Spanning bij vol programma

Tekst: Dik Schreuders

Komend weekeinde gaan bijna alle teams weer in actie komen! Iedereen heeft er dus weer zin in en met name de A-cat-jeugdteams die al sinds de 1e helft van december (een eeuwigheid terug al weer) mogen genieten van de KNVB-winterstop…..Spannend zal het worden bij de diverse wedstrijden. Maar zoals dat bij winterse omstandigheden gaat, zal het ook spannend worden of alle wedstrijden kunnen doorgaan. De voorspellingen voor de komende dagen, inclusief het weekeinde, overdag net een graadje boven nul en ‘snachts enkele graden vriezen. Dat belooft dus weinig goeds voor het doorgaan van de wedstrijden (thuis en uit) op de grasvelden….We wachten het af!

Door het terugtrekken uit de competitie van Haaglandia afgelopen zomer, viel deze tegenstander weg uit de competitie van DHC O19-1 en moet men dus ook komend weekeinde nog een weekje genieten van de winterstop…..Met nog slechts 8 wedstrijden te gaan, is het team van trainer/coach Rene van Delft met 2 punten voorsprong koploper in de 4e divisie. Maar let wel, er volgen dus nog 8 spannende en belangrijke wedstrijden! DHC O19-2 speelt om 13.00 uur thuis tegen Wilhelmus.

DHC O17-1 ontvangt om 13.00 uur in het Stadion het Zeeuwse Kloetinge. Het team van Ricky vd Bergh neemt een 3e plaats in, één punt achter UVS, terwijl de achterstand op koploper Excelsior M. met een verschil van 11 punten te groot is. Een (vervangende) periodetitel kan echter zeker nog mogelijk zijn, zodat elke wedstrijd van belang blijft. DHC O17-2 speelt om 15.00 uur thuis tegen Blauw Zwart. Tegelijkertijd staat op de agenda DHC O17-3 tegen Hercules.

DHC O15-1 gaat bij de hervatting van hun competitie uit naar Hercules. Een duel tussen de nummer 3 op de ranglijst en de groen-zwarten als de nummer 2. Met nog 9 wedstrijden te gaan en een achterstand van 6 punten op koploper Spijkenisse (begin mei in de laatste wedstrijd de tegenstander in Delft) is er nog iets mogelijk. Vooralsnog moet er dan wel gewonnen worden! DHC O15-2 – op een prima 4e plaats – gaat uit naar het Haagse Quick. Ook de overige O15-teams spelen allen uit. DHC O15-3 gaat naar Verburch, DHC O15-4 naar koploper Den Hoorn en DHC O15-5 naar Laakkwartier. DHC O15-5 won de laatste 6 wedstrijden en staat hierdoor nu op de 2e plaats achter Moerkapelle, waarvan men onlangs thuis met 5-1 won. Zo doorgaan mannen!

Het op een prima 3e plaats staande DHC O13-1 is – evenals DHC O19-1 – vrij na het enige maanden terug terugtrekken van tegenstander Haaglandia. DHC O13-2 gaat uit naar het nabije Nootdorp naar de plaatselijke SV. Zowel DHC O13-3 als DHC O13-4 spelen beide om 11.15 uur thuis tegen teams van Wilhelmus. Koploper DHC O13-5 ontvangt om 13.00 uur buurvereniging DHL. Om 15.00 uur trapt DHC O13-6 af tegen Forum Sport.

DHC O11-1 speelt om 8.30 uur thuis tegen Westlandia. Afgelopen zaterdag verloren onze mannen voor de beker uit bij Velo met 4-2, waar er de complimenten van de Velo-begeleiding waren voor het vertoonde betere spel van onze groen-zwarten! Om 10.00 uur trappen in het Stadion DHC O11-2 en DHC O11-3 af tegen respectievelijk DWO en BSC’68. Ook DHC O11-5 en DHC O11-6 spelen eveneens om 10.00 uur thuis en wel tegen TOGB en tegen Oliveo. De laatste is een wedstrijd tussen de nummers 1 (DHC) en 2 (Oliveo).

In Den Haag komt DHC O9-1 uit tegen Quick. Om 8.45 uur speelt DHC O9-2 thuis tegen Haagse Hout, terwijl tegelijkertijd DHC O9-3 gastheer is voor Concordia. DHC O9-7 speelt om 10.00 uur thuis tegen Hillegersberg.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur speelt DHC Zaterdag-1 in het Stadion tegen de koploper in de 4e klasse, het Vlaardingse CION. Half september werd het in de uitwedstrijd een beschamende 10-3 nederlaag. Wij gaan er vanuit dat de mannen van Xander Pronk het nu niet zo ver zullen laten komen.

Met 7 punten uit de 3 gespeelde wedstrijden sedert de winterstop, doet DHC 1 het op dit moment gewoon goed. Inmiddels neemt men de 7e plek in, waar mede door de verschillen in aantallen wedstrijden, de ploegen in de middenmoot redelijk dicht bij elkaar staan. Zondag om 14.00 uur wordt in het Stadion afgetrapt tegen het één plek lager geplaatste IFC. De wedstrijdbal is beschikbaar gesteld door trouwe supporter Rein Kool.

254457-2

In de res. Hoofdklasse behaalde DHC 2 afgelopen zondag ene prima 2-2 gelijkspel uit bij koploper Westlandia 2, waar men eerder dit jaar ook thuis gelijk tegen speelde. Komende zondag om 10.30 uur is TOGB 2 de tegenstander. Gezien de ranglijst een echte zogenaamde 3-punten-wedstrijd die gewonnen moet worden. DHC 3 – op een prima 3e plaats – speelt om 14.00 uur uit bij de studenten van Taurus, waar om 10.00 uur DHC 4 ook te gast is. DHC 5 verloor de laatste 7 wedstrijden, meestal met slechts 1 of 2 doelpunten verschil. Komende zondag om 11.30 uur ontvangt men Full Speed 7. Tenslotte DHC Veteranen-1 die om 10.00 uur in Den Haag aantreden bij ODB Vet-4.

Kijk voor alle wedstrijden en alle aanvangstijden elders op de site. Indien je twijfelt of je wedstrijd doorgaat, klik dan op de DHC-site rechts bovenaan op afgelastingen. Daar wordt zodra dit bekend is de eventuele afgelasting van de wedstrijden vermeld.

Voor iedereen een mooi en een sportief voetbalweekeinde toegewenst !