Verdiend gelijkspel voor DHC Zat-1: drie goals Gino Kos

Tekst: Wicher Schreuders

zaterdag 30 september 2017, 14.30 uur, competitiewedstrijd nr 2
TAC’90 Zat-1 – DHC Zat-1 4-4 (0-1)
Scheidsrechter: B. van Katwijk (Heenvliet)

15 min. 0-1 Gino Kos
46 min. 0-2 Gino Kos
55 min. 1-2
56 min. 2-2
72 min. 3-2
80 min. 4-2 (eigen doel DHC-er)
82 min. 4-3 Gino Kos
87 min. 4-4 Revy Rosalia

Opstelling DHC:
Marciano van Dam;


Lennart van Kruijl, Yassin Laachach, Jeroen Leenders, Koen van Willigen
61 min. Danny vd Ree (57 min. Duncan Jansen);

Jeremy de Vreede (aanv.), Nick van Willigen (55 min. Robin van Straaten), Wendel Tromp (80 min. Danny vd Ree);

Gino Kos, Sonny Hartog, Revy Rosalia

Het team van trainer/coach Xander Pronk mist in deze wedstrijd onder meer Barry de Poorter, Ari Lima Dias en Johnny vd Ree. Danny vd Ree is vanwege een blessure niet vanaf het begin inzetbaar. Daarentegen is voor het eerst beschikbaar nieuwkomer Jeroen Leenders. Hetzelfde geldt voor Robin van Straaten, maar die heeft eerder in de jeugd van DHC gespeeld.
De groen-zwarten gaan uitstekend van start. We noteren in de beginfase al direct goede doelkansen voor Gino Kos en Sonny Hartog. Na 15 minuten verovert Nick van Willigen op het middenveld uitstekend de bal, speelt deze op Sonny Hartog, die vervolgens met zijn  pass Gino Kos alleen voor de doelman van de thuisclub zet, waarna Kos foutloos de 0-1 laat aantekenen. In de daaropvolgende minuten gaat een goede vrije trap van Jeremy de Vreede net naast het doel. Pas na een half uur spelen wordt de thuisclub voor het eerst gevaarlijk, maar het schot van buiten het strafschopgebied gaat net naast het doel. De rust komt met een onverwachte, maar verdiende 0-1 voorsprong voor het Delftse team.
Na de doelwisseling is Gino Kos zeer attent door direct vanaf de aftrap een fout in de TAC-defensie af te straffen en de 0-2 te scoren. Een kleine 10 minuten later scoort de thuisclub vanaf de punt van het strafschopgebied en de binnenkant van de verste paal 1-2 en wordt het weer spannend. Direct hierna vindt er aan DHC-kant een wissel plaats: Nick van Willigen moet zich laten vervangen door debutant Robin van Straaten. Dit leidt tot enige onwenningheid en binnen een minuut scoort TAC de gelijkmaker na balverlies op het DHC middenveld: 2-2. Daarna volgt de 2e wissel bij DHC: Duncan Jansen komt Koen van Willigen vervangen. Na 66 minuten spelen noteren we een goede redding van DHC-doelman Marciano van Dam, zodat het vooralsnog 2-2 blijft. We noteren nog doelkansen voor achtereenvolgens Sonny Hartog en Jeremy de Vreede, maar de bal treft in die gevallen geen doel. Na 72 minuten neemt onverwachts de thuisclub de leiding, als een solo over onze rechterkant wordt afgerond met een diagonaal schot dat wel doel treft: 3-2. De DHC-ers gaan op jacht naar de gelijkmaker, maar een schot van Gino Kos gaat net over. En als na 80 minuten de bal door Robin van Straaten uiterst ongelukkig in eigen doel wordt geschoten, is het 4-2 en denkt de thuisclub de winst binnen te hebben. De groen-zwarten blijven het proberen, Danny vd Ree komt alsnog in het veld en wel voor de geblesseerde Wendel Tromp. De pogingen worden beloond, want al snel zet Revy Rosalia met een dieptepass Gino Kos alleen voor de Haagse goalie en dat is voor Kos kennelijk niet al te moeilijk: 4-3. Met dan nog een kleine 10 minuten te gaan. Na 87 minuten speelt Gino Kos de bal naar de op links opkomende Danny vd Ree, die de bal hoog voor het doel brengt, naar Revy Rosalia die op rechts net het strafschopgebied binnen komt: van grote afstand kopt hij de bal feilloos over de iets uitgelopen TAC-keeper heen en in het doel: 4-4. Daarmee komt kort daarna het eindsignaal.
De groen-zwarten behalen in een uitwedstrijd dik verdiend het 1e punt van deze competitie. De mensen van de thuisclub vinden dat ze een 4-2 voorsrong uit handen hebben gegeven, maar daar zat een ongelukkig eigen doelpunt van de groen-zwarten bij. En DHC had toen al een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Vanaf minuut 55 tot 80, ofwel in een periode van slechts 25 minuten in de 2e helft, geeft DHC die 0-2 voorsprong uit handen tot een 4-2 achterstand. Het is dan ook zeer lovenswaardig dat men daarna de kracht weet op te brengen om terug te komen naar 4-4. Over de gehele wedstrijd genomen een dik verdiend gelijkspel met maar liefst drie doelpunten van Gino Kos. Op deze manier komen er zeker nog meer punten, dat is zonder enige twijfel. Komende zaterdag: Concordia Zat-1 uit, een paar honderd meter verderop aan de Brasserskade.