Ruime winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

maandag 17 april 2017; competitiewedstrijd nr 26

DHC – IFC     5-2   (3-0)

De wedstrijdbal van vandaag is beschikbaar gesteld door trouwe supporter Rein Kool

Scheidsrechter:  B. Sahiner (Oss)

Grensrechters: J.M.W.L. Weigergans (Oss) en J. Lubberding (Barendrecht)

4 min.    1-0   Romano Denneboom

9 min.     2-0   Tidde Tromp

44 min.   3-0    Vincent Romeijn

46 min.    4-0   Melvin Vissers

49 min.    4-1

54 min.    5-1   Romano Denneboom

61 min     5-2   (pen.)

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Vincent Romeijn (84 min. Roy Speelman), Joshua Wadie (80 min. Frank de Lange);

Romano Denneboom (80 min. Mostava Frederik), Jordy Brouwer, Melvin Vissers

Boekingen:

Geen

Op deze paasmaandag behaalde DHC een ruime en dik verdiende 5-2 overwinning tegen IFC. Voor rust was de 3-0 stand een flauwe afspiegeling van het speelbeeld. Na rust na de snelle 4-0 en na een ruim kwartier 5-2, hadden de groen-zwarten de score ook nog verder kunnen opvoeren. Maar de wedstrijd was gespeeld en de belangrijke 3 punten waren binnen!

Trainer/coach Rob de Lange kon vandaag weer beschikken over Tidde Tromp en Frank de Lange, die hun schorsing na de kaarten van vorige week in de midweekse bekerwedstrijd (1-3 uitzege bij Ter Leede) hadden weggespeeld. Was Joshua Wadie vorige week nog niet volledig fit, na zijn speelminuten afgelopen dinsdagavond, was ook hij weer volledig inzetbaar. Rob de Lange koos er voor om vandaag bij het beginsignaal Frank de Lange op de bank naast zich te houden, waardoor het middenveld bestond uit Tidde Tromp, Vincent Romeijn en Joshua Wadie.

Al heel snel is er een voorsprong voor de thuisclub. Romano Denneboom zet een combinatie op met Jordy Brouwer, krijgt de bal prima terug en doorlopend de 16 meter in scoort Romano Denneboom de 1-0. Vijf minuten later al wordt de score verdubbeld. Een prima pass van Melvin Vissers waarop Tidde Tromp alleen doorgaat en voor de IFC-doelman de bal langs hem in het doel schiet: 2-0. In de volgende periode wacht DHC wat af en laat het de gasten wat komen, zonder dat zij gevaarlijk kunnen worden. De tegenstoten van DC daarentegen zijn wel degelijk gevaarlijk. Net halverwege de 1e helft zien we weer een aanval Romano Denneboom – Jordy Brouwer – Romano Denneboom, waarna laatstgenoemde naast schiet. Kort hierna speelt Melvin Vissers op Jordy Brouwer, die van net binnen het strafschopgebied ook naast schiet. Nog binnen het half uur is het vervolgens Tidde Tromp die op rechts Melvin Vissers vrij voor het IFC-doel doet komen, hij schiet over. Nog voor rust komt er dan toch de dik verdiende 3e treffer voor de thuisclub. Een actie op links van Romano Denneboom, waarna hij perfect voorgeeft en van dichtbij Vincent Romeijn goed inschiet en de 3-0 op het scorebord staat.

Na de pauze is er nog sneller dan voor rust opnieuw een treffer voor de thuisclub. Jordy Brouwer speelt met zijn 2e assist van de middag op Melvin Vissers, die zich dan in het strafschopgebied vanaf links vrij draait en de doelman kansloos laat: 4-0. Drie minuten later doen de gasten dan na onoplettendheid in de DHC-verdeidging iets terug, door van dichtbij de 4-1 in te schieten achter DHC-doelman Mark Smith. Doelman Mark Smith overigens die als trainer/coach van DHC O15-1 op de vroege maandagochtend, samen met reserve-doelman / assistent-trainer/coach van DHC O15-1 Deepak Mohanlal, terugkwamen van een jeugdpaastoernooi in Strasbourg, waar men toernooi-winnaar werd in de Alsace Cup. Al snel is de marge dan al weer 4 doelpunten. In de 54e min. speelt Romano Denneboom op Melvin Vissers, die terugspeelt op Romano Denneboom en vervolgens een actie en van binnen het strafschopgebied krult Denneboom de bal keurig om de keeper in de hoek: 5-1. In de 60e min. is er op de helft van IFC een overtreding tegen Levi Schipper, maar de prima leidende 21-jarige scheidsrechter Sahiner laat doorspelen. Bij de tegenaanval constateert de scheidsrechter dan een overtreding van Tidde Tromp binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop wordt benut en het is 5-2. Drie minuten later is Anthony Pique dicht bij een treffer, maar zijn harde schot van dichtbij wordt ten koste van een corner nog net gekeerd door de IFC-doelman. Met nog en kwartiertje op de klok onderschept Joshua Wadie de bal, loopt vervolgens prima op en speelt op links Romano Denneboom aan, maar diens schot gaat dan net naast. Kort hierna onderschept dezelfde doelman net voor Romano Denneboom na een pass van Melvin Vissers. Hierna is het Joshua Wadie die na een pass van Tidde Tromp alleen voor de doelman komt, maar de doelman stopt zijn inzet. Ook bij een voorzet van invaller Mostava Frederik is het de IFC-doelman die net voor Jordy Brouwer kan ingrijpen. In de slotminuten zijn er dan nog twee mogelijkheden voor Jordy Brouwer en een teruggetrokken bal vanaf rechts van Melvin Vissers, die net achter de ingekomen DHC-aanvallers langs gaat. Het blijft dan ook bij de ruime en dik verdiende 5-2 overwinning.

DHC speelde vandaag een goede wedstrijd. Een belangrijke overwinning, waar men nu achter 6 ploegen in de (sub)top met 3 andere ploegen met 34 punten de plaatsen 7 t/m 10 inneemt. Daaronder dan nog 6 ploegen op enige afstand. Het verschil met de gevaarlijke 13w nacompetitie-plek is – met nog 4 wedstrijden te gaan – 6 punten. DHC moet nog achtereenvolgens tegen uit nummer 16 DOSKO, thuis nummer 13 Groene Ster, uit nummer 10 Gestel en thuis nummer 11 Deso. Al die ploegen hebben de punten dus ook nog nodig !

Zoals Romano Denneboom vandaag in de rust ook zei, is het toch hartstikke leuk zo. Lekker weer, enthousiaste aanmoedigingen en toejuichingen van het publiek, een leuke wedstrijd en als dat dan ook nog eens lekker gaat……