Simpele bekerwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 2 september 2018, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 1

Concordia – DHC    0-6  (0-3)

Scheidsrechter: J. Straver (Den Haag)

Grensrechter DHC: M. Breton

4 min.      0-1   Brent Biesheuvel

4 min.      0-2   Brent Biesheuvel

13 min.    0-3   Jessy Nauman

47 min.    0-4   e.d.

52 min.    0-5   Joey Emmerink

81 min.    0-6   Jordy Brouwer (pen.)

Bas van Zee;

Vincent Romeijn, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (67 min. Farid el Hammouchi), Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange;

Brent Biesheuvel (67 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (73 min. Rayvano van Alphen)

In de bekerderby bij het één klasse lager spelende Concordia behaalde DHC een simpele en ruime 0-6 overwinning. Een score die eenvoudig richting de 10 had kunnen oplopen, waar twee DHC-doelpunten werden afgekeurd en een aantal kansen niet werden benut. DHC speelde een prima wedstrijd en was duidelijk veel sterker dan Concordia.

Al in de 1e min. kopte Jessy Nauman uit een vrije trap van Jeffrey van Ron net naast. Kort daarna stopte de Concordia-doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon. Eén minuut later was het wel raak. Een lage corner van rechts van Jeffrey van Roon en vanaf ruim 16 meter prima laag ingeschoten door Brent Biesheuvel: 0-1. Nog in dezelfde minuut een diepe bal door het midden van Jessy Nauman en Brent Biesheuvel gaat alleen door en rond prima af, daarmee de stand op 0-2 brengend. Nog binnen het kwartier wordt de score verder opgevoerd. Jeffrey van Roon passt op rechts op Jessy Nauman, die ineens uithaalt: 0-3. Enkele minuten later is er een vrije trap van Jeffrey van Roon van 25 meter, die de Concordia-doelman net kan stoppen. Er is bijna een half uur gespeeld als Concordia voor de eerste maal een kans krijgt. Casper Spaan (oud-DHC, evenals Lemar Bavelaar) schiet vanaf links naast het doel van DHC-doelman Bas van Zee. Aan de andere weer kansen voor de groen-zwarten. Eerst stuit Jordy Brouwer op de doelman. In de 34e min. lijkt DHC weer te scoren als Brent Biesheuvel na een pass van Jeffrey van Roon raak kopt, maar de Concordia-grensrechter vlagt voor buitenspel, hetgeen scheidsrechter Jos Straver overneemt. Enkele minuten later is wederom Brent Biesheuvel gevaarlijk, maar de doelman brengt redding. Ruim vijf minuten voor de doelwisseling wordt opnieuw een doelpunt van DHC afgekeurd. Een corner van Jeffrey van Roon wordt door Jordy Brouwer prima ingekopt. Opnieuw wordt het doelpunt afgekeurd, zodat de ruststand 0-3 blijft.

Na de pauze gaat Joren Tromp kort na de pauze op rechts door, waarna hij scherp voorgeeft en de bal via een Concordia-speler in het doel gaat: 0-4. Voor Concordia is hierna Casper Spaan nog een keer gevaarlijk, doelman Bas van Zee verwerkt de inzet tot corner. In de 52e min. kopt Levi Schipper na een corner op de lat, waarna in de rebound Joey Emmerink voor de 0-5 zorgt. Brent Biesheuvel schiet dan nog een keer over en kort daarna ziet hij een kopbal overgaan. Met nog een kwartier te spelen is er een actie van invaller Andani Ollie, waarna Joren Tromp niet kan scoren. Ook een actie van de beiden ingevallen Farid el Hammouchi op links op Rayvano van Alphen, resulteert opnieuw in een vlagsignaal van de grensrechter. Rayvano van Alphen ziet dan nog een schot gestopt, kort daarna stuit hij na een nieuwe pass van Farid el Hammouchi wederom op de doelman. Met nog een kleine 10 min. op de klok wordt Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit gehaald. De spits scoort dan zelf van 11-meter de 0-6. Rayvano van Alphen schiet dan nog een keer net naast en Jordy Brouwer wordt nog eens teruggefloten wegens buitenspel, zodat de score op 0-6 blijft steken. Een simpele en ruime overwinning.