Verdient gelijkspel voor tiental DHC-ers

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 februari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC – RKHVV   2-2  (0-1)

Scheidsrechter:  R. Wassink (Hoofddorp)

Grensrechters:  E.A. de Wolf (Rotterdam) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

38 min.      0-1

76 min.      0-2

78 min.      1-2    Roy Speelman

90+3 min.  2-2    Melvin Vissers (pen.)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Thomas Aangenendt (58 min. Wesley Verhoek), Levi Schpper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Johua Wadie, Vincent Romeijn (29 min. Roy Speelman);

Djerreld Muntslag (78 min. Sinte Fonkel), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

56 min.      Tidde Tromp

68 min.      Joshua Wadie

90+3 min.  Roy Speelman

Rood:

31 min.   Levi Schipper

Met tien man kwam DHC eerst op een 0-2 achterstand, om uiteindelijk toch nog met een verdient 2-2 gelijkspel te eindigen. In een duel in de onderste regionen thuis tegen RKHVV had eigenlijk alleen winst geteld, maar gezien het verloop van de wedstrijd moesten de groen-zwarten genoegen nemen met één punt.

In vergelijking met vorige week waren Anthony Pique, Melvin Vissers en Wesley Verhoek weer beschikbaar, waar laatstgenoemde op de bank begon. Joey Emmerink (geblesseerd) en Frank de Lange (geschorst) waren ook vandaag nog afwezig.

In het zonnige maar koude DHC-stadion waren de eerste tien minuten voor de gasten, waar men tot een aantal corners kwam en daarmee een fanatieke start liet zien. In de 14e min. is er aan de andere kant de eerste kans voor DHC. Een hoge vrije trap van Jeffrey van Roon komt via een verdediger terug bij Van Roon, waarna diens voorzet bij Tide Tromp komt, die dan over schiet. Hierna ziet Jordy Brouwer een voorzet net voorlangs gaan en kan de doelman van de gasten de bal net wegtrappen voor de snelle Djerreld Muntslag. RKHVV is bij een uitval gevaarlijk, als men van dichtbij buitenkant paal schiet. Halverwege de 1e helft is er een keiharde overtreding van één van de verdedigers van de gasten op Vincent Romeijn, die vervolgens met een enkelblessure het veld moet verlaten. Scheidsrechter Wassink vond dit slechts geel waard, waar rood ook mogelijk was geweest. De Huissense doelman redt vervolgens knap op een inzet van Melvin Vissers ten koste van een corner. Direct hierna redt hij wederom ten koste van een corner op een prima kopbal van Jordy Brouwer na een voorzet van Melvin Vissers. De corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon tikt de doelman dan net onder de lat vandaan over. In de 31e min. op het middenveld op de helft van de tegenstander is Levi Schipper net te laat bij de bal, waar hij de tegenstander dan raakt. Scheidsrechter Wassink acht dit direct rood waard. DHC komt hiermee dus al snel met een ondertal van 10 tegen 11 te staan. Na 35 min. is het invaller Roy Speelman die goed doorgaat, maar zijn schot net naast ziet gaan. Drie minuten later is het dan aan de andere kant wel raak. Een aanval over hun rechtervleugel, een voorzet en van dichtbij bij de eerste paal ingetikt: 0-1. DHC trekt direct weer ten aanval. Een vrije trap van Jeffrey van Roon, waar Tidde Tromp dan net naast schiet. Kort voor rust gaat Roy Speelman alleen richting het doel van de gasten, waar een verdediger dan ten koste van een vrije trap op de rand 16-meter ingrijpt. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt door de RKHVV-doelman met een fraaie redding ten koste van een corner uit de hoek getikt.

In de 2e helft moet DHC met 10 man op zoek naar minimaal de gelijkmaker. DHC begint ook direct aanvallend. De doelman van RKHVV tikt een voorzet van Djereld Muntslag net weg en direct daarna kopt Djereld Muntslag naast na een actie van Jordy Brouwer. In de 53e min. is de doelman net voor Jordy Brouwer bij de bal na een pass van Melvin Vissers. Vijf minuten later passt Tidde Tromp op Djerreld Muntslag die het strafschopgebied ingaat en net naast schiet. Inmiddels wisselt Rob de Lange dan verdediger Thomas Aangenendt voor aanvaller Wesley Verhoek. Als kort hierna Djerreld Muntslag vanaf de middenlijn alleen doorgaat richting RKHVV-doel, wordt hij wegens buitenspel terug gevlagd. Een schot van Djerreld Muntslag wordt – met nog 20 minuten op de klok – door de doelman net weg getikt. Waar DHC de 2e helft een groot overwicht heeft maar (vooralsnog) niet scoort, wordt het in de 76e min. zelfs 0-2. Een vrije trap wordt teruggelegd en van dichtbij ingeschoten. Met 10 DHC-ers lijkt de wedstrijd daarmee beslist. Als in de 78e min. Tidde Tromp diep speelt op de doorgaande Jordy Brouwer en Roy Speelman, die beide alleen op de RKHVV-doelman afgaan, rondt Roy Speelman rustig af: 1-2. DHC blijft aanvallen op zoek naar meer doelpunten. In de 86e min. speelt Wesley Verhoek op Jordy Brouwer in het strafschopgebied die prima doorgaat, een duel wint en scoort. Scheidsrechter Wassink keurt de treffer echter af wegens een overtreding van Brouwer. Roy Speelman wordt dan ten koste van een overtreding gestopt, waarop Jeffrey van Roon de vrije trap van 20 meter naast schiet. Het is dan de 3e min. in blessuretijd als binnen de beruchte lijnen Jordy Brouwer onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Wassink kan niet anders dan een strafschop toekennen. Van 11 meter laat Melvin Vissers de doelman kansloos en zet daarmee de 2-2 op het scorebord. Daarmee komen de groen-zwarten met 10 man na een 0-2 tussenstand terug tot een verdient 2-2 gelijkspel.