Verlies na vijf tegengoals in oefenduel

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 20 oktober 2018, 12.00 uur, oefenwedstrijd

SVC’08/2 – DHC 2         5-3  (3-2)

12 min.      1-0

19 min.      2-0

21 min.      2-1    Dylan Franquet

31 min.      3-1

43 min.      3-2    Quinten vd Kraaij

57 min.      3-3    Michael Ayinla

86 min.      4-3

88 min.      5-3

Dion de Jong;

Manuel Mansanga, Dariem Hennep, Laughter Oti-Bonsu, Lennart van Kruijl (aanv.);

Quinten vt Hoog, Quinten vd Kraaij, Max Otten (65 min. Jurgylio Limon);

Jurgylio Limon (45 min. Michael Ayinla), Dylan Franquet, Alain Sikkel (45 min. Lucius Gyamfi)

In de vier tot nu toe gespeelde en gewonnen competitie-wedstirjen scoorde DHC 2 tot nu toe 29 keer en kreeg slechts één tegentreffer. Vandaag in de oefenwedstrijd in Wassenaar bij SVC’08 werd het in de slotfase een onnodige 5-3 nederlaag.

Bij het team van Francis Janse ontbraken ten opzichte van afgelopen weekeinde Jason Galliard, Abdulhak Abdalah, Brent Biesheuvel, Rayvano van Alphen, Ricky Schaap, Andani Ollie als toenmalige basisspelers en ook invallers D’Angelo Fleur, Anass Attahiri en Raiefo Ragil. In totaal dus 9 afwezigen. Hiervoor waren vandaag onder meer vier spelers van DHC O19-1 beschikbaar, te weten Laughter Oti-Bonsu, Dylan Franquet, Michael Ayinla en Lucius Gyamfi.

Op een prima kunstgrasveld en onder een zonnetje komt de thuisclub op 1-0 als na 12 min. een voorzet van rechts ongehinderd ingeschoten mag worden. Nog binnen de 20 min. wordt de score verdubbeld als de voorzet nu van links opnieuw ongehinderd ingeschoten mag worden: 2-0. Kort hierna is er een voorzet van Jurgylio Limon en O19-speler Dylan Franquet scoort de 2-1. Na goed een half uur is er een verre trap die tot verrassing van iedereen in het doel kaatst, waardoor de thuisclub op 3-1 komt. Met nog een kleine vijf minuten voor rust gaat Jurgylio Limon alleen op het doel af, maar de Wassenaarse doelman weet de inzet te keren. Quinten vd Kraaij scoort vervolgens met een schot van 16 meter alsnog net voor rust de 3-2.

Na de hervatting is DHC 2 veruit de bovenliggende partij. Met nu een volledige O19-voorhoede (Dylan Franquet, Michael Ayinla en Lucius Gyamfi) creëert  men diverse kansen. Een cadeautje voor de thuisclub middels een strafschop van 11-meter kent gerechtigdheid als doelman Dion de Jong de inzet stopt. Lucius Gyamfi stuit op de doelman, Quinten vt Hoog ziet zijn inzet door een verdediger weggetrapt en Lucius Gyamfi komt alleen voor de doelman in de 16-meter ten val. In de 57e min. komt de terechte 3-3 als Dariem Hennep passt op Lucius Gyamfi, die opzij legt en Michael Ayinla inschiet. Haverwege de 2e helft een prima actie van Lucius Gyamfi, maar de doelman van de thuisclub stopt zijn inzet. Kort hierna speelt Manuel Mansinga op Jurgylio Limon die het strafschopgebied ingaat en net naast schiet. Hierna kopt Michael Ayinla in na een corner, de doelman tikt de bal net over de lat. Een volgend schot van Quinten vd Kraaij tikt de doelman nu op de lat. Hierna stuit Michal Ayinla op de doelman en schiet Dylan Franquet net naast. De terechte beloning middels doelpunten komt niet. In de slotfase dan plots wel aan de andere kant. Waar de thuisclub de 2e helft nauwelijks meer in de aanval komt, wordt een corner van dichtbij ingetikt (4-3) en na een volgende uitval wordt een voorzet opnieuw van dichtbij ingetikt: 5-3.

Komende woensdagavond om 19.30 uur wacht op eigen veld de door de KNVB op een vreemde avond vastgestelde bekerwedstrijd tegen Velo 2. Er zal dan een ongetwijfeld ander team staan.