Verslag DHC E9 – BVCB E1

Vandaag weer een sterke tegenstander BVCB; een van de koplopers van onze poule. Vorige week heeft DHC E9 bewezen door hard te werken dat er ook tegen dit soort ploegen winst te behalen is. DHC begint fel aan de wedstrijd en creëert wat kleine kansjes. Maar BVCB is de eerste die scoort. Een afstandsschot weet iedereen van DHC te verassen.

DHC blijft aanvallen en krijgt wat corners mee en het spel speelt zich voornamelijk op de helft van BVCB af. DHC blijft volop in de aanval. BVCB weet wel af en toe gevaarlijk uit te breken. DHC krijgt een vrije trap na een overtreding op Nurrulah. Mamadou schiet hem laag over de grond met links in, terwijl alle verdedigers van BVCB een hoge bal verwachten gaat de bal onder alle voeten door het goal in. Voor de rust krijgt BVCB nog een grote kans, maar Ali blokt de bal goed en daarna word de bal door Abdul weggewerkt. Met de 1-1 wordt ook de rust ingegaan.

Niet snel na rust maakt BVCB uit een corner 1-2. Beiden partijen blijven in de aanval en hebben over en weer wat kansjes. Totdat na mooi combinatiespel in de 16 van BVCB Lars Adbul weet te bereiken en Abdul er 2-2 van weet te maken.

De vele minuten die daarop volgen zijn erg spannend. BVCB heeft de betere kansen, maar DHC doet zeker niet onder aan het spel. Vanuit een afstandsschot raakt de bal de lat en daarna stuitert hij volgens de scheids voor de lijn op de grond.

Beide partijen krijgen nog wat kansjes, waar die van BVCB wat groter lijken dan die van DHC. Maar uiteindelijk fluit de scheids de wedstrijd af. Een knap gelijk spel tegen een van de kampioenskandidaten.

Jongens, jullie gaan steeds meer als een team voetballen en jullie opdrachten uitvoeren. Hou dit vol; we komen nog sterke tegenstanders tegen maar ook van hun kan met hard werken gewonnen worden.

https://youtube.be/t1FTb6wrckE