Ruime nederlaag DHC

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 14 februari 2017, 20.00 uur, oefenwedstrijd

HBS – DHC 4-0 (1-0)

Scheidsrechter: A. Westenbroek (Den Haag)

18 min. 1-0

72 min. 2-0

77 min. 3-0

85 min. 4-0

Mark Smith;

Anthony Pique, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon;

Tidde Tromp (aanv.), Frank de Lange (72 min. Nabil Haddadi), Roy Speelman (45 min. Romano Denneboom);

Mostava Frederik (27 min. Killian van Mil), Jordy brouwer, Melvin Vissers

Na het afgekeurde weekeinde, oefende het team van Rob de Lange bij 3e divisionist HBS. Werd het in augustus jl. kort voor aanvang van de competitie nog 2-4 voor de groen-zwarten, vanavond werd het 4-0 voor de thuisclub.

2017-02-15-12-09-59--1535971794

DHC mist al langer Vincent Romeijn ten gevolge van een blessure, waar vanavond ook Joshua Wadie en Sergio Calor geblesseerd ontbraken. HBS begon sterker en bekroonde dit in de 18e min. ook met een treffer: 1-0. Hierna kwam DHC beter in de wedstrijd en had Mostava Frederik de gelijkmaker moeten scoren, ware het niet dat HBS-doelman Gianni Kamperveen (ex-DHC) hem net op de rand 16-meter onderuit haalde. In de ogen van scheidsrechter Westenbroek slechts geel en een vrije trap op de rand 16-meter. Frank de Lange trapte de vrije trap over, waar Mostava Frederik geblesseerd naar de kant moest. Killian van Mil van de A-jeugd van de groen-zwarten verving hem. Kort voor rust ging Roy Speelman alleen op het HBS-doel af, maar een terugsnellende verdediger kon nog net ingrijpen.

Na rust waren de groen-zwarten aanvankelijk de bovenliggende partij. Na een kwartiertje werd de ingevallen Romano Denneboom op de rand strafschopgebied onderuit gehaald, maar ook nu leverde de vrije trap van Frank de Lange niets op. In het laatste kwartier zorgde drie momenten van onoplettendheid en zwak ingrijpen in de Delftse verdediging er voor dat de weinige HBS-aanvallen in de 2e helft in maar liefst drie doelpunten resulteerden. De uitslag was dan ook een afgetekende en geflatteerde 4-0. Bij DHC viel na rust ook Nabil Haddadi als tweede DHC A1-speler van de avond in.