Ruime uit-overwinning DHC bij Den Hoorn

Tekst: Dik Schreuders

zondag 24 februari 2019, competitiewedstrijd nr 17

Den Hoorn – DHC     0-4  (0-3)

Scheidsrechter:  J. Knetsch  (Bussum)

Grensrechters:  B. van Katwijk  (Heenvliet) en M.J.M.H. Tiemessen (Almere)

1 min.      0-1   Soliman el Yakoubi

12 min.    0-2   Manuel Mansanga

31 min.    0-3   Youri Kooijmans

87 min.    0-4   Levi Schipper

Mats Mangelmans;

Manuel Mansanga, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (75 min. Brent Biesheuvel);

Soliman el Yakoubi (81 min. Djerreld Muntslag), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

81 min.    Brent Biesheuvel

Eindelijk boekte DHC weer een uit-overwinning. Uit bij Den Hoorn werd het een ruime 0-4 overwinning, nadat het binnen een kwartier al 0-2 was en na een half uur 0-3. Pas in de slotfase werd de score verder uitgebreid naar 0-4.

Vandaag moest het team van Rob de Lange eindelijk weer eens punten pakken op vreemde bodem. Na de overwinningen uit bij Olympia (23 september) en DOSKO (7 oktober) bleef men in de vijf volgende uitwedstrijden steken op 3 gelijke spelen en 2 nederlagen. In de regio-derby uit in Den Hoorn, onder het zicht van de Delftse flats, was er na ruim 4 1/2 maand weer een uitzege voor de groen-zwarten. Bij DHC ontbreekt Joren Tromp door vakantie en hij wordt vervangen door Soliman el Yakoubi. Doelman Mats Mangelmans neemt de plaats in van de licht geblesseerde Bas van Zee, die wel op de bank plaatsneemt. .

Met een prima zonnetje ziet het aanwezige publiek DHC al snel scoren. Na 1 minuut en 50 seconden is er een aanval via Frank de Lange vanaf links op Youri Kooijmans, die midden voor het doel binnen het strafschopgebied Jordy Brouwer aanspeelt. De aanvoerder verlengt naar rechts, waar Soliman el Yakoubi beheerst de 0-1 inschiet. DHC blijft in de aanval en al na 12 minuten wordt de score verdubbeld. Een hoge voorzet van Jeffrey van Roon wordt afgeslagen en vanaf 30 meter haalt Manuel Mansanga hard en zeer fraai uit, onhoudbaar voor de Hoornse-doelman: 0-2. DHC blijft met rustig combinatievoetbal in de aanval, waar de thuisclub zodra in balbezit de bal ver vooruit schiet en probeert met een snelle counter gevaar te stichten, waar men zich vooral beperkt tot verdedigen. Tweemaal wordt Youri Kooijmans gestopt door de rood-witte verdediging. In de 21e min. is er na balverlies net op de DHC-helft, een eerste mogelijkheid voor Den Hoorn, maar het schot gaat voorlangs het doel van DHC-doelman Mats Mangelmans. Een vijf minuten later bij een volgende uitbraak schiet de thuisclub hoog over. In de 31e min. zijn het wederom de groen-zwarten die scoren. Een voorzet van Soliman el Yakoubi vanaf rechts wordt prima attent ingetikt door Youri Kooijmans, daarmee de stand op 0-3 brengend. Met nog ruim vijf minuten voor de rust kopt Youi Kooijmans na een voorzet van Manuel Mansanga net over, waarmee de ruststand op 0-3 blijft.

Twee minuten na de hervatting lijkt DHC weer te scoren. Een hoge voorzet van Jeffrey van Roon wordt op de rand van het strafschopgebied door Jordy Brouwer opzij gekopt op Jessy Nauman, die uithaalt maar over schiet. In de volgende minuut is er slordig balverlies bij de groen-zwarten en een uitbraak van één van de Den Hoorn-voorwaartsen. Alleen voor Mats Mangelmans schiet hij echter ruim naast. Tien minuten na de doelwisseling is de Den Hoorn-doelman attent uitlopend na een pass van Vincent Romeijn op Youri Kooijmans. Als kort daarna Frank de Lange Jordy Brouwer bereikt, laat de doelman diens schot los, maar is Youri Kooijmans niet succesvol. Na ruim een uur speelt Soliman el Yakoubi op Frank de Lange, wiens schot wordt geblokt en een corner betekent. Uit die corner ziet Jessy Nauman zijn schot afkaatsen op het lichaam van Jordy Brouwer. Met nog een twintig minuten op de klok is er een voorzet van Jeffrey van Roon, die vlak voor het doe net wordt gemist door Jordy Brouwer. Enkele minuten later een nieuwe aanval voor DHC waar Youri Kooijmans dan vanaf links voorzet. Sliman el Yakoubi brengt de bal dan terug opnieuw vanaf rechts voor en Jordy Brouwer schiet dan net over. Enkele minuten later kopt Youri Kooijmans net over. Toch scoort DHC dan kort voor tijd toch nog een keer. In de 87e min. is er een corner vanaf rechts en is het hoog opspringend Levi Schipper die de 0-4 eindstand inkopt.

Waar Moerse Boys en VOC vandaag ook wonnen, verloor VUC wel. Hierdoor klimt DHC opnieuw naar plek 3. De achterstand op Moerse Boys blijft daarmee 8 verliespunten en die op VOC blijft 4 verliespunten. Komend weekeinde is DHC vrij.