Rust 0-0, einde 9-0

Tekst: Dik Schreuders

zaterdag 6 oktober 2018, 18.00 uur, competitiewedstrijd nr 3

DHC 2 – Remo 2        9-0  (0-0)

Scheidsrechter: M. Uijttewaal (Alkmaar)

47 min.    1-0   Jason Galliard

56 min.    2-0   Ricky Schaap

62 min.     3-0   Andani Ollie

64 min.     4-0   Ricky Schaap

66 min.     5-0   Ricky Schaap

78 min.     6-0   Roy Speelman

83 min.     7-0   Jurgylio Limon

86 min.      8-0  Jurgylio Limon

88 min.      9-0  Manuel Mansanga (pen.)

Willem Raijmakers;

Jason Galliard, Abdulhak Abdalah, Lennart van Kruijl, D’Angelo Fleur (45 min. Manuel Mansanga);

Anass Attahiri (24 min. Dariem Hennep (73 min. Jaouad Hadchoune)), Quinten vt Hoog, Roy Speelman;

Alain Sikkel (45 min. Jurgylio Limon), Ricky Schaap (aanv.), Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Dé zaterdagavond-wedstrijd in het DHC Stadion is vandaag DHC 2 tegen Remo 2. Fantastisch weer, een redelijk aantal toeschouwers, een hele leuke en sportieve tegenstander bestaande uit vriendelijke Polen en een uitstekende scheidsrechter Manuel Uijttewaal. En na een 0-0 ruststand scoren de groen-zwarten na rust negenmaal, zodat na afloop het scorebord uitkwam op 9-0.

Op de late donderdagmiddag ontvangen wij een mailtje van de KNVB dat men voor deze wedstrijd geen KNVB-scheidsrechter kan regelen en dat de thuisclub dit zelf moet regelen. Een berichtje naar de ons bekende Manuel Uijttewaal levert een positief antwoord op. Deze KNVB-scheidsrechter, woonachtig in Alkmaar, blijkt voor deze zaterdag het volgende programma te hebben: vlaggen voor AZ bij AZ O13-1 uit bij FC Utrecht in de ochtend, ‘smiddags voor de KNVB fluiten bij een standaardduel in Rhenen en dan vervolgens om 18.00 uur op verzoek van DHC in Delft deze wedstrijd. En dan – zoals wij al wisten – fantastisch fluiten en ook van de ruime verliezer alle complimenten krijgend. Top !

Voor rust heeft DHC een overwicht, maar scoort men niet. Aan de andere kant krijgt O19-doelman Willem Raijmakers nauwelijks een bal. Na bijna een kwartier schiet – na een assist van Ricky Schaap – de van een blessure herstelde Roy Speelman hoog over. Enkele minuten later wederom een assist van aanvoerder Ricky Schaap, Andani Ollie stuit op een verdediger. De eveneens van een blessure terugkomende Dariem Hennep (invallend voor de geblesseerd uitvallende Anass Attahiri) is net één minuut in het veld als hij van 35 meter net naast schiet. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal wordt een prima vrije trap van Ricky Schaap door de Remo-doelman tot corner verwerkt. Daarmee komt de rust met een 0-0 stand.

Direct na rust komt er verandering in de score. In de 47e min. is er een corner voor de thuisploeg die dan bij Jason Galliard komt en die van 25 meter hard en laag inschiet: 1-0. Kort hierna stoppen de gasten mogelijkheden voor de thuisclub ten koste van enkele corners. In de 54e min. schiet Ricky Schaap net over, twee minuten later is het wel raak. Roy Speelman wordt net buiten de 16-meter onderuit gehaald en de vrije tap wordt door Ricky Schaap prima ingeschoten: 2-0. Na 62 min. onderschept Andani Ollie de bal en alleen de 16 meter ingaand scoort hij alleen voor de doelman feilloos en het is 3-0. Twee minuten hierna een prima aanval van Jurgylio Limon op rechts op Roy Speelman die laag voorgeeft en van dichtbij tikt Ricky Schaap de 4-0 in. Weer twee minuten later is er nu een actie en voorzet van Andani Ollie van links en ook nu tikt Ricky Schaap van dichtbij in: 5-0. Een prima aanval met Roy Speelman en Ricky Schaap wordt door de laatste ingeschoten, maar op vlaggen van de Remo-grensrechter wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. In de 78e min. speelt Roy Speelman op Manuel Mansanga die prima doorspeelt terug op Roy Speelman en de 6-0 staat op het scorebord. Vijf minuten later en actie van Andani Ollie en vanaf rand 16-meter scoort Jurgylio Limon de 7-0. Drie minuten later krijgt Jurgylio Limon de bal opnieuw op de rand 16-meter en in de draai schiet hij de 8-0 binnen. Vervolgens gaat Manuel Mansanga in de 88e min. het strafschopgebied in, waarna hij wordt aangetikt Scheidsrechter Uijttewaal wijst terecht naar de stip. Vanaf 11-meter brengt Manuel Mansanga de eindstand op 9-0.

Na drie wedstrijden is DHC 2 met de volle score van 9 punten prima begonnen. Met utslagen van 11-1, 4-0 en 9-0 is het doelsaldo inmiddels 24-1. Maar de weg is nog lang, nog 19 wedstrijden te gaan. Ondanks dat een aantal spelers op de bank beginnen, ondanks dat er binnen de totale groep van DHC 1 en DHC 2 enkele blessures zijn, toch is er een ruime overwinning en wordt er bovenal ook leuk gevoetbald. Als we allen de goede inzet tonen en lekker enthousiast blijven voetballen en ook blijven scoren, dan kán het een mooi seizoen worden.