We gaan weer beginnen!

Tekst: Dik Schreuders

Welkom 2019. En vooral ook, welkom tweede competitiehelft seizoen 2018/19. We gaan weer beginnen!  Na een korte winterstop met kerstboom en vuurwerk, volgden enkele oefenwedstrijden, toernooien en een trainingskamp. Vanaf dit weekeinde wordt er weer echt gevoetbald, waarbij een groot aantal teams nog vrij zijn. Een herstart van het seizoen, waarbij een aantal teams naar andere klassen en poules zijn gegaan.

Tijdens de winterstop veroverde DHC de 1e periodetitel zonder zelf te spelen, doordat Moerse Boys thuis tegen BMT in de nog resterende ruim 10 minuten op 2-2 bleef staan. Daarmee heeft Rob de Lange c.s. dus een ticket voor deelname aan de nacompetitie voor promotie komende juni. Na het trainingskamp afgelopen weekeinde in Tilburg, wordt zondag 20 januari a.s. thuis gestart tegen regiogenoot Velo. Hopelijk pakken de groen-zwarten het na enige competitieloze weken goed op. Aanvang 14.00 uur, wij rekenen op uw steun op het terras en op de tribunes.

DHC 3 speelt uit tegen Ouwe Schoen 2 op de TU Sportstichting in Delft. Onze mannen zijn de koploper, de studenten staan op de 3e plats met een achterstand van 6 verliespunten. In het Haagse Zuiderpark ontvangt ODB Vet-2 onze DHC Veteranen-1. Hoe heeft men overwintert ?

Zaterdag om 15.00 uur oefent DHC O19-1 thuis tegen Spijkenisse. DHC O17-1 gaat uit naar Westlandia voor een oefenwedstrijd, terwijl DHC O17-2 thuis Spijkenisse ontvangt (11.00 uur). Ook DHC O15-1 oefent thuis en wel om 13.00 uur tegen Xerxes/DZB. DHC O15-2 speelt voor de competitie thuis tegen Vitesse Delft (11.00 uur).

DHC O13-1 reist naar Spijkenisse voor een oefenwedstrijd. Dan zijn er ook twee bekerwedstrijden. DHC O12-1 bekert uit bij FC Oegstgeest, terwijl DHC O12-2 uit bij Alphense Boys bekert. DHC O11-1 oefent dan weer uit bij WIK. Tenslotte DHC O9-1 die om 13.00 uur Spijkenisse ontvangt.

Voor alle teams en iedereen geldt dat de geplande wedstrijd doorgaat, zolang er geen andere officiële berichten zijn. Laat je teamgenoten niet in de kou of in hun hemd staan en zorg dat je er bent als team. Dit ondanks kou, regen, wind, sneeuw of ijs.

De officiële afkeuringen staan rechts bovenaan op de DHC-site. Daar de kop ‘Afgelastingen’. Als je daaro klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.

Fijn voetbalweekeinde !