Roy Speelman), Joshua Wadie;

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Mostava Frederik (75 min. Sergio Calor)

Boekingen:

78 min. Frank de Lange

DHC scoorde vandaag in het eigen stadion slechts één keer. Dit bleek genoeg voor een dik verdiende overwinning tegenover het Limburgse Chevremont. Het krachtsverschil werd hiermee echter veel te mager in doelpunten uitgedrukt. Het betekende in ieder geval dat de groen-zwarten afstand nam van de onderste plekken, die vandaag alle vier verloren. Komende zondag wacht nu de wederom van belang zijnde regio-derby thuis tegen RKAVV.

Trainer/coach Rob de Lange miste de geschorste Melvin Vissers en de geblesseerde Vincent Romeijn. Op een uitstekend bespeelbaar stadionveld, onder een prima zonnetje en een lage maar prima temperatuur, toonde de thuisploeg van begin af aan de bedoelingen. DHC speelde de bal rond en viel constant aan, waar de bezoekers gedurende de gehele eerste helft slechts éénmaal in de buurt van doelman Mark Smith kwamen. Al in de 1e min. bediende Mosta Frederik Romano Denneboom, die zijn schot van net buiten het strafschopgebied gekeerd zag worden door de Limburgse doelman. Nog binnen de 10 min. speelt Tidde Tromp op Jordy Brouwer, die doorgaand in de 16-meter de doelman net op tijd ziet redden. Direct hierna zijn er mogelijkheden voor Romano Denneboom (buitenspel) en Mostava Frederik (onderuit ten koste van een vrije trap), maar de stand blijft vooralsnog 0-0. Na 18 min. haalt Romano Denneboom ineens uit, maar schiet naast. Kort hierna wordt een hoge voorzet van Jeffrey van Roon door een verdediger bij de 2e paal net corner gekopt. Halverwege de 1e helft verovert Joshua Wadie de bal, speelt Romano Denneboom aan, die ineens op Jordy Brouwer speelt, waarna deze de doelman ziet redden. Na exact een half uur draait Romano Denneboom zich op de rand van het strafschopgebied vrij, waarna zijn harde schot door de doelman wordt gestopt. Vijf min. later bedient Tidde Tromp in de 16 meter Romano Denneboom en opnieuw keert de doelman de harde inzet van Denneboom. In de 38e min. is het dan eindelijk wel raak. Romano Denneboom speelt nu op de rand 16 meter Tidde Tromp aan, waarna diens schot nog wel door de Limburgse doelman aangeraakt kan worden, maar niet gestopt: 1-0. Een dik verdiende voorsprong.

Tidde Tromp

Op slag van rust moet DHC de voorsprong vergroten, maar de harde inzet van Mostava Frederik kaatst van onderkant lat op de doellijn en uit het doel, waarna uit de daarop volgende voorzet Frank de Lange naast kopt. De rust komt dan ook met slechts 1-0.

Na de doelwisseling lijkt Tidde Tromp direct de wedstrijd definitief te beslissen. Vanaf rechts gaat hij alleen diagonaal op het doel af, waarna zijn lage schot net gestopt kan worden door de doelman, waar op links de meegekomen en volledig vrijstaande Mostava Frederik een mogelijkheid was geweest. In de volgende minuten haalt een verdediger een hoge voorzet net weg voor Jordy Brouwer en komt vervolgens een lage voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon via een verdediger bij de nagenoeg op de doellijn inkomende Frank de Lange, maar hij tikt de bal net aan de verkeerde kant van de doelpaal naast. In de 57e min. is er een uitval van de bezoekers, maar het schot van 25 meter gaat ruim naast het doel van DHC-doelman Mark Smith. Hierna ziet Romano Denneboom een inzet – na een voorzet van Jeffrey van Roon – geblokkeerd door een verdediger. In de 62e min. gaat Tidde Tromp alleen op de doelman af, maar tikt de bal net iets te ver voor hem uit. In de 78e min. blokkeert een verdediger binnen het strafschopgebied een schot van Frank de Lange met de hand, maar waar de groen-zwarten dan vragen om een strafschop, wuift scheidsrechter Midden dit protest weg en laat doorspelen. DHC blijft aanvallen en blijft op zoek naar de bevrijdende tweede treffer, waar de gasten hier aanvallend niets tegenover stellen. Met nog een kleine 10 min. te gaan ziet invaller Roy Speelman zijn schot geblokkeerd door de doelman en via een verdediger slechts een corner opleveren. Op slag van de 90 min. gaat de eveneens ingevallen Sergio Calor net binnen het strafschopgebied onderuit, waar ook nu scheidsrechter Midden laat doorspelen. In blessuretijd ziet Sergio Calor dan nog een inzet gestopt door de doelman. Kort hierna komt het eindsignaal en blijkt de slechts ene treffer voldoende voor de dik verdiende 3 punten!

FacebookTwitterGoogle+

Oefenwinst bij GDA

Tekst: Dik Schreuders

zondag 15 januari 2017, 14.00 uur, oefenwedstrijd

GDA – DHC    1-2  (0-1)

Scheidsrechter: R. Ditz (Den Haag)

19 min.    0-1  Joey Emmerink

55 min.    0-2  Melvin Vissers

81 min.    1-2

Mark Smith;

Anthony Pique (55 min. Roy Speelman), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie;

Romano Denneboom, Jordy Brouwer (55 min. Sergio Calor), Melvin Vissers

Na de competitieafkeuring in een besneeuwd Limburg, speelde DHC in Den Haag een oefenwedstrijd uit bij 2e klasser GDA.

Joey EmmerinkOp een goed bespeelbaar grasveld in sportpark Madestein begon DHC  zonder de geblesseerde Vincent Romeijn, terwijl in de warming up ook Mostava Frederik – na zijn geblesseerd uitvallen dinsdag jl. tegen Kocatepe – ook niet inzetbaar. DHC was duidelijk de bovenliggende partij. Nadat de Haagse doelman in de 16e min. een vrije trap van Jeffrey van Roon kon stoppen, was het 3 min. later toch 0-1. Een voorzet van Frank de Lange werd door Joey Emmerik (foto) bij de 2e paal afgerond. Na de doelwisseling was het al snel Tidde Tromp die Melvin Vissers alleen voor de Haagse doelman zette, maar Melvin Vissers schoot over. In de 55e min. is het wederom Tidde Tromp die nu Romano Denneboom op rechts vrij speet, waarna diens afgemeten lage voorzet midden voor het doel door Melvin Vissers wordt afgemaakt: 0-2. Hierna wordt Romano Denneboom alleen voor de doelman wegens buitenspel terug gevlagd. Halverwege de 2e helft passt Joey Emmerink op de diepgaande Frank de Lange, die alleen voor de doelman de bal over de doelman, maar op de lat plaatst. Hierna zijn er nog enkele mogelijkheden waar de groen-zwarten verzuimen de score verder op te voeren, terwijl GDA – met oud-DHC-(jeugd)speler Mo Yilmaz – met fysieke middelen DHC-aanvallen onderbreekt. Een 10-tal minuten vor het eind scoort GDA de 1-2, als een speler alleen voor doelman Mark Smith komt. In de slotfase speelt Roy Speelman diep op Sergio Calor, die alleen voor de doelman over schiet.

FacebookTwitterGoogle+

EHC uit afgekeurd, DHC oefent nu bij GDA

Tekst: Dik Schreuders

Afgelast 2Ten gevolge van de sneeuwval in Zuid Limburg is de Hoofdklasse-wedstrijd EHC – DHC op zondag 15 januari 2017 afgekeurd. Deze wedstrijd zal later worden ingehaald.

In plaats daarvan spelen de groen-zwarten zondag een oefenwedstrijd uit bij GDA. De wedstrijd in Den Haag vangt aan om 14.00 uur.

FacebookTwitterGoogle+

DHC gelijk in oefenduel

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 10 januari 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – Kocatepe    3-3  (0-2)

Scheidsrechter: W. Hoonhout (Rijswijk)

9 min.      0-1

18 min.    0-2

57 min.    1-2   Roy Speelman

70 min.    2-2   Sergio Calor

81 min.    2-3

87 min.    3-3   Frank de Lange

Mark Smith (45 min. Nishant Bekaroe);

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (45 min. Roy Speelman), Frank de Lange, Joshua Wadie;

Romano Denneboom (57 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer, Mostava Frederik (20 min. Melvin Vissers)

2017-01-11_08-28-35

Nadat DHC tijdens het trainingskamp afgelopen weekeinde in Eindhoven door sneeuw en ijzel de oefenwedstrijd tegen bvo FC Eindhoven afgekeurd zag worden,

werd nu dinsdagavond thuis geoefend tegen de Rotterdamse zondag 2e klasser Kocatepe. Waar Vincent Romeijn geblesseerd vanaf de zijlijn moest toekijken, zag trainer/coach Rob de Lange in de 1e helft ook Mostava Frederik geblesseerd afhaken. Tijdens de rust kwam daar ook aanvoerder Tidde Tromp nog eens bij. Verder werd doelman Mark Smith vervangen en later ook nog Romano Denneboom.

De gasten toonden zich gretiger, waardoor de groen-zwarten mede door nonchalant verdedigen al binnen een kwartier op een 0-2 achterstand kwam. Na rust scoorden de invallers Roy Speelman en Sergio Calor, waardoor het 2-2 werd. En nadat de gasten een tiental minuten voor het einde op 2-3 kwamen, was het kort voor tijd Frank de Lange die voor 3-3 zorgde.

Richting het weekeinde is het afwachten of de weergoden in Zuid Limburg geen roet in het eten gooien, zodat de uitwedstrijd bij EHC doorgang kan vinden.

FacebookTwitterGoogle+

DHC-selectie op trainingskamp

DHC-selectie op trainingskamp

bal-in-doel-2Een groot deel van de DHC-selectie van DHC 1 en DHC 2 begint het jaar 2017 met een trainingskamp. Een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die zowel voor DHC 1 als voor DHC 2 beter zal moeten verlopen dan de eerste seizoenshelft.

De 25 spelers plus begeleiding vertrekken vrijdagmiddag 6 januari a.s. per bus naar Eindhoven, alwaar men zijn intrek neemt in het Van der Valk-hotel.

Naast de diverse onderlinge gesprekken, zal er vrijdagavond aan de teambuilding worden gewerkt middels een voetbalquiz. Op zaterdagmiddag staat een bezoek aan een kart-centrum op de agenda.

Zaterdag 7 januari om 11.00 uur wordt gespeeld tegen Jupiler League-bvo FC Eindhoven. Zowel FC Eindhoven als DHC moeten het weekeinde daarna alweer uitkomen voor de competitie.

Op zondagochtend 8 januari volgt er dan nog een uitloop-training, alvorens men terug afreist naar Delft, waar men dan om 15.00 uur aanwezig zal zijn bij de Nieuwjaarsreceptie van DHC.

logo_eav

FacebookTwitterGoogle+

Bekerwedstrijd DHC – DRL gecanceld

Tekst: Dik Schreuders

De voor zondagmiddag 18 december a.s. geplande bekerwedstrijd DHC – DRL, aanvang 14.00 uur in het DHC-stadion, is door de KNVB gecanceld.

2016-12-17-07-36-51-1615077208

Zondag 1e klasser DRL liet vrijdagmiddag weten dat men over onvoldoende spelers beschikt om te kunnen spelen. Daarmee heeft de KNVB de wedstrijd uit het programma gehaald. Naar verwachting zal de KNVB de Rotterdammers schuldig verklaren wegens niet opkomen en is DHC daarmee automatisch geplaatst voor de volgende ronde.

Die volgende bekerronde is een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Hellevoetsluis – Strijen. De wedstrijd tussen deze beide zaterdag 2e klassers wordt gespeeld op zaterdag 17 december.  De winnaar van die wedstrijd tussen DHC en de winnaar van Hellevoetsluis – Strijen plaatst zich voor de halve finale van de districtsbeker én plaatst zich voor de voorronde van de KNVB beker betaald voetbal voor komend seizoen.

FacebookTwitterGoogle+

DHC overheerst, maar verliest geflatteerd met 3-0

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 11 december 2016, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 15

DESO – DHC 3-0 (1-0)

Scheidsrechter: R.J.A. Gansner (Zandvoort)

Grensrechters: K.H. Brondijk (Hoogezand) en J.G.P.M. Engbers (Oldenzaal)

13 min. 1-0

63 min. 2-0

87 min. 3-0

Boekingen DHC:

80 min. Melvin Vissers

Opstelling:

Mark Smith;

Anthony Pique, Joshua Wadie, Joey Emmerink (75 min. Dominique Ahanhanzo), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (62 min. Melvin Vissers), Serhat Koksal;

Mostava Frederik, Jordy Brouwer, Romano Denneboom

Na een voorspoedige en nog relatief snelle heenreis (slechts anderhalf uur!) komen de groen-zwarten aan op het complex van DESO in Oss. Het veld is een vrij klein en zacht natuurgrasveld, waar een stevige wind ongehinderd kan waaien, terwijl spelers en toeschouwers in de 2e helft te kampen hebben met een snel invallende duisternis.

2016-12-12-00-04-42-1243305906

Trainer/coach Rob de Lange begint met dezelfde basiself als een week eerder in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gestel. Levi Schipper zit, na zijn afwezigheid door ziekte, vandaag weer op de bank, maar hij is zeker nog niet helemaal hersteld. Melvin Vissers is weer terug van een schorsing en begint aan de kant.

De groen-zwarten beginnen goed aan de wedstrijd en zijn bijna voortdurend op de andere speelhelft te vinden. Met name Mostava Frederik is over de rechterkant een aantal malen erg dreigend. Een schot van aanvoerder Tidde Tromp wordt een prooi voor de keeper van de thuisclub. Na 13 minuten komt DESO voor het eerst in de buurt van het doel van Mark Smith. Een ongelukkig door een DHC-er weg gekopte hoge bal valt op circa 20 meter van het doel voor de voeten van een DESO-speler, die direct uithaalt en de bal in de kruising schiet: 1-0. Enkele minuten later moet DHC-goalie Mark Smith redding brengen op een doelpoging van de thuisclub, maar dat is het wel zo’n beetje van hun kant in de 1e helft. DHC is voortdurend in de aanval, de Ossenaren doen al het mogelijke om de DHC-ers het voetballen onmogelijk te maken. Een goede aanval van Romano Denneboom via Mostava Frederik eindigt bij Jordy Brouwer die onderuit wordt getrokken. Even later gaat Mostava Frederik onderuit in het strafschopgebied. In beide gevallen is scheidsrechter Gansner coulant en hij wuift de protesten van DHC kant weg. Na circa 25 minuten spelen noteren we een mooie combinatie van Jordy Brouwer met Mostava Frederik, waarna de voorzet van Brouwer bij de 2e paal net voorlangs de inkomende Romano Denneboom gaat. Als na een half uur Romano Denneboom wederom ten val wordt gebracht, na een aanval via Frank de Lange en Tidde Tromp, wordt nu wel gefloten voor een vrije trap, te nemen net buiten het strafschopgebied. Jeffrey van Roon schiet deze vrije trap goed in, maar ziet zijn inzet op de binnenkant van de paal eindigen en buiten bereik van de DHC-ers terug stuiten het veld in. Een door Frank de Lange kort daanra genomen vrije trap gaat bij de 2e paal net voor de inkomende Joey Emmerink langs. Ook een actie en doelpoging van Mostava Frederik heeft vervolgens geen succes. Zo komt de rust met een veel sterker DHC, met een verdedigend DESO dat met kunst- en vliegwerk stand houdt, maar met een 1-0 stand voor de thuisclub.

Na de doelwisseling is het wederom DHC dat de overheersende partij is. Het wachten is op de Delftse doelpunten, zo verwachten vriend en vijand. Na een assist van Romano Denneboom wordt een doelpoging van Jordy Brouwer door een Ossenaar ternauwernood geblokkeerd. Een combinatie van Joey Emmerink en Jordy Brouwer brengt Romano Denneboom in kansrijke positie, maar een verdediger ontfutselt hem de bal. Pas na een klein kwartier (57 minuten) moet Mark Smith voor het eerst na de rust handelend optreden. Na 63 minuten komt een wat ongelukkige uittrap van doelman Mark Smith bij linksback Jeffrey van Roon, die de bal slechts met de nodige moeite kan beroeren en weer terug wil spelen naar Smith, maar een inkomende DESO speler zit er tussen en het is volkomen onverwacht, en tegen iedere verhouding in, 2-0 voor de thuisclub. De groen-zwarten hebben dan nog een klein half uur om wat aan de achterstand te doen. We noteren in de daaropvolgende minuten diverse doelpogingen van met name Jordy Brouwer en Romano Denneboom, maar steeds is het de DESO-goalie of een andere Ossenaar die DHC van scoren weet af te houden. Er volgen een aantal vrije trappen voor de groen-zwarten en vrij veel hoekschoppen, maar de bal wil er maar niet in. De resterende tijd wordt steeds korter. En als het bijna geheel donker is, zien we in de slotminuten nog een sporadische aanval van de rood-witte thuisclub, die eindigt met een afstandschot dat in de touwen eindigt: 3-0. Daarmee is de wedstrijd definitief beslist, maar feitelijk was het beslissende moment de voor DHC onfortuinlijke 2-0 na 63 minuten.

De Delftse ploeg vertrekt om 17.15 uur uit Oss voor de terugrit van wederom anderhalf uur naar het sportpark aan de Brasserskade. Stil en teleurgesteld. Hoewel alle aanwezigen het er over eens waren, dat DHC gedurende de gehele wedstrijd de overhand had, en dat 3-0 zeer geflatteerd is, blijven de punten in Oss. Door deze nederlaag zakt DHC – precies halverwege de competitie – van de 10e naar de 12e plaats. Veel te laag, gezien de kwaliteiten die de ploeg heeft. We hopen na de korte winterstop op meer punten in de 2e competitiehelft. Na een trainingsweekend begin januari voor het 1e en 2e elftal, wordt al op 15 januari a.s. de competitie hervat: uit naar EHC in Hoensbroek. Maar eerst speelt DHC volgende week, op 18 december, voor de districtsbeker thuis tegen de Rotterdamse zondag-1e klasser DRL.

FacebookTwitterGoogle+

DHC toont ware gezicht

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 december 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 14

DHC – Gestel         5-2  (4-1)

Scheidsrechter:  J. Akkerman (Den Dolder)

Grensrechters:  M. Danhof (Appingedam) en D. de Haan (Emmeloord)

2 min.      0-1

5 min.      1-1   Jordy Brouwer

8 min.      2-1   Mostava Frederik

17 min.    3-1   Jordy Brouwer

33 min.    4-1   Tidde Tromp (pen.)

65 min.    5-1   Romano Denneboom

73 min.    5-2

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Serhat Koksal (49 min. Vincent Romeijn);

Romano Denneboom (78 min. Dominique Ahanhanzo), Jordy Brouwer, Mostava Frederik

Boekingen:

Geen

images-5Na een start met drie overwinningen in dit Hoofdklasse-seizoen, waarvan de laatste uit bij RKAVV op 4 september jl., bleef DHC in de volgende 10 wedstrijden zonder overwinning. Vandaag, drie maanden later, toont DHC weer haar ware gezicht en zet met een klinkende 5-2 zege Gestel opzij. Een prima eerste helft werd met 4-1 afgesloten, in de tweede helft werden diverse kansen niet benut en werd er nog slechts éénmaal gescoord, alvorens de gasten ook nog een keer tegen scoorden. De 5-2 op het scorebord zorgde voor lachende gezichten bij de groen-zwarten.

Trainer/coach Rob de Lange moest ook deze week de opstelling weer aanpassen. Na zijn gele kaart van vorige week was Melvin Vissers geschorst, terwijl Levi Schipper zich wegens ziekte moest afmelden. Hierdoor startte Anthony Pique vandaag weer als rechtsachter en speelde Joshua Wadie centraal achterin. Aanvoerder Tidde Tromp kwam vandaag weer op zijn vertrouwde positie op het middenveld.

Al in de 2e min. resulteert balverlies in de verdediging en een breed gespeelde bal van de gasten, dat alleen voor doelman Mark Smith het direct 0-1 is. Kort hierna passt Joshua Wadie op Frank de Lange die in de 16-meter alleen voor de doelman komt, maar de doelman kan zijn inzet tot corner verwerken. De corner vanaf links van Frank de Lange komt bij de 1e paal, waar Jordy Brouwer de bal hoog in het doel kopt: 1-1. Drie min. later komt DHC al op een snelle voorsprong. Een verre pass van Tidde Tromp komt bij Mostava Frederik die vanaf rechts een actie maakt en goed doorgaat en de Brabantse doelman met een prima schot kansloos laat: 2-1. Eén min. later gaat Tidde Tromp door in de 16-meter, waar een verdediger de bal met de hand speelt om Tidde Tromp een doortocht te beletten, maar scheidsrechter Akkerman laat doorspelen. Na 17 min. speelt Anthony Pique op Mostava Frederik die op rechts een snelle actie maakt, hetgeen via een verdediger een corner oplevert. De corner van Serhat Koksal komt in 2e instantie terug bij Serhat Koksal, die dan hoog voorgeeft bij de 2e paal, waar Jordy Brouwer inkopt voor zijn 2e doelpunt van de middag – en zijn 10e van deze competitie – en de stand op 3-1 zet. Vervolgens zijn er dan nog wat dreigende acties van Mostava Frederik en schiet na 29 min. Serhat Koksal over. In de 32e min. is er wederom een actie op rechts van Mostava Frederik, die dan wordt aangetikt. Aanvoerder Tidde Tromp schiet van 11 meter de 4-1 binnen. Vijf min. voor de theepauze schiet Tidde Tromp van een meter of 30 over de verraste doelman, maar ook net op het dak van het doel in plaats van er in. De rust komt – na een prima 1e helft van DHC-kant – dan ook met een 4-1 stand.

Direct na rust lijken de bezoekers zich toch niet zonder meer gewonnen te geven. Direct na de aftrap is Serhat Koksal het slachtoffer hiervan en moet na een forse overtreding (slechts geel) met een verwonding aan zijn borst het veld verlaten. Vincent Romeijn is zijn vervanger. Al snel hierna wordt een inzet van Vincent Romeijn op de rand 16 meter met de handen gestopt, waarna de vrije trap van Jeffrey van Roon om de muur wordt gekruld, maar de Gestel-doelman stopt de bal. In de 56e min. kopt Romano Denneboom na een corner voorlangs. In de 58e min. is er opnieuw een forse overtreding van een Gestel-speler, waar nu Mostava Frederik het slachtoffer is. De Gestel-speler moet met rood het veld af, Mostava Frederik kan gelukkig wel doorspelen. Na 62 min. kot Jeffrey van Roon in het strafschopgebied, waarna hij net over schiet. In de 65e min. is er een actie op links van Romano Denneboom, waarna hij prima inschiet en voor de 5-1 zorgt. Vervolgens schiet Tidde Tromp nog een keer net naast en ziet Jeffrey van Roon zijn inzet gestopt door de doelman. In de 73e min. is er een spaarzame snelle uitval van Gestel en alleen voor Mark Smith is het dan 5-2. Kort hierna wordt Romano Denneboom vervangen door Dominique Ahanhanzo , die prima invalt met een aantal goede acties, maar ook hij kan de score niet meer doen veranderen. Vijf min. voor het einde lijkt Mostava Frederik op weg naar een mogelijke score, maar hij wordt dan ten koste van een gele kaart (de 4e voor Gestel, naast eenmaal rood) gestopt, terwijl de vrije trap niets oplevert.

DHC zoekt vervolgens de kleedkamers op, een tevreden thuispubliek dat de kou heeft getrotseerd achterlatend. Volgende week wordt hopelijk uit bij Deso in Oss een vervolg gegeven aan dit positieve resultaat.

FacebookTwitterGoogle+

DHC 1 loot thuiswedstrijd tegen DRL

In het kader van de KNVB Districtsbeker speelt DHC 1 in de 1/8 finale een thuiswedstrijd tegen DRL .

voetbal-6DRL speelt in de 1e klas B op zondag en bezet momenteel een negende plaats. De Rotterdamse Leeuwen mogen echter niet onderschat worden. Zondag in Alphen a/d Rijn zegevierde de ploeg van trainer Driss El Akchaoui over het op de 2e plaats staande Alphense Boys met 1-2. De groenzwarten kunnen bij winst hun imago enigszins oppoetsen na de teleurstellende resultaten in de lopende competitie. Immers, de finalisten en de verliezende halve finalisten van de bekercompetitie in de districten hebben recht op deelname aan de KNVB beker in het volgende seizoen. De zes districtswinnaars nemen deel aan de landelijke finales om de KNVB beker voor amateurs.

De 1/8 finale staat gepland voor het weekend van 17 en 18 december 2016. In onderling overleg kunnen de bekerwedstrijden verplaatst worden naar een doordeweekse avond met een uiterste datum van 20 januari 2017.

Met uitzondering van de districtsfinale worden vanaf het knock-outsysteem de wedstrijden die eindigen in een gelijkspel, beslist door het nemen van strafschoppen.

 

 

FacebookTwitterGoogle+

DHC verliest van hekkesluiter

Tekst: Dik Schreuders

zondag 27 november 2016, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 13

Groene Ster – DHC     1-0  (0-0)

Scheidsrechter:  R. Wassink (hoofddorp)

Grensrechters:  A. Willems (Woerden) en H.E.M. de Reuver (Beneden-Leeuwen)

18 min.      1-0

Mark Smith;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink (81 min. Vincent Romeijn), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Melvin Vissers, Frank de Lange (73 min. Anthony Pique), Serhat Koksal;

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Mostava Frederik (69 min. Dominique Ahanhanzo)

Boekingen:

53 min.   Melvin Vissers

Door de vernieuwde Hoofdklasse-indelingen van de KNVB mocht DHC vandaag voor de tweede keer dit seizoen afreizen naar het verre Zuid-Limburg. Om 10.45 uur reed de bus weg van sportpark Brasserskade, om daar 9 uur later om 19.45 uur terug te keren. En dat met een 1-0 nederlaag tegen hekkesluiter Groene Ster. Hiermee neemt DHC nu de 11e plaats in en staat men nog slechts 1 punt boven de gevaarlijke na-competitie-plekken.

hekkensluiter

 

Joshua Wadie meldde zich zondagmorgen ziek en Anthony Pique mocht vandaag op de bank plaatsnemen. Levi Schipper was hersteld van zijn blessure en startte weer in de basis, evenals Melvin Vissers. Hiermee begon aanvoerder Tidde Tromp vandaag als rechtsachter.

Op het kunstgrasveld in Heerlen is er de eerste minuten aftasten van elkaars krachten en DHC de aanvallende partij is en Groene Ster de verdedigende partij. In de 15e min. kan een Groene Ster-verdediger een inzet van Romano Denneboom wegtrappen. In de 18e min. een afgeslagen aanval van DHC, waarop de Limburgse doelman de bal snel uitspeelt rechts halverwege hun eigen helft en deze direct de bal snel diep speelt. De Limburgse spits blijkt heel snel en gaat alleen op doelman Mark Smith af, om deze met een schot van 16 meter kansloos te laten: 1-0. Ondnaks deze tegenvaller pakt DHC het direct weer op. Een vrije trap van Frank de Lange gaat voorlangs en halverwege de 1e helft vanaf links van 20 meter een vrije trap van Melvin Vissers, die de doelman corner tikt. Uit de corner schiet Serhat Koksal laag in, waar een verdediger de bal net van de lijn kan trappen. In de rebound schiet Romano Denneboom hard in en wederom staat een verdediger net op de doellijn en kan de bal wegtrappen. Gelegenheids-rechtsachter Tidde Tromp kan steeds wer gevaarlijk mee opkomen en vrijkomend steeds aanspeelbaar zijn en de bal voorgeven. Zo gaat een hoge bal van Tidde Tromp in de 28e min. voorlangs, 5 min. later wordt de vorozet door Jordy Boruwer ingekopt, maar fluit scheidsrechter Wasisnk af voor duwen. Twee min. later herhaalt zich dit als na de voorzet van Tidde Tromp bij de 2e paal Mostava Frederik in balbezit komt en ook hij wordt terug gefloten wegens duwen. Kort hierna kan de doelman een hard schot van 25 meter van Jeffrey van Roon net stoppen. In de 40e min. speelt Romano Denneboom op Tidde Tromp die het strafschopgebied ingaat en onderuit wordt gelopen. Scheidsrechter Wassink laat doorspelen, waar ook mensen van de thuisclub van mening waren dat men daarmee goed weg komt. Drie minuten later een combinatie tussen Tidde Tromp en Romano Denneboom, waar  Tidde Tromp dan binnen het strafschopgebied doorgaat en hoog en hard inschiet. De bal spat op de lat uiteen, in plaats van de verdiende gelijkmaker. In de slotfase schiet Melvin Vissers nog over en kot Joey Emmerink over.

Na de pauze ziet het beperkt aanwezige publiek een onveranderd aanvallend DHC en een thuisploeg die zich vooral ophoudt rondom de eigen 16 meter, loerend op een spaarzame snelle counter. Snel na rust schiet Serhat Koksal een vrije trap net over. In de 55 min. speelt Tidde Tromp op Mostava Frederik die het strafschopgebied ingaat, meer dan en corner levert het niet op. Halverwege de 2e helft schiet de thuisclub bij een snelle uitval eenmaal over en eenmaal naast het doel van Mark Smith. Coach Rob de Lange probeert met een aantal wissels nog meer aanvallende druk te zetten. Zo gaan Jordy Brouwer en Romano Denneboom dicht bijeen in het centrum van de aanval spelen, waarbij ook de vleugels bezet blijven. De thuisclub kan zich echter blijven beperken tot verdedigen en doet dit ook met het nodige tijdrekken. In de 77e min. is er weer een snelle uitval en treedt Mark Smith goed op, door de inzet corner te tikken. Na 79 min. een hoge voorzet van invaller Dominique Ahanhanzo, die door Jordy Brouwer bij de 2e paal wordt ingekopt, maar helaas voor de groen-zwarten net over. Verder dan een mogelijkheid via een combinatie binnen het strafschopgebied van Romano Denneboom en Jordy Brouwer en een schot van invaller Vincent Romeijn kort voor tijd, komt DHC niet.

Teleurgesteld keert DHC terug naar Delft via een lange en stille busreis. Voor de winterstop resteren nu nog 2 competitiewedstrijden, achtereenvolgens thuis tegen Gestel en uit tegen Deso.

FacebookTwitterGoogle+

DHC via strafschoppen door naar volgende ronde

Tekst: Wicher Schreuders

donderdag 17 november 2016, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 2 (3e ronde)

DHC – Deltasport 2-2 (0-0) – DHC wint na strafschoppen

Scheidsrechter: Mourabit (Gouda)

49 min. 0-1

52 min. 0-2

72 min. 1-2 Jeffrey van Roon (pen.)

77 min. 2-2 Roy Speelman

Strafschoppenserie

1-0 Romano Denneboom; 1-1

2-1 Roy Speelman; 2-2

3-2 Melvin Vissers; 3-2 (Deltasport mist)

4-2 Frank de Lange; 4-3

5-3 Joey Emmerink

Gele kaarten DHC: geen

Opstelling:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joshua Wadie, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (74 min. Romano Denneboom);

Melvin Vissers, Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Sergio Calor (58 min. Dominique Ahanhanzo), Jordy Brouwer (66 min. Roy Speelman), Mostava Frederik

SALVADOR, 05-07-2014, WK2014 , World Cup 2014 , Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilie. Fonta Nova Stadion, Kwartfinale Nederland - Costa Rica 0-0. Nederland wint na strafschoppen. Tim Krul gaat nu al de geschiedenisboeken in als de keeper die speciaal werd ingebracht om de penalty's te stoppen. Hier stopt hij de eerste penalty.

In een voortdurend neervallende regen speelt DHC donderdagavond aan de Brasserskade een bekerwedstrijd tegen het Vlaardingse Deltasport, een middenmoter in de zaterdag-1e klasse. Bij de groen-zwarten ontbreken Levi Schipper, Tidde Tromp en Serhat Koksal, terwijl Romano Denneboom op de bank begint. Deze keer beginnen Melvin Vissers, Vincent Romeijn en Sergio Calor in de basiself.

DHC start goed en is in de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij. Pogingen van onder meer Frank de Lange en Jeffrey van Roon worden gekeerd door de Vlaardingse doelman. Na ongeveer een half uur spelen wordt de bal maar liefst driemaal achtereen ternauwernood op de doellijn gestopt, dit na een indraaiende hoekschop vanaf links door Frank de Lange en direct daarna tweemaal in de daaropvolgende scrimmage. Met 0-0 komt de rust en daarmee mag Deltasport zeer tevreden zijn.

Direct na de doelwisseling laat de thuisploeg zich overrompelen door een plotseling aanvallend Deltasport, dat in enkele minuten tijd maar liefst tweemaal weet te scoren. Het 1e doelpunt ontstaat doordat alle DHC-ers blijven staan voor vermeend buitenspel van twee Vlaardingers, maar ook zij blijven stil staan terwijl een opkomende Deltasport speler hier slim gebruik van maakt en onverwachts alleen voor DHC-doelman Mark Smith opduikt: 0-1. Kort hierna soleert een Vlaardinger aan de linkerkant het strafschopgebied in en hij schiet van dichtbij raak: 0-2 na 52 minuten. Bij de groen-zwarten komen Dominique Ahanhanzo en Roy Speelman in het veld voor respectievelijk Sergio Calor en Jordy Brouwer. Nadat eerst een kennelijke overtreding op Mostava Frederik in het stafschopgebied ongestraft blijft, kan scheidsrechter Mourabit (Gouda) na 72 minuten niet anders dan naar de stip wijzen als Frederik andermaal binnen de beruchte lijnen ten val wordt gebracht. De penalty wordt door Jeffrey van Roon onberispelijk ingeschoten, maar hij raakt hierbij wel geblesseerd en moet direct worden vervangen door Romano Denneboom. De thuisploeg heeft vervolgens nog iets meer dan een kwartier om de volgende bekerronde te bereiken. Na 77 minuten is het DHC-doelman Mark Smith die in een 1-tegen-1 situatie na een Vlaardingse counter de groen-zwarten uitstekend in de wedstrijd houdt. Direct daarna wordt een doelpoging van Mostava Frederik door de Vlaardingse doelman gekeerd, maar de terugspringende bal wordt door Roy Speelman op onnavolgbare wijze tot doelpunt gepromoveerd: 2-2. In de slotminuut wordt een overtreding op Romano Denneboom op ongeveer 25 meter van het doel bestraft met een vrije trap, die door Melvin Vissers wordt genomen en door de Vlaardingse sluitpost wordt gekeerd.

Daarmee moet de beslissing worden verkregen via strafschoppen. Alle vijf DHC-ers (Romano Denneboom, Roy Speelman, Melvin Vissers, Frank de Lange en Joey Emmerink) schieten hun penalty onhoudbaar in. Aan Vlaardingse kant wordt hun 3e penalty op de lat geschoten, waardoor zij de 5e penalty niet meer hoeven te nemen. DHC bekert verder.

FacebookTwitterGoogle+

Opnieuw is 2-0 voorsprong niet genoeg 

Tekst: Dik Schreuders

zondag 13 november 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 12

DHC – DOSKO  2-2 (1-0)

2016-11-14-09-31-06-1412410547

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door: Schippersbedrijf P. van Bergen

 

 

Scheidsrechter: E.P.W. Thijs (Eindhoven)

Grensrechters: J.M.W.L. Weigergangs (Oss) en J. van Nijnatten (Dongen)

43 min.    1-0   Jordy Brouwer

49 min.    2-0   Jordy Brouwer

83 min.    2-1

87 min.    2-2

Mark Smith;

Anthony Pique (2e aanv.), Joshua Wadie, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (54 min. Melvin Vissers), Frank de Lange, Serhat Koksal;

Mostava Frederik, Jordy Brouwer, Romano Denneboom (76 min. Sergio Calor)

Boekingen:

26 min. Serhat Koksal

73 min. Mostava Frederik

83 min. Mark Smith

De geschiedenis herhaalde zich. Werd twee weken geleden een 2-0 voorsprong tegen Vlissingen weggegeven en werd geëindigd op 2-2, vandaag tegen het laaggeplaatste DOSKO herhaalde dit zich. Kort voor en kort na rust zorgde Jordy Brouwer voor de 2-0. In de laatste 7 min. konden de gasten terugkomen. En daarmee dus wederom geen overwinning voor het team van Rob de Lange.

Gestart werd met dezelfde basisopstelling als vorige week, waarbij Levi Schipper (blessure) en Ferrani Florencia dus wederom ontbreken. DOSKO blijkt naar Delft gekomen te zijn met een zeer verdedigende instelling, compact en met veel mensen achterin. Ondanks dat DHC hierdoor heel weinig ruimte krijgt, lukt het toch de nodige kansen te creëren. Al in de 3e min. speelt Romano Denneboom op de diepgaande Tidde Tromp, die vanaf 11 meter de bal ontvangt en inschiet. Zijn schot wordt gestopt door de doelman, in de rebound ziet Tidde Tromp zijn schot afgeketst op het lichaam van een terugkomende verdediger. Kort hierna schiet Jordy Brouwer een vrije trap van 25 meter over. Na 8 min. geeft Romano Denneboom op links de bal mee aan Jeffrey van Roon, die vanaf de achterlijn laag voorgeeft, waarna bij de 2e paal Mostava Frederik net naast schiet. Na 20 min. schiet opnieuw Mostava Frederik naast, één minuut later kopt Jordy Brouwer op Tidde Tromp binnen de 16 meter, waarna deze van dichtbij naast schiet. Halverwege de 1e helft schiet Romans Denneboom over. Vlak hierna is er vanaf links een hoge voorzet van Jeffrey van Roon, waarop Mostava Frederik bij de 2e paal over schiet. Twee minuten later is het de DOSKO-doelman die een schot van Jeffrey van Roon stopt. Hierna is het wederom dezelfde doelman die ingrijpt bij een inzet van Anthoy Pique, na een combinatie met Mostava Frederik. Hierna wordt Romano Deneboom net buiten het strafschopgebied ten koste van een vrije trap gestopt, waar Jeffrey van Roon de vrije trap dan over schiet. Kort hierna wordt Jordy Brouwer gestopt op de rand 16 meter, nu schiet Serhat Koksal de vrije trap over. Toch komt DHC nog voor rust op de dik verdiende voorsprong. Frank de Lange verovert de bal, speelt diep op Jordy Brouwer, die alleen op het doel afgaand de doelman kansloos laat: 1-0.

Direct na de theepauze lijkt DHC de wedstrijd te beslissen. Een één-twee-combinatie aan de rechterkant tussen Anthony Pique en Jordy Brouwer, resulteert er in dat laatstgenoemde het strafschopgebied ingaat en prima inschiet: 2-0. Kort hierna moet aanvoerder Tidde Tromp wegens (opnieuw) een schouderblessure het veld verlaten en richting ziekenhuis. Tidde Tromp wordt vervangen door Melvin Vissers. Het spelbeeld verandert niet. Met nog 20 min. te gaan gaat Romano Denneboom alleen door, na een pass van Mostava Frederik. Romano Denneboom gaat het strafschopgebied in, wordt door een terugkomende verdediger van achteren aangetikt, struikelt half, maar schiet toch in, waarna de doelman de bal tot corner verwerkt. Kort hierna een prima aanval via Jeffrey van Roon, Jordy Brouwer en Romano Denneboom, waar een verdediger in het strafschopgebied de bal net corner kan trappen.  Met nog een kwartier te gaan, schiet Melvin Vissers na een goede actie over. Eén minuut later legt Mostava Frederik vanuit het strafschopgebied terug op Serhat Koksal, die over schiet. Na 81 min. speelt Melvin Vissers op rechts op Mostava Frederik, die prima doorgaat, waar de net ingevallen Sergio Calor in het midden uitstekend meeloopt en vrij op de 11 meter komt. Een verdediger kan de bal net voordat de voorzet komt, blokkeren tot corner. In plaats van het beslissende 3e doelpunt voor de thuisploeg, is het in de tegenaanval dan volkomen onverwachts en tegen elke verhouding met 2-1 weer spannend. Na een overtreding op het middenveld tegen Mostava Frederik laat scheidsrechter Thijs doorspelen en schiet één van de rood-gelen van afstand in. Nog lijkt er niets aan de hand voor DHC, maar 3 min. later kan een DOSKO-speler over hun linkerkant doorlopen en voorgeven, waarna het van dichtbij plots 2-2 is. DHC gaat opnieuw in de aanval, waar een schot van Melvin Vissers door een verdediger wordt geblokt en Sergio Calor in het strafschopgebied nog Mostava Frederik kan bereiken, maar ook dat levert geen succes op.

Als je zelf niet scoort, dan kun je nog zoveel beter zijn dan een verdedigend en matig DOSKO, maar is het eindresultaat uiteindelijk toch – tegen de verhouding – een 2-2 gelijkspel. De laatste overwinning van de groen-zwarten was op 4 september jl. in de 3e wedstrijd van deze competitie, uit bij RKAVV. Inmiddels is men nu al 9 competitie-wedstijden zonder overwinning.

Over 2 weken wordt de competitie vervolgd met de verre uitwedstrijd in Zuid-Limburg bij Groene Ster.

FacebookTwitterGoogle+

DHC al binnen vier minuten verslagen

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 6 november 2016, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 11

Nuenen – DHC 3-0 (2-0)

Scheidsrechter: V.S. Ris (Groningen)

Grensrechters: H.J. van Boxtel (Tilburg) en D.G.M. Winkel (Groesbeek)

1 min. 1-0

4 min. 2-0

79 min. 3-0

Boekingen DHC:

43 min. Tidde Tromp

84 min. Anthony Pique

Opstelling:

Mark Smith;

Anthony Pique, Joshua Wadie, Joey Emmerink (45 min. Melvin Vissers), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv), Frank de Lange (81 min. Sergio Calor), Serhat Koksal (65 min. Dominique Ahanhanzo);

Mostava Frederik, Jordy Brouwer, Romano Denneboom

images-5Na een andermaal lange busrit, hoewel uiteraard niet zo ver als naar onze tegenstanders in Zuid-Limburg, komen de groen-zwarten aan op het prachtige complex van Nuenen. Deze tegenstander werd afgelopen seizoen kampioen in de 1e klasse en staat nu op de 2e plaats, dus een makkelijke middag zal het niet worden. Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag weer beschikken over Tidde Tromp (in de basis) en Melvin Vissers (begint op de bank), maar Levi Schipper is vanwege een blessure nog niet inzetbaar. Ferrani Florencia, vorige week nog basisspeler, blijkt afwezig. De enige verandering in de basiself ten opzichte van de voorgaande wedstrijd is daarmee dat Tidde Tromp op de plek van Ferrani Florencia begint. Vincent Romeijn en Roy Speelman waren vorige week nog invallers, maar zij spelen vandaag in het 2e elftal.

Nog voordat de meeste toeschouwers goed en wel zitten, is de wedstrijd al beslist en is DHC al verslagen.

Vanaf de aftrap gaat DHC in de aanval en is in balbezit op de andere helft. Bij het eerste balverlies gaat de bal direct diep op onze helft, waar Joey Emmerink de bal op pikt en naar doelman Mark Smith terug wil spelen, maar hij speelt helaas de bal te zacht en een snelle Nuenen speler pikt de bal op en scoort eenvoudig langs de uitlopen Smith in de verre hoek: 1-0. Als de groen-zwarten de aftrap hebben genomen, gaan ze wederom in de aanval, maar als dan Nuenen de bal over neemt en in de aanval gaat over onze rechterkant draait een Nuenen speler naar binnen en vanaf de punt van het strafschopgebied schiet hij de bal keihard en onhoudbaar in de verste kruising: 2-0. Daarmee is na iets meer dan 4 minuten de wedstrijd eigenlijk al beslist. DHC kijkt tegen een hopeloze achterstand aan en is zwaar aangeslagen. Nuenen kruipt vervolgens terug op de eigen helft, laat DHC komen en probeert via counters de score verder uit te bouwen. Zij hoeven niet meer, DHC wel. Na een combinatie met Serhat Koksal strandt Tidde Tromp op de Nuenense doelman, een vrije trap van Serhat Koksal en even later een schot van dezelfde Koksal worden een prooi voor de keeper van de thuisclub. Een goed genomen vrije trap van Frank de Lange wordt door Romano Denneboom ingekopt maar komt in handen van dezelfde doelman. Halverwege de 1e helft is DHC dicht bij een tegendoelpunt als een inzet van Jordy Brouwer op de paal belandt en terug het veld in springt maar door de gehinderde Mostava Frederik niet opnieuw kan worden ingeschoten. We noteren onder meer een goede passeeractie over de linkerkant van Frederik, een voorzet vanaf links van Serhat Koksal die voor het doel net wordt gemist door de inkomende Frank de Lange en een doelpoging van Romano Denneboom die net voorlangs het doel gaat. Na 38 minuten zien we dan pas weer een serieuze doelpoging van de thuisclub, maar de uitlopende DHC goalie Mark Smith redt voor de inkomende Nuenense speler. Het is en blijft vooralsnog 2-0 en dat is dus de ruststand.

In de rust haalt trainer/coach Rob de Lange verdediger Joey Emmerink van het veld. Voor hem in de plaats komt Melvin Vissers, die op het middenveld gaat spelen, de andere middenvelders duiken steeds meer op in de voorste linie, terwijl de drie resterende DHC verdedigers het moeten kunnen redden tegen de slechts twee Nuenense voorwaartsen. We zien nu een aantal doelpogingen via Frank de Lange, en Romano Denneboom, maar zonder succes. Na 65 minuten vervangt trainer/coach Rob de Lange middenvelder Serhat Koksal door aanvaller Dominique Ahanhanzo (normaal gesproken uitkomend in het 2e elftal) om daarmee nog meer naar voren te gaan spelen. Een voorzet vanaf rechts door Melvin Vissers wordt door Romano Denneboom op het doel gekopt en door de Nuenense doelman grabbelend gekeerd, terwijl de daaruit volgende inzet van Vissers via de keeper ternauwernood net over of via de lat tot hoekschop wordt verwerkt. Melvin Vissers speelt de bal diep op Mostava Frederik, maar als hij het strafschopgebied ingaat brengt de keeper van Nuenen redding. Door het steeds meer en steeds verder aandringende DHC ontstaat er voor de thuisclub uiteraard ruimte om via counters te scoren, maar vooralsnog blijven de weinige DHC verdedigers overeind. Ongeveer 10 minuten voor tijd lijdt Jeffrey van Roon ongelukkig balverlies en een Nuenense speler kan alleen voor DHC goalie Mark Smith scoren: 3-0. Maar ja, de wedstrijd was eigenlijk na 4 minuten al beslist, maar nu helemaal. Aanvaller Sergio Calor komt kort hierna nog in het veld voor Frank de Lange, maar de wedstrijd is al lang gespeeld. Als na precies 90 minuten en 3 seconden Romano Denneboom diepgaand in volledige vrijheid op het Nuenense doel af kan gaan en de 3-1 kan gaan scoren, fluit scheidsrechter Ris voor het einde van de wedstrijd. Drie seconden blessuretijd was kennelijk voldoende voor hem. Jammer voor Denneboom, jammer voor de groen-zwarten, dat zelfs een enkele tegentreffer hen kennelijk niet werd gegund.

De mensen van de thuisclub waren vooraf angstig voor de Delftse ploeg, wetende dat DHC vorig seizoen ternauwernood promotie naar de 3e divisie miste in een tweestrijd met Be Quick, alsmede ook wetende dat DHC het huidige seizoen is begonnen met 9 punten uit de eerste drie wedstrijden en toen bovenaan stond. Vervolgens wist men niet wat men zag in de beginminuten van deze wedstrijd, de Delftenaren waren kennelijk nog niet helemaal wakker dan wel nog niet bij de les. Immers, 2-0 na 4 minuten maakte het voor de Brabantse thuisclub wel heel eenvoudig: achterover leunend, wachtend op de counter, werd de zege binnen gehaald. Dat DHC grotendeels in balbezit was en ook nog eens meestentijds op de andere helft speelde, dat deed er niet toe. En toen het uiteindelijk kort voor tijd ook nog 3-0 werd, vierde de thuisclub de overwinning. DHC moest – met lege handen – nog weer bijna 2 uur terug in de bus. Die rit duurde lang. We hopen dat er na 3 zeges bij de competitiestart en daarna 4 gelijke spelen en 4 nederlagen – ofwel 9 uit 3 en daarna 4 uit 8 – volgende week eindelijk weer een overwinning kan worden bijgeschreven. Het wordt wel weer eens tijd. De laatste competitiezege dateert al weer van begin september.

FacebookTwitterGoogle+

DHC geeft zeker lijkende winst uit handen

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 30 oktober 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 10

DHC – Vlissingen 2-2 (2-0)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door: Top10ParfumS.nl

Scheidsrechter: J.P. Peeters (Voorburg)

Grensrechters: B.A.C. Smets (Eindhoven) en S.F. Bosscha (Leeuwarden)

31 min. 1-0 Romano Denneboom

44 min. 2-0 Mostava Frederik

55 min. 2-1

79 min. 2-2 (penalty)

Boekingen DHC:

79 min. Mark Smith

Opstelling:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Ferrani Florencia (82 min. Roy Speelman), Frank de Lange (85 min. Vincent Romeijn), Serhat Koksal;

Mostava Frederik (69 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer, Romano Denneboom

Trainer/coach Rob de Lange moet het in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Vlissingen noodgedwongen doen zonder Levi Schipper, Tidde Tromp (beiden geblesseerd) en Melvin Vissers (geschorst). Ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd, twee weken geleden uit bij Halsteren, spelen daarom nu Joshua Wasdie, Ferrani Florencia en Frank de Lange in de basis. Voorin begint voorts Mostava Frederik in plaats van Sergio Calor.

De groen-zwarten komen goed uit de startblokken. In de beginfase zien we enkele doelpogingen van de thuisclub: uit een voorzet van Frank de Lange kopt Jordy Brouwer over het doel, terwijl kort daarna een door Serhat Koksal vanaf circa 30 meter genomen vrije trap een prooi wordt voor de Vlissingse doelman. Een verre pass van Joey Emmerink, na 20 minuten, brengt Frank de Lange op de rand van het strafschopgebied, maar zijn goede schot wordt door de Zeeuwse keeper tot corner verwerkt. Een kort daarna door Jeffrey van Roon genomen vrije trap vanaf wederom ongeveer 30 meter eindigt in de Vlissingse muur. De groen-zwarten zijn sterker dan de gasten en hebben een duidelijk veldoverwicht. Dit wordt pas na 31 minuten op het fraaie nieuwe scorebord tot uiting gebracht: een wederom goede dieptepass van Joey Emmerink brengt op de rand van het strafschopgebied de bal bij Romano Denneboom, die het duel van een tegenstander wint, alleen voor de doelman komt en beheerst in de verste hoek scoort: 1-0. In de laatste tien minuten voor de rust zien we een mogelijkheid voor Mostava Frederik. Even later noteren we een ingooi van Jeffrey van Roon, die door Romano Denneboom wordt doorgekopt, waarna Jordy Brouwer’s inzet door een Vlissinger wordt gekeerd. Kort voor rust kopt Jordy Brouwer een bal goed door op de diepgaande Mostava Frederik die alleen voor de Vlissingse goalie komt en keurig de 2-0 laat aantekenen. Dat is net voor het rustsignaal van arbiter Peeters. In de rust is men het over eens: DHC verdient de 2-0 voorsprong zeer, de winst lijkt al zo goed als zeker binnen. Slechts een enkeling is er nog niet gerust op.

Na de doelwisseling zijn de Vlissingers fanatieker dan voor de rust, terwijl de groen-zwarten het daarentegen kalmer aan lijken te doen. Na 55 minuten is het dan toch onverwacht 2-1 als een schot van een van de Vlissingse spelers door DHC verdediger Jeffrey van Roon lichtjes wordt geraakt en van richting verandert, waardoor doelman Mark Smith kansloos is. Daarmee is de spanning terug in de wedstrijd. Toch krijgt de thuisclub nog voldoende kansen om de marge weer uit te bouwen. Een fraaie aanval, na 62 minuten, via Ferrani Florencia, Mostava Frederik en Frank de Lange eindigt in een goed schot van Mostava Frederik dat naast het doel gaat. Kort daarna brengt DHC goalie Mark Smith redding op een inzet van Zeeuwse kant. Direct daarna, na 67 minuten, is het weer DHC dat gevaarlijk is als Mostava Frederik de bal uitstekend op Romano Denneboom speelt, die het strafschopgebied binnen snelt maar vrij voor de doelman is het toch de Vlissingse goalie die ternauwernood een 3e Delftse treffer kan voorkomen. Dit was de beste kans op de 3-1 en waarschijnlijk dan beslissende treffer. Een kleine 10 minuten later is het na een voorzet van Serhat Koksal Joey Emmerink die de bal bij de 2e paal net naast het doel werkt. En als je dan als thuisclub niet scoort, blijft de tegenstander jagen op de gelijkmaker die dikwijls dan nog valt ook. Na 78 minuten kent arbiter Peeters schuin voor het door DHC verdedigde strafschopgebied een vrije trap toe aan Vlissingen, dat deze heel slim en snel neemt waardoor de groen-zwarten worden verrast. Via onze linkerkant komt de bal voor het doel en vervolgens via de onderkant van de lat weer terug het veld in, de assistent-grensrechter heeft dan al gevlagd en scheidsrechter Peeters fluit, waarna hij met zijn assistent in gesprek gaat. Verolgens kent hij een penalty toe aan de gasten en krijgt DHC doelman Mark Smith een gele kaart. De strafschop wordt raak geschoten, waarmee het na 79 minuten 2-2 is. Vlissingen krijgt in de slotminuten nog een schietkans, maar die bal gaat naast het doel. Met deze 2-2 gelijke stand komt het eindsignaal.

Er wordt nog lang nagepraat over hetgeen er nu gebeurde bij die penalty die tot de 2-2 leidde. Volgens een aantal omstanders was er sprake van buitenspel en zou de betreffende assistent-scheidsrechter daarvoor hebben gevlagd. Volgens de Vlissingers was de bal vanaf de onderkant van de lat achter de doellijn gekomen en was het daarmee dus al 2-2 en was die penalty overbodig. Het arbitrale trio verklaarde dat de bal vanaf de onderkant van de lat voor de doellijn was gekomen, dus zij hadden geen doelpunt geconstateerd, maar kwam DHC keeper Mark Smith vervolgens ruw in op een Vlissingse speler, die hij dan weliswaar niet raakte maar hij had kennelijk wel die intentie door er te wild in te gaan en vandaar geel voor de groen-zwarte doelman, een penalty en 2-2. De langdurige discussies over die 2-2 waren echter allemaal overbodig want de wedstrijd was al lang afgelopen, het was 2-2 en het bleef 2-2. De 1e helft was DHC duidelijk de veruit betere ploeg, die terecht bij rust met 2-0 voor stond, maar die een zeker lijkende winst in de 2e helft uit handen gaf aan Vlissingen dat toen de betere was. En zo bezien was de puntendeling terecht.

FacebookTwitterGoogle+

Bekerwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 25 oktober 2016, 20.00 uur, 1e bekerwedstrijd

DHC – Piershil        4-2   (1-0)

Scheidsrechter:  L. Wagner (Den Haag)

27 min.    1-0  Tidde Tromp (pen.)

49 min.    2-0  Jordy Brouwer

50 min.    2-1

53 min.    2-2

65 min.    3-2  e.d.

86 min.    4-2  Mostava Frederik

Mark Smith;

Anthony Pique (3e aanv.), Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (68 min. Vincent Romeijn), Frank de Lange, Serhat Koksal;

Romano Denneboom (2e aanv.) (72 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer (84 min. Roy Speelman), Mostava Frederik

Op een prima voetbalavond gaat DHC door in de beker via een 4-2 overwinning op zaterdag 2e klasser Piershil. DHC laat zich na de 2-0 voorsprong kort na rust tweemaal verrassen, maar stelt dan toch weer orde op zaken.

DHC treedt aan zonder Ferrani Florencia, Levi Schipper en Melvin Vissers. Deze keer starten Mostava Frederik, Frank de Lange en Joshua Wadie. In de 7e min. ziet Joey Emmerink zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Na een kwartiertje  krijgt DHC een groot overwicht, maar creëert men zichzelf te weinig kansen.  Nadat een schot van Mostave Frederik halverwege de 1e helft over gaat, scoren de groen-zwarten kort daarna de 1-0. Vervolgens wordt Frank de Lange in de 16 meter onderuit gehaald en kan scheidsrechter Louis Wagner niet anders doen dan naar de stip wijzen. Aanvoerder Tidde Tromp scoort van 11 meter.

Kort na rust speelt Serhat Koksal vanaf rechts op Mostava Frederik, die met het hoofd Jordy Brouwer op maat bedient: 2-0. Direct vanaf de aftrap een verre bal van de gasten en de hele DHC-verdediging wordt verrast en het is 2-1. Drie minuten later is het weer raak, als een lage voorzet van dichtbij achter doelman Mark Smith wordt geschoten en de 2-2 op het scorebord komt.  Vervolgens ziet het publiek alleen de groen-zwarten  in de aanval. Frank de Lange schiet een vrije trap van net buiten het strafschopgebied hard in de muur, waarna in de rebound de inzet van Serhat Koksal wederom door een verdediger wordt geblokt. Na 65 min. komt DHC op een 3-2 voorsprong, als een Piershil-verdediger de bal wegkoppend langs zijn eigen doelman in het doel kopt. DHC ziet dan Tidde Tromp geblesseerd uitvallen, waarna Frank de Lange op de doelman stuit en Anthony Pique een laag diagonaal schot net langs het doel ziet gaan. Kort voor het eindsignaal is er dan een hard en onhoudbaar ingeschoten bal van Mostava Frederik, waardoor de eindstand op 4-2 komt. Zondag wacht Vlissingen.

FacebookTwitterGoogle+

DHC en Velo eindigen op 3-3

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 18 oktober 2016, 20.15 uur, oefenwedstrijd

DHC – Velo   3-3  (2-2)

Scheidsrechter: S. Taal (Den Haag)

9 min.    1-0   Roy Speelman

23 min.  1-1

32 min.  2-1   Roy Speelman

36 min.  2-2

51 min.  2-3

59 min.  3-3  Sergio Calor

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Melvin Vissers, Frank de Lange, Vincent Romeijn (52 min. Sergio Calor);

Sergio Calor (45 min. Dominique Ahanhanzo), Roy Speelman, Mostava Frederik

DHC oefende – met het oog op het komende vrije weekeinde – op de dinsdagavond thuis tegen 1e klasser Velo. Bij de groen-zwarten ontbraken maar liefst 6 spelers: Jordy Brouwer, Romano Denneboom, Ferrani Florencia, Serhat Koksal, Tidde Tromp en Joshua Wadie. Hierdoor startten deze keer Frank de Lange, Mostava Frederik, Vincent Romeijn en Roy Speelman in de basis.

Het werd een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams. Al na 9 min. scoorde Roy Speelman alleen doorgaand vanaf 16 meter met een schot de 1-0. Nadat de Westlanders halverwege de 1e helft gelijkmaakten, kwam DHC opnieuw op voorsprong. In de 32e min. was het opnieuw Roy Speelman – afgelopen zomer overgekomen uit de DHC-jeugd en dus 1e jaars senior – die met een schot voor de 2-1 zorgde. Kort daarop werd het echter volkomen vrijstaand 2-2. Vlak na de hervatting kwamen de gasten via een direct ingeschoten vrije trap op een 2-3 voorsprong. Het was na bijna een kwartier in de 2e helft tenslotte Sergio Calor die voor de 3-3 eindstand op het scorebord zorgde.

Komend weekeinde is het team van Rob de Lange vrij, waarna men dinsdag 25 oktober a.s. om 20.00 uur thuis voor de beker aantreedt tegen zaterdag-2e klasser Piershil.

FacebookTwitterGoogle+

DHC oefent tegen Velo

Dinsdagavond 18 oktober a.s. oefent DHC in het eigen stadion aan de Brasserskade. Tegenstander is zondag 1e klasser Velo uit Wateringen. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.

 

 

FacebookTwitterGoogle+

Eén punt mee terug uit Halsteren

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 16 oktober 2016, 14,30 uur, competitiewedstrijd nr 9

Halsteren – DHC      1-1  (1-0)

Scheidsrechter:   R.C.P. vd Werff (Drunen)

Grensrechters: B.B.G. ten Berge (Almelo) en J.J.H. Geurts (Nederweert)

19 min.      1-0

67 min.      1-1    Romano Denneboom

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Melvin Vissers, Serhat Koksal;

Sergio Calor (71 min. Mostava Frederik), Jordy Brouwer, Romano Denneboom (79 min. Ferrani Florencia)

Boekingen:

30 min.       Melvin Vissers

74 min.       2e geel en dus rood Melvin Vissers

90+2 min.  Tidde Tromp

DHC herstelde zich uit in Halsteren half voor de 0-1 thuisnederlaag van vorige week tegen OSS’20. Waar DHC duidelijk de bovenliggende partij was gedurende drie kwart van de wedstrijd, is er ondanks het ene punt mee terug naar Delft, feitelijk sprake van het laten liggen van 2 punten.

Trainer/coach Rob de Lange heeft na de laatste 5 wedstrijden met slechts 2 punten de opstelling ook vandaag gewijzigd ten opzichte van vorige week. Joshua Wadie is als rechtsachter vervangen door Anthony Pique, Melvin Vissers start in plaats van Ferrani Florencia als midden-mid en in plaats van Mostava Frederik start vandaag Sergio Calor in de basis rechts voorin, waardoor Romano Denneboom weer op links start in plaats van op rechts.

Een warme nazomermiddag en een zonnetje, wordt gespeeld op een klein en ouderwets grasveld, in een mooie bosachtige omgeving. Het begin is voor de thuisclub, zonder dat er kansen zijn. In de 17e min. is er een vrije trap vanaf rechts van Serhat Koksal, die hij hoog voorbrengt, waar een verdediger er voor zorgt dat Jordy Brouwer net niet bereikt kan worden. In de 19e min. is er op de rand van het strafschopgebied een overtreding, waarvoor scheidsrechter Van der Werff een vrije trap toekent aan de thuisploeg. Vanaf 16 meter wordt de bal vervolgens keihard door de muur en onhoudbaar achter doelman Mark Smith ingeschoten: 1-0.  Hierna komt DHC direct veel beter in de wedstrijd en is men de bovenliggende partij. Vier minuten na de openingstreffer is er een uitstekende aanval van Melvin Vissers op Romano Denneboom, door op Tidde Tromp, die dan wederom Melvin Vissers aanspeelt, waarna deze vanaf links van dicht bij de achterlijn in het zijnet schiet. Eén min. later verovert Tidde tromp de bal halverwege de Halsteren-helft, speelt Romano Denneboom aan in het strafschopgebied, die teruglegt, waarna Melvin Vissers van 18 meter naast schiet. Vervolgens is er een actie van Sergio Calor die het strafschopgebied ingaat, waar een Halsteren-verdediger kan ingrijpen. Na 32 min. speelt Sergio Calor op rechts Melvin Vissers aan, waarna zijn schot over gaat. Vervolgens een verre bal van Jeffrey van Roon op rechts op Sergio Calor, waarna Tidde Tromp en Melvin Vissers dreigend doorgaan, maar een verdediger blokt de inzet. Na 37 min. moet doelman Mark Smith optreden bij een spaarzame tegenaanval van de thuisclub. Vervolgens schiet Melvin Vissers naast, kopt Romano Denneboom over en stuit Tidde Tromp vlak voor het doel op een verdediger. In de laatste min. voor rust speelt Melvin Vissers op Anthony Pique die hoog voorgeeft, waar de doelman dan net voor Sergio Calor ingrijpt.

In de 58e min. neemt Tidde Tromp snel een vrije trap op Melvin Vissers, waarna deze vanaf links van 25 meter uithaalt en de bal boven de Halsteren-doelman op de lat eindigt. Vijf min. later een hoge voorzet vanaf rechts van Sergio Calor, waarna op de rand 16 meter een overtreding tegen Romano Denneboom resulteert in een vrije trap. Melvin Vissers kromt de vrije trap om de muur heen, maar de Halsteren-doelman kan de bal nog net wegstompen. Halverwege de 2e helft speelt Romano Denneboom van binnen het strafschopgebied terug op Sergio Calor die dan Romano Denneboom inspeelt, waarop deze zich op een 8 meter voor het doel zich vrij draait van de verdediger in zijn rug en direct uithaalt: 1-1. Twee min. later laat de Halsteren-doelman een vrij trap van Serhat Koksal los, maar zijn de groen-zwarten niet in de buurt. Na 74 min. is er opnieuw een overtreding, nu tegen invaller Mostava Frederik op de rand strafschopgebied.  De vrije trap van Serhat Koksal gaat net over. Direct hierna op het middenveld is er een Halsteren-speler die  spuugt naar Melvin Vissers, hetgeen die speler direct rood oplevert. Het als reactie wegduwen van deze tegenspeler door Melvin Vissers betekent voor hem de 2e gele kaart en daarmee dus ook rood. In de 77e min. gaat Mostava Frederik het strafschopgebied in, maar een verdediger kan hem nog net stoppen. Aan de andere kant is er een vrije trap voor de thuisclub, die men naast schiet. In de 86e min. speelt Tidde Tromp op Mostava Frederik, die dan net over schiet. In blessuretijd is er dan nog een bal die bij doelman Mark Smith komt, hetgeen door de scheidsrechter als bewuste terugspeelbal wordt gezien. De vrije trap vanaf 10 meter wordt echter in de muur geschoten.

De groen-zwarten zagen het resultaat na afloop als teleurstellend, twee verliespunten. De mensen van de thuisclub waren blij met het gelijke spel, waar men DHC de bovenliggende partij vond gedurende driekwart van de wedstrijd. Komend weekeinde is Rob d Lange c.s. vrij voor de competitie. De bekerwedstrijd thuis tegen zaterdag 2e klasser Piershil wordt in het stadion gespeeld volgende week dinsdagavond 25 oktober a.s., aanvang 20.00 uur.

FacebookTwitterGoogle+

Teleurstellende thuisnederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 oktober 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 8

DHC – OSS’20        0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Y. Pieters (Utrecht)

Grensrechters:  K. Tardy (Leeuwarden) en A. Afalah (Bergschenhoek)

19 min.      0-1

Mark Smith;

Joshua Wadie, Joey Emmerink (63 min. Melvin Vissers), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Ferrani Florencia, Serhat Koksal (83 min. Sergio Calor);

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Mostava Frederik

Boekingen:

42 min.   Serhat Koksal

69 min.   Joshua Wadie

90 min.   Jeffrey van Roon

DHC bleef gedurende 17 thuiswedstirjden voor de (na)competitie ongeslagen. De laatste thuisnederlaag dateert van 3 mei 2015, thuis tegen AFC’34 (1-4).  Vandaag tegen het laag geplaatste en dit seizoen nog zonder overwinning zijnde OSS’20 werd het een voor de groen-zwarten teleurstellende 0-1 nederlaag.

Na 3 overwinningen volgenden achtereenvolgens een gelijkspel, een nederlaag, wederom een gelijkspel en vorige week de 7-2 nederlaag bij Quick. In vergelijking met vorige week kiest trainer/coach Rob de Lange vandaag voor enkele wijzigingen. Vorige week was Anthony Pique na ziekte in de basisopstelling vervangen door Joshua Wadie, maar na 2 min. moest dit in verband met een blessure voor Joshua Wadie worden teurggedraaid. Vandaag start wederom Joshua Wadie. Speelde vorige week Frank de Lange voor de geblesseerde aanvoerder Tidde Tromp, vandaag is Tidde Tromp weer van de partij. Voorin is Melvin Vissers in de basis vervangen door Mostava Frederik, waardoor Romano Denneboom nu op rechts in plaats van op links speelt.

In de 12e min. is er en eerste mogelijkheid als Romano Denneboom zich in de 16 meter vrijdraait, waarna zijn schot door de doelman tot corner verwerkt kan worden. Enkele min. later gaat een voorzet van Jeffrey van Roon net over Tidde Tromp heen, waarna Jordy Brouwer de bal opnieuw terug inbrengt, maar een verdediger de bal wegtrapt. Na 19 min. is er op links een uitval van de gasten, waar een aanvaller terugkapt en het strafschopgebiedd ingaat en voorgeeft, waar vervolgens de Brabantse spits vrijstaand de 0-1 mag inschieten. Dit betekent een klap voor de groen-zwarten die vervolgens op jacht moeten naar minimaal de gelijkmaker. Voor de DHC-ers is het vervolgens moeilijk om openingen te vinden in de geel-blauwe verdediging. In de 32e min. stuit Tidde Tromp – met een verdediger in de rug – op de Brabantse doelman. Kort voor rust is er een vrije trap voor de gasten, welke van dichtbij wordt ingeschoten en wordt gekeerd door doelman Mark Smith, maar in tweede instantie scoort men dan alsnog. Echter, de grensrechter heeft al direct gevlagd voor buitenspel, zodat het gejuich van de Brabanders voor niets is.

Op slag van rust kopt Jordy Brouwer in na een corner van Tidde Tromp, maar de doelman pakt de bal.

Drie min. na rust legt Jeffrey van Roon vanaf de achterlijn de bal laag voor, waar Mostava Frederik vanaf ca. 8 meter hard inschiet, maar de bal over het doel gaat. DHC heeft vervolgens een groot overwicht, waar de uitvallen van de gasten van tijd tot tijd de nodige aandacht vergen. In de 57e min. mag een aanvaller door na een duw tegen Serhat Koksal, maar het schot langs doelman Mark Smith raakt de paal. Even hierna gaat Levi Schipper onderuit in een duel, waarna Mark Smith deze uitval onschadelijk maakt. In de 61e min. een combinatie Jeffrey van Roon, Tidde Tromp en weer Jeffrey van Roon, waarna de laatste tussen

twee verdedigers door op het doel kan afgaan, maar dan op de doelman stuit. Kort hierna kopt Levi Schipper na een corner van rechts bij de 2e paal in het zijnet. Inmiddels heeft Rob de Lange verdediger Joey Emmerink gewisseld voor aanvaller Melvin Vissers. Invaller Melvin Vissers speelt in de 65e min. op Romano Denneboom die zich in het strafschopgebied vrijdraait, maar via een verdediger wordt het slechts een corner. Met nog 20 min. te gaan ziet Ferrani Florencia zijn schot vanaf rechts binnen het strafschopgebied gestopt door de doelman en direct hierna trapt een verdediger de bal corner na een combinatie tussen Ferrani Florencia en Romano Denneboom. De corner komt bij Levi Schipper die vanaf 11 meter hard inschiet, maar de doelman stopt de bal juist op de doellijn. Mostava Frederik wordt gestopt ten koste van opnieuw een corner, terwijl kort daarna een snelle aanval met 4-tegen-3 de bal van Jeffrey van Roon van links op rechts bij Romano Denneboom komt, die vanaf 11 meter inschiet, maar ook nu stopt de doelman de inzet. Met nog 10 min. te gaan, kopt Ferrani Florencia na een corner naast. In de 83e min. bereikt Romano Denneboom Melvin Vissers, die van dichtbij inschiet, maar ook nu is de doelman de redder voor de gasten. Middenvelder Serhat Koksal wordt dan gewisseld voor nog een aanvaller, Sergio Calor, zodat de groen-zwarten nu met 5 echte aanvallers spelen. Uit een corner schiet Ferrani Florencia in en vlak naast de paal op de doedlijn, komt de bal tegen een verdediger, die de bal wegtrapt. In blessuretijd wordt op de rand 16 meter Jordy Brouwer onderuit gehaald, maar scheidsrechter Pieters gebaart voordeel en laat doorspelen, waarna de voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon voorlangs gaat. Een vrije trap op rand 16 had mogelijk meer opgeleverd…..Vier min. in blessuretijd is er een voorzet vanaf rechts van Sergio Calor, waarna de bal via inzetten van Romano Denneboom en Jordy Brouwer op rand 16 bij Ferrani Florencia komt, waarna zijn schot net over gaat. Daarmee blijft het 0-1.

DHC zit even in de hoek waar de klappen vallen, na een prima start met 3 overwinningen. Inmiddels is de toppositie verruild voor een 9e plek op de ranglijst na 8 wedstrijden. De competitie is nog lang.

FacebookTwitterGoogle+

Afgang bij Quick: 7-2 nederlaag

Tekst: Dik Schreuders

zondag 2 oktober 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

Quick – DHC          7-2  (3-0)

Scheidsrechter:  W. Horst (Groningen)

Grensrechters:  mw. A. de Jong (Wormer) en J.G.P.M. Engbers (Oldenzaal)

18 min.     1-0

25 min.     2-0

32 min.     3-0

60 min.    4-0

68 min.     5-0

75 min.     5-1    Sergio Calor

82 min.     5-2    Jordy Brouwer

83 min.     6-2

86 min.     7-2

Mark Smith;

Joshua Wadie (6 min. Anthony Pique), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Ferrani Florencia, Frank de Lange (45 min. Sergio Calor), Serhat Koksal;

Melvin Vissers, Jordy Brouwer (aanv.), Romano Denneboom (63 min. Mostava Frederik)

Boekingen:

Geen

Een in de historie in de recente 10-tallen jaren ongekend grote nederlaag vandaag voor de groen-zwarten uit in de regio-derby bij Quick. De DHC-verdediging kreeg maar liefst 7 tegentreffers te incasseren, terwijl aan de andere kant slechts 2 keer werd gescoord. Een afstraffing en een afgang.

Trainer/coach Rob de Lange werd afgelopen week geconfronteerd met een door een infectie getroffen Anthony Pique, die daardoor ook niet had getraind. Aanvoerder Tidde Tromp was geblesseerd en kon eveneens niet starten. In hun plaats vandaag in de basis Joshua Wadie en Frank de Lange, die vorige week op de bank begon ten faveure van Ferrani Florencia. Nu stonden beiden naast elkaar op het middenveld. Al in de 2e min. raakt Joshua Wadie in een kopduel aan het hoofd geblesseerd. Verzorgster/fysiotherapeut Pasqualle Kloosterman moet dan ook al snel aangeven dat verder spelen niet kan, zodat Anthony Pique alsnog al snel in het veld moet komen.

In de 11e min. speelt Levi Schipper diep op Melvin Vissers, maar de uitlopende Quick-doelman kan de bal op tijd onderscheppen. Twee min. later speelt Ferrani Florencia op rechts op Melvin Vissers, die een lage voorzet door een Haagse verdediger tot corner ziet verwerken. Serhat Koksal neemt de corner, waarna Romano Denneboom de bal op de lat kopt. In de 18e min. een voorzet vanaf de linkerkant van Quick, waarna de bal in de 16-meter in de kluts komt en de bal van 12 meter kan worden ingeschoten: 1-0. In de 24e min. een DHC-aanval met Jordy Brouwer, Ferrani Florencia en weer Jordy Brouwer, waar een Quick-verdediger op de rand strafschopgebied de bal net kan wegschieten. In de tegenstoot komt de bal op het middenveld bij de in Quick 1-debuterende Rachid Bouyaouzan (oud DHC-jeugdspeler) die van ruim 20 meter uithaalt en de stand op 2-0 brengt. Als in de 32e min. DHC in de aanval balverlies leidt en een snelle tegenaanval volgt, is een laag schot genoeg voor de 3-0. De wedstrijd lijkt hiermee al snel beslist.

Direct na de rust gaat Jordy Brouwer alleen op het doel af, maar de prima reactie van de Quick-doelman betekent slechts een corner, in plaats van nog een kleine hoop op een spannend vervolg in de 2e helft. Jeffrey van Roon schiet een vrije trap in de muur, Melvin Vissers wordt in het strafschopgebied terug gevlagd wegens buitenspel en Jordy Brouwer schiet een vrije trap over. Een kwartier na rust betekent een ingekopte corner de 4-0 voor de thuisploeg. Halverwege de 2e helft is er dan een afstandsschot van een meter of 20 en de 5-0 staat op het scorebord. Met nog een kwartier te spelen, speelt Jordy Brouwer op Melvin Vissers die vanaf rechts het strafschopgebied ingaat en voorgeeft, waarna invaller Sergio Calor voor de 5-1 zorgt. In de 82e min. tikt Jordy Brouwer een door Serhat Koksal voor gebrachte vrije trap van dichtbij in en is het 5-2. In de tegenaanval is het echter vervolgens simpel 6-2, terwijl kort daarna de 7-2 nog slechts voor de statistieken is.

Na een prima start met 3 overwinningen, leek het prima vorige seizoen te worden voortgezet. Inmiddels volgden nu een gelijkspel, een nederlaag, wederom een gelijkspel en vandaag dus weer een nederlaag. Een zeer forse en ongekend grote nederlaag. Maar liefst 7 tegentreffers. Een terechte nederlaag, waar DHC te veel ruimte gaf en Quick meer inzet en strijd leverde en de wedstrijd na iets meer dan een half uur feitelijk al was beslist. Na afloop was het heel erg stil in de DHC-kleedkamer…….

FacebookTwitterGoogle+

Gelijkspel tegen koploper is te weinig

Tekst: Dik Schreuders

zondag 25 september 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 6

DHC – Blauw Geel’38       1-1   (0-1)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door: Top10PartumS.nl

Scheidsrechter:    A.J.F. Midden (Arnhem)

Grensrechters:     G.A.R. Adam (Tilburg) en J. Hindriks (Assen)

16 min.       1-0     Tidde Tromp

55 min.       1-1

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Ferrani Florencia (84 min. Frank de Lange), Serhat Koksal;

Melvin Vissers (84 min. Mostava Frederik), Jordy Brouwer, Romano Denneboom (80 min. Sergio Calor)

Boekingen:

Geen

Na 3 overwinningen kende DHC in de afgelopen twee wedstrijden een gelijkspel en een nederlaag. En dan vandaag in Delft als tegenstander koploper Blauw’Geel’38 die de laatste twee wedstrijden met 6-0 en 6-1 won. Achteraf waren de gasten ook van mening dat de grootste en de meeste kansen voor de vandaag in het wit gestoken groen-zwarten waren en aanvaardde men de terugreis naar Veghel in het gelukkige bezit van één puntje. DHC had vandaag kunnen en moeten winnen. Doordat dit niet gebeurde bleef het verschil met de gasten 3 punten, terwijl DHC nu na vandaag na 6 wedstrijden is terug te vinden op de 6e plaats met nu 4 punten achterstand op de nieuwe koploper Nuenen.

Na de 1-0 nederlaag vorige week uit bij IFC en de midweekse oefenwedstrijd uit bij Jong Dordrecht (0-2 winst), had trainer/coach Rob de Lange vandaag één aanpassing in de basisopstelling. Middenvelder Frank de Lange startte vandaag op de bank, terwijl Ferrani Florencia op diens positie binnen de lijnen startte.

DHC kent een prima start en is duidelijk de bovenliggende partij. In de 8e min. is er een overtreding tegen Jordy Brouwer, maar de vrije trap van 20 meter die hij zelf neemt, gaat net naast. In de 11e min. een verre trap van doelman Mark Smith, doorgekopt door Jordy Brouwer, maar een verdediger wint het duel met de doorlopende Melvin Vissers. Twee min. later een verre vrije trap vanaf de rechterkant van Serhat Koksal die hoog wordt ingebracht. De doelman kan dan hoog opspringend de bal net boven Romano Denneboom wegstompen, waarna de bal bij Ferrani Florencia komt, die overschiet. Eén minuut later grijpt de Veghelse doelman net in voor Tidde Tromp. In de 16e min. is er dan de verdiende voorsprong voor DHC. Jordy Brouwer speelt diep en de doorlopende Tidde Tromp speelt de bal met een bekeken lob over de doelman in het doel en de 1-0 staat op het scorebord. In een snelle tegenaanval een minuut later schiet een Brabander in, maar verder dan een bal op de bovenkant van de lat en overgaand komt men niet. Na 20 min. een aanval van Melvin Vissers en Romano Denneboom, waarna de doelman net voor Melvin Vissers kan redden. Vervolgens zijn er in de 1e helft nog twee mogelijkheden voor de gasten, maar beide keren kan doelman Mark Smith vrij eenvoudig ingrijpen.

In de 47e min. redt een Blauw Geel-verdediger binnen de 16-meter net voor Serhat Koksal. Na 50 min. speelt Joey Emmerink diep op Tidde Tromp die rechts van het midden net op de rand van het strafschopgebied de bal over de verdediger heen speelt en vervolgens alleen voor de doelman de bal met een lob over de doelman, maar óók net over het doel boven op het dak van het doel doet belanden, in plaats van in het doel. Drie minuten later stuurt Melvin Vissers op rechts Anthony Pique diep, die de bal ook net over schiet. In de 55e min. is er dan een ongelukkige uittrap van doelman Mark Smith die door de gasten midden op de DHC-helft wordt opgevangen en hoog wordt ingebracht. Mark Smith en een aanvaller springen naar de bal, waar mogelijk gedacht zou kunnen worden aan aanvallen van de doelman, laat scheidsrechter Miden (overigens geboren in Delft, maar als klein kind al jaren terug verhuist naar Arnhem) doorspelen en scoren de blauw-gelen de 1-1. Eén minuut later stuurt Romano Denneboom de snelle Melvin Vissers weg, waarop hij wegens buitenspel wordt terug gevlagd. Na 63 min. legt Anthony Pique aan de rechterkant terug op Ferrani Florencia die de bal hoog voor het doel krult. Bij de 2e paal  van dichtbij een schitterende harde kopbal van Romano Denneboom, waar de Brabantse doelman in een reflex de bal kan tegenhouden. Vervolgens stuit Melvin Vissers kort hierna binnen het strafschopgebied op een verdediger, terwijl kort daarna een lage harde voorzet van Romano Deneboom net door een verdediger tot corner getrapt kan worden. Met nog een kwartier op de klok is doelman Mark Smith dan attent bij een vrije trap van de gasten. Na 81 min. speelt Ferrani Florencia op Jordy Brouwer die teruglegt, waar Tidde Tromp van 20 meter dan naast schiet. Kort hierna is er een actie van de net ingevallen Sergio Calor, waarna een verdediger net kan wegtrappen voor Melvin Vissers. Kort voor het eindsignaal is er dan de laatste mogelijkheid voor DHC als invaller Mostava Frederik van 22 meter laag inschiet, maar de bal net naast het doel gaat.

Daarmee blijft DHC tegen Blauw Geel’38 steken op 1-1, waarmee men te weinig krijgt. DHC kreeg meer en betere kansen, met name kort na rust Tidde Tromp en later de kopbal van Romano Denneboom. Na 3 overwinningen, nu dus een gelijkspel, een nederlaag en wederom een gelijkspel. Zondag 2 oktober a.s. de regio-derby uit bij Quick in Den Haag.

FacebookTwitterGoogle+

DHC wint verdiend bij Jong Dordrecht (0-2)

Tekst:  Wicher Schreuders / Patrick de Poorter

dinsdag 20 september 2016, 19.30 uur, oefenwedstrijd

Jong Dodrecht – DHC 0-2 (0-2)

27 min. 0-1 Sergio Calor

36 min. 0-2 Ferrani Florencia

Opstelling:

Mark Smith;

Anthony Pique (46 min. Dominique Ahanhanzo), Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Ferrani Florencia;

Melvin Vissers, Mostava Frederik (70 min. Beau vd Toorn), Sergio Calor (70 min. Killian van Mil)

Ten opzichte van de competitiewedstrijd van enige dagen geleden bij IFC zien we in de oefenwedstrijd uit bij Jong Dordrecht vier wijzigingen in de basisopstelling. Trainer/coach Rob de Lange laat maar liefst vier ervaren spelers aan de kant: Levi Schipper, Serhat Koksal, Jordy Brouwer en Romano Denneboom. Voor hen in de plaats starten de ‘jonkies’ Joshua Wadie, Ferrani Florencia, Mostava Frederik en Sergio Calor. Bovendien komt na rust Dominique Ahanhanzo in het veld en debuteren ook nog eens de A-junioren Beau van der Toorn en Killian van Mil (beiden net 17 jaar).

Na 27 minuten komen de groen-zwarten op een 0-1 voorsprong als men door het zetten van druk de keeper van de thuisclub tot een foutieve uittrap dwingt. Tidde Tromp verovert de bal en stuurt Mostava Frederik de diepte in. Laatstgenoemde geeft een uitstekende strakke voorzet op Sergio Calor, die op eenvoudige wijze de 0-1 scoort. Een kleine 10 minuten later tikt de Delftse ploeg de bal achterin simpel rond, waarna Joey Emmerink oploopt en vanuit de achterste linie een uitstekende steekpass geeft op de prima lopende Ferrani Florencia, die op de Dordtse doelman afgaat, hem omspeelt en vervolgens de bal gedecideerd binnen schuift: 0-2.

De groen-zwarten domineren de gehele wedstrijd, met bij vlagen schitterende combinaties. Sergio Calor is met name in de 1e helft een van de uitblinkers. In de 2e helft speelt DHC de wedstrijd volwassen uit, waarbij aan beide kanten wat kleine kansjes zijn te noteren. De kansen voor Jong Dordrecht komen voornamelijk voort uit gemakzucht van de Delftse verdediging, die overigens verder uitstekend speelt. Met een 0-2 zege wordt terug gereisd naar Delft.

FacebookTwitterGoogle+

DHC lijdt teleurstellend verlies bij IFC

Tekst:  Wicher Schreuders

zondag 18 september 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

IFC – DHC 1-0 (0-0)

Scheidsrechter:  J. Kaper (Groningen)

Grensrechters:  J.B.C. Pieterse (Hoofddorp) en A.J. Langedijk (Middelburg)

59 min. 1-0

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink (83 min. Sergio Calor), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (67 min. Ferrani Florencia), Serhat Koksal;

Melvin Vissers, Jordy Brouwer, Romano Denneboom (65 min. Mostava Frederik)

Boekingen: Geen

Trainer/coach Rob de Lange brengt ten opzichte van een week eerder slechts een enkele wijziging aan in de basisopstelling: deze keer start Romano Denneboom in de basiself terwijl Mostava Frederik nu op de bank begint. Voor het overige zijn er geen wijzigingen.

Op het kunstgrasveld van IFC, gelegen direct naast het complex van zaterdagclub ASWH, zien we in de beginfase aan beide kanten afwachtende en zoekende teams. De eerste doelpoging is na 6 minuten een vrije trap van Jordi Brouwer, toegekend na een overtreding op Romano Denneboom, maar de inzet van Brouwer gaat naast het vijandelijke doel. Kort daarna speelt Melvin Vissers de bal op Romano Denneboom, maar ook zijn inzet gaat naast het beoogde doel. Na 10 minuten zien we een snelle uitval van de thuisclub, waarna DHC goalie Mark Smith de bal tot corner verwerkt. Uit die hoekschop werkt de boomlange IFC spits de bal op de bovenkant van de lat. Vervolgens gaat een inzet van Melvin Vissers naast het andere doel, terwijl na 15 minuten een door Vissers breed gelegde bal door Romano Denneboom in het zijnet wordt geschoten. Beide ploegen spelen onrustig en leiden veel balverlies. Dit leidt tot twee pogingen van de thuisclub, maar dat levert hen niks op. We zien na ruim 25 minuten spelen een goede combinatie aan DHC-zijde, waarbij Serhat Koksal de bal op Jordy Brouwer speelt, die vervolgens koppend Tidde Tromp in kansrijke positie tracht te brengen, maar de bal wordt net onderschept. Na 28 minuten krijgt DHC een levensgrote kans als Romano Denneboom met een uitstekende dieptepass Tidde Tromp alleen voor de IFC keeper zet, waarna Tidde Tromp die doelman omspeelt maar daardoor te ver aan de buitenkant bij de achterlijn terecht komt, waardoor deze kans verloren gaat. In het slotkwartier van de 1e helft noteren we allereerst een soloactie van Melvin Vissers waarna zijn schot een prooi wordt voor de IFC keeper. Enige minuten later komt DHC doelman Mark Smith zijn doel uit vanwege een doorkomende IFC speler, waarna deze de bal vanaf de zijlijn met een lob over Smith heen speelt, maar de bal gaat ruim voor het doel langs. Een daaropvolgende aanval aan de andere kant, waarbij Melvin Vissers breed legt op Tidde Tromp, levert niets meer op dan een naast geschoten bal. De rust komt dan ook met 0-0.

Na de rust zien we een steeds meer aandringend en nog meer in balbezit zijnd DHC, waarbij de thuisclub de geboden ruimte gebruikt om zo te pogen te scoren. Een combinatie tussen Tidde Tromp en Frank de Lange leidt tot een door Tromp over geschoten bal. Kort daarna speelt Romano Denneboom de bal op aanvoerder Tidde Tromp, maar zijn inzet wordt door de IFC keeper gekeerd. Een volgend groen-zwarte aanval van Romano Denneboom op Melvin Vissers wordt onderschept en razendsnel gaat de thuisploeg in de aanval, waarna een van hun spelers net op de rand van het strafschopgebied een schot aflevert, waarna de bal door een DHC-verdediger wort aangeraakt en de bal – net als in de wedstrijd van vorige week – van richting verandert en buiten bereik van goalie Mark Smith in het doel verdwijnt: 1-0 na 59 minuten spelen. Er is dan nog een half uur te spelen, dus er lijkt nog niets aan de hand voor de groen-zwarten. De IFC keeper is echter andermaal een sta in de weg bij een doelpoging van Jordy Brouwer. Na 64 minuten zien we een aanval via Jordy Brouwer en Romano Denneboom, waarna Tidde Tromp samen met de IFC keeper naar de bal springt, ze raken elkaar, de keeper blijft liggen en laat de bal los. Aangezien de scheidsrechter ook na enige seconden nog niet affluit, schiet Tidde Tromp de bal in het lege doel. Pas nu fluit scheidsrechter Kaper (Groningen) vanwege een kennelijke overtreding van Tromp. Het doelpunt gaat niet door en het blijft dus 1-0. Trainer/coach Rob de Lange gaat daarna wisselen: Mostava Frederik komt in het veld voor Denneboom, kort daarna komt Ferrani Florencia in het veld voor Frank de Lange. Het spelbeeld blijft onveranderd: DHC is grotendeels in balbezit en op de andere helft, IFC gebruikt de ruimte om met snelle counters af en toe gevaarlijk te worden. Na een aanval via Jordy Brouwer en wederom Tidde Tromp plukt de IFC doelman de bal van de voet van Tromp. Mark Smith redt op een schot en op een kopbal van IFC, terwijl de doelman van de thuisclub redding brengt bij doelpogingen van met name Jordy Brouwer. Een voorzet van Melvin Vissers is net onbereikbaar voor Mostava Frederik. Na 83 minuten gaat DHC-trainer/coach Rob de Lange met een extra aanvaller spelen om te proberen alsnog de gelijkmaker te scoren: verdediger Joey Emmerink wordt vervangen door aanvaller Sergio Calor. Na 88 minuten zien we de beste kans van de 2e helft als een voorzet van Ferrani Florencia wordt doorgekopt door Sergio Calor, waarna de inzet van Jordy Brouwer door een IFC verdediger ternauwernood van de doellijn wordt gehaald. Een schot van Serhat Koksal uit de daaropvolgende corner en een kopbal van Jordy Brouwer in de blessuretijd blijven ook zonder succes. Daarmee komt het eindsignaal en is de eerste nederlaag van dit seizoen een feit.

De mensen van de thuisclub zagen vooral vele kansen van hun favorieten (bij de geboden ruimte door het opdringende DHC) en waren begrijpelijkerwijs heel gelukkig met de onverwachte zege op tot dan mede-koploper DHC. De groen-zwarten zagen vooral een grote veldmeerheid, met name in de 2e helft, met ook twee levensgrote kansen: in de 1e helft Tidde Tromp die de IFC keeper omspeelde maar te dicht op de achterlijn kwam, in de 2e helft de inzet van Jordy Brouwer die op de doellijn werd weg getrapt. Het is en blijft echter 1-0. Teleurgesteld reisden de groen-zwarten terug naar Delft.

FacebookTwitterGoogle+

Eerste puntenverlies voor DHC

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 11 september 2016, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC – Gemert       1-1   (0-1)

Scheidsrechter:  R. Wassink (Hoofddorp)

Grensrechters:  H.E.M. de Reuver (Beneden-Leeuwen) en R. Metsemakers (Heemskerk)

De wedstrijdbal van vandaag: Groente & Fruit kramen Polak

9 min.     0-1

88 min.   1-1    Sergio Calor

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink (59 min. Ferrani Florencia), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (59 min. Romano Denneboom), Serhat Koksal;

Melvin Vissers, Jordy Brouwer, Mostava Frederik (75 min. Sergio Calor)

Boekingen:

69 min.   Mostava Frederik

Na 3 overwinningen, vandaag voor het eerst puntenverlies voor DHC in de thuiswedstrijd tegen Gemert. Een snelle voorsprong voor de Brabanders, een zeer verdedigende tegenstander, maar uiteindelijk in de 88e min. konden de groen-zwarten toch scoren. Het grote overwicht en het aanvallende spel van de thuisclub werd hiermee slechts ten dele beloond. De Brabanders kwamen voor één punt en gingen daarmee terug naar huis.

Rob de Lange heeft ten opzichte van vorige week nu voorin gekozen voor Mostava Frederik in plaats van Romano Denneboom. Voorts is de ploeg ongewijzigd. In de 9e min. kent scheidsrechter Wassink (terug in het DHC-stadion nadat hij als grensrechter actief was bij de wedstrijd om het Nederlands kampioenschap bij de amateurs, DHC- Spakenburg, in juni 1985, 31 jaar geleden) Gemert na een van dichtbij hard geschoten bal een vrije trap toe wegens hands. De vrije trap op 25 meter wordt opzij gelegd, scheidsrechter Wassink staat dan in de weg en moet opzij springen, het zicht daarmee deels ontnemend aan de DHC-verdedigers, waarna de ingeschoten bal wordt aangeraakt en van richting verandert en in de uiterste hoek gaat: 0-1. Al direct daarna wordt de spelopvatting van de gasten voor vanmiddag duidelijk, verdedigen met een spaarzame counter. Enkele minuten na het doelpunt wordt Mostava Frederik in het strafschopgebied gestopt door een verdediger, kort daarna levert een schot van Serhat Koksal niet meer op dan een corner. Vervolgens schiet Melvin Vissers vanaf punt 16 meter vanaf rechts over. Halverwege de 1e helft een actie van Mostava Frederik op links het strafschopgebied in bij de achterlijn, waarna zijn lage voorzet voorlangs gaat. Drie min. later een verre uittrap van doelman Mark Smith, maar een verdediger kan ingrijpen voordat Melvin Vissers gevaarlijk kan worden. Tidde Tromp schiet vervolgens vanaf 25 meter net naast. In de volgende minuut speelt Frank de Lange op Jordy Brouwer, die dan diep speelt, maar de uitlopende doelman van Gemert kan dan nog net de bal wegtrappen voor Mostava Frederik. In de 34e min. is er een overtreding nodig om op links Jordy Brouwer te stoppen. Frank de Lange schiet de vrije trap net over. Vlak voor rust schiet Mostava Frederik vanaf rand 16 meter over en vervolgens gaat Tidde Tromp op de rand 16 meter onderuit na een overtreding. Frank de Lange ziet zijn vrije trap gestopt worden door de doelman.

De 2e helft is vervolgens echt helemaal één-richtingsverkeer. Een aanvallend DHC, een verdedigend Gemert met 6 man in de verdediging op lijn, 2 man er vlak voor en 2 vooruit geschoven spelers voor de spaarzame counters. DHC speelt de bal constant rond om de benodigde opening te vinden. DHC voert de druk op en in de 59e min. wisselt trainer/coach Rob de Lange. Verdediger Joey Emmerik en middenvelder Frank de Lange worden gewisseld voor middenvelder Ferrani Florencia en aanvaller Romano Denneboom. DHC gaat met 3 verdedigers, 3 middenvelders en 4 aanvallers op zoek naar minimaal één treffer. In de 72e min. redt de ver uitkomende doelman net voor Mostava Frederik. Kort daarna gaat Ferrani Florencia net binnen de 16 meter onderuit, vlak daarna hetzelfde voor Romano Denneboom. Scheidsrechter Wassink laat doorgaan. Met nog een kwartier te gaan een prima aanval tussen Ferrani Florencia en Melvin Vissers, een verdediger trapt de bal corner. De corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon wordt door de doelman weg gestompt, net langs Romano Denneboom. Kort hierna levert een volgende actie van Romano Denneboom niet meer op dan een corner. In de 81e min. na een goede actie van Sergio Calor een prima hoge voorzet, maar helaas voor de groen-zwarten gaat deze voorlangs. Toch komt de absoluut dik verdiende gelijkmaker dan alsnog. In de 88e min. komt Sergio Calor op links in balbezit, loopt iets op en van 25 min. haalt hij uit. De bal wordt dan nog heel licht getoucheerd door een verdediger, maar deze verdwijnt in het doel en de 1-1 is een feit. Eén min. later is er dan weer een overtreding van de gasten nodig om Romano Denneboom te stoppen. Vanaf 22 meter schiet Jordy Brouwer de bal via de muur corner. De corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon gaat over de doelman en de verdedigers heen en bij de 2e paal komt de bal bij Levi Schipper. Deze schiet direct in, maar in het zijnet.

De 1-1 blijft als eindstand op het scorebord staan. Gezien de spelopvatting en het grote overwicht, hadden de groen-zwarten de 3 punten moeten binnenhalen. Gemert was teleurgesteld dat de 1-1 zo kort voor tijd viel. Volgende week reist DHC – nog steeds gedeeld koploper, nu samen met Blauw Geel’38 en met Halsteren – af naar IFC in Hendrik Ido Ambacht.

FacebookTwitterGoogle+

Derde achtereenvolgende winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 september 2016, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 3

RKAVV – DHC         1-2   (0-1)

Scheidsrechter:  R.C.P. van der Werff (Drunen)

Grensrechters:   A.J. Zoutendijk (Delfgauw) en R. Metsemakers (Heemskerk)

21 min.      0-1   Jordy Brouwer

46 min.      1-1

83 min.      1-2   Jordy Brouwer

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (66 min. Ferrani Florencia), Serhat Koksal;

Melvin Vissers, Jordy Brouwer, Romano Denneboom (66 min. Mostava Frederik)

Boekingen:

70 min.  Serhat Koksal

70 min.  Mark Smith

77 min.  Jordy Brouwer

80 min.  Melvin Vissers

87 min.  2e geel Melvin Vissers en dus rood

In de regio-derby uit bij RKAVV verzuimt DHC in de 1e helft om afstand te nemen. Na rust kunnen de gastheren na een snelle gelijkmaker terug in de wedstrijd komen. Uiteindelijk neemt DHC met 1-2 toch de 3 punten mee terug naar Delft en heeft men na de derde achtereenvolgende winst nog steeds de volle score van nu 9 uit 3.

Ook vandaag start Rob de Lange wederom met dezelfde basiself. Al na 3 min. is DHC dicht bij de openingstreffer. Frank de Lange bereikt Serhat Koksal die van 20 meter hard uithaalt. De RKAVV-doelman pareert de harde inzet. DHC is constant op de helft van RKAVV te vinden. Na ruim een kwartier een combinatie van Anthony Pique met Tidde Tromp, waar het schot van Tidde Tromp van net buiten het strafschopgebied binnen de lijnen met de hand wordt gestopt door een RKAVV-speler. Scheidsrechter vdWerff ziet hierin geen overtreding, wuift het protest van de DHC-ers weg en laat doorspelen. Kort hierna levert een overtreding tegen Romano Denneboom een vrije trap op. Vanaf 18 meter schiet Jordy Brouwer in de muur. Na 21 min. volgt dan de dik verdiende voorsprong. Melvin Vissers speelt met een hakbal op Serhat Koksal, die vanaf links voorzet en het is Jordy Brouwer die prima inkopt: 0-1. Aan de andere kant kopt RKAVV een vrije trap naast en verwerkt doelman Mark Smith een ingeschoten bal tot corner. Er is ruim een half uur gespeeld als Romano Denneboom Frank de Lange bereikt, waarna zijn schot afetest op het lichaam van een rood/witte verdediger. Met nog 5 min. te gaan voor de pauze zien wij een voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon op Romano Denneboom, die onderuit wordt gehaald. De vrije trap van 25 meter levert niets op

De 2e helft is nog maar net gestart, als één van de RKAVV-spelers vanaf rechts vanaf de punt strafschopgebied uithaalt en de bal met een boog over doelman Mark Smith net onder de lat in het doel ziet gaan: 1-1. Na 51 min. schiet Serhat Koksal vanaf een meter of 35 over, terwijl enkele minuten later Anthony Pique voorgeeft op Melvin Vissers, waar een verdediger dan ingrijpt. Drie minuten later is er in de DHC-aanval balverlies waarna een snelle counter van RKAVV het vervolg is. Het levert niets op. Na ruim een uur spelen speelt Melvin Vissers Jeffrey van Roon aan, die vanaf 16 meter laag inschiet, maar de RKAVV-doelman is attent. Halverwege de 2e helft laat DHC zich steeds meer uit het spel halen door overtredingen van de thuisploeg en beslissingen van de scheidsrechter. Het levert concentratieverlies én een aantal kaarten op wegens aanmerkingen op de leiding en het protesteren tegen beslissingen van de scheidsrechter. Toch blijft DHC voor de overwinning gaan en komt regelmatig bij het vijandelijke doel. Na 76 min. een corner van Serhat Koksal die door Levi Schipper wordt ingebracht en bij Jordy Brouwer komt, waar dan een verdediger nog kan ingrijpen. Ferrani Florencia komt in de 16 meter, maar ziet de doelman dan nog net op tijd de bal voor hem wegtrappen. Kort hierna bereikt hij Jordy Brouwer binnen het strafschopgebied, waar deze door een verdediger wordt vastgehouden, scheidsrechter Van der Werff fluit niet. Met nog een kleine 10 min. te gaan speelt Levi Schipper diep op Ferrani Florencia, de doelman redt. In de 83e min. een overtreding aan de rechterkant tegen Ferrani Florencia. Het levert op 20 meter van het doel een vrije trap op. Evenals vorige week schiet Jordy Brouwer de vrije trap in één keer in de uiterste hoek in het doel: 1-2.  Met nog 3 min. te gaan krijgt Melvin Vissers voor de 2e maal geel en moet DHC het slot dus met één man minder door. De laatste kansen zijn ook in de slotfase voor de groen-zwarten. Een verre ingooi van Jeffrey van Roon op de zich prima vrijdraaiende Mostava Frederik, die vervolgens alleen op het doel afgaat  en dan in het zijnet schiet. Tenslotte een verre uittrap van doelman Mark Smith, waar Ferrani Florencia de uitlopende doelman passeert en van ruim 30 meter op doel schiet, waarna een terug sprintende verdediger de bal nog kan onderscheppen.

DHC speelde vandaag een goede 1e helft, waar men verzuimde om voldoende afstand te nemen. Na de snelle gelijkmaker had DHC een moeilijke 2e helft, maar ook toen waren de beste kansen voor DHC. Tot slot konden wederom 3 punten worden bijgeschreven, zodat de groen-zwarten met de volle score van 9 uit 3 mede aan de leiding staan in de Hoofdklasse B. Zondag 11 september a.s. om 14.00 uur thuis tegen Gemert.

FacebookTwitterGoogle+

Prima seizoensstart met zes uit twee

Tekst: Dik Schreuders

zondag 28 augustus 2016, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 2

Chevremont – DHC            0-3     (0-1)

Scheidsrechter:   Y. Horst (Eindhoven)

Grensrechters:     J.J.C. Ruinard (Venlo) en M.A.P. Hoeksma (Landgraaf)

28 min.    0-1     Jordy Brouwer

70 min.    0-2     Jordy Brouwer

83 min.    0-3     Jordy Brouwer

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (67 min. Ferrani Florencia), Serhat Koksal;

Melvin Vissers (82 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer, Romano Denneboom (60 min. Mostava Frederik)

Boekingen:

Geen

Na de winst vorige week thuis tegen EHC (1-0) stond vandaag direct de verste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Het in de afgelopen 3 seizoenen driemaal gepromoveerde Chevremont – vorige week startend met 0-2 winst uit bij RKAVV – ontving de groen-zwarten in Kerkrade. Driemaal Jordy Brouwer was voldoende voor een 0-3 overwinning. Daarmee een prima seizoensstart voor DHC met zes uit twee.

De DHC-ers moesten zich deze zondag om 10.00 uur verzamelen bij DHC, om vervolgens op deze warme zondag om 10.28 uur weg te rijden vanaf sportpark Brasserskade. Langs Breda en Tilburg werd om 12.00 uur Eindhoven gepasseerd. Vervolgens gaven de borden Echt en Geleen aan, waarna het Roda JC-stadion werd gepasseerd en om 13.05 uur geparkeerd kon worden bij de accommodatie van Chevremont. Een identiek kunstgrasveld zoals bij DHC, verder geen tribunes en een klein clubgebouw. De Duitse grens bleek op slechts één kilometer afstand, Aachen de grote stad op nog geen 10 kilometer.

Rob de Lange start met dezelfde basiself als vorige week. Chevremont – al enkele seizoenen thuis ongeslagen – begint zeer agressief en wil duidelijk DHC direct aftroeven. De gastheren worden echter niet gevaarlijk. Na een kwartiertje krijgt DHC grip op het spel. Tidde Tromp speelt in de 16e min. Jordy Brouwer vrij voor het doel van de gastheren, waar het arbitrale trio hem terugroept wegens buitenspel. Vijf minuten later is er bij de achterlijn van Chevremont aanvallend balverlies van DHC, waarna een snelle tegenaanval resulteert in een voorzet, waarna de bal door hun spits op de paal wordt gekopt. Een waarschuwing voor DHC. In de 28e min. wordt op 25 meter een overtreding gemaakt tegen Romano Denneboom. Scheidsrechter Horst kent een vrije trap toe, die vervolgens door Jordy Brouwer hard en onhoudbaar in de bovenhoek wordt geschoten: 0-1. Direct hierna redt de Chevremont-doelman net voor Jordy Brouwer na een voorzet van Melvin Vissers. Enige minuten later stopt dezelfde doelman een schot van Tidde Tromp. In de 37e min. is er dan een schot van de thuisploeg, dat naast gaat. Twee min. later lijkt Melvin Vissers alleen door te gaan, maar wegens buitenspel wordt hij terug gevlagd. Maar ondanks de wat matte en afwachtende 1e helft van DHC – mede door de enorme warmte van bijna 30 graden – toch een 0-1 voorsprong bij rust.

De 2e helft laat een veel beter DHC zien. Al direct vanaf de aftrap speelt Serhat Koksal diep op Tidde Tromp die op de rand 16 door een verdediger wordt gestuit. Twee min. later geeft Romano Denneboom op links mee met Jeffrey van Roon, die voorzet en Jordy Brouwer binnen het strafschopgebied bereikt. Een verdediger kan de bal dan nog net wegtrappen. In de 52e min. een prima actie waar Serhat Koksal van 20 meter hard uithaalt. Een Limburgse verdediger stopt de bal op de doellijn met zijn arm, maar scheidsrechter Horst ziet hierin geen strafschop. Eén min. later stopt de doelman vervolgens een schot van Melvin Vissers. In de 59e min. een verre ingooi van Jeffrey van Roon, waar Jordy Brouwer in het strafschopgebied dan net naast schiet. Iets na halverwege de 2e helft speelt Jordy Brouwer invaller Ferrani Florencia aan, die vanaf 16 meter keihard net over schiet. Eén minuut later is het dan toch raak. Serhat Koksal zet een aanval op met Tidde Tromp, krijgt de bal links in het strafschopgebied terug en vlak voor de doelman legt hij de bal breed op Jordy Brouwer die de op dat moment dan dik verdiende 0-2 inschiet. Drie minuten hierna een verre hoge pass van Joey Emmerink, waar Melvin Vissers op snelheid vanaf eigen helft achteraan gaat en de bal van grote afstand over de doelman in het doel lobt. Scheidsrechter Horst keurt het doelpunt echter af wegens buitenspel. Met nog een klein kwartier te spelen wordt invaller Mostava Frederik tweemaal teruggefloten wegens buitenspel, waarmee DHC gedurende de 2e helf – en zeker na de 0-2 – meer ruimte krijgt van Chevremont en de score eenvoudig verder uitgebouwd had kunnen worden. Dat gebeurt dan in de 83e min. alsnog. Mostava Frederik kopt uitstekend door op Jordy Brouwer en met zijn 3e treffer van de middag, zorgt hij alleen voor de doelman koelbloedig voor de 0-3 eindstand. In de slotminuut tikt doelman Mark Smith een vrije trap over. De wedstrijd is gespeeld.

Om 17.25 uur begint de busreis terug naar Delft, 227 kilometer verder.  Om exact 20.00 uur wordt geparkeerd bij DHC, een terugreis van 2 uur 35 min. Met de 3 behaalde punten in bezit, een terugreis 2 min. korter dan de heenreis. Met dank aan de KNVB-indeling is men hiermee exact 10 uur na het verzameltijdstip terug bij DHC. Volgende week gelukkig een regioderby, uit bij RKAVV in Leidschendam.

FacebookTwitterGoogle+

DHC start met competitiewinst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 21 augustus 2016, 14.15 uur, competitiewedstrijd nr 1
DHC – EHC            1-0     (1-0)
Scheidsrechter:   A. Bos (Utrecht)
Grensrechters:     M.M. Jansen (Roosendaal) en J. van Nijnatten (Oosterhout)
23 min.    1-0     Frank de Lange  

Mark Smith;
Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;
Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (84 min. Sergio Calor), Serhat Koksal;
Melvin Vissers, Jordy Brouwer, Romano Denneboom (67 min. Mostava Frederik)
Boekingen:
60 min.   Romano Denneboom
69 min.   Serhat Koksal
81 min.   Melvin Vissers
De stortbui vanaf de vroege zondagochtend maakte dat het doorgaan van de seizoensopening op het kunstgras in het stadion nog enige tijd twijfelachtig was. Plassen bleven staan, het kunstgras bolde op. Na een lange busreis van bijna 3 uur bleken de gasten uit Hoensboek niet al te genegen om te gaan spelen, men vond het veld niet goed genoeg. Scheidsrechter Bos oordeelde na een tweede keuring – nadat het een half uurtje niet regende – dat er (een kwartiertje later dan het oorspronkelijke aanvangstijdstip) gespeeld kon gaan worden ! Gelukkig bleef de echte stortregen hierna beperkt tot éénmaal een tiental minuten na ongeveer een kwartiertje spelen….Het veld bleek gedurende de wedstrijd uitstekend bespeelbaar.
Trainer/coach Rob de Lange start met hetzelfde team als in de laatste oefenwedstrijd een week eerder tegen Zwaluwen. Een team met slechts één nieuwkomer in de basiself, Melvin Visssers afkomstig van Sparta bvo. Daarnaast dus vertrouwde namen. Bij de wisselspelers als “nieuwkomers” Sergio Calor, afkomstig uit onze eigen jeugd, maar na ADO DH-jeugd nu teruggekeerd vian Jong Dordrecht én Vincent Romeijn, teruggekeerd na één jaar dvv Delft. Voorts als nieuwkomer reserve-doelman Deepak Mohanlal. Voorts als wisselspelers vertrouwde gezichten Mostava Frederik en Ferrani Florencia.
Volgens verwachting is er slechts een 10-tal supporters meegekomen uit Limburg. Het uitermate slechte weer maakt dat ook maar een zeer beperkt aantal DHC-supporters op de openingswedstrijd van deze competitie zijn afgekomen. Eerder ontmoette DHC de Limburgers en wel in de zomer van 1985, als DHC de prestatie van 1983 herhaalt en voor de tweede maal kampioen van Nederland wordt bij de zondagamateurs. Zowel thuis als uit winnen de groen-zwarten met 3-1 van EHC. (Derde deelnemer in de titelstrijd dat jaar is Rheden.)
DHC zoekt direct vanaf de aftrap de aanval, waar EHC zich beperkt tot verdedigen en een enkele counter. In de 6e min. moet de Limburgse doelman de bal wegwerken na een hoog ingebrachte vrije trap van Serhat Koksal. Direct hierna kopt Romano Denneboom naast na een vrije trap van Frank de Lange. Halverwege de 1e helft een actie op snelheid van Melvin Vissers, waarna zijn voorzet net langs Jordy Brouwer voorlangs gaat. In de volgende minuut links bij de achterlijn een uitstekende actie van Romano Denneboom, waarbij hij enkele tegenstanders binnen het strafschopgebied passeert en de bal teruglegt. Midden vlak voor het doel haalt Frank de Lange hard uit: 1-0. Een aantal minuten later speelt Tidde Tromp op Melvin Vissers, die in het zijnet schiet. Enkele minuten hierna wederom een goede aanval van de groen-zwarten, waar uiteindelijk Jordy Brouwer naast kopt. De rust komt dan met een verdiende – maar te lage – 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
In de 47e min. probeert Tidde Tromp vanaf rechts vanaf de zijlijn de EHC-doelman te verrassen met een hoog en ver schot, maar ternauwernood kan deze de bal nog net voor de doellijn pakken. Vijf minuten later noteren we dan het eerste schot op doel van de Limburgers, maar DHC-doelman Mark Smith ziet het schot naast gaan. Een aanval van Frank de Lange komt via Jordy Brouwer bij Serhat Koksal, waarna zijn harde schot door een verdediger net geblokt kan worden. Net voor het uur speelt Tidde Tromp diep links op Melvin Vissers, die het strafschopgebied ingaat, maar een verdediger grijpt in. Vijf minuten later stopt de doelman een schot van Melvin Vissers, kort daarna schiet Tidde Tromp naast. Met nog 20 min. te spelen schiet de goed invallende Mostava Frederik in, maar de EHC-doelman is op zijn post. In de volgende minuut haalt Frank de Lange ineens uit na een voorzet van Anthony Pique, maar zijn schot gaat naast. Direct hierna zet Jordy Brouwer Mostava Frederik alleen vlak voor de doelman, maar deze kan op de grond liggend de bal grabbelend onderscheppen. Enkele minuten later is het wederom Mostava Frederik die zijn schot door de doelman gestopt ziet. In het laatste kwartiertje proberen de gasten nu sporadisch naar voren te gaan, maar deze counters leveren geen kansen op. Met nog ruim 5 min. te gaan wordt Jordy Brouwer op 20 meter ten koste van een overtreding gestopt. Melvin Vissers schiet de vrije trap over. In de 87e min. schiet invaller Sergio Calor hard in, de Limburgse doelman tikt deze tot corner. Vervolgens wordt op de rand 16-meter Serhat Koksal gestopt, waarna hij zelf de vrije trap neemt. Deze gaat via de muur corner. In de slotminuten is er dan een hard schot van Sergio Calor, hetgeen via een verdediger corner gaat. Melvin Vissers schiet dan nog een keer naast. Twee minuten in blessuretijd is er dan een spaarzaam schot van afstand van EHC, maar doelman Mark Smith kan de bal stoppen. Kort nadat Sergio Calor aan de andere kant binnen de lijnen ten val komt, fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.
De eerste competitiewinst voor de groen-zwarten in dit seizoen. Een dik verdiende winst, waar men te weinig scoort. Hierdoor blijft er tot het eindsignaal de angst voor een tegentreffer. Zo ver komt het niet.
FacebookTwitterGoogle+

Hoofdsponsoren

Bex Beveiliging Top 10 parfums Green Mushroom Farm R. Moor W. Kampert