Simpele overwinning in HV-toernooi

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 19 maart 2019, HV-toernooi/Sir Winston Cup-wedstrijd nr 1

Oliveo – DHC   1-3  (0-0)

Scheidsrechter:  G. van Sprang (Delft)

58 min.     0-1   Vincent Romeijn

59 min.     0-2   Quinten vd Kraaij

82 min.     0-3   Joey Emmerink  (pen.)

90 min.     1-3

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (73 min. Joren Tromp), Quinten vd Kraaij, Brent Biesheuvel (82 min. Jessy Nauman);

Soliman el Yakoubi (67 min. Youri Kooijmans), Jordy Brouwer (aanv.), Djerreld Muntslag

Boekingen:

Geen

Op een bijveld bij Oliveo in Pijnacker boekte DHC een simpele 1-3 overwinning. Bleven de doelpunten voor rust nog uit, na rust kwam de 1-3 zege tot stand, het verschil tussen 1e klasse en 2e klasse tot uitdrukking brengend.

Trainer/coach Rob de Lange liet vandaag Youri Kooijmans, Manuel Mansanga, Jessy Nauman, Joren Tromp en Bas van Zee op de bank beginnen, terwijl Frank de Lange licht geblesseerd ook langs de kant bleef. Daarmee bij DHC zes basisspelers van zaterdag jl. vandaag niet startend.

Al voor rust is DHC de voetballend veel betere ploeg, met ook veel balbezit. Openingen zoekend in de hechte Oliveo-defensie blijkt echter moeilijk. Toch komen er de nodige kansen. Halverwege de eerste helft schiet Jordy Brouwer naast, terwijl kort daarna Djerreld Muntslag zijn schot na een corner geblokt ziet worden. Doelman Mats Mangelmans moet tweemaal in actie komen en doet dat prima. Een actie van Soliman el Yakoubi resulteert slechts in een corner, terwijl ook een actie op de achterlijn van Thomas Aangenendt eindigt in een corner. Eén minuut voor rust lijkt DHC op een verdiende voorsprong te komen, maar het schot van Joey Emmerink eindigt op de paal, terwijl in de rebound Djerreld Muntslag van dichtbij net naast schiet.

Na rust gaan de groen-zwarten direct op jacht naar de treffers. Vanaf de hervatting is DHC constant in de aanval en beperkt de thuisploeg zich louter en alleen tot noodzakelijk verdedigen. Al direct schiet Jordy Brouwer naast na een actie van Djerreld Muntslag. Vervolgens stuit Djerreld Muntslag op de Pijnackerse doelman. Jeffrey van Roon ziet zijn inzet door een verdediger corner getrapt worden en uit de corner schiet Jordy Brouwer net over. In de 55e min. een nieuwe corner van Jeffrey van Roon, waarna Jordy Brouwer van dichtbij hard inschiet. In een reflex voorkomt de doelman een treffer. Vervolgens lijkt DHC te scoren als Levi Schipper van dichtbij via de grond hard inkopt, maar de bal dan net over het doel kaatst. In de 58e min. komt DHC op voorsprong, als een nieuwe corner van Jeffrey van Roon wordt aangespeeld op Vincent Romeijn, die van 18 meter hrd uithaalt: 0-1. Een minuut later speelt Jordy Brouwer op Quinten vd Kraaij die van net buiten de 16-meter hard uithaalt en de stand op 0-2 brengt. Halverwege de 2e helft stuit Djerreld Muntslag het strafschopgebied ingaand op de doelman. Met nog een kwartier te spelen schiet Djerreld Muntslag laag diagonaal langs de uitkomende doelman, waar een verdediger de bal dan nog juist kan wegtrappen. In de 82e min. gaat Djerreld Muntslag het strafschopgebied in, waar hij onderuit wordt gehaald en scheidsrechter Van Sprang niet anders kan dan een strafschop toekennen. Joey Emmerink zorgt van 11 meter voor de 0-3. Kort hierna moet DHC met 10 man verder, als na drie wissels Levi Schipper licht geblesseerd het veld moet verlaten. Jordy Brouwer ziet zijn inzet dan gekeerd door de Oliveo-doelman, waar in de rebound Djerreld Muntslag niet goed kan inschieten. In de slotminuut een verre bal van de thuisclub en een voorzet en van dichtbij kan een Oliveo-speler de eindstand op 1-3 brengen.

Op dinsdag 9 april a.s. speelt DHC in de volgende ronde opnieuw uit. Tegenstander is dan 3e divisionist HBS.