Teleurstellend verlies van twee punten voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 27 januari 2019, competitiewedstrijd nr 13

GLZ Delfshaven – DHC      1-1  (1-1)

Scheidsrechter:  J. J. Koene (Zaanstad)

Grensrechters:  A.D.J. van Laar (Almere) en M.J.M.H. Tiemessen (Almere)

34 min.    0-1   Soliman el Yakoubi

39 min.    1-1

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Joren Tromp, Jeffrey van Roon (75 min. Quinten vd Kraaij);

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (68 min. Brent Biesheuvel);

Soliman el Yakoubi (75 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

57 min.   Joey Emmerink

In Rotterdam liet DHC uit bij GLZ Delfshaven teleurstellend twee punten liggen. Waar het begin november jl. in Delft nog een ruime 5-0 overwinning werd voor de groen-zwarten, kwam men vandaag niet verder dan 1-1. DHC verzuimde de kansen te benutten, terwijl de gastheren één mogelijkheid kregen en die ook benutten.

Ten opzichte van vorige week mist Rob de Lange de ’s ochtends ziek gemelde Levi Schipper. Hierdoor schuift Joren Tromp een linie naar achteren en keert Jessy Nauman na een blessure terug op het middenveld. Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld op sportpark Nieuw Vreelust is van begin af aan duidelijk dat DHC vandaag de aanvallende ploeg is. De eerste kans is er na 12 min. als een ingooi van Manuel Mansanga op de rand van de 16 meter bij Jordy Brouwer komt. In de draai schiet hij in, hetgeen slechts een corner oplevert. Kort hierna kopt Jordy Brouwer uit een voorzet van Youri Kooijmans net naast. Halverwege de 1e helft gaat Youri Kooijmans op links het strafschopgebied in, waar de Rotterdamse doelman net kan ingrijpen. Vervolgens ziet Joey Emmerink met een terugspeelbal op doelman Bas van Zee één van de Rotterdamse aanvallers binnen het strafschopgebied over het hoofd, maar levert dit geen schade op. Na 28 min. gaat Youri Kooijmans op links door tot de achterlijn en wordt dan net buiten de lijnen onderuit gehaald. De vrije trap levert niets op. Eén minuut later is het Youri Kooijmans die door het midden via een steekpass Jordy Brouwer wil bereiken, maar die er net niet bij kan. Een 4-tegen-3-situatie brengt de bal bij Soliman el Yakoubi, waarna zijn inzet via een verdediger corner gaat. De corner van Jeffrey van Roon komt bij Soliman el Yakoubi, die op rand 16 meter Frank de Lange bereikt, waarna diens schot over het Rotterdamse doel gaat. Twee minuten later komen de groen-zwarten in de 34e min. op voorsprong. Een vrije trap halverwege de GLZ Delfshaven-helft komt via Manuel Mansanga en Joey Emmerink bij Jessy Nauman, die diep op rechts speelt, waar uit een lastige hoek Soliman el Yakoubi de bal langs de uitlopende Rotterdamse doelman in het doel schiet: 0-1. De voorsprong is echter van korte duur, als vijf minuten later één van de weinige aanvallen van de thuisclub in de gelijkmaker resulteert. Een vrije trap op 25 meter wordt laag ingeschoten, doelman Bas van Zee keert de bal, maar kan deze niet vasthouden en in de rebound verdwijnt de bal in het doel: 1-1. Nog voor rust kan een GLZ Delfshaven-verdediger net redding brengen na een actie van Youri Kooijmans en gaat een schot van Jessy Nauman op slag van rust net over.

Een ongewijzigd DHC toont ook na de pauze een groot overwicht. Al snel redt de GLZ Delfshaen-doelman prima op een afstandsschot van Jeffrey van Roon. Kort hierna speelt Jordy Brouwer op Jessy Nauman, die dan van 18 meter net over schiet. In de 57e min. lijkt DHC op voorsprong te komen. Jordy Brouwer stuurt door het midden Youri Kooijmans weg, die alleen op de doelman afgaat en vervolgens zijn lage schot van buiten de 16-meter door de doelman gepakt ziet worden. De thuisclub houdt zich staande via tijdrekken en een aantal overtredingen, kaarten tot gevolg hebbende. Halverwege de 2e helft wisselt Rob de Lange Jessy Nauman voor Brent Biesheuvel. Met nog ruim een kwartier te spelen speelt Jordy Brouwer op rechts op Soliman el Yakoubi, waarna diens voorzet nipt door de Rotterdamse doelman wordt onderschept. Met het inbrengen van aanvallers Djerreld Muntslag en Quinten vd Kraaij voor aanvaller Soliman el Yakoubi en verdediger Jeffrey van Roon, toont Rob de Lange zijn aanvallende impulsen om een beslissing in Delfts voordeel te bereiken. Met nog een tiental minuten te spelen laat de doelman een corner van Frank de Lange los, maar levert ook dit verder niets op. Vervolgens speelt Vincent Romeijn op links op Quinten vd Kraaij, waarna hij binnen het strafschopgebied Jordy Brouwer bereikt. Deze draait zich vrij en alleen voor de doelman schiet hij net naast. Met nog 4 minuten op de klok speelt Youri Kooijmans op Brent Biesheuvel en is het vervolgens Jordy Brouwer die van binnen de 16 meter naast schiet. Twee minuten later geeft Quinten vd Kraaij vanaf links hoog voor op Djerreld Muntslag bij de 2e paal, die van dichtbij hard inschiet. Het is de Rotterdamse doelman die de bal corner tikt en zijn ploeg behoudt voor de nederlaag. Vervolgens is het Djerreld Muntslag die Youri Kooijmans aanspeelt, waarna zijn voorzet bij Jordy Brouwer komt, die naast schiet.

DHC blijft dus op een teleurstellende 1-1 steken. Doordat de concurrenten Moerse Boys en VOC vandaag wel winnen en dus verder uitlopen, komt DHC halverwege de competitie op een achterstand van respectievelijk 7 en 5 verliespunten.