Ruime oefennederlaag voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 8 augustus 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

Zwaluwen Vl. – DHC  6-0  (2-0)

34 min.   1-0

42 min.   2-0

63 min.   3-0

82 min.   4-0

84 min.   5-0

86 min.   6-0

Daniel vd Knijff (45 min. Bairi Schermer);

Anthony Pique (2e aanv.), Joey Emmerink (79 min. Daniel Knijff), Joshua Wadie, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.) (67 min. Ennis Akona), Roy Speelman, Vincent Romeijn (52 min. Thomas Aangenendt);

Wesley Verhoek (34 min. Frank de Lange), Jordy Brouwer (79 min. Ruben Kazadi), Melvin Vissers

Dinsdagavond 8 augustus speelde DHC na vier trainingen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Bij zaterdag-hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen werd het een ruime 6-0 nederlaag.

DHC zag afgelopen zomer Romano Denneboom stoppen en doelman Mark Smith en Mostava Frederik vertrekken. Daarnaast mistte trainer/coach Rob de Lange dinsdagavond de geblesseerden Levi Schipper en, de van Brielle na één seizoen teruggekeerde, Djerreld Muntslag. In de basis traden de groen-zwarten aan met nieuwkomer doelman Daniel vd Knijff (HVC’10) en oud-prof bij onder meer ADO Den Haag en Feyenoord Wesley Verhoek, die in de afgelopen jaren eerder al enige tijd bij DHC meetrainde.

In de 1e helft creërde DHC meerdere kansen, maar Roy Speelman (tweemaal), Vincent Romeijn en Jordy Brouwer scoorden niet. Kort nadat de thuisploeg – al een week langer in training en al een wedstrijd achter de rug – op voorsprong kwam, schoot Roy Speelman van dichtbij hard op de paal. Nog voor rust werd het vervolgens nog 2-0 voor de thuisploeg.

Direct na de 1-0 verliet Wesley Verhoek licht geblesseerd het veld, waar in de rust doelman Blairi Schermer (van Jong Almere City) de plaats tussen de palen over nam. Vervolgens moest kort na rust ook Vincent Romeijn geblesseerd het veld verlaten, waarvoor de uit de DHC-jeugd afkomstige Thomas Aangenendt in de plaats kwam. Voor DHC kwam er nog een mogelijkheid voor Joey Emmerink, die over schoot. Na ruim een uur vlagde de grensrechter bij een Zwaluwen-aanval voor buitenspel, de DHC-ers bleven staan en de scheidsrechter liet doorgaan: 3-0. In het laatste kwartier was er nog een kans voor Jordy Brouwer, maar hij stuitte op de doelman. Vervolgens waren er nog de nodige wissels, waar Rob de Lange aan DHC-kant nieuwkomers Ennis Akona (TAC’90), Daniel Knijff (DWO) en Ruben Kazadi (Leonidas-zat) liet invallen. In de laatste 8 min. werd het met enkele simpele tegendoelpunten nog een zeer ruime 6-0.