Ruime bekerwinst DHC 2; Rayvano van Alphen 4 keer

Tekst: Dik Schreuders

dinsdag 4 september 2018, 20.00 uur, bekerwedstrijd nr 1

DHC 2 – Semper Altius 1     8-1  (3-0)

Scheidsrechter: N. Lachman (Den Haag)

13 min.     1-0   Quinten vd Kraaij

19 min.     2-0    Rayvano van Alphen

29 min.     3-0    Rayvano van Alphen

56 min.     4-0    Rayvano van Alphen

57 min.     5-0    Rayvano van Alphen

64 min.     6-0    Farid el Hammouchi

69 min.     7-0    Raiefo Ragil

87 min.     8-0    Roy Speelman

89 min.     8-1

Dion de Jong;

Thomas Aangenendt, Jaouad Hadchoune (45 min. Roy Speelman), Scott Luiten (aanv.), Dominique Ahanhanzo;

Max Otten (60 min. Lennard van Kruijl), Quinten vd Kraaij (60 min. Quinten vt Hoog), Farid el Hammouchi;

Rayvano van Alphen (67 min. Raiefo Ragil), Soliman el Yakoubi, Andani Ollie (60 min. Manuel Mansanga)

Het scorebord eindigde met een ruime 8-1 score en er werden geen dubbele cijfers gehaald. Rayvano van Alphen scoorde viermaal, waarna hij halverwege de 2e helft werd gewisseld. Tegen het in de res. 3e klasse uitkomende Semper Altius 1 had het één klasse hoger spelende DHC 2 geen enkel probleem.

Na meerdere kansen duurde het nog tot de 13e min. alvorens de score werd geopend. Na een actie van Andani Ollie speelde Dominique Ahanhanzo de bal voor, waar Quinten vd Kraaij de 1-0 intikte. Enkele minuten later schoot Rayvano van Alphen op de lat. In de 19e min. scoorde Rayvano van Alphen van dichtbij toch de 2-0. Halverwege de 1e helft komen de gasten uit Rijswijk tweemaal bij het doel van Dion de Jong. De DHC-doelman treedt beide keren goed op. In de 29e min. schiet Rayvano van Alphen de 3-0 binnen. Max Otten ziet een hoe lob nog net door de Rijswijkse doelman ver de lat getikt, zodat de rust met 3-0 ingaat.

Na de pauze stuit Rayvano van Alphen tweemaal op de doelman, waarna hij in de 56e min. voor de 4-0 zorgt als hij na een pass van Roy Speelman prima de doelman omspeelt. Een minuut later scoort opnieuw Rayvano van Alphen als hij een vrije trap ineens inschiet: 5-0. Een nieuwe pass van Roy Speelman komt bij Farid el Hammouchi die in de 64e min. de 6-0 op het scorebord zet. Twee minuten nadat Raiefo Ragil invalt rond hij in de 69e min. van dichtbij een voorzet van Dominique Ahanhanzo af: 7-0. Kort hierna schiet Farid el Hammouchi onderkant lat en ziet Dominique Ahanhanzo zijn schot gekeerd door de doelman. Met nog 3 min. op de klok scoort Roy Speelman de 8-0 na een actie van Soliman el Yakoubi. Een minuut voor het einde scoort Semper Altius een curieus doelpunt als DHC een vrije trap wegens buitenspel wil nemen en de gasten de bal in het doel schieten….8-1. Een prima uitslag voor DHC 2.