Sportief pasen!

Tekst: Dik Schreuders

Half april, paasweekeinde. Tijd voor toernooien in binnen- en buitenland. Dat geldt komend weekeinde ook voor meerdere van onze teams. Maar het betekent ook nog diverse wedstrijden in de slotfase van de competitie én nog enkele bekerwedstrijden. Wel is er sprake van een beperkt programma dit weekeinde

Al om 10.45 uur speelt DHC O19-2 thuis tegen Wilhelmus. Afgelopen zaterdag werd een prima 4-1 overwinning geboekt tegen HVV. DHC O17-1 daarentegen verloor afgelopen zaterdag thuis verrassend van Baronie. Deze keer ontvangt men om 13.00 uur Kloetinge. Met nog drie wedstrijden te gaan is de kans op een (vervangende) periodetitel nu wel afgenomen, maar het kan nog wel….Winst is geboden, waar Kloetinge strijdt tegen degradatie. In het Westland komt DHC O15-3 in actie bij SC Monster.

DHC O13-4 trapt om 11.15 uur in eigen huis af tegen Wilhelmus. Voor DHC O13-5 was er afgelopen week 2-3 winst uit bij concurrent RKDeo. De groen-zwarten nemen in de competitie de eerste plaats in, maar RKDeo heeft 1 verliespunt minder. Deze zaterdag speelt men voor de kwartfinale van hun beker-toernooi om 13.00 uur thuis tegen FC Lisse. DHC O13-6 speelt voor de competitie uit bij FC Zoetermeer.  DHC O11-4 bekert uit bij Zwaluwen Vl. en DHC O11-5 doet dit uit bij ‘sGravendeel. Voor allebei betreft ook dit de kwartfinale. DHC O9-1 oefent om 10.00 uur thuis tegen Katwijk. Ook DHC O9-3 bekert in de kwartfinale en ook voor hen is het een uitwedstrijd, te weten uit bij ARC. DHC O9-6 gaat uit naar Haagse Hout, terwijl DHC O9-7 om 10.00 uur thuis Hillegersberg ontvangt.

Paasmaandag, aanvang 14.00 uur, komt DHC  in eigen stadion in actie tegen IFC. Na vier achtereenvolgende nederlagen moeten de groen-zwarten zowaar nog nar beneden kijken en punten halen om veilig te zijn en in de Hoofdklasse te blijven. Wij gaan er vanuit dat dit moet lukken, maar het moet wel gebeuren. Met nog 5 wedstrijden te gaan, is winst geboden.  Winst afgelopen dinsdag uit bij Ter Leede in de halve finale van de beker is een goede opsteker.

260167

DHC 5 verraste vriend en vijand door afgelopen zondag uit bij HDV 6 met 1-1 gelijk te spelen en zodoende één punt mee te nemen naar Delft. Nadat men op 13 november jl. thuis met 7-3 had gewonnen van Oliveo, volgden hierna 11 competitienederlagen…. En nu dus weer een punt ! Komende paasmaandag om 11.30 uur ontvangt men thuis Full Speed 7, waartegen de openingswedstrijd half september werd gewonnen. Een korfbal-uitslag zondag jl. bij DHC Veteranen-1 thuis tegen Sep: 10-6. Deze beide ploegen nemen nu gezamenlijk de 2e plaats in, in de stand. Deze paasmaandag gaat DHC Veteranen-1 uit naar VCS Vet-1.

Voor alle wedstrijden: zie het overzicht elders op de site.

Iedereen een sportief en zonnig en lang paasweekeinde toegewenst!