Simpele winst DHC Onder 23

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 20 november 2018, 20.00 uur, Delftse 16/23-competitie-wedstrijd nr 3

DHC O23 – Full Speed O23     4-1  (3-1)

Scheidsrechter: M vd Zwan

21 min.    1-0   Jurgylio Limon

27 min.    2-0   Dylan Franquet

32 min.    2-1

37 min.    3-1   Dylan Franquet

85 min.    4-1   Andani Ollie

Mats Mangelmans;

Lennart van Kruijl (aanv.), Quinen vt Hoog (65 min. Max Otten), Abdulhak Abdalah (45 min. Anass Attahiri), Scott Luiten;

Max Otten (45 min. Faical Amheye), Quinten vd Kraaij, Roy Speelman;

Jurgylio Limon (78 min. Dylan Franquet), Dylan Franquet (62 min. Alain Sikkel), Andani Ollie

Boekingen:

41 min.    Jurgylio Limon

54 min.    Roy Speelman

In de 3e wedstrijd voor de Delftse 16/23-competitie speelde DHC Onder23 dinsdagavond thuis tegen Full Speed. Het werd een eenvoudige 4-1 overwinning, waar DHC vergat de score verder op te voeren. Van de 15 spelers die er in de vorige wedstrijd zes weken terug uit bij Velo bij waren (2-5 winst) ontbraken er vandaag zes. Het geeft de ruime mogelijkheden aan voor de te maken keuzes uit de selectiegroep van 1e en met name 2e en de jeugd.

Nadat al snel Roy Speelman en Jurgylio Limon stuiten op de Full Speed-doelman, komt DHC halverwege de 1e helft op voorsprong. Een actie op links van Andani Ollie en een prima teruggelegde bal en het is Jurgylio Limon die hard de 1-0 inschiet. Enkele minuten later stuit Dylan Franquet op de doelman van de rood-witten. In dezelfde 27e min. speelt Scott Luiten op links diep op Dylan Franquet, die alleen voor de doelman de bal langs hem heen in het doel tikt: 2-0. Door balverlies halverwege de DHC-helft kan een van de gasten doorgaan op doelman Mats Mangelmans en de stand na 32 min. op 2-1 brengen. Andani Ollie schiet hierna na een actie net naast. In de 37e min. is er een voorzet vanaf rechts van Quinten vd Kraaij en bij de 2e paal scoort Dylan Franquet de 3-1.

Na 51 min. gaat Roy Speelman alleen door de Full Speed-verdediging en van net binnen de 16 meter schiet hij hard in, maar de doelman kan de bal corner tikken. DHC heeft vervolgens een groot veldoverwicht, Full Speed komt gedurende de 2e helft helemaal niet meer in de buurt van DHC-doelman Mats Mangelmans. Inzetten van Roy Speelman worden tot tweemaal toe door de doelman gekeerd. In de 82e min. opnieuw een actie van Roy Speelman in de 16-meter, waar zijn inzet op de paal eindigt. Eén minuut later speelt Alain Sikkel op Quinten vd Kraaij, waarna zijn schot op de lat eindigt. Toch komt DHC in de 85e min. nog tot de 4-1 na een actie en een schot vanaf links van Andani Ollie. In de slotfase schiet Andani Ollie dan nog in het zijnet en stuit Dylan Franquet met een hard schot nog eens op de doelman.

De eindstand blijft zo op 4-1 steken. Een score waarbij DHC feitelijk vergeet om meer te scoren, waar dit zeker mogelijk is geweest. Na de winterstop wordt de Delftse 16/23-competitie voor DHC vervolgt met nog drie te spelen poulewedstrijden.