Ruime winst voor DHC 2

Tekst:  Dik Schreuders

dinsdag 23 april 2019, 20.00 uur, competitiewedstrijd nr 18

VUC 3 – DHC 2     1-7  (1-1)

Scheidsrechter:  P.J. vd Valk (Rijswijk)

1 min.     1-0

9 min.     1-1    Roy Speelman

47 min.   1-2    Jurgylio Limon

50 min.   1-3    Andani Ollie

67 min.   1-4    Anass Attahiri

75 min.    1-5   Raiefo Ragil

82 min.    1-6   Jurgylio Limon

86 min.    1-7   e.d.

Dion de Jong;

Thomas Aangenendt, Abdulhak Abdalah (45 min. Jurgylio Limon), Dariem Hennep (aanv.), Lennart van Kruijl;

Quinten vt Hoog, Scott Luiten, Max Otten;

Anass Attahiri (67 min. Raiefo Ragil), Roy Speelman, Andani Ollie

Boekingen:

Geen

Nadat eerder deze wedstrijd op een vroege zondagochtend niet doorging, omdat VUC meldde niet te willen spelen, werd deze wedstrijd nu op dinsdagavond gespeeld. Na een verrassend snel Haags doelpunt werd het uiteindelijk heel simpel 1-7 voor DHC 2.

In Delft werd het eerder dit seizoen 18-0 voor DHC 2 tegen VUC 3. Mogelijk hierdoor speelde VUC met name in de 1e helft heel fel en zo ging men ook de duels in. Scheidsrechter Van der Valk liet dit veelal doorgaan. Al na 45 seconden was de stand 1-0 in het voordeel van de thuisclub, toen de gehele DHC-verdediging door een verre hoge bal liet verrassen. Al na 9 min. scoorde Roy Speelman op aangeven van Andani Ollie de 1-1. Schoten van met name Anass Attahiri, Andani Ollie en Roy Speelman waren echter niet succesvol, met name ook door het prima keeperswerk van de VUC-doelman. De rust kwam dan ook met een voor de groen-zwarten tegenvallende 1-1.

Na de pauze was het Haagse verzet echter snel gebroken. De invallende topscorer Jurgylio Limon scoorde op aangeven van Roy Speelman al in de 47e min. de 1-2. Drie minuten later een prima actie van Jurgylio Limon, waarbij hij met een hakbal Andani Ollie vrij zet voor het Vuc-doel, die vervolgens prima de 1-3 inschiet. Na exact een uur spelen schiet Anass Atahiri hard in, maar de bal komt op de paal. Zeven minuten later opnieuw een hard schot van Anass Attahiri, hetgeen nu wel doel treft: 1-4. Hierna wordt Anass Attahiri direct gewisseld voor Raiefo Ragil. Het is in de 75e min invaller Raiefo Ragil die na een schitterende aanval via Andani Ollie en Jurgylio Limon de 1-5 inschiet. In de 82e min. kopt Thomas Aangenendt bij de 2e paal een bal terug, waarop Jurgylio Limon voor de 1-6 zorgt. Na 86 min. is er een voorzet van rechts van Raiefo Ragil, waar een Vuc-verdediger in duel met Roy Speelman dan de 1-7 in eigen doel schiet.

Het team van trainer/coach Francis Janse en teammanager Rocco Mieloo heeft deze competitie nog vier wedstrijden te gaan. De voorsprong op nummer twee RKAVV 3 bedraagt zes punten. De groen-zwarten hebben dus nog zeven punten nodig uit die vier wedstrijden, feitelijk eigenlijk zes punten aangezien het doelsaldo van DHC 2 (+ 88) veel beter is dan van RKAVV 3 (+ 44). Na de 1-7 winst van vandaag heeft DHC 2 nu in 18 wedstrijden 99 doelpunten gemaakt en slechts 11 doelpunten tegen. DHC 2 hervat de competitie op zondag 5 mei a.s. uit bij TOGB 3.