Uitslagen

Tekst:  Dik Schreuders

Uitslagen. Altijd spannend, wat zal het worden ? Winst, verlies ? En hoeveel ? Dat gold afgelopen woensdag bij de verkiezingen met een hele uitslagenavond op televisie. Maar het geldt ook voor sporten en dus ook voor voetbal. Je wilt toch winnen, ook al speel je recreatief ? De jongste jeugd mag tegenwoordig geen uitslagen meer weten, maar elke week is het altijd weer afwachten wat het is geworden. Hopelijk vallen de uitslagen voor de DHC-teams komend weekeinde in ons voordeel uit. Succes.

De zaterdagavond-wedstrijd afgelopen weekeinde was voor DHC teleurstellend met een 0-1 verlies tegen VUC. Feit is dat de achterstand ten opzichte van de koplopers VOC en Moerse Boys toch wel groot is geworden en nu ook één punt achter VUC. In de nog resterende 7 wedstrijden (ook nog tegen beide koplopers) telt alleen winst.  Deze zondag wordt om 14.00 uur afgetrapt in Wateringen tegen Velo. Wij mogen ons niet laten verrassen. Wij rekenen op veel DHC-supporters langs de lijn in het Westland.

DHC 2 kon zondagochtend thuis de blauw-witte Oliveo-muur niet passeren. Een schot op de lat in de slotfase was de laatste mogelijkheid, waarbij de stand op 0-0 bleef steken. De voorsprong van koploper DHC 2 op achtervolger RKAVV 3 is nu nog 3 punten, met voor beide nog 7 wedstrijden te gaan. Dit weekeinde is de zaterdagavondwedstrijd DHC 2 – HMSH 3, aftrap in het Stadion om 18.00 uur. U bent er ook ?

Zondag om 12.00 uur speelt DHC 3 thuis tegen de studenten van Ouwe Schoen 2. DHC 3 moet in de nog volgende 10 wedstrijden de 9 punten achterstand op koploper Sep 4 zien te niet te doen, waar de rood-gelen op dit moment 2 wedstrijden meer hebben gespeeld. Afgelopen zondag won DHC 4 met 4-3 van DVC 3. Deze zondag gaat men uit naar Blijdorp 6 in Rotterdam. DHC Veteranen-1 gaat uit naar RKDeo Vet-1 in Nootdorp.

DHC O19-1 verloor zaterdag jl. opnieuw, nu uit bij MOC’17 met 2-1. Komende zaterdag komt Dongen op bezoek (15.00 uur) en dus een nieuwe kans op winst. Nog 7 wedstrijden te gaan. DHC O19-2 won met 2-0 van Zwaluwen Vl. en gaat nu uit naar MSV’71. Na de nipte 2-1 nederlaag van DHC O17-1 uit bij Feyenoord, ontvangt men deze zaterdag om 13.00 uur UVS. DHC O17-2 verloor met 1-2 van koploper Westlandia. Deze week gaat men uit naar ASC in Oegstgeest. In Den Haag komt DHC O16-1 ut tegen Erasmus.

DHC O15-1 doet het prima en won nu met 6-0 van Quick. De groen-zwarten staan nu op de 2e plaats met evenveel punten als koploper UVS, waar de Leidenaren één wedstrijd minder hebben gespeeld. Deze keer gaat men uit naar Hercules in Den Haag. DHC O15-2 gaat uit naar Katwijk. DHC O14-1 neemt de 3e plaats in en reist af naar de gedeelde koploper Velo.

In Rotterdam is het Sparta tegen DHC O13-1, waar onze mannen met nog 7 wedstrijden te spelen op 2 punten staan van koploper Alphense Boys. DHC O12-1 is koploper, tegenstander Velo staat in punten gelijk op de 2e plaats, maar Velo speelde één wedstrijd meer. In Delft wordt om 11.00 uur afgetrapt. Om 9.30 uur ontvangt DHC O12-2 het hoogste team van HBS. DHC O12-2 is koploper met 1 punt voorsprong op HBS. DHC O11-1 – op de 2e plaats – gaat uit naar DSO in Zoetermeer. Om 11.00 uur trapt DHC O11-2 thuis af tegen Haagse Hout.

DHC O10-1 gaat uit naar VFC in Vlaardingen. Terug ingedeeld in de hoofdklasse begon men zaterdag jl. met een 5-5 gelijkspel tegen VOC. DHC O10-2 speelt uit bij GraafWillem2Vac. Op de agenda staat komende zaterdag Laakkwartier thuis tegen DHC O9-1. DHC O9-2 speelt uit bij Den Hoorn. Op eigen veld om 8.30 uur de aftrap van DHC O8-1 tegen RKDeo en datzelfde geldt ook voor DHC O8-2. DHC O7-1 gaat uit naar BMT en DHC O7-2 uit naar Semper Altius.

Zorg voor goede uitslagen voor DHC. En geniet van het voorspelde prima lenteweer. Mooi en sportief weekeinde toegewenst !