Voetbalseizoen van start!

Tekst: Dik Schreuders

Eindelijk gaat het voetbalseizoen weer van start!

Het is inmiddels het eerste weekeinde van september en voor alle teams gaat de bal rollen. Competitie of beker, thuis of uit, gras of kunstgras. En dat alles voor de O9-teams op kwart veldjes met 6-tegen-6 en voor alle teams een Wedstrijdzaken app en een Mobiel DWF voor alle senioren en voor de jeugd van Onder 19 t/m Onder 13. Allemaal nieuwigheden van de KNVB.

Ook bij DHC zijn er veranderingen. Er is bewust gekozen voor het inkrimpen met een aantal teams en het afscheid nemen van een aantal teams van vorig seizoen. Daarmee ook tegelijkertijd het inleveren voor dit seizoen van wetraveld 3, zowel doordeweeks als in het wekeinde. Daarmee maakt DHC uitsluitend gebruik van het Stadion-veld en veld 2. Twee kunstgrasvelden en dus worden (bijna) nooit meer trainingen of wedstrijden afgelast.

De eerste trainingsgroepen bij DHC zijn op 1 augustus jl. gestart, andere groepen vervolgens kort daarna. Tevens zijn er meerdere oefenwedstrijden gespeeld door de diverse teams of werd deelgenomen aan toernooien, maar ook gingen er door afwezigheid van spelers ten gevolge van vakanties – bij ons of bij de tegenstander – meerdere wedstrijden niet door.

Maar eindelijk is het dan zover! De bal gaat rollen. Wat gaat het worden dit seizoen? Daar valt op dit moment echt nog niets over te zeggen. Rechterrijtje, nacompetitie, handhaving? Van belang is vooral veel plezier bij wedstrijden en bij trainingen en dat men stappen maakt in zijn voetbalontwikkeling. En bovenal ook dat men een goed groen-zwart DHC-gevoel heeft. Belangstelling voor je eigen kind, maar ook voor de overige teams en de hele vereniging. Dat men zich samen inzet voor de vereniging, want de vereniging zijn wij, de leden, de (jeugd)spelers, de ouders. Kom eens kijken bij de trainingen en vertoef dan in de kantine of op het terras. En dat geldt uiteraard ook voor de zaterdagen en de zondagen. Jeugdspelers en hun ouders zijn op zondag welkom als DHC 1 thuis speelt. Moedig ze aan. Hoe meer mensen op zaterdagen en op zondagen aanwezig zijn, hoe gezelliger!

DHC 1 trapt zondag 3 september a.s. in het Stadion om 14.00 uur af tegen Achilles 1894 uit Assen. Voor de KNVB Beker verloor DHC twee weken terug in de 1e voorronde uit met 2-0 van Ter Leede, hetgeen zeker ook kwam doordat men 10 minuten na rust met 10 man kwam te staan (tweemaal geel voor Jordy Brouwer) en door het afkeuren van twee buitenspel-doelpunten. Trainer/coach Rob de Lange zag doelman Mark Smith (SteDoCo) en Mostava Frederik (Forum Sport) vertrekken, terwijl Romano Denneboom stopte met voetballen. Hiervoor in de plaats kwamen doelman Daniel vd Knijff (HVC’10), Djerreld Muntslag (na 1 seizoen Brielle weer terug bij DHC) en Wesley Verhoek, oud prof van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord. Wij vertrouwen op een goed seizoen in de Noordelijke hoofdklasse, waar dit vorig seizoen de Zuidelijke hoofdklasse was. Mensen, supporters, jeugdspelers en hun ouders, iedereen is welkom om DHC aan te moedigen !

DHC 2 onder leiding van trainer/coach Barry de Poorter bekert om 11.00 uur (de nieuwe aanvangstijd dit seizoen in eigen Stadion) in eigen Stadion tegen HVV 2. DHC 3 trapt om 13.30 uur af tegen Quick 7. Ook DHC 4 speelt thuis, om 11.30 uur tegen BMT 11. Ten slotte DHC Veteranen-1, dat trapt om 12.00 uur af bij buurman DVC.

Op zaterdag speelt voor het tweede achtereenvolgende seizoen een standaardteam van DHC in de 4e klasse. Trainer/coach Xander Pronk zag een aantal spelers stoppen, maar verwelkomde ook enkele nieuwelingen. Komende zaterdag speelt DHC Zterdag-1 om 14.30 uur in Den Haag uit tegen Quick Steps.

Zaterdag 2 september a.s. speelt DHC O19-1 onder leiding van trainer/coach Mike Spencer (trainde eerder O15- en O13-teams bij DHC) de eerste bekerwedstrijd thuis om 15.00 uur tegen Wippolder. Daarvoor speelt om 13.00 uur DHC O19-2 tegen Teylingen. Ook om 13.00 uur bekert DHC O17-1 thuis tegen het Leidse DoCos. Ook DHC O17-2 speelt thuis, om 11.15 uur tegen Quick.

DHC O15-1 gaat uit naar Oegstgeest, DHC O15-2 speelt uit bij VCS. Verderop op de Brasserskade komen DHC O13-1 en DHC O13-2 in actie tegen Concordia. Het 9-tal van DHC O11-1 gaat uit naar Alexandria’66, terwijl het andere 9-tegen-9-team, DHC O11-2, thuis GSC Esdo ontvangt. Tenslotte bij de jeugd het nieuwe 6-tegen-6-voetbal bij de Onder 9-teams. DHC O9-1 gaat uit naar Den Hoorn.

Voor de overige wedstrijden, zie het programma elders op de site en op de Voetbal.nl app. Alle teams succes én veel plezier. We rekenen, zowel op zaterdag als op zondag, op veel supporters langs de lijn.

Wij wensen iedereen een sportief weekeinde!