Verdient gelijkspel tegen koploper SJC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 19 november 2017, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC – SJC   0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  N. Zeeman (Sneek)

Grensrechters:  M. Moussaoui (den Haag) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

Mats Mangelmans;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman (60 min. Vincent Romeijn), Melvin Vissers;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer, Wesley Verhoek

Boekingen:

40 min.  Wesley Verhoek

73 min.   Tidde Tromp

DHC behaalt vandaag een verdient gelijkspel tegen koploper SJC. Toch overheerst de teleurstelling bij de groen-zwarten, doordat in de 94e min. een toegekende strafschop wordt gestopt door een SJC-speler die als stand-in moest fungeren toen de SJC-doelman met tweemaal geel het veld moest verlaten. Het bleef dan ook 0-0.

Na een serie van 5 competitiewedstrijden met slechts 1 punt moesten de groen-zwarten vandaag aantreden tegen koploper SJC. Rob de Lange kon ook vandaag nog steeds niet beschikken over Dominique Ahanhanzo (studie), Levi Schipper en Joshua Wadie (beiden geblesseerd) en na de midweekse oefenwedstrijd tegen Den Hoorn ook de geblesseerde Frank de Lange. Nadat doelman Mats Mangelmans twee weken terug debuteerde uit bij Hollandia, koos Rob de Lange ook vandaag voor hem en daarmee maakte hij zijn debuut voor eigen publiek.

DHC speelde de 1e helft gezien de laatste reeks wedstrijden en de afwezigen dan ook wat afwachtend en liet de gasten vooralsnog komen. Toch was er in de 4e min. een voorzet van Jeffrey van Roon waarna Djerreld Muntslag bij de 2e paal over schoot. Enkele minuten later stuurt Tidde Tromp de snelle Djerreld Muntslag weg, die op 18 meter wordt vastgehouden en onderuit gaat, waarop scheidsrechter Zeeman terecht een vrije trap toekent aan DHC. De vrije trap wordt door Jeffrey van Roon hoog ingeschoten, maar gaat net naast het doel. Aan de andere kant pakt doelman Mats Mangelmans een vrije trap van 18 meter van de gasten. Aan de andere kant stopt de Noordwijkse doelman een schot van Melvin Vissers, krijgt de bal niet klem, maar is dan toch net op tijd bij de bal in plaats van de inkomende Tidde Tromp. Halverwege de 1e helft wordt eerst Jordy Brouwer teruggefloten voor buitenspel, direct daarna is dit het geval voor Tidde Tromp. Doelman Mats Mangelmans pakt aan de andere kant een schot van SJC. Met nog een 10 min. te gaan voor de rust tikt Mats Mangelmans een kopbal net onder de lat over en ook het schot uit de daarop volgende corner is een prooi voor de net 20-jarige doelman. In de 38e min. maakt Thomas Aangenendt op de rand 16 meter een sliding, waar de tegenstander onderuit gaat en scheidsrechter Zeeman naar de stip wijst. Het is Mats Mangelmans die de strafschop stopt en in de rebound schieten de bezoekers de bal naast. De rust komt dan ook met 0-0.

Ook 5 min. na rust is het Mats Mangelmans die DHC in de race houdt, als een SJC-speler alleen voor hem komt en hij de ingeschoten bal corner tikt. Na een combinatie tussen Jordy Brouwer en Melvin Vissers gaat Tidde Tromp diep, waar een verdediger dan nog net kan ingrijpen ten koste van een corner. Uit de corner komt de bal in het strafschopgebied dicht bij de achterlijn bij Melvin Vissers, waar de SJC-doelman de bal net corner kan tikken. Aan de andere kant redt ook Mats Mangelmans ten koste van een corner. DHC krijgt nu meer en meer grip op het spel en speelt nu meer op de helft van SJC en creëert nu steeds meer kansen. Op 20 meter van het SJC-doel wordt in de 57e min. Roy Speelman ten koste van een overtreding en een vrije trap gestopt. Jeffrey van Roon neemt de vrije trap kort op Wesely Verhoek, die Tidde Tromp in het strafschopgebied aanspeelt, waarna de doelman de bal stopt en in de rebound Roy Speelman van dichtbij in het zijnet schiet. Bij een SJC-aanval tikt Mats Mangelmans een vrije trap van 20 meter van de Noordwijkers corner. Na een combinatie met Jordy Brouwer ziet Wesley Verhoek zijn voorzet van rechts net langs Djerreld Muntslag gaan. In de 73e min. komt een corner vanaf rechts van Jeffrey van Roon net buiten het strafschopgebied bij Jordy Brouwer . De ingeschoten bal van Brouwer komt binnen de lijnen op de arm van één van de SJC-spelers. Scheidsrechter Zeeman staat aan de andere kant van de speler, kan het niet zien en laat doorspelen… SJC heeft dan steeds meer overtredingen nodig om de aanvallen van DHC te stoppen. Zo stopt men eerst Jordy Brouwer en kort daarna gaat Wesley Verhoek onderuit. Met nog ruim 10 minuten op de klok wordt vervolgens Djerreld Muntslag gestopt, hetgeen op 30 meter een vrije trap oplevert. Jordy Brouwer ziet zijn vrije trap bovenop het dak van het doel komen. In de 83e min. speelt Jeffrey van Roon vanaf de linkerkant op Wesley Verhoek die het strafschopgebied ingaat en zijn schot in het zijnet ziet belanden. Eén minuut later redt de Noordwijkse doelman net voor Melvin Vissers. Kort hierna gaat Melvin Vissers alleen het strafschopgebied in, ook nu stopt de doelman zijn inzet. De blessuretijd is dan al aangebroken als Jordy Brouwer vanaf links de bal voorgeeft op Djerreld Muntslag ter hoogte van de strafschopstip. Alvorens hij de bal kan aannemen, wordt hij door de uitkomende doelman onderuit gehaald. Scheidsrechter Zeeman wijst gedecideerd naar de stip en geeft de doelman zijn 2e gele kaart en dus rood, waarop één van de SJC-spelers – er is al driemaal gewisseld – tussen de palen moet plaatsnemen. Aanvoerder Tidde Tromp plaatst zich achter de bal voor wat in de inmiddels 94e min. de beslissing van deze wedstrijd moet worden. Tot teleurstelling van alles en iedereen wat groen-zwart is, is het de SJC-stand in-doelman die de strafschop van Tidde Tromp stopt. Enkele seconden later is het afgelopen en is de 0-0 eindstand een feit.

Hiermee zakt DHC nog verder weg op de ranglijst. Het spel én het resultaat van vandaag tegen de koploper moet het team echter het nodige vertrouwen geven. Komende zondag 26 november a.s. wordt in Rotterdam aangetreden tegen Leonidas, aanvang 13.00 (!!!) uur.