Ruime thuisnederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 29 oktober 2017, 14.00 uur, competitiewedstirjd nr 9

DHC – De Bataven      1-4   (0-3)

Scheidsrechter:   M.A. ten Hennepe (Alphen ad Rijn)

Grensrechters:  D.N. van Grieken (Breezand) en B. Kaya (Eindhoven)

1 min.     0-1

26 min.   0-2

37 min.   0-3

67 min.   0-4

84 min.   1-4   Roy Speelman

Daniel vd Knijff;

Anthony Pique (aanv.), Joey Emmerink (45 min. Thomas Aangenendt), Joshua Wadie (45 min. Tidde Tromp), Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn, Frank de Lange, Melvin vissers;

Djerreld Muntslag, Roy Speelman, Wesley Verhoek (72 min. Sinte Fonkel)

Boekingen:

69 min.  Wesley Verhoek

Ruim een jaar na de laatste thuisnederlaag op 9 oktober 2016 tegen OSS’20 (0-1) – waar men in het seizoen 2015/2016 thuis ongeslagen was gebleven – leden de groen-zwarten een dramatische en ruime 1-4 nederlaag tegen De Bataven. Waar de gasten na 29 min. met op dat moment een 0-2 stand na een rode kaart gedurende lange tijd ook nog met slechts 10 man stonden.

Vandaag waren Dominique Ahanhanzo, Jordy Brouwer en Levi Schipper nog steeds afwezig, maar keerden Joshua Wadie en Sinte Fonkel (op de bank) terug in de groep. Vandaag was ook aanvoerder Tidde Tromp na zijn geblesseerd uitvallen vorige week nog niet geheel fit en startte op de bank.

Al na 1 minuut 32 seconden stonden de gasten op voorsprong na een actie vanaf links en een laag diagonaal schot in de verre hoek: 0-1. In de 10e min. telde DHC hier een eerste gevaarlijke aanval tegenover, maar de voorzet van Roy Speelman was te hard en te ver voor Wesley Verhoek. Halverwege de 1e helft speelt Melvin Vissers op rechts op Djerreld Muntslag, die zijn schot naast ziet gaan. In de 26e min. krijgen De Bataven een corner, die vervolgens bij de 2e paal hard wordt ingekopt en de stand 0-2 is. Drie minuten later spelt Jeffrey van Roon door het midden diep op Djerreld Muntslag die op snelheid doorgaat en dan net op de rand 16 meter onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Te Hennepe geeft zonder aarzelen rood voor het onderuit halen van een doorgebroken speler, zodat DHC met 11 tegen 10 de achterstand ongedaan moest zien te maken. de vrije trap van rand 16 meter van Jeffrey van Roon gaat naast. Zes minuten later is het zelfs 0-3 als na een snelle aanval over links de bal naar rechts wordt gespeeld en alleen voor doelman Daniel vd Knijff is het wederom raak. Kort voor rust gaat Djerreld Muntslag het strafschopgebied in, waarna zijn schot naast gaat. Hiermee is er geen aansluit-treffer nog net voor rust.

Rob de Lange past in de rust twee wissels toe, waar het centrale duo Joey Emmerink en Joshua Wadie in de kleedkamer achterblijven en Thomas Aangenendt en Tidde Tromp in het veld komen. Vijf minuten na rust lijkt Vincent Romeijn alleen door te gaan op de rand strafschopgebied, maar de grensrechter geeft buitenspel voor Frank de Lange, die echter de bal bewust liet lopen. Kort hierna stopt de doelman van De Bataven de bal net voor Wesley Verhoek en ziet Thomas Aangenendt zijn schot net naast gaan. Halverwege de 2e helft is het na 67 min. definitief beslist als een laag ver afstandsschot in het net eindigt en het 0-4 is. Wesley Verhoek wordt dan nog vervangen door Sinte Fonkel. Invaller Sinte Fonkel ziet kort daarna zijn inzet net over gaan. In de 84e min. redt Roy Speelman dan de eer voor DHC door een hard schot in de kruising: 1=4. Sinte Fonkel schiet kort voor het eindsignaal nog in het zijnet, maar de wedstrijd is dan al lang over en uit.

DHC creëerde vandaag geen kansen. Met slechts 1 punt in de afgelopen 4 wedstrijden zit DHC in een mindere fase. Inmiddels is men afgezakt naar een bescheiden 13e plaats. Komende week volgt de uitwedstijd bij Hollandia in Hoorn.