Teleurstellend gelijkspel DHC 2

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 8 september 2018, 11.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

TAC’90/2 – DHC 2    1-1  (0-0)

Scheidsrechter:  W, Zondag (Den Haag)

46 min.      1-0

59 min.      1-1    Raiefo Ragil

Barry de Poorter;

Manuel Mansanga, Jaouad Hadchoune, Scott Luiten (aanv.), Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog (58 min. Abdulhak Abdalah), Max Otten, Faris el Hammouchi;

Raiefo Ragil (69 min. Jason Galliard), Roy Speelman (41 min. Alain Sikkel), Anass Attahiri (52 min. D’Angelo Fleur)

Boekingen:

Geen

Na de 8-1 bekerwinst afgelopen dinsdag tegen Semper Altius 1 volgde voor DHC 2 vandaag de uitwedstrijd bij TAC’90/2. Opnieuw een team uitkomend in de res. 3e klasse, waar dus winst voor de res. 2e klasser DHC 2 zeker in de lijn der verwachting lag. Helaas bleven de groen-zwarten steken op een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

In een voor dit niveau redelijke wedstrijd die met inzet en in een hoog tempo werd gespeeld, ontbrak het aan doelkansen en scorend vermogen. DHC 2 had soms moeite met het fysieke spel van de thuisclub De eerste kans voor DHC 2 – dat uiteraard een groot veldoverwicht had – noteren we pas na ruim een half uur, als Roy Speelman na een voorzet van Raiefo Ragil net over kopt. Kort hierna wordt Raiefo Ragil vastgehouden en onderuit gehaald binnen het strafschopgebied. Waar dit bij het judo een vol punt zou opleveren, leverde dit geen strafschop op. Vijf minuten voor de rust is er een schot van de thuisclub, hetgeen door de 42-jarige stand-in doelman Barry de Poorter bekwaam wordt gestopt. In de 42e min. lijkt DHC 2 op een verdiende voorsprong te komen. Max Otten speelt diep, Farid el Hammouchi gaat alleen door, speelt de bal over de uitkomende doelman, loopt om de doelman heen en…..vervolgens is er een terugkomende verdediger die de bal nog net kan wegtikken. Op slag van rust tenslotte een actie en een voorzet van Anass Attahiri, die vlak voor het doel net voorbij Raiefo Ragil gaat.

Direct na de hervatting is er een foutieve terugspeelbal waardoor een speler van TAC90/2 aan de bal komt, die vervolgens doelman Barry de Poorter omspeelt en de 1-0 scoort. Aan de andere kant schiet Farid el Hammouchi kort hierna net over. Vervolgens kopt Jaouad Hadchoune bij de 2e paal naast na een vrije trap van Farid el Hammouchi. In de 59e min. komt DHC 2 weer op gelijke hoogte Een actie aan de rechterkant en vervolgens een laag in de korte hoek ingeschoten bal van Raiefo Ragil zorgt voor de 1-1. Halverwege de 2e helft raakt Alain Sikkel midden voor het doel de bal verkeerd na een voorzet van D’Angelo Fleur. Kort hierna is het opnieuw D’Angelo Fleur die vanaf links laag naast schiet. Als Max Otten lijkt door te breken wordt hij op 25 meter onderuit gehaald. De vrije trap levert niets op. Een vrije trap kort hierna wordt door Farid el Hammouchi net naast geschoten. Met 41 min. op de klok speelt Scott Luiten op Farid el Hammouchi die de bal schitterend over de kansloze doelman krult, maar vervolgens via onderkant lat de bal weer in het veld terugkomt. De laatste kans is er in de slotminuut opnieuw voor Farid el Hammouchi, die na een corner laag net voorlangs het doel schiet. De stand blijft dan ook verrassend en teleurstellend op 1-1.