We gaan beginnen!!!

Tekst: Dik Schreuders

Na een lange en fantastische zomer is het komend weekeinde weer september. De velden liggen er weer prima bij en de scholen zijn weer begonnen. Het WK in Rusland ligt al weer maanden achter ons. En eindelijk is het dan zo ver. Bekerwedstrijden voor onze teams. We gaan beginnen !

Na een aantal oefenwedstrijden en een aantal toernooien en de nodige trainingen, gaan we weer voetballen. Wij hopen voor iedereen bij DHC op een leuk, sportief, succesvol en plezierig seizoen. Voetballers, van jong tot oud, trainers, leiders, vrijwilligers, ouders, supporters, sponsoren en alle anderen: maak er een fantastisch seizoen van. Doe je best op de trainingen, geniet van de wedstrijden. Verbeter je zelf.

Komend weekeinde dus de start van de bekerpoules. Er valt vooraf weinig van te zeggen. DHC speelt aan het einde van de Brasserskade zondag 2 september a.s. om 14.30 uur de derby tegen Concordia. Uiteraard is het één klasse hoger spelende DHC de favoriet, maar pas op voor onderschatting, inzet en een dan niet gewenste verrassende uitslag. DHC 2 komt dit weekeinde niet in actie, hun wedstrijd is verschoven naar dinsdag 4 september a.s., 20.00 uur, thuis tegen het jubilerende Semper Altius 1. Bij de jeugd reist DHC O19-1 zaterdag 1 september a.s. naar RKDeo en ook hier geldt, laat je niet verrassen. Afgelopen weekeinde won DHC O19-1 een sterk beet toernooi bij Spartaan’20. DHC O17-1 won afgelopen weekeinde op het toernooi bij SHO onder meer van FC Dordrecht en verloor in de halve finale na verlenging van Fortuna Sittard, om vervolgens als derde te eindigen. Deze zaterdag start men uit bij Concordia en ook hier waarschuw ik weer voor onderschatting.

Dit jaar zien wij weer een nieuwe ontwikkeling in het voetbal, namelijk niet alleen meer Onder 19, Onder 17, Onder 15 enz., maar nu in meerdere categorieën ook ‘even-teams’: Onder 16, Onder 12 enz. Er is dit seizoen nog niet in elke even-categorie ingeschreven voor dit seizoen. Waar er afgelopen seizoen door de KNVB al beperkt op kleinere velden werd gespeeld door de jongste jeugd, dit seizoen is dit verder doorgevoerd naar oudere leeftijdsgroepen. Onder 8, Onder 9 en Onder 10 spelen op een kwart veld met 6-tegen-6. Onder 11 en Onder 12 spelen op een half veld met 8-tegen-8. Uitzondering zijn hier de Onder 12-teams die afgelopen seizoen als Onder 11 in de hoofdklasse met 9-tegen-9 op een driekwart-veld speelden. Die teams spelen in een aparte competitie als Onder 12 op een heel veld. Voor DHC betreft dat O12-1 en O12-2.

Wekelijks zal ik op de DHC-site een voorbeschouwing voor het komende weekeinde schrijven betreffende onze groen-zwarte teams. Hopelijk elke week met de nodige inspiratie. Kom naar DHC op zaterdag en op zondag. Moedig je vrienden of de spelers van het eerste aan. Neem je ouders, broertjes. zusjes en vriendjes mee en kom kijken. Langs de lijn, op de tribunes, op het terras en in het clubgebouw. En als je daar zin in hebt, meld je als vrijwilliger voor een functie bij DHC. Samen maken wij er een mooi seizoen van.

Kijk voor het programma van alle wedstrijden van de DHC-teams voor komend weekeinde in de KNVB Voetbal app.

Fijn en sportief voetbalweekeinde. We gaan beginnen !