Ruime oefenwinst DHC

Tekst: Dik Schreuders

De dag na koningsdag oefende DHC in eigen Stadion tegen stadgenoot Wippolder. De strijd tussen de 1e klasser en de 2e klasser eindigde in een duidelijke en ruime 6-1 oefenwinst voor DHC.

zondag 28 april 2019, 14.00 uur, oefenwedstrijd

DHC – Wippolder       6-1   (4-1)

Scheidsrechter:  S. Budgaci  (Den Haag)

2 min.      1-0     Jordy Brouwer

12 min.    2-0     Djerreld Muntslag

13 min.    3-0     Jordy Brouwer

22 min.    4-0     Youri Kooijmans

41 min.    4-1

63 min.    5-1     Brent Biesheuvel

84 min.    6-1     Jordy Brouwer

Mats Mangelmans;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Vincent Romeijn (61 min. Max Otten), Brent Biesheuvel, Jessy Nauman (45 min. Frank de Lange);

Djerreld Muntslag (61 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

De groen-zwarten traden in deze oefenwedstrijd met vijf andere spelers in de basisopstelling aan dan in de laatste competitiewedstrijd op paasmaandag thuis tegen VOC. Doelman Bas van Zee zat en bleef vandaag op de bank, Frank de Lange begon op de bank en nam na de pauze de plek in van Jessy Nauman en Manuel Mansanga, Joren Tromp en Quinten vd Kraaij ontbraken vandaag. In het eerste kwart werd gespeeld in stromende regen, daarna werd het droog. Hiermee hield de doelpuntenregen gelijke tred, met in het eerste kwart ook vier treffers voor DHC, hetgeen ook daarna wat opdroogde. In het tweede bedrijf werd het verschil uiteindelijk op vijf gebracht.

In de 2e min. is het de in de 16-meter gelopen Jordy Brouwer die de bal keurig over de Wippolder-doelman in het net tikt: 1-0. Tien minuten later een prima dieptepass van Jeffrey van Roon op Youri Kooijmans, die zijn voorzet bij de 2e paal door Djerreld Muntslag afgerond ziet worden tot de 2-0. Eén minuut later bereikt Brent Biesheuvel op rechts Djerreld Muntslag, waarna Jordy Brouwer uit diens voorzet de stand op 3-0 brengt. Na 22 min. brengt Youri Kooijmans na een hoekschop de stand bij de 2e paal op 4-0. Hierna lijkt DHC het wel een beetje te geloven en kort voor rust is er dan een verre bal van de gasten op hun linkeraanvalskant, die hoog wordt ingeschoten en waarmee de ruststand op 4-1 wordt gebracht.

Na de hervatting duurt het tot de 63e min. alvorens DHC de score verder uitbouwt. Een vrije trap van Jeffrey van Roon van links wordt door Brent Biesheuvel ingekopt, hetgeen de 5-1 betekent. Een kleine 10 min. later een actie op rechts van invaller Andani Ollie, waarna Jordy Brouwer teruglegt op invaller Frank de Lange, die dan over schiet. Enkele minuten later een nieuwe actie van Andani Ollie, waar Youri Kooijmans de bal van dichtbij met de hak richting doel verlengt, maar vervolgens een blauw-witte verdediger de bal nog net van de lijn kan wegtrappen. Een volgende actie van Andani Ollie resulteert in een voorzet die voorlangs gaat. In de 82e min. schiet Andani Ollie hard in, waar de Wippolder-doelman de bal keert en Jordy Brouwer in de rebound naast schiet. In de 84e min. rond Jordy Brouwer alleen voor de Wippolder-doelman kalm en beheerst af, zodat het scorebord op 6-1 komt. Kort hierna fluit de goed leidende arbiter Sedat Budgaci voor het einde.

Komend weekeinde is DHC wederom vrij voor de competitie. Op dinsdag 7 mei a.s. wordt opnieuw thuis geoefend. Tegenstander is dan de kampioen van de 2e klasse, TOGB.