Teller stopt bij zeven

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 februari 2019, competitiewedstrijd nr 14

DHC – Groeneweg    7-0  (2-0)

Scheidsrechter:  G D’Onorio (Hoorn)

3 min.       1-0   Jordy Brouwer

37 min.     2-0   Joey Emmerink

49 min.     3-0   Jessy Nauman

68 min.     4-0   Frank de Lange

69 min.     5-0   Joren Tromp

71 min.     6-0   Jordy Brouwer

81 min.     7-0   Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Manuel Mansanga (71 min. Thomas Aangenendt), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (56 min. Quinten vd Kraaij), Frank de Lange, Jessy Nauman (49 min. Brent Biesheuvel);

Joren Tromp, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

Vandaag was DHC duidelijk enkele maten te groot voor het bezoekende Groeneweg. Werd het in de heenwedstrijd – na tot 6 minuten voor het einde een 0-2 voorsprong voor DHC – 2-2, vandaag werd het verschil met ‘slechts’ zeven treffers voor de groen-zwarten nog matig uitgedrukt. Het scorebord eindigde bij 7-0.

In vergelijking met vorige week uit bij GLZ Delfshaven kon Rob de Lange vandaag achterin weer beschikken over de na zijn ziekte herstelde Levi Schipper. Allrounder Joren Tromp schoof vanuit de laatste linie naar de voor hem van oudsher bekende positie als rechteraanvaller, waar Soliman el Yakoubi wegens ziekte ontbrak.

Direct vanaf de aftrap zijn de verhoudingen voor vandaag duidelijk. Een aanvallend DHC dat wil scoren en een verdedigend Groeneweg, loerend op een spaarzame counter. Al na 3 min. komen de gastheren op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon, voorbij de 2e paal terug voorgegeven door Jessy Nauman en Jordy Brouwer die de 1-0 intikt. Na een kwartier ziet Vincent Romeijn zijn schot van 20 meter gestopt door de doelman van de gasten. Kort hierna wordt Youri Kooijmans – alleen doorgaand – door de Groeneweg-grensrechter wegens vermeend buitenspel terug gevlagd. Een 1-2-combinatie tussen Joren Tromp en Jessy Nauman wordt door Joren Tromp van binnen het strafschopgebied voorlangs geschoten. In de 26e min. gaat Joren Tromp op rechts op snelheid door en richting het strafschopgebied. Eén van de verdedigers van de bezoekers haalt de doorgebroken Joren Tromp net op de rand 16-meter neer – met ook nog twee meegekomen ploeggenoten in het midden voor het doel – waarop scheidsrechter D’Onorio niet aarzelt en direct rood trekt. De vrije trap wordt door de doelman gestopt. Enkele minuten hierna schiet Youri Kooijmans van 25 meter over en kopt kort daarna Jordy Brouwer over na een voorzet van Jeffrey van Roon. In de 36e min. bereikt Youri Kooijmans Jordy Brouwer, die zijn schot vervolgens via binnenkant paal weer terug in het veld ziet komen. Joren Tromp schiet dan in, waarop de Groeneweg-doelman de bal corner tikt. Uit de corner komt de bal bij Jessy Nauman. Deze geeft voor en bij de 2e paal schiet Joey Emmerink de 2-0 in. Hiermee lijkt de wedstrijd beslist, maar dit geldt des te meer als in de 42e min. de bezoekers met 9 man door moeten na een tweede rode kaart. Eén van de Groeneweg-aanvallers schopt bij een spaarzame aanval in het DHC-strafschopgebied Levi Schipper onderuit met een keiharde trap op de enkels. Opnieuw is scheidsrechter D’Onorio gedecideerd en toont wederom rood. Hierna is er nog voor rust een kans voor Frank de Lange, die over schiet.

In de 2e helft is het direct vanaf het begin af aan helemaal éénrichtingsverkeer met 9 rood-zwarten gegroepeerd in en net rondom het eigen strafschopgebied en een omsingeling van DHC, die proberen de gaten in deze 9-mans-verdediging te vinden. Al in de eerste minuut na de hervatting zijn er drie mogelijkheden en uiteindelijk een inzet van Jessy Nauman, die de doelman net corner kan tikken. In de 49e min. geeft Jeffrey van Roon vanaf links vanaf de achterlijn voor en bij de 2e paal schiet Jessy Nauman de 3-0 in. Direct hierna komt Brent Biesheuvel in het team voor Jessy Nauman en enkele minuten later wisselt Rob de Lange Vincent Romeijn in voor Quinten vd Kraaij. Direct bij zijn eerste actie is Quinten vd Kraaij met een actie gevaarlijk en geeft hij vanaf de achterlijn laag voor, waar Youri Kooijmans op de doellijn de bal niet kan intikken. In de 58e min. speelt Frank de Lange op Brent Biesheuvel die op de rand 16-meter alleen vrij komt voor de doelman, maar zijn schot door de doelman gestopt ziet worden. Vervolgens is het wederom een actie van Quinten vd Kraaij, ook zijn schot wordt dan door de doelman gestopt. Hierna mist Jordy Brouwer een voorzet van Manuel Mansanga en kopt Youri Kooijmans over na een voorzet van Levi Schipper. Elke aanval in deze wedstrijd, die dan in feite allang geen wedstrijd meer is, levert kansen op voor DHC. Een inzet van Youri Kooijmans wordt corner getrapt, de doelman stopt een schot van Brent Biesheuvel en vervolgens stopt hij ook een schot van Frank de Lange. De score verandert echter niet, tot aan de 68e minuut. Een voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon wordt vanaf de rechterkant teruggelegd door Quinten vd Kraaij en Frank de Lange schiet in de bovenhoek fraai de 4-0 in. Eén minuut later een 1-2-combinatie van Joren Tromp, Jordy Brouwer en opnieuw de doorlopende Joren Tromp in de 16-meter en het is 5-0. In de 71e min. wordt de score verder opgevoerd als na een corner vanaf rechts van Quinten vd Kraaij, vanaf de punt links in het strafschopgebied Jordy Brouwer inschiet: 6-0. Thomas Aangenendt komt vervolgens in de ploeg voor Manuel Mansanga. Uit een voorzet van Jeffrey van Roon kopt Brent Biesheuvel over, terwijl kort hierna een voorzet van Youri Kooijmans door Quinten vd Kraaij wordt overgeschoten. In de 81e min. vanaf rechts een voorzet van Thomas Aangenendt en Jordy Brouwer maakt met zijn derde doelpunt van de middag – en zijn 15e doelpunt van deze competitie – de 7-0. Brent Biesheuvel schiet vervolgens nog een keer voorlangs, Youri Kooijmans zijn kopbal wordt gestopt door de doelman en ook Joren Tromp ziet zijn schot gestopt door de doelman. In de 88e min. ziet Brent Biesheuvel wederom zijn schot van binnen de 16-meter door de doelman gestopt en voert hij de score niet verder op, zodat de teller voor de man aan het scorebord bij 7-0 stopt.

DHC telt dus weer 3 punten op bij haar totaal. Doordat de wedstrijd tussen koploper Moerse Boys en nummer twee VOC in een gelijkspel eindigt (na een 1-2 stand in de laatste 10 min. en pas kort voor tijd de gelijkmakende 2-2) komen de groen-zwarten iets dichterbij.