Wedstrijd duurt voor DHC JO19-1 een minuut te lang.

Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn verschenen de groen-zwart hemden om hun eerste competitieduel van seizoen 2018/2019 uit te vechten en dat zou gebeuren tegen de plaatselijke ARC.

Helaas waren de weergoden ons niet goedgezind en hadden de spelers en toeschouwers te maken met hevige regenbuien maar gelukkig voor laatstgenoemden speelden de mannen op het hoofdveld die was voorzien van een tribune dus de keuze was snel gemaakt.

Na de teleurstellende bekerreeks had trainer Mike zijn team op een aantal plaatsen aangepast in de hoop sterker voor de dag te komen en in de beginfase werd inderdaad een acceptabel niveau gehaald al moesten we nog wel even op een echte doelpoging wachten.

Het spel golfde op en neer en voorzichtig stel ik vast dat op dat moment de Delftenaren wat overwicht hadden en nadat een bal vanaf links net over de middenlijn diagonaal op de rechts inlopende speler werd gegeven en hij vervolgens de keeper het nakijken gaf werd die lichte overwicht ook in de stand terug gevonden 0-1.

Dit hielp de gasten lekker in het zadel en een periode leek er geen vuiltje aan de lucht los van het feit dat de leidsman wel erg makkelijk gele kaarten uitdeelde waar vraagtekens bij mochten worden gezet.

Naarmate de tijd verstreek in de eerste helft liet ARC toch wat meer van zich horen in de zin van balbezit en ook voor de gastheren betaalde zich dit uit door een te makkelijk weggegeven doelpunt 1-1.

Door deze tegenvaller was DHC het even kwijt waardoor de Alphense formatie een aantal malen gevaarlijk kon worden en in werkelijk de laatste seconde van het eerste bedrijf nam ARC de leiding d.m.v. een hard schot t.h.v. de rand van het strafschopgebied zodat er gerust ging worden met een minimale achterstand 2-1.

Na de thee kwamen de Delftenaren sterk uit de kleedkamer en waren de mannen veel te vinden op de helft van de tegenstander die alle zeilen moesten bijzetten op hun voorsprong te behouden maar een foutief ingezette actie van Alphense doelman deed de bal op de stip belanden.

Dit buitenkansje werd feilloos benut waardoor de stand weer in evenwicht was en op dat moment zeker verdiend mag worden genoemd.

DHC zocht naar meer alhoewel de uitvoering niet altijd even gelukkig was konden de meegereisde Delftse toeschouwers toch weer juichen omdat een
van richting veranderd schot pardoes achter de keeper in het net terecht kwam 2-3.

Onze JO19-1 zou deze voorsprong lang vasthouden maar moet wel worden gezegd dat er nog maar 1 ploeg aan het voetballen was en die hadden geen
groen-zwart shirt aan maar toch was er soms nog wel een kansje om de wedstrijd op slot te gooien maar dit gebeurde dus niet.

Het alles of niets voetbal van ARC bracht onzekerheid in de ploeg en die besloten op de zestien te blijven staan, lang hielden de mannen stand maar vlak voor tijd viel dan toch de onvermijdelijke gelijkmaker en de vreugde was groot bij de gastheren omdat dit allemaal vlak voor tijd gebeurde.

Beide elftallen leken nog voor een slotoffensief te gaan en uiteindelijk mocht ARC zich de gelukkige noemen die met de drie punten aan de haal
gingen via een klutsbal die plots onze doelman kansloos liet en net als in de eerste helft gebeurde dit in de laatste minuut dus dat mag best zuur worden genoemd.

Mannen, veel dingen gezien waar jullie verder mee kunnen maar ook weer een aantal leermomenten.

Persoonlijk denk ik dat het verlies van vandaag niet nodig was en ben benieuwd of jullie je gaan revancheren volgende week thuis tegen Quick.

Een toeschouwer.