Simpele 4-0 winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 20 januari 2019, competitiewedstrijd nr 12

DHC – Velo     4-0  (2-0)

Scheidsrechter:  A.G.J. van Loenen (Den Haag)

Grensrechters:  S.E.J. Leider (Almere) en E. Seymor (Amsterdam)

4 min.     1-0   Joey Emmerink

17 min.   2-0 Youri Kooijmans

64 min.   3-0 Jordy Brouwer (pen.)

88 min.   4-0 Jordy Brouwer (pen.)

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink (80 min. Scott Luiten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon (72 min. Thomas Aangenendt);

Joren Tromp, Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Soliman el Yakoubi (64 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

39 min.  Joren Tromp

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop leverde voor DHC een simpele 4-0 winst op tegen regiogenoot Velo. Zes weken na de laatste competitiewedstrijd (3-0 winst thuis tegen Zwervers) kon het DHC-publiek opnieuw juichen voor een dik verdiende overwinning, waar met name de Wateringse doelman zorgde dat het verschil beperkt bleef en waar de bezoekers niet in het DHC-strafschopgebied zijn geweest.

Trainer/coach Rob de Lange mist vandaag in ieder geval de geblesseerden Jessy Nauman en Roy Speelman en de voor één wedstrijd geschorste Brent Biesheuvel. Daarentegen is Jeffrey van Roon na 4 maanden blessureleed weer terug.

Al snel neemt DHC een voorsprong. In de 4e minuut na een corner een hoge bal vanaf punt 16 meter vanaf rechts van Vincent Romeijn en bij de tweede paal Joey Emmerink die inkopt: 1-0. Na ruim een kwartier wordt Joren Tromp na een pass van Jordy Brouwer buitenspel gegeven. Direct hierop in de 17e minuut drukt DHC het overwicht uit in een tweede doelpunt. Een schitterende pass van Jeffrey van Roon diep links op Youri Kooijmans, die alleen doorgaat en de Westlandse doelman kansloos laat: 2-0. Twee minuten later redt dezelfde doelman op een kopbal van DHC-aanvoerder Jordy Brouwer. Met bijna een haf uur op de klok komt een vrije trap van Frank de Lange bij Jordy Brouwer, die hard inkopt maar de bal via onderkant lat weer terug ziet komen. Daarmee blijft het bij 2-0 bij de rust.

Direct vanaf de aftrap een prima actie en voorzet vanaf rechts van Joren Tromp, waar Jordy Brouwer zich binnen de 16-meter tussen enkele verdedigers vrijspeelt. Alleen voor de doelman schiet Brouwer van dichtbij hard in, maar de doelman keert de inzet. In de volgende minuut schiet Manuel Mansanga van 20 meter net naast. Na exact een uur is er een prima aanval met Vincent Romeijn, Jordy Brouwer, Joren Tromp en opnieuw Vincent Romeijn, waar diens inzet opnieuw door de Velo-doelman wordt gekeerd. Een volgende voorzet van Soliman el Yakoubi gaat net achter Jordy Brouwer langs en Youri Kooijmans wordt hierna terug gevlagd wegens buitenspel. Vervolgens is het Joren Tromp die Jordy Brouwer bereikt, waar zijn schot opnieuw gestopt wordt door de doelman van de bezoekers en in de rebound hij opnieuw het schot van Jordy Brouwer net over tikt. Eén minuut later is er een hoge voorzet van Jeffrey van Roon, waarna Jordy Brouwer binnen de lijnen wordt aangetikt. Scheidsrechter Angelo van Loenen wijst gedecideerd naar de stip. Vanaf 11 meter scoort Jordy Brouwer beheerst de 3-0. Twee minuten later lijkt DHC opnieuw te scoren, maar het lage schot van Joren Tromp wordt door de doelman net naast de paal getikt. Met nog een klein kwartier op de klok is er een prima actie van invaller Quinten vd Kraaij, die vanaf rechts doorgaat en binnen het strafschopgebied een aantal tegenstanders op het verkeerde been zet. Zijn lage inzet wordt door de doelman corner getikt. Eén minuut later schiet dezelfde Quinten vd Kraaij in, waar de doelman het schot stopt. In de 87e min. is het opnieuw de doelman die een doelpunt van de groen-zwarten in de weg staat. Jordy Brouwer speelt op Joren Tromp, waarna de doelman de bal nog net corner kan tikken. Eén minuut hierna gaat Youri Kooijmans vervolgens vanaf rechts het strafschopgebied in, wordt onderuit gehaald en opnieuw kan scheidsrechter Angelo van Loenen niet anders dan naar de stip wijzen. Hard onderkant lat laat Jordy Brouwer de Velo-doelman kansloos en brengt hij de eindstand op 4-0. DHC schrijft drie punten bij.