Sterk DHC krijgt te weinig

Tekst: Dik Schreuders

zondag 28 januari 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 16

Silvolde – DHC   3-1  (0-1)

Scheidsrechter:  R.C.P. vd Werff (Drunen)

Grensrechters:  M.T. Ritsema (Wezep) en R. Kunst (Nijmegen)

44 min.     0-1   Sinte Fonkel

75 min.     1-1

78 min.     2-1

81 min.     3-1

Mats Mangelmans;

Joshua Wadie (84 min. Scott Luiten), Thomas Aangenendt, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Roy Speelman, Vincent Romeijn (89 min. Max Otten);

Djerreld Muntslag (81 min. Yannick Prade), Jordy Brouwer, Sinte Fonkel

Boekingen:

Geen

Een sterk spelend DHC kreeg te weinig in het verre Silvolde. Op het gras aan de Duitse grens was DHC 75 min. de bovenliggende partij, maar stond er pas 0- 1 het scorebord. In 6 minuten tijd veranderde dit in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg en ging DHC zonder punten terug naar Delft.

Het team van Rob de Lange mistte maar liefst 5 basisspelers: Joey Emmerink, Frank de Lange, Anthony Pique, Wesley Verhoek en Melvin Vissers. De groen-zwarten speelden desondanks een prima wedstrijd, waar de beloning echter uitbleef.

Na een kleine 10 min. was er een eerste mogelijkheid voor Jordy Brouwer, die net te kort kwam na een voorzet van Jeffrey van Roon. Een aantal minuten later zag dezelfde Jordy Brouwer zijn schot van 16 meter naast gaan. In de 21e min. pikte Vincent Romeijn de bal op het middenveld op en stoomde op richting het vijandelijke doel, maar op de rand 16 meter kon een verdediger net ingrijpen. De zwart-witte thuisploeg had steeds lichte overtredingen nodig om de DHC-ers – en met name Djerreld Muntslag – te stoppen. Halverwege de 1e helft resulteerde dit na een overtreding in een vrije trap op 30 meter, waar Jordy Brouwer de bal net over het vijandelijke doel schoot. Na een half uur bereikte Tidde Tromp in het strafschopgebied Jordy Brouwer, maar opnieuw leverde dit niets op. Een minuut later een prima dieptepass op rechts van Roy Speelman naar Djerreld Muntslag, die op een verdediger stuit net voordat hij kan doorbreken. Een eerste mogelijkheid voor de thuisclub in de 33e min. als een kopbal naast het doel van doelman Mats Mangelmans gaat. Eén minuut later schiet een van de voorwaartsen de bal voorlangs het DHC-doel. Kort daarna schiet men uit een corner ver naast. Toch komt DHC nog voor rust op een terechte voorsprong. Sinte Fonkel speelt op Vincent Romeijn, loopt door het strafschopgebied in, krijgt de bal op maat terug, draait zich vrij en schiet prima in: 0-1.

Een kwartiertje na rust kan een Silvolde-verdediger ingrijpen voor Sinte Fonkel. Direct daarna gaat Djerreld Muntslag op snelheid op rechts alleen richting het Silvolde-doel, maar onderschept een verdediger nog net zijn pass naar de midden voor het doel meegelopen Jordy Brouwer. Hierna stopt de doelman van de thuisclub een schot van Sinte Fonkel. Nadat Roy Speelman ten koste van een vrije trap is gestopt, pareert de doelman de vrije trap van Jeffrey van Roon, waarna Tidde Tromp Djerreld Muntslag bereikt. Opnieuw is de Silvolde-doelman de situatie meester. In de 66e min. pikt Vincent Romeijn de bal weer utstekend op op het middenveld, waarna hij doorgaat richting het Silvolde-doel. Zijn prima schot vanaf 16 meter wordt door de doelman uitstekend gekeerd. Enkele minuten later na een nieuwe overtreding een vrije trap, waar Jeffrey van Roon dan voorgeeft en Jordy Brouwer de bal dicht voor het doel net iets te weinig kan toucheren met het hoofd. In de 73e min. bereikt Sinte Fonkel Roy Speelman die vanaf 16 meter net over schiet. Vervolgens is er op de helft van Silvolde balverlies door de groen-zwarten en komt de bal aan hun linkerkant halverwege de DHC-helft bij de zijlijn bij een speler van de thuisclub. Zijn hoge verre voorzet gaat – al dan niet nog licht aangeraakt – langs iedereen heen en eindigt in de verre hoek en de 1-1 is een feit. Een enorme teleurstelling voor alles wat groen-zwart is en ook tegen elke verhouding op dat moment. Drie minuten later is er weer een verre voorzet vanaf dezelfde linkerkant, die vanaf rechts wordt terug gebracht en dan via de kluts van dichtbij achter doelman Mats Mangelmans verdwijnt: 2-1. DHC wil alsnog proberen om een punt te pakken, maar in de ijver naar voren te gaan is er al 3 min. later een actie van een Silvolde-aanvaller alleen het strafschopgebied ingaand en voor de 3-1 zorgend. Dat vervolgens Tidde Tromp nog een keer naast het doel schiet en dat invaller Yannick Prade een kopbal door de doelman gestopt ziet, doet niet meer ter zake.

Na twee overwinningen voor de winterstop verloor DHC vervolgens de eerste twee wedstrijden na de winterstop. Gezien ook de andere uitslagen en de huidige positie op de ranglijst zullen er in de komende weken punten gehaald moeten gaan worden. De komende drie zondagen spelen de groen-zwarten op eigen terrein achtereenvolgens tegen RKHVV, Purmersteijn en SWZ Sneek.