Vakanties en voetbalprogramma

Tekst: Dik Schreuders

De winterstop en enkele afkeuringen liggen nog maar net achter ons, of er is weer een beperkt voetbalprogramma. Reden is de schoolvakantie. En of dat nu is de krokus-vakantie, de ski-vakantie of de carnavalsvakantie, het vastgestelde voetbalprogramma is deze en volgende week beperkt. Dit geldt zowel bij de senioren als ook bij de jeugd.

Komende zondag staat voor DHC de regio-derby op het programma uit bij Den Hoorn. Ongetwijfeld een wedstrijd die veel belangstelling zal trekken van mensen uit Den Horn en Delft. Na de uit-nederlaag bij BMT afgelopen zondag, mag DHC in feite geen punten meer verspelen. De achterstand op koploper Moerse Boys is inmiddels opgelopen tot maar liefst 8 verliespunten. DHC won dit seizoen alleen de eerste twee uitwedstrijden in september bij Olympia en DOSKO en daarna uit drie gelijke spelen en twee nederlagen. Tijd om weer eens met een drie-punter terug te komen van een uitwedstrijd. Kom onze mannen aanmoedigen !

DHC 2 komt komende zondag om 11.30 uur in het eigen Stadion in actie tegen TOGB 3. Eerder werd deze wedstrijd uitgesteld in verband met een jubileumfeest van de gasten, terwijl half december de wedstrijd door de sneeuwval werd afgekeurd. Het is de laatste wedstrijd van de 1e periode. Full Speed 3 en RKAVV 3 scoorden beiden 19 punten uit 8 wedstrijden. DHC 2 staat op dit moment op 18 punten uit 7 wedstrijden, met ook een beter doelsaldo. Winst voor het team van Francis Janse / Rocco Mieloo betekent dat de 1e periode binnen is.  Ook in de 2e periode is DHC 2 koploper. In de totaalstand staat DHC 2 inmiddels vijf punten voor op de dichtstbijzijnde achtervolger RKAVV 3.

Zondag om 12.00 uur trapt DHC 3 af tegen het Leidse Football Factory 4. Na twee achtereenvolgende nederlagen wonnen de groen-zwarten afgelopen zondag nipt met 2-1 van Full Speed Delfia 6. Met een achterstand van vijf punten en een wedstrijd minder gespeeld op koploper Sep 4, is winst geboden.

DHC O19-1 oefent zaterdag in Den Hoorn bij de gelijknamige jeugd, uitkomend één divisie lager dan DHC. Op eigen terrein trapt 3e divisionist DHC O17-1 om 13.00 uur af tegen Quick, koploper in de 2e divisie. DHC O13-1 tegen Berkel is voor de beker. De bezoekers spelen in de 1e klasse, maar voor 3e divisionist DHC mag er geen sprake zijn van onderschatting. Aftrap in het Stadion is zaterdag om 11.00 uur.

DHC O10-1 speelt voor de competitie uit bij VOC. Om 9.30 uur DHC O10-2 thuis tegen Lyra is een oefenwedstrijd. DHC O9-2 gaat voor de competitie uit naar Concordia, terwijl DHC O8-1 ook competitie speelt en wel uit bij HVV.

Alle overige teams zijn dit weekeinde vrij.

Veel succes en plezier bij de wedstrijden, in het veld en langs de lijn. Het wordt opnieuw een lenteachtig weekeinde, dus kom lekker kijken !