DHC 1

Wedstrijdverslagen

DHC mist vijf spelers én een strafschop

Tekst: Dik Schreuders

zondag 15 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

DHC – vv Heerenveen     1-1  (1-1)

Scheidsrechter:   L. Timmer (Apeldoorn)

Grensrechters:  R. Metsemakers (Velsen Noord) en B. Hilt (Sliedrecht)

15 min.    0-1

20 min.    1-1   Dominique Ahanhanzo

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joey Emmerink, Frank de Lange, Vincent Romeijn (76 min. Djerreld Muntslag);

Roy Speelman (72 min. Yannick Prade), Dominique Ahanhanzo (83 min. Max Otten)

Boekingen:

24 min.     Joey Emmerink

DHC mistte vandaag maar liefst 5 spelers (waarvan 4 aanvallers), hetgeen zoals trainer/coach Rob de Lange vooraf aangaf, andere spelers de kans bood om zich te laten zien. Zonder Jordy Brouwer, Levi Schipper, Wesley Verhoek, Melvin Vissers (allen vaste basisspelers) en Sinte Fonkel, werd tegen nummer laatst vv Heerenveen een 1-1 gelijkspel behaald. Dé kans op de 2-1 was kort na rust, toen aanvoerder Tidde Tromp de – terecht toegekende – strafschop mistte.

Rob de Lange begon met Thomas Aangenendt achterin, naast Joshua Wadie, terwijl Joey Emmerink een linie naar voren ging. Met vier middenvelders moest men beurtelings bijschuiven bij de twee spitsen Roy Speelman en Dominique Ahanhanzo. In de basis vandaag daarmee 8 spelers vanuit de DHC-jeugdopleiding. Staartploeg vv Heerenveen liet, zonder dat men verdedigend speelde, al snel blijken met 1 punt tevreden te zijn, doordat men direct al steeds ging tijdrekken.

In de 12e min. een verre pass van Vincent Romeijn, waar Roy Speelman dan alleen voor de Friese doelman komt, maar he vlagsignaal van de grensrechter doet scheidsrechter Timmer fluiten voor buitenspel. Drie minuten later krijgen de bezoekers aan de linkerkant bij de zijlijn een vrije trap. Vervolgens wordt de bal in het strafschopgebied gebracht en vlak voor het DHC-doel door een Heerenveen-speler laag koppend net getoucheerd, voldoende om daarmee voor de 0-1 te zorgen. Vervolgens is het Tidde Tromp die van 16 meter net naast schiet. In de 20e min. is het dan toch gelijk. Jeffrey van Roon geeft vanaf links hoog voor, Tidde Tromp kopt voorbij de 2e paal terug en Dominique Ahanhanzo schiet in. Eerst kan de doelman de bal nog stoppen maar in tweede instantie is het door Dominique Ahanhanzo toch 1-1. Beide ploegen proberen gedurende de eerste helft de aanval te zoeken, zonder echt grote kansen. In de 32e min. is DHC het dicht bij een doelpunt, als Vincent Romeijn vanaf de 16 meter teruglegt op Joey Emmerink, die vervolgens rakelings naast schiet.

Direct na de hervatting lijkt DHC in de 1e min. na rust op voorsprong te gaan komen. Dominique Ahanhanzo speelt op Roy Speelman, die het strafschopgebied ingaat en door twee Friese verdedigers wordt gestopt en dan onderuit gaat. De toegekende strafschop is terecht. Aanvoerder Tidde Tromp scoort bijna altijd vanaf 11 meter, maar vandaag niet….Zijn lage inzet wordt door de Friese doelman gepakt. DHC blijft de aanval zoeken en heeft vervolgens in de 2e helft een groot veldoverwicht. In de 51e min. schiet Jeffrey van Roon een vrije trap vanaf rechts van 25 meter op de lat. Na bijna 20 min. na rust wordt een voorzet van Tidde Tromp door een verdediger net weggehaald voor Roy Speelman. Uit de daaruit volgende corner van Jeffrey van Roon pakt de doelman de bal net voor koppers Joey Emmerink en Thomas Aangenendt. Drie minuten later stuurt Tidde Tromp Dominique Ahanhanzo alleen weg, ook nu wordt hij wegens buitenspel terug gevlagd. Kort hierna mag Roy Speelman wel doorgaan, alleen voor de doelman schiet hij hard in, waar de doelman de bal dan net kan aantikken en het niet meer oplevert dan een corner. Met nog een kleine 20 min. te gaan, is het de Heerenveen-doelman die na een voorzet van Jeffrey van Roon de bal net wegtikt voor Roy Speelman. In de 74e min. is het opnieuw de doelman die een hoge voorzet van Anthony Pique pakt, net voor Tidde Tromp en de dan net ingevallen Yannick Prade. Yannick Prade die hiermee zijn debuut maakt in DHC 1, nadat hij als B-junior overstapte naar bvo Excelsior Rotterdam en nu – na een knieoperatie – begin dit seizoen als 1e jaars senior terugkeerde bij DHC. Kort hierna valt ook Djerreld Muntslag in, die in de afgelopen weken werkte aan zijn herstel, nadat hij na één jaar vv Brielle dit seizoen bij de groen-zwarten terugkeerde. Na 81 min. kan de doelman de bal net wegtikken voor Yannick Prade. In de slotfase brengt Rob de Lange dan ook nog A-junior Max Otten in als debutant in DHC 1. Djerreld Muntslag wordt dan nog ten koste van een vrije trap gestopt en in de 88e min. is het dezelfde Djerreld Muntslag die na een actie rechts in het strafschopgebied de bal in het zijnet schiet. Het blijft dan ook 1-1.

Nipte nederlaag voor negental DHC-ers

Tekst: Dik Schreuders

zondag 8 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 6

RKHVV – DHC     3-2  (2-1)

Scheidsrechter:  D.H. de Vries (Amstelveen)

Grensrechters:  C.D.R. vd Hul (Capelle ad IJssel) en K. Tary (Leeuwarden)

31 min.     1-0

33 min.     2-0

37 min.     2-1    Wesley Verhoek

61 min.     3-1

79 min.     3-2     Roy Speelman

Daniel vdKnijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn (70 min. Roy Speelman);

Wesley Verhoek, Dominique Ahanhanzo (61 min. Sinte Fonkel), Melvin Vissers

Boekingen:

12 min.  Wesley Verhoek

37 min.  2e boeking Wesley Verhoek en dus rood

57 min.  Melvin Vissers

70 min.  2e boeking Melvin Vissers en dus rood

Het werd nog spannend, toen een negental DHC-ers in de slotfase terugkwam tot 3-2 en daarna nog de mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Duidelijk is dat het verlies van drie punten enkel en alleen de DHC-ers zelf te verwijten viel, doordat commentaar op de leiding nog vanaf voor rust resulteerde in slechts 10 DHC-ers en de laatste 20 min. nog maar 9. Dubbelgeel en dus rood voor de aanvallers Wesley Verhoek en Melvin Vissers.

Op het matige kunstgrasveld in Huissen (morgen gaat dit eruit ten voordele van een gloednieuwe mat) kon Rob de Lange niet beschikken over Jordy Brouwer (geschorst), Djarred Muntslag en Levi Schipper (beiden geblesseerd). Roy Speelman nam na een blessure weer plaats op de bank.

In de 8e min. een combinatie aan de rechterkant van Wesley Verhoek met Vincent Romeijn, waar de laatste hard inschoot, maar het schot door de Gelderse doelman gepareerd kon worden. Een vrije trap na nog geen kwartier van de thuisclub vanaf de punt strafschopgebied werd door doelman Daniel vdKnijff prima overgetikt. Vervolgens is het Melvin Vissers die Anthony Pique wegstuurt, waarna diens voorzet door een verdediger nipt onderschept kan worden. Kort daarna wederom Melvin Vissers diep op Tidde Tromp, die alleen voor de doelman komt, maar diens schot nog net door de doelman tot corner getikt kan worden. DHC is de aanvallende partij en het wachten is op de openingstreffer. Wesley Verhoek ziet zijn inzet net gestopt door de doelman en vervolgens gaat een laag schot van Wesely Verhoek van net binnen het strafschopgebied net voorlangs. In de 19e min. ziet aanvoerder Tidde Tromp zijn schot gestopt door de doelman van de thuisclub. In de 30e min. de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, als men op de lat schiet. Wesley Verhoek speelt dan op Melvin Vissers die van rechts het strafschopgebied ingaat, hard inschiet, maar opnieuw pareert de doelman dit schot, waarna in de rebound een verdediger net voor Frank de Lange de bal wegtrapt. De verre counter resulteert dan in een duel tussen Anthony Pique en een RKHVV-speler. Pique gaat onderuit, de scheidsrechter laat doorgaan en alleen voor doelman Daniel vdKnijff is het in de 31e min. 1-0. Nog geen 2 min. later wordt de score verdubbeld, als een hoge bal in de DHC-verdediging niet goed wordt verwerkt, de bal voor de voeten komt van één van de blauwen en de stand 2-0 is. DHC blijft de aanval zoeken. Melvin Vissers schiet alleen voor de doelman naast en een volgend schot van Vissers wordt gestopt door de doelman. In de 37e min. komt DHC dan toch dichterbij, als Wesley Verhoek na een pass van Frnak de Lange aan de linkerkant het strafschopgebied ingaat en schitterend en keihard onhoudbaar inschiet: 2-1. Vervolgens loopt hij bij het teruglopen langs scheidsrechter De Vries, zegt iets en krijgt daarvoor zijn 2e geel en dus rood….DHC moet dan door met 10 man.

Kort na rust wordt Tide Tromp terug gevlagd voor buitenspel, maar duidelijk is dat de in het wit gestoken groen-zwarten zich – ondanks de ondertal-situatie – niet neerleggen bij een nederlaag. In de 61e min. is het echter de thuisclub die via een prima doelpunt van de spits, die zich in de 16 meter vrij draait en hard uithaalt, de 3-1 op het scorebord zet. Enkele minuten later gaat Melvin Vissers richting het RKHVV-doel en wordt dan binnen de 16 meter aangetikt, waar de scheidsrechter echter niets in ziet en laat doorspelen. Melvin Vissers doet zijn beklag bij de man in het geel en ook hij krijgt dan zijn 2e geel en dus rood. DHC moet dan in de 70e min. met slechts 9 man verder, met dus een 3-1 achterstand. Toch legt het negental zich niet neer bij een nederlaag. In de 73e min. schiet Tidde Tromp van afstand over de doelman, die de bal nog net over de lat corner kan tikken. Na 79 min. speelt Tidde Tromp op links op de ingevallen Roy Speelman, die de 16 meter ingaat, zijn tegenstander uitkapt en diagonaal de doelman passeert: 3-2. De spanning is weer terug. Twee minuten later een vrije trap vanaf rechts van 25 meter van Jeffrey van Roon, welke echter ternauwernood door de doelman gered kan worden. Kort hierna een vrije trap van Frank de Lange vanaf links, waarop Joey Emmerink inkopt, maar het is opnieuw de doelman die redding brengt. Ook bij de laatste mogelijkheid in blessuretijd brengt de doelman redding op opnieuw een vrije trap van Jeffrey van Roon.

Na 6 wedstrijden dus de 2e nederlaag op vreemde bodem voor DHC. Een onnodige nederlaag. Komende zondag de kans op revanche thuis aan de Brasserskade tegen Heerenveen. De vraag is hoe trainer/coach Rob de Lange de spelerspuzzel oplost.

Nuttige oefenwedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 3 oktober 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

54 min.      1-0

85 min.      2-0

90+1 min.  2-1   Jordy Brouwer

Blairi Schermer;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink (45 min. Anthony Pique), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon (45 min. Sinte Fonkel);

Tidde Tromp (aanv.) (24 min. Dominique Ahanhanzo), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer (2e aanv.), Melvin Vissers

DHC speelde dinsdagavond een nuttige oefenwedstrijd uit bij zaterdag-hoofdklasser Rijnvogels. Bij Rijnvogels in het team oud-DHC-spelers Brigth Ampong en Ryan Lugtigheid. DHC trainer/coach Rob de Lange kon Levi Schipper en Djarreld Muntslag in verband met blessures niet opstellen. Verder zat doelman Daniel vd Knijff de hele wedstrijd op de bank en speelden vaste krachten Tidde Tromp (blessure), Joey Emmerink, Jeffrey van Roon en Anthony Pique slechts maximaal één helft, waardoor andere spelers minuten konden maken.

In de eerste 10 min. moet DHC tot tweemaal toe scoren. Eerst strandt Melvin Vissers alleen voor de Katwijkse doelman op die doelman en kort daarna schiet Vincent Romeijn van 16 meter goed in, maar kan de doelman de bal corner tikken. Vervolgens zijn er twee aanvallende ploegen, waar doelman Blairi Schermer halverwege de 1e helft een ingeschoten bal prima stopt. Kort daarna stopt de Rijnvogels doelman een kopbal van Jordy Brouwer.

Kort na rust speelt invaller Sinte Fonkel vanaf rechts pgoed op Jordy Brouwer, maar een verdediger kan net ingrijpen. In de 54e min. neemt de thuisploeg na een kopbal de leiding: 1-0. In de 2e helft is DHC nog dichtbij een doelpunt na een voorzet van Anthony Pique net langs Jordy Brouwer en vervolgens Jordy Brouwer, waar een verdediger – ook volgens de neutrale grensrechter – met de hand de bal in het strafschopgebied wegslaat. De scheidsrechter laat doorspelen en in de tegenaanval scoort Rijnvogels de 2-0. In blessuretijd dan toch de verdiende Delftse treffer als Melvin Vissers op rechts Sinte Fonkel aanspeelt en diens voorzet door Jordy Brower wordt afgerond. Hiermee komt de eindstand op 2-1.

DHC oefent bij Rijnvogels

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdag 3 oktober a.s. oefenen de groen-zwarten bij zaterdag Hoofdklasser Rijnvogels (20.00 uur). Het team van Rob de Lange wacht volgende week zondag de uitwedstrijd bij RKHVV in Huissen.

DHC wint van koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 1 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC – Silvolde    3-1 (0-1)

Scheidsrechter:  M. Vos (Warnsveld)

Grensrechters: S.Y. Weeda (Oudenbosch) en Y.L. vd Velde (Den Helder)

16 min.    0-1

67 min.    1-1    Tidde Tromp

68 min.    2-1    Wesley Verhoek

73 min.    3-1    Tidde Tromp (pen.)

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper (26 min. Vincent Romeijn), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie;

Wesley Verhoek, Melvin Vissers, Dominique Ahanhanzo (80 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

27 min.   Wesley Verhoek

75 min.   Frank de Lange

78 min.   Joshua Wadie

Voor aanvang van dit weekeinde was Silvolde één van de drie koplopers en moest DHC zich thuis tegen dat team zien te revancheren voor de ruime nederlaag afgelopen zondag bij MSC in Meppel. Met het gegeven dat spits Jordy Brouwer na diens rode kaart 5 wedstrijden is geschorst, een lastige opgave. Na een 0-1 ruststand, stapten de groen-zwarten echter met een prima 3-1 zege van het veld!

Doordat Levi Schipper weer fit genoeg was om te spelen, neemt hij zijn vertrouwde positie achterin weer in. Joshua Wadie schuift dan een linie door en datzelfde geldt voor Melvin Visers, die als centrale spits de plek van Jordy Brouwer overneemt.  Maar nog binnen het half uur moet Levi Schipper zich opnieuw geblesseerd laten vervangen en komt Vincent Romeijn op het middenveld in het team.

DHC begint met twee goede voorzetten en laat zien op jacht te willen gaan naar snelle doelpunten. De voorzet van links van Dominique Ahanhanzo en vanaf rechts van Wesley Verhoek leveren echter niets op. Het overwicht van de thuisclub ebt dan vervolgens langzaam weg. Als in de 16e min. doelman Daniel vd Knijff aan de rechterkant een Silvolde-speler uitspeelt, komt de bal vervolgens bij een andere speler van Silvolde die dan net voor Daniel vd Knijff de bal kan inschieten in een leeg doel: 0-1. Enkele minuten later een prima pass van Frank de Lange op Melvin Vissers, maar de doelman van de bezoekers is uitlopend net iets eerder bij de bal. Dezelfde doelman is na ruim een half uur attent bij een afstandsschot van Vincent Romeijn. Na een goede combinatie tussen Melvin Vissers en Wesley Verhoek is de doelman ook attent voordat Tidde Tromp gevaarlijk kan worden.

Direct na de thee is er een voorzet van Wesley Verhoek en ziet Tidde Tromp zijn schot gestopt worden door de doelman. In de 50e min. ziet het Brasserskade-publiek een combinatie tussen Melvin Vissers en Vincent Romeijn, waarna het schot van Melvin Vissers net voorlangs gaat. Kort hierna een prima pass van Vincent Romeijn op rechts, waar Wesley Verhoek inschiet, maar ook nu is de doelman de winnaar. Na ruim een uur speelt Dominique Ahanhanzo op Tidde Tromp, die dan op links Jeffrey van Roon aanspeelt. Diens schot van rand 16-meter gaat net naast. Enkele minuten hierna zijn het dezelfde spelers die aan de basis liggen van de gelijkmaker van DHC. Dominique Ahanhanzo speelt op links Jeffrey van Roon aan, waarna diens voorzet door Tidde Tromp wordt ingeschoten: 1-1. In de volgende minuut een actie aan de rechterkant van Anthony Pique, die pas stopt als hij binnen de lijnen onderuit gaat. Scheidsrechter Vos wuift het weg. Nog in dezelfde minuut speelt Melvin Vissers op rechts naar Wesley Verhoek die uitstekend inschiet: 2-1. Enkele minuten later bereikt Melvin Vissers aan de rechterkant Anthony Pique, die door een verdediger onreglementair wordt gestopt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vos legt de bal op de stip en captain Tidde Tromp faalt niet: 3-1. Met nog ruim vijf minuten op de klok is de doelman van de bezoekers nog eens attent bij een actie van Tidde Tromp. DHC – bij wie aanvaller Dominique Ahanhanzo nog wordt vervangen door een andere aanvaller, Sinte Fonkel – probeert de wedstrijd rustig uit te spelen. De gasten geven nog een aantal hoge voorzetten, met het oog om alsnog de aansluitingstreffer te maken. Verder dan een zwak kopballetje tegen de paal komen zij echter niet. Aan de andere kant is Sinte Fonkel dan nog gevaarlijk met een actie op rechts en een lage voorzet, maar een verdediger kan de bal wegruimen. Het einde komt dan ook met een verdiende 3-1 overwinning voor DHC!

Drama in Drenthe

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

MSC – DHC         3-0  (1-0)

Scheidsrechter:    V.S. Ris (Groningen)

Grensrechters:   T. Balta (Hoogezand) en P. Dobma (Steenwijk)

37 min.    1-0

49 min.    2-0

71 min.    3-0

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie,Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Melvin Vissers;

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Dominique Ahanhanzo (65 min. Vincent Romeijn)

Boekingen:

84 min.    Melvin Vissers

Rood:

58 min.    Jordy Brouwer

Het was voor DHC een dramatische wedstrijd in Drenthe. Een verre reis, een hele matige wedstrijd spelen, 3-0 verliezen en een onterechte rode kaart voor Jordy Brouwer in een opgefokt sfeertje. Daarmee is de competitiestart voor de groen-zwarten met 4 wedstrijden en 5 punten tegenvallend. De terugreis uit Meppel duurde dan ook heel lang….

Van de blessures van vorige week bleken Jordy Brouwer en Wesley Verhoek toch weer speelklaar, waar Roy Speelman niet in actie kon komen. Verder kon Rob de Lange ook vandaag nog steeds niet beschikken over Djerreld Muntslag en Levi Schipper. Gestart werd met Dominique Ahanhanzo in de plaats van Vincent Romeijn, die op de bank begon.

In de 2e min. kwam Melvin Vissers op rechts gevaarlijk door, waarna hij de bal prima laag voorgaf in het strafschopgebied op Jordy Brouwer. Deze kon de bal niet goed onder controle krijgen, waarna een verdediger kon ingrijpen. Op het gras leed DHC vervolgens veel balverlies, tegen een tegenstander die fel speelde en veel inzet vertoonde. Rond de 15e min. was het tweemaal doelman Daniel vd Knijff die goed ingreep bij mogelijkheden voor de thuisclub. In de 27e min. leek er een mogelijkheid te komen voor Wesley Verhoek na een pass van Melvin Vissers, maar hij werd terecht terug gevlagd voor een nipte buitenspelsituatie. Enkele minuten later speelde Frank de Lange diep op Melvin Vissers, die alleen op het doel afgaat, maar wederom – nu ten onrechte – vlagt de grensrechter voor buitenspel. In de 37e min. is er dan de eerste kans voor de thuisclub als vanaf links een van de aanvallers het strafschopgebied in slalomt en laag diagonaal inschiet: 1-0. Drie minuten later stuurt Wesley Verhoek op links Dominique Ahanhanzo weg, waarna zijn schot door de Drentse doelman net kan worden gestopt. Op slag van rust bereikt Tidde Tromp op rechts Wesley Verhoek, waarna diens lage voorzet van dichtbij door Jordy Brouwer wordt ingeschoten. De bal passeert de doelman, maar belandt helaas op de paal.

Direct na de hervatting redt een verdediger van de thuisclub ten koste van een hoekschop na een inzet van Wesley Verhoek. Kort hierna speelt Jeffrey van Roon op Wesley Verhoek, waarna een verdediger in de 16-meter de bal blokt en de bal vervolgens door Frank de Lange net wordt naast geschoten. In de 49e min. aan de andere kant een hoge bal vanaf hun rechterkant bij de 2e paal, waarna de bal wordt ingeschoten en de stand 2-0 is. In de 57e min. vangt de doelman van de thuisclub 2 meter buiten zijn strafschopgebied de bal en schiet deze weg. In plaats van een vrije trap, laat de scheidsrechter gewoon doorspelen. Jordy Brouwer vraagt dan aan de grensrechter of hij het niet heeft gezien, waarna een tegenstander zich ermee bemoeit en op Jordy Brouwer afstormt. Vervolgens steekt de grensrechter zijn vlag op, waarna hij tegenover de scheidsrechter verklaart dat Jordy Brouwer de tegenstander een kopstoot gegeven zou hebben… Jordy Brouwer krijgt vervolgens – louter op appeleren van de grensrechter, ook de scheidsrechter heeft niets gezien – rood. Met 10 tegen 11 en een 2-0 achterstand is de wedstrijd gespeeld. In de 71e min. is er ruimte bij een aanval van MSC en vrijstaand vanaf rechts is de 3-0 een feit. Met nog een tiental minuten te gaan schiet Tidde Tromp van 16 meter nog over en bereikt Melvin Vissers na een prima aanval met Welsey Verhoek niemand voor het doel, waardoor ook die mogelijkheid verloren gaat. In de slotfase zijn er dan nog twee gele kaarten voor de thuisclub en ook nog een rode kaart, waar nu de scheidsrechter een kopstoot ziet van een MSC-speler.

Een lange terugreis is het gevolg. Komende week moet Rob de Lange het team weer gaan voorbereiden op de wedstrijd van zondag a.s. thuis tegen Silvolde.

Gelijkmaker RKAVV in 90e minuut

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 17 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 3

DHC – RKAVV      1-1  (1-0)

Scheidsrechter:  N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters:  A.M. Steeg (Beuningen) en A. Afalah (Bergschenhoek)

41 min.    1-0   Wesley Verhoek

89 min.    1-1

Daniel vd Knijff:

Anthony Pique, Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Wesley Verhoek (64 min. Thomas Aangenendt), Jordy Brouwer (10 min. Roy Speelman (50 min. Dominique Ahanhanzo)), Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Waar het er lang naar uitzag dat DHC de regio-derby thuis tegen RKAVV met winst zouden kunnen afsluiten, was het na 89 minuten en 23 seconden plots 1-1, nadat een hoge bal voor het doel opkaatste tussen doelman Daniel vd Knijff en rechtsachter Anthony Pique en één van de RKAVV-spelers net de punt van zijn schoen tegen de bal kon krijgen….

Rob de Lange kan vandaag nog steeds niet beschikken over aanvaller Djareld Muntslag, terwijl donderdag op de training ook Levi Schipper geblesseerd moest afhaken. Tidde Tromp – vorige week na zijn vakantie startend op de bank – begint vandaag in de basis in plaats van Roy Speelman. Joshua Wadie, terug na een blessure, speelt op de plaats van Levi Schipper.

Op een prima bespeelbare kunstgrasmat (na de vele regenval in de afgelopen dagen heeft de gemeente Delft desgevraagd vrijdag jl. extra geveegd en gerold) begint DHC direct aanvallend en zet de bezoekers (met oud-DHC-ers Remco Overdevest en Jordy de Wit) vast op eigen helft. In de 6e minuut is er een eerste kans voor de groen-zwarten na een combinatie aan de rechterkant tussen Anthony Pique en Jordy Brouwer. Dit resulteert in een lage voorzet van Anthony Pique, waarna een RKAVV-verdediger vlak voor het doel de bal net voor Wesley Verhoek corner kan trappen. In de 10e min. moet Rob de Lange noodgedwongen wisselen, als Jordy Brouwer met een hamstring-blessure het veld moet verlaten ten gunste van Roy Speelman. DHC blijft combineren en aanvallen, zonder dat het verdere kansen oplevert. Pas in de 21e min. komt RKAVV voor het eerst in de buurt van het DHC-doel, waarna een corner over doelman Daniel vd Knijff heen gaat en bij de 2e paal via Joey Emmerink een nieuwe corner oplevert voor de gasten. Vijf minuten later is er een verre uittrap van de Leidschendamse doelman die wordt doorgekopt, waarna een aanvaller de bal vanaf links ver voorlangs schiet. Enkele minuten later is er een andere Leidschendammer die van ruim 20 meter hoog over schiet. Aan de andere kant krijgt DHC dan twee kansen. Na een pass van Vincent Romeijn is het de doelman die binnen de 16-meter de bal net voor Wesley Verhoek kan onderscheppen. In de volgende minuut gaat Anthony Pique weer goed mee naar voren en aan de rechterzijkant net buiten het strafschopgebied wordt hij ten koste van een vrije trap onderuit gehaald. De indraaiende vrije trap van Jeffrey van Roon kan door de doelman worden gepakt. In de 41e min. komt DHC verdient op voorsprong. Een corner vanaf rechts komt via Melvin Vissers bij de strafschopstip bij Wesley Verhoek die zich uitstekend vrij draait en onhoudbaar inschiet: 1-0. Op slag van rust kan een Leidschendamse verdediger dan nog net voor Tidde Tromp ingrijpen ten koste van een corner.

Eén minuut na rust lijkt DHC de wedstrijd te beslissen, als Melvin Vissers Roy Speelman wegstuurt en hem alleen op de RKAVV-doelman doet afgaan. Roy Speelman speelt de bal van 20 meter langs de uitlopende doelman richting het lege doel, maar in plaats van in het doel, gaat de bal net naast het doel…. Dit was ook gelijk de laatste actie van Roy Speelman, want kort hierna moet ook deze aanvaller na een fors duel met een enkelblessure het veld verlaten. Voor hem komt Dominique Ahanhanzo in het veld. Tien minuten later opnieuw tegenslag voor de groen-zwarten, als een derde aanvaller vervangen moet worden. Ook voor Wesley Verhoek een hamstring-blessure en voor hem komt Thomas Aangenendt binnen de lijnen. In de 66e min. is er na een combinatie van Vincent Romeijn en Melvin Vissers een mogelijkheid voor Dominique Ahanhanzo, maar de uitlopende doelman is net iets eerder bij de bal. Hierna loopt DHC naar achteren en spelen de Leidschendammers alle ballen lang en hoog voor het doel. Met nog een kwartier op de klok schiet één van de bezoekers van 25 meter ver over. Enkele minuten later pakt DHC-doelman Daniel vd Knijff een ingekopte bal na een hoge voorzet vanaf links. In de 84e min. is er een aanval van DHC over links, waar de voorzet van Jeffrey van Roon door Dominique Ahanhanzo wordt teruggelegd op Melvin Vissers, die dan naast schiet. Kort hierna passt Tidde Tromp op Melvin Vissers, maar een rood-witte verdediger kan nog net ingrijpen. Dan in de slotfase vanaf rechts weer een hoge voorzet die vlak voor het doel opkaatst tussen Daniel vd Knijff en Anthony Pique en een Leidschendammer die nog net zijn voet tegen de bal zet en het is alsnog 1-1.

Gezien het spelbeeld na rust, waar bij DHC een aantal spelers niet hun normale niveau haalden en uiteraard de groen-zwarten met drie uitvallende voorhoede-spelers nogal gehandicapt waren, wellicht een terechte uitslag. Maar zeker met zo’n late gelijkmaker voelt dit voor DHC toch als twee onnodige verliespunten.

De vraag is uiteraard hoe het komende week gaat met de reeds geblesseerden Djarreld Muntslag en Levi Schipper en met de nieuwe blessuregevallen Jordy Brouwer, Roy Speelman en Wesley Verhoek. Veel werk voor de fysiotherapeuten Pasqualle Kloosterman en Jordy van Tol en veel puzzelwerk voor coach Rob de Lange om een opstelling te maken voor MSC (Meppel) uit.

DHC wint bij SWZ Boso Sneek

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 2

SWZ Boso Sneek – DHC     2-3  (2-0)

Scheidsrechters:   W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters:   J. Hindriks (Assen) en D. Brondijk (Hoogezand)

1 min.      1-0

26 min.    2-0

59 min.    2-1 Melvin Vissers

65 min.    2-2 Tidde Tromp

67 min.     2-3 Wesley Verhoek

Boekingen:

27 min.  Wesley Verhoek

33 min.   Anthony Pique

54 min.   Melvin Vissers

89 min.   Tidde Tromp

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (56 min. Tidde Tromp), Frank de Lange, Vincent Romeijn (56 min. Dominique Ahanhanzo);

Wesley Verhoek, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Evenals bij de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen Achilles 1894, komt DHC voor rust op een 2-0 achterstand. Uiteindelijk werd de marge vorige week teruggebracht tot 2-2 en ging men er niet overheen. Vandaag in Friesland scoorden de groen-zwarten in een periode van 8 minuten driemaal en werd de 2-3 overwinning een feit !  Een dik verdiende overwinning.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Djarreld Muntslag en Joshua Wadie, terwijl Tidde Tromp terug is van vakantie, waar deze dan ook start op de bank.

Na een busreis van net meer dan 2 uur over onder meer de Afsluitdijk, is de start van DHC niet optimaal. Al in de 1e min. een verre bal vanaf de zijlijn van de Friezen, die op de rand 16-meter via een achterwaartse kopbal met een boog over doelman Daniel vd Knijff in het doel verdwijnt: 1-0. Desondanks gaat DHC direct hierna in de aanval en schiet eerst Melvin Vissers net over, waarna wederom Melvin Vissers en kort hierna Roy Speelman op de doelman stuiten. Na ruim een kwartier bereikt Frank de Lange op links Wesley Verhoek, waar een verdediger dan nog kan ingrijpen ten koste van een hoekschop. De thuisploeg is veel feller, toont meer inzet en wint de duels, DHC combineert veel beter. Het is daarmee een wedstrijd waar beide teams voor het doel van de tegenstander komt. In de 26e min. is er balverlies van de groen-zwarten bij de zijlijn, waarna een verre voorzet op de rand van het strafschopgebied over doelman Daniel vdKnijff wordt geschoten: 2-0. Een kleine 10 minuten voor de rust schiet Jeffrey van Roon een vrije trap van ruim 20 meter net over. Op slag van rust is er een aanval waar Melvin Vissers Wesley Verhoek aanspeelt, waarna diens voorzet bij de 2e paal net niet bereikt kan worden door Roy Speelman.

Vijf minuten na rust passt Vincent Romeijn op Jordy Brouwer die bij de 2e paal de bal terugkppend voor het doel brengt, maar alvorens DHC gevaarlijk kan worden ruimt een Friese verdediger op. Aan de andere kant treedt doelman Daniel vd Knijff dan ver uitlopend goed op door een verre bal tijdig te onderscheppen. Een voorzet van Jeffrey van Roon wordt van de 16 meter ineens ingeschoten door Jordy Brouwer, maar de bal gaat tot teleurstelling van de DHC-ers net naast. In de 56e min. besluit Rob de Lange tot het inbrengen van twee wissels, om daarmee nieuwe impulsen te geven. Tidde Tromp vervangt Roy Speelman op het middenveld, terwijl Dominique Ahanhanzo de plaats inneemt van Vincent Romeijn en als vierde aanvaller gaat spelen. De eerste actie van Dominique Ahanhanzo resulteert in een uitstekende lage voorzet vanaf links, die net voorbij de inkomende Melvin Vissers gaat. Vervolgens stopt de Sneek-doelman een schot van dichtbij van Melvin Vissers, hetgeen dan ook slechts een hoekschop oplevert. Die corner vanaf rechts wordt in eerste instantie weggekopt, maar komt dan bij de cornervlag terug bij Jeffrey van Roon, die de bal dan voorgeeft op Melvin Vissers die van 20 meter hard en onhoudbaar inschiet: 2-1. DHC is weer terug in de wedstrijd. Zes minuten na de aansluitende treffer geeft Wesley Verhoek de bal op links mee op Jeffrey van Roon, die de bal scherp voorgeeft en uit zijn tweede assist van de middag, scoort de inlopende Tidde Tromp van dichtbij de 2-2. Rob de Lange geeft direct aan, dat men door moet gaan “En nu er op en er over. Wij nemen hier geen genoegen met 1 punt.”  Twee minuten later is de 3e Delftse treffer een feit. Jordy Brouwer schiet hard in. de doelman keert de bal en in de rebound schiet Wesley Verhoek in: 2-3. Vervolgens blijft DHC de aanval zoeken. Na een voorzet van Dominique Ahanhanzo mist Mevlin Vissers net de bal en bij een volgende actie van Dominique Ahanhanzo schopt een verdediger de bal net voor Jordy Brouwer corner. Met nog ruim 10 minuten te gaan, verwerkt de doelman een inzet van rechts van Wesley Verhoek tot corner. De thuisclub komt vervolgens nog tot een voorzet die voorlangs gaat en een kopbal bij de 2e paal, die prima wordt gepakt door DHC-doelman Daniel vd Knijff. Eén minuut in blessuretijd is er – nadat reeds is gefloten voor een vrije trap – nog een harde charge tegen Frank de Lange, hetgeen voor scheidsrechter Horst slechts tot één beslissing kan resulteren, een rode kaart, waardoor de laatste seconden de thuisploeg met 10 man staat.

DHC was voetballend en combinerend duidelijk de bovenliggende partij, waar de SWZ Boso Sneek felheid en inzet tegenover stelt. Van groen-zwarte zijde was – evenals vorige week – de 2e helft beter dan de 1e helft. Komende zondag 17 september a.s. de enige regio-derby van dit seizoen, als RKAVV naar de Brasserskade komt.

Twee voetbal-coryfëen ontmoetten elkaar langs de lijn bij DHC.

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdagavond 29 augustus jl. was de training van de DHC-selectie onder leiding van Rob de Lange en Barry de Poorter aan de gang, terwijl tegelijkertijd ook de keeperstraining plaatsvond door Ed de Goeij. Zoals bekend is Ed de Goeij voormalig doelman van Sparta, Feyenoord, Chelsea en het Nederlands Elftal.

Tijdens de training kwam een oude bekende aanlopen en de begroeting van Wicher Schreuders en Dik Schreuders met de onverwachts binnenlopende toeschouwer was dan ook uitbundig. Piet de Vries, 78 jaar, oud-speler van Sparta in de jaren 50/60, later in de jaren 80/90 speler in DHC 2 en DHC 4. Oude verhalen werden opgerakeld, herinneringen aan een fantastische tijd bij DHC, waarin DHC tweemaal kampioen van Nederland werd, DHC 2 zelfs driemaal. En waar later zowel DHC 3 als DHC 4 uitkwam in de res. 1e klasse. DHC 4, een team met onder meer Sjef de Poorter, Hans Dorjee en dus genoemde Piet de Vries.

Aan het einde van de training schudden Ed de Goeij en Piet de Vries elkaar de hand, beiden zeer regelmatig aanwezig bij de thuiswedstrijden van Sparta, waar beiden dus speelden. Piet de Vries werd in 1959 op 20-jarige leeftijd met Sparta kampioen van Nederland en won tweemaal (1958 en 1962) de bekerfinale. In 1962 won Sparta in de bekerfinale na verlening met 1-0 van DHC. Piet de Vries gaf de voorzet, waaruit Piet van Miert (dat jaar overgegaan van DHC naar Sparta, broer Jan speelde nog bij DHC, maar is bij die finale geblesseerd en speelt dus niet) de winnende goal maakte, nadat in de aanval daarvoor Hans Dorjee namens DHC de lat raakte.In 1959 speelde Piet de Vries zijn enige interland, uit tegen Bulgarije, waar met 3-2 werd verloren. De Goeij won met Feyenoord 1x de landstitel en 4x de beker; met Chelsea won hij 1x de FA Cup en zowel de EC II als de toenmalige EC III. Hij speelde 31 interlands.

2017-09-06-17-18-05

En die twee voetbalgrootheden stonden langs de lijn, bij DHC.

Gelijkspel na inhaalrace te weinig voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 september 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 1

DHC – Achilles 1894     2-2   (1-2)

Scheidsrechter:    L. van Leeuwen (Santpoort Noord)

Grensrechters:   M. Moussaoui (Den Haag) en E.J. Dietz (Amsterdam)

10 min.    0-1

39 min.    0-2

44 min.    1-2    Jordy Brouwer

84 min.    2-2    Jordy Brouwer

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Wesley Verhoek, Frank de Lange;

Roy Speelman (75 min. Dominique Ahanhanzo), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Bij de seizoenstart thuis tegen Achilles 1894 mist trainer/coach Rob de Lange bij de groen-zwarten Tidde Tromp (vakantie), Djerreld Muntslag (geblesseerd) en Joshua Wadie (geblesseerd). Na een 0-2 achterstand komt de stadionploeg nog voor rust op 1-2 en tegen het einde van de 2e helft op 2-2 door twee doelpunten van Jordy Brouwer. Daarmee kreeg de thuisploeg te weinig.

Voor aanvang is er – in aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen – 1 minuut stilte wegens het recent overlijden van Dick Boekee, erelid van DHC. DHC start de competitieopening met als nieuwkomers doelman Daniel vd Knijff en Wesley Verhoek, voor het overige zijn het vertrouwde namen. Al direct na aanvang bereikt Wesley Verhoek in de 16 meter Melvin Vissers en kan een Drentse verdediger ten koste van een corner redding brengen. In de 9e min. is een snelle uitval van de bezoekers gevaarlijk voor doelman Daniel vd Knijff, die bekwaam redt. Eén minuut later is het toch raak. Balverlies bij de zijlijn halverwege op de Achilles-helft, een snelle bal naar voren en alleen voor Daniel vd Knijff wordt deze gepasseerd door een Achilles-aanvaller en het is 0-1. Direct hierna schiet Vincent Romeijn van 20 meter naast en vervolgens doet Wesley Verhoek hetzelfde. Dit is ook het wedstrijdbeeld van de 1e helft. Een aanvallend DHC, tegenover een niet heel verdedigend, maar op de snelle counter spelende Drentse ploeg, waar beide ploegen de nodige mogelijkheden krijgen. Halverwege de 1e helft kopt Roy Speelman bij de 2e pal naast na een voorzet van Wesley Verhoek, terwijl een tiental minuten later Anthony Pique zijn inzet gestopt ziet door de doelman en ook Roy Speelman stuit op dezelfde doelman. Nadat wederom een inzet van Roy Speelman wordt gestopt, gaat Wesley Verhoek onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Van Leeuwen ziet hier niets in. In de 39e min. een herhaling van eerder deze middag. Wederom balverlies halverwege de Achilles-helft, een snelle uitbraak en een lobje over de uitlopende doelman Daniel vd Knijff en het is 0-2. Toch komt DHC nog voor rust terug in de wedstrijd. Wesley Verhoek ziet een schot door de doelman tot corner verwerkt worden. Uit de corner van rechts van Jeffrey van Roon kopt Jordy Brouwer prima in: 1-2.

Na rust gaan de groen-zwarten op jacht naar doelpunten. Gedurende de 2e helft is DHC heer en meester, constant spelend op de andere helft, waar de gasten enkele keren op de snelle counter loeren en daarmee gevaarlijk blijven. In de 50e min. speelt Roy Speelman diep op Jordy Brouwer die de 16 meter ingaat, maar wordt vastgehouden. De scheidsrechter laat doorgaan. Een schot van dichtbij na een actie in het strafschopgebied van Wesley Verhoek wordt door een verdediger van richting veranderd en gaat net naast. Vincent Romeijn ziet een afstandsschot gestopt door de doelman en ook Melvin Vissers ziet zijn inzet gestopt door de doelman. Halverwege de 2e helft kopt Melvin Vissers bovenop de lat na een voorzet van Jeffrey van Roon. Vervolgens kan een verdediger de bal na een voorzet van Wesley Verhoek net toucheren voor de in kansrijke positie staande Melvin Vissers. DHC blijft het proberen. In de 80e min. een aanval met Wesley Verhoek op links, die prima voorzet op Melvin Vissers in het strafschopgebied, maar zijn te gehaaste schot van dichtbij gaat hoog over. Een viertal minuten later is het dan toch raak. Een goede actie en voorzet vanaf de achterlijn vanaf links van Welsey Verhoek wordt van dichtbij ingekopt door Jordy Brouwer: 2-2. DHC is langszij gekomen, maar blijft op jacht naar nog een treffer. Wesley Verhoek gaat het strafschopgebied in, waar de doelman kan redden. In de 90e min. is er dan nog een voorzet van Wesley Verhoek die een verdediger weghaalt en in blessuretijd een voorzet van Jeffrey van Roon, die door de doelman wordt weggetikt. Zo blijft het in de openingswedstrijd van het seizoen 2-2. DHC krijgt hiermee eigenlijk te weinig en verliest zo 2 punten.

Bekeruitschakeling met 10 man

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 19 augustus 2017, 14.30 uur, 1e voorronde KNVB Beker

Ter Leede – DHC      2-0   (1-0)

Scheidsrechter:    R.J.A. Gansner (Zandvoort)

Grensrechters:  J.B.C. Pieterse (Hoofddorp) en F.R. Winter (Assendelft)

45 min.        1-0

69 min.        2-0

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Joshua Wadie (68 min. Thomas Aangenendt), Roy Speelman;

Wesley Verhoek (34 min. Frank de Lange), Jordy Brouwer, Melvin Vissers (80 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

35 min.   Anthony Pique

37 min.   Jordy Brouwer

47 min.   Joshua Wadie

55 min.   2e geel en dus rood Jordy Brouwer

83 min.   Thomas Aangenendt

Het moment dat 10 min. na rust Jordy Brouwer met een 2e gele kaart en dus rood het veld moet verlaten, is beslissend in de bekerwedstrijd uit bij Ter Leede. Met 10 tegen 11 komt DHC nauwelijks meer aan aanvallen toe en als niet lang daarna de thuisclub de score verdubbeld, is de uitschakeling een feit.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag niet beschikken over aanvoerder Tidde Tromp (vakantie) en Djerreld Muntslag (geblesseerd). Na bijna drie trainingsweken en twee oefenwedstrijden treft men Ter Leede, dat al twee weken langer aan de slag is en inmiddels al zeven oefenwedstrijden heeft afgewerkt. De Sassenheimers tellen maar liefst zes nieuwkomers in de basis. Bij DHC treden er daarentegen twee spelers als nieuwkomers aan, doelman Daniel vd Knijff en ex-prof Wesley Verhoek.

In de eerste 10 min. is er eerst een schot voorlangs voor de thuisclub, terwijl direct daarna Melvin Vissers met een actie in de 16-meter enig gevaar sticht. In de 16e min. een goede pass van Melvin Vissers op Wesley Verhoek, maar de uitlopende doelman kan de bal buiten de 16-meter nog net wegtrappen. Halverwege de 1e helft treedt DHC-doelman Daniel vd Knijff handelend op na een Ter Leede-actie, terwijl vervolgens aan de andere kant Wesley Verhoek na een vrije trap van Melvin Vissers wegens buitenspel wordt teruggefloten. Vincent Romeijn ziet bij een volgende actie een Ter Leede-verdediger net op tijd ingrijpen. Na 27 min. is DHC wederom gevaarlijk, als Melvin Vissers diep speelt en Jordy Brouwer de doelman omspeelt, maar vervoglens de bal over de achterlijn ziet gaan. In de 32e min. komt Wesley Verhoek na een dieptepass van Vincent Romeijn alleen richting het doel, maar een hamstringblessure maakt dat hij niet door kan en direct ook vervangen moet worden. In de 37e min. treedt doelman Daniel vd Knijff handelend op bij een schot van de thuisclub. Kort voor rust lijkt DHC in de 42e min. op voorsprong te komen. Melvin Vissers passt op Roy Speelman die alleen doorgaat en de Ter Leede-doelman kansloos laat. Het doelpunt wordt vervolgens wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant is het dan Ter Leede dat op slag van rust een vrije trap krijgt op ruim 20 meter. De ingeschoten bal wordt in eerste instantie gestopt door Daniel vd Knijff, maar vervolgens losgelaten, waarna men in de rebound de 1-0 op het scorebord zet.

Na deze tegenvaller moeten de groen-zwarten na rust op jacht naar de gelijkmaker. Al na 10 min. na de rust krijgt Jordy Brouwer dan zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Gansner en staat DHC met 10 tegen 11. DHC ziet dan een kopbal van de thuisclub op de paal komen, maar kort daarna is het toch raak. Halverwege de 2e helft is er een afstandsschot dat wordt gestopt door Daniel vd Knijff, maar als hij de bal loslaat scoort een rood-gele aanvaller simpel de 2-0. Met wind tegen is er van DHC-kant nauwelijks nog een aanval. In de 86e min. speelt invaller Thomas Aangenendt op rechts op Roy Speelman, die doorspeelt op de eveneens ingevallen Sinte Fonkel en alleen voor de doelman scoort hij fraai. Het arbitrale trio besluit voor de 2e keer deze middag om een DHC-doelpunt af te keuren, waar zeker deze keer vriend en vijand het er over eens waren dat er van buitenspel echt geen sprake was. Al met al komt het einde met 2-0 en bekert Ter Leede komende woensdagavond verder uit bij Quick en kan DHC zich gaan richten op de competitie-start over twee weken.

Oefenwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 13 augustus 2017, 14.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – TAC’90 (zon)          3-1  (0-1)

Scheidsrechter: L. Wagner (Den Haag)

40 min.     0-1

59 min.     1-1    Vincent Romeijn

62 min.     2-1    Tidde Tromp

89 min.     3-1    Melvin Vissers

Daniel vd Knijff (45 min. Blairi Schermer);

Anthony Pique, Joey Emmerik, Thomas Aangenendt (71 min. Ennis Akona), Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Roy Speelman (71 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

In het zonnige en warme DHC-stadion boekten de groen-zwarten van Rob de Lange/Barry de Poorter een 3-1 oefenwinst tegen zondag-2e klasser TAC’90. en van DHC-kant matige 1e helft werd gevolgd door een veel betere 2e helft met uiteindelijk een 3-1 winst op het scorebord.

Bij DHC ontbreken door blessures Djerreld Muntslag, Levi Schipper, Wesley Verhoek en Joshua Wadie. De uit de DHC-jeugd overgekomen Thomas Aangenendt begint vandaag in het centrum van de verdediging in de basis. In de 7e min. schiet Roy Speelman van dichtbij diagonaal voorlangs. Aan de andere kant ziet TAC’90 een schot via een DHC-been op de lat komen. Nog binnen de eerste 20 min. zien de DHC-supporters Melvin Vissers en Jeffrey van Roon net over schieten. Na ruim een half uur kan een Haagse verdediger een inzet van Roy Speelman blokkeren en daarmee slechts een hoekschop opleverend voor de thuisclub. De ook regelmatig voor DHC-doelman Daniel vd Knijff opduikende bezoekers komen in de 40e min. op voorsprong als een schot van 25 meter in het doel belandt: 0-1.

In de 2e helft speelt DHC met meer inzet en meer naar voren, hetgeen in het vervolg de nodige kansen oplevert. Al 5 min. na de hervatting ziet Frank de Lange na een voorzet van Jordy Brouwer een schot nipt gestopt door de doelman, terwijl direct in dezelfde minuut de doelman ook een prima schot van Melvin Vissers stopt. In de 6e min. een prima DHC-aanval als na een dieptepass van Jordy Brouwer op Roy Speelman in de 16 meter alleen voor de doelman opzij legt, maar Melvin Vissers dan net niet voldoende is meegelopen. Drie min. later komt dan toch de DHC-treffer. Jordy Brouwer speelt opnieuw Roy Speelman aan, waarna de doelman zijn schot kan pareren. Uit de rebound komt de bal op 18 meter en is het Vincent Romeijn die keihard uithaalt en de bal net onder de lat in het doel gaat: 1-1. Drie min. later is het weer raak. Jordy Brouwer geeft vanaf rechts voor op Melvin Vissers midden voor het doel op de rand 16-meter, waarna deze teruglegt op Tidde Tromp. De aanvoerder schiet van 20 meter prima in: 2-1. In de 78e min. is het vervolgens invaller Sinte Fonkel die na een actie vanaf rechts naar binnen komt en van binnen de 16-meter de bal net naast het doel krult. Hierna ziet Jordy Brouwer diens schot gestopt door de Haagse doelman en kort hierna gaat een volgende inzet van Jordy Brouwer net via een verdediger corner. Kort voor het eindsignaal wordt het dan toch nog 3-1, als Jordy Brouwer passt op rechts op de doorgaande Melvin Vissers, die alleen voor de doelman prima afmaakt.

In de trainingen komende week kan Rob de Lange en zijn groep zich richten op de KNVB Beker-wedstrijd van komende zaterdag uit bij Ter Leede.

DHC oefent zondag in thuiswedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

Zondag 13 augustus a.s. oefent DHC in eigen stadion de 2e oefenwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander in Delft is TAC’90-zon. uitkomend in de 2e klasse.

De wedstrijd – aanvang 14.00 uur – geldt als voorbereiding op de wedstrijd in de voorronde van de KNVB Beker-betaald voetbal op zaterdag 19 augustus a.s. uit bij Ter Leede.

Ruime oefennederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 8 augustus 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

Zwaluwen Vl. – DHC  6-0  (2-0)

34 min.   1-0

42 min.   2-0

63 min.   3-0

82 min.   4-0

84 min.   5-0

86 min.   6-0

Daniel vd Knijff (45 min. Bairi Schermer);

Anthony Pique (2e aanv.), Joey Emmerink (79 min. Daniel Knijff), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (67 min. Ennis Akona), Roy Speelman, Vincent Romeijn (52 min. Thomas Aangenendt);

Wesley Verhoek (34 min. Frank de Lange), Jordy Brouwer (79 min. Ruben Kazadi), Melvin Vissers

Dinsdagavond 8 augustus speelde DHC na vier trainingen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Bij zaterdag-hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen werd het een ruime 6-0 nederlaag.

DHC zag afgelopen zomer Romano Denneboom stoppen en doelman Mark Smith en Mostava Frederik vertrekken. Daarnaast mistte trainer/coach Rob de Lange dinsdagavond de geblesseerden Levi Schipper en, de van Brielle na één seizoen teruggekeerde, Djerreld Muntslag. In de basis traden de groen-zwarten aan met nieuwkomer doelman Daniel vd Knijff (HVC’10) en oud-prof bij onder meer ADO Den Haag en Feyenoord Wesley Verhoek, die in de afgelopen jaren eerder al enige tijd bij DHC meetrainde.

In de 1e helft creërde DHC meerdere kansen, maar Roy Speelman (tweemaal), Vincent Romeijn en Jordy Brouwer scoorden niet. Kort nadat de thuisploeg – al een week langer in training en al een wedstrijd achter de rug – op voorsprong kwam, schoot Roy Speelman van dichtbij hard op de paal. Nog voor rust werd het vervolgens nog 2-0 voor de thuisploeg.

Direct na de 1-0 verliet Wesley Verhoek licht geblesseerd het veld, waar in de rust doelman Blairi Schermer (van Jong Almere City) de plaats tussen de palen over nam. Vervolgens moest kort na rust ook Vincent Romeijn geblesseerd het veld verlaten, waarvoor de uit de DHC-jeugd afkomstige Thomas Aangenendt in de plaats kwam. Voor DHC kwam er nog een mogelijkheid voor Joey Emmerink, die over schoot. Na ruim een uur vlagde de grensrechter bij een Zwaluwen-aanval voor buitenspel, de DHC-ers bleven staan en de scheidsrechter liet doorgaan: 3-0. In het laatste kwartier was er nog een kans voor Jordy Brouwer, maar hij stuitte op de doelman. Vervolgens waren er nog de nodige wissels, waar Rob de Lange aan DHC-kant nieuwkomers Ennis Akona (TAC’90), Daniel Knijff (DWO) en Ruben Kazadi (Leonidas-zat) liet invallen. In de laatste 8 min. werd het met enkele simpele tegendoelpunten nog een zeer ruime 6-0.

DHC start competitie met thuiswedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

DHC start het nieuwe hoofdklasse-seizoen op zondag 3 september a.s. met een thuiswedstrijd tegen Achilles 1894. De club uit Assen werd afgelopen seizoen kampioen in de 1e klasse en is dus weer nieuw in de hoofdklasse.

Een week later reizen de groen-zwarten af naar Friesland voor de ontmoeting met SWZ Boso Sneek. Vervolgens staat op zondag 17 september a.s. in eigen DHC-Stadion de regio-ontmoeting tegen RKAVV op het programma. Zoals eerder gemeld, de enige bekende tegenstander van afgelopen seizoen, waar DHC afgelopen seizoen uitkwam in de zuidelijke hoofdklasse en nu is ingedeeld in de noordelijke hoofdklasse.

Het programma in de zondag Hoofdklasse A loopt door tot en met de 15e speelronde op zondag 17 december. De 2e seizoenshelft met wederom 15 wedstrijden start vervolgens op zondag 21 januari 2018. De laatste (30e) wedstrijd staat geprogrammeerd voor zondag 27 mei 2018.

Voor het volledige programma klik hier.

 

DHC loot in voorronden beker uit-wedstrijden

Zaterdagochtend 1 juli jl. heeft in Zeist de loting voor de KNVB Beker (betaald voetbal) plaatsgevonden voor de 1e en 2e voorronde. Hieraan nemen nog geen teams uit het betaalde voetbal deel, die stromen pas daarna in.

Op zaterdag 19 augustus a.s. speelt DHC in Sassenheim uit tegen zaterdag-hoofdklasser Ter Leede. Dit is dan een herhaling van de halve finale in de districtsbeker van 11 april jl., waar DHC zich toen via een 1-3 overwinning plaatste voor de bekerfinale.

De winnaar van deze 1e voorronde plaatst zich vervolgens voor de 2e voorronde. De loting leverde hier – als DHC de 1e voorronde overleeft – opnieuw een uitwedstrijd op. Het afgelopen seizoen uit onze hoofdklasse naar de 3e divisie gepromoveerde Quick ontvangt in Den Haag de winnaar van Ter Leede – DHC. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 23 augustus a.s.

DHC maakt komend seizoen wederom verre reizen

Woensdagavond 28 juni jl. heeft de KNVB in een vergadering met de Topamateur-clubs van Nederland de indelingen bekend gemaakt van de voor ons relevante zondag Hoofdklasse. Nadat een week eerder op een vergadering het door DHC ingediende voorstel van menging van zaterdag- en zondag-hoofdklassen tot 4 regionale indelingen werd afgewezen door de zaterdag-verenigingen, was het duidelijk dat het wederom vele verre reizen gaan worden.

Voor komend seizoen is DHC nu in tegenstelling tot afgelopen seizoen niet in de zuidelijke Hoofdklasse ingedeeld, maar in de noordelijke hoofdklasse. In plaats van naar het verre zuid-oosten en het diepe zuiden, gaat de reis dit jaar enkele keren naar het noord-oosten. Als enige tegenstander van afgelopen seizoen komt DHC alleen regiogenoot RKAVV tegen. Voorts is vanuit de 1e klasse Leonidas als vereniging uit de buurt er bij gekomen.

De voor ons van belang zijnde indeling van de Zondag-Hoofdklasse A is als volgt:

Achilles 1894 (Assen)

Jong Achilles’29 (Groesbeek)

Alphense Boys (Alphen)

De Bataven (Gendt)

DHC (Delft)

Heerenveen av (Heerenveen)

Hollandia (Hoorn)

Leonidas (Rotterdam)

MSC (Meppel)

Purmersteijn (Purmerend)

RKAVV (Leidschendam)

RKHVV (Huissen)

SDO (Bussum)

SJC (Noordwijk)

Silvolde (Silvolde)

SWZ Sneek (Sneek)

DHC geeft zege uit handen

Tekst: Dik Schreuders

zondag 14 mei 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 30

DHC – Deso       3-3  (2-2)

De wedstrijdbal van vandaag is beschikbaar gesteld door: supporter Wim Mulder

Scheidsrechter:   W.M. Kieft (Putten)

Grensrechters:  J.F. Koenderink (Heelsum) en O.T. Lamers (Cuijck)

16 min.       1-0   Jeffrey van Roon

23 min.       2-0   Melvin Vissers

42 min.       2-1

45+2 min.   2-2

54 min.        3-2  Romano Denneboom

90+1 min.    3-3

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (73 min. Nabil Haddadi), Joshua Wadie (61 min. Roy Speelman);

Mostava Frederik, Romano Denneboom, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen geeft DHC de zege uit handen. Na een 2-0 voorsprong wordt het in blessuretijd voor rust nog 2-2, terwijl na een 3-2 voorsprong in blessuretijd van de 2e helft Deso opnieuw op gelijke hoogte mag komen. De Brabanders ontlopen hierdoor directe degradatie en moeten zich nu via de nacompetitie zien te redden in de Hoofdklasse.

Jordy Brouwer en Vincent Romeijn zijn licht geblesseerd en beginnen en blijven vandaag op de bank. Melvin Vissers is na twee weken terug, na één wedstrijd schorsing en één week vakantie. Voorts heeft Roy Speelman vandaag plaatsgemaakt voor Mostava Frederik. Hiermee geeft trainer/coach Rob de Lange bij de laatste thuisw0edstrijd het publiek de mogelijkheid om afscheid te nemen van doelman Mark Smith (na 3 seizoenen DHC 1 naar SteDoCo), van Romano Denneboom (na 3 seizoenen DHC 1 op 36 jarige leeftijd stoppend) en van Mostava Frederik (na DHC A- en B-jeugd, 1 seizoen in DHC 2 en 2 seizonen in DHC 1 naar Forum Sport). Het publiek wat aanwezig was, had merendeels echter meer belangstelling voor de schermen in het DHC-clubgebouw voor het gebeuren in Rotterdam Zuid en het kampioenschap van Feyenoord.

Waar DHC door de andere uitslagen vorige week de kans op de mogelijke 4e plaats én deelneming aan de nacompetitie voor promotie door de andere uitslagen zag verdwijnen en dus geen belangen meer had, moest Deso nog aan de bak om directe degradatie of deelneming aan de nacompetitie voor degradatie te voorkomen. Dosko was reeds gedegradeerd, maar 7 ploegen speelden nog om degradatie, nacompetitie of handhaving. De gasten startten aan deze wedstrijd als nummer 13 en daarmee op een nacompetitieplek.

Al in de 3e min. een voorzet van Anthony Pique, waarna Romano Denneboom raak kopt. De 24-jarige scheidsrechter Kieft heeft echter iets geconstateerd en keurt het doelpunt af.  In de 12e min. speelt Romano Denneboom vanaf het middenveld schitterend diep op Melvin Vissers, die zijn schot door de Deso-doelman gestopt ziet, waarna in de rebound Mostava Frederik de bal onvoldoende onder controle kan krijgen. Vier minuten later is het toch raak. Na een overtreding neemt Jeffrey van Roon aan de linkerkant op 25 meter plaats achter de bal voor een vrije trap, waarna hij deze prachtig en onhoudbaar inschiet: 1-0. Al in de 23e min. wordt de voorsprong verdubbeld. Melvin Vissers speelt in op Romano Denneboom, die de bal in één beweging meegeeft aan de doorlopende Melvin Vissers en alleen voor de Deso-doelman lobt Melvin Vissers de bal in het doel: 2-0. DHC is de aanvallende ploeg, Deso is de ploeg die niet in de buurt van het DHC-doel komt. DHC krijgt meerdere mogelijkheden maar scoort niet. Ook niet in de 37e min. als Mostava Frederik alleen voor de doelman komt, maar deze uitlopend de bal net kan onderscheppen. Dan plots in de 42e min. na een weggegeven corner wordt deze hoog voor gegeven, de bal kaatst en door niet ingrijpen in de verdediging van de groen-zwarten kan men dan van dichtbij simpel inkoppen: 2-1. Kennelijk geloven de mannen uit Oss er nu weer in. Het is ruim 2 min. in blessuretijd als een ingooi vanaf links wordt voorgegeven, er opnieuw niet wordt ingegrepen en van dichtbij vrijstaand een Brabander voor 2-2 zorgt. In plaats van een ruime voorsprong voor DHC, staat er dus een gelijke stand op het scorebord.

Kort na rust lijkt DHC het recht te willen zetten, als in de 50e min. Frank de Lange Tidde Tromp alleen in de 16 meter voor de doelman zet, maar deze dan voor buitenspel wordt teruggefloten. In de 54e min. is er opnieuw een overtreding van een Deso-speler en opnieuw een vrije trap voor Jeffrey van Roon. Nu vanaf rechts van de punt van het strafschopgebied schiet Van Roon hard in, laat de Deso-doelman de bal los en in de rebound is Romano Denneboom trefzeker: 3-2. Drie minuten later lijkt Tidde Tromp de wedstrijd te gaan beslissen, maar opnieuw wordt hij alleen op het doel afgaand voor buitenspel teruggefloten. Ook Joey Emmerink wordt 5 min later wegens buitenspel terug gefloten. In de 64e min. speelt Melvin Vissers op links op Mostava Frederik, die iets teveel moet uitwijken, het strafschopgebied ingaat en dan net naast schiet. Eén minuut later komt Melvin Vissers vanaf rechts alleen vlak voor de doelman en stopt de doelman ternauwernood het schot van Vissers.  In de 70e min. speelt Melvin Vissers nu op rechts Romano Denneboom aan, die laag voorlangs schiet. Direct hierna weer een vrije trap en wederom Jeffrey van Roon achter de bal. Vanaf 30 meter schiet hij in, wederom laat de doelman de bal los, waar opnieuw Romano Denneboom alert is, maar zijn harde schot wordt door een verdediger met het lichaam gekeerd. In de 75e min. is op rechts Melvin Vissers alleen door, waar Romano Denneboom op links mee is. Vissers geeft de bal echter te hard voor, waardoor Denneboom niet in balbezit komt. Vervolgens wordt een schot van de kort hiervoor ingevallen A-junior Nabil Haddadi geblokt, waarna de doelman de bal kan pakken. DHC valt ook de 2e helft aan, Deso beperkt zich bijna alleen tot verdedigen. Mostava Frederik speelt de ook net ingevallen Roy Speelman aan, de uitlopende Deso-doelman kan net onderscheppen. In de 85e min. gaat een laag schot van Romano Denneboom voorlangs het doel. Een minuut later scoort Nabil Haddadi, maar wegens buitenspel wordt zijn doelpunt afgekeurd. In de 87e min. bedient Mostava Frederik Romano Denneboom op de rand strafschopgebied, maar zijn schot gaat over het doel. Weer 2 min. later speelt Nabil Haddadi op Romano Denneboom, die Mostava Frederik aanspeelt en van dichtbij inschiet. Doelman De Bruijn keert de inzet wonderbaarlijk, zodat het slechts een corner oplevert. De corner levert niets op en zoals zo vaak….. Ruim 1 1/2 minuut in blessuretijd een aanval van de gasten – op dat moment gezien alle tussenstanden op directe degradatie staand – waar DHC ook nu niet ingrijpt en van dichtbij zorgt Deso dan tegen alle verhoudingen voor de 3-3. Aan de andere kant gaat Melvin Vissers na een pass van Romano Denneboom alleen op de doelman af, die de inzet wederom tot corner verwerkt. Uit de corner een omhaal van Mostava Frederik, waarna Joey Emmerink net over kopt. De laatste aanval is er dan opnieuw voor DHC, waar Nabil Haddadi op Mostava Frederiks speelt, maar de Deso-doelman de bal kan onderscheppen. Hiermee Deso een herkansing biedend via de nacompetitie.

De wedstrijd eindigt hierdoor voor DHC in een teleurstellende 3-3, waarmee het het seizoen eindigt op een 7e plaats. DHC speelde – na een prachtige 2e plaats én periodetitel vorig seizoen (nipt verlies in de dubbel tegen Be Quick 1887) – dit seizoen toch iets te wisselvallig was, waar in meerdere wedstrijden onnodig puntenverlies werd geleden. Meermalen ook zoals vandaag na een (ruime) voorsprong.

Volgende week rest de districtsbekerfinale tegen zaterdag-hoofdklasser Noordwijk. Zaterdag 20 mei a.s. wordt om 15.30 uur afgetrapt op het terrein van ARC in Alphen ad Rijn.

DHC scoort met 1-7 nog veel te weinig

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 7 mei 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 29

Gestel – DHC 1-7 (0-1)

Scheidsrechter: N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters: J. van Nijnatten (Dongen) en M.A.P. Hoeksma (Landsmeer)

34 min. 0-1 Tidde Tromp (penalty)

57 min. 0-2 Mostava Frederik

58 min. 0-3 Anthony Pique

62 min. 0-4 Romano Denneboom

87 min. 0-5 Romano Denneboom

89 min. 0-6 Killian van Mil

89 min. 1-6

90 min. 1-7 Roy Speelman

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn (62 min. Killian van Mil);

Roy Speelman, Jordy Brouwer (56 min. Mostava Fredrik), Romano Denneboom

Boekingen DHC:

Geen.

De groen-zwarten reizen voor de uitwedstrijd tegen Gestel (Eindhoven) vol goede moed wederom af richting het zuiden, na in de voorgaande drie wedstrijden even zo veel overwinningen te hebben bijgeschreven: IFC thuis 5-2, Dosko uit 1-4 en Groene Ster thuis 3-2. Het was in een kleine DHC-kring vooraf allemaal nog eens goed bekeken en doorgerekend: vandaag zou Vlissingen – Halsteren in een gelijk spel moeten eindigen, Nuenen mocht uit bij kampioen Blauw Geel niet winnen en de groen-zwarten moesten zelf uit bij Gestel een zo ruim mogelijke zege neer zetten. Dan zou volgende week, op de laatste speeldag, de 4e plaats en daarmee een vervangende periodetitel en deelname aan de nacompetitie voor promotie nog net mogelijk kunnen zijn. Gezien de zeer ruime nederlaag van 12-0 die Gestel vorige week leed bij Chevremont moest DHC vandaag in ieder geval kunnen winnen, alleen met hoeveel was de vraag…..

Trainer/coach Rob de Lange begint vandaag met Vincent Romeijn weer in de basis, terwijl Joshua Wadie deze keer op de bank begint en blijft. Ook nu speelt Roy Speelman op de rechterflank. Melvin Vissers is vanwege een korte vakantie afwezig, nadat hij vorige week vanwege een schorsing aan de kant moest toe kijken. Gestel blijkt al enige tijd – en dus ook vandaag – om diverse redenen met grote personele problemen te kampen, dus er komt een mix van spelers uit hun 1e, 2e, 3e en A1 in het veld. Die als enige doelstelling hebben om de nederlaag zo beperkt mogelijk te houden.

Vanaf de aftrap is het spelbeeld heel eenzijdig en eenrichtingsverkeer. DHC speelt vrijwel alleen op de andere helft, de thuisclub stelt zich met het hele team op in een soort cordon rondom het strafschopgebied, met slechts een enkele keer via balbezit proberend de andere speelhelft te bereiken. Het Delftse combinatievoetbal oogt fraai, maar het tempo is te laag, men kan heel lang de opening in de opgebouwde verdedigingsmuur niet vinden. En soms zijn er dan nog overtredingen van de kant van Gestel die de groen-zwarte aanvallen verstoren, maar scheidsrechter Zeeman uit Sneek volstaat meestentijds met wat vermanende woorden en hij probeert zo lang mogelijk de kaarten op zak te houden. Ten slotte is gedurende de gehele wedstrijd de  doelman van Gestel, Deniz Kalender (de 3e keuze, want de 1e doelman is recent met problemen vertrokken, de 2e keeper is geschorst), een grote sta-in-de-weg voor DHC, want hij voorkomt vele tegendoelpunten. We noteren in de 1e helft met name doelpogingen van Roy Speelman en Tidde Tromp, terwijl na ruim een half uur een inzet van Jordy Brouwer via Gestel-doelman Kalender en de lat slechts een corner oplevert. Kort hierna wordt Romano Denneboom binnen het strafschopgebied onderuit gehaald, waarop scheidsrechter Zeeman gedecideerd naar de stip wijst. Aanvoerder Tidde Tromp voltrekt het vonnis: 0-1. Na 34 minuten is het cordon eindelijk door broken. Kort hierna volgen de kansen elkaar snel op: Jordy Brouwer kopt net over het doel, waarna op slag van rust Roy Speelman – na een assist van Anthony Pique – uithaalt en voluit de lat treft. Daar blijft het bij, waardoor het bij rust wonderlijk genoeg nog slechts 0-1 is.

Na de doelwisseling gaan de groen-zwarten verder waar ze gebleven waren, maar nu in een hoger tempo en met meer strijdlust. De vele doelpogingen van de DHC-ers worden met name door de plaatselijke doelman gepareerd, veelal ten koste van weer een volgende hoekschop. Een indraaiende corner van Frank de Lange wordt ternauwernood van de doellijn getrapt. Na 56 minuten moet Jordy Brouwer zich vanwege een enkelblessure laten vervangen door Mostava Frederik. En een minuut later zorgt dezelfde Frederik met een laag en geplaatst schot voor de 0-2. Dit is voor DHC het sein om er nog weer even een schepje bovenop te doen. Vrijwel direct daarna soleert Anthony Pique vanaf de rechterkant het strafschopgebied in en hij scoort van dichtbij: 0-3. Vervolgens wordt een door Roy Speelman gemaakt doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd, waarna in een volgende aanval wederom Roy Speelman de lat treft, de 2e keer voor hem in deze wedstrijd. Maar op aangeven van Tidde Tromp is het na 62 minuten Romano Denneboom die doeltreffende uithaalt en de 0-4 op het scorebord brengt. Direct daarna wordt de licht geblesseerde Vincent Romeijn (knie) vervangen door A-junior Killian van Mil. Het spelbeeld blijft ongewijzigd. DHC krijgt kans op kans. De score kan makkelijk tot grote hoogte uitlopen. Doelpogingen van onder meer Romano Denneboom worden een prooi voor de lokale doelman, waardoor meer doelpunten vooralsnog uit blijven. Na 70 minten wordt Mostava Frederik binnen de beruchte lijnen ten val gebracht, waarna scheidrechter Zeeman voor de 2e maal niets anders kan doen dan een penalty toe kennen. Levi Schipper mag het vonnis voltrekken, maar ook nu is de doelman een sta in de weg. In de daaropvolgende minuten brengt dezelfde Gestelse doelman redding op inzetten van Tidde Tromp en Romano Denneboom, hetgeen steeds weer hoekschoppen oplevert, maar niet meer dan dat. Doelpunten blijven dan ook nog heel lang uit, maar in de slotminuten komen er dan toch nog een aantal bij. Dit onder aansporing van trainer/coach Rob de Lange, die dan weet dat de zo gewenste gelijke standen bij Blauw Geel – Nuenen en bij vooral Vlissingen – Halsteren op dat moment een feit waren, dus DHC moet de score zo hoog mogelijk opvoeren, want 0-4 is veel te weinig. Op aangeven van wederom Tidde Tromp scoort Romano Denneboom na 87 minuten zijn 2e doelpunt, waarmee hij 0-5 laat aantekenen. Kort hierna zorgt A-junior Killian van Mil op aangeven van Mostava Frederik voor de 0-6. Direct daarna lobt een Gestelse speler van grote afstand onverwachts de bal over DHC-goalie Mark Smith, waarmee het 1-6 wordt. Maar daarmee is het nog niet over, want in de slotminuut speelt Romano Denneboom de bal op Roy Speelman, die uithaalt en nu dan wel doel treft: 1-7. In blessuretijd wordt een kopbal van de mee opgekomen Joey Emmerink nog van de doellijn getrapt. Daarna resteert nog slechts het eindsignaal van scheidsrechter Zeeman.

De vooraf gekozen doelstelling voor de DHC-ers was om met zo groot mogelijk verschil te winnen. Daarin zijn de groen-zwarten redelijk goed geslaagd, maar met 1-7 scoort DHC eigenlijk nog veel te weinig. Het is dat de Gestelse doelman zo veel reddingen heeft verricht, dat Roy Speelman wel erg veel pech had met twee schoten op de lat en een afgekeurd doelpunt, dat tweemaal de bal van de doellijn werd getrapt en dat Levi Schipper zijn strafschop gestopt zag worden. Een Delftse zege met ruim meer dan 10 doelpunten had zeker mogelijk geweest, maar het cordon van de thuisclub hield met name in de 1e helft heel lang stand, waardoor het in de rust pas 0-1 was. Maar alle becijferingen ten spijt: na het eindsignaal bleek al snel dat Vlissingen – Halsteren alsnog in 2-1 was geeindigd, waarmee de 4e plaats en daarmee een vervangende periodetitel voor DHC toch helaas onhaalbaar is geworden. Maar dit laat onverlet, dat de groen-zwarten zo hoog mogelijk willen eindigen, dus ook volgende week in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen – thuis tegen DESO – hun best zullen doen om de punten aan de Brasserskade te houden. Nog belangrijker is dan echter de echte slotwedstrijd van dit seizoen, te weten de op zaterdagmiddag 20 mei a.s. bij ARC (Alphen a.d. Rijn) te spelen districtsbekerfinale tegen zaterdag-hoofdklasser Noordwijk. Maar eerst volgende week dus nog thuis tegen DESO (uit Oss), dat momenteel op de 13e plaats staat, nog rechtstreeks kan degraderen, in de nacompetitie om degradatie terecht kan komen, of zich veilig kan spelen. DHC staat op dit moment op de 7e plaats en kan maximaal nog op de 5e plaats eindigen.

DHC verliest Delftse derby

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 2 mei 2017, 20.00 uur, Haaglanden Voetbal-toernooi

Vitesse Delft – DHC        3-2  (3-1)

Scheidsrechter: L. Wagner

Grensrechters:  J. Koornneef en R. Polanen

28 min.   1-0

33 min.   2-0

38 min.   2-1   Jordy Brouwer

42 min.   3-1

47 min.   3-2   Jordy Brouwer

Mark Smith (45 min. Nishant Bekaroe);

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vincent Romeijn (77 min. Quinten vd Kraaij);

Roy Speelman (45 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Mostava Frederik

Zondag hoofdklasser DHC verliest de Delftse derby van zaterdag 1e klasser Vitesse Delft. De 3-1 achterstand bij rust kon in het 2e bedrijf slechts deels worden goedgemaakt. Daardoor liggen de groen-zwarten uit het Haaglanden Voetbal-toernooi en speelt niet DHC, maar Vitesse Delft over 2 weken thuis in de halve finale tegen Quick.

DHC trad aan zonder vaste krachten Romano Denneboom, Melvin Vissers en Joshua Wadie. Zoals het vaak gaat in dit soort wedstrijden is de lager spelende ploeg (Vitesse Delft) veel meer gemotiveerd, dan de hoger spelende ploeg (DHC). Zeker in de 1e helft is er te weinig beleving, inzet en tempo bij de in het wit gestoken hoofdklasser en lijkt er sprake van onderschatting

Killian van Mil

In het eerste kwartier waren er mogelijkheden voor Jordy Brouwer en Tidde Tromp, maar de rood-zwarte verdediging bleef op de been. Halverwege de 1e helft redt doelman Mark Smith op een schot van ex-DHC-er Rene de Graaff, die – samen met de 2e ex-DHC-er Jevon Blijd – in de basis stond bij Vitesse Delft. In de 28e min. wordt een voorzet bij de 1e paal van dichtbij ingetikt voor Mark Smith en is het 1-0. Vijf minuten later wordt de score verdubbeld na een halve terugspeelbal en een kluts met een aanvaller en doelman Mark Smith: 2-0. Direct hierna is er aan de andere kant een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna Roy Speelman van voorbij de 2e paal hard inschiet. Een verdediger van de thuisploeg krijgt de bal op de doellijn op het lichaam, waardoor het geen doelpunt wordt. In de 38e min. wederom een voorzet van Jeffrey van Roon, waar spits Jordy Brouwer van dichtbij in de verre hoek prima afmaakt: 2-1. Nog voor rust is de marge weer twee doelpunten. Een vrije trap van ruim 30 meter over de grond verdwijnt in één keer in het doel achter Mark Smith: 3-1.

Levi Schippers

 

In de pauze maakt de licht geblesseerde doelman Mark Smith plaats voor Nishant Bekaroe, terwijl A-junior Killian van Mil de plaats inneemt van Roy Speelman. DHC begint direct veel fanatieker. Al na 2 min. is er de 3-2 als Jordy Brouwer opnieuw prima afmaakt na een voorzet nu van Frank de Lange. Kort hierna wordt Jordy Brouwer terug gevlagd wegens buitenspel en kopt vervolgens Jordy Brouwer over na een voorzet van Mostava Frederik.  Hierna kan een verdediger ten koste van een corner net onderscheppen voor Killian van Mil. In de 59e min. gaat Tidde Tromp de 16 meter in, maar alvorens gevaarlijk te worden gaat hij onderuit. De Vitesse Delft-doelman redt dan nog op een schot van Killian van Mil. Het DHC-offensief ebt dan enigszins weg, terwijl Vitesse Delft met snelle counters gebruik maakt van de geboden ruimte. Zo pareert doelman Nishant Bekaroe halverwege de 2e helft een hard ingeschoten bal ten koste van een corner. Een voorzet van Killian van Mil wordt door een verdediger net voor de doellijn weggetrapt voor Jordy Brouwer en Mostava Frederik. Bij DHC vervangt A-junior Quinten vd Kraaij vervolgens Vincent Romeijn, waar DHC dan met nog meer aanvallers gaat spelen. In het laatste kwartier komen er dan weer meer kansen voor de groen-zwarten. Mostava Frederik stuit op de doelman, een verdediger glijdt de bal van de doellijn net voor Jordy Brouwer, een verdediger trapt een inzet van Killian van Mil corner en de doelman pakt een schot van 18 meter van Quinten vd Kraaij.  In de slotminuut is er nog een hard schot van Mostava Frederik van 16 meter, waar de Vitesse Delft-doelman de bal net over de lat kan tikken.

Waar het 2 jaar terug ook voor dit toernooi nog 0-6 voor DHC was, komt het einde nu dan ook met een 3-2 eindstand voor Vitesse Delft en daarmee uitschakeling voor DHC.

Goede tweede helft voldoende voor winst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 30 april 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 28

DHC – Groene Ster      3-2  (0-1)

De wedstrijdbal van vandaag is beschikbaar gesteld door: Autorijschool Hebbes

Scheidsrechter:  B. Erkens (Gouda)

Grensrechters: M. Danhof (Appingedam) en mw. A. de Jong (Wormer)

25 min.   0-1

47 min.   1-1    Roy Speelman

60 min.    1-2

71 min.     2-2   Jordy Brouwer

80 min.     3-2   Mostava Frederik

Mark Smith;

Antony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie (32 min. Vincent Romeijn);

Roy Speelman (85 min. Dominique Ahanhanzo), Jordy Brouwer, Romano Denneboom (60 min. Mostava Frederik)

Boekingen:

Geen

In het zonnige Stadion aan de Delftse Brasserskade won DHC de derde achtereenvolgende wedstrijd. Vandaag werd het tegen het Zuid-Limburgse Groene Ster na een goede tweede helft 3-2. Daarmee nemen de groen-zwarten – met nog 2 wedstrijden te gaan – nu de 7e plaats in op de ranglijst.

Vandaag had trainer/coach Rob de Lange op het middenveld weer gekozen voor Frank de Lange in plaats van Vincent Romeijn, terwijl Roy Speelman voorin zijn opwachting maakte in plaats van de langs de lijn geschorst toekijkende Melvin Vissers.

In de 4e min. noteren we een kopbal van Romano Denneboom na een voorzet van Jeffrey van Roon, waar de Heerlense doelman de inzet stopt. Enkele minuten later schiet Anthony Pique van de rand 16 meter over. De gasten zijn veel feller en tonen meer inzet dan de thuisclub. Ook daarbij de nodige fanatieke duels, die scheidsrechter Erkens toelaat. In de 16e min. is er een eerste mogelijkheid voor de gasten, maar men schiet diagonaal voorlangs het doel van Mark Smith. Halverwege de 1e helft zet de opkomende Levi Schipper een 1-2-combinatie op met Tidde Tromp, waarna Levi Schipper door het midden kan doorgaan, maar ook op de doelman stuit. In de snelle tegenaanval is het dan een teruggelegde bal en een schot dat resulteert in de 0-1 achter doelman Mark Smith. Na ruim een half uur moet Joshua Wadie zich geblesseerd laten vervangen door Vincent Romeijn. Met nog een kleine 5 min. op de klok voor de pauze, kan de Heerlense doelman na een corner van rechts van Jeffrey van Roon, de bal ternauwernood bij de 1e paal opnieuw corner stompen. Kort voor rust speelt Jordy Brouwer op rechts op Roy Speelman, die voorgeeft, maar de bal gaat net langs Romano Denneboom.

In de 2e helft een veel beter DHC, dat constant het initiatief neemt. Direct na rust een prima dieptepass van Tidde Tromp door het midden, waarna 1e jaars- senior Roy Speelman alleen voor de doelman met een laag schot uitstekend afrond: 1-1. Kort hierna een aanval via Tidde Tromp en Jordy Brouwer op Romano Denneboom links het strafschopgebied ingaand, die dan net naast schiet. Hierna speelt wederom aanvoerder Tidde Tromp op Romano Denneboom, die Roy Speelman aanspeelt in de 16 meter, waarna deze inschiet, maar een verdediger de bal net kan aanraken en slechts een corner oplevert. In de 56e min. opnieuw een actie van Romano Denneboom, waarna een verdediger net kan onderscheppen voor Roy Speelman. Kort hierna gaat Roy Speelman binnen de lijnen onderuit, waar scheidsrechter Erkens gebaart doorspelen. Na balverlies van DHC op de Groene Ster-helft in de daarop volgende uitval van Groene Ster een voorzet vanaf hun linkerkant en een kopbal bij de 1e paal die voor de 1-2 zorgt. Vervolgens moet ook Romano Denneboom – in zijn één na laatste thuiswedstrijd – zich (licht) geblesseerd laten vervangen door Mostava Frederik. Na 69 min. wordt Tidde Tromp net buiten het strafschopgebied onjuist gestopt, waarna de vrije trap van Jeffrey van Roon niets oplevert. Vervolgens komt DHC dan terecht op een gelijke stand, als Tidde Tromp inschiet, de Heerlense doelman die inzet net kan pareren, maar in de rebound is het Jordy Brouwer die van dichtbij de 2-2 scoort. DHC blijft aanvallen. Na 80 min. passt Anthony Pique, verlengt Jordy Brouwer en gaat invaller Mostava Frederik alleen door op de doelman, kopt de bal oer hem heen en passeert hem, waarna hij de 3-2 inschiet. In de laatste 10 min. komt DHC niet meer in gevaar en kan een – gezien de 2e helft – verdiende winst worden bijgeschreven.

Na de winterstop kende DHC eerst een ongeslagen reeks van 6 wedstrijden met 4 keer winst en 2 keer gelijk. Daarna werd viermaal achtereen verloren van achtereenvolgens de subtoppers Oss’20, Halsteren, Vlissingen en Quick. En inmiddels werd laatstelijk gewonnen van IFC en DOSKO, vandaag gevolgd door winst op Groene Ster. DHC is ruim veilig voor degradatie of nacompetitie voor degradatie. Met nog 2 wedstrijden te gaan nemen de groen-zwarten nu de 7e plaats in, met een achterstand van (slechts) 5 punten op nummer 4 Vlissingen. De kans om – net als afgelopen seizoen – alsnog nacompetitie te halen voor promotie is daarmee nog heel beperkt aanwezig…..Wat als………….

Komende dinsdag 2 mei a.s., 20.00 uur, de Delftse derby uit bij Vitesse Delft voor het Haaglanden Voetbal-toernooi.

Selectie DHC voor volgend seizoen vrijwel ongewijzigd.

Afgelopen zondag heeft ook Anthony Piqué ( 2 e aanvoerder ) bij de technische staf aangegeven volgend seizoen deel uit te maken van de DHC selectie. Daarmee blijft de achterhoede van DHC intact en kan onze trainer Rob de Lange ook beschikken over Joey Emmerink, Levi Schipper en Jeffrey van Roon.

Aanvoerder Tidde Tromp had al in een vroeg stadium aangegeven zijn club trouw te blijven.

Daarna volgden Joshua Wadie, Frank de Lange, Vincent Romeijn en Roy Speelman hun aanvoerder.

Melvin Vissers, die steeds meer zijn draai begint te vinden bij DHC, en vaste waarde Jordy Brouwer zullen het volgende seizoen ook aan de Brasserskade te bewonderen zijn.

Dit zelfde geldt voor de talentvolle spelers Dominique Ahanhanzo en Junior Okorocha.

Terug op het oude nest, van eerst Excelsior Rotterdam en daarna Alexandria, Yannick Prade.

Vanuit de jeugd komt zeker Thomas Aangenendt over.

De komende week zullen de overige overkomende jeugd spelers kenbaar maken of men DHC er zal blijven: Nabil Hadaddi, Leroy Bowier, Jason Galliard, Lennart

van Kruijl, Dylan Mishre Malhoe en keeper Perry van Oeveren.

Anass El Hadioui heeft aangegeven door studie niet meer 3 x per week te kunnen trainen en daarom  DHC gaat verlaten. Reeds eerder is bekend  gemaakt dat Mark Smith de overstap maakt naar SteDoCo.

In zijn plaats komen Daniel van der Knijff over van HVC ’10 en Mats Mangelmans

van Haaglandia.  Mostava Frederik gaat zijn kwaliteiten tonen bij Forum Sport.

Een aderlating voor trainer Rob de Lange is het stoppen van Romano Denneboom na een indrukwekkende carrière!

Romano kwam uit voor de volgende verenigingen: Heerenveen, Willem II, NEC, FC Twente en Sparta en speelde onder Marco van Basten 1 interland.

DHC scoort veel te weinig

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 25 april 2017, Haaglanden Voetbal-toernooi

DHC – SVC’08      2-0  (2-0)

Scheidsrechter; R. Schul

Grensrechters:  E. Pieterman en R. Turk

4 min.    1-0   Roy speelman

33 min.  2-0   Joey Emmerink

Mark Smith;

Anthony Pique (30 min. Thomas Aangenendt), Joey Emmerink, Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (75 min. Romano Denneboom), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Roy Speelman, Jordy Brouwer (61 min. Dominique Ahanhanzo), Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Dinsdagavond 25 april speelde DHC de eerste wedstrijd voor het Haaglanden Voetbal-toernooi van dit seizoen. Thuis tegen SVC’08 werd een simpele 2-0 overwinning geboekt. Doordat de groen-zwarten veel en veel te weinig scoorden, bleef de uitslag heel beperkt tot slechts 2-0, waar een marge van een doelpunt of zeven of meer ook makkelijk mogelijk was geweest.

Bij DHC ontbraken Levi Schipper en Mostava Frederik, terwijl Romano Denneboom op de bank plaats nam. Al na 4 min. kwam de thuisploeg op voorsprong. Een pass van Melvin Vissers op de goed lopende Roy Speelman, die de doelman omspeelde en voor 1-0 zorgde. Enkele minuten later bediende Melvin Vissers nu Vincent Romeijn, die in een identieke situatie net gestopt kon worden. Hierna redt een verdediger op een inzet van Jordy Brouwer. Na ruim een kwartier stopt de SVC’08-doelman met moeite een schot van Jeffrey van Roon, Enkele minuten later kan dezelfde doelman een kopbal van Jordy Brouwer wegstompen Ook Melvin Vissers ziet hierna de doelman zijn inzet corner tikken. In de 31e min. gaat een vrije trap van Jeffrey van Roon net over. Kort hierna wordt de score dan verdubbeld, als na een corner Melvin Vissers de bal teruglegt en Frank de Lange inschiet, waarop de doelman nipt redding kan brengen, maar waar dan in de rebound Joey Emmerink van dichtbij 2-0 scoort.

Direct na de pauze speelt Tidde Tromp op Melvin Vissers, waarna hij zijn lage schot op de paal ziet belanden. Hierna is het weer Jordy Brouwer die zijn schot gestopt ziet door de doelman. DHC blijft aanvallen, maar men blijft met regelmaat de combinaties te lang doorvoeren. DHC is veel sterker en krijgt kans op kans. Een schot van Melvin Vissers, een mogelijkheid van Roy Speelman, opnieuw Melvin Vissers en Roy Speelman net voorlangs. Nadat in de 1e helft na 30 min. Anthony Pique zich al licht geblesseerd heeft moeten laten vervangen, wordt na een uur ook Jordy Brouwer gewisseld, terwijl kort hierna ook aanvoerder Tidde Tromp licht geblesseerd de kleedkamer opzoekt. DHC blijft kansen creëren, maar scoort niet meer.

Volgende week dinsdag 2 mei a.s. wordt voor DHC het Haaglanden Voetbal-toernooi vervolgd. DHC reist dan af naar Delft Zuid, waar op sportpark Tanthof Vitesse Delft om 20.00 uur gastheer is.

DHC stelt na rust orde op zaken: 1-4 winst bij Dosko

zondag 23 april 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 27

Dosko – DHC 1-4 (1-0)

Scheidsrechter: Y. Pieters (Utrecht)

Grensrechters: mw. D.G.H. Snoeren (Oosterhout) en G.J. de Pater (Krabbendijke)

36 min. 1-0

49 min. 1-1 Romano Denneboom

51 min. 1-2 Jordy Brouwer

61 min. 1-3 Jeffrey van Roon

73 min. 1-4 Tidde Tromp (penalty)

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Joshua Wadie, Vincent Romeijn (75 min. Frank de Lange);

Romano Denneboom (81 min. Mostava Fredrik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC:

16 min. Melvin Vissers

De groen-zwarten gaan na de 5-2 thuiszege van vorige week op IFC met een goed gevoel onderweg naar rode lantaarndrager Dosko, hoewel de ervaring leert dat juist de onderste teams geregeld punten pakken. De DHC-ers weten dat ze om helemaal veilig te zijn nog wel wat punten zouden moeten behalen en ook dat ze Dosko niet moeten onderschatten. Trainer/coach Rob de Lange kan beschikken over een complete ploeg. Hij begint met precies dezelfde basiself als vorige week tegen IFC, dus met Roy Speelman, Frank de Lange, Mostava Frederik en Deepak Mohanlal (reserve-doelman) op de bank.

De 85-jarig Dosko-coryfee Rinus Bennaars (geb. 1931) is aanwezig om de aftrap te nemen. Aan de relatief jongeren onder ons moest uiteraard nog wel worden uitgelegd wie Rinus Bennaars is. Hij debuteerde – nog voor de start van het betaalde voetbal in ons land – in 1951 als speler van Dosko in het Nederlands Elftal. Na de start van betaald voetbal speelde ook Dosko korte tijd daarin, maar Bennaars ging via Noad (Tilburg) naar Feyenoord (1959-1964), waar hij ook nog enige wedstrijden in Oranje speelde. Vandaag mag hij de aftrap nemen.

Gelijk in de 1e minuut brengt DHC-doelman Mark Smith redding door met zijn voet een na een voorzet goed ingeschoten bal ternauwernood te keren. Kort daarna volgt een 2e waarschuwing, maar de ingeschoten bal gaat net naast het doel van Smith. Het spel golft wat op een neer, waarbij de thuisclub diverse overtredingen nodig heeft om met name Romano Denneboom te kunnen stoppen. Na 16 minuten levert dit al het 1e geel op voor de thuisclub, maar ook voor Melvin Vissers die daarop reageert. Slechts enkele minuten later zorgt een volgende overtreding tegenover Denneboom voor een door de goed leidende scheidsrechter Pieters (Utrecht) toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar de door Jeffrey van Roon ingeschoten bal belandt – deze keer – in het gemetselde muurtje. Na een half uur spelen zet Tidde Tromp keurig Vincent Romeijn alleen voor de doelman van de thuisclub, maar deze laat zich niet verrassen door de inzet van Romeijn. Kort hierna noteren we een kans voor Dosko, maar de van hun linkerflank voorgegeven bal wordt door iedereen voor het doel gemist en gaat dus gevaarloos voor het doel van Mark Smith langs. Een minuut later is het dan wel raak. Na onnodig balverlies op het Delftse middenveld kan Dosko vanaf de linkervleugel voor geven waarna een van de spelers van de thuisclub voor het doel eenvoudig kon scoren: 1-0. In de slotminuten tot het rustsignaal wordt eerst door Dosko over het doel van Mark Smith geschoten, waarna aan de andere kant Romano Denneboom de bal bij Vincent Romeijn brengt, maar ook nu blijft de Dosko-goalie de situatie de baas. Een zwakke, gezapige en tempoloze 1e helft van de kant van de groen-zwarten, die blij mochten zijn dat het nog pas 1-0 was.

Na de thee wordt al direct zichtbaar dat Rob de Lange zijn mannen in de rust duidelijk had gemaakt dat het anders moest. De groen-zwarten komen geheel anders voor de dag dan in de 1e helft. Er wordt nu wel arbeid geleverd, tempo gespeeld en sneller gecombineerd, terwijl dezelfde spelers als voor de rust in het veld staan. Al heel snel stellen de groen-zwarten orde op zaken. Na 49 minuten speelt Melvin Vissers de bal naar Jordy Brouwer, die de bal doorspeelt naar onze eigen oud-international, Romano Denneboom, die zich op prachtige wijze in het strafschopgebied vrij draait en onhoudbaar de 1-1 laat aantekenen. Slechts twee minuten later zorgt spits Jordy Brouwer op keurig wijze voor de 1-2 na een aanval via onder meer Melvin Vissers, Romano Denneboom en Vincent Romeijn. Trainer/coach Rob de Lange roept zijn ploeg op om door te blijven gaan en dat doen ze ook. Al tien minuten later, na 61 minuten, leidt dat tot de 1-3 via een schitterende vrije trap (na hands) vanaf circa 20 meter, genomen door andermaal Jeffrey van Roon. Slechts korte tijd later komt Melvin Vissers binnen de beruchte lijnen ten val, waarna scheidsrechter Pieters gedecideerd naar de stip wijst en aanvoerder Tidde Tromp onberispelijk raak schiet: 1-4. En daarmee nog pas 28 minuten gespeeld in de 2e helft: in die korte tijd van 1-0 naar 1-4. Dosko komt er na de rust niet meer aan te pas, DHC stelt orde op zaken. Na de 1-4 is het helemaal gedaan. Ook de wissels, aan beide kanten, brengen geen wijziging meer in het spelbeeld. In de slotminuten moet Dosko-keeper Nick Lodiers redding brengen op een schot van Joshua Wadie, terwijl kort daarna een schot van Tidde Tromp net over het doel verdwijnt. De allerlaatse actie is voor DHC-doelman Mark Smith die een door een van de Dosko spelers ingeschoten bal met zijn hand over zijn doellat moet tikken, hetgeen niet meer dan een gevaarloze hoekschop opleverde.

De groen-zwarten bestuderen vervolgens in de kleedkamer de andere uitslagen in deze Hoofdklasse en constateren tot hun tevredenheid dat het met nog 3 wedstrijden en een voorsprong van nu 8 punten op de nummers 13 en 14 (de P/D-plaatsen) en diverse onderline wedstrijden niet meer fout kan gaan. Ook volgend seizoen is DHC Hoofdklasser, maar men wil desalniettemin in de nog resterende drie competitiewedstrijden (tegen Groene Ster, Gestel en Deso) toch nog punten pakken om zo hoog mogelijk te eindigen. Daarnaast richten de groen-zwarten zich op de finale om de districtsbeker tegen Noordwijk (20 mei a.s.) en op de eerstvolgende wedstrijd in het Haaglanden Voetbal Toernooi, komende dinsdagavnd thuis tegen zaterdag-1e klasser SVC’08. De terugreis verloopt voorspoedig en in een goede stemming.

Ruime winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

maandag 17 april 2017; competitiewedstrijd nr 26

DHC – IFC     5-2   (3-0)

De wedstrijdbal van vandaag is beschikbaar gesteld door trouwe supporter Rein Kool

Scheidsrechter:  B. Sahiner (Oss)

Grensrechters: J.M.W.L. Weigergans (Oss) en J. Lubberding (Barendrecht)

4 min.    1-0   Romano Denneboom

9 min.     2-0   Tidde Tromp

44 min.   3-0    Vincent Romeijn

46 min.    4-0   Melvin Vissers

49 min.    4-1

54 min.    5-1   Romano Denneboom

61 min     5-2   (pen.)

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Vincent Romeijn (84 min. Roy Speelman), Joshua Wadie (80 min. Frank de Lange);

Romano Denneboom (80 min. Mostava Frederik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Op deze paasmaandag behaalde DHC een ruime en dik verdiende 5-2 overwinning tegen IFC. Voor rust was de 3-0 stand een flauwe afspiegeling van het speelbeeld. Na rust na de snelle 4-0 en na een ruim kwartier 5-2, hadden de groen-zwarten de score ook nog verder kunnen opvoeren. Maar de wedstrijd was gespeeld en de belangrijke 3 punten waren binnen!

Trainer/coach Rob de Lange kon vandaag weer beschikken over Tidde Tromp en Frank de Lange, die hun schorsing na de kaarten van vorige week in de midweekse bekerwedstrijd (1-3 uitzege bij Ter Leede) hadden weggespeeld. Was Joshua Wadie vorige week nog niet volledig fit, na zijn speelminuten afgelopen dinsdagavond, was ook hij weer volledig inzetbaar. Rob de Lange koos er voor om vandaag bij het beginsignaal Frank de Lange op de bank naast zich te houden, waardoor het middenveld bestond uit Tidde Tromp, Vincent Romeijn en Joshua Wadie.

Al heel snel is er een voorsprong voor de thuisclub. Romano Denneboom zet een combinatie op met Jordy Brouwer, krijgt de bal prima terug en doorlopend de 16 meter in scoort Romano Denneboom de 1-0. Vijf minuten later al wordt de score verdubbeld. Een prima pass van Melvin Vissers waarop Tidde Tromp alleen doorgaat en voor de IFC-doelman de bal langs hem in het doel schiet: 2-0. In de volgende periode wacht DHC wat af en laat het de gasten wat komen, zonder dat zij gevaarlijk kunnen worden. De tegenstoten van DC daarentegen zijn wel degelijk gevaarlijk. Net halverwege de 1e helft zien we weer een aanval Romano Denneboom – Jordy Brouwer – Romano Denneboom, waarna laatstgenoemde naast schiet. Kort hierna speelt Melvin Vissers op Jordy Brouwer, die van net binnen het strafschopgebied ook naast schiet. Nog binnen het half uur is het vervolgens Tidde Tromp die op rechts Melvin Vissers vrij voor het IFC-doel doet komen, hij schiet over. Nog voor rust komt er dan toch de dik verdiende 3e treffer voor de thuisclub. Een actie op links van Romano Denneboom, waarna hij perfect voorgeeft en van dichtbij Vincent Romeijn goed inschiet en de 3-0 op het scorebord staat.

Na de pauze is er nog sneller dan voor rust opnieuw een treffer voor de thuisclub. Jordy Brouwer speelt met zijn 2e assist van de middag op Melvin Vissers, die zich dan in het strafschopgebied vanaf links vrij draait en de doelman kansloos laat: 4-0. Drie minuten later doen de gasten dan na onoplettendheid in de DHC-verdeidging iets terug, door van dichtbij de 4-1 in te schieten achter DHC-doelman Mark Smith. Doelman Mark Smith overigens die als trainer/coach van DHC O15-1 op de vroege maandagochtend, samen met reserve-doelman / assistent-trainer/coach van DHC O15-1 Deepak Mohanlal, terugkwamen van een jeugdpaastoernooi in Strasbourg, waar men toernooi-winnaar werd in de Alsace Cup. Al snel is de marge dan al weer 4 doelpunten. In de 54e min. speelt Romano Denneboom op Melvin Vissers, die terugspeelt op Romano Denneboom en vervolgens een actie en van binnen het strafschopgebied krult Denneboom de bal keurig om de keeper in de hoek: 5-1. In de 60e min. is er op de helft van IFC een overtreding tegen Levi Schipper, maar de prima leidende 21-jarige scheidsrechter Sahiner laat doorspelen. Bij de tegenaanval constateert de scheidsrechter dan een overtreding van Tidde Tromp binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop wordt benut en het is 5-2. Drie minuten later is Anthony Pique dicht bij een treffer, maar zijn harde schot van dichtbij wordt ten koste van een corner nog net gekeerd door de IFC-doelman. Met nog en kwartiertje op de klok onderschept Joshua Wadie de bal, loopt vervolgens prima op en speelt op links Romano Denneboom aan, maar diens schot gaat dan net naast. Kort hierna onderschept dezelfde doelman net voor Romano Denneboom na een pass van Melvin Vissers. Hierna is het Joshua Wadie die na een pass van Tidde Tromp alleen voor de doelman komt, maar de doelman stopt zijn inzet. Ook bij een voorzet van invaller Mostava Frederik is het de IFC-doelman die net voor Jordy Brouwer kan ingrijpen. In de slotminuten zijn er dan nog twee mogelijkheden voor Jordy Brouwer en een teruggetrokken bal vanaf rechts van Melvin Vissers, die net achter de ingekomen DHC-aanvallers langs gaat. Het blijft dan ook bij de ruime en dik verdiende 5-2 overwinning.

DHC speelde vandaag een goede wedstrijd. Een belangrijke overwinning, waar men nu achter 6 ploegen in de (sub)top met 3 andere ploegen met 34 punten de plaatsen 7 t/m 10 inneemt. Daaronder dan nog 6 ploegen op enige afstand. Het verschil met de gevaarlijke 13w nacompetitie-plek is – met nog 4 wedstrijden te gaan – 6 punten. DHC moet nog achtereenvolgens tegen uit nummer 16 DOSKO, thuis nummer 13 Groene Ster, uit nummer 10 Gestel en thuis nummer 11 Deso. Al die ploegen hebben de punten dus ook nog nodig !

Zoals Romano Denneboom vandaag in de rust ook zei, is het toch hartstikke leuk zo. Lekker weer, enthousiaste aanmoedigingen en toejuichingen van het publiek, een leuke wedstrijd en als dat dan ook nog eens lekker gaat……

Noordwijk tegenstander in bekerfinale

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdag 11 april jl. bereikte DHC via een 1-3 uitzege bij Ter Leede de bekerfinale van district West2. Zaterdag 15 april is de andere halve finale gespeeld. In Noordwijk won thuisclub Noordwijk met 3-0 van Excelsior M. 2.

Noordwijk is competitiegenoot van Ter Leede in de zaterdag Hoofdklasse A. Waar Ter Leede daar koploper is, neemt Noordwijk in die afdeling momenteel de 5e plaats in. Daarmee komt men op hetzelfde niveau uit als zondag-hoofdklasser DHC.

De finale wordt op zaterdag 20 mei a.s. gespeeld op het terrein van ARC in Alphen ad Rijn. Aanvang daar is om 15.30 uur. DHC rekent op de steun van hun supporters.

Twee seizoenen terug, op zaterdag 14 maart 2015, speelde DHC in de kwartfinale van de districtsbeker ook tegen Noordwijk. In Noordwijk werd het toen een duidelijke 3-0 overwinning voor Noordwijk.

Plaatsing voor de halve finale dit jaar betekent dat DHC zich heeft geplaatst voor de KNVB Beker betaald voetbal voor het komende seizoen. De eerste twee ronden staan geprogrammeerd voor het weekeinde van 19/20 augustus a.s. en vervolgens óf midweeks op 23 augustus óf in het daarop volgende weekeinde van 26/27 augustus.

DHC bereikt bekerfinale!

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 11 april 2017, 20.00 uur, halve finale districtsbeker

Ter Leede – DHC    1-3  (0-1)

Scheidsrechter: A.P. Westenbroek (Den Haag)

Grensrechters: F.R. winter (Assendelft) en E, van Gurp (Stad aan het Haringvliet)

32 min.   0-1  Roy speelman

56 min.   1-1

72 min.   1-2  Jeffrey van Roon

85 min.   1-3  Mostava Frederik

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.) (73 min. Dominique Ahanhanzo), Joey Emmerink, Levi Schipper (2e aanv.), Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Vincent Romeijn, Joshua Wadie (77 min. Killian van Mil);

Mostava Frederik (86 min. Junior Okorocha), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Op een doordeweekse dinsdagavond in Sassenheim bereikte DHC ten koste van thuisclub Ter Leede voor de 2e keer in de DHC-geschiedenis de finale van de districtsbeker West2. Eerder gebeurde dat in 1979 toen DHC de finale vervolgens won van Oud Beijerland. In 1962 speelde DHC de finale van de KNVB-beker betaald voetbal. Op het Kasteel in Rotterdam verloor DHC toen na verlenging met 1-0 van Sparta.

Bij DHC ontbraken vaste basisspelers Romano Denneboom, Frank de Lange en Tidde Tromp. Bij gastheer Ter Leede – nog kansrijk in de titelrace in de zaterdag hoofdklasse – ontbraken eveneens drie spelers. Het begin was in aanvang voor een feller Ter Leede, maar de eerste mogelijkheid was er in de 8e min. toch voor DHC, toen Melvin Vissers in eerste instantie zijn schot gekeerd zag worden door de doelman, waarna hij in de rebound in het zijnet schoot. Van beide kanten werd er rommelig gespeeld met teveel balverlies. Halverwege de 1e helft schiet Ter Leede eerst een vrije trap naast en vervolgens keert doelman Mark Smith een schot van 18 meter. Na 32 min. komen de groen-zwarten op voorsprong. Melvin Vissers gaat op links alleen door en legt dan breed op de meegekomen Roy Speelman, die vanaf rand strafschopgebied bekwaam afmaakt: 0-1. Enkele minuten later is er een prima combinatie tussen Mostave Frederik en Jordy Brouwer, waarna Mostava Frederik alleen lijkt door te breken, maar onderuit gaat in een duel met een laatste verdediger.

Na de pauze is het begin wederom vor de thuisclub. Na een kleine 10 min. wordt Mostava Frederik – keer op keer gevaar stichtend in de Ter Leede-verdediging – net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Het levert de verdediger terecht geel en DHC een vrije trap op, die Melvin Vissers in de muur doet belanden. In de 56 min. wordt het 1-1 als Jeffrey van Roon wordt uitgekapt en de voorzet van dichtbij wordt ingetikt. DHC krijgt nu het spel steeds meer in handen. Met nog een kleine 20 min. op de klok is het vervolgens wederom Mostava Frederik die alleen doorbreekt en op de rand van het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Westenbroek kan niet anders dan rood trekken voor de Sassenheimse verdediger. Het is dan Jeffrey van Roon die de vrije trap in de uiterste hoek schiet: 1-2. De geblesseerde Anthony Pique wordt vervolgens vervangen door Dominique Ahanhanzo.  DHC blijft doorgaan en is keer op keer gevaarlijk. De Sassenheimse doelman kan een lob over hem heen van Melvin Vissers nog juist corner tikken. Na een pass van Melvin Vissers op Roy Speelman en vervolgens de voorzet op Mostava Frederik die afrondt, wordt wegens buitenspel van Roy Speelman afgekeurd. Kort hierna wordt ook invaller Killian van Mil – alleen doorgaand – wegens buitenspel terug gevlagd. In de 80e min. is er een identieke situatie als een kleine 10 minuten eerder. Wederom wordt Mostava Frederik net buiten de 16 meter onderuit gehaald en ook nu trekt de scheidsrechter terecht rood. Melvin Vissers schiet de vrije trap over. DHC krijgt nu kans op kans. In de 85e min. passt Melvin Vissers op Mostava Frederik, die alleen doorgaat en uitstekend de 1-3 inschiet. In de slotminuten stopt de doelman dan nog een prima schot van invaller Junior Okorocha, waardoor het bij 1-3 blijft.

Op 20 mei a.s., aanvang 15.30 uur, wordt de bekerfinale van district West2 gespeeld op het terrein van ARC (Alphen ad Rijn). De tegenstander komt uit de andere halve finale. Die have finale wordt paaszaterdag 15 april a.s. gespeeld en gaat tussen thuisclub Noordwijk en Excelsior M. 2.

Wedstrijd al snel geen wedstrijd meer

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 april 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 25

DHC – Quick   1-3  (1-1)

De wedstrijdbal van vandaag is beschikbaar gesteld door Top10ParfumS.nl

Scheidsrechter: A.J.F. Midden (Heteren)

Grensrechters: S.F. Bosscha (Leeuwarden) en M.P.J.M. van Gerwen ( Eindhoven)

3 min.     1-0    Melvin Vissers

25 min.   1-1

73 min.   1-2

90 min.   1-3

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink (80 min. Roy Speelman), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vinent Romeijn (87 min. Killian van Mil);

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers (73 min. Mostava Frederik)

Boekingen:

13 min.  Frank de Lange

23 min.  Frank de Lange, 2e geel en dus rood

49 min.  Jordy Brouwer

55 min.  Tidde Tromp

68 min.   Jeffrey van Roon

Rood:

45 min. assistent-trainer Ricky vd Bergh

Het leek er op dat het een leuke middag zou worden. Een zonnetje, redelijk goed opgekomen publiek, een regio-derby met twee ploegen die willen aanvallen. Maar in de 25e minuut was het eigenlijk al duidelijk dat de wedstrijd geen wedstrijd meer was, toen DHC na tweemaal geel voor Frank de Lange met 10 man kwam te staan en de Hagenezen op 1-1 waren gekomen.

Rob de Lange kan vandaag na één wedstrijd schorsing weer beschikken over aanvoerder Tidde Tromp. Hierdoor start Roy Speelman vandaag weer op de bank. DHC komt al snel op voorsprong als in de 3e minuut Romano Denneboom vanaf eigen helft Melvin Vissers bereikt. Melvin Vissers – sneller dan de Quick-verdedigers – gaat alleen door en schiet laag in langs de Haagse doelman en via binnenkant paal is het 1-0. Als dan in de 13e min. Frank de Lange geel krijgt van scheidsrechter Midden, hetgeen 10 min. later wederom het geval is, moet hij met rood het veld af en staan de groen-zwarten met 10 man. De na de 2e gele kaart toegekende vrije trap resulteert in een hoekschop. Die hoekschop wordt vervolgens bij de 2e paal in het doel gewerkt door de Quick-spits. Waar alles wat DHC is claimt dat dit met de hand gebeurt, stelt Quick dat dit met het dijbeen gebeurde. Al met al keurt de scheidsrechter het doelpunt goed en is het 1-1. Twee min. later gaat Jordy Brouwer het strafschopgebied in en wordt dan onderuit gehaald. Scheidsrechter Midden laat doorspelen. Vijf minuten voor rust grijpt de Quick-doelman net voor Romano Denneboom in, na een vrije trap van Melvin Vissers vanaf rechts. Kort voor rust kopt Romano Denneboom door op links op Jordy Brouwer, waarna zijn schot net voorlangs gaat.

In de 50e min. speelt Anthoy Pique op rechts op Romano Denneboom die alleen het strafschopgebied ingaat, maar dan wegens buitenspel wordt terug gevlagd. Aan de andere kant schiet vervolgens een van de Quick-aanvallers boven Mark Smith op de lat. Vervolgens is het dan Romano Denneboom die prima inschiet, waar de Quick-doelman de bal dan net corner kan tikken. Even later is het opnieuw de Haagse doelman die na een vrije trap van Melvin Vissers net voor Romano Denneboom de bal kan pakken. Aan de andere kant is het in de 73e min. dan de 1-2, als een Quick-aanvaller binnen het strafschopgebied een duel wint van Levi Schipper en alleen voor doelman Mark Smith scoort. Even later schiet een Quick-aanvaller opnieuw op de lat. Rob de Lange past inmiddels diverse aanvallende wissels toe, maar DHC wordt niet echt meer gevaarlijk. Mt uitzondering van het appel van alles wat DHC is voor hands binnen de lijnen van een Quick-speler, maar de scheidsrechter laat doorspelen. IN de 90e min. betekent de 1-3 voor Quick dat de winst definitief binnen is en voor DHC de 4e achtereenvolgende nederlaag. Zo komt een einde aan een hele sportieve wedstrijd, alhoewel het totaal aantal kaarten aan beide zijden, anders doet vermoeden. DHC moet in de resterende slotfase van het seizoen nog gaan uitkijken….

DHC voor HV-toernooi  thuis tegen SVC’08 

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdagavond 4 april vond de tussenronde plaats van het HV-toernooi, waarvoor DHC was vrijgeloot. Direct daarop vond de loting plaats voor de volgende ronde.

Dit leverde voor DHC een thuiswedstrijd op tegen zaterdag 1e klasser SVC’08.

Deze volgende wedstrijdronde staat gepland voor dinsdag 18 april a.s., daags na 2e paasdag. Op die dag speelt DHC in de Hoofdklasse thuis tegen IFC. Aangenomen mag worden dat deze wedstrijd voor het HV-toernooi dan ook verschoven zal worden naar dinsdag 25 april a.s.  Te meer ook, aangezien DHC in de week vóór het paasweekeinde op dinsdag 11 april a.s. voor de halve finale van de  KNVB-districtsbeker aantreedt uit bij Ter Leede.

Inmiddels is DHC – SVC’08 definitief vastgesteld op dinsdag 25 april a.s., 20.00 uur.

DHC verliest door zeer matige 1e helft

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 2 april 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd 24

Vlissingen – DHC 3-1 (2-0)

Scheidsrechter: C. Ruperti (Rotterdam)

Grensrechters: M. Moerkerk (Schaijk) en S.Y. Weeda (Oudenbosch)

18 min. 1-0 (penalty)

23 min. 2-0

46 min. 2-1 Joey Emmerink

87 min. 3-1

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (75 min. Dominique Ahanhanzo);

Roy Speelman, Frank de Lange, Vincent Romeijn (66 min. Joshua Wadie);

Romano Denneboom (60 min. Mostava Fredrik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC: geen

De heenreis naar Vlissingen gaat via een mooie toeristische route langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust, via Haringvliet, Grevelingenmeer en Neeltje Jans. De zon schijnt, het ziet er prachtig en veel belovend uit. Na iets meer dan anderhalf uur en nog ruim op tijd bereiken we Vlissingen.

DHC trainer/coach Rob de Lange kan in deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste Tidde Tromp. Roy Speelman start in zijn plaats. Net als vorige week thuis tegen Halsteren beginnen ook nu de licht geblesseerde Joshua Wadie en Mostava Frederik op de bank.

Op het zeer slecht bespeelbare grasveld in Vlissingen moet de Rotterdamse arbiter Clay Ruperti (ook bekend van RTV Rijnmond) al na 12 minuten aan Daniel Jansen van de thuisclub een gele kaart tonen na zijn 2e forse overtreding op Romano Denneboom. Er zijn wat beginnende aanvalspogingen van beide teams. Na 18 minuten bestraft scheidsrechter Ruperti een kennelijke overtreding van DHC-verdediger Levi Schipper op een Vlissingen speler met een elfmetertrap voor de thuisclub. Deze wordt feilloos benut waarmee het al snel 1-0 is en de groen-zwarten van slag zijn. Slechts vijf minuten later kopt DHC-captain Anthony Pique bij de 2e paal een bal weg, ongelukkigerwijs precies in de voeten van een speler van de thuisclub die vanaf de rand van het strafschopgebied op doel schiet en via de binnenkant van de paal voor de 2-0 zorgt. Het duurt even voor DHC zich weer wat heeft hervonden. Na ruim een half uur spelen kopt Jordy Brouwer naast het doel na een vrije trap van Frank de Lange. Vijf minuten voor de rust speelt Jordy Brouwer de bal op Romano Denneboom maar diens schot gaat via de plaatselijke doelman corner. Uit die door Jeffrey van Roon genomen hoekschop kopt vervolgens Jordy Brouwer over het vijandelijke doel. Kort voor het rustsignaal wordt Romano Denneboom binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en hij claimt een penalty, maar arbiter Ruperti wil daar niets van weten. Daarmee komt de rust, na een van DHC zijde zeer matige 1e helft, met een 2-0 stand.

De groen-zwarten komen als herboren uit de kleedkamers voor de 2e helft. Direct vanaf de aftrap levert een goede actie van Roy Speelman een hoekschop op rechts op, die wordt genomen door Jeffrey van Roon. Bij de 2e paal kopt Joey Emmerink de bal onhoudbaar in, waarmee het 2-1 is. DHC blijft hierna met man en macht aanvallen om te proberen nogmaals te scoren. Er komen diverse kansen. Een diepe bal van Roy Speelman leidt tot een gevaarlijke voorzet van Melvin Vissers, waarna de bal wordt weg gewerkt door een Vlissingse verdediger. Enkele minuten later legt Jordy Brouwer de bal terug op Romano Denneboom, die vanaf 20 meter over het doel schiet. Na 60 minuten moet Romano Denneboom, na wederom een forse overtreding op hem, vanwege een forse blessure worden vervangen door Mostava Frederik. Kort hierna speelt Anthony Pique de bal op Jordy Brouwer, die doorspeelt naar invaller Mostava Frederik die in het zijnet schiet. Even later zet Jordy Brouwer met een mooie hakbal Roy Speelman alleen voor de Vlissingense doelman, maar Speelman wordt door een achtervolgende verderdiger van de bal gelopen. In een volgende aanval speelt Levi Schipper de bal diep op Melvin Vissers die wat te ver aan de zijkant uit komt, waarna zijn schot uit een te moeilijke positie een prooi wordt voor de doelman. DHC-trainer/coach Rob de Lange brengt vervolgens Joshua Wadie in het veld voor Vincent Romeijn, waarna ook Joey Emmerink steeds meer naar voren gaat spelen, om te proberen de gelijkmaker te forceren. De geblesseerde Jeffrey van Roon wordt vervangen door Dominique Ahahanzo. DHC blijft aanvallen, Vlissingen moet terug, gedurende de gehele 2e helft. Met nog een kwartier te gaan, schiet Jordy Brouwer vanaf circa 30 meter een vrije trap over het Vlissingse doel, terwijl Roy Speelman even later alleen op de Vlissingse doelman denkt af te kunnen gaan, maar vanwege buitenspel wordt terug gevlagd. In de laatste 10 minuten noteren we nog doelpogingen van Melvin Vissers en Mostava Frederik, maar zonder succes. Terwijl alle DHC-ers steeds meer naar voren lopen, komt er dan ook steeds meer ruimte voor de thuisclub. Bij een spaarzame uitval, na 87 minuten, komt een Vlissingen-speler alleen voor DHC-goalie Mark Smith, die kansloos is: 3-1. Wedstrijd beslist, DHC geeft het dan op. In de slotseconden moet Smith nog een keer redding brengen ten koste van een hoekschop, terwijl het allerlaatste schot van de thuisclub op de bovenkant van de lat komt.

De wedstrijd eindigde daarmee in een 3-1 zege voor Vlissingen. Een geflatteerde uitslag, maar volkomen te wijten aan een zeer matige 1e helft. De 2e helft was van DHC-kant veel beter, maar de 2-0 ruststand kon niet meer worden goed gemaakt. DHC leed hiermee de 3e opeenvolgende nederlaag, terwijl aanvankelijk sinds de winterstop zes wedstrijden niet verloren was. Met deze slechte serie van 3 nederlagen moeten de Delftenaren nu onverwachts toch weer naar de ploegen onder hen gaan kijken. De eerstvolgende wedstrijd is komende zondag thuis tegen Quick.

DHC verspeelt 3 punten in slotfase

zondag 26 maart 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 23

DHC – Halsteren     1-2 (0-0)

Scheidsrechter:  R. Punt (Amsterdam Noord)

Grensrechters:  A. Venema (Enschede) en J.G.P.M. Engbers (Oldenzaal)

58 min.        1-0   Romano Denneboom

89 min.        1-1

90 + 2min.   1-2

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (61 min. Joshua Wadie), Vincent Romeijn;

Romano Denneboom (84 min. Mostava Fredrik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

50 min.  Tidde Tromp

De gasten uit West-Brabant waren na afloop even verbaasd, als alles wat groen-zwart was. Hoe kon het zijn dat niet DHC 3 winstpunten kon bijschrijven, doordat het de wedstrijd niet besliste, waarna de gasten plots in de dying seconds tweemaal scoorden en zij de 3 winstpunten konden bijschrijven….?

Rob de Lange had vandaag weer de beschikking over de herstelde aanvoerder Tidde Tromp. Ook Vincent Romeijn begon vandaag in de basis. De licht geblesseerde Joshua Wadie begon op de bank, terwijl vandaag ook Mostava Frederik op de bank startte.

Al in de 2e min. komt Halsteren met een kopbal vlak bij het doel van DHC, maar doelman Mark Smith tikt de bal schitterend over. In de 15e min. is er dan een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg. Melvin Vissers speelt op het middenveld op de oplopende Joey Emmerink, waarna deze op rechts Tidde Tromp diep aanspeelt. De lage diagonale schuiver van de aanvoerder gaat net voorlangs bij de 2e paal. De eerste helft is rommelig, met name door veel overtredingen van de gasten en veel spelonderbrekingen, waar scheidsrechter Punt onvoldoende tegen optreedt en veel toelaat. In de 41e min. komt de bal na een vrije trap bij de 2e paal bij een meegekomen Halsteren-verdediger, die hoog over schiet. Aan de andere kant is er dan een actie van Romano Denneboom, die vanaf 16 meter wil uithalen, maar zijn schot geblokt ziet worden ten koste van een corner. De corner komt bij de 2e paal bij Joey Emmerink, die van dichtbij naast schiet. De thee komt dan ook met 0-0.

In de 49e min. breekt Romano Denneboom op links door, waar hij dan net buiten de 16 meter onderuit gaat in een duel met een Halsteren-verdediger. De scheidsrechter laat doorspelen. DHC is vanaf de hervatting direct veel actiever en gevaarlijker als voor de thee. Een voorzet van Frank de Lange is net te scherp, waarop de Brabantse-doelman kan ingrijpen. Vervolgens is er een schot-mogelijkheid vanaf 16 meter voor Romano Denneboom, hetgeen op het laatste moment door een Brabantse verdediger geblokt kan worden. Tien minuten na rust komt een corner vlak voor het doel bij Levi Schipper. Zijn schot wordt door een verdediger geblokt en na een scrimmage komt de bal wederom bij Levi Schipper, waarna hij van dichtbij net naast schiet. In de 58e min. komt DHC op de dan dik verdiende voorsprong. Een actie vanaf de rechterkant naar links gaand net buiten het strafschopgebied, met een schitterende combinatie met en hakbal van Vincent Romeijn, doet de bal uiteindelijk van Melvin Vissers belanden bij Romano Denneboom. De nog steeds gevaarlijke routinier gaat het strafschopgebied in en via een vlammend schot laat hij de Halsteren-doelman kansloos: 1-0. Ruim 5 minuten later lijkt DHC de voorsprong te verdubbelen, als een verre uittrap van doelman Mark Smith bij de doorgaande Tidde Tromp komt, die richting het Halsteren-doel lijkt door te gaan, maar een meelopende verdediger kan de bal nog net corner koppen. De corner komt binnen het strafschopgebied bij Joey Emmerink, die zijn schot net naast ziet gaan. Enkele minuten later is het Tidde Tromp die vanaf 18 meter net over schiet. In de 74e min. een snelle DHC-aanval met een 4-tegen-3-situatie, maar de aanval via Melvin Vissers, Romano Denneboom en Tidde Tromp levert niets op door balverlies. In de 83e minuut is er dan wederom een mogelijkheid voor de groen-zwarten om de wedstrijd te beslissen. Na een dieptepass loopt Melvin Vissers mogelijk in buitenspelpositie, maar laat de bal slim voor Tidde Tromp. Tidde Tromp gaat alleen door en komt net binnen het strafschopgebied alleen voor de uitlopende doelman. Tidde Tromp schuift de bal niet langs de doelman, maar kiest voor een schitterende stift over de doelman, hem daarmee kansloos latend. In plaats van in het verlaten doel, komt de bal echter tegen de lat…..Twee minuten later komt de net ingevallen Mostava Frederik direct gevaarlijk in het vijandelijke strafschopgebied en wordt daar aangetikt, maar scheidsrechter Punt laat doorgaan. Aan de andere kant is er dan over links een uitval van de Brabanders en met een schot van binnen het strafschopgebied is het dan in de 89e minuut plotseling 1-1. De groen-zwarten zijn duidelijk aangeslagen door deze volkomen onverwachte en onverdiende gelijkmaker. Tot overmaat van ramp wordt de teleurstelling voor de groen-zwarten nog groter, als in de 92e min. een nieuwe snelle uitval wordt voorgegeven en van dichtbij wordt ingetikt: 1-2.

DHC had in de 2e helft de wedstrijd moeten beslissen. Maar als je de score zelf niet uitbouwt, dan is er altijd de angst dat de tegenstander dat wel doet. En doordat de gasten dit in de laatste minuten tweemaal deden, staan de groen-zwarten met lege handen en moet men in het vervolg van deze competitie – met nog 7 wedstrijden te gaan – nog gaan uitkijken.

DHC verliest na drie maanden weer een wedstrijd en wederom in Oss

zondag 19 maart 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 22

OSS’20 – DHC 3-1 (2-0)

Scheidsrechter: W. Horst (Delfzijl)

Grensrechters: R. Metsemakers (Heemskerk) en A Willems (Woerden)

18 min. 1-0

31 min. 2-0

79 min. 3-0 e.d. DHC

87 min. 3-1 Jordy Brouwer

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (71 min. Roy Speelman), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Melvin Vissers, Frank de Lange (81 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Mostava Frederik (71 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Romano Denneboom

Boekingen: GEEN

DHC-trainer/coach Rob de Lange mist in de uitwedstrijd bij het in 1920 opgerichte Oefening Staalt Spieren (OSS’20) in Oss wederom aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure. In vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen Nuenen begint nu Mostava Frederik in de basiself en Roy Speelman op de bank. Dit betekent dat Melvin Vissers nu op het middenveld start. Speelman kwam later alsnog in het veld, terwijl net als vorige week Killian van Mil en Vincent Romeijn ook nog in zouden vallen.

De thuisclub heeft in de 1e helft letterlijk en figuurlijk de wind stevig in de rug en ze beginnen dan ook tamelijk aanvallend. Na een kleine 10 minuten komen de groen-zwarten echter steeds meer aan de bal, hetgeen leidt tot balbezit en een beetje rond spelen van de bal, maar verder eigenlijk niks. Een pass van Melvin Vissers brengt de bal na een kwartier bij Jordy Brouwer, maar op de penaltystip wordt hem ternauwernood de bal ontfutselt. Kort daarna wordt Romano Denneboom op het middenveld van de bal gezet, waarbij velen wachten op het fluitsignaal maar scheidsrechter W. Horst uit Delftzijl (geen familie van scheidsrechter Y. Horst uit Eindhoven, die ons onder meer recent uit bij EHC floot) laat dat fluitsignaal achterwege. De thuisploeg profiteert hiervan en geeft een lange bal, die door een OSS-speler van net voor de achterlijn wordt voor gegeven op een van zijn medespelers, die bij de 1e paal van dichtbij hoog inschiet: 1-0. De Delftse ploeg probeert het weer op te pakken, maar circa 10 minuten later leidt balverlies op het groen-zwarte middenveld tot een doelkans voor de thuisclub op de rand van het strafschopgebied, alleen voor DHC-goalie Mark Smith, maar de bal wordt hoog over geschoten. Na een half uur spelen verliest DHC tijdens een aanval in het vijandelijke strafschopgebied de bal, waarna een verre lange bal net over de tot bijna de middenlijn opgedrongen laatste verdediger Levi Schipper gaat en wordt opgepikt door een OSS-speler die helemaal alleen op Mark Smith af kan gaan en de 2-0 op het scorebord brengt.

Na de doelwisseling proberen de DHC-ers om snel tegen te scoren, maar Jordy Brouwer wordt bij een 1e poging binnen het strafschopgebied onderuit getrokken, maar de overigens goed fluitende scheidsrechter W. Horst zuet er geen overtreding in. Een door Brouwer na circa 10 minuten genomen vrije trap vanaf circa 20 meter verdwijnt over de lat.  Romano Denneboom kopt kort daarna de bal breed voor de voeten van de opgekomen Anthony Pique, maar zijn goede inzet wordt door de OSS-doelman. Halverwege de 2e helft brengt OSS-keeper v.d. Leest stompend redding bij een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Melvin Vissers. Met nog een kwartier te spelen brengt aan de andere kant DHC-keeper Mark Smith redding op een schot van een OSS-er. Na 79 minuten spelen valt de defiitieve beslissing na wederom een lange bal over links, waarna de inzet van een Ossenaar door Jeffrey van Roon bij een laatste reddingspoging in eigen doel wordt gewerkt. Dat na 87 minuten Jordy Brouwer bij de 2e paal de bal nog inkopt, na een vanaf links door Melvin Vissers genomen vrije trap, is alleen nog van betekenis voor de statistieken: 3-1.

De groen-zwarten leden vandaag voor het eerst in ruim drie maanden weer eens een nederlaag. En vreemd genoeg was die vorige nederlaag ook in Oss, namelijk op het slechts enige honderden meters vanaf het OSS’20 complex gelegen veld van DESO: op 11 december jl. werd het daar 3-0. Dat was de laatste wedstrijd voor de winsterstop. Sindsdien won DHC viermaal en speelde men tweemaal gelijk, hetgeen een opmars op de ranglijst betekende. De nederlaag nu bij OSS’20 was zeer teleurstellend, maar terecht. DHC speelde zeer matig, in een te laag tempo, met weliswaar veel balbezit maar zonder aanvallend gevaar te stichten en ook met veel balverlies. De thuisclub profiteerde daarvan, door verre ballen, snelle aanvallen en door te scoren. Een terechte nederlaag dus. De terugreis verliep heel stilletjes en duurde veel te lang.

Wedstrijd HV-toernooi DHC gecanceld

Tekst: Dik Schreuders

De voor dinsdag 21 maart a.s. op het programma staande wedstrijd voor het Haaglanden Voetbal-toernooi tussen Schipluiden en DHC gaat niet door. Schipluiden heeft zich teruggetrokken uit het toernooi. De toernooicommissie heeft dan ook besloten dat DHC door gaat naar de volgende ronde.

Afgekeurd doelpunt, paal en lat

Tekst: Dik Schreuders

zondag 12 maart 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

DHC – Nuenen      1-1   (0-0)

De wedstrijdbal van vandaag is aangeboden door:  Verploegen verwarming – sanitair

254458

Scheidsrechter:  L. van Leeuwen (Haarlem)

Grensrechters:  K. Tardy (Leeuwarden) en J.J.H. Geurts (Nederweert)

48 min.    0-1

80 min.    1-1   Romano Denneboom

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (72 min. Mostava Frederik), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman, Frank de Lange (81 min. Killian van Mil), Joshua Wadie (45 min. Vincent Romeijn);

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

64 min. Joey Emmerink

Een afgekeurd doelpunt, paal en lat. Dat verklaard voor een groot deel het feit dat DHC vandaag tegen de nummer 2 op de ranglijst Nuenen, niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Een afgekeurd doelpunt direct in de 1e min., een strafschop die door Jeffrey van Roon tegen de paal werd geschoten en vervolgens dezelfde Jeffrey van Roon die van afstand de lat treft.

Na een prima seizoensstart voor DHC, volgde daarna een tegenvallend vervolg. Sinds de winterstop gaat het weer prima met de groen-zwarten. Sedertdien werd thuis éénmaal gewonnen en éénmaal gelijk gespeeld, terwijl alle drie de uitwedstrijden in winst werden omgezet. Vandaag wacht nummer 2 Nuenen, waar DHC nu 5 punten achterstand telt. DHC moet het ook vandaag doen zonder aanvoerder Tidde Tromp, die herstellende is van een schouderblessure.

Al in de 1e min. lijkt DHC op voorsprong te komen. Op rechts gaat Roy Speelman goed door, wint een duel van een Brabantse verdediger, gaat het strafschopgebied in en legt terug, waar vanaf 16 meter Jordy brouwer prima inschiet. Terwijl de DHC-ers juichen, fluit scheidsrechter Van Leeuwen en gebaart voor een vrije trap voor de Brabanders. Waar de scheidsrechter na het duel van Roy Speelman zelf gebaarde voor doorspelen, gaat daarna grensrechter Geurts vlaggen….Voor iedereen onbegrijpelijk, zelfs ook voor de spelers van Nuenen. Kort hierna ziet Jordy Brouwer een volgend schot door een verdediger geblokt. In de 7e min. is er een forse overtreding tegen Roy Speelman, waar de scheidsrechter niet tegen optreedt. Duidelijk is dat de bezoekers een verdedigend spelletje spelen, met een enkele counter, veel overtredingen en veel tijdrekken. In de 10e min. is er dan een snelle uitval, waar de bal bij de 1e paal wordt ingetikt, maar doelman Mark Smith is attent. In de 13e min. een prima pass van Romano Denneboom, verlengt door Frank de Lange en vanaf links een schot van Melvin Vissers, maar ook de Brabantse doelman is attent. Na 25 min. gaat op rechts de weer prima spelende Romano Denneboom vanaf rechts het strafschopgebied in, waar een verdediger hem kan stoppen. Vier min. later speelt Jordy Brouwer op Romano Denneboom, waarna zijn inzet door een verdediger wordt geblokt. Kort hierna een forse overtreding tegen Jordy Brouwer, waarna hij zelf de vrije trap van 25 meter naast schiet. In de 34e min. speelt Roy Speelman op rechts op Romano Denneboom, waarna deins voorzet bij Frank de Lange komt. Zijn schot van 16 meter wordt door de doelman gestopt. Een volgende voorzet van Romano Denneboom wordt ook door de doelman gestopt.

In de rust vervangt Vincent Romeijn de geblesseerde Joshua Wadie. Direct vanaf de aftrap schiet Melvin Vissers vanaf rechts laag net voorlangs. In de 47e min. een prima hard schot van Vincent Romeijn vanaf 18 meter, dat rakelings naast gaat. En zoals altijd, aan de andere kant…. Een verrre diepe bal, een snelle uitbraak en vanaf rechts een laag diagonaal schot langs doelman Mark Smith en het is 0-1. Drie minuten later gaat Roy Speelman onderuit op de rand 16 meter, maar de scheidsrechter laat doorspelen. In de 57e min. speelt Romano Denneboom prima op de doorgaande Anthony Pique, die vanaf rechts een voorzet geeft, waarna een Nuenen-speler de bal met de hand stopt. Strafschop. Jeffrey van Roon plaatst zich achter de bal, schiet de bal hard in en terwijl de Nuenen-doelman in de ene hoek ligt, komt de bal in de andere hoek keihard tegen binnenkant paal en springt weer terug het veld in….. Na iets meer dan een uur sprint de Brabantse-doelman in het strafschopgebied naar een hoge bal en rakt daarbij de mee springende Romano Denneboom op het hoofd. Kennelijk is een 2e strafschop in korte tijd te veel…In de 69e min. een actie op links van Romano Denneboom, waarna zijn schot van 16 meter net over gaat. Vijf min. later kopt Romano Denneboom door op Jordy Brouwer, die Melvin Vissers bereikt, waarna zijn schot door de doelman wordt gestopt. In de 80e min. speelt invaller Mostava Frederik diep op Romano Denneboom, die het strafschopgebid ingaat en met een laag diagonaal schot voor de dik verdiende 1-1 zorgt. Twee min. later is het de ingevallen A-junior Killian van Mil die vanaf rechts een prima voorzet geeft, waar Romano Denneboom dan net naast kopt. Vervolgens is het op zijn beurt weer Romano Denneboom die Roy Speelman bereikt, waar een verdediger dan net kan ingrijpen ten koste van een corner. In de 85e min. weer een prima actie van Killian van Mil, waar er dan mogelijkheden zijn voor Melvin Vissers en Mostava Frederik, maar de doelman en de verdedigers steeds net kunnen ingrijpen en blokkeren. Met nog 3 min. op de klok is het Jeffrey van Roon die op links op zo’n 25 meter in balbezit komt en verwoestend uithaalt. Waar hij bij de strafschop de paal raakte, kot dit harde schot keihard op de lat. De terugspringende bal komt dan bij de vrijstaande Romano Denneboom, volgens de scheidsrechter in buitenspel-positie. Dan in de voorlaatste minuut een pass op links van Vincent Romeijn op Jordy Brouwer, maar de Brabantse doelman stopt de inzet. Hiermee blijft het dus 1-1. Dit tot tevredenheid van de bezoekers, tot teleurstelling van de groen-zwarte thuisclub. Voor DHC nu zes wedstrijden na de winterstop, 4 keer winst en 2 keer gelijk.

DHC in slotfase door in beker

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 7 maart 2017, 20.00 uur, 1/4 finale beker

DHC – Hellevoetsluis      4-2  (2-1)

Scheidsrechter: F. Berg (Rotterdam)

5 min.          1-0   Jeffrey van Roon (pen.)

33 min.        1-1

39 min.        2-1   Jordy Brouwer

56 min.        2-2   (pen.)

85 min.        3-2   Romano Denneboom

90+1 min.    4-2   Melvin Vissers

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (66 min. Joshua Wadie), Frank de Lange (68 min. Romano Denneboom), Vincent Romeijn;

Mostava Frederik (80 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Pas tegen het einde van de wedstrijd kon hoofdklasser DHC thuis de 4-2 op het scorebord zetten tegen zaterdag 2e klasser Hellevoetsluis. Hiermee plaatsen de groen-zwarten zich voor de halve finale van de disctrictsbeker uit bij Ter Leede, maar belangrijker is de plaatsing voor voorronde van de KNVB-beker betaald voetbal bij aanvang van het nieuwe seizoen.

Rob de Lange mist vanavond aanvoerder Tidde Tromp (schouder opnieuw uit de kom), terwijl Romano Denneboom en Joshua Wadie op de bank beginnen. Al na 5 min. wordt Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit gehaald (geel voor Wesley Abbo van de gasten), na een dieptepass van Melvin Vissers. Jeffrey van Roon zorgt vanaf 11 meter voor de 1-0. DHC combineert soms aardig, maar in een te laag tempo, waar de bezoekers tegen een hoger spelende tegenstander een dosis inzet en mentaliteit stellen. Na 33 min. komt de gelijkmaker echter uit de lucht vallen, als een afstandsschot van rum 25 meter plots in de verre hoek in het doel valt naast doelman Mark Smith: 1-1. Enkele minuten later aan de andere kant een voorzet van Jeffrey van Roon, bij de 2e paal ingebracht door Melvin Vissers en van dichtbij Jordy Brouwer die voor de 2-1 zorgt.

Ruim 10 min. na rust is er een handsbal binnen de lijnen van Jeffrey van Roon, waarna scheidsrechter Berg opnieuw naar de stip wijst. Van 11 meter is het weer gelijk, 2-2. Tien minuten later gaat een schot van 18 meter van Frank de Lange rakelings over. In de 74e min. breekt de net ingevallen Romano Denneboom aan de linkerkant alleen door, waarna Wesley Abbo hem op zo’n 25 meter van het doel aantikt. Dit levert DHC een vrije trap op en de Helelvoetsluis-speler zijn 2e gele kaart en dus rood. Direct hierna lijkt Mostava Frederik te scoren, maar zijn lage inzet vanaf rechts gaat net voorlangs. Ook Vincent Romeijn ziet zijn inzet van dichtbij over het doel gaan. Vijf minuten voor het einde dan toch de beslissing, als Melvin Vissers de bal op Romano Denneboom speelt, die de doelman omspeelt en de bal in het lege doel schuift: 3-2. Kort hierna speelt Romano Denneboom in het strafschopgebied Sergio Calor aan, die van dichtbij overschiet. Kort hierna is het opnieuw Sergio Calor die in kansrijke positie overschiet. Toch wordt het verschil dan nog gemaakt, als in blessuretijd Melvin Vissers de 4-2 inschiet.

DHC wint weer een verre uitwedstrijd

Tekst: Wicher Schreuders

zondag 5 maart 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 20
EHC – DHC 1-2 (0-0)
Scheidsrechter: Y. Horst (Eindhoven)
Grensrechters: Y.M.G. Rodenburg (Delft) en A.C.M. Werrelmann (Heeze)

76 min. 1-0
79 min. 1-1 Romano Denneboom
88 min. 1-2 Jordy Brouwer

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (76 min. Killian van Mil), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Roy Speelman (66 min. Mostava Frederik), Frank de Lange (90 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC:
geen

Bij het vertrek – naar Hoensbroek (Zuid-Limburg) voor de uitwedstrijd tegen EHC – op zondagochtend om 10.15 uur blijkt de bus schade te hebben en moet langs de thuisbasis van de busmaatschappij in Ridderkerk/Boelens (net over de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam) worden gereden om daar over te stappen in een andere bus. Iets minder luxe, meer een veredelde stadsbus met ook stopknopjes, zo wordt al snel ontdekt. Ten zuiden van Eindhoven blijkt dan de A2 in zuidwaartse richting vanwege wegwerkzaamheden gesloten te zijn, hetgeen betekent dat er over smallere en drukke binnen weggetjes moet worden omgereden. Al met al arriveren we om 13.30 uur – na 3.15 uur – nog op tijd in Hoensbroek. Een uur moet genoeg zijn voor het omkleden en de warming-up.
DHC-trainer/coach Rob de Lange mist in de – wederom erg verre – uitwedstrijd bij EHC in vergelijking met de  voorgaande wedstrijd (twee weken geleden uit bij Blauw Geel ’38) Tidde Tromp vanwege een schorsing. Wel zijn nu weer beschikbaar Jeffrey van Roon, Romano Denneboom en Mostava Frederik. De eerstgenoemden starten in de basis, laatstgenoemde begint op de bank.
De groen-zwarten speelden al eens eerder uit in Hoensbroek tegen EHC. Dat was in 1985, dus maar liefst 32 jaar geleden. Toen was dat in het kader van de nacompetitie om de landstitel bij de zondagamateurs en won DHC daar met 1-3. DHC werd toen voor de 2e maal landskampioen bij die zondagamateurs. De huidige DHC-trainer/coach Rob de Lange was toen een van de DHC-spelers.
De beide teams beginnen – onder het toeziend oog van de technische staf van Quick – wat afwachtend aan de wedstrijd, maar desondanks blijkt al snel dat DHC het meeste balbezit heeft en veelal op de andere speelhelft speelt, maar zonder gevaarlijk te worden. Na 17 minuten zien we een eerste voorzichtige doelpoging van DHC-kant, maar de verre vrije trap van Jeffrey van Roon wordt een prooi voor de Limburgse doelman. Daarna komt de thuisclub wat meer uit de verdedigingslinie, hetgeen leidt tot een serie hoekschoppen voor EHC, maar zonder dat men gevaar kan stichten. Na een klein half uur neemt DHC het initiatief weer over. Een hoog afstandsschot van Melvin Vissers kan door de EHC-goalie met de nodige moeite en net onder de lat worden gekeerd, terwijl kort daarna een doelpoging van Jordy Brouwer naast het doel eindigt. Even later speelt Joey Emmerink de bal op Roy Speelman, die net binnen het strafschopgebied in schiet, waarna wederom EHC-doelman Klyn redding brengt. Een volgend schot van Jordy Brouwer levert niet meer op dan een hoekschop, waarna kort voor rust een door dezelfde Jordy Brouwer goed ingeschoten vrije trap net over het doel gaat. Op slag van rust noteren we een spaarzame counter van de thuisclub, waarbij DHC-doelman Mark Smith uitstekend redding brengt op een schot van een van de Limburgers. Dit was de enige serieuze kans voor de thuisploeg in de gehele 1e helft. Daarmee komt de rust met een 0-0 brilstand na een eigenlijk te matte 1e helft.
In de rust geeft DHC-trainer/coach Rob de Lange duidelijk van zijn ontevredenheid over het te gezapige spelletje blijk. Zijn woorden hebben effect, want vanaf de aftrap zijn de groen-zwarten veel actiever en vooral veel doelgerichter dan voor de doelwisseling. Dit leidt al direct tot een goede combinatie tussen diverse DHC-ers, waarna Romano Denneboom via een overtreding wordt gevloerd. De door Jeffrey van Roon vervolgens ingeschoten vrije trap belandt via de bovenkant van de lat over het doel. Kort hierna wordt Frank de Lange in het strafschopgebied ten val gebracht, maar de goed leidende scheidsrechter Horst (Eindhoven) negeert de Delftse protesten en laat door spelen. Na 52 minuten brengt een uitstekende voorzet van Romano Denneboom vanaf de rechterkant de bal bij Frank de Lange, die de plaatselijke doelman op de proef stelt, maar deze tikt de bal ternauwernood tot hoekschop. Het blijft gedurende de 2e helft alles alleen DHC dat de klok slaat. Met veel inzet en snelheid wordt de thuisclub volledig overklast. Het wachten is alleen op de Delftse doelpunten. We noteren goede doelpogingen van onder meer Romano Denneboom, Roy Speelman en Jordy Brouwer. Maar zoals zo vaak het geval is, als je dan zelf niet scoort dan valt het doelpunt wel aan de andere kant. Na 76 minuten spelen brengt een snelle counter van de kant van de Limburgers een van hun spelers vrij net binnen het strafschopgebied, waarna DHC-goalie Mark Smith kansloos is op de ingeschoten bal: 1-0. Tegen iedere verhouding in. DHC-trainer/coach Rob de Lange, die al eerder Roy Speelman had vervangen door Mostava Frederik, brengt direct na genoemd doelpunt 1e jaars A-junior en voorhoedespeler Killian van Mil in het veld voor verdediger Joey Emmerink. Dit om te proberen alsnog met minimaal 1 punt maar liever nog met 3 punten de terugreis te kunnen gaan maken. De groen-zwarten gaan na die 1-0 door met waar ze al mee bezig waren, namelijk aanvallen richting het andere doel. Al snel na die 1-0, na 79 minuten, leidt dit tot een indrukwekkende solo van Mostava Frederik over de as van het veld, waarbij de pogingen van diverse EHC-spelers om hem op onreglementaire wijze te stuiten mislukken, waarbij arbiter Horst uitstekend de voordeelregel toepast (“Daar moet je geluk mee hebben”, aldus het commentaar van scheidsrechter Horst na afloop). Mostava Frederik kan de bal nog net naar Romano Denneboom plaatsen, die vanaf de linkerkant diagonaal het strafschopgebied in gaat en uitstekend en hard in schiet: 1-1. De groen-zwarten voelen dat er meer te halen is dan een gelijk spel en zetten hun aanvallende en snelle spel dan ook voort. Dit leidt tot kansen voor Jordy Brouwer en Killian van Mil. De EHC verdediging blijft aanvankelijk nog op de been, maar na 88 minuten geeft Melvin Vissers vanaf de rechterkant, kort voor de achterlijn, een uitstekende en strakke voorzet, die door de inkomende Jordy Brouwer snoeihard en onhoudbaar wordt in gekopt: 1-2. Wederom een prachtig doelpunt, net als die eerdere gelijkmaker van Denneboom. In de nog resterende speelminuten (inclusief enige blessuretijd) komt Vincent Romeijn nog in het veld voor Frank de Lange. De groen-zwarten hebben geen enkele moeite meer om de zeer verdiende zege binnen te halen. Na afloop is vriend en vijand het er over eens, dat DHC met name vanwege de uitstekende 2e helft meer dan terecht heeft gewonnen.
De terugreis verloopt veel voorspoediger dan de heenreis. We vertrekken om 17.20 uur en arriveren om 19.55 uur, dus al na 2.35 uur, terug bij Sportpark Brasserskade. In totaal zijn we dan bijna 10 uur (specifieker: 9.40 uur) onderweg geweest. Maar met 3 waardevolle en dik verdiende punten is er niemand die zich hierover beklaagt.
Met deze zege is DHC sinds de winterstop nog steeds ongeslagen: in die 5 wedstrijden werden 13 punten behaald middels 4 overwinningen en 1 gelijk spel. Er werden drie achtereenvolgende uitwedstrijden gewonnen: 2-3 bij Gemert, 0-2 bij Blauw Geel en nu dus 1-2 bij EHC, terwijl thuis werd gewonnen van Chevremont (1-0) en gelijk werd gespeeld tegen RKAVV (0-0). Inmiddels is DHC sterk opgeklommen in de stand, waarin nu de 6e plaats wordt ingenomen, maar in verliespunten staan de groen-zwarten nu op de met Vlissingen en OSS’20 gedeelde 4e plek. Daarmee staat DHC vijf punten achter op de gedeelde nummers 2, zijnde Quick en Nuenen. Laatstgenoemd team is de eerstvolgende tegenstander, komende zondag aan de Brasserskade in Delft. In de tussentijd speelt DHC komende dinsdagavond in de kwartfinale van de districtsbeker thuis tegen zaterdag-2e klasseer Hellevoetsluis. De winnaar plaatst zich voor de halve finale van de districtsbeker, maar tevens voor deelname aan de ‘grote’ KNV

Speelt DHC komend seizoen mee in de KNVB Beker?

Tekst: Dik Schreuders

De vraag of DHC bij aanvang van het komende voetbalseizoen deelneemt aan de KNVB Beker (betaald voetbal), wordt dinsdag 7 maart a.s. beantwoord.

2017-02-28-14-28-05-1339316371

De groen-zwarten ontvangen dan in de kwartfinales van de districtsbeker zaterdag 2e klasser Hellevoetsluis. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de halve finales. Belangrijker is het feit dat de deelnemers aan de halve finales zich plaatsen voor de voorronde van de KNVB Beker in het nieuwe seizoen. En dan uiteraard met de mogelijkheid om verderop in dat toernooi eventueel een aantrekkelijke tegenstander te loten.

Het team van Rob de Lange treft in tegenstander Hellevoetsluis echter een niet te onderschatten tegenstander. Het team van trainer Edwin de Koning neemt momenteel een prima 2e plaats in, in de zaterdag 2e klasse, met uiteraard alle kansen voor een succesvol seizoenvervolg.

Afgelopen weekeinde hebben Ter Leede en Excelsior M. 2 zich reeds geplaatst voor de halve finales. Naast de winnaar van DHC – Hellevoetsluis, plaatst ook de winnaar van Zwaluwen Vl. – Noordwijk zich voor de laatste vier.

DHC – Hellevoetsluis begint op dinsdag 7 maart a.s. om 20.00 uur in het Stadion.

 

DHC Website Blauw Geel ’38 – DHC

zondag 19 februari 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 19

Blauw Geel ’38 – DHC 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: R.G.C.M. Schul (Leidschendam)

Grensrechters: J.M.W.L. Weigergangs (Oss) en B. Hilt (Sliedrecht)

74 min. 0-1 Anthony Pique

86 min. 0-2 Killian van Mil

Opstelling DHC:

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Dominique Ahanhanzo;

Tidde Tromp (aanv.) (90+2 min. Thomas Aangenendt), Frank de Lange (87 min. Vincent Romeijn), Joshua Wadie;

Roy Speelman (79 min. Killian van Mil), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen DHC:

89 min. Tidde Tromp

DHC-trainer/coach Rob de Lange mist voor het vertrek naar de – wederom verre – uitwedstrijd bij Blauw Geel ’38 in Veghel de nodige spelers. Linksback Jeffrey de Roon meldde zich zaterdag al ziek af, zijn beoogde vervanger Damon Verloove (uit het 2e) meldde zich kort voor vertrek ook ziek af. Hierdoor komt 2e elftalspeler Dominique Ahanhanzo, meestal voorin spelend, op die linksachterplek terecht. Al eerder was bekend dat Romano Denneboom afwezig is, want als voormalige speler van het grote Oranje was hij uitgenodigd om met de Oud-Internationals mee te gaan naar een toernooi in Moskou. En uiteraard gunnen alle DHC-ers Denneboom dat uitstapje van harte. Sergio Calor ontbreekt vanwege een blessure. Tijdens de warming-up blijkt ook nog eens dat Mostava Frederik te veel last heeft van een blessure, zodat ook hij op het laatste moment uit de basiself verdwijnt. Voor hem komt nu 1e jaars senior Roy Speelman (19) in de beginopstelling. De vooruitzichten voor de uitwedstrijd bij koploper Blauw Geel – dat tot deze wedstrijddag al 14 keer won, 4 maal gelijk speelde en slechts 1 maal verloor (half november uit bij Quick) en bovendien thuis dit seizoen (al vanaf maart 2016) nog ongeslagen was – zijn daarmee niet erg gunstig, hooguit hoopvol om misschien een puntje en daarmee een goed resultaat te halen.

De eerste kans is voor de ver opgekomen verdediger Joey Emmerink, maar de Blauw Geel doelman brengt redding. Daarna is de beginfase voor de thuisclub, maar ook DHC keeper Mark Smith is steeds alert en komt daardoor niet echt in de problemen. Halverwege de 1e helft noteren we nog een kans voor de Delftse ploeg als Melvin Vissers de bal hoog naar Jordi Brouwer in het strafschopgebied speelt, maar de lokale verdediging brengt redding, hoewel de groen-zwarten tevergeefs een strafschop claimen. Nadat kort voor de doelwissling een Veghelse speler over het doel van Mark Smith had geschoten, fluit scheidsrechter Remco Schul (Leidschendam) voor de rust. De 1e helft was, zeker in de beginfase, voor de trotse koploper, maar de solide DHC verdediging hield goed stand en kwam steeds beter in de wedstrijd.

Na de theepauze schiet als eerste wapenfeit Jordy Brouwer een vrije trap vanaf circa 25 meter net over het door Blauw Geel verdedigde doel. Enkele minuten later leidt balverlies op het Delftse middenveld tot een doelpoging van de kant van de thuisclub, maar zijn schot treft de lat boven DHC-goalie Mark Smith. Even later ziet dezelfde DHC-doelman de bal voorlangs en een kopbal over zijn doel gaan. Halverwege de 2e helft noteren we een goede voorzet vanaf rechts van Roy Speelman, maar dit leidt slechts tot een corner. Uit die hoekschop komt Frank de Lange in kansrijke positie, maar de Blauw Geel doelman grijpt tijdig in. Even later resulteert een keurige passeeractie van Roy Speelman tot een schot van hem net voorlangs het vijandelijke doel. De groen-zwarten komen steeds meer in de aanval en zien dat er mogelijk een doelpunt in zit. Na 74 min. rukt rechtsachter Anthony Pique ver op, slalomt langs enkele tegenspelers en komt vanaf rechts schuin het strafschopgebied in, waarna hij onhoudbaar uit haalt: 0-1. De groen-zwarten proberen snel nogmaals te scoren, maar een schot van aanvoerder Tidde Tromp gaat over, terwijl een door Jordy Brouwer op Melvin Vissers gespeelde bal binnen het strafschopgebied ternauwernood wordt weg gewerkt door een Blauw Geel speler. Met nog 10 minuten op het scorebord brengt DHC-keeper Mark Smith ten koste van een hoekschop uitstekend redding op een schot een speler van de thuisclub, de beste mogelijkheid in deze wedstrijd op een doelpunt voor de thuisclub. Na 86 minuten passt Mevin Vissers de bal op rechts naar de enkele minuten eerder (voor Roy Speelman) ingevallen 1e jaars A-junior Killian van Mil (17 jaar), die vanaf rechts schuin het strafschopgebied inkomend alleen voor keeper Brahim Zaari schitterend in schiet: 0-2. Wedstrijd beslist. Kort hierna wordt Frank de Lange vervangen door Vincent Romeijn. In de slotfase komt DHC niet meer in gevaar, terwijl aan de andere kant een aanval via Killian van Mil, Tidde Tromp en Melvin Vissers slechts resulteert in een schot voorlangs het doel. Vervelend in de slotminuten is dan nog dat Tidde Tromp op het middenveld een gele kaart (zijn 4e van dit seizoen en dus 1 westrijd schorsing) oploopt, maar nog erger is dat dezelfde Tidde Tromp in blessuretijd bij een aanvallende actie bij de achterlijn naast het doel van Blauw Geel ten val komt en dat daarbij wederom zijn schouder uit de kom gaat. Tromp moet daarom in blessuretijd nog worden vervangen door A-junior Thomas Aangenendt (18 jaar). Met het eindsignaal van scheidsrechter Remco Schul is de 1e thuisnederlaag van dit seizoen voor de trotse koploper Blauw Geel ’38 een feit.

In met name het 1e halfuur was Blauw Geel sterker en voortdurend in de aanval, maar ze wisten niet te scoren. En ook aan het begin van de 2e helft stond het Veghelse vizier niet op scherp. In de periode voor de rust, maar meer nog in de 2e helft kwam DHC steeds beter in de wedstrijd, kreeg meer vertrouwen in een mogelijk te behalen goed resultaat, ondanks de nodige invallers in het team. Uiteindelijk resulteerde dat later in de 2e helft in een veldmeerderheid voor de Delftse ploeg dat werd bekroond met 2 prachtige doelpunten. En daarmee konden de 3 punten verdiend mee in de bus terug naar Delft. En dan is het goed om te constateren dat deze mooie zege werd behaald met van de 14 spelers die in het veld zijn gekomen maar liefst 9 spelers die in onze eigen groen-zwarte jeugd hebben gespeeld. Voor ons vrij normaal, maar op het Hoofdklasse-niveau vrij ongewoon. En dan ook nog eens met een 1e jaars senior en als invallers twee A1-spelers, allen onder de 20 jaar. Van de overigen zijn er dan nog 7 spelers onder de 25 jaar. Dat maakt deze zege extra mooi. Aangevuld met de routine van de anderen (4 spelers tussen de 25 en 30 jaar) maakt dit het team compleet.

De lange terugreis werd ongeveer een uur uitgesteld, omdat Tidde Tromp met een ambulance moest worden afgevoerd naar een ziekenhuis in Uden, waar men pas na vele pogingen zijn schouder weer in de kom kon krijgen. Daarna kon de complete groep hem en fysiotherapeut Jordy van Tol met de bus vanuit het ziekenhuis ophalen voor de thuisreis.

DHC heeft nu sinds de winterstop in 4 wedstrijden maar liefst 10 punten gehaald. Hiermee zijn de Delftenaren inmiddels in de subtop beland, maar vanwege het nogal ongelijke aantal gespeelde wedstrijden is er nog niet zo veel te zeggen over die nogal vertekende stand. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 5 maart a.s., wederom een verre uitwedstrijd en wel naar EHC in Hoensbroek (Zuid-Limburg). De groen-zwarten speelden overigens ooit al eens eerder uit bij EHC. Dat was op donderdagavond 30 mei 1985 in de nacompetitie om de landstitel bij de zondagamateurs: DHC won daar toen met 1-3. Een week later werd DHC (evenals in 1983) landskampioen bij de zondagamateurs door een zege op Rheden. Helaas is met het begin dit seizoen introduceren van een 2e en een 3e divisie de landstitel bij de (zondag en zaterdag) amateurs komen te vervallen. Gelukkig is de verre rit naar Hoensbroek, bijna 32 jaar na de vorige keer, nu niet op een doordeweekse dag, maar het blijft even ver….

Ruime nederlaag DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 14 februari 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

HBS – DHC 4-0 (1-0)

Scheidsrechter: A. Westenbroek (Den Haag)

18 min. 1-0

72 min. 2-0

77 min. 3-0

85 min. 4-0

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (72 min. Nabil Haddadi), Roy Speelman (45 min. Romano Denneboom);

Mostava Frederik (27 min. Killian van Mil), Jordy brouwer, Melvin Vissers

Na het afgekeurde weekeinde, oefende het team van Rob de Lange bij 3e divisionist HBS. Werd het in augustus jl. kort voor aanvang van de competitie nog 2-4 voor de groen-zwarten, vanavond werd het 4-0 voor de thuisclub.

2017-02-15-12-09-59--1535971794

DHC mist al langer Vincent Romeijn ten gevolge van een blessure, waar vanavond ook Joshua Wadie en Sergio Calor geblesseerd ontbraken. HBS begon sterker en bekroonde dit in de 18e min. ook met een treffer: 1-0. Hierna kwam DHC beter in de wedstrijd en had Mostava Frederik de gelijkmaker moeten scoren, ware het niet dat HBS-doelman Gianni Kamperveen (ex-DHC) hem net op de rand 16-meter onderuit haalde. In de ogen van scheidsrechter Westenbroek slechts geel en een vrije trap op de rand 16-meter. Frank de Lange trapte de vrije trap over, waar Mostava Frederik geblesseerd naar de kant moest. Killian van Mil van de A-jeugd van de groen-zwarten verving hem. Kort voor rust ging Roy Speelman alleen op het HBS-doel af, maar een terugsnellende verdediger kon nog net ingrijpen.

Na rust waren de groen-zwarten aanvankelijk de bovenliggende partij. Na een kwartiertje werd de ingevallen Romano Denneboom op de rand strafschopgebied onderuit gehaald, maar ook nu leverde de vrije trap van Frank de Lange niets op. In het laatste kwartier zorgde drie momenten van onoplettendheid en zwak ingrijpen in de Delftse verdediging er voor dat de weinige HBS-aanvallen in de 2e helft in maar liefst drie doelpunten resulteerden. De uitslag was dan ook een afgetekende en geflatteerde 4-0. Bij DHC viel na rust ook Nabil Haddadi als tweede DHC A1-speler van de avond in.

Zeer verdiende zege bij Gemert

zondag 5 februari 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 18

Gemert – DHC 2-3 (0-2)

Scheidsrecher: O. Esen (Almelo)

Grensrechters: A. Afalah (Bergschenhoek) en N.G.G. Lenderink (Haaksbergen)

31 min. 0-1 Frank de Lange

43 min. 0-2 (eigen doel Gemert-speler)

48 min. 0-3 Melvin Vissers

77 min. 1-3

84 min. 2-3

Opstelling

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Joshua Wadie (53 min. Mostava Frederik);

Romano Denneboom (83 min. Sergio Calor), Jordy Brouwer (71 min. Roy Speelman), Melvin Vissers

Boekingen:

79 min. Frank de Lange

Trainer/coach Rob de Lange begint in vergelijking met de thuiswedstrijd van een week eerder tegen RKAVV nu uit bij Gemert met Frank de Lange terug op het middenveld, waardoor deze keer Mostava Frederik op de bank begint. Voor het overige is de basisopstelling ongewijzigd.

De Delftenaren beginnen goed aan de wedstrijd, met veel balbezit en veel seplend op de andere speelhelft. De thuisclub laat dat ook toe en begint afwachtend, met vooralsnog slechts twee spitsen. Dat laatste geeft beide DHC-backs, Anthony Pique en Jeffrey van Roon, veel ruimte om langs de flanken op te komen. Dat doen ze dan ook veelvuldig. Al na 7 minuten onstaat op die wijze de eerste mogelijkheid voor de groen-zwarten als Tidde Tromp de bal op de rechterflank speelt op de diepgaande Pique, waarna zijn voorzet door een Gemert-verdediger wordt weg gehaald net voor Jordy Brouwer gevaarlijk kan worden. Slechts drie minuten later verovert aan de linkerkant Jeffrey van Roon de bal op het middenveld, waarna hij de bal speelt op Frank de Lange die direct weer terug speelt op de diepgaande Van Roon, die over de uitkomende Gemert goalie doel treft, maar scheidsrechter Esen (Almelo) kent vanwege buitenspel dit doelpunt niet toe. Na een kwartier spelen zien we de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, maar de kopbal gaat over het door Mark Smith verdedigde doel. De Delftenaren blijven een overwicht houden. We noteren een redding van de Gemertse doelman op een schot van afstand van captain Tidde Tromp, terwijl kort daarna een vrije trap van Jordy Brouwer vanaf circa 30 meter door een verdediger wordt weg gewerkt. Aan de andere kant kan Mark Smith een hakballetje van een van de Gemertse spelers gemakkelijk oprapen. Na een klein half uur komt Gemert langzamerhand wat meer naar voren, hetgeen er na 28 minuten toe leidt dat DHC keeper Mark Smith bekwaam redding moet brengen als een diepgaande Gemertse speler alleen voor hem verschijnt. Na 31 minuten bereikt Melvin Vissers vanaf het middenveld de aan de linkerkant diepgaande Frank de Lange, die keurig in schiet en de 0-1 op het scorebord brengt. Een mooi en verdiend doelpunt. De wedstrijd kabbelt rustig voort en de rust lijkt te komen met 0-1, maar kort voor de rust steekt Gemert de helpende hand toe: Bram Jacobs denkt de bal terug te spelen op zijn doelman Sven van Ommeren, die echter ver is uitgelopen, waardoor de bal richting het lege doel gaat en de ultieme reddingspoging van Van Ommeren de bal alleen maar verder het doel in laat gaan: 0-2. En die stand is gezien het spelbeeld van de 1e helft zeer verdiend.

Kort na de doelwisseling zien we de mooiste aanval van de wedstrijd. Romano Denneboom speelt de bal op rechts diep naar Tidde Tromp, die vervolgens vanaf de rechterzijkant de bal keurig voorzet op de mee opgekomen Melvin Vissers, die vanaf circa 14 meter ineens op doel schiet: 0-3. Een prachtig doelpunt. En daarmee is de wedstrijd definitief beslist. De thuisclub is kennelijk nogal teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd, want het aantal overtredingen neemt toe. En als scheidsrechter Esen dan ook steeds meer kaarten uit deelt, richt Gemert zich steeds meer tegen die scheidsrecher. Als gevolg van overtredingen raken Joshua Wadie en Jordy Brouwer geblesseerd, waarna ze worden vervangen door respectievelijk Mostava Frederik en Roy Speelman. Later in de wedstrijd komt Sergio Calor in het veld voor Romano Denneboom. De wissels brengen de nodige omzettingen met zich mee, terwijl de 0-3 tussenstand er ook toe leidt dat de groen-zwarten nonchalant worden. Men speelt op balbezit, hetgeen op zich vrij gemakkelijk lukt, maar dat is uiteraard niet ruim een half uur vol te houden. Gemert raakt steeds meer geirriteerd door de scheidsrechter en uiteindelijk gaan ze alles of niets spelen. Dit leidt er toe dat Gemert na 56 minuten bij een voorzet de bal op de lat boven Mark Smith ziet belanden. Als met nog een half uur te spelen een Gemert-speler zijn 2e gele kaart ontvangt, gaat het Gemertse 10-tal er met extra energie tegen aan. De groen-zwarten krijgen echter nog voldoende kansen om te scoren. Een vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de doelman van de thuisclub gestopt, we zien een aantal goede acties van en kansen voor invaller Mostava Frederik, alsmede de Gemertse doelman die ingrijpt net voor Romano Denneboom gevaarlijk kan worden. Het blijft 0-3 en DHC blijft op balbezit spelen. Na 77 minuten leidt dit tot balverlies op het middenveld, een voorzet vanaf onze linkerkant en een vrijstaande Gemert-speler die schitterend in de kruising schiet: 1-3. Nog steeds geen donker wolkje aan de lucht, althans voor de Delftenaren. Alledrie de ingevallen jeugdige DHC-ers laten zich zien: op aangeven van Roy Speelman schiet Mostava Frederik ternauwenood over het doel, terwijl een goede poging van Sergio Calor een prooi wordt voor dezelfde plaatselijke sluitpost. Na 84 minuten brengt een diepe bal van Gemert een van hun spelers alleen voor Mark Smith en is het onverwachts 2-3. Dit geeft de thuisclub alsnog hoop en energie, maar verder komt het niet. In de blessuretijd is Mostava Frederik nog eenmaal gevaarlijk voor het andere doel, maar ook dan grijpt de Gemertse doelman in. Kort hierna blaast scheidsrechter Esen voor het einde van de wedstrijd. Na afloop tellen we in totaal 6 gele kaarten voor de thuisclub, waarvan voor een van hen dubbel-geel en dus rood. Aan DHC-kant noteren we slechts eenmaal geel.

Gedurende de terugreis van anderhalf uur vanuit Gemert naar de Brasserskade is er ruimschoots tijd om de gespeelde wedstrijd na te bespreken. Een goed spelend DHC is sterker en meer aanvallend dan de aanvankelijk nogal afwachtende thuisclub. Als DHC kort na rust op 0-3 komt, blijven de groen-zwarten de bovenliggende partij maar men wordt te nonchalant, verzuimt pm nog meer doelpunten te maken en geeft de thuisclub daarmee enige hoop door hen terug te laten komen tot 2-3. Maar de Delftse zege is terecht en meer dan verdiend. De groen-zwarten noteren sinds de winterstop hiermee nu 7 punten uit 3 wedstrijden. Ze stijgen hiermee naar de 7e plek in de Hoofdklasse. Door het nogal ongelijke aantal gespeelde wedstrijden is een goed beeld van de ranglijst echter momenteel niet te geven, maar een overwinning in de eerstvolgende wedstrijd tegen IFC (dat staat op plek 8 met evenveel punten als DHC, maar een wedstrijd meer gespeeld) is de volgende doelstelling om daarmee ruim afstand te gaan nemen van de onderste vier plekken, zijnde de posities voor de nacompetitie-omlaag (nr 13 en 14) dan wel voor directe degradatie (nr 15 en 16). Komende zondag speelt DHC thuis tegen genoemde tegenstander, IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoofdsponsoren

Bex Beveiliging Top 10 parfums Green Mushroom Farm R. Moor W. Kampert