Uit de oude doos

Voorzitters van DHC

M.B. Osendarp

P.J. v.d. Enden

J.H. Niesten

J. Gast

J. Dijkman

H. Dame

H. Levy

J.H. Bömer

T.R. van Til

W. Klijn

B. Hollem

A. de Poorter

H. v.d. Berg

J. Bartel

A.P. v.d. Berg

F.W. v.d. Heijden

W. Schreuders

E. Steinvoort

J. du Crocq

D. Leeuwenburgh

A. Stap

J. Hogenboom

R. Baggerman

P. Luiten

Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Maar toch…. van een enthousiaste DHC-er kregen wij een tip dat op de site van het Nationaal archief veel beeldmateriaal staat over het verleden van DHC. Het bekijken hiervan is meer dan de moeite waard. Even hier klikken
D.H.C. (Delfia Hollandia combinatie) is opgericht op 17 maart 1910, onder het bestuur van M.B. Osendarp (voorzitter), B. Levy (secretaris/penningmeester) en de leden J.J. Flippo. L. Meyer en H. Choufour. Men krijgt de beschikking over een terrein naast de voormalige kogelgieterij aan de Buitenwatersloot. In 1910 werd gestart met vier elftallen in competitie verband. In 1916 werd verhuist naar het nieuwe terrein aan de Laan van Vollering. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld, het was de Engelsman Gus Smith. In 1925 was DHC succesvol in de strijd om de Zilveren Bal. In 1931 kende D.H.C. zijn eerste international. Het was de D.H.C. speler Joop van Nellen die debuteerde in de wedstrijd tegen Frankrijk. In het seizoen 1932 speelde D.H.C. in de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. In 1939 is een noodcompetitie gespeeld, daar veel D.H.C. spelers onder de wapenen werden geroepen. In 1950 speelt D.H.C. voor de eerste maal in haar geschiedenis in de halve finale van de KNVB beker. In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal. Op 15 mei 1960 werd voor het eerst in het nieuwe stadion aan de Brasserskade gespeeld. Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse ‘Hoornwyck’ de fusie bekrachtigd tussen Xerxes en DHC’66.

Delftse

Oude d48

Courant

Oude d129

Oude d127

DHC C1 na het behaalde kampioenschap tegen VCS C1 in het seizoen 1982-1983.
Staand van links naar rechts.
Leider Leo, Ben Starink, Ton de Rover, Peter Schenk, Jeroen Barends, Rob de Wolf, Frank Emmerink, Willem …….,Trainer Aad Keukens
Zittend van links naar rechts.
Silvano Bellai, Regi Blinker, ????????, Ronald van Rossum, Ton Hunnego, Lorenzo Primatesta, Carlos Pinas

Oude d128

DHC C1 in het seizoen 1982/1983.
De foto met trainingspak is voor de wedstrijd DHC C1 – ADO C1.
Staand van links naar rechts.
Ben Starink, Jeroen Barends, Peter Schenk, Silvano Bellai, Rob de Wolf, Ton de Rover,Weng Kong of Weng Wah en Trainer Aad Keukens
Zittend van links naar rechts.
Frank Emmerink, Regi Blinker, Lorenzo Primatesta, Ronald van Rossum, Weng Yeng,Ton Hunnego

Oude d126

Oude d47

Bij het uitzoeken van een doos met oude familiefoto’s kwam ik bijgaande oude elftalfoto tegen van ik weet niet welk team. Ook het jaartal weet ik niet, maar het zal zo eind 20 begin 30er jaren zijn.
Het enige wat ik wel weet is dat mijn opa (Arie Plas) in die tijd keeper bij DHC was en vooraan 4e van links staat afgebeeld. Misschien zijn er binnen uw club mensen die meer herkennen.
Aardig is dat ik zelf in de 80 en 90er jaren ook keeper ben geweest van SKV Wageningen. Wat de genen al niet doen zou je zeggen.
Erg leuk om op uw website al die oude foto’s te zien. Ik hoop dat deze ook een plaatsje krijgt.

Met vriendelijke groeten,
Mark van Smaalen

Hier is een foto van de DHC A-regionaal van 1989.

Oude d46_smallOp donderdag 16 maart 1989 werd Dik Schreuders gebeld, toen secretaris van de Jeugd, door Ed van Bunge (secretaris van de Ned.Ambassade in Canada) of DHC belangstelling heeft om een jeugdelftal te komen spelen. Dit in verband met een cultureel programma in Halifax en ter gelegenheid van de 1ste lijnvlucht van de KLM naar Halifax .
Vanaf het eerste begin is er nauw overleg geweest met Dik Schreuders (Bestuurslid en secretaris Jeugd), Lykele v/d Werf (Bestuurslid DHC en directeur Reisbureau), Aad Keukens (voorzitter Jeugd), Wil Delrock en Ronald Heederik (leiders A-regionaal) hoe dit alles te bewerkstelligen.
Dit toernooi zal met de voetbalbond “the Nova Scotia Soccer Association” in Canada georganiseerd worden.
De bond ziet de komst van de DHC-ers als promotie van de in Canada steeds populairder wordende voetbal (soccer).
Om dit alles mogelijk te maken hebben Wil Delrock, Ronald Heederik en Roel van Dorsten zich ingezet voor het werven van sponsors en dit was een groot succes.  Zo werd een droomreis naar Canada gerealiseerd van 07 t/m 17 juni 1989.
Op de foto van links naar rechts achterste rij:
Lies van Geest (keeper trainer), Jan Zwinkels (trainer A-regionale Jeugd), Hans Kassels, Marco Hoogendijk, Sidney Smits, Arjan Michiels, Michel v/d Bijl, Willem Schot, Bert van Willigen (vaste grensrechter), Dik Schreuders, Wil Delrock, Ronald Heederik.
Op de foto voorste rij:
Patrick Weekhout (verzorger), Ronald Poot, Marcel Poot, Edward Lie-a-sam, Kevin Winter, Ronald van Leeuwen, Marco Marks, Danny Mulder, Rob de Vries, Pascal v/d Boogert, Erik Treling.
Vooraan: mw.Yvon Schultz (Jeugdbestuur Toernooien) 
Achter de camara: Roel van Dorsten (foto/videoreporter) en op deze foto ontbreekt Jurjen Wind, die op hetzelfde moment een rondvlucht boven Halifax maakte.
Groetjes Yvon Schultz

Oude d125Jan van der Broek klemvast aan de Laan van Vollering in de wedstrijd tegen AJAX

Uit het onafhankelijke Sportweekblad Sportief van 6 mei 1954 lezen wij het onderstaande interview  met Joop van Nellen. Echt de moeite waard!

Tevens een opstelling  en de uitslagen uit die tijd.

Oude d117

 

In de opstelling van DHC tegen ADO zien we Henk v.d. Beek op het doel staan. Henk is nog steeds actief als radioverslaggever bij Radio Delft. Henk is ook redactielid van de DHC “Tribune”. Joop Galjé is de vader van Hans Galjé, ex keeper bij Ajax en nu nog steeds actief in België waar hij in dienst is/was van de KBVB als keepers-trainer. Hans was vele jaren hoofdopleidingen bij Club Brugge. Jan Dijkman die vele jaren als voorzitter de scepter zwaaide over  de vereniging DHC. Bep de Ruijter de vader van Hans die ook de glorietijd meemaakte van DHC in het amateurvoetbal. Piet van Willigen, jaren lang samen met Doc Pijl en anderen de steunpilaar bij de miniafdeling van DHC. Men komt hem nog regelmatig op de DHC-velden tegen, met name op de zaterdagen bij de jeugd. Arie de Wit heeft na zijn voetballoopbaan bij Holland Sport en DOS (FC Utrecht) verschillende amateurverenigingen in Delft en omgeving getraind.

Indien men op het bovenstaande aanvullingen heeft, horen wij dit graag

 

Oude d118                Oude d119

 

Ook die ” goede-oude-tijd” kende zijn dieptepunten. Degradatie uit de hoogste voetbalklasse van Nederland in 1954

Oude d121

Oude d122

Oude d120

Oude d123

 

Op toernooi in Noyon (Frankrijk)
Staand v.l.n.r.: Jan Zwinkels, trainer; Marco van Dijk; John Middendorp; Marcel v.d. Gaag; Maurice v. Erven; Tommy v.d. Brugge; Marco Koet en leider Eric Wolf.
Zittend v.l.n.r. Arjan v. Spronsen; ???????; Martijn Poot; Jermaine Ritfeld?; Barry de Poorter; Wouter Sikking en Frank de Koster

Oude d124

 

Staand v.l.n.r.: R. Moor, leider; Jeroen; Lupker; Marco van Buuren ; Ernst Bijlsma en Robert KeyzerZittend v.l.n.r.: Mark Halbe; Michael Biswane; Patrick van Holst; Patrick Dumay; Ard Zoutendijk; Ronald Kemp; Perry Wessels†

 

 

Oude d115

 

 

 

Oude d116

 

Met dank aan de bijdrage van Theo Bosman