Wedstrijd al snel geen wedstrijd meer

Tekst: Dik Schreuders

zondag 9 april 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 25

DHC – Quick   1-3  (1-1)

De wedstrijdbal van vandaag is beschikbaar gesteld door Top10ParfumS.nl

Scheidsrechter: A.J.F. Midden (Heteren)

Grensrechters: S.F. Bosscha (Leeuwarden) en M.P.J.M. van Gerwen ( Eindhoven)

3 min.     1-0    Melvin Vissers

25 min.   1-1

73 min.   1-2

90 min.   1-3

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink (80 min. Roy Speelman), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange, Vinent Romeijn (87 min. Killian van Mil);

Romano Denneboom, Jordy Brouwer, Melvin Vissers (73 min. Mostava Frederik)

Boekingen:

13 min.  Frank de Lange

23 min.  Frank de Lange, 2e geel en dus rood

49 min.  Jordy Brouwer

55 min.  Tidde Tromp

68 min.   Jeffrey van Roon

Rood:

45 min. assistent-trainer Ricky vd Bergh

Het leek er op dat het een leuke middag zou worden. Een zonnetje, redelijk goed opgekomen publiek, een regio-derby met twee ploegen die willen aanvallen. Maar in de 25e minuut was het eigenlijk al duidelijk dat de wedstrijd geen wedstrijd meer was, toen DHC na tweemaal geel voor Frank de Lange met 10 man kwam te staan en de Hagenezen op 1-1 waren gekomen.

Rob de Lange kan vandaag na één wedstrijd schorsing weer beschikken over aanvoerder Tidde Tromp. Hierdoor start Roy Speelman vandaag weer op de bank. DHC komt al snel op voorsprong als in de 3e minuut Romano Denneboom vanaf eigen helft Melvin Vissers bereikt. Melvin Vissers – sneller dan de Quick-verdedigers – gaat alleen door en schiet laag in langs de Haagse doelman en via binnenkant paal is het 1-0. Als dan in de 13e min. Frank de Lange geel krijgt van scheidsrechter Midden, hetgeen 10 min. later wederom het geval is, moet hij met rood het veld af en staan de groen-zwarten met 10 man. De na de 2e gele kaart toegekende vrije trap resulteert in een hoekschop. Die hoekschop wordt vervolgens bij de 2e paal in het doel gewerkt door de Quick-spits. Waar alles wat DHC is claimt dat dit met de hand gebeurt, stelt Quick dat dit met het dijbeen gebeurde. Al met al keurt de scheidsrechter het doelpunt goed en is het 1-1. Twee min. later gaat Jordy Brouwer het strafschopgebied in en wordt dan onderuit gehaald. Scheidsrechter Midden laat doorspelen. Vijf minuten voor rust grijpt de Quick-doelman net voor Romano Denneboom in, na een vrije trap van Melvin Vissers vanaf rechts. Kort voor rust kopt Romano Denneboom door op links op Jordy Brouwer, waarna zijn schot net voorlangs gaat.

In de 50e min. speelt Anthoy Pique op rechts op Romano Denneboom die alleen het strafschopgebied ingaat, maar dan wegens buitenspel wordt terug gevlagd. Aan de andere kant schiet vervolgens een van de Quick-aanvallers boven Mark Smith op de lat. Vervolgens is het dan Romano Denneboom die prima inschiet, waar de Quick-doelman de bal dan net corner kan tikken. Even later is het opnieuw de Haagse doelman die na een vrije trap van Melvin Vissers net voor Romano Denneboom de bal kan pakken. Aan de andere kant is het in de 73e min. dan de 1-2, als een Quick-aanvaller binnen het strafschopgebied een duel wint van Levi Schipper en alleen voor doelman Mark Smith scoort. Even later schiet een Quick-aanvaller opnieuw op de lat. Rob de Lange past inmiddels diverse aanvallende wissels toe, maar DHC wordt niet echt meer gevaarlijk. Mt uitzondering van het appel van alles wat DHC is voor hands binnen de lijnen van een Quick-speler, maar de scheidsrechter laat doorspelen. IN de 90e min. betekent de 1-3 voor Quick dat de winst definitief binnen is en voor DHC de 4e achtereenvolgende nederlaag. Zo komt een einde aan een hele sportieve wedstrijd, alhoewel het totaal aantal kaarten aan beide zijden, anders doet vermoeden. DHC moet in de resterende slotfase van het seizoen nog gaan uitkijken….