We gaan komend weekeinde voetballen !

Tekst: Dik Schreuders

Vorige week schreef ik bovenstaande titel hier in vragende vorm. Ik durfde het niet te voorspellen, waar ik wel de kans om te voetballen op zondag groter inschatte dan voor de zaterdag. Al snel op donderdag keurde de KNVB bijna alles af voor beide dagen, alleen DHC 1 kon op zondag doorgaan voor de competitie, hetgeen ook geschiedde. Op zaterdag werden zowel thuis als uit op kunstgras een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Richting komend weekeind denk ik dat we gewoon gaan voetballen. De verwachtte sneeuwval is – in onze regio althans – vooralsnog uitgebleven.

DHC wil zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse, na de degradatie afgelopen seizoen. De groen-zwarten spelen – nu halverwege het seizoen – veelal goed en aantrekkelijk aanvallend voetbal met een jonge ploeg met veel jongens vanuit de DHC-jeugd. En veel scorend. Soms lukt dat echter niet. Afgelopen zondag, uit bij GLZ Delfshaven, kon men het grote overwicht slechts éénmaal middels een doelpunt tot uitdrukking brengen. Aangezien de thuisclub uit een spaarzame aanval ook scoorde, was er een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Topploegen Moerse Boys en VOC wonnen wel en liepen dus uit. DHC moet in de achtervolging winnen. Komende zondag ontvangt men in het Stadion om 14.00 uur staartploeg Groenweg. In de uitwedstrijd stonden de groen-zwarten 6 minuten voor tijd nog met 0-2 voor, waar het op 2-2 eindigde….Moedig onze ploeg aan, waar hopelijk drie punten het resultaat wordt.

Koploper DHC 3 speelt deze zondag om 11.00 uur uit bij nummer twee Sep 4. De groen-zwarten hebben 1 punt meer en 1 wedstrijd minder gespeeld. In Nootdorp komt DHC 4 in actie bij RKDeo 9 (11.30 uur). Beide teams staan in de middenmoot en hebben beide 16 punten, RKDeo 9 speelde echter één wedstrijd minder. Zondag om 10.00 uur is het DHC Veteranen-1 thuis tegen ODB Vet-2. Onze mannen staan op plaats 11, de bezoekers staan op plaats 4.

DHC O19-1 oefent thuis tegen het één divisie hoger uitkomende Westlandia, aanvang 15.00 uur. Om 13.00 uur is het DHC O19-2 tegen Full Speed. DHC O17-1 ontvangt om 13.00 uur Spartaan’20/1, terwijl om 15.00 uur de beider O17-2-teams elkaar eveneens in Delft in een oefenwedstrijd ontmoeten. Zaterdagmiddag laat speelt DHC O16-1 uit bij Graaf Willem2Vac. In eigen Stadion trapt DHC O15-1 om 11.00 uur af tegen TOGB. Bij de buren op de Brasserskade komt DHC O14-1 in actie bij DHL.

DHC O12-1 ontmoet thuis Lyra (11.00 uur). De groen-zwarten speelden voor de winterstop 7 competitiewedstrijden en won deze allemaal. Daarvoor om 9.30 uur is het DHC O11-1 thuis tegen UVS uit Leiden. DHC O11-2 gaat uit naar Vredenburch. DHC O10-1 speelt uit bij Excelsior Rotterdam, terwijl DHC O10-2 thuis tegen Forum sport speelt. Om 8.30 uur spelen beide thuis DHC O9-1 tegen Hercules en DHC O9-2 tegen Forum Sport. Om die tijd en ook thuis, is het DHC O8-1 tegen Nootdorp. Uit in Berkel noteren wij TOGB tegen DHC O8-2. Tenslotte in competitieverband de ontmoeting van twee DHC-teams, DHC O7-1 tegen DHC O7-2. Voor de supporters: de aftrap staat gepland voor 8.30 uur.

Voor alle teams en iedereen geldt dat de geplande wedstrijd doorgaat, zolang er geen andere officiële berichten zijn. Laat je teamgenoten niet in de kou of in hun hemd staan en zorg dat je er bent als team. Dit ondanks kou, regen, wind, sneeuw of ijs.

De officiële afkeuringen staan rechts bovenaan op de DHC-site. Daar de kop ‘Afgelastingen’. Als je daarop klikt kun je zien of er wedstrijden van DHC-teams zijn afgekeurd. Wij proberen dit altijd zo actueel mogelijk bij te houden. Daarbij zijn wij uiteraard met name afhankelijk van berichtgeving van andere (thuis)spelende verenigingen. Is men al zo vroeg bereikbaar, is het al zo vroeg bekend of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Bij DHC-teams is de kans op afkeuringen thuis met twee kunstgrasvelden niet zo groot, maar bij strenge vorst óf bij sneeuw kan het ook bij ons thuis worden afgekeurd.

Voor iedereen een sportief en succesvol weekeinde. Let op de weerberichten !