Ruime oefenwinst DHC tegen HBS

Tekst: Dik Schreuders
zondag 25 augustus 2019, 14.00 uur,
oefenwedstrijd DHC – HBS       4-1  (3-1)
Scheidsrechter:   M. BlaakGrensrechters:  A. Zoutendijk en A. Wagener
1 min.       0-1
28 min.     1-1   Vincent Romeijn
33 min.     2-1   Jessy Nauman
43 min.     3-1   Vincent Romeijn
69 min.      4-1  Soliman el Yakoubi
Nick Hasper;Quinten vt Hoog (55 min. Manuel Mansanga), Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;Max Otten, Frank de Lange, Jessy Nauman;Quinten vd Kraaij, Vincent Romeijn (55 min. Soliman el Yakoubi), Joren Tromp (aanv.)

DHC promoveerde afgelopen seizoen niet terug naar de hoofdklasse, na de verloren na-competitie-wedstrijd uit bij JOS Watergraafsmeer. HBS degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e divisie naar de hoofdklasse. Vandaag oefende 1e klasser DHC thuis tegen hoofdklasser HBS. De 4-1 eindscore in het voordeel van de groen-zwarten was dik verdiend en niet geflatteerd. Waar trainer/coach Rob de Lange nog drie weken voorbereiding heeft in de beker, moeten de Hagenezen komende zondag al starten voor de competitie. Bij DHC ontbraken ook vandaag nog steeds de geblesseerde aanvallers Youri Kooijmans en Andani Ollie.
DHC speelt vandaag een prima wedstrijd, waar de start dit echter niet direct laat zien. Vanaf de door DHC genomen aftrap is er vervolgens balverlies. HBS speelt snel naar voren en aan hun rechterkant kan een vrijgelaten HBS-speler al na 24 seconden voor 0-1 zorgen. Na deze tegenvaller herstelt DHC zich al weer vrij snel. Na 15 min. is er een 1-2-combinatie van Quinten vd Kraaij met Jessy Nauman, waar Quinten vd Kraaij dan alleen voor de HBS-doelman komt en waar deze laatste net kan ingrijpen. Ruim tien minuten later speelt Jessy Nauman van rechtsvoor laag voorlangs het HBS-doel, maar de inlopende Joren Tromp komt net niet bij de bal. Eén minuut later scoort de thuisploeg wel. Frank de Lange verovert prima de bal en speelt Vincent Romeijn aan. Deze schiet vervolgens vanaf 20 meter met een fraaie curve in de bovenhoek, onhoudbaar voor de Haagse doelman: 1-1. Vijf minuten later komt de thuisclub op voorsprong. Quinten vd Kraaij speelt aan de linkerkant diep op de doorgaande Jeffrey van Roon, die vervolgens breed legt bij de 2e paal op de meegekomen Jessy Nauman, die alleen voor de doelman voor 2-1 zorgt. Enkele minuten later is er een voorzet vanaf rechts van Jessy Nauman, waar aanvoerder Joren Tromp alleen voor de HBS-doelman net naast schiet. Eén minuut later schiet Jessy Nauman over na een voorzet van Quinten vd Kraaij. Toch voert DHC nog voor rust de score op, als in de 42e min. Frank de Lange vanaf links passt op Vincent Romeijn, die inschiet en met zijn tweede doelpunt van de dag de stand op 3-1 brengt.

Direct na de doelwisseling lijkt Jessy Nauman opnieuw te scoren voor de thuisclub, maar de doelman van de gasten kan de bal nog juist corner tikken. Kort hierna scoort Vincent Romeijn weer, maar dit doelpunt wordt wegens buitenspel teruggevlagd.  Halverwege de tweede helft is HBS dan een keer gevaarlijk met een kopbal, maar DHC-doelman Nick Hasper (vorig seizoen HBS) tikt de bal over. Eén minuut later is het aan de andere kant DHC dat de wedstrijd beslist. Joren Tromp speelt op rechts op Jessy Nauman, die vervolgens laag voorgeeft op Soliman el Yakoubi die midden voor het doel alleen voor de doelman de 4-1 inschiet. Enkele minuten later een combinatie tussen Quinten vd Kraaij en Soliman el Yakoubi, waar de laatste stuit op de HBS-doelman. De stand blijft dan ook 4-1, waar trainer/coach Rob de Lange vervolgens kan terugkijken op een goede laatste oefenwedstrijd.
Het publiek dat onder de zomerse omstandigheden veelal een plek in de schaduw zocht in de overdekte tribune of onder de bomen rondom het stadion, was het eens dat DHC een verdiende overwinning boekte en een prima wedstrijd liet zien. Komende zaterdag 31 augustus a.s. volgt de start van de bekercompetitie uit bij Vitesse Delft, aanvang 14.30 uur.