Twee voetbal-coryfëen ontmoetten elkaar langs de lijn bij DHC.

Tekst: Dik Schreuders

Dinsdagavond 29 augustus jl. was de training van de DHC-selectie onder leiding van Rob de Lange en Barry de Poorter aan de gang, terwijl tegelijkertijd ook de keeperstraining plaatsvond door Ed de Goeij. Zoals bekend is Ed de Goeij voormalig doelman van Sparta, Feyenoord, Chelsea en het Nederlands Elftal.

Tijdens de training kwam een oude bekende aanlopen en de begroeting van Wicher Schreuders en Dik Schreuders met de onverwachts binnenlopende toeschouwer was dan ook uitbundig. Piet de Vries, 78 jaar, oud-speler van Sparta in de jaren 50/60, later in de jaren 80/90 speler in DHC 2 en DHC 4. Oude verhalen werden opgerakeld, herinneringen aan een fantastische tijd bij DHC, waarin DHC tweemaal kampioen van Nederland werd, DHC 2 zelfs driemaal. En waar later zowel DHC 3 als DHC 4 uitkwam in de res. 1e klasse. DHC 4, een team met onder meer Sjef de Poorter, Hans Dorjee en dus genoemde Piet de Vries.

Aan het einde van de training schudden Ed de Goeij en Piet de Vries elkaar de hand, beiden zeer regelmatig aanwezig bij de thuiswedstrijden van Sparta, waar beiden dus speelden. Piet de Vries werd in 1959 op 20-jarige leeftijd met Sparta kampioen van Nederland en won tweemaal (1958 en 1962) de bekerfinale. In 1962 won Sparta in de bekerfinale na verlening met 1-0 van DHC. Piet de Vries gaf de voorzet, waaruit Piet van Miert (dat jaar overgegaan van DHC naar Sparta, broer Jan speelde nog bij DHC, maar is bij die finale geblesseerd en speelt dus niet) de winnende goal maakte, nadat in de aanval daarvoor Hans Dorjee namens DHC de lat raakte.In 1959 speelde Piet de Vries zijn enige interland, uit tegen Bulgarije, waar met 3-2 werd verloren. De Goeij won met Feyenoord 1x de landstitel en 4x de beker; met Chelsea won hij 1x de FA Cup en zowel de EC II als de toenmalige EC III. Hij speelde 31 interlands.

2017-09-06-17-18-05

En die twee voetbalgrootheden stonden langs de lijn, bij DHC.