Veel kansen voor DHC, maar geen doelpunten

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 2 december 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 10

VOC – DHC       0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  B. H. Evers (Houten)

Grensrechters:  Y.L. vd Velde  (Den Helder) en A. Habib  (Amsterdam)

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Brent Biesheuvel;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

55 min.   Bas van Zee

81 min.   Vincent Romeijn

Uit bij koploper VOC was DHC de bovenliggende partij, creëerde vele kansen, maar scoorde niet. Doordat de derde concurrent aan kop van de ranglijst in de 1e klasse, Moerse Boys, wel won, wordt de achterstand voor de groen-zwarten aanzienlijk. Na nu dus de laatste drie wedstrijden met slechts twee punten, is de achterstand op Moerse Boys nu 4 punten, waarbij de Brabanders bij een 2-2 stand nog een kleine 10 minuten moeten spelen tegen 9 man van BMT. DHC neemt de derde plaats in met 3 punten achterstand op nummer 2 VOC.

Trainer/coach Rob de Lange wisselt op twee posities ten opzichte van vorige week na de 1-2 thuisnederlaag tegen Moerse Boys. Beide vleugelverdedigers, Scott Luiten en Thomas Aangenendt, beginnen vandaag op de bank. Op die posities starten de groen-zwarten vandaag met Manuel Mansanga en Brent Biesheuvel. Joren Tromp zit vandaag zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit, Jeffrey van Roon is op de weg terug en in training na een langdurige blessure daterend van de tweede competitiewedstrijd dit seizoen eind september.

DHC begint prima en laat vanaf de start de aanvallende intenties zien, ondanks de harde recht tegenstaande wind. Na 7 min. bereikt Vincent Romeijn Youri Kooijmans, waar een rood-zwarte verdediger nog net kan ingrijpen. Enkele minuten later een combinatie van Youri Kooijmans en Frank de Lange, waarna Youri Kooijmans voorgeeft, waar een verdediger dan net voor Jordy Brouwer de bal corner schiet. Na een kleine 20 min. probeert één van de spelers van de thuisclub vanaf de middenlijn gebruik te maken van de harde wind. De bal gaat over doelman Bas van Zee, maar ook over het doel. In de 25e min. is er een actie van Jessy Nauman, waar een verdediger de bal dan net voor Jordy Brouwer ten koste van een corner ingrijpt.  Na de corner geeft Frank de Lange vanaf rechts voor, maar de bal gaat net te ver voorbij de 2e paal. Met nog een kleine 10 minuten voor de pauze wordt Brent Biesheuvel gestopt ten koste van een vrije trap. Kort hierna is er een spaarzame mogelijkheid voor de thuisclub, maar doelman Bas van Zee tikt de inzet prima corner. In de 39e min. is er dé mogelijkheid voor DHC om op voorsprong te komen. Jordy Brouwer gaat net rechts vanaf het midden alleen door richting de VOC-doelman, schuin naar binnenkomend. Op de rand van het strafschopgebied ziet hij de doelman uitkomend naar de grond gaan, waarop Jordy Brouwer de bal schitterend over de doelman lift en hem kansloos laat. Tot teleurstelling van Brouwer en van alle DHC-ers in het veld en langs de kant, gaat de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierna gaat Jordy Brouwer bij een volgende DHC-aanval binnen de lijnen onderuit, scheidsrechter Evers gebaart doorspelen. Bij een verre trap profiteert VOC van de harde meewind, maar één van de voorwaartsen schiet van afstand ruim naast. De laatste actie voor de doelwisseling is dan voor Brent Biesheuvel, maar zijn actie en voorzet leveren ook niets op.

Direct na de hervatting een lage voorzet vanaf rechts van Soliman el Yakoubi, waar een verdediger de bal net voor Youri Kooijmans corner trapt. Een minuut later een nieuwe voorzet van Soliman el Yakoubi, de hoog opspringende Youri Kooijmans kopt van dichtbij net over. In de 50e min. is er op 18 meter een overtreding, waardoor Youri Kooijmans gestuit wordt. De vrije trap van Frank de Lange is onhoudbaar voor de Rotterdamse doelman, maar via onderkant lat springt de bal terug het veld in. In de 55e min. een verre bal naar voren voor VOC, waar doelman Bas van Zee snel en tijdig uitkomt en ver buiten het strafschopgebied de bal wegtrapt. Scheidsrechter Evers laat doorspelen, maar als het VOC-publiek op het balkon van het clubgebouw dan hard begint te schreeuwen, fluit de arbiter alsnog voor een vrije trap en een boeking voor de DHC-doelman. Vier minuten later dreigt Jordy Brouwer aan de andere kant alleen door te breken, als hij door een verdediger onderuit wordt gehaald, waar de scheidsrechter dan gewoon laat doorspelen. Bij een volgende overtreding op een minder gevaarlijke plek fluit hij dan wel na een overtreding tegen Manuel Mansanga en krijgt DHC een vrije trap te nemen. De vrije trap van 25 meter wordt door Jordy Brouwer ingeschoten, de VOC-doelman stompt de bal weg. Halverwege de 2e helft speelt Youri Kooijmans op links op Brent Biesheuvel, waarna diens voorzet net voor Jordy Brouwer corner wordt getrapt. Uit de corner kopt Brent Biesheuvel dan net over. Enkele minuten later een voorzet van Jessy Nauman, waar vlak voor het doel Youri Kooijmans de bal slechts met het hoofd schampt en deze voorlangs gaat, ook net langs de achter Kooijmans staande Jordy Brouwer. In de 78 min. een actie van Frank de Lange, waarop VOC hands maakt. De vrije trap van Jordy Brouwer van een kleine 20 meter gaat net naast. Een volgende aanval via Manuel Mansanga en Jessy Nauman komt bij Youri Kooijmans, die de 16-meter ingaat, waar de Rotterdamse doelman prima ingrijpt. Als bij een uitval van de thuisclub Vincent Romeijn vlak voor het publiek op het balkon een duel wint, fluit de scheidsrechter wederom na enige aarzeling na het roepen van het thuispubliek, waar Romeijn geel krijgt en de vrije trap niets oplevert. Na 83 min. speelt Jordy Brouwer diep op Soliman el Yakoubi, de uitlopende VOC-doelman trapt ver buiten de 16-meter de bal net op tijd weg. Vincent Romeijn speelt kort voor het einde op Youri Kooijmans, waarna een verdediger vlak voor het doel de bal wegtrapt voor Jordy Brouwer. De laatste mogelijkheid voor DHC is er als in blessuretijd een overtreding tegen Jessy Nauman een vrije trap op 30 meter oplevert. De laag ingeschoten vrije trap van Jordy Brouwer wordt door de doelman gepakt, waarmee de wedstrijd zonder doelpunten eindigt. De thuisclub is tevreden met de gelijke eindstand, DHC is teleurgesteld dat het overwicht en de vele kansen niet hebben geresulteerd in drie punten.