DHC 1

Wedstrijdverslagen

DHC wint van TOGB

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 7 mei 2019, 20.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – TOGB     3-1  (3-1)

Scheidsrechter: S. van de Graaf  (Den Haag)

16 min.    1-0    Youri Kooijmans

18 min.    1-1

35 min.    2-1    e.d.

36 min.    3-1    Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga (45 min. Thomas Aangenendt), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (72 min. Scott Luiten), Frank de Lange, Brent Biesheuvel (45 min. Jessy Nauman);

Quinten vd Kraaij (72 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.) (45 min. Jurgylio Limon), Youri Kooijmans

Nadat DHC ruim een week terug thuis oefende tegen middenmoter in de 2e klasse Wippolder (6-1 winst), ontvingen de groen-zwarten dinsdagavond in eigen Stadion de kampioen van de 2e klasse, TOGB. De geel-zwarten wonnen in de 2e klasse dit seizoen 20 maal, speelden 2 maal gelijk en verloren slechts 1 maal. Dat het verschil tussen 1e klasse en 2e klasse – althans vanavond – aanzienlijk is, blijkt uit de simpele 3-1 winst voor DHC.

In de 16e min. scoort Youri Kooijmans de 1-0 na een goed ineens ingeschoten bal na een voorzet van Quinten vd Kraaij. In de tegenaanval is het direct 1-1, als DHC appelleert voor vermeend hands en de 19-jarige scheidsrechter Sam vd Graaf hier geen hands in ziet. DHC is veel sterker en creëert vele kansen, met name door Youri Kooijmans, Brent Biesheuvel en Jordy Brouwer. Met 35 min. op de klok speelt Manuel Mansanga de bal diep en hoog richting strafschopgebied, maar alvorens één van de DHC-ers gevaarlijk kan worden, kopt één van de TOGB-verdedigers de bal over en langs zijn eigen doelman in het doel: 2-1. Eén minuut later een voorzet van Youri Kooijmans en Jordy Brouwer brengt de stand op 3-1, hetgeen ook de ruststand is.

Evenals voor rust, gaat ook DHC na rust door met vele aanvallen en wederom creëert men de nodige kansen. Nu met name via invallers Jessy Nauman, Jurgylio Limon en Djerreld Muntslag. Evenals voor rust is het ook nu de TOGB-doelman die de nodige Delftse treffers voorkomt. Het blijft dan ook ongewijzigd 3-1.

Zondag vervolgt DHC de competitie uit bij Moerse Boys.

Ruime oefenwinst DHC

Tekst: Dik Schreuders

De dag na koningsdag oefende DHC in eigen Stadion tegen stadgenoot Wippolder. De strijd tussen de 1e klasser en de 2e klasser eindigde in een duidelijke en ruime 6-1 oefenwinst voor DHC.

zondag 28 april 2019, 14.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – Wippolder       6-1   (4-1)

Scheidsrechter:  S. Budgaci  (Den Haag)

2 min.      1-0     Jordy Brouwer

12 min.    2-0     Djerreld Muntslag

13 min.    3-0     Jordy Brouwer

22 min.    4-0     Youri Kooijmans

41 min.    4-1

63 min.    5-1     Brent Biesheuvel

84 min.    6-1     Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (61 min. Max Otten), Brent Biesheuvel, Jessy Nauman (45 min. Frank de Lange);

Djerreld Muntslag (61 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

De groen-zwarten traden in deze oefenwedstrijd met vijf andere spelers in de basisopstelling aan dan in de laatste competitiewedstrijd op paasmaandag thuis tegen VOC. Doelman Bas van Zee zat en bleef vandaag op de bank, Frank de Lange begon op de bank en nam na de pauze de plek in van Jessy Nauman en Manuel Mansanga, Joren Tromp en Quinten vd Kraaij ontbraken vandaag. In het eerste kwart werd gespeeld in stromende regen, daarna werd het droog. Hiermee hield de doelpuntenregen gelijke tred, met in het eerste kwart ook vier treffers voor DHC, hetgeen ook daarna wat opdroogde. In het tweede bedrijf werd het verschil uiteindelijk op vijf gebracht.

In de 2e min. is het de in de 16-meter gelopen Jordy Brouwer die de bal keurig over de Wippolder-doelman in het net tikt: 1-0. Tien minuten later een prima dieptepass van Jeffrey van Roon op Youri Kooijmans, die zijn voorzet bij de 2e paal door Djerreld Muntslag afgerond ziet worden tot de 2-0. Eén minuut later bereikt Brent Biesheuvel op rechts Djerreld Muntslag, waarna Jordy Brouwer uit diens voorzet de stand op 3-0 brengt. Na 22 min. brengt Youri Kooijmans na een hoekschop de stand bij de 2e paal op 4-0. Hierna lijkt DHC het wel een beetje te geloven en kort voor rust is er dan een verre bal van de gasten op hun linkeraanvalskant, die hoog wordt ingeschoten en waarmee de ruststand op 4-1 wordt gebracht.

Na de hervatting duurt het tot de 63e min. alvorens DHC de score verder uitbouwt. Een vrije trap van Jeffrey van Roon van links wordt door Brent Biesheuvel ingekopt, hetgeen de 5-1 betekent. Een kleine 10 min. later een actie op rechts van invaller Andani Ollie, waarna Jordy Brouwer teruglegt op invaller Frank de Lange, die dan over schiet. Enkele minuten later een nieuwe actie van Andani Ollie, waar Youri Kooijmans de bal van dichtbij met de hak richting doel verlengt, maar vervolgens een blauw-witte verdediger de bal nog net van de lijn kan wegtrappen. Een volgende actie van Andani Ollie resulteert in een voorzet die voorlangs gaat. In de 82e min. schiet Andani Ollie hard in, waar de Wippolder-doelman de bal keert en Jordy Brouwer in de rebound naast schiet. In de 84e min. rond Jordy Brouwer alleen voor de Wippolder-doelman kalm en beheerst af, zodat het scorebord op 6-1 komt. Kort hierna fluit de goed leidende arbiter Sedat Budgaci voor het einde.

Komend weekeinde is DHC wederom vrij voor de competitie. Op dinsdag 7 mei a.s. wordt opnieuw thuis geoefend. Tegenstander is dan de kampioen van de 2e klasse, TOGB.

DHC loot thuis tegen Westlandia  

Tekst: Dik Schreuders
Woensdagavond vond de loting plaats voor de halve finales van het HV-toernooi om de Sir Winston-cup. DHC loot een thuiswedstrijd tegen 3e divisionist Westlandia.
Voornoemde wedstrijd staat gepland voor dinsdagavond 14 mei a.s., aanvang 20.00 uur. De andere halve finale is FC Gravenzande thuis tegen de winnaar van Nootdorp-Quick.
DHC won eerder dit seizoen in dit toernooi uit bij Oliveo en HBS.
De finale van dit toernooi staat gepland voor zaterdag 22 juni a.s. op het terrein van Scheveningen.

DHC laat VOC ontsnappen

Tekst: Dik Schreuders

maandag 22 april 2019, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 23

DHC – VOC   1-3  (1-2)

Scheidsrechter:  B. Oosterlaken (Oudewater)

Grensrechters:  S.E.J. Leider (Almere) en B. van Katwijk (Heenvliet)

3 min.     0-1

13 min.   0-2

26 min.   1-2   Jeffrey van Roon

62 min.   1-3

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joren Tromp, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (73 min. Brent Biesheuvel), Frank de Lange, Jessy Nauman (80 min. Djerreld Muntslag);

Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

61 min.    Vincent Romeijn

64 min.    Quinten vd Kraaij

Op paasmaandag liet DHC koploper VOC met drie punten op zak na drie verdedigingsfouten ontsnappen uit het Delftse Stadion. De Rotterdamse gasten kwamen angstig naar de lastige uitwedstrijd bij DHC. Dit wellicht mede ingegeven door de uitspraken van Zwervers-trainer Ben Spork, die na de 2-5 thuisnederlaag tegen DHC vorige week in het AD Rotterdam opmerkte dat hij zich verbaasde dat DHC slechts vierde staat en dat DHC in zijn ogen veel sterker is dan koploper VOC. De realiteit einde maandagmiddag is dat DHC opnieuw verliest en VOC met een 1-3 winst terugkeert naar Rotterdam.

Bij het team van trainer/coach Rob de Lange ontbreken vandaag Joey Emmerink (schorsing) en Soliman el Yakoubi. Joren Tromp speelt daardoor achterin in het centrum en net als vorige week start Quinten v Kraaij op de rechtervleugel. Waar het in de uitwedstrijd 0-0 bleef en DHC de vele kansen niet benutte, vandaag wordt er al snel gescoord. Al na 2 minuten 45 seconden kan het scorebord op 0-1 als één van de VOC-ers alleen door het midden kan oplopen en iedereen hem laat lopen, totdat hij alleen voor doelman Bas van Zee simpel de 0-1 kan inschieten. Enkele minuten later een dieptepass van Jeffrey van Roon diep op Youri Kooijmans die voorgeeft en bij de 1e paal Jordy Brouwer vindt. Met een verdediger bij hem levert dit niets op. In de 9e min. wordt de snelle Youri Kooijmans onderuit gehaald door een Rotterdamse verdediger, waarna de vrije trap van 18 meter niets oplevert. Kort hierna een corner voor de thuisclub, die in tweede instantie vanaf rechts door Youri Kooijmans wordt voorgegeven en Jordy Brouwer van dichtbij over kopt. Het is pas 13 min. als VOC de score verdubbelt. Balverlies door DHC op het middenveld, waarna VOC de bal snel diep rechts speelt met een naar voren gelopen DHC, waarna de voorzet bij de 2e paal vrijstaand wordt ingeschoten: 0-2. Twee minuten hierna een mogelijkheid aan de andere kant. Youri Kooijmans lijkt na een dieptepass van Jeffrey van Roon in de 16-meter de doelman te omspelen, waarna deze hem aan de linkerkant binnen de lijnen onderuit schopt. Scheidsrechter Oosterlaken gebaart doorspelen. Ruim 10 minuten later scoort DHC toch de aansluitingstreffer. Na opnieuw een Rotterdamse overtreding is er op 22 meter een vrije trap voor DHC. Jordy Brouwer tikt de bal aan en Jeffrey van Roon schiet laag en onhoudbaar in: 1-2. Vervolgens is er in de 34e min. een poging van de gasten met een lob over doelman Bas van Zee, maar de bal gaat ruim naast. Aan de andere kant een voorzet van Jessy Nauman, waar Youri Kooijmans dan voor de doelman voorlangs schiet. In de 38e min. is het opnieuw de VOC-doelman die – nu aan de rechterkant – binnen de lijnen de op hem afkomende Youri Kooijmans onderuit schopt. Deze keer is het nu wel een strafschop voor DHC én geel voor de doelman, waar rood volgens de nieuwste regels bij een strafschop niet kan, omdat dat een dubbele straf zou zijn… DHC-spits en met 21 treffers in 22 wedstrijden DHC-topscorer Jordy Brouwer plaatst zich achter de bal. Tot ontzetting van de groen-zwarten wordt de ingeschoten bal eenvoudig gestopt door de VOC-doelman, die hiervoor 7 jaar geleden voor het laatst een strafschop keerde. Eén minuut later levert een nieuwe VOC-overtreding een vrije trap op, die door Jeffrey van Roon wordt overgeschoten.

Drie minuten na de doelwisseling draait Quinten vd Kraaij zich in het strafschopgebied vrij, waarna de laag ingeschoten bal door de doelman net corner getikt kan worden. Enkele minuten later speelt Joren Tromp diep op Youri Kooijmans, die van rand 16 meter laag inschiet en de bal door de doelman corner wordt getikt. Vervolgens kopt Jordy Brouwer uit de corner net over. In de 54e min. een nieuwe actie van Youri Kooijmans het strafschopgebied in, maar zijn schot van dichtbij gaat voorlangs. DHC is na de pauze constant in de aanval, VOC moet terug in de verdediging. In de 62e min. speelt de koploper de bal ver naar voren. Dit lijkt een eenvoudige prooi te worden voor Levi Schipper, die de bal over zich heen laat gaan ten behoeve van DHC-doelman Bas van Zee. Echter, een net ingevallen VOC-speler zit daar tussen en lobt de bal over de uitlopende Bas van Zee in het doel: 1-3. In een zonnig en warm stadion is DHC dan aangeslagen en lijkt de wedstrijd feitelijk gespeeld. In de 77e min. speelt Jessy Nauman op Quinten vd Kraaij, die vanaf de achterlijn aan de rechterkant voorgeeft. Via het been van een VOC-verdediger gaat bal net voorlangs en ook net langs de meegekomen Jordy Brouwer. Kort hierna geeft Youri Kooijmans tweemaal voor, waar eerst een verdediger en daarna de doelman optreedt voor Jordy Brouwer. Kort voor het einde lijkt invaller Djerreld Muntslag nog door te breken, maar het arbitrale trio besluit tot buitenspel. Het zijn vervolgens de gasten die op het veld de overwinning uitbundig vieren. Met nog 3 wedstrijden te gaan, zijn de Rotterdammers nog steeds koploper in de 1e klasse B.

DHC is nu twee weken vrij voor de competitie. Daarna volgen nog Moerse Boys uit (12 mei), DOSKO thuis (19 mei) en Spartaan’20 uit (26 mei). Door de resultaten van dit weekeinde is DHC zeker van de 4e plaats in de eindrangschikking, terwijl de achterstand op nummer drie VUC nu is opgelopen tot zes punten. Na koploper VOC en nummer twee Moerse Boys – die beide reeds een periodetitel hebben – lijkt nummer drie VUC de grootste kandidaat voor de 3e periode. VUC staat daar – met nog drie wedstrijden te gaan – immers zes punten voor op concurrenten Olympia en Spartaan’20. Als VUC inderdaad die derde periode wint, dan mag DHC als nummer vier blij zijn de vervangende periodetitel over te nemen van de kampioen en mogen de groen-zwarten alsnog meedoen aan de nacompetitie voor promotie voor terugkeer naar de hoofdklasse.

Ruim zege DHC bij cvv Zwervers

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 14 april 2019, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 22

cvv Zwervers – DHC       2-5  (1-3)

Scheidsrechter: F. Meeuwenoord (Lisse)

3 min.     0-1   Jordy Brouwer

16 min.   0-2   Jordy Brouwer

20 min.   1-2

24 min.   1-3   Jessy Nauman

67 min.   1-4   Quinten vd Kraaij

69 min.   2-4

86 min.   2-5   Quinten vd Kraaij

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (72 min. Soliman el Yakoubi);

Vincent Romeijn, Frank de Lange (72 min. Brent Biesheuvel), Jessy Nauman;

Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

29 min.    Joey Emmerink

70 min.    Jessy Nauman

In Capelle won DHC vandaag eenvoudig met ruime cijfers. Uit bij cvv Zwervers bleef de teller steken op 2-5. Een snelle score werd snel uitgebouwd en kwam gedurende de wedstrijd geen enkel moment meer in gevaar.

Bij de ploeg van trainer/coach Rob de Lange ontbraken Manuel Mansanga en zijn laatste wedstrijd schorsing uitzittende Joren Tromp, terwijl Soliman el Yakoubi op de bank begon. Daarvoor in de plaats startten Thomas Aangenendt en Quinten vd Kraaij.

Al na 3 min. kwam DHC op voorsprong. Frank de Lange speelt op Jeffrey van Roon, die Quinten vd Kraaij bereikt. Diens prima voorzet wordt bij de eerste paal door de inlopende Jordy Brouwer ingeschoten: 0-1. In de volgende minuut wordt de alleen doorgaande Youri Kooijmans door de clubgrensrechter van Zwervers wegens vermeend buitenspel terug gevlagd. Een minuut later gebeurt hetzelfde als opnieuw de snelle Youri Kooijmans alleen doorgaat. In de 12e min. gebeurt dit al voor de derde maal, nu voor Jordy Brouwer. Helaas is er ook vandaag geen neutraal arbitraal trio aangesteld. In de 13e min. wordt aan de andere kant een vrije trap ingekopt, waar doelman Bas van Zee de bal dan tot corner verwerkt. Nog binnen een kwartier is er een passeeractie van Quinten vd Kraaij bij de achterlijn het strafschopgebied in, waar hij vervolgens wordt aangetikt en onderuit gaat. Scheidsrechter Meeuwenoord laat doorspelen. Twee minuten later vergroten de groen-zwarten de voorsprong. Jeffrey van Roon speelt op Youri Kooijmans en diens voorzet wordt wederom door Jordy Brouwer ingeschoten. De 0-2 is zijn 21e competitietreffer van dit seizoen in 22 wedstrijden. Kort hierna lijkt Jessy Nauan alleen door te gaan, maar een Capelse verdediger kan nog net ingrijpen. Een vanuit de DHC-verdediging simpel weggespeelde bal komt op ruim 20 meter bij hun spits die in één keer uithaalt en voor de 1-2 zorgt. Vier minuten later is de marge weer op twee, als Frank de Lange uitstekend diep speelt op Jessy Nauman, die alleen voor de doelman deze omspeelt en vervolgens de 1-3 binnenschiet. Kort hierna komt Levi Schipper prima op door het midden. Hij speelt op Jordy Brouwer, die terugtikt en doorlopend binnen het strafschopgebied schiet Schipper dan naast. Vervolgens is er dan een verre bal van de thuisclub, waar in een duel de Zwervers-aanvaller ten val komt, waar scheidsrechter Meeuwenoord een overtreding in ziet van Joey Emmerink en net buiten de beruchte lijnen Zwervers een vrije trap krijgt. Deze vrije trap levert niets op voor Zwervers. Vervolgens is er een actie van Youri Kooijmans die vanaf links net voorlangs schiet. Kort hierna wordt een voorzet van Jessy Nauan vanaf rechts door een verdediger corner getrapt, zodat de rust ingaat met 1-3.

Na de doelwisseling blijft het spelbeeld ongewijzigd. DHC heeft het betere van het spel en is aanvallend constant gevaarlijk. De wit-blauwe thuisclub moet genoegen nemen met enkele spaarzame counters. Al snel schiet Jordy Brouwer van 20 meter net over en daarna schiet Youri Kooijmans van iets dichterbij naast. In de 62e min. scoort DHC opnieuw. Thomas Aangenendt speelt op Jordy Brouwer, die afspeelt op Quinten vd Kraaij op de rand 16 meter. Deze schiet hard en laag in, de doelman kan de bal keren, waarna de toesnellende Youri Kooijmans van dichtbij de terugspringende bal binnen schiet. Te midden van de juichende DHC-spelers wijst scheidsrechter Meeuwenoord naar het midden. Vervolgens roept één van de Zwervers-spelers naar zijn clubgrensrechter ‘buitenspel’, die dan vervolgens aarzelend zijn vlag opsteekt. Tot verbazing van alles wat niet van de thuisclub is, wordt de treffer dan vervolgens alsnog afgekeurd. Het uitstel duurt slechts vijf minuten, alvorens DHC opnieuw scoort. Vincent Romeijn speelt op rechts op Quinten vd Kraaij, die naar binnen komt en laag de 1-4 inschiet. Bij een volgende DHC-aanval kopt Jessy Nauman voorlangs. In de 69e min. is er een hoge bal vanaf de rechterkant van Zwervers en met een boog belandt deze in de uiterste hoek in het doel en is het 2-4. DHC krijgt vervolgens nog kansen via Youri Kooijmans (over) en Jordy Brouwer (naast). De inmiddels ingevallen Brent Biesheuvel speelt in de 86e min. vanaf rechts breed op Quinten vd Kraaij die met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-5 zorgt. In de laatste minuten is het tweemaal de doelman van de thuisclub die schoten van Jordy Brouwer en Brent Biesheuvel stopt, waardoor de score niet verder oploopt. Een ruime 2-5 zege is binnen.

Evenals DHC wint de topdrie (VOC, Moerse Boys en VUC) vandaag ook. DHC blijft volgen en blijft daarmee in de race voor een mogelijke (vervangende) periodetitel. Afgewacht zal moeten worden of en welke gevolgen eventueel het vandaag opnieuw staken van een wedstrijd van BMT – eerder uit bij Moerse Boys, nu uit bij Velo – mogelijk zal hebben. Op paasmaandag 22 april a.s. ontvangt DHC in eigen Stadion om 14.00 uur koploper VOC.

Nieuwe winst voor gehandicapt DHC 2

Tekst:  Dik Schreuders

zaterdag 13 april 2019, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 17

DHC 2 – RKDeo 3    5-0  (4-0)

Scheidsrechter: M. Uijttewaal (Alkmaar)

6 min.     1-0   Andani Ollie

20 min.   2-0   Max Otten

30 min.   3-0   Roy Speelman

41 min.    4-0 Andani Ollie

88 min.    5-0 Anass Attahiri

Dion de Jong;

Anele Mieloo, Abdulhak Abdalah, Dariem Hennep (aanv.), Anass Attahiri;

Quinten vt Hoog, Max Otten, Roy Speelman;

Raiefo Ragil, Rayvano van Alphen (45 min. CJ Netten), Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Bij DHC 2 ontbraken zaterdagavond voor de competitiewedstrijd tegen RKDeo 3 om verschillende redenen de nodige spelers. Trainer/coach Francis Janse kon dan ook slechts beschikken over 11 spelers. En toen kort voor rust Rayvano van Alphen geblesseerd moest uitvallen, viel na rust de aanwezige O17-2-doelman CJ Netten in, waarna doelman Dion de Jong in de sits ging spelen. Dat het na een 4-0 ruststand uiteindelijk 5-0 werd, betekende opnieuw 3 punten toegevoegd aan het totaal.

Afwezig ten gevolge van een blessure is spits Jurgylio Limon, terwijl Lennart van Kruijl vanavond verhinderd is. Voorts zijn Thomas Aangenendt en Quinten vd Kraaij morgen bij DHC 1 en daarmee vanavond niet beschikbaar. Vervolgens valt dan kort voor rust aanvaller Rayvano van Alphen geblesseerd uit. Daarmee dus de nodige problemen voor de groen-zwarten, met name aanvallend.

Al na 6 min. kan het scorebord naar 1-0, als Raiefo Ragil vanaf rechts voorzet en Andani Ollie van binnen de 16-meter scoort. DHC 2 is constant in de aanval, maar pas in de 20e min. wordt de score verdubbeld. Een laag schot van rand 16-meter van Max Otten betekent 2-0. Tien minuten later een hoge voorzet vanaf rechts van Max Otten, waar Rayvano van Alphen van bij de 2e paal teruglegt en van dichtbij Roy Speelman de 3-0 inschiet. Vijf minuten later treedt doelman Dion de Jong prima op bij een spaarzame aanvallende actie van de gasten uit Nootdorp. Kort voor rust een actie over de rechterkant van Andani Ollie op snelheid, die zijn tegenstander er uit loopt en vervolgens alleen op het doel afgaat en voor de doelman koelbloedig blijft: 4-0.

Na de doelwisseling lijkt DHC 2 het wel genoeg te vinden. In de 57e min. schiet Andani Ollie na een nieuwe actie op de paal. DHC 2 is nagenoeg constant in de aanval, waar de ingevallen 15-jarige doelman CJ Netten bij de enkele tegenaanvallen goed optreedt. De groen-zwarten komen regelmatig gevaarlijk dicht bij het RKDeo-doel, maar scoren blijkt in de 2e helft een probleem. In de 86e min. passt Andani Ollie op Raiefo Ragil, waarna diens treffer wegens buitenspel wordt afgekeurd. Twee minuten later bereikt Andani Ollie nu Anass Attahiri die alleen doorgaat en voor de 5-0 eindstand zorgt.

Dank aan KNVB-scheidsrechter Manuel Uijttewaal, die – nadat de KNVB de scheidsrechter van deze wedstrijd afhaalde – door ons bereid werd gevonden om vanuit zijn woonplaats Alkmaar, via een KNVB-optreden in Soest, vanavond om 18.00 uur deze wedstrijd voor DHC te willen fluiten.

DHC stelt teleur, Den Hoorn viert puntendeling

Tekst:  Dik Schreuders

zaterdag 6 april 2019, competitiewedstrijd nr 21

DHC – Den Hoorn     0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  R. Tiesinga  (Amsterdam)

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (81 min. Brent Biesheuvel), Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (71 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (84 min. Djerreld Munstlag)

Boekingen:

44 min.       Levi Schipper

90+3 min.  Jordy Brouwer

Na afloop van de regioderby DHC tegen Den Hoorn was de stemming in beide kampen volstrekt verschillend. DHC stelde teleur en was ook teleurgesteld na het matige 0-0 resultaat tegen het laaggeplaatste Den Hoorn. Den Hoorn vierde de puntendeling en sprak van een geweldige wedstrijd en vertrok met het resultaat waarvoor men gekomen was.

Enige weken terug in de wedstrijd in Den Hoorn kwam DHC al heel snel op 0-1, kort daarna op 0-2 en na een half uur op 0-3, waarmee de 0-4 zege simpel werd binnengehaald. Zaterdagavond in Delft kon een constant aanvallend en veel beter voetballend DHC niet snel scoren tegen een verdedigend en fysiek spelend Den Hoorn, dat slechts loerde op een spaarzame counter. En waar de minuten verstreken werd er meer tijdgerekt en waren er steeds meer blessuregevallen bij de bezoekers. DHC kon hier vandaag geen doelpunt scoren en de wedstrijd zodoende openbreken. Het bleef dus bij een 0-0.

DHC treedt vandaag ongewijzigd op ten opzichte van de opstelling twee weken terug uit bij Velo. Toen werd het in het Westland 0-2 voor DHC. De laatste thuiswedstrijd tegen VUC een week daarvoor konden de groen-zwarten ook niet scoren en werd het een 0-1 nederlaag. Dinsdag 2 april jl. bij 2e divisionist HBS voor het HV-toernooi speelde men een goede wedstrijd, maar scoorde men ook slechts éénmaal.

De eerste mogelijkheid is er na 7 min. nadat Vincent Romeijn Joey Emmerink aanspeelt en diens pass door de Den Hoorn-doelman in de 16-meter net voor Soliman el Yakoubi weggetrapt kan worden. Kort daarna bereikt Manuel Mansanga op rechts Soliman el Yakoubi, wiens hoge voorzet net voorlangs gaat en bij de 2e paal te scherp is voor Youri Kooijmans. In de 13e min. trapt een Den Hoorn-verdediger de bal weg na een voorzet van Youri Kooijmans, waarna Jessy Nauman inschiet en de Den Hoorn-doelman de bal corner tikt. Eén minuut later moet DHC op voorsprong komen, als Jordy Brouwer diep speelt op Jessy Nauman. Nauman gaat alleen door en alleen voor de uitkomende doelman gaat hij met een boog om de doelman heen. Echter, de bal is dan te ver en te veel naar de buitenkant, waardoor de bal over de achterlijn loopt. In de 17e min. kopt Jordy Brouwer in na een voorzet van Jeffrey van Roon. De bal komt binnen het strafschopgebied bij een verdediger en volgens alles wat DHC is, stopt deze de bal met de arm. Scheidsrechter Tiesinga laat doorspelen. Drie minuten later een voorzet van Soliman el Yakoubi, waarna Youri Kooijmans van dichtbij naast schiet. De gasten hebben sporadisch een snelle counter, waar DHC-doelman Bas van Zee geen enkele keer op de proef wordt gesteld.

In de 2e helft geen wijziging in het spelbeeld. Een voetballend en aanvallend DHC, een verdedigend Den Hoorn met een spaarzame counter en veel fysieke inzet. Direct na de hervatting schiet Jordy Brouwer van net buiten de 16-meter een toegekende vrije trap nipt over. In de 55e min. is er in de DHC-aanval een overtreding op Jordy Brouwer en rekent DHC op een vrije trap mee. Scheidsrechter Tiesinga laat echter doorgaan en in de snelle counter kan DHC-doelman Bas van Zee de bal keren. Twee minuten later aan de andere kant een voorzet van Jessy Nauman en een verdediger die net voor Jordy Brouwer de bal kan wegtrappen. Vervolgens schiet Joey Emmerink kort hierna van dichtbij in na een vrije trap van Jeffrey van Roon. De Hoornse doelman keert de inzet. Na een actie van Soliman el Yakoubi tot op de achterlijn, waarna hij de bal teruglegt, waar Jordy Brouwer dan van binnen de 16-meter over schiet.  Na 62 min. lijkt DHC dan nu echt te gaan scoren. Een voorzet van Jessy Nauman komt vlak voor het doel bij Frank de Lange, waarna het schot door een verdediger wordt gekeerd. Twee minuten later ziet Frank de Lange zijn schot van 18 meter door de doelman gestopt. In dezelfde minuut een voorzet van Jessy Nauman, waar bij de 2e paal een verdediger de bal net wegtrapt voor Youri Kooijmans. Met nog ruim 20 minuten op de klok passt Manuel Mansanga op Jordy Brouwer, die doorspeelt op Youri Kooijmans, waarna een verdediger de bal nog net corner kan trappen. Het is nog ruim een kwartier als invaller Quinten vd Kraaij Manuel Mansanga bereikt, waarna diens voorzet bij de 2e paal door een verdediger net kan worden weggekopt voor Youri Kooijmans. In de 80e min. een één-twee van Quinten vd Kraaij met Jordy Brouwer, waarna Quinten vd Kraaij zijn inzet door de doelman gestopt ziet worden. Vervolgens is er een voorzet van Jessy Nauman, waarna Youri Kooijmans zijn kopbal door de Den Hoorn-doelman gestopt wordt. In de slotfase speelt DHC steeds gehaaster en blijft aanvallen, maar verder dan nog enkele corners komt men niet meer. En doordat Den Hoorn hier aanvallend helemaal niets tegenover stelt, blijft de 0-0 op het scorebord.

Voor de groen-zwarten een teleurstellend resultaat. Bovendien een verlies van twee punten, wat dadelijk aan het eind van de competitie weel eens heel belangrijke dure punten kunnen zijn. Dit in de strijd om de mogelijke 3e periodetitel en in de strijd om de 3e/4e plaats voor de mogelijke vervangende periodetitel. Nog 5 competitiewedstrijden.

DHC door na 0-1 winst bij HBS

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 2 april 2019, HV-toernooi / Sir Winston Cup-wedstrijd nr 2

HBS – DHC    0-1  (0-0)

Scheidsrechter:  R. Wassink  (Hoofddorp)

Grensrechters:  N. Guergouri (Den Haag) en S. Taal (Den Haag)

63 min.    0-1 Levi Schipper

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Joren Tromp;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (70 min. Brent Biesheuvel), Jessy Nauman;

Jurgylio Limon (24 min. Soliman el Yakoubi (78 min. Quinten vd Kraaij)), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (89 min. Djerreld Muntslag)

In de kwartfinale van het HV-toernooi om de Sir Winston Cup moest DHC opnieuw uit. Bij 3e divisionist HBS won DHC met 0-1. DHC gaat daarmee door naar de halve finale half mei.

Rob de Lange posteerde Joren Tromp als linksachter in plaats van de wegens ziekte afwezige Jeffrey van Roon. Doelman Mats Mangelmans stond vandaag tussen de palen, Bas van Zee nam plaats op de bank. Verder maakte de 20-jarige topscorer van DHC 2 Jurgylio Limon als rechtsbuiten zijn debuut in DHC 1. Het debuut duurde echter slechts ruim 20 min, waarna hij geblesseerd het veld moest verlaten.

Direct vanaf de aftrap is DHC in de aanval en al in de eerste 5 min. zijn er drie goede kansen. Eerst stuit Jordy Brouwer op de Haagse doelman, vervolgens schiet Youri Kooijmans alleen voor de doelman over en hierna schiet Jordy Brouwer van dichtbij naast. Halverwege de 1e helft gaat het arbitrale trio tweemaal in de fout als Frank de Lange en vervolgens Jessy Nauman wegens vermeend buitenspel worden terug gevlagd. De Hagenezen onder leiding van interim-trainer Ben van Dam (oud-trainer DHC) en met oud-DHC-er Tidde Tromp in het team, stellen hier weinig tegenover. Na ruim een half uur komt men tot een kopbal over en een kopbal naast het doel van DHC-doelman Mats Mangelmans. De beste mogelijkheid voor de pauze is er in de 44e min.. Joren Tromp speelt op Youri Kooijmans, die voorgeeft op Jordy Brouwer. De DHC-aanvoerder schiet van 16 meter, de HBS-doelman verwerkt de inzet tot corner.

Ook direct na rust is er een schot van rand 16-meter van opnieuw Jordy Brouwer en ook nu levert het slechts een corner op. HBS speelt nu met meer fysieke middelen, hetgeen enkele vrije trappen oplevert. In de 53e min. schiet Jordy Brouwer uit zo’n vrije trap net over. Een kwartier na de doelwisseling speelt Joey Emmerink op links diep op Jordy Brouwer. Alleen voor de doelman schiet hij laag diagonaal in, waar de Haagse doelman de bal nog net voorlangs en corner kan tikken. Na een nieuwe overtreding is er in de 63e min. rechts buiten het strafschopgebied een vrije trap. Frank de Lange brengt de bal voor en Levi Schipper kopt hard en onhoudbaar in: 0-1. Een minuut later speelt Vincent Romeijn op Youri Kooijmans, die dan net over schiet. De thuisploeg is na de achterstand geïrriteerd, het aantal overtredingen neemt toe.  Ook Frank de Lange moet dan halverwege de 2e helft geblesseerd het veld verlaten. Met nog ruim een kwartier te spelen is er een eerste mogelijkheid voor de 3e divisionist, maar bij de 2e paal wordt de bal in het zijnet geschoten. Een vijftal minuten later bij een volgende mogelijkheid, is de ver uitlopende DHC-doelman Mats Mangelmans er tijdig bij om de bal weg te trappen. Voor het overige komt DHC niet in de problemen. Twee minuten voor het eindsignaal is er nog een forse overtreding op DHC-aanvaller Youri Kooijmans, die met een forse kuitbeen-blessure van het veld gedragen moet worden. In de stand komt echter geen verandering meer en DHC gaat dus door naar de halve finale.

DHC verliest periodetitel

Tekst:  Dik Schreuders

Onder toeziend oog van DHC-bestuursleden Dik Schreuders en Wicher Schreuders scoorde Moerse Boys hedenmiddag de beslissende 3-2 in de opnieuw gespeelde 10 minuten in de thuiswedstrijd tegen BMT.

Waar DHC eerst lang in onzekerheid bleef of men de 1e periodetitel daadwerkelijk mocht vieren, omdat Moerse Boys – BMT op 7 oktober 2018 was gestaakt en op 23 december 2018 werd uitgespeeld en 2-2 bleef, dacht DHC die 1e periodetitel binnen te hebben. Een aantal weken later werd die ruim 10 minuten vervolgens ongeldig verklaard wegens een ongerechtigde speler bij BMT.

Vandaag werd in het Brabantse opnieuw aangetreden voor de 10 minuten. Elf van de thuisclub, tegen negen Hagenezen. Na twee mogelijkheden voor de bezoekers was er na 4 minuten en 40 seconden een verre ingooi voor Moerse Boys en van net binnen het strafschopgebied werd de 3-2 via binnenkant paal binnengeschoten. Na 10 minuten en 7 seconden werd vervolgens afgefloten, waar de eerste keer nog ruim 2 1/2 minuut extra blessuretijd werd gegeven.

Hiermee is de 1e periodetitel nu voor Moerse Boys en niet voor DHC. Vervolgens is de 2e periodetitel nu niet voor Moerse Boys, maar voor VOC. DHC weet wat men te doen staat, de 3e periodetitel winnen of minstens de plaatsvervangende periodetitel pakken via de 3e plaats in de eindstand. Zonder zelf te spelen en zonder hier zelf debet aan te zijn, is DHC de verliezer van de dag.

HBS – DHC reeds komende dinsdag 2 april a.s.

Tekst: Dik Schreuders

Komend weekeinde is DHC vrij. Dinsdag 2 april a.s. speelt DHC in Den Haag uit bij HBS in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal-toernooi om de Sir Winston Cup. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur.

Deze wedstrijd stond eerst gepland voor dinsdag 9 april, maar na onderling overleg is de wedstrijd een week naar voren gehaald. Op dit moment is oud-DHC-trainer Ben van Dam de interim-trainer bij de Hagenaars, dit in een poging om het op de laatste plaats in de 3e divisie staande team alsnog te behouden voor die 3e divisie. Eén van de spelers aldaar is oud-DHC-er Tidde Tromp.

De overige kwartfinales zijn FC ‘sGravenzande – Forum Sport en Te Werve – winnaar Vitesse Delft / Westlandia, beide op dinsdag 9 april. Op dinsdag 7 mei is het Nootdorp – Quick. De halve finales staan gepland voor dinsdag 14 mei en de finale vindt op zaterdag 22 juni a.s. plaats op het terrein van Scheveningen.

DHC hervat de competitie op zaterdagavond 6 april a.s. , 18.00 uur, thuis met de regioderby tegen Den Hoorn.

Zakelijke zege uit bij Velo

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 maar 2019, competitiewedstrijd nr 20

Velo – DHC    0-2  (0-2)

Scheidsrechter:  L. Wagner (Den Haag)

Grensrechters:  B. van Katwijk (Heenvliet) en O. Koster (‘s-Heerenhoek)

16 min.     0-1   Youri Kooijmans

44 min.     0-2   Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (63 min. Brent Biesheuvel), Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (75 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

46 min.   Vincent Romeijn

In Wateringen boekte DHC een zakelijke 0-2 zege uit bij Velo. Al voor rust verzuimde DHC een ruime voorsprong te nemen. Toen het kort voor rust 0-2 werd, werd die score ook in de 2e helft niet verder opgevoerd. Met uitzondering van de geschorste Joren Tromp, waarvoor Soliman el Yakoubi in de basis startte, begon Rob de Lange met een ongewijzigd elftal als dat vorige week thuis met 0-1 verloor van VUC.

Onder een prima zonnetje wordt op het Westlandse natuurgras afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Louis Wagner. Al direct toont DHC de aanvallende bedoelingen van hedenmiddag. Na een pass van Vincent Romeijn tikt Youri Kooijmans de bal al in de 4e min. langs de Velo-doelman, maar vervolgens gaat de bal voorlangs het doel. In de 10e min. bereikt Jordy Brouwer op links Youri Kooijmans, waarna diens voorzet net voor Jessy Nauman langs gaat. In de 14e min. lijkt DHC de score te gaan openen. Een vrije trap van Frank de Lange van 25 meter wordt door Levi Schipper voorbij de 2e paal terug gekopt en van dichtbij schiet Jordy Brouwer in. De bal komt binnenkant paal en in de rebound schiet Jordy Brouwer opnieuw in. Nu is het een Westlandse verdediger die de bal nog net van de doellijn kan trappen. Twee minuten later komt er dan toch de verdiende voorsprong voor DHC. Een combinatie vanaf de rechterkant tussen Manuel Mansanga en Soliman el Yakoubi, waarna diens voorzet door Youri Kooijmans wordt ingeschoten: 0-1. Kort hierna stuit een schot van Soliman el Yakoubi op het lichaam van een Velo-verdediger en kan een verdediger een voorzet van Jessy Nauman net wegtrappen voor Youri Kooijmans. Na een klein half uur een aanval via Jeffrey van Roon en Youri Kooijmans, waarna het schot van Jeffrey van Roon via een verdediger slechts een hoekschop oplevert. Kort hierna speelt Soliman el Yakoubi op Jessy Nauman die de 16-meter ingaat, waarna diens lage schot door de Velo-doelman gekeerd kan worden. Op slag van rust verdubbelt DHC de score. Een prima voorzet van Jeffrey van Roon, waar Jordy Brouwer inlopend van dichtbij de stand op een dik verdiende 0-2 brengt.

Na de pauze zet de thuisploeg wat fysiekere middelen in, maar feitelijk is de wedstrijd al gespeeld. In de 50e min. speelt Jeffrey van Roon diep op Jessy Nauman die alleen voor de doelman komt. In eerste instantie keert hij de inzet, waarna Jessy Nauman in de herkansing naast schiet. Enkele minuten later speelt Manuel Mansanga op de rand 16-meter Jordy Brouwer aan. Deze tikt door en de doorlopende Manuel Mansanga schiet net naast het Velo-doel. Scheidsrechter Louis Wagner laat vandaag veel toe, maar na een overtreding tegen Jessy Nauman krijgt DHC rechts net buiten het strafschopgebied een vrije trap, die vervolgens niets oplevert. Halverwege de 2e helft is er een uitval van Velo. De inzet wordt door DHC-doelman Bas van Zee gepareerd, waarna de bal in de rebound wordt naast geschoten. Direct hierna een DHC-aanval over rechts waar Soliman el Yakoubi voorgeeft en op de rand van het strafschopgebied Jordy Brouwer de bal ineens inschiet. De Velo-doelman kan de bal nipt stoppen. Een volgende spaarzame mogelijkheid is er voor de thuisploeg, als een vrije trap echter hoog wordt overgeschoten. Met nog ruim een kwartier op de klok, laat Jessy Nauman een voorzet van Soliman el Yakoubi bewust gaan, maar gaat deze ook aan Youri Kooijmans voorbij. Met nog 9 minuten op de klok lijkt DHC de wedstrijd definitief te beslissen. Frank de Lange speelt op Jordy Brouwer, die doorspeelt op Youri Kooijmans. Kooijmans gaat alleen door de 16-meter in en wil de Velo-doelman omspelen. Deze slaagt er dan echter in de bal van de schoen van de DHC-aanvaller te plukken. Vijf minuten voor het eindsignaal pakt de Velo-doelman een laag schot van Jordy Brouwer. In de slotfase is er dan nog een combinatie tussen de invallers Brent Biesheuvel en Djerreld Muntslag, waarna de inzet van Jordy Brouwer dan door de Westlandse doelman gepakt kan worden.

DHC boekt hiermee een zakelijke, maar verdiende zege. De drie ploegen boven de groen-zwarten winnen ook, zodat de achterstand – met voor DHC nog slechts 6 competitiewedstrijden – aanzienlijk blijft. De achtervolgende twee ploegen verliezen vandaag, zodat de afscheiding met nummer 5 en verder met minimaal 8 punten ruim is.

Komend weekeinde is DHC vrij. Alle ogen zijn dan gericht op de over te spelen laatste 10 minuten van de gestaakte wedstrijd Moerse Boys – BMT. Gestart wordt met een 2-2 stand en 9 BMT-spelers. Als Moerse Boys alsnog wint, wint men de 1e periode en gaat de 2e periode naar plaatsvervangend periodewinnaar VOC. Als de stand gelijk blijft of in het voordeel van BMT eindigt, dan is de 1e periodetitel nu dan eindelijk alsnog voor DHC en wint Moerse Boys de 2e periode.

Over twee weken hervat DHC de competitie op zaterdagavond 6 april a.s. , 18.00 uur, thuis met de regioderby tegen Den Hoorn.

Simpele overwinning in HV-toernooi

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 19 maart 2019, HV-toernooi/Sir Winston Cup-wedstrijd nr 1

Oliveo – DHC   1-3  (0-0)

Scheidsrechter:  G. van Sprang (Delft)

58 min.     0-1   Vincent Romeijn

59 min.     0-2   Quinten vd Kraaij

82 min.     0-3   Joey Emmerink  (pen.)

90 min.     1-3

Mats Mangelmans;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (73 min. Joren Tromp), Quinten vd Kraaij, Brent Biesheuvel (82 min. Jessy Nauman);

Soliman el Yakoubi (67 min. Youri Kooijmans), Jordy Brouwer (aanv.), Djerreld Muntslag

Boekingen:

Geen

Op een bijveld bij Oliveo in Pijnacker boekte DHC een simpele 1-3 overwinning. Bleven de doelpunten voor rust nog uit, na rust kwam de 1-3 zege tot stand, het verschil tussen 1e klasse en 2e klasse tot uitdrukking brengend.

Trainer/coach Rob de Lange liet vandaag Youri Kooijmans, Manuel Mansanga, Jessy Nauman, Joren Tromp en Bas van Zee op de bank beginnen, terwijl Frank de Lange licht geblesseerd ook langs de kant bleef. Daarmee bij DHC zes basisspelers van zaterdag jl. vandaag niet startend.

Al voor rust is DHC de voetballend veel betere ploeg, met ook veel balbezit. Openingen zoekend in de hechte Oliveo-defensie blijkt echter moeilijk. Toch komen er de nodige kansen. Halverwege de eerste helft schiet Jordy Brouwer naast, terwijl kort daarna Djerreld Muntslag zijn schot na een corner geblokt ziet worden. Doelman Mats Mangelmans moet tweemaal in actie komen en doet dat prima. Een actie van Soliman el Yakoubi resulteert slechts in een corner, terwijl ook een actie op de achterlijn van Thomas Aangenendt eindigt in een corner. Eén minuut voor rust lijkt DHC op een verdiende voorsprong te komen, maar het schot van Joey Emmerink eindigt op de paal, terwijl in de rebound Djerreld Muntslag van dichtbij net naast schiet.

Na rust gaan de groen-zwarten direct op jacht naar de treffers. Vanaf de hervatting is DHC constant in de aanval en beperkt de thuisploeg zich louter en alleen tot noodzakelijk verdedigen. Al direct schiet Jordy Brouwer naast na een actie van Djerreld Muntslag. Vervolgens stuit Djerreld Muntslag op de Pijnackerse doelman. Jeffrey van Roon ziet zijn inzet door een verdediger corner getrapt worden en uit de corner schiet Jordy Brouwer net over. In de 55e min. een nieuwe corner van Jeffrey van Roon, waarna Jordy Brouwer van dichtbij hard inschiet. In een reflex voorkomt de doelman een treffer. Vervolgens lijkt DHC te scoren als Levi Schipper van dichtbij via de grond hard inkopt, maar de bal dan net over het doel kaatst. In de 58e min. komt DHC op voorsprong, als een nieuwe corner van Jeffrey van Roon wordt aangespeeld op Vincent Romeijn, die van 18 meter hrd uithaalt: 0-1. Een minuut later speelt Jordy Brouwer op Quinten vd Kraaij die van net buiten de 16-meter hard uithaalt en de stand op 0-2 brengt. Halverwege de 2e helft stuit Djerreld Muntslag het strafschopgebied ingaand op de doelman. Met nog een kwartier te spelen schiet Djerreld Muntslag laag diagonaal langs de uitkomende doelman, waar een verdediger de bal dan nog juist kan wegtrappen. In de 82e min. gaat Djerreld Muntslag het strafschopgebied in, waar hij onderuit wordt gehaald en scheidsrechter Van Sprang niet anders kan dan een strafschop toekennen. Joey Emmerink zorgt van 11 meter voor de 0-3. Kort hierna moet DHC met 10 man verder, als na drie wissels Levi Schipper licht geblesseerd het veld moet verlaten. Jordy Brouwer ziet zijn inzet dan gekeerd door de Oliveo-doelman, waar in de rebound Djerreld Muntslag niet goed kan inschieten. In de slotminuut een verre bal van de thuisclub en een voorzet en van dichtbij kan een Oliveo-speler de eindstand op 1-3 brengen.

Op dinsdag 9 april a.s. speelt DHC in de volgende ronde opnieuw uit. Tegenstander is dan 3e divisionist HBS.

Gemiste strafschop en rode kaart cruciaal

Tekst:  Dik Schreuders

zaterdag 16 maart 2019, competitiewedstrijd nr 19

DHC – VUC    0-1  (0-1)

Scheidsrechter:  S. Spaan  (Grootebroek)

Grensrechters:  M. A. Kuijpers  (Den Haag) en N. Issa  (Bloemendaal)

5 min.    0-1

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (73 min. Soliman el Yakoubi), Frank de Lange (82 min. Quinten vd Kraaij), Jessy Nauman (73 min. Brent Biesheuvel);

Joren Tromp, Jordy Browuer (aanv.), Youri Kooijmans

Rood:

59 min.    Joren Tromp

Boekingen:

65 min.     Jessy Nauman

70 min.     Jordy Brouwer

Een stormloop van DHC richting VUC gedurende de hele wedstrijd, maar opnieuw was – evenals enkele maanden terug in Den Haag – één treffer voor VUC genoeg om drie punten te pakken tegen DHC. Na de snelle Haagse treffer, was een gemiste strafschop in de 58e min. en één minuut later een rode kaart cruciaal om DHC een teleurstellende zaterdagavond te bezorgen.

Rob de Lange start vandaag weer met Levi Schipper achterin, waardoor ten opzichte van vorige week Joren Tromp naar voren schuift en Soliman el Yakoubi op de bank begint. Het gezien de stormachtige weersomstandigheden in redelijke getale aanwezige publiek – vooral uit de wind op de overdekte tribune of vanuit het DHC-clubgebouw – zag DHC prima starten met in de eerste twee minuten direct twee hoekschoppen. Maar dan in de 5e min. aan de andere kant een vrije trap vanaf 25 meter die onhoudbaar in de bovenhoek achter doelman Bas van Zee wordt geschoten: 0-1. Vijf minuten later een voorzet van Youri Kooijmans die door een Haagse verdediger wordt weggetrapt, waarna Joren Tromp van 20 meter net over schiet. Na een overtreding tegen Youri Kooijmans op de rand 16 meter wordt de toegekende vrije trap voorlangs geschoten. Een spaarzame uitval van de gasten aan de andere kant wordt ruim over geschoten. Als een voorzet van Jeffrey van Roon binnen de lijnen op kaatst en bij een Haagse speler komt, roept heel DHC om een strafschop wegens hands. Scheidsrechter Spaan en zijn assistent hebben niets gezien. Kort hierna gaat een laag schot van Jordy Brouwer van 35 meter net naast het doel. Na 24 min. komt een voorzet van Joren Tromp in het strafschopgebied bij Youri Kooijmans, die net naast schiet. Ruim tien minuten later een goede combinatie van de in het wit gestoken groen-zwarten, als Manuel Mansanga Frank de Lange bereikt. Deze speelt door op Jessy Nauman die van 20 meter op de lat schiet. Twee minuten later gaat een voorzet van Jessy Nauman net voorlangs en net ook voorbij Youri Kooijmans. Met nog vier minuten op de klok een voorzet van Jeffrey van Roon, waarna het schot van Jordy Brouwer van binnen de 16 meter door een verdediger wordt geblokt. Op slag van rust een voorzet van Manuel Mansanga die door de Haagse doelman wordt weg getikt, waarna de daarovolgende voorzet van Jeffrey van Roon door een verdediger wordt corner getrapt. Uit de corner van Jeffrey van Roon kopt Levi Schipper bij de 1e paal net over.

Twee minuten na de doelwisseling krijgt DHC aan de qrechterkant een vrije trap op 25 meter. Jeffrey van Roon schiet prima in, de Haagse doelman tikt de bal schitterend weg en behoedt zijn team daarmee voor de gelijkmaker. Vijf minuten later treuzelt Jessy Nauman net iets te lang, na een voorzet van Jeffrey van Roon. In de 57e min. is het Jordy Brouwer die binnen het strafschopgebied een actie maakt en hij gestopt wordt door een handsbal van een VUC-speler. Scheidsrechter Spaan wijst direct naar de stip en DHC-topscorer Jordy Brouwer plaatst zich achter de bal. De laag ingeschoten strafschop is vervolgens een prooi voor de VUC-doelman. Eén minuut later probeert Joren Tromp op de Haagse helft de bal te onderscheppen, waarbij hij zijn tegenspeler raakt, die kermend ter aarde stort. De vervolgens getoonde rode kaart voor Tromp is veel te zwaar, waar geel een optie zou kunnen zijn. DHC moet dan dus nog een half uur – bij een 0-1 achterstand – door met 10 man. Met nog 25 minuten te spelen passt Jordy Brouwer op Youri Kooijmans. Vervolgnes komt diens voorzet bij Manuel Mansanga, waarop een VUC-speler de bal blokt. In de 68e min. schiet Jordy Brouwer een vrije trap van 35 meter net naast. DHC blijft constant in de aanval met een stormloop richting VUC-doel. Dit levert pas in de 85e min. weer een mogelijkheid op, waar de Haagse doelman in de 16 meter net voor Youri Kooijmans de bal pakt. In de 93e min. krijgt DHC na een overtreding tegen Youri Kooijmans op de rand 16 meter een vrije trap, welke vervolgens wordt naast gekopt.

Als kort hierna het eindsignaal klinkt, gaan de bezoekers dolgelukkig richting kleedkamer en rest bij DHC de teleurstelling. De Hagenezen stellen hiermee voor de tweede keer dit seizoen tegen alle verhoudingen in via één treffer als overwinnaar van het veld te stappen tegen DHC. Feit is dat VUC hiermee DHC passeert, waar VUC nu de 3e plaats inneemt en DHC afzakt naar plaats 4. Met nog 7 wedstrijden tot het eind van de competitie zal dit de strijd worden voor plaats 3. De afstand tot de koplopers VOC en Moerse Boys lijkt nu welhaast onoverbrugbaar. Pas over twee weken wordt duidelijk of DHC of Moerse Boys de 1e periodetitel pakt en daarmee Moerse Boys of VOC de 2e periodetitel. In het slechtste geval moet DHC nog gaan vrezen overal buiten te gaan vallen….

DHC laat winst glippen

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 maart 2019, competitiewedstrijd nr 18

Rood Wit W – DHC       3-3   (0-0)

46 min.       0-1    Youri Kooijmans

51 min.       0-2    Jordy Brouwer

53 min.       1-2

80 min.       2-2

87 min.       3-2

88 min.       3-3    Levi Schipper

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Joren Tromp, Jeffrey van Roon (83 min. Quinten vd Kraaij);

Vincent Romeijn, Frank de Lange (65 min. Levi Schipper), Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (65 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

86 min.        Joey Emmerink

90+4 min.   Joren Tromp

In Brabant liet DHC uit bij Rood Wit St. Willebrord de winst glippen. Na een 0-2 voorsprong kon de thuisclub terugkomen en zelfs een 3-2 voorsprong nemen, waarna DHC alsnog de 3-3 scoorde. Jordy Brouwer had de winst daarna alsnog op de voet, maar teisterde de lat boven de Brabantse doelman.

De thuisclub leek vooraf geen zin te hebben in deze wedstrijd. Het grasveld zou volkomen onbespeelbaar zijn en er zou heel veel regen gaan vallen vanmiddag, vervolgens was de storm veel te gevaarlijk en stonden de lichtmasten op omvallen. De dienstdoende scheidsrechter liet zich niet beïnvloeden, keurde het hobbelige maar verder prima bespeelbare veld goed en constateerde dat de lichtmasten recht overeind stonden. Er werd dus gewoon gespeeld. Het bleef droog, waar de storm in de eerste helft lastig was, maar meeviel en in de tweede helft nauwelijks nog merkbaar was.

Het team van trainer/coach Rob de Lange kende twee mutaties ten opzichte van het team dat twee weken terug uit bij Den Hoorn een prima 0-4 overwinning behaalde. Doelman Bas van Zee nam weer de plaats in van Mats Mangelmans, terwijl Joren Tromp achterin startte in plaats van Levi Schipper.

Al na vijf minuten lijkt DHC de score te openen, als Jeffrey van Roon met een voorzet vanaf links binnen het strafschopgebied Youri Kooijmans bereikt. Midden voor het doel alleen voor de doelman raakt Kooijmans de bal onvoldoende, waarna de doelman het schot over de grond nog net kan pakken. Nog binnen het kwartier moet doelman Bas van Zee op de rand 16-meter optreden bij een aanval van de thuisclub. Kort hierna schiet Jessy Nauman bij de 2e paal over na een voorzet van Jordy Brouwer. In de 21e min. speelt Soliman el Yakoubi op rechts diep op de opkomende Manuel Mansanga. Deze gaat het strafschopgebied in en stuit dan binnen de 16-meter op de doelman en een verdediger van de thuisclub. Na een half uur schiet een Rood Witte-aanvaller van 35 meter laag over de grond hard in, waar het schot dan de buitenkant paal raakt. Enkele minuten later speelt Manuel Mansanga op Jessy Nauman binnen het strafschopgebied, hetgeen niet meer oplevert dan een corner. De corner komt terug bij Jeffrey van Roon, waarna diens voorzet door een verdediger kan worden weggetrapt. Vervolgens is Jordy Brouwer met een laag schot bijna succesvol, maar de Brabantse doelman kan de bal op de doellijn net stoppen, waarna een verdediger de bal opruimt. In de 44e min. stuurt Soliman el Yakoubi Jessy Nauman weg, waarna zijn lage schot door de doelman juist corner getikt kan worden. Die corner wordt vervolgens door Jeffrey van Roon voorgebracht, waar bij de 2e paal Joey Emmerink inschiet. Tot teleurstelling van de groen-zwarten gaat de bal net naast het doel.

Direct na de hervatting komt DHC wel op voorsprong. Soliman el Yakoubi gaat op rechts door tot op de achterlijn, maakt een actie en legt terug op Jordy Brouwer. Deze controleert de bal en legt opzij op Youri Kooijmans, die de 0-1 inschiet. Vervolgens gaat Jessy Nauman door op een pass van Jordy Brouwer, maar de uitlopende doelman kan de bal ver uitlopend net wegtrappen. Vijf minuten na de openingstreffer verdubbeld DHC de score. Jeffrey van Roon geeft voor, Soliman el Yakoubi zorgt voor de assist en Jordy Brouwer zorgt voor de 0-2. Twee minuten later is er op het middenveld balverlies door de groen-zwarten en via een schot komt de stand dan al weer snel op 1-2. Jessy Nauman schiet hierna over en halverwege de 2e helft passt Vincent Romeijn op Youri Kooijmans, maar op de 16 meter is de doelman net op tijd. Met nog 20 minuten op de klok wordt Jordy Brouwer teruggefloten voor buitenspel. In dezelfde minuut een actie vanaf de linkerkant van Jeffrey van Roon die alleen doorgaat tot in de 16 meter. Alleen voor de doelman schiet hij laag, hard en diagonaal in, de doelman kansloos latend. Echter, de bal komt binnenkant paal en kaatst weer terug het veld in. De bal komt terug bij Van Roon die voorgeeft en van dichtbij schiet Jessy Nauman net naast. Bij een volgende actie wordt invaller Djerreld Muntslag afgefloten wegens buitenspel. Een volgende actie van Djerreld Muntslag brengt de bal bij Jordy Brouwer, die dan te zacht inschiet. Het weinige maar fanatieke thuispubliek schreeuwt bij elke actie bij of binnen het DHC-strafschopgebied om een vrije trap of een strafschop. In de 76e min. is dit weer het geval en de dienstdoende scheidsrechter kent de thuisclub dan op rand 16-meter een vrije trap toe, die vervolgens wordt overgeschoten. Aan de andere kant bij de volgende aanval speelt Jordy Brouwer op Djerreld Muntslag, de uitkomende doelman redt. In de 80 min. een aanval voor de thuisclub en voor DHC Manuel Mansanga die verdedigend binnen het strafschopgebied ingrijpt en op de grond liggend opruimt. Opnieuw geschreeuw van de tribune en van spelers en begeleiding van de thuisclub en na enige aarzeling wijst de scheidsrechter wegens hands naar de stip…. Vanaf 11 meter is het dan plots 2-2. Een zevental minuten later is er bij een volgende aanval van de thuisclub drie minuten voor het einde een verdedigende actie van Joey Emmerink op de rand van het strafschopgebied. Geschreeuw en de scheidsrechter fluit voor een vrije trap en geeft een boeking aan Emmerink. De ingeschoten vrije trap wordt via het lichaam van Emmerink van richting veranderd en gaat onhoudbaar voor Bas van Zee net onder de lat in het doel: 3-2. DHC geeft niet op en gaat direct weer in de aanval. Via Djerreld Muntslag komt de bal vanaf rechts voor en de inlopende ingevallen Levi Schipper schiet van dichtbij de 3-3 binnen. De thuisclub gaat direct massaal protesteren bij de scheidsrechter en de assistent-grensrechter, waarbij de ene helft van de thuisclub zeker weet dat de voorzet van Muntslag van achter de achterlijn was en de andere helft Schipper zeker buitenspel zag staan….DHC wacht rustig af, het doelpunt wordt na enig oponthoud goedgekeurd. DHC blijft onder aansporing van Rob de Lange doorgaan en zoekt direct weer de aanval. Invaller Quinten vd Kraaij geeft in de 94e min. vanaf links hoog voor, Youri Kooijmans legt de bal op Jordy Brouwer. Het schot van Jordy Brouwer spat op de lat uiteen, zodat de stand op 3-3 blijft staan.

Zo keert DHC met de bus terug nar Delft in de wetenschap dat er twee verliespunten te noteren zijn. Dit te meer waar koploper Moerse Boys vandaag gelijk speelt bij nummer vier VUC (komende zaterdag om 18.00 uur de tegenstander van DHC in Delft), terwijl nummer twee VOC vandaag gewoon wint. Waar de bus op de heenreis ruim een kwartier op 600 meter van het sportpark van Rood Wit St. Willebrord moet wachten voor een regionale wielerkoers, op de terugweg bij Rotterdam Noord moet er ruim een kwartier gewacht worden in een file. Zonder drie punten mee terug in de tas, is dat best vervelend.

Periodetitel of niet ?

Tekst: Dik Schreuders

In de 1e klasse beslaat de 1e periode 8 wedstrijden, gevolgd door twee perioden van elk 9 wedstrijden. Op 18 november jl. speelde DHC uit bij Groeneweg de laatste wedstrijd van die 1e periode en doordat de 0-2 voorsprong in de laatste 6 minuten werd weggegeven tot een 2-2 eindstand, was DHC nog geen periodekampioen. Immers, concurrent Moerse Boys had op 7 oktober jl. een gestaakte wedstrijd thuis tegen BMT bij een 2-2 stand met nog een 6-tal minuten te spelen.

Op zondag 23 december werden deze minuten uitgespeeld in het Brabantse. Onder toeziend oog van DHC-ers Rob de Lange, Dik Schreuders en Wicher Schreuders kwam er eerst 4 minuten blessuretijd bij van de oorspronkelijke wedstrijd en vervolgens nog eens 2 1/2 minuut. Maar: Moerse Boys scoorde niet tegen 9 BMT-ers en het bleef 2-2. Daarmee was DHC periodekampioen.

Hoewel? Tijdens die 12 1/2 minuut was één van de 9 BMT-ers een speler die bij de oorspronkelijke wedstrijd geschorst was en daarmee ongerechtigd was uitgekomen in deze 12 1/2 minuut van uitspelen van deze wedstrijd. Begin deze week bleek dan ook via de KNVB-app dat BMT hiertoe 4 punten in mindering heeft gekregen en bovendien, dat de 6 minuten (inclusief blessuretijd 10 minuten) van Moerse Boys – BMT overgespeeld moet gaan worden. En dus is DHC weer periodekampioen af.

Op zondag 31 maart a.s. om 14.30 uur volgt opnieuw Moerse Boys – BMT voor 6 minuten (inclusief blessuretijd 10 minuten). Als de stand wederom ongewijzigd op 2-2 blijft, ook als BMT wint, dan is DHC periodekampioen. Als Moerse Boys scoort en wint is de 1e periodetitel voor Moerse Boys.

Nu is Moerse Boys afgelopen zondag in de 2e periode onbereikbaar geworden voor de concurrentie en daarmee winnaar van de 2e periode. Als Moerse Boys alsnog de 1e periodetitel wint, dan gaat de 2e periodetitel naar de hoogst eindigende ploeg ná Moerse Boys. Dat is dan het reeds voor de 2e periode uitgespeelde VUC óf VOC, als de laatste de laatste wedstrijd in deze periode winnend afsluit. DHC is in de 2e periode uitgespeeld en staat daar op de 4e plaats.

Ruime uit-overwinning DHC bij Den Hoorn

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 februari 2019, competitiewedstrijd nr 17

Den Hoorn – DHC     0-4  (0-3)

Scheidsrechter:  J. Knetsch  (Bussum)

Grensrechters:  B. van Katwijk  (Heenvliet) en M.J.M.H. Tiemessen (Almere)

1 min.      0-1   Soliman el Yakoubi

12 min.    0-2   Manuel Mansanga

31 min.    0-3   Youri Kooijmans

87 min.    0-4   Levi Schipper

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (75 min. Brent Biesheuvel);

Soliman el Yakoubi (81 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

81 min.    Brent Biesheuvel

Eindelijk boekte DHC weer een uit-overwinning. Uit bij Den Hoorn werd het een ruime 0-4 overwinning, nadat het binnen een kwartier al 0-2 was en na een half uur 0-3. Pas in de slotfase werd de score verder uitgebreid naar 0-4.

Vandaag moest het team van Rob de Lange eindelijk weer eens punten pakken op vreemde bodem. Na de overwinningen uit bij Olympia (23 september) en DOSKO (7 oktober) bleef men in de vijf volgende uitwedstrijden steken op 3 gelijke spelen en 2 nederlagen. In de regio-derby uit in Den Hoorn, onder het zicht van de Delftse flats, was er na ruim 4 1/2 maand weer een uitzege voor de groen-zwarten. Bij DHC ontbreekt Joren Tromp door vakantie en hij wordt vervangen door Soliman el Yakoubi. Doelman Mats Mangelmans neemt de plaats in van de licht geblesseerde Bas van Zee, die wel op de bank plaatsneemt. .

Met een prima zonnetje ziet het aanwezige publiek DHC al snel scoren. Na 1 minuut en 50 seconden is er een aanval via Frank de Lange vanaf links op Youri Kooijmans, die midden voor het doel binnen het strafschopgebied Jordy Brouwer aanspeelt. De aanvoerder verlengt naar rechts, waar Soliman el Yakoubi beheerst de 0-1 inschiet. DHC blijft in de aanval en al na 12 minuten wordt de score verdubbeld. Een hoge voorzet van Jeffrey van Roon wordt afgeslagen en vanaf 30 meter haalt Manuel Mansanga hard en zeer fraai uit, onhoudbaar voor de Hoornse-doelman: 0-2. DHC blijft met rustig combinatievoetbal in de aanval, waar de thuisclub zodra in balbezit de bal ver vooruit schiet en probeert met een snelle counter gevaar te stichten, waar men zich vooral beperkt tot verdedigen. Tweemaal wordt Youri Kooijmans gestopt door de rood-witte verdediging. In de 21e min. is er na balverlies net op de DHC-helft, een eerste mogelijkheid voor Den Hoorn, maar het schot gaat voorlangs het doel van DHC-doelman Mats Mangelmans. Een vijf minuten later bij een volgende uitbraak schiet de thuisclub hoog over. In de 31e min. zijn het wederom de groen-zwarten die scoren. Een voorzet van Soliman el Yakoubi vanaf rechts wordt prima attent ingetikt door Youri Kooijmans, daarmee de stand op 0-3 brengend. Met nog ruim vijf minuten voor de rust kopt Youi Kooijmans na een voorzet van Manuel Mansanga net over, waarmee de ruststand op 0-3 blijft.

Twee minuten na de hervatting lijkt DHC weer te scoren. Een hoge voorzet van Jeffrey van Roon wordt op de rand van het strafschopgebied door Jordy Brouwer opzij gekopt op Jessy Nauman, die uithaalt maar over schiet. In de volgende minuut is er slordig balverlies bij de groen-zwarten en een uitbraak van één van de Den Hoorn-voorwaartsen. Alleen voor Mats Mangelmans schiet hij echter ruim naast. Tien minuten na de doelwisseling is de Den Hoorn-doelman attent uitlopend na een pass van Vincent Romeijn op Youri Kooijmans. Als kort daarna Frank de Lange Jordy Brouwer bereikt, laat de doelman diens schot los, maar is Youri Kooijmans niet succesvol. Na ruim een uur speelt Soliman el Yakoubi op Frank de Lange, wiens schot wordt geblokt en een corner betekent. Uit die corner ziet Jessy Nauman zijn schot afkaatsen op het lichaam van Jordy Brouwer. Met nog een twintig minuten op de klok is er een voorzet van Jeffrey van Roon, die vlak voor het doe net wordt gemist door Jordy Brouwer. Enkele minuten later een nieuwe aanval voor DHC waar Youri Kooijmans dan vanaf links voorzet. Sliman el Yakoubi brengt de bal dan terug opnieuw vanaf rechts voor en Jordy Brouwer schiet dan net over. Enkele minuten later kopt Youri Kooijmans net over. Toch scoort DHC dan kort voor tijd toch nog een keer. In de 87e min. is er een corner vanaf rechts en is het hoog opspringend Levi Schipper die de 0-4 eindstand inkopt.

Waar Moerse Boys en VOC vandaag ook wonnen, verloor VUC wel. Hierdoor klimt DHC opnieuw naar plek 3. De achterstand op Moerse Boys blijft daarmee 8 verliespunten en die op VOC blijft 4 verliespunten. Komend weekeinde is DHC vrij.

Weer puntenverlies in uitwedstrijd

Tekst: Dik Schreuders

zondag 17 februari 2019, competitiewedstrijd nr 16

BMT – DHC     4-2  (1-0)

Scheidsrechter:  E.M. Toonen (Waddinxveen)

22 min.      1-0

46 min.      1-1    Frank de Lange

59 min.      2-1

76 min.      3-1

79 min.      4-1

88 min.      4-2    Soliman el Yakoubi

Bas van Zee;

Manuel Mansanga (74 min. Quinten vd Kraaij), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (60 min. Brent Biesheuvel);

Joren Tromp (60 min. Soliman el Yakoubi), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

90+2 min.   Brent Biesheuvel

Opnieuw is er puntenverlies voor DHC in een uitwedstrijd. Werden de eerste twee uitwedstrijden van dit seizoen door DHC bij Olympia en DOSKO gewonnen, sedert die laatste uit-overwinning op 7 oktober 2018 werd er vervolgens op vreemde bodem tot vandaag drie keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Vandaag uit bij BMT volgde opnieuw een teleurstellende uit-nederlaag.

Op een prima grasveld, onder een stralende zon en een goede voetbaltemperatuur start DHC met een ongewijzigd team ten opzichte van de afgelopen twee wedstrijden (7-0 Groeneweg en 4-0 Olympia). Al direct blijkt de thuisclub agressiever en fanatieker. Na een klein kwartier krijgt DHC wat grip op de wedstrijd, hetgeen direct resulteert in een dieptepass van Jordy Brouwer op Jessy Nauman, waar de Haagse doelman de bal net kan onderscheppen. Kort hierna een corner vanaf rechts, waar van buiten het strafschopgebied de bal bij Vincent Romeijn komt, die zijn schot dan echter over ziet gaan. Als er dan weer een tegenstoot is van de thuisclub resulteert dit halverwege de 1e helft in een corner van hun linkerkant. De bal wordt dan bij de eerste paal voorgebracht en hoog naar de 2e paal ingekopt: 1-0. Kort hierna ontsnapt dezelfde doelpuntenmaker aan rood, als een overtreding tegen Jessy Nauman met geel wordt bestraft. Nog binnen het half uur bereikt Frank de Lange op links Youri Kooijmans, waarna diens voorzet bij Joren Tromp komt, die dan net buiten de 16-meter ten koste van een vrije trap wordt gestuit. De vrije trap van Jeffrey van Roon wordt hoog ingebracht, maar gaat net voorlangs het Haagse doel. In de 33e min. legt Jordy Brouwer op de rand van het strafschopgebied de bal met het hoofd opzij voor Jessy Nauman. Deze schiet hard in, maar de uitlopende Haagse doelman keert zijn inzet. Eén minuut later geeft Youri Kooijmans hoog voor, waarna de kopbal van Jessy Nauman door een verdediger van de lijn wordt gehaald. Een volgende voorzet van Jeffrey van Roon wordt door Jordy Brouwer over gekopt. Scheidsrechter Toonen is met nog een kleine tien minuten voor de rust coulant voor een BMT-speler door geel te tonen na een overtreding op Joren Tromp. Na een overtreding tegen Youri Kooijmans schiet Jeffrey van Roon de vrije trap over en kort daarna ziet Jordy Brouwer zijn kopbal gestopt door de BMT-doelman. Een laatste mogelijkheid voor rust is er voor DHC als op links een aanval ten koste van een kaart en een vrije trap met de hand wordt onderbroken.

Al binnen 45 seconden na de doelwisseling komt DHC op gelijke hoogte. Jordy Brouwer speelt op Frank de Lange binnen het strafschopgebied, die van dichtbij beheerst de 1-1 inschiet. Vervolgens lijkt DHC over de thuisclub heen te gaan. Jordy Brouwer wordt ten koste van een vrije trap gestopt, waarna de vrije trap via de muur corner gaat. In de 49e min. een voorzet van Jeffrey van Roon waar op de strafschopstip Jordy Brouwer de bal aanneemt vlak voor de Haagse doelman. Vervolgens speelt Brouwer een inkomende verdediger uit en schiet hard in. De Haagse doelman weet echter de inzet te keren. Twee minuten later een nieuwe Haagse overtreding, waarna Jordy Brouwer de vrije trap op links op Jeffrey van Roon speelt. Diens hoge voorzet belandt vervolgens op de lat. DHC is constant in de aanval op de helft van BMT, daarmee ruimte gevend voor snelle counters van de thuisclub. In de 59e min. is er dan zo’n uitval, waar de bal op rechts wordt gespeeld en wordt voorgegeven en volkomen vrijstaand van dichtbij de 2-1 achter doelman Bas van Zee wordt ingeschoten.  DHC-grensrechter Renaldo van Poelgeest vlagt voor buitenspel, maar scheidsrechter Toonen wijst naar het midden. In de bestuurskamer na afloop is iedereen, ook van de thuisclub, van mening dat dit echt en zonder discussie buitenspel was. Maar het is simpel, de scheidsrechter beslist en het doelpunt telt. DHC blijft constant in de aanval, zoekend naar de gelijkmaker en vervolgens de winnende treffer. Als een BMT-speler – in een overigens verder sportieve wedstrijd – de bal in het gezicht van DHC-invaller Brent Biesheuvel gooit, mag de Hagenaar van geluk spreken dat ook hier slechts geel het gevolg is. Met nog een kwartier op de klok kopt invaller Soliman el Yakoubi door op invaller Quinten vd Kraaij, die over schiet. Een minuut later een verre bal van de thuisclub en een uitval, waar men de 3-1 inschiet. Daarmee lijkt de wedstrijd beslist. Drie minuten later een nieuwe uitbraak en een voorzet en de 4-1 is een feit. Dat in de 88e min. na een combinatie tussen Jordy Brouwer en Brent Biesheuvel Soliman el Yakoubi de stand nog op 4-2 brengt is louter nog voor de statistieken. Verder dan een schot over van Frank de Lange komen de groenzwarten niet meer.

Doordat koploper Moerse Boys vandaag wederom wint, wordt de achterstand voor DHC nu met acht verliespunten aanzienlijk. Waar nummer twee VOC gelijk speelt, wint VUC en zakt DHC daardoor naar plaats vier.

Komende zondag 24 februari a.s. wacht voor DHC de uitwedstrijd bij Den Hoorn.

Opnieuw ruime thuiszege DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 10 februari 2019, competitiewedstrijd nr 15

DHC – Olympia   4-0  (3-0)

Scheidsrechter:  M. Bruggeling (Oostzaan)

Grensrechters:  S. Aboujid (Bussum) en C. van Rijswijk (Boskoop)

10 min.   1-0     Jordy Brouwer

18 min.   2-0     Jordy Brouwer

41 min.   3-0     Youri Kooijmans

71 min.   4-0     Youri Kooijmans

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper (86 min. Thomas Aangenendt), Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (66 min. Quinten vd Kraaij);

Joren Tromp (79 min. Brent Biesheuvel), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

In al de 9e thuiswedstrijd van dit seizoen behaalt DHC de 7e thuiszege, waar in die zeven thuiszeges op eigen terrein na vandaag het doelsaldo staat op 30-0. Het DHC-publiek kon ook vandaag – in de gedurende de hele wedstrijd stromende regen – viermaal juichen. Aangezien de bezoekers niet scoorden was de eindstand op het scorebord dan ook 4-0.

Trainer/coach Rob de Lange start met dezelfde basiself die vorige week met 7-0 won van Groeneweg. Al in de 5e min. moet scheidsrechter Bruggeling middels een gele kaart optreden tegen één van de bezoekers, als deze ter hoogte van de middencirkel DHC-topscorer Jordy Brouwer fors onderuit haalt. In de 8e min. lijkt DHC al te gaan scoren als Jeffrey van Roon op links prima opent op de snelle Youri Kooijmans, die alleen op het doel afgaat. Kooijmans is niet alleen te snel voor de Goudse verdedigers, maar ook voor de grensrechter, die onterecht voor buitenspel vlagt. Twee minuten later kan het Delftse publiek toch juichen. Vincent Romeijn zet prima druk en verovert de bal, waarna hij Jordy Brouwer aanspeelt. Van net buiten de 16-meter schiet hij in de bovenhoek de 1-0 achter de rood-zwarte doelman. Twee minuten later kan een verdediger een voorzet van Youri Kooijmans net corner koppen voor Joren Tromp. Vervolgens speelt Jordy Brouwer op Joren Tromp die vanaf de punt 16-meter vanaf rechts inschiet, waar de doelman prima redt. Al in de 18e min. wordt de score verdubbeld. Een corner op links van Frank de Lange komt via Youri Kooijmans terug bij De Lange. Deze geeft hoog voor, waar Joren Tromp van dichtbij inschiet. De doelman weet in een reflex deze inzet te keren, maar in de rebound is Jordy Brouwer attent en is het 2-0. Voor Jordy Brouwer daarmee doelpunt 17 in de 15e competitiewedstrijd van dit seizoen. Kort hierna schiet Jessy Nauman van 20 meter over en enkele minuten later schiet Jordy Brouwer van 25 meter net naast. Een volgende mogelijkheid is er voor Joren Tromp, waar de ver uitlopende doelman de bal nog net kan wegtrappen. Na een half uur gaat Jessy Nauman op rechts alleen door na een pass van Jordy Brouwer, maar met een voor het doel vrijstaande meegekomen Youri Kooijmans, is het wederom de grensrechter die zijn vlag opsteekt. Na 41 min. voert DHC de score verder op. Vanaf rechts schiet Joren Tromp de bal langs de kansloze Olympia-doelman, waarna zijn schot op de paal belandt. Vervolgens is Youri Kooijmans er snel bij om de 3-0 binnen te schieten.

Daarmee een uitstekende 1e helft afsluitend met een prima voorsprong en zorgend voor tevreden gezichten bij alles wat DHC is.

Direct na de hervatting speelt Joren Tromp op de de 16-meter ingaande Jessy Nauman, die dan net over schiet. Enkele minuten later speelt Jessy Nauman op Jordy Brouwer net op de rand 16 meter, die direct opzij legt op Frank de Lange. Deze schiet in, maar de doelman kan in een reflex de bal met zijn been tot corner verwerken. Een corner van rechts van Jeffrey van Roon komt net buiten het strafschopgebied bij Vincent Romeijn. Deze schiet hard in, maar via het lichaam van één van de verdedigers gaat de bal over het Goudse doel. Na 58 min. gaat Joren Tromp vanaf rechts in het strafschopgebied door en schiet hard in. De doelman kan de bal net wegtikken. Invaller Quinten vd Kraaij staat in de 71e min. vijf minuten binnen de lijnen, als hij na een actie op rechts de bal hoog voorgeeft bij de 2e paal en Youri Kooijmans bekwaam afmaakt met ook zijn tweede treffer van de middag: 4-0. Enkele minuten later wordt dezelfde Youri Kooijmans alleen doorgaand wederom terug gevlagd wegens vermeend buitenspel. DHC speelt de 2e helft simpel consoliderend uit. In de 85e min. moet DHC-doelman Bas van Zee uitlopend voor de eerste keer vanmiddag in actie komen, waar hij de ingeschoten bal prima keert. In de slotminuut is er dan nog een mogelijkheid voor DHC. Een corner van Frank de Lange vanaf rechts wordt door Brent Biesheuvel ingekopt. De doelman keert de bal, waarna de bal vlak voor het doel weer voor de voeten komt van Brent Biesheuvel. Net op het moment dat hij wil uithalen, fluit scheidsrechter Bruggeling voor het eindsignaal, waarmee de eindstand op 4-0 blijft staan.

Het DHC-thuispubliek moet nu enkele weken geduld hebben voor het volgende thuisoptreden. DHC gaat nu uit naar BMT, vervolgens is er de regio-derby uit bij Den Hoorn op 24 februari a.s. Vervolgens is er een vrije zondag, waarna op 10 maart wordt afgereisd naar Rood Wit Willebrord. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dan over 5 weken na heden op zaterdagavond 16 maart a.s. om 18.00 uur tegen VUC.

Teller stopt bij zeven

Tekst: Dik Schreuders

zondag 3 februari 2019, competitiewedstrijd nr 14

DHC – Groeneweg    7-0  (2-0)

Scheidsrechter:  G D’Onorio (Hoorn)

3 min.       1-0   Jordy Brouwer

37 min.     2-0   Joey Emmerink

49 min.     3-0   Jessy Nauman

68 min.     4-0   Frank de Lange

69 min.     5-0   Joren Tromp

71 min.     6-0   Jordy Brouwer

81 min.     7-0   Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Manuel Mansanga (71 min. Thomas Aangenendt), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (56 min. Quinten vd Kraaij), Frank de Lange, Jessy Nauman (49 min. Brent Biesheuvel);

Joren Tromp, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

Vandaag was DHC duidelijk enkele maten te groot voor het bezoekende Groeneweg. Werd het in de heenwedstrijd – na tot 6 minuten voor het einde een 0-2 voorsprong voor DHC – 2-2, vandaag werd het verschil met ‘slechts’ zeven treffers voor de groen-zwarten nog matig uitgedrukt. Het scorebord eindigde bij 7-0.

In vergelijking met vorige week uit bij GLZ Delfshaven kon Rob de Lange vandaag achterin weer beschikken over de na zijn ziekte herstelde Levi Schipper. Allrounder Joren Tromp schoof vanuit de laatste linie naar de voor hem van oudsher bekende positie als rechteraanvaller, waar Soliman el Yakoubi wegens ziekte ontbrak.

Direct vanaf de aftrap zijn de verhoudingen voor vandaag duidelijk. Een aanvallend DHC dat wil scoren en een verdedigend Groeneweg, loerend op een spaarzame counter. Al na 3 min. komen de gastheren op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon, voorbij de 2e paal terug voorgegeven door Jessy Nauman en Jordy Brouwer die de 1-0 intikt. Na een kwartier ziet Vincent Romeijn zijn schot van 20 meter gestopt door de doelman van de gasten. Kort hierna wordt Youri Kooijmans – alleen doorgaand – door de Groeneweg-grensrechter wegens vermeend buitenspel terug gevlagd. Een 1-2-combinatie tussen Joren Tromp en Jessy Nauman wordt door Joren Tromp van binnen het strafschopgebied voorlangs geschoten. In de 26e min. gaat Joren Tromp op rechts op snelheid door en richting het strafschopgebied. Eén van de verdedigers van de bezoekers haalt de doorgebroken Joren Tromp net op de rand 16-meter neer – met ook nog twee meegekomen ploeggenoten in het midden voor het doel – waarop scheidsrechter D’Onorio niet aarzelt en direct rood trekt. De vrije trap wordt door de doelman gestopt. Enkele minuten hierna schiet Youri Kooijmans van 25 meter over en kopt kort daarna Jordy Brouwer over na een voorzet van Jeffrey van Roon. In de 36e min. bereikt Youri Kooijmans Jordy Brouwer, die zijn schot vervolgens via binnenkant paal weer terug in het veld ziet komen. Joren Tromp schiet dan in, waarop de Groeneweg-doelman de bal corner tikt. Uit de corner komt de bal bij Jessy Nauman. Deze geeft voor en bij de 2e paal schiet Joey Emmerink de 2-0 in. Hiermee lijkt de wedstrijd beslist, maar dit geldt des te meer als in de 42e min. de bezoekers met 9 man door moeten na een tweede rode kaart. Eén van de Groeneweg-aanvallers schopt bij een spaarzame aanval in het DHC-strafschopgebied Levi Schipper onderuit met een keiharde trap op de enkels. Opnieuw is scheidsrechter D’Onorio gedecideerd en toont wederom rood. Hierna is er nog voor rust een kans voor Frank de Lange, die over schiet.

In de 2e helft is het direct vanaf het begin af aan helemaal éénrichtingsverkeer met 9 rood-zwarten gegroepeerd in en net rondom het eigen strafschopgebied en een omsingeling van DHC, die proberen de gaten in deze 9-mans-verdediging te vinden. Al in de eerste minuut na de hervatting zijn er drie mogelijkheden en uiteindelijk een inzet van Jessy Nauman, die de doelman net corner kan tikken. In de 49e min. geeft Jeffrey van Roon vanaf links vanaf de achterlijn voor en bij de 2e paal schiet Jessy Nauman de 3-0 in. Direct hierna komt Brent Biesheuvel in het team voor Jessy Nauman en enkele minuten later wisselt Rob de Lange Vincent Romeijn in voor Quinten vd Kraaij. Direct bij zijn eerste actie is Quinten vd Kraaij met een actie gevaarlijk en geeft hij vanaf de achterlijn laag voor, waar Youri Kooijmans op de doellijn de bal niet kan intikken. In de 58e min. speelt Frank de Lange op Brent Biesheuvel die op de rand 16-meter alleen vrij komt voor de doelman, maar zijn schot door de doelman gestopt ziet worden. Vervolgens is het wederom een actie van Quinten vd Kraaij, ook zijn schot wordt dan door de doelman gestopt. Hierna mist Jordy Brouwer een voorzet van Manuel Mansanga en kopt Youri Kooijmans over na een voorzet van Levi Schipper. Elke aanval in deze wedstrijd, die dan in feite allang geen wedstrijd meer is, levert kansen op voor DHC. Een inzet van Youri Kooijmans wordt corner getrapt, de doelman stopt een schot van Brent Biesheuvel en vervolgens stopt hij ook een schot van Frank de Lange. De score verandert echter niet, tot aan de 68e minuut. Een voorzet vanaf links van Jeffrey van Roon wordt vanaf de rechterkant teruggelegd door Quinten vd Kraaij en Frank de Lange schiet in de bovenhoek fraai de 4-0 in. Eén minuut later een 1-2-combinatie van Joren Tromp, Jordy Brouwer en opnieuw de doorlopende Joren Tromp in de 16-meter en het is 5-0. In de 71e min. wordt de score verder opgevoerd als na een corner vanaf rechts van Quinten vd Kraaij, vanaf de punt links in het strafschopgebied Jordy Brouwer inschiet: 6-0. Thomas Aangenendt komt vervolgens in de ploeg voor Manuel Mansanga. Uit een voorzet van Jeffrey van Roon kopt Brent Biesheuvel over, terwijl kort hierna een voorzet van Youri Kooijmans door Quinten vd Kraaij wordt overgeschoten. In de 81e min. vanaf rechts een voorzet van Thomas Aangenendt en Jordy Brouwer maakt met zijn derde doelpunt van de middag – en zijn 15e doelpunt van deze competitie – de 7-0. Brent Biesheuvel schiet vervolgens nog een keer voorlangs, Youri Kooijmans zijn kopbal wordt gestopt door de doelman en ook Joren Tromp ziet zijn schot gestopt door de doelman. In de 88e min. ziet Brent Biesheuvel wederom zijn schot van binnen de 16-meter door de doelman gestopt en voert hij de score niet verder op, zodat de teller voor de man aan het scorebord bij 7-0 stopt.

DHC telt dus weer 3 punten op bij haar totaal. Doordat de wedstrijd tussen koploper Moerse Boys en nummer twee VOC in een gelijkspel eindigt (na een 1-2 stand in de laatste 10 min. en pas kort voor tijd de gelijkmakende 2-2) komen de groen-zwarten iets dichterbij.

Teleurstellend verlies van twee punten voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 27 januari 2019, competitiewedstrijd nr 13

GLZ Delfshaven – DHC      1-1  (1-1)

Scheidsrechter:  J. J. Koene (Zaanstad)

Grensrechters:  A.D.J. van Laar (Almere) en M.J.M.H. Tiemessen (Almere)

34 min.    0-1   Soliman el Yakoubi

39 min.    1-1

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Joren Tromp, Jeffrey van Roon (75 min. Quinten vd Kraaij);

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (68 min. Brent Biesheuvel);

Soliman el Yakoubi (75 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

57 min.   Joey Emmerink

In Rotterdam liet DHC uit bij GLZ Delfshaven teleurstellend twee punten liggen. Waar het begin november jl. in Delft nog een ruime 5-0 overwinning werd voor de groen-zwarten, kwam men vandaag niet verder dan 1-1. DHC verzuimde de kansen te benutten, terwijl de gastheren één mogelijkheid kregen en die ook benutten.

Ten opzichte van vorige week mist Rob de Lange de ’s ochtends ziek gemelde Levi Schipper. Hierdoor schuift Joren Tromp een linie naar achteren en keert Jessy Nauman na een blessure terug op het middenveld. Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld op sportpark Nieuw Vreelust is van begin af aan duidelijk dat DHC vandaag de aanvallende ploeg is. De eerste kans is er na 12 min. als een ingooi van Manuel Mansanga op de rand van de 16 meter bij Jordy Brouwer komt. In de draai schiet hij in, hetgeen slechts een corner oplevert. Kort hierna kopt Jordy Brouwer uit een voorzet van Youri Kooijmans net naast. Halverwege de 1e helft gaat Youri Kooijmans op links het strafschopgebied in, waar de Rotterdamse doelman net kan ingrijpen. Vervolgens ziet Joey Emmerink met een terugspeelbal op doelman Bas van Zee één van de Rotterdamse aanvallers binnen het strafschopgebied over het hoofd, maar levert dit geen schade op. Na 28 min. gaat Youri Kooijmans op links door tot de achterlijn en wordt dan net buiten de lijnen onderuit gehaald. De vrije trap levert niets op. Eén minuut later is het Youri Kooijmans die door het midden via een steekpass Jordy Brouwer wil bereiken, maar die er net niet bij kan. Een 4-tegen-3-situatie brengt de bal bij Soliman el Yakoubi, waarna zijn inzet via een verdediger corner gaat. De corner van Jeffrey van Roon komt bij Soliman el Yakoubi, die op rand 16 meter Frank de Lange bereikt, waarna diens schot over het Rotterdamse doel gaat. Twee minuten later komen de groen-zwarten in de 34e min. op voorsprong. Een vrije trap halverwege de GLZ Delfshaven-helft komt via Manuel Mansanga en Joey Emmerink bij Jessy Nauman, die diep op rechts speelt, waar uit een lastige hoek Soliman el Yakoubi de bal langs de uitlopende Rotterdamse doelman in het doel schiet: 0-1. De voorsprong is echter van korte duur, als vijf minuten later één van de weinige aanvallen van de thuisclub in de gelijkmaker resulteert. Een vrije trap op 25 meter wordt laag ingeschoten, doelman Bas van Zee keert de bal, maar kan deze niet vasthouden en in de rebound verdwijnt de bal in het doel: 1-1. Nog voor rust kan een GLZ Delfshaven-verdediger net redding brengen na een actie van Youri Kooijmans en gaat een schot van Jessy Nauman op slag van rust net over.

Een ongewijzigd DHC toont ook na de pauze een groot overwicht. Al snel redt de GLZ Delfshaen-doelman prima op een afstandsschot van Jeffrey van Roon. Kort hierna speelt Jordy Brouwer op Jessy Nauman, die dan van 18 meter net over schiet. In de 57e min. lijkt DHC op voorsprong te komen. Jordy Brouwer stuurt door het midden Youri Kooijmans weg, die alleen op de doelman afgaat en vervolgens zijn lage schot van buiten de 16-meter door de doelman gepakt ziet worden. De thuisclub houdt zich staande via tijdrekken en een aantal overtredingen, kaarten tot gevolg hebbende. Halverwege de 2e helft wisselt Rob de Lange Jessy Nauman voor Brent Biesheuvel. Met nog ruim een kwartier te spelen speelt Jordy Brouwer op rechts op Soliman el Yakoubi, waarna diens voorzet nipt door de Rotterdamse doelman wordt onderschept. Met het inbrengen van aanvallers Djerreld Muntslag en Quinten vd Kraaij voor aanvaller Soliman el Yakoubi en verdediger Jeffrey van Roon, toont Rob de Lange zijn aanvallende impulsen om een beslissing in Delfts voordeel te bereiken. Met nog een tiental minuten te spelen laat de doelman een corner van Frank de Lange los, maar levert ook dit verder niets op. Vervolgens speelt Vincent Romeijn op links op Quinten vd Kraaij, waarna hij binnen het strafschopgebied Jordy Brouwer bereikt. Deze draait zich vrij en alleen voor de doelman schiet hij net naast. Met nog 4 minuten op de klok speelt Youri Kooijmans op Brent Biesheuvel en is het vervolgens Jordy Brouwer die van binnen de 16 meter naast schiet. Twee minuten later geeft Quinten vd Kraaij vanaf links hoog voor op Djerreld Muntslag bij de 2e paal, die van dichtbij hard inschiet. Het is de Rotterdamse doelman die de bal corner tikt en zijn ploeg behoudt voor de nederlaag. Vervolgens is het Djerreld Muntslag die Youri Kooijmans aanspeelt, waarna zijn voorzet bij Jordy Brouwer komt, die naast schiet.

DHC blijft dus op een teleurstellende 1-1 steken. Doordat de concurrenten Moerse Boys en VOC vandaag wel winnen en dus verder uitlopen, komt DHC halverwege de competitie op een achterstand van respectievelijk 7 en 5 verliespunten.

Simpele 4-0 winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 20 januari 2019, competitiewedstrijd nr 12

DHC – Velo     4-0  (2-0)

Scheidsrechter:  A.G.J. van Loenen (Den Haag)

Grensrechters:  S.E.J. Leider (Almere) en E. Seymor (Amsterdam)

4 min.     1-0   Joey Emmerink

17 min.   2-0 Youri Kooijmans

64 min.   3-0 Jordy Brouwer (pen.)

88 min.   4-0 Jordy Brouwer (pen.)

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink (80 min. Scott Luiten), Levi Schipper, Jeffrey van Roon (72 min. Thomas Aangenendt);

Joren Tromp, Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Soliman el Yakoubi (64 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

39 min.  Joren Tromp

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop leverde voor DHC een simpele 4-0 winst op tegen regiogenoot Velo. Zes weken na de laatste competitiewedstrijd (3-0 winst thuis tegen Zwervers) kon het DHC-publiek opnieuw juichen voor een dik verdiende overwinning, waar met name de Wateringse doelman zorgde dat het verschil beperkt bleef en waar de bezoekers niet in het DHC-strafschopgebied zijn geweest.

Trainer/coach Rob de Lange mist vandaag in ieder geval de geblesseerden Jessy Nauman en Roy Speelman en de voor één wedstrijd geschorste Brent Biesheuvel. Daarentegen is Jeffrey van Roon na 4 maanden blessureleed weer terug.

Al snel neemt DHC een voorsprong. In de 4e minuut na een corner een hoge bal vanaf punt 16 meter vanaf rechts van Vincent Romeijn en bij de tweede paal Joey Emmerink die inkopt: 1-0. Na ruim een kwartier wordt Joren Tromp na een pass van Jordy Brouwer buitenspel gegeven. Direct hierop in de 17e minuut drukt DHC het overwicht uit in een tweede doelpunt. Een schitterende pass van Jeffrey van Roon diep links op Youri Kooijmans, die alleen doorgaat en de Westlandse doelman kansloos laat: 2-0. Twee minuten later redt dezelfde doelman op een kopbal van DHC-aanvoerder Jordy Brouwer. Met bijna een haf uur op de klok komt een vrije trap van Frank de Lange bij Jordy Brouwer, die hard inkopt maar de bal via onderkant lat weer terug ziet komen. Daarmee blijft het bij 2-0 bij de rust.

Direct vanaf de aftrap een prima actie en voorzet vanaf rechts van Joren Tromp, waar Jordy Brouwer zich binnen de 16-meter tussen enkele verdedigers vrijspeelt. Alleen voor de doelman schiet Brouwer van dichtbij hard in, maar de doelman keert de inzet. In de volgende minuut schiet Manuel Mansanga van 20 meter net naast. Na exact een uur is er een prima aanval met Vincent Romeijn, Jordy Brouwer, Joren Tromp en opnieuw Vincent Romeijn, waar diens inzet opnieuw door de Velo-doelman wordt gekeerd. Een volgende voorzet van Soliman el Yakoubi gaat net achter Jordy Brouwer langs en Youri Kooijmans wordt hierna terug gevlagd wegens buitenspel. Vervolgens is het Joren Tromp die Jordy Brouwer bereikt, waar zijn schot opnieuw gestopt wordt door de doelman van de bezoekers en in de rebound hij opnieuw het schot van Jordy Brouwer net over tikt. Eén minuut later is er een hoge voorzet van Jeffrey van Roon, waarna Jordy Brouwer binnen de lijnen wordt aangetikt. Scheidsrechter Angelo van Loenen wijst gedecideerd naar de stip. Vanaf 11 meter scoort Jordy Brouwer beheerst de 3-0. Twee minuten later lijkt DHC opnieuw te scoren, maar het lage schot van Joren Tromp wordt door de doelman net naast de paal getikt. Met nog een klein kwartier op de klok is er een prima actie van invaller Quinten vd Kraaij, die vanaf rechts doorgaat en binnen het strafschopgebied een aantal tegenstanders op het verkeerde been zet. Zijn lage inzet wordt door de doelman corner getikt. Eén minuut later schiet dezelfde Quinten vd Kraaij in, waar de doelman het schot stopt. In de 87e min. is het opnieuw de doelman die een doelpunt van de groen-zwarten in de weg staat. Jordy Brouwer speelt op Joren Tromp, waarna de doelman de bal nog net corner kan tikken. Eén minuut hierna gaat Youri Kooijmans vervolgens vanaf rechts het strafschopgebied in, wordt onderuit gehaald en opnieuw kan scheidsrechter Angelo van Loenen niet anders dan naar de stip wijzen. Hard onderkant lat laat Jordy Brouwer de Velo-doelman kansloos en brengt hij de eindstand op 4-0. DHC schrijft drie punten bij.

DHC verliest bij HBS

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 8 januari 2019, 20.00 uur, oefenwedstrijd

HBS – DHC     3-0  (1-0)

23 min.     1-0

50 min.     2-0  (pen)

87 min.     3-0

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga,  Scott Luiten, Joey Emmerink, Thomas Aangenendt (60 min. Quinten vd Kraaij);

Brent Biesheuvel (70 min. Max Otten), Frank de Lange, Vincent Romeijn;

Soliman el Yakoubi (60 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

DHC als één van de topploegen in de 1e klasse oefende dinsdagavond uit bij het in de 3e divisie laaggeplaatste HBS. Op een koude en winderige winteravond werd het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Bij de groen-zwarten ontbraken onder meer Jessy Nauman, Roy Speelman, Joren Tromp, Bas van Zee en nog steeds Jeffrey van Roon, terwijl bij HBS oud-DHC-er Tidde Tromp halverwege de 2e helft inviel.

De wedstrijd ging gelijk op, toen halverwege de 1e helft een ongelukkige en simpele goal de 1-0 betekende. Een kleine 10 min. voor rust werd een alleen doorgaande Youri Kooijmans onterecht voor buitenspel terug gevlagd. Vijf minuten na rust besliste de scheidsrechter om onbekende redenen tot een strafschop voor de thuisclub, waarmee het 2-0 werd. DHC kreeg gedurende de 2e helft wat mogelijkheden via schoten van Djerreld Muntslag, Frank de Lange en een vrije trap van Jordy Brouwer. DHC was wat onwennig na de winterstop, waar HBS net terug van een trainingskamp in Portugal effectiever bleek. Drie minuten voor het einde resulteerde een assist van Tidde Tromp in de 3-0 eindstand. HBS hervat komende zondag de competitie, terwijl DHC komend weekeinde afreist voor een kort trainingskamp in Tilburg.

DHC wint 1e periodetitel

Tekst: Dik Schreuders

Zonder zelf te spelen werd DHC vandaag winnaar van de eerste periode. Moerse Boys tegen BMT bleef gelijk, waardoor de Brabanders DHC niet passeerden in de 1e periodestand.

Op 18 november jl. mistte DHC de kans om de 1e periode zelf binnen te halen, door in de laatste 8 min. een 0-2 voorsprong uit Groeneweg, de wedstrijd te zien eindigen in 2-2. Daardoor moesten de groen-zwarten het resultaat afwachten van het uit te spelen duel van Moerse Boys thuis tegen BMT.

Onder toeziend oog van de DHC-delegatie bestaande uit trainer/coach Rob de Lange en de bestuursleden Wicher Schreuders en Dik Schreuders, werd voor een redelijk opgekomen thuispubliek door scheidsrechter Westhoff (Vlaardingen) gefloten voor het vervolg van deze wedstrijd. Bij een 2-2 stand met 9 BMT-ers moesten de laatste 10 min. uitgespeeld worden.  De 11 Brabanders creëerden geen enkele echte kans tegen 9 verdedigende Hagenezen. De thuisclub kreeg 2 hoekschoppen en schoot eenmaal over, terwijl aan de andere kant de bezoekers tot één hoekschop kwamen en één schot hetgeen door de doelman van de thuisclub werd gestopt. De scheidsrechters kende nog wat extra blessuretijd toe, maar na 12 minuten en 25 seconden werd afgefloten en konden Rob, Wicher en Dik elkaar op de tribune feliciteren. Voor DHC dus eind 2018 de 1e periodetitel, maar duidelijk zal zijn dat er nog een eindprijs is te halen.

Eenrichtingsverkeer op de Bras

Tekst:  Dik Schreuders
zondag 9 december 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 11

DHC – cvv Zwervers    3-0  (0-0)

Scheidsrechter:  K. van Dijk  (Vlaardingen)

48 min.     1-0  Youri Kooijmans

70 min.     2-0  Youri Kooijmans

73 min.     3-0 Jessy Nauman

Bas van Zee;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Brent Biesheuvel;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (45 min. Joren Tromp), Jordy Brouwer (aanv.) (88 min. Andani Ollie), Youri Kooijmans (80 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

8 min.    Jordy Brouwer

14 min.  Brent Biesheuvel

42 min.  2e boeking en dus rood Brent Biesheuvel

In het DHC-stadion aan de Brasserskade was er bij DHC tegen cvv Zwervers sprake van eenrichtingsverkeer. De eerste helft de ene kant op, na de doelwisseling de tweede helft de andere kant op. Ondanks dat de groen-zwarte thuisclub kort voor rust met 10 man kwam te staan, werd met een 3-0 overwinning afgesloten.

Trainer/coach Rob de Lange start met dezelfde formatie als die een week eerder na een prima wedstrijd met 0-0 afsloot bij VOC. Dit betekent dat de van een schorsing teruggekeerde Joren Tromp ook op de bank start. In de beginfase is DHC gevaarlijk via twee afstandsschoten van Vincent Romeijn en Jessy Nauman, welke beide niets op leveren. Bij een spaarzame counter van de wit-blauwe bezoekers schiet een van de aanvallers langs doelman Bas van Zee net naast. De Capellenaren spelen met veel verdedigers in of vlak voor hun eigen strafschopgebied, waardoor DHC heel weinig ruimte krijgt om gevaarlijk te worden. Na ruim een kwartier speelt Vincent Romeijn op rechts op Soliman el Yakoubi, die hoog voorgeeft, waar een verdediger samen met de doelman van de bezoekers de bal net voor Jordy Brouwer weghalen. Nadat Youri Kooijmans hard inschiet, is het kort daarna Soliman el Yakoubi die Jessy Nauman bereikt, waarna de Capelse doelman het schot keert. In de rebound schiet Jordy Brouwer voorlangs. Op het half uur is er een voorzet van Soliman el Yakoubi, waar Frank de Lange dan binnen de 16-meter onderuit gaat. De niet echt gelukkig fluitende scheidsrechter Van Dijk laat doorspelen. In de 39e min. laat de scheidsrechter opnieuw doorgaan, als Youri Kooijmans binnen de lijnen wordt vastgehouden. Met nog vier minuten op de klok schiet Youri Kooijmans net over. Vervolgen is er een verre uittrap van de doelman van Zwervers, een bal die door kaatst en een aanvaller die samen met Brent Biesheuvel beide sprintend achter de bal aangaan. Scheidsrechter Van Dijk fluit en toont linksachter Brent Biesheuvel tot veler verrassing de gele kaart wegens vasthouden, waar hij al eerder in de wedstrijd na een duel op het middenveld ook discutabel geel kreeg. Dus rood voor Brent Biesheuvel en DHC moet dus verder met 10 man.

In de pauze wordt rechteraanvaller Soliman el Yakoubi opgeofferd en komt Joren Tromp op linksachter te spelen, om dan van daaruit ook voor aanvallende impulsen te zorgen. Een overtreding van de gasten levert net buiten de 16-meter een vrije trap op voor DHC. Jordy Brouwer schiet de vrije trap van ruim 20 meter naast. Vervolgens wordt Youri Kooijmans wegens buitenspel door de Zwervers-grensrechter terug gevlagd. Een minuut later kan het DHC-publiek juichen. Joren Tromp die op links meekomt en vanaf de achterlijn laag voorgeeft, waarna van dichtbij Youri Kooijmans de 1-0 inschiet. Enkele minuten later een corner vanaf links van Frank de Lange, waar de Zwervers-doelman bij de 2e paal de bal net weer corner kan tikken. Kort hierna is er vanaf links een voorzet van Vincent Romeijn, waar een verdediger de bal dan net voor Jordy Brouwer weer corner schiet. De aanvallende intenties van DHC resulteren zo in enkele minuten tijd in een zestal corners. In de 57e min. mag één van de Zwervers-aanvallers in een spaarzame tegenstoot doorgaan, waar de DHC-ers buitenspel zagen. Doelman Bas van Zee is echter op zijn post. Na een uur gaat Jessy Nauman op de rand 16-meter onderuit, waarna Frank de Lange de vrije trap over schiet. Met nog 25 min. op de klok komt de bal na een nieuwe corner van links van Frank de Lange vlak voor het doel bij Youri Kooijmans, waar de doelman en een verdediger dan gezamenlijk de ingeschoten bal weten te blokken. Vijf minuten later een prima verre pass aan de rechterkant van Manuel Mansanga op Youri Kooijmans, die op Jordy Brouwer speelt. Zijn ingeschoten bal wordt door de doelman gestopt, waarna in de rebound Youri Kooijmans met zijn tweede doelpunt van vanmiddag de stand op 2-0 brengt. Drie minuten later wordt – voor zo ver dat nog niet het geval was – de wedstrijd definitief beslist. Een aanval vanaf rechts de 16-meter in via Jessy Nauman, Youri Kooijmans en Jordy Brouwer, wordt uiteindelijk door Jordy Brouwer opzij geschoven op Jessy Nauman, die voor de 3-0 zorgt. Enkele minuten later stopt de doelman van Zwervers een schot van Jessy Nauman. Waar in de slotfase dan nog de aanvallers Djerreld Muntslag en Andani Ollie worden ingebracht. wordt de score niet verder opgevoerd en blijft het bij een prima 3-0 overwinning. Volgende week zondag wordt de 1e seizoenshelft voor DHC afgesloten uit bij Den Hoorn.

Twee minuten fataal voor DHC

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 25 november 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 9

DHC – Moerse Boys      1-2  (1-0)

Scheidsrechter:  G. D’Onorio (Hoorn)

Grensrechters:  J. van Westen  (IJmuiden) en P.P. Kortekaas  (Hoogmade)

45 min.    1-0   Soliman el Yakoubi

64 min.    1-1

65 min.    1-2

Bas van Zee;

Scott Luiten (75 min. Manuel Mansanga), Joey emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt (75 min. Djerreld Muntslag);

Vincent Romeijn (84 min. Andani Ollie), Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

34 min.     Levi Schipper

63 min.     Thomas Aangenendt

73 min.     Scott Luiten

Twee minuten werden een tegenvallend DHC fataal in de thuiswedstrijd tegen mede-topploeg Moerse Boys. Het groen-zwarte publiek zag DHC net voor rust voorkomen, maar bijna halverwege de 2e helft werd het binnen twee minuten na slordig verdedigen 1-2. In de slotfase kon DHC dit niet meer goedmaken.

Na de ruime bekernederlaag uit bij Deltasport en de vorige week in de laatse 6 minuten weggegeven 0-2 voorsprong uit bij het laaggeplaatste Groeneweg, waardoor het 2-2 werd, moet DHC vandaag tegen de virtuele koploper Moerse Boys op eigen veld de draad weer oppakken. Jeffrey van Roon is nog steeds geblesseerd afwezig, Youri Kooijmans is terug na enige weken afwezigheid na een armblessure. Joren Tromp moet toekijken na zijn rode kaart vorige week.

DHC begint prima. Na 3 min. een dieptepass van Scott Luiten op Jessy Nauman die in de 16- meter wordt gestopt door een verdediger en de Brabantse doelman. Vijf minuten later lijkt Youri Kooijmans op links door te breken, als hij middels een overtreding wordt gestopt. De hoge vrije trap van Frank de Lange draait net langs de buitenkant van de 2e paal naast. In de 13e min. schiet Jessy Nauman laag in, waar de doelman de bal dan net naast de paal tot corner kan verwerken. Eén minuut later is er een hoge voorzet vanaf links van Vincent Romeijn, waar dan ter hoogte van de penaltystip Jordy Brouwer, de Brabantse doelman en Youri Kooijmans omhoog gaan,  waarop scheidsrechter D’Onorio fluit voor een vrije trap tegen DHC. In de 18e min. komt Moerse Boys voor de eerste keer in de buurt van het DHC-doel, waar op de rand 16- meter Vincent Romeijn dan met een prima verdedigende actie ingrijpt. Enkele minuten later een verre diepe bal van de gasten, waar een aanvaller buitenspel lijkt te staan, maar mag doorgaan. DHC-doelman Bas van Zee is echter uitlopend attent en kopt de bal buiten de 16-meter weg. Halverwege de 1e helft opnieuw een dieptepass van Scott Luiten op Jessy Nauman, maar de bal is net te hard en levert niet meer op dan een doelschop. Na een half uur gaat Youri Kooijmans het strafschopgebied in, waar de doelman kan ingrijpen. In de 31e min. een actie aan de rechterkant van Jessy Nauman, die een tegenstander voorbij gaat en vervolgens onderuit wordt gehaald. Waar heel DHC overtuigd is dat de overtreding binnen de 16-meter plaatsvindt, legt scheidsrechter D’Onorio de bal er precies buiten. Een vrije trap dus en geen strafschop. Met nog vijf minuten op de klok voor de rust is er een voorzet vanaf rechts van Jessy Nauman, waar aanvoerder Jordy Brouwer de bal dan over kopt. Op slag van rust dan toch de voorsprong voor DHC. Een actie van Youri Kooijmans op links, gevolgd door een voorzet, Jordy Brouwer met een verdediger in zijn rug die de bal bewust laat lopen en rechts op de rand 16-meter is het dan de vrijstaande Soliman el Yakoubi die alleen voor de doelman prima inschiet: 1-0.

Vier minuten na rust levert een overtreding tegen Jordy Brouwer een vrije trap op 25 meter op. Jordy Brouwer schiet de bal echter over. Enkele minuten later tikt DHC-doelman Bas van Zee de bal weg bij een aanvallende actie van de oranje tegenstander. Na een kwartiertje na de rust is er een voorzet van Soliman el Yakoubi die via een verdediger bij Jordy Brouwer komt. Zijn schot van de rand 16-meter gaat echter naast. In de volgende aanval via Youri Kooijmans, Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer en opnieuw Soliman el Yakoubi, komt de bal op 11 meter bij Frank de Lange. Een schijnbeweging en vervolgens schiet hij de bal hard in, echter precies in de handen van de Brabantse doelman. Dit had de 2-0 moeten zijn. Dat gebeurt niet en drie minuten later aan de andere kant in de 64e min. valt het doelpunt dan wel. Een hoge bal die vlak voor het doel door doelman Bas van Zee wordt weg gestompt, voor de voeten van één van de spelers van Moerse Boys. De ingeschoten bal verandert via een DHC-lichaam van richting en belandt in het doel, zodat het dan plots 1-1 is. Een minuut later is er dan balverlies net op de DHC-helft, een snelle verre bal en een aanvaller van Moerse Boys die dan om de ver uitlopende doelman Bas van Zee gaat en de bal richting doel schiet. Thomas Aangenendt is net te laat terug op de doellijn, waardoor de bal in het doel rolt en het dan 1-2 is. DHC zoekt nu nog meer de aanval, waar de verre ballen voor de snelle counter van Moerse Boys gevaarlijk blijven. Met nog 20 min. te gaan levert een combinatie binnen het strafschopgebied tussen Jessy Nauman en Jordy Brouwer niets op, doordat de doelman kan ingrijpen. In de 83e min. is er een prima combinatie aan de rechterkant tussen invaller Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer en terug op de doorlopende Djerreld Muntslag, die dan enkele meters voor het doel onderuit gaat. Scheidsrechter D’Onorio wuift de protesten voor een strafschop voor DHC weg. In de 86e min is er op links een prima actie van een andere invaller, Andani Ollie, waar de voorzet door de Moerse Boys verdediging corner wordt getrapt. Uit de corner schiet Levi Schipper over.

Daarmee blijft het 1-2 en is het voor DHC de eerste thuis-nederlaag van dit seizoen en komt men op vijf verliespunten van het feestvierende Moerse Boys. Een wedstrijd waar DHC in het eerste kwartier Moerse Boys vastzette en waarin met name in de 1e helft in een hoog tempo werd gespeeld. In de 2e helft leek DHC te hinken op het dilemma van voorsprong verdubbelen of continueren. Na de 1-2 werd het vervolgens een aanvallend DHC en een soms counterend bezoekend team, waar uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers werd afgesloten.

Tien DHC-ers laten winst schieten in slotfase

Tekst: Dik Schreuders

zondag 18 november 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 8

Groeneweg – DHC     2-2  (0-1)

Scheidsrechter:  M. Krop  (Alkmaar)

Grensrechters:  mw. A. de Jong (Alkmaar) en G. Nusselder (Utrecht)

22 min.     0-1    Jordy Brouwer

78 min.     0-2    Joren Tromp

84 min.     1-2

88 min.     2-2    (pen.)

Bas van Zee;

Joren Tromp, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt (52 min. Manuel Mansanga);

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer (aanv.), Brent Biesheuvel (60 min. Quinten vd Kraaij)

Boekingen:

3 min.       Joey Emmerink

65 min.     Jessy Nauman

Rood:

80 min.      Joren Tromp

Het feestje voor de mogelijke periodetitel zondagavond ging niet door voor DHC. In de slotfase liet men een 0-2 voorsprong schieten en werd op 2-2 afgesloten tegen het laaggeplaatste Groeneweg. DHC speelde vandaag niet goed, waarbij een aantal arbitrale beslissingen (afgekeurd doelpunt, strafschop tegen, geen strafschop mee) ook allen ongelukkig in het nadeel van de groen-zwarten vielen.

Na de 6-1 bekernederlaag vorige week uit bij Deltasport, moest DHC zich vandaag herpakken en voor de competitie winnen uit bij Groeneweg. Een redelijk aantal DHC-supporters had de reis naar Zevenhuizen ondernomen om onze mannen aan te moedigen. Immers, winst zou betekenen dat alleen Moerse Boys ons nog de eerste periodetitel kon ontnemen met winst in de gestaakte wedstrijd thuis tegen BMT, waar men dan in 10 min. tijd tegen 9 man nog minstens vijf keer moest gaan scoren….

Op het kunstgras in Zevenhuizen is de 1e helft van begin af aan éénrichtingsverkeer richting het doel van Groeneweg. Bij de thuisclub is op het laatste moment gekozen voor een 16-jarige O17-doelman in plaats van een speler tussen de palen. Al in de 1e min. toont die doelman zich van zijn beste kant door een hard schot van Jessy Nauman katachtig corner te tikken. Enkele minuten later laat de thuisclub via een snelle spaarzame counter gevaar zien als één van de voorwaartsen om de ver uitlopende doelman Bas van Zee gaat, waarna zijn inzet door Joren Tromp wordt weggeschoten. In de 10e min. schiet Levi Schipper aan de andere kant net naast. De thuisclub hanteert een handbal-opstelling rondom het eigen strafschopgebied met slechts één vooruitgeschoven man. DHC combineert langdurig, maar in een te laag tempo, om openingen te vinden in de rood-zwarte defensie. Toch neemt DHC halverwege de 1e helft een terechte voorsprong, als Jessy Nauman na een actie op rechts vanaf de achterlijn voorzet en Jordy Brouwer van dichtbij de 0-1 inkopt. Eén minuut later lijkt DHC de voorsprong te verdubbelen als de opkomende Joren Tromp vanaf rechts voorzet, maar Brent Biesheuvel van dichtbij net over schiet. Kort hierna zet Soliman el Yakoubi Jessy Nauman voor de uitlopende doelman van de thuisclub, waar deze dan net op tijd kan ingrijpen. In de 28e min. wordt een forse overtreding net buiten de 16 meter tegen Frank de Lange bestraft met een vrije trap. Frank de Lange ziet de vrije trap door de doelman gestopt worden. Met nog een klein kwartier voor de rust lijkt Jessy Nauman te gaan scoren als hij vanaf rechts diagonaal voor het doel alleen voor de doelman komt. Zijn lage inzet gaat echter net voorlangs. De rust komt dan ook met een 0-1 stand.

Direct na de hervatting schiet Jessy Nauman net naast. De geblesseerde Thomas Aangenendt moet vervolgens plaats maken voor de debuterende Manuel Mansanga. Na een kleine 10 min. na rust schiet Jordy Brouwer een vrije trap van 30 meter net over. In de 55e min. lijkt DHC opnieuw de score te verdubbelen. Soliman el Yakoubi speelt binnen de 16-meter de bal laag op de meegekomen Joey Emmerink, die alleen voor de doelman prima inschiet. Op appél van de grensrechter wordt dit doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, waar mensen die op één lijn stonden na afloop verklaarden dat dit absoluut een geldig doelpunt was. Na een kwartier is er een uitval van de thuisclub, waar Joren Tromp dan de bal net voor de lijn kan wegtrappen. Aan de andere kant schiet dezelfde Joren Tromp kort hierna net over. Met nog 20 min. op de klok krijgt Groeneweg een vrije trap, waarna deze van dichtbij op de lat boven doelman Bas van Zee wordt geschoten. Waar de thuisclub zich tot dan toe alleen heeft beperkt tot verdedigen en een snelle uitval, schuift men nu voorzichtig wat naar voren, terwijl DHC bij de onzekere 0-1 stand wat naar achteren loopt, wat minder aandringt en minder risico neemt. Met nog een kwartier op de klok zet invaller Quinten vd Kraaij (voor Brent Biesheuvel) Soliman el Yakoubi alleen voor de Groenweg-doelman op een 10-meter voor het doel. De laag ingeschoten bal van Soliman el Yakoubi gaat echter net naast de paal. In de 78e min. komt dan toch de verdiende score, als Jessy Nauman op rechts na een actie voorgeeft en de bal vanaf links via een combinatie Joren Tromp, Soliman el Yakoubi en terug op Joren Tromp, door de laatste hard wordt ingeschoten: 0-2. Twee minuten later wordt de gevierde routinier echter de schlemiel van DHC, als hij na een actie bij een duel een tegenstander raakt en met rood moet vertrekken. Met nog 10 min. te gaan en een 0-2 voorsprong zou het dan toch niet meer spannend mogen worden. In de 84e min. komt de thuisclub echter terug in de wedstrijd. als na slecht uitverdedigen een plots laag schot in het doel verdwijnt en het 1-2 is. In de 87e min. krijgt de thuisclub dan een vrije trap op de rand 16-meter, welke resulteert in een hoekschop. De voorgegeven hoekschop wordt dan net buiten de 16-meter door Quinten vd Kraaij weggeschoten, maar de bal raakt bij het wegschieten ongelukkig zijn hand. Scheidsrechter Krop fluit voor opzettelijk hands en wijst vervolgens tot overmaat van ramp naar de stip. Volgens de scheidsrechter is het hands binnen de bekende lijnen, waar ook mensen van de thuisclub na afloop verklaren dat dit absoluut niet het geval was. Al met al, vanaf 11-meter wordt het vervolgens 2-2. DHC gaat vervolgens met man en macht in de aanval. In de 92e min. krijgt Jordy Brouwer een vrije trap te nemen, waar de jeugdige doelman van de thuisclub – net als in de 1e minuut van de wedstrijd – zijn ploeg opnieuw redt door een uitstekende redding. Uit de corner brengt DHC de bal opnieuw in de 16-meter, waar een ingeschoten bal dan een arm raakt van de thuisclub, maar dit geen aanleiding geeft tot een fluitsignaal.

Een vandaag tegenvallend DHC mist zo de kans om de 1e periodetitel bijna binnen te halen. Na het resultaat van DHC van vandaag, heeft Moerse Boys op een later moment aan winst genoeg in die laatste 10 minuten thuis tegen BMT bij een 2-2 tussenstand. Zo niet, dan is de 1e periodetitel alsnog voor DHC.

Deceptie DHC bij Deltasport

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 10 november 2018, 17.30 uur, bekerwedstrijd nr 4

Deltasport – DHC    6-1   (2-1)

Scheidsrechter:  S.C. Kraak (Piershil)

27 min.     1-0

32 min.     2-0

41 min.     2-1    Rayvano van Alphen

56 min.      3-1

60 min.      4-1

68 min.      5-1

80 min.      6-1

Mats Mangelmans;

Scott Luiten (53 min. Quinten vd Kraaij), Joey Emmerink, Joren Tromp (2e aanv.), Thomas Aangendt;

Vincent Romeijn, Roy Speelman, Brent Biesheuvel;

Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer (aanv.) (71 min. Max Otten), Rayvano van Alphen (53 min. Jessy Nauman)

Boekingen:

78 min.    Quinten vd Kraaij

Trotse koploper in de 1e klasse zondag DHC kende een grote deceptie bij zaterdag 1e klasser Deltasport, waar voor een zwak spelend DHC met een blamerende 6-1 nederlaag bekeruitschakeling een feit was. Na de onnodige bekeruitschakeling vorig seizoen uit bij Te Werve, is er nu de snelle uitschakeling bij Deltasport.

In Vlaardingen begint DHC zonder de voor de beker geschorste Frank de Lange, alsmede de op de bank startende Levi Schipper, Jessy Nauman, Soliman el Yakoubi en doelman Bas van Zee. In het team van trainer/coach Rob de Lange zijn voorts al vanaf snel in het seizoen Jeffrey van Roon en sinds recent Youri Kooymans afwezig in verband met blessures. Een collectief falen, onderschatting, onvoldoende inzet en mentaliteit….Hoe het ook zij, de 6-1 nederlaag zegt genoeg.

In de 11e min. neemt Jordy Brouwer snel een aan DHC toegekende vrije trap, waarop Rayvano van Alphen alleen voor de Vlaardingse doelman scoort, maar de clubgrensrechter afvlagt wegens buitenspel. Kort hierna een prima actie van Roy Speelman waarop hij zich net buiten de 16-meter vrijspeelt, waarop zijn schot net naast gaat. De eerste mogelijkheid voor de rood-zwarte thuisclub in de 27e min. als in de DHC-verdediging foutief wordt uitverdedigd en één van de Vlaardingers van 30 meter uithaalt: 1-0. Als in de 32e min. een DHC-aanval wordt afgeslagen, volgt een verre bal op één van de Vlaardingse voorwaartsen, die vanaf de middenlijn doorlopend voor de uitgelopen doelman Mats Mangelmans de bal over hem heen lobt en vervolgens in een leeg doel de 2-0 inschiet. Jordy Brouwer kopt enige tijd hierna net voorlangs. Nog voor rust komt DHC dichterbij, als in de 41e min. Djerreld Muntslag op rechts bij de achterlijn mag ingooien, Joren Tromp zich op de achterlijn vrij draait, de bal laag voorgeeft en Rayvano van Alphen van dichtbij bij de 1e paal de 2-1 intikt.

Direct na rust treedt doelman Mats Mangelmans tweemaal goed op bij inzetten van de thuisclub. In de 51e speelt Vincent Romeijn de bal hoog in, waarna Rayvano van Alphen net naast schiet. Als vervolgens in de 56e min. de thuisclub na een voorzet van dichtbij de 3-1 intikt en vier minuten later een DHC-ingooi in de verdediging door een tegenstander wordt onderschept en simpel de 4-1 wordt gescoord, is de wedstrijd gespeeld. Een lob over doelman Mats Mangelmans in de 68e min. en balverlies in de DHC-verdediging tien minuten voor het einde, zorgen voor een 6-1 eindstand. Waar DHC in de competitie tot nu toe in 7 wedstrijden slechts 6 tegendoelpunten incasseerde, wordt dit aantal nu in één wedstrijd gehaald. Hopelijk herstellen de groen-zwarten zich deze week voor de slotwedstrijd in de 1e periode volgende week uit bij Groeneweg.

DHC na ruime 5-0 winst weer koploper

Tekst: Dik Schreuders

zondag 4 novmeber 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 7

DHC – GLZ Delfshaven    5-0   (3-0)

Scheidsrechter:   A.G.J. van Loenen (Den Haag)

Grensrechters:  M.A. Kuijpers (Den Haag) en F. Akdeniz (Zeist)

15 min.     1-0   Jessy Nauman

33 min.      2-0   Brent Biesheuvel

42 min.      3-0   Jordy Brouwer

62 min.      4-0   Frank de Lange

73 min.      5-0   Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Joren Tromp, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer (aanv.), Brent Biesheuvel (65 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

Geen

DHC herstelde zich zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen GLZ Delfshaven voor de 1-0 nederlaag vorige week uit bij VUC. Na een ruime en simpele 5-0 overwinning is DHC weer koploper in de 1e klasse.

Trainer/coach Rob de Lange wisselt – evenals vorige week in de 2e helft – rechtsachter Scott Luiten in de basisopstelling voor middenvelder Vincent Romeijn, waardoor Joren Tromp naar achteren schuift als een aanvallende rechtsachter.  Verder moet noodgedwongen linkerspits Youri Kooijmans vanaf de zijkant toekijken, nadat na de dinsdagtraining na een val zijn arm voorlopig in het gips moet. Op zijn positie start vandaag Brent Biesheuvel.

Al in de 1e min. kopt Brent Biesheuvel bij de 2e paal net over na een voorzet van Joren Tromp. Nog binnen de 10 minuten verovert Jessy Nauman de bal bij de Rotterdamse doelman, waarna zijn voorzet door de doelman wordt weggetikt. De bal komt op de 16-meter bij Frank de Lange die dan net naast schiet. Op het kwartier is daar toch de snelle voorsprong voor de groen-zwarten. Jessy Nauman zet druk bij een verdediger, verovert de bal en gaat alleen op het doel af. Vanaf 16-meter lob hij de bal over de doelman net onder de lat: 1-0. In de volgende minuut lijkt een aanval via Soliman el Yakoubi en Brent Biesheuvel gevaarlijk, maar levert dit niets op. Vervolgens is er aan de andere kant een aanval van de bezoekers, waar Joren Tromp de bal dan corner kopt. Na 20 min. passt Joey Emmerink op rechts op Soliman el Yakoubi die hoog voor geeft, waar Jessy Nauman dan net over schiet. Vijf minuten later een actie op de achterlijn aan de rechterkant van Soliman el Yakoubi, die de bal dan laag en hard scherp voorgeeft. Jordy Brouwer komt inlopen en schiet hard in, waar de bal dan via onderkant lat weer terug het veld in kaatst. Kort hierna redt de GLZ Delfshaven-doelman na een actie van Soliman el Yakoubi in de 16 meter. In de 33e min. komt DHC verdient op een verdubbeling van de score. Een voorzet van rechts van Soliman el Yakoubi en Brent Biesheuvel zorgt voor de 2-0 op het scorebord. Bij een spaarzame tegenaanval schiet één van de Rotterdammers vervolgens ruim naast. Met nog drie minuten op de klok voor de pauze schiet Frank de Lange in, waar de groen-zwarte aanhang hands en een strafschop ziet. Scheidsrechter Van Loenen ziet er niets in en geeft een hoekschop voor de thuisclub. Uit die corner schiet DHC-spits Jordy Brouwer de 3-0 in, hetgeen dan ook de ruststand is.

Negen minuten na rust komen de gasten met 10 man te staan, als één van hen naschopt naar Jessy Nauman en scheidsrechter Van Loenen na kort overleg met de dichtstbijzijnde neutrale assistent rood toont. Soliman el Yakoubi gaat vervolgens vanaf links richting het strafschopgebied, waar hij dan op de rand 16-meter ten koste van een vrije trap net gestopt kan worden. De vrije trap levert niets op. Jordy Brouwer schiet vervolgens net over, maar één minuut later is het wel raak Na 62 min. een voorzet van Brent Biesheuvel, Jordy Brouwer die met het hoofd de bal terug legt en Frank de Lange die uithaalt: 4-0. Na 66 min. lijkt DHC opnieuw dicht bij een treffer, als Joren Tromp net iets rechts van het midden hard uithaalt. De bal komt op de paal, waarna Jordy Brouwer in de rebound over schiet. Twee minuten later een prima DHC-aanval als Soliman el Yakoubi aan de linkerkant op de middenlijn de bal verovert en de bal op Jessy Nauman speelt. Deze verlengt op Jordy Brouwer die dan net buiten het strafschopgebied opzij rechts invaller Djerreld Muntslag bereikt. Djerreld Muntslag loopt diagonaal richting het doel en schiet, maar helaas voor de groen-zwarten in het zijnet. Eén minuut later gaat Djerreld Muntslag onderuit binnen de beruchte lijnen, maar DHC blijft via Joren Tromp in balbezit. Joren Tromp schiet echter over. Na 73 min. komt DHC op 5-0. Vincent Romeijn passt door het midden op Jordy Brouwer de 16 meter in en alleen voor de doelman betekent dit de 5-0. Met nog 10 min. op de klok gaat op rechts Djerreld Muntslag alleen door, waarna hij de bal langs de doelman schiet, maar ook diagonaal net voorlangs het doel. Vervolgens stuit Jordy Brouwer in de slotfase nog een keer op de doelman. In de slotminuut bereikt Vincent Romeijn met een prima pass op rechts Djerreld Muntslag, waarna zijn pass bij Joren Tromp komt. Zijn inzet gaat over en levert dus niets meer op.

Komend weekeinde is DHC vrij voor de competitie. Zaterdag wordt in Vlaardingen voor de beker aangetreden tegen Deltasport (17.30 uur). Komende zondag spelen de andere twee hooggeplaatste ploegen in deze 1e klasse, VOC en Moerse Boys, in Rotterdam tegen elkaar. Eén week later, op zondag 18 november a.s., speelt DHC de laatste wedstrijd van de 1e periode uit bij Groeneweg in Zevenhuizen.

 

Strafschop velt DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 28 oktober 2018, 14.00 uur, competitiewedstirjd nr 6

VUC – DHC         1-0  (1-0)

Scheidsrechter:  M. Bruggeling (Oostzaan)

Grensrechters:  A. Laouhaichi (Zoetermeer) en E. Seymor (Amsterdam)

43 min.     1-0  (pen.)

Bas van Zee;

Scott Luiten (45 min. Vincent Romeijn), Joey Emmerink (78 min. Roy Speelman), Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi (74 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

43 min.   Joey Emmerink

Het laaggeplaatste VUC kreeg tegen koploper DHC één kans. Kort voor rust een strafschop, waarmee de stand op 1-0 kwam. Omdat DHC niet scoorde, was dit ook de verrassende eindstand.

Al snel wordt VUC in de verdediging gedrukt en moet men via overtredingen DHC stoppen, hetgeen na 10 min. al in de eerste gele kaart voor de thuisclub resulteert, waar dit er in de loop van de wedstrijd in totaal vier voor hen worden. Na ruim een kwartier speelt Thomas Aangenendt diep op links op Youri Kooijmans, waarna diens voorzet door een verdediger net voor de inkomende Jessy Nauman wordt weggehaald. In de 25e min. is het nu op rechts een van Jessy Nauman, waar de voorzet van dichtbij wordt ingekopt door Youri Kooijmans. De bal gaat net voorlangs langs de voor DHC verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later passt Joey Emmerink op opnieuw Jessy Nauman, waarna zijn lage inzet van 20 meter door de VUC-doelman wordt weggetikt. Hierna kopt Levi Schipper na een corner naast en wordt Soliman el Yakubi op rechts op de punt van het strafschopgebied gekeerd ten koste van een vrije trap. De vrije trap levert niets op. Dan in de 43e min. aan de andere kant een verre hoog op springende bal, waar de bal tegen de arm van Joey Emmerink komt en scheidsrechter Bruggelink een strafschop toekent. Van 11 meter betekent de eerste kans voor VUC dan de 1-0.

In de rust vervangt trainer/coach Rob de Lange rechtsachter Scott Luiten voor middenvelder Vincent Romeijn, waar Joren Tromp dan als een opkomende rechtsachter gaat spelen. De tweede helft toont een constant aanvallend DHC op de helft van VUC en een VUC wat zich beperkt tot verdedigen. DHC-doelman Bas van Zee hoeft ook in de 2e helft niet in actie te komen, anders dan voor terugspeelballen. Al direct geeft de opgekomen Joren Tromp een gevaarlijke voorzet, waar een verdediger corner trapt voor de inkomende Youri Kooijmans. Uit de volgende corner schiet Joey Emmerink van 20 meter in, de VUC-doelman redt. Kort hierna is het opnieuw de VUC-doelman die redt op een schot van Jordy Brouwer. Een minuut later keert hij een schot van Jessy Nauman. Na een actie van Joren Tromp levert de inzet van Jordy Brouwer opnieuw niet meer op dan een hoekschop. Jordy Brouwer kopt uit de corner net naast. Ook als Joren Tromp na een actie vanaf rechts naar binnenkomt en inschiet, is de VUC-doelman op zijn post. Met nog een kwartier op de klok blijft de stand nog steeds op de verrassende 1-0 staan. Een vrije trap van Frank de Lange wordt door Jordy Brouwer ingeschoten en wordt de inzet door de Haagse doelman corner gewerkt. Uit de daaropvolgende corner is het weer Jordy Brouwer die nu inkopt en redt de doelman opnieuw ten koste van een corner. Uit een voorzet van Thomas Aangenendt kopt Joey Emmerink naast. Rob de Lange brengt met twee nieuwe aanvallers (Djerreld Muntslag en Roy Speelman) nog meer druk naar voren in. Een voorzet van links van Youri Kooijmans gaat net langs Jordy Brouwer, waarna de inzet van invaller Djerreld Muntslag met nog ruim 10 minuten te gaan van de doellijn wordt gehaald. In dezelfde minuut bereikt Jordy Brouwer op links binnen het strafschopgebied Youri Kooymans, waarna zijn lage inzet onhoudbaar binnenkant paal uit het doel kaatst. DHC blijft de bal naar voren spelen, maar wordt in de laatste minuten niet meer gevaarlijk.

Na afloop spreekt vriend en vijand van een onterechte en gestolen overwinning. Maar de uitslag staat er. Voor DHC de eerste nederlaag van het seizoen en een stapje terug op de ranglijst naar de 2e plaats.

Ruime 5-0 winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 21 oktober 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC – Rood Wit W      5-0  (2-0)

Scheidsrechter:   J. G. Straver  (Den Haag)

Grensrechters:  N.J. v.d. Berg (Utrecht)  en  E.K. Holvast  (Spijkenisse)

20 min.     1-0  Jordy Brouwer (pen.)

42 min.     2-0  Youri Kooymans

63 min.     3-0  Jordy Brouwer

83 min.     4-0  Frank de Lange

88 min.     5-0  Andani Ollie

Bas van Zee;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper (4 min. Vincent Romeijn), Thomas Aangenendt;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman (63 min. Roy Speelman);

Soliman el Yakoubi (80 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

Tegen het in het volledig donkerblauw geklede Rood Wit uit St. Willebrord behaalde DHC een ruime 5-0 zege. DHC kwam vanmiddag niet in de problemen en scoorde vijf prima goals. Het groen-zwarte publiek beleefde een leuke middag.

Al na 2 minuten is er de nodige schrik als Levi Schipper bij een luchtduel vreemd en hard op de grond terechtkomt en langere tijd blijft liggen. Eerst is hij buiten kennis en daarna weet hij zich niets te herinneren. Met angst voor hoofd-/nekletsel wordt hij vervangen en komt enige tijd later een ambulance op het veld – waardoor de wedstrijd dan nog eens zes minuten wordt stilgelegd – maar wordt hij na langdurig onderzoek uiteindelijk niet meegenomen naar het ziekenhuis. Hopelijk herstelt Levi Schipper snel. Trainer/coach Rob de Lange brengt op het middenveld Vincent Romeijn in, waar Joren Tromp een linie terugschuift op de plek van Levi Schipper.

Al na 6 min. wordt Youri Kooijmans binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door de ingrijpende Brabantse verdediging, maar scheidsrechter Jos Straver laat doorspelen. Vijf minuten later is het Soliman el Yakoubi die onderuit wordt gehaald, waar scheidsrechter Straver besluit de bal op de rand van de 16-meter te leggen voor een vrije trap. Een vrije trap die Jordy Brouwer over schiet. Na 18 min. is het dan wel een strafschop voor de thuisclub. Deze keer wordt opnieuw Youri Kooijmans onderuit gehaald, hetgeen de Rood Wit-verdediger geel oplevert en DHC dus een strafschop. Als de speler ook nog eens commentaar levert op scheidsrechter Straver, toont deze hem rood en moeten de gasten met 10 man verder. Kort hierna scoort Jordy Brouwer vanaf 11 meter de 1-0. Na de interruptie via de ambulance is er opnieuw een kans voor het veel sterkere DHC, als Soliman el Yakoubi voor kopt en Jordy Brouwer dan over kopt. Kort hierna een voorzet vanaf rechts van Jessy Nauman en een inzet van Jordy Brouwer, die de Brabantse doelman dan net tot corner kan verwerken. Toch komt nog voor rust de dik verdiende ruimere voorsprong, als Youri Kooijmans vanaf rechts laag in de verre hoek scoort en de 2-0 op het scorebord zet.

Direct na rust blokt een verdediger een prima schot van Vincent Romeijn. Even later speelt Jordy Brouwer diep op Jessy Nauman, waarna de doelman de inzet blokt. Hierna gaat Jordy Brouwer diep, waar hij zwaar gehinderd door een verdediger net naast schiet. Met een uitstekende pass bereikt Vincent Romeijn op rechts Youri Kooijmans, die vervolgens naar binnenkomend zijn schot door de doelman gestopt ziet worden. Aan de linkerkant verovert Thomas Aangenendt bij de achterlijn de bal, waarna ook nu de doelman zijn schot stopt. En ook na een actie van Soliman el Yakoubi stopt de doelman eerst een schot van Youri Kooijmans en in de rebound ook het schot van Soliman el Yakoubi. In de 63e min. een pass op links van Frank de Lange diep op Youri Kooijmans, die prima voorgeeft en Jordy Brouwer die afrondt met zijn tweede treffer van de middag: 3-0. Enkele minuten later is Soliman el Yakoubi na een verre uittrap van doelman Bas van Zee in duel met de Brabantse doelman, maar levert dit slechts een corner op. Hierop redt de Brabantse doelman uit de corner op de inzet van Jordy Brouwer. Na een goede combinatie tussen Frank de Lange, Jordy Brouwer en Roy Speelman schiet de laatste over. Na 82 min. wordt Jordy Brouwer net buiten de lijnen onderuit gehaald, scheidsrechter Straver kan niet anders dan een vrije trap toekennen aan DHC. Van 18 meter krult Frank de Lange de bal onhoudbaar in het doel: 4-0. Aan de andere kant is er dan nog een spaarzaam schot op doel van Rood Wit W, maar doelman Bas van Zee tikt de bal corner. Met nog 2 min. op de klok scoort DHC nogmaals. Invaller Andani Ollie – afgelopen seizoen in DHC O19-1 en nu zijn competitiedebuut voor DHC 1 – begint op links een actie, slalomt langs enkele verdedigers, gaat het strafschopgebied in en schiet de 5-0 achter de doelman. Daarmee komt er met een duidelijke 5-0 een eind aan deze wedstrijd en blijft DHC na vijf wedstrijden koploper in de 1e klasse.

Na winst DHC nu op 10 uit 4

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 13 oktober 2018, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 4

DHC – Spartaan’20      2-0  (1-0)

Scheidsrechter:   S. Spaan (Grootebroek)

18 min.    1-0    Jessy Nauman

67 min.    2-0    Jessy Nauman

Bas van Zee;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Joren Tromp (57 min. Vincent Romein), Frank de Lange, Jessy Nauman (81 min. Roy Speelman);

Soliman el Yakoubi (68 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

Een zomerse zaterdag betekent tot aan komend voorjaar de laatste zaterdagavond-wedstijd in het DHC-Stadion. DHC trapt om 18.00 uur als koploper af tegen het Rotterdamse Spartaan’20. Na 90 min. noteren de Delftenaren een 2-0 overwinning, schrijven 3 punten bij en met 10 uit 4 blijft men ook na dit weekeinde koploper. Een prima start in de 1e klasse voor DHC.

DHC blijkt gedurende de hele wedstrijd sterker, creëert de nodige kansen, waar de gasten heel weinig tegenoverstellen. De bezoekers zijn soms fysieker in de duels, maar voetballend is DHC de bovenliggende partij. In de 5e min. is DHC dichtbij de eerste treffer als Jessy Nauman de bal meespeelt met de doorlopende Joren Tromp, maar net binnen de 16-meter kan een verdediger de bal blokken.  Enige minuten later gaat een voorzet vanaf rechts van Joren Tromp over Jordy Brouwer heen. Na een kwartier een vrije trap vanaf rechts van Youri Kooijmans, Jordy Brouwer kopt, maar vervolgens wordt vlak voor het doel Joey Emmerink buitenspel gegeven. een minuut later stuit de dorgaande Youri Kooijmans op een verdediger en levert dit niet meer op dan een hoekschop. In de 18e min. kan de groen-zwarte aanhang juichen. Jordy Brouwer speelt naar rechts op de doorgaande Jessy Nauman die binnen de 16-meter komt en laag diagonaal inschiet: 1-0. Halverwege de 1e helft een combinatie van Youri Kooijmans op Jordy Brouwer en terug op Kooijmans, waarna diens inzet via Spartaan’20-doelman Giovanni de Man nog net wordt aangetikt en via buitenkant paal, levert dit slechts een hoekschop op. Hierna gaat een voorzet van Joren Tromp hoog voorlangs en kort hierna schiet Youri Kooijmans van 25 meter net over. De rust komt dan ook met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 51e min. is er een corner voor de Rotterdammers, waarna de bal in een scrimmage enige meters voor het doel plots blijft liggen, maar niemand in de beurt is. Vervolgens is het Youri Kooijmans die een actie maakt en versnelt waarna zijn voorzet door de doelman gepakt kan worden. Na precies een uur op rechts een voorzet van invaller Vincent Romeijn, waarna Jordy Brouwer de bal niet goed kan inkoppen. In de 66e min. stopt de Spartaan’20-doelman een schot van Soliman el Yakoubi. Een minuut later verdubbelen de groen-zwarten de voorsprong. Jordy Brouwer speelt op links op Youri Kooijmans, waarna diens voorzet bij de 2e paal van dichtbij door Jessy Nauman wordt ingeschoten: 2-0. Vijf minuten later kopt Youri Kooijmans naast na een vrije trap van Frank de Lange. Enkele minuten later een afstandsschot van 16 meter van Spartaan’20, waar DHC-doelman Bas van Zee een keer moet optreden, maar de bal eenvoudig kan pakken. Met nog ruim 10 minuten te gaan een actie op links van Youri Kooijmans de 16-meter in, waarna Djerreld Muntslag uit de voorzet van midden voor het doel hoog overschiet. Met nog ruim 5 minuten te gaan schiet invaller Roy Speelman van een meter of 20 hard in, maar via de vingertoppen van doelman Giovanni de Man gaat de bal net over.

DHC kan kort hierna met 3 punten op zak de kleedkamer opzoeken. Een prima start met 3 overwinningen en 1 gelijkspel én de koppositie. 10 punten uit 4 wedstrijden, doelcijfers 11-5. Dat het vervolgens deze mooie zaterdagavond nog lang gezellig bleef op het DHC-terras en in het DHC-clubgebouw is logisch.

DHC koploper na 0-3 winst

Tekst: Dik Schreuders

zondag 7 oktober 2018, 14.30 uur, competitiewedstirjd nr 3

DOSKO – DHC    0-3   (0-0)

Scheidsrechter:  E. M. Toonen (Waddinxveen)

58 min.       0-1  Jordy Brouwer (pen.)

64 min.       0-2  Joren Tromp

90+3 min    0-3  Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Thomas Aangenendt;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer, Youri Kooijmans (73 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

67 min.    Youri Kooijmans

68 min.    Jordy Brouwer

72 min.    Mats Mangelmans

Uit bij koploper DOSKO wint DHC met 0-3 en is nu daarmee na drie competitiewedstrijden alleen koploper in de 1e klasse B. In Bergen op Zoom kwam de rust nog met 0-0, maar iedereen was het er over eens dat de 0-3 eindstand dik en dik verdiend was.

De groen-zwarten starten met Thomas Aangenendt als linksachter in plaats van de vorige week tegen BMT al heel snel geblesseerd uitgevallen Jeffrey van Roon. Verder bleef de ploeg ongewijzigd. De beginfase lijkt voor de thuisclub met een lange verre bal op de voorwaartsen, maar al snel neemt DHC het heft over. In de 12e min. een lange DHC-aanval eindigend bij Soliman el Yakoubi die zijn schot geblokkeerd ziet worden door een verdediger, waarna in de rebound Joren Tromp over schiet. Na 20 min. speelt Thomas Aangenendt diep op links op de snelle Youri Kooijmans waar de DOSKO-grensrechter hem voor vermeend buitenspel terug vlagt. Vijf minuten later legt Soliman el Yakoubi terug op Jordy Brouwer, een verdediger van de thuisclub kan de bal net wegtrappen. Kort hierna is het wederom een verdediger die corner trapt na een voorzet van Youri Kooijmans op Frank de Lange. Hierna schiet Jessy Nauman net naast en kopt Youri Kooijmans na een vrije trap van Frank de Lange ook naast. Met nog vijf minuten op de klok noteren we een schot van de thuisclub, wat niet meer dan een corner oplevert. Op slag van rust schiet Soliman el Yakoubi van 16 meter naast na een actie van Jessy Nauman, zodat de rust komt met 0-0.

Na de pauze is de 2e helft volledig voor DHC. De groen-zwarten spelen met meer druk naar voren en zitten er korter op, de thuisclub is dan ook met steeds meer spelers terug voor het eigen doel. Al direct na de hervatting stuit Jessy Nauman op de doelman van de geel-roden en in de rebound geeft Jessy Nauman voor op Soliman el Yakoubi, die net over kopt. In de 54e min. blokt Soliman el Yakoubi een pass en de hoge bal richting 16-meter wordt door de DOSKO-doelman buiten de lijnen opgevangen voordat DHC gevaarlijk kan worden, hetgeen voor hem geel oplevert en voor DHC een vrije trap. De vrije trap van Jordy Brouwer gaat in de muur en in tweede instantie net naast. Kort hierna is het toch raak. Youri Kooijmans gaat het strafschopgebied in en wordt onderuit gehaald. Scheidsrechter Toonen wijst gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Jordy Brouwer faalt niet en laat de DOSKO-doelman kansloos: 0-1. Vijf minuten later speelt Joren Tromp aan de rechterkant naar binnen op Jordy Brouwer die de bal direct doorspeelt terug op de doorlopende Joren Tromp. Diagonaal vanaf rechts het strafschopgebied inkomend laat Joren Tromp de doelman met een laag schot in de korte hoek kansloos: 0-2. DHC blijft met overmacht de bovenliggende partij, de thuisploeg kan het DHC-doelman Mats Mangelmans nauwelijks moeilijk maken. Met nog ruim 10 minuten op de klok is er een aanval met Joren Tromp en invaller Djerreld Muntslag, waarna Jordy Brouwer zijn schot door de doelman tot corner verwerkt ziet worden. Bij een volgende mogelijkheid schiet Djerreld Muntslag van dichtbij in het zijnet. Vervolgens is het Soliman el Yakoubi die ook naast schiet. In de 90e min. lijkt Djerreld Muntslag door te breken, waar hij aan zijn shirt wordt vastgehouden. In blessuretijd is het Jordy Brouwer die het verschil op het veld ook in de uitslag gestalte geeft als hij alleen vanaf links doorgaat en voor de 0-3 zorgt.

Na twee uitoverwinningen en een vorige week in de thuiswedstrijd in blessuretijd weggegeven gelijkmaker, is DHC na drie wedstrijden met zeven punten de trotse en ongeslagen koploper in de 1e klasse B. De sfeer in de DHC-kleedkamer na het eindsignaal en in de bus op de terugweg was dan ook uitstekend. Komende zaterdagavond 13 oktober a.s., aanvang 18.00 uur, is de volgende thuiswedstrijd en wel tegen Spartaan’20. Wij verwachten dan de nodige support langs de lijn.

DHC voor beker uit naar Deltasport

Tekst: Dik Schreuders
Vanuit de poulefase van de districtsbeker plaatste DHC zich voor de 1e ronde.  Inmiddels heeft de loting hiervoor plaatsgevonden.
DHC is gekoppeld aan zaterdag 1e klasser Deltasport. In Vlaardingen wordt op zaterdag 10 november a.s. om 17.00 uur afgetrapt.

DHC verspeelt twee punten in blessuretijd

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 29 september 2018, 18.00 uur, competitiewedstirjd nr 2

DHC – BMT    2-2   (1-1)

Scheidsrechter:  M. Krop )Koedijk)

Grensrechters:  Y.K. Groenbos (Assendelft) en A.D.J. van Laar (Almere)

6 min.         0-1

24 min.       1-1 Jessy Nauman

58 min.       2-1 Youri Kooijmans

90+1 min    2-2

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (2 min. Thomas Aangenendt (67 min. Djerreld Muntslag);

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman;

Soliman el Yakoubi, Jordy Brouwer, Youri Kooijmans

Boekingen:

45 min.    Thomas Aangenendt

Teleurstellend verspeelde DHC twee punten in blessuretijd in de zaterdagavond-thuiswedstrijd tegen BMT. Onnodig en tegen elke verhouding in. De Hagenezen spraken ook over een onterecht gestolen punt. Tegenover een redelijk voetballend DHC stelde BMT veel inzet, strijdlust en veel overtredingen.

DHC startte in tegenstelling tot vorige week nu met Mats Mangelmans op doel, terwijl linksachter Jeffrey van Roon al binnen twee minuten een forse schop kreeg en direct geblesseerd het veld moest verlaten. Terwijl DHC zich moest gaan herpakken van deze tegenvaller was er in de 6e min. een corner voor de gasten, die van grote afstand van voorbij de 2e paal werd ingekopt. De bal ging onbedoeld in de uiterste verre hoek, net onder de lat, waar de DHC-verdediging te klein was om deze inzet te pareren: 0-1. In de 13e min. lijkt DHC op gelijke hoogte te komen. Een corner van Frank de Lange komt bij Soliman el Yakoubi die laag inschiet. De bal wordt op de doellijn ternauwernood door een verdediger weggetrapt Halverwege de 1e helft is er een 1-2-combinatie tussen Soliman el Yakoubi en Jessy Nauman, waar de laatste doorgaat de 16-meter in en na 24 min. voor de verdiende 1-1 zorgt. Na 41 min. lijkt DHC de dik verdiende voorsprong te gaan pakken, als Jordy Brouwer hard inkopt, maar opnieuw een verdediger op de doellijn net redding kan brengen.

Direct na de hervatting voor de 2e helft wordt Frank de Lange binnen de lijnen ten val gebracht, scheidsrechter Krop laat doorspelen. Het aantal overtredingen van de gasten neemt toe, waar het DHC-overwicht steeds groter wordt. Een aanval van Joren Tromp en Youri Kooijmans komt via Soliman el Yakoubi hoog voor, waar de BMT-doelman dan net ingrijpt voor Jordy Brouwer. In de 58e min. een actie op rechts van Jessy Nauman, maar met Jordy Brouwer voor het doel, gaat de voorzet achter. Nog in dezelfde minuut opnieuw een actie van Jessy Nauman op rechts en de lage voorzet komt bij de dichtbij inkomende Youri Kooymans die midden voor het doel de dik verdiende 2-1 inschiet. Enkele minuten later is er een forse overtreding van een van de Hagenezen en scheidsrechter Krop kan niet anders dan direct rood geven, hetgeen de irritaties bij de gasten doet oplopen. Jessy Nauman speelt Soliman el Yakoui aan, waarna deins voorzet door Jordy Brouwer net wordt overgekopt. Een volgende actie is een verre pas van Soliman el Yakoubi op Youri Kooijmans die net buiten de 16-meter onderuit wordt gehaald. Meer dan een gele kaart en een vrije trap levert dit niet op. een volgende vrije trap van links van Jordy Brouwer wordt door Joey Emmerink weer voor gekopt en van binnen de 16-meter schiet invaller Djerreld Muntslag over. Kort hierna is er weer een overtreding als Jessy Nauman net buiten het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Met nog een klein kwartier een voorzet van Soliman el Yakoubi, waar een verdediger net voor Djerreld Muntslag de bal corner trapt. Met nog 5 min. op de klok houdt de Haagse doelman BMT i de race, als hij waarschijnlijk zonder dat hij het zelf weet, eerst een schot van Djerreld Muntslag stopt en vervolgens eveneens het volgende schot van Jordy Brouwer. Dan is er in blessuretijd een snelle laatste tegenstoot van BMT. De bal wordt vanaf hun linkerkant laag voorgegeven en van dichtbij wordt de bal achter DHC-doelman Mats Mangelmans geschoten: 2-2.

De Hagenezen verlieten met een tevreden gevoel met een gestolen punt het DHC-stadion, waar bij DHC teleurstelling overheerste. Waar het puntenaantal gezien het hele spelbeeld met 3 uitgebreid had moeten worden, werd het in blessuretijd slechts één punt en werden twee al zekere punten alsnog weggegeven.

DHC wint met ruim verschil bij ODB: 0-8

Tekst: Wicher Schreuders

dinsdag 25 september 2018, 19.30 uur, oefenwedstrijd (Nederlaagserie ODB)

ODB – DHC 0-8 (0-2)

Scheidsrechter: M. Bongers

7 min. 0-1 Jessy Nauman

22 min. 0-2 Jessy Nauman

56 min. 0-3 Soliman el Yakoubi

66 min. 0-4 Youri Kooijmans

71 min. 0-5 Rayvano van Alphen (pen.)

75 min. 0-6 Soliman el Yakoubi

83 min. 0-7 Dominique Ahanhanzo

86 min. 0-8 Vincent Romeijn (pen.)

Opstelling:

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Thomas Aangenendt, Joren Tromp (aanv.) (45 min. Youri Kooijmans), Dominique Ahanhanzo;

Jessy Nauman, Quinten vd Kraaij, Vincent Romeijn;

Djerreld Muntslag (45 min. Andani Ollie), Soliman el Yakoubi (2e aanv.), Rayvano van Alphen

 

Boekingen: Geen

 

DHC treedt op een vrij koude dinsdagavond als eerste aan in de Nederlaagserie van zondag-derdeklasser ODB. De overige deelnemende teams zijn RKAVV, Forum Sport en Wateringse Veld/Gona. Om een Nederlaagserie te winnen,moet je uiteraard met zo veel mogelijk doelpunten verschil winnen. De 1e deelnemer moet dus iets neer zetten.

De groen-zwarten beginnen met een ten opzichte van afgelopen zondag in de eerste competitiewedstrijd – uit bij Olympia – op 7 plaatsen gewijzigde basisopstelling. Bijna de gehele achterhoede is gewijzigd: Bas van Zee, Joey Emmerink, Levi Schipper en Jeffrey van Loon komen deze avond niet in het veld. Hetzelfde geldt voor middenvelder Frank de Lange en spits Jordy Brouwer, terwijl Youri Kooijmans alleen na de doelwisseling in het veld komt. Dit alles betekent speelminuten voor tal van andere spelers, die kunnen laten zijn wat ze waard zijn. Hoewel: de lichtinstallatie van ODB werkt helaas maar gedeeltelijk, waardoor de wedstrijd slecht te volgen is. De vervangers in de basisopstelling zijn Mats Mangelmans, Thomas Aangenendt, Dominique Ahanhanzo, Quinten vd Kraaij, Vincent Romeijn, Djerreld Muntslag en Rayvano van Alphen.

De wedstrijd speelt zich vanaf het beginsignaal eigenlijk alleen op de ODB speelhelft plaats. DHC speelt de bal eenvoudig rond, zoekend naar mogelijkheden, zonder dat ODB aan de bal komt. Slechts incidenteel kan ODB de bal – eventjes – aan raken of een spaarzame aanval opzetten, zeker in het eerste halfuur van de wedstrijd. De groen-zwarten krijgen talloze kansen om te scoren, maar zijn nog niet helemaal scherp, want gescoord wordt er in de 1e helft veel te weinig. Na 7 minuten scoort Jessy Nauman op aangeven van Djerreld Muntslag. Pas na 22 minuten volgt het 2e doelpunt, wederom doorJessy Nauman, nu op aangeven van Soliman el Yakoubi. Verder blijven voor de rust doelpunten uit.

In de 2e helft komt de Delftse doelpuntenmachine op gang. Het wordt na 56 minuten 0-3 door Soliman el Yakoubi, die zelf de bal verovert op een ODB-verdediger en alleen voor de doelman geen fout maakt. Exact 10 minuten later brengt een dieptepass vanSoliman el Yakoubi de bal bij Youri Kooijmans, die alleen voor de Haagse doelman geen fout maakt: 0-4. Enige minuten later haalt de Haagse doelman op onregelmentaire wijze Andani Ollieonderuit, waardoor arbiter Bongers niets anders kan doen dan een strafschop toekennen:Rayvano van Alphen scoort foutloos: 0-5. Kort daarna brengt een prachtige aanval via Dominique Ahanhanzo en Youri Kooijmans de bal bij Soliman el Yakoubi die voor de 0-6 zorgt. Na 83 minuten scoort Dominique Ahanhanzo, ongeveer vanaf de zijlijn, met een prachtige bal over de keeper heen: 0-7. Na 86 minuten veroorzaakt de ODB-doelman wederom een penalty door nu Youri Kooijmans tegen de grond te werken. Deze keer schiet Vincent Romeijn vanaf 11 meter onberispelijk in: 0-8. Direct daarna fluit scheidsrechter Bongers af, hoewel er nog minimaal 4 minuten speeltijd op de klok staat. En wie weet, was daarin dan de 10 nog haalbaar geweest. Voor wat betreft de winst in de Nederlaagserie is dit jammer voor de groen-zwarten, maar de andere deelnemers aan deze serie moeten er eerst nog maar eens 8 weten te maken.

 

DHC start met overwinning

Tekst: Dik Schreuders

zondag 23 september 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 1

Olympia – DHC     3-4  (1-3)

Scheidsrechter:  A.G.J. van Loenen (Den Haag)

2 min.     0-1    Jordy Brouwer

13 min.   0-2    Soliman el Yakoubi

20 min.   1-2

39 min.   1-3    Jordy Brouwer

50 min.   2-3

65 min.   3-3

66 min.   3-4    Jordy Brouwer

Bas van Zee;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman (78 min. Vincent Romeijn);

Soliman el Yakoubi (78 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer, Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

DHC start de competitie met een 3-4 uitoverwinning bij Olympia. Een wedstrijd waarin DHC duidelijk de bovenliggende partij is, maar dit onvoldoende in de score tot uitdrukking brengt. Aanvoerder Jordy Brouwer scoort drie keer voor de groen-zwarten. De eerste drie punten zijn binnen !

Op een ondanks de gestaag vallende regen goed bespeelbaar grasveld neemt DHC al snel een voorsprong. Na een eerste aanval via Joren Tromp en Jordy Brouwer schiet Soliman el Yakoubi net naast. In de 2e min. geeft Soliman el Yakoubi de bal mee aan Jordy Brouwer de 16 meter in en via een lobje over de uitlopende Goudse doelman is het al direct 0-1. DHC blijft constant in de aanval en nog binnen een kwartier wordt de voorsprong verdubbeld. Na een ingooi kopt Jordy Brouwer door en nu is het Soliman el Yakoubi die de 0-2 inschiet. Olympa komt dan na 20 min. weer in de wedstrijd na een verre bal aan hun linkerkant, waarna een lage voorzet net langs doelman Bas van Zee gaat en bij de 2e paal schiet een Goudse aanvaller de 1-2 in. Zonder dat DHC nog echte kansen krijgt, is men wel constant op de Olympia-helft te vinden. Met 39 min. op de klok gaat Jordy Brouwer door en vanaf rand strafschopgebied is er opnieuw een lobje over de doelman en het is 1-3 als ruststand.

Vijf minuten na rust komt de thuisclub weer in de wedstrijd als vrijstaand de 2-3 ingeschoten kan worden. Ruim 10 minuten later laat de doelman van de thuisclub een vrije trap van Jeffrey van Roon los, maar de Goudse verdediging kan de bal wegtrappen.

In de 65e min. komt de thuisclub onverwachts langszij als een hard schot in eerste instantie wordt gekeerd door doelman Bas van Zee, maar het in de rebound 3-3 is. Eén minuut later komen de volledig in het wit gestoken Delftenaren weer op voorsprong. Soliman el Yakoubi bereikt in de 16 meter Jordy Brouwer en met zijn derde doelpunt van vanmiddag zet hij DHC op 3-4. Kort hierna schiet Jordy Brouwer net over na een nieuwe assist van Soliman el Yakoubi. Met nog vijf minuten op de klok redt Bas van Zee bij een inzet van de thuisclub bij de 2e paal. Aan de andere kant redt de doelman van de thuisclub bij een schot van 18 meter van Jordy Brouwer. In blessuretijd een voorzet vanaf links van Youri Kooijmans, waarna Djerreld Muntslag de lat teistert en in de rebound Frank de Lange op de paal schiet. Direct hierna fluit scheidsrechter Angelo van Loenen voor het einde en vieren de Delftenaren de eerste driepunter van deze competitie.

DHC door in de beker

Tekst: Dik Schreuders

zondag 16 september 2018, 14.00 uur, bekerwedstrijd nr 3

DHC – Laakkwartier      0-0  (0-0)

Scheidsrechter:  A. Westenbroek (Den Haag)

Grensrechters:  A. van Laar (Almere) en J. van Ditmarsch (Wijk bij Duurstede)

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink (aanv.), Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange (66 min. Farid el Hammouchi), Jessy Nauman;

Brent Biesheuvel (18 min. Djerreld Muntslag), Youri Kooijmans, Rayvano van Alphen (55 min. Quinten vd Kraaij)

Boekingen:

32 min.    Jeffrey van Roon

65 min.    Frank de Lange

68 min.    2e geel Jeffrey van Roon en dus rood

Na het 0-0 gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier is DHC door in de beker. Daarmee is ook gelijk het verhaal van vanmiddag verteld. DHC won twee weken terug overtuigend met 0-6 uit bij Concordia, vorige week thuis tegen Te Werve bleven de groen-zwarten steken op 1-1. Een nieuw gelijkspel volstond vandaag om door te gaan in de beker.

Trainer/coach Rob de Lange kan vandaag niet beschikken over Joren Tromp en Roy Speelman, beiden geblesseerd, terwijl Jordy Brouwer na een week vakantie vandaag in DHC 2 speelt en daar met zes treffers trefzeker is. Ten opzichte van vorige week start bij de groen-zwarten vandaag Mats Mangelmans tussen de palen, speelt Scott Luiten rechtsachter, is Vincent Romeijn middenvelder en Rayvano van Alphen de linkerspits.

Al na 18 min. een tegenslag voor de groen-zwarten als Brent Biesheuvel in de laatste wedstrijd voor de competitiestart met een spierblessure moet uitvallen. Gedurende de 1e helft vallen aan beide kanten weinig tot geen kansen te noteren. Pas in de slotfase voor de rust zijn er twee kansen voor DHC. Vanaf links een actie van Youri Kooijmans die laag inschiet, maar de Laakkwartier-doelman stopt de inzet. Een minuut later speelt Jeffrey van Roon diep en lijkt Youri Kooijmans alleen door te gaan, maar een Haagse verdediger kan ten koste van een corner redding brengen.

Direct na rust bereikt Jessy Nauman Youri Kooijmans, ook nu schopt een verdediger de bal corner. Met nog een half uur op de klok is er een overtreding tegen Djerreld Muntslag, hetgeen op 16 meter een indirecte vrije trap oplevert. Jeffrey van Roon speelt op Vincent Romeijn, zijn lage schot gaat net aan de verkeerde kant langs de paal. Jeffrey van Roon ontvangt dan zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Andrew Westenbroek, zodat DHC de laatste 22 minuten met 10 man verder moet. Enkele minuten later eindigt een volgende vrije trap van Vincent Romeijn in de muur. Met nog 10 minuten op de klok schiet Joey Emmerink op de lat. Kort voor tijd speelt Farid el Hammouchi diep op Djerreld Muntslag, maar besluit het arbitrale trio tot buitenspel. De stand op het scorebord blijft, na een wedstrijd met weinig doelkansen aan beide kanten, dan ook 0-0.

DHC scoort te weinig en speelt gelijk

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 8 september 2018, 18.00 uur, bekerwedstrijd nr 2

DHC – Te Werve     1-1  (1-0)

Scheidsrechter:  R. Turk  (Sassenheim)

Grensrechters:  E. Vlek  (Waddinxveen) en J Leider  (Almere)

39 min.    1-0   Youri Kooijmans

71 min.    1-1

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman, Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange (57 min. Andani Ollie);

Brent Biesheuvel (71 min. Roy Speelman), Youri Kooijmans, Quinten vd Kraaij (57 min. Djerreld Muntslag)

Boekingen:

22 min.     Frank de Lange

Na de prima 0-6 bekeroverwinning uit bij Concordia, wachtte vandaag voor de zaterdagavondwedstrijd in eigen Stadion zaterdag 2e klasser Te Werve. Doordat de groen-zwarten te weinig scoorden en de gasten kort voor tijd uit één van hun weinige aanvallen de gelijkmaker scoorden, kwam er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Bij DHC was vandaag Jordy Brouwer (vakantie) afwezig, terwijl in de warming up doelman Mats Mangelmans te veel last ondervond van een enkelblessure van afgelopen week op de training en vanavond moest afhaken. Voor de eerstkomende KNVB-bekeropponent van Ajax waren twee Ajax-scouts aanwezig om het groen-witte team te bekijken.

Al na 6 min. kwam de eerste kans voor DHC via een schot van rechts van Youri Kooijmans, hetgeen de Te Werve-doelman stopte. Een DHC-aanval werd onderbroken door een handsbal, hetgeen geel opleverde en een vrije trap net op de rand van de 16 meter. De vrije trap van Jeffrey van Roon ging over. Vervolgens breekt Youri Kooijmans alleen door, maar volgt het terug vlaggen wegens buitenspel. Een spaarzaam schot van Te Werve wordt halverwege de 1e helft simpel gestopt door DHC-doelman Bas van Zee. Een actie van aanvoerder Joren Tromp resulteert in een schot van 25 meter net naast. Een volgende overtreding van Te Werve net op de rand van de 16-meter levert opnieuw een vrije trap op, maar ook hier geen succes voor DHC. In de 39e min. is het dan wel raak. Een voorzet van Frank de Lange wordt door Youri Kooijmans van dichtbij ingeschoten: 1-0.

Ook na rust is DHC de aanvallende partij en heeft Te Werve de nodige vertredingen nodig om overeind te blijven. Direct na de hervatting is de Te Werve-doelman net attent voor Jessy Nauman. Na een kwartiertje in de 2e helft een pass van Jessy Nauman en Youri Kooijmans gaat alleen op de Te Werve-doelman af. Kooijmans schiet de bal vanaf 16 meter laag prima langs de uitkomende doelman, maar de bal gaat vervolgens ook net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later wederom één van de zeldzame aanvallen van Te Werve, waarna uit de corner van voor de 1e paal de bal hard wordt ingekopt en via de handen van doelman Bas van Zee in het doel verdwijnt: 1-1. Met nog een kwartier op de klok levert een actie van Youri Kooijmans vanaf links slechts een corner op. Na rood in de 78e min. voor een Te Werve-speler na een forse overtreding op Roy Speelman, laat scheidsrechter Turk een overtreding in de 16-meter tegen Youri Kooijmans doorgaan. Een teruggelegde bal van Djerreld Muntslag vanaf links op Youri Kooijmans resulteert in een schot, de doelman tikt de bal corner. Uit de corner kopt Joey Emmerink net naast. Kort daarna is de laatste mogelijkheid opnieuw voor Joey Emmerink die opnieuw naast kopt na een corner. Hierdoor staat er aan het einde van de wedstrijd een gezien het spelbeeld verrassende 1-1 op het scorebord. Volgende week zondag 16 september opnieuw voor de beker, om 14.00 uur thuis tegen Laakkwartier.

Simpele bekerwinst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 2 september 2018, 14.30 uur, bekerwedstrijd nr 1

Concordia – DHC    0-6  (0-3)

Scheidsrechter: J. Straver (Den Haag)

Grensrechter DHC: M. Breton

4 min.      0-1   Brent Biesheuvel

4 min.      0-2   Brent Biesheuvel

13 min.    0-3   Jessy Nauman

47 min.    0-4   e.d.

52 min.    0-5   Joey Emmerink

81 min.    0-6   Jordy Brouwer (pen.)

Bas van Zee;

Vincent Romeijn, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Jessy Nauman (67 min. Farid el Hammouchi), Joren Tromp (aanv.), Frank de Lange;

Brent Biesheuvel (67 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans (73 min. Rayvano van Alphen)

In de bekerderby bij het één klasse lager spelende Concordia behaalde DHC een simpele en ruime 0-6 overwinning. Een score die eenvoudig richting de 10 had kunnen oplopen, waar twee DHC-doelpunten werden afgekeurd en een aantal kansen niet werden benut. DHC speelde een prima wedstrijd en was duidelijk veel sterker dan Concordia.

Al in de 1e min. kopte Jessy Nauman uit een vrije trap van Jeffrey van Ron net naast. Kort daarna stopte de Concordia-doelman een vrije trap van Jeffrey van Roon. Eén minuut later was het wel raak. Een lage corner van rechts van Jeffrey van Roon en vanaf ruim 16 meter prima laag ingeschoten door Brent Biesheuvel: 0-1. Nog in dezelfde minuut een diepe bal door het midden van Jessy Nauman en Brent Biesheuvel gaat alleen door en rond prima af, daarmee de stand op 0-2 brengend. Nog binnen het kwartier wordt de score verder opgevoerd. Jeffrey van Roon passt op rechts op Jessy Nauman, die ineens uithaalt: 0-3. Enkele minuten later is er een vrije trap van Jeffrey van Roon van 25 meter, die de Concordia-doelman net kan stoppen. Er is bijna een half uur gespeeld als Concordia voor de eerste maal een kans krijgt. Casper Spaan (oud-DHC, evenals Lemar Bavelaar) schiet vanaf links naast het doel van DHC-doelman Bas van Zee. Aan de andere weer kansen voor de groen-zwarten. Eerst stuit Jordy Brouwer op de doelman. In de 34e min. lijkt DHC weer te scoren als Brent Biesheuvel na een pass van Jeffrey van Roon raak kopt, maar de Concordia-grensrechter vlagt voor buitenspel, hetgeen scheidsrechter Jos Straver overneemt. Enkele minuten later is wederom Brent Biesheuvel gevaarlijk, maar de doelman brengt redding. Ruim vijf minuten voor de doelwisseling wordt opnieuw een doelpunt van DHC afgekeurd. Een corner van Jeffrey van Roon wordt door Jordy Brouwer prima ingekopt. Opnieuw wordt het doelpunt afgekeurd, zodat de ruststand 0-3 blijft.

Na de pauze gaat Joren Tromp kort na de pauze op rechts door, waarna hij scherp voorgeeft en de bal via een Concordia-speler in het doel gaat: 0-4. Voor Concordia is hierna Casper Spaan nog een keer gevaarlijk, doelman Bas van Zee verwerkt de inzet tot corner. In de 52e min. kopt Levi Schipper na een corner op de lat, waarna in de rebound Joey Emmerink voor de 0-5 zorgt. Brent Biesheuvel schiet dan nog een keer over en kort daarna ziet hij een kopbal overgaan. Met nog een kwartier te spelen is er een actie van invaller Andani Ollie, waarna Joren Tromp niet kan scoren. Ook een actie van de beiden ingevallen Farid el Hammouchi op links op Rayvano van Alphen, resulteert opnieuw in een vlagsignaal van de grensrechter. Rayvano van Alphen ziet dan nog een schot gestopt, kort daarna stuit hij na een nieuwe pass van Farid el Hammouchi wederom op de doelman. Met nog een kleine 10 min. op de klok wordt Jordy Brouwer binnen de lijnen onderuit gehaald. De spits scoort dan zelf van 11-meter de 0-6. Rayvano van Alphen schiet dan nog een keer net naast en Jordy Brouwer wordt nog eens teruggefloten wegens buitenspel, zodat de score op 0-6 blijft steken. Een simpele en ruime overwinning.

Hoofdsponsoren

Bex Beveiliging R. Moor W. Kampert