Verlies na 0-2 voorsprong

Tekst: Dik Schreuders

zondag 26 november 2017, 13.00 uur, competitiewedstrijd nr 12

Leonidas – DHC    3-2  (1-2)

Scheidsrechter:  M.J. Kok  (Maastricht)

Grensrechters:  R. Veldman (Harderwijk) en G. Francees (Tilburg)

1 min.       0-1   Melvin Vissers

22 min.     0-2   Djerreld Muntslag

26 min.     1-2

72 min.     2-2

83 min.     3-2

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman (73 min. Levi Schipper), Vincent Romeijn;

Djerreld Muntslag (79 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

43 min.   Roy Speelman

In Rotterdam kwam DHC in de uitwedstrijd bij Leonidas op een 0-2 voorsprong. Toch was de eindstand uiteindelijk 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. DHC speelde een goede 1e helft, maar met name verderop in de 2e helft liep men – angstig na zoveel weken zonder winst – achteruit en kwam de beslissende thuisgoal in de 83e minuut alsnog.

Bij de groen-zwarten ontbraken ook vandaag nog steeds Dominique Ahanhanzo en Joshua Wadie en evenals vorige week ook Frank de Lange. Wesley Verhoek moest één wedstrijd schorsing uitzitten en ontbrak dus ook. Wisselspeler Ennis Akona meldde zich nog voor de warming up geblesseerd af. Levi Schipper kon vandaag weer eens deel uitmaken van de groep, hij startte op de bank.

Direct vanaf de aftrap startte DHC goed. Tidde Tromp speelde diep op Djerreld Muntslag die vanaf rechts schuin op het Leonidas-doel afging, het overzicht behield en keurig opzij legde op Melvin Vissers die de bal in de touwen schoof. Al na 50 seconden was het daarmee dus al 0-1. In de 5e min. een combinatie tussen Roy Speelman en Tidde Tromp, waarna Roy Speelman de 16 meter ingaat en na een duel in de ogen van scheidsrechter Kok te makkelijk naar de grond ging. DHC blijft gedurende het begin van de wedstrijd in de aanval, waar Leonidas aanvallend niets tegenover stelt. In de 22e min. is het nu Melvin Vissers die vanaf rechts zicht houdt op de situatie en de bal nu breed legt op Djerreld Muntslag, waar laatstgenoemde rustig inschiet: 0-2.  Een kopie-doelpunt van de 1e minuut. Vier minuten later is het echter al weer 1-2, als een voorzet van dichtbij wordt ingetikt. Het is dan toch weer DHC wat gevaarlijk wordt, als Roy Speelman op Jordy Brouwer speelt, die diep speelt op Djerreld Muntslag, maar de uitlopende doelman de bal net kan wegtrappen. Enkele minuten later bereikt Thomas Aangenendt Jordy Brouwer die opnieuw diep speelt op Djerreld Muntslag, waar nu een verdediger net kan opruimen. In de 33e min. is er op de rand 16 meter een overtreding op Djerreld Muntslag, waarna de bal bij Jordy Brouwer komt, die direct inschiet. Waar de DHC-ers juichen, blijkt scheidsrechter Kok dan net te hebben gefloten voor een vrije trap voor DHC en dus geen voordeel toekent. De vrije trap van Jordy Brouwer wordt door de Rotterdamse doelman ten kostte van een hoekschop uit de hoek getikt.

Direct na rust speelt Melvin Vissers vanaf links op de andere vleugel op Djerreld Muntslag, die het strafschopgebied ingaat. Het is wederom de doelman die nog net kan ingrijpen. Gwlijk hierna gaat Roy Speelman alleen door, maar schiet dan vanaf 16 meter net naast. Uit de verre uittrap van de doelman is het dan aan de andere kant Leonidas die net voorlangs het doel van Mats Mangelmans schiet. Tien minuten na rust bereikt Vincent Romeijn vanaf links Djerreld Muntslag op rechts, die voorgeeft, waarna Jordy Brouwer eerst een verdediger zijn inzet ziet keren, waarna in de rebound het schot van Jordy Brouwer net naast gaat. Vijf minuten later legt Jordy Brouwer de bal terug na een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna het schot van 18 meter van Melvin Vissers afketst op het lichaam van één van de Leonidas-verdedigers. Uit de daarop volgende corner brengt Tidde Tromp de bal dan weer voor het doel, waar Jordy Brouwer dan wordt vastgehouden en in de 16 meter onderuit gaat. De DHC-ers roepen om een strafschop, scheidsrechter Kok wuift dit protest echter weg. Kort hierna lijkt doelman Mats Mangelmans al gepasseerd, alsThomas Aangenendt de ingeschoten bal nog ruim voor de doellijn kan onderscheppen. In de 72e min. komt de bal dan op 18 meter bij één van de Rotterdammers, die in de draai direct schiet en voor de gelijkmakende 2-2 zorgt. Als bij een volgende situatie Djerreld Muntslag net buiten het strafschopgebied onderuit gaat, laat de scheidsrechter doorgaan en is er geen vrije trap. Met nog 8 minuten op de klok gaat een voorzet van Jeffrey van Roon voor het doel net achter Jordy Brouwer langs. In de tegenaanval is het van links een schot van de thuisploeg wat in eerste instantie nog wordt gestopt door Mats Mangelmans, maar in de rebound is het dan toch de beslissende 3-2.

Hiermee blijft DHC – ondanks een hoopvol begin met een 0-2 voorsprong – wederom zonder winst. In de laatste 7 competitiewedstrijden werd nu 2 maal gelijk gespeeld en maar liefst 5 maal verloren. De laatste overwinning was op 1 oktober jl. thuis tegen Silvolde (3-1). Komende zondag is in Groesbeek Jong Achilles de volgende tegenstander, een duel in de onderste regionen van de Hoofdklasse A.