Ruime 5-0 winst voor DHC

Tekst: Dik Schreuders

zondag 21 oktober 2018, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 5

DHC – Rood Wit W      5-0  (2-0)

Scheidsrechter:   J. G. Straver  (Den Haag)

Grensrechters:  N.J. v.d. Berg (Utrecht)  en  E.K. Holvast  (Spijkenisse)

20 min.     1-0  Jordy Brouwer (pen.)

42 min.     2-0  Youri Kooymans

63 min.     3-0  Jordy Brouwer

83 min.     4-0  Frank de Lange

88 min.     5-0  Andani Ollie

Bas van Zee;

Scott Luiten, Joey Emmerink, Levi Schipper (4 min. Vincent Romeijn), Thomas Aangenendt;

Joren Tromp, Frank de Lange, Jessy Nauman (63 min. Roy Speelman);

Soliman el Yakoubi (80 min. Andani Ollie), Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

Geen

Tegen het in het volledig donkerblauw geklede Rood Wit uit St. Willebrord behaalde DHC een ruime 5-0 zege. DHC kwam vanmiddag niet in de problemen en scoorde vijf prima goals. Het groen-zwarte publiek beleefde een leuke middag.

Al na 2 minuten is er de nodige schrik als Levi Schipper bij een luchtduel vreemd en hard op de grond terechtkomt en langere tijd blijft liggen. Eerst is hij buiten kennis en daarna weet hij zich niets te herinneren. Met angst voor hoofd-/nekletsel wordt hij vervangen en komt enige tijd later een ambulance op het veld – waardoor de wedstrijd dan nog eens zes minuten wordt stilgelegd – maar wordt hij na langdurig onderzoek uiteindelijk niet meegenomen naar het ziekenhuis. Hopelijk herstelt Levi Schipper snel. Trainer/coach Rob de Lange brengt op het middenveld Vincent Romeijn in, waar Joren Tromp een linie terugschuift op de plek van Levi Schipper.

Al na 6 min. wordt Youri Kooijmans binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door de ingrijpende Brabantse verdediging, maar scheidsrechter Jos Straver laat doorspelen. Vijf minuten later is het Soliman el Yakoubi die onderuit wordt gehaald, waar scheidsrechter Straver besluit de bal op de rand van de 16-meter te leggen voor een vrije trap. Een vrije trap die Jordy Brouwer over schiet. Na 18 min. is het dan wel een strafschop voor de thuisclub. Deze keer wordt opnieuw Youri Kooijmans onderuit gehaald, hetgeen de Rood Wit-verdediger geel oplevert en DHC dus een strafschop. Als de speler ook nog eens commentaar levert op scheidsrechter Straver, toont deze hem rood en moeten de gasten met 10 man verder. Kort hierna scoort Jordy Brouwer vanaf 11 meter de 1-0. Na de interruptie via de ambulance is er opnieuw een kans voor het veel sterkere DHC, als Soliman el Yakoubi voor kopt en Jordy Brouwer dan over kopt. Kort hierna een voorzet vanaf rechts van Jessy Nauman en een inzet van Jordy Brouwer, die de Brabantse doelman dan net tot corner kan verwerken. Toch komt nog voor rust de dik verdiende ruimere voorsprong, als Youri Kooijmans vanaf rechts laag in de verre hoek scoort en de 2-0 op het scorebord zet.

Direct na rust blokt een verdediger een prima schot van Vincent Romeijn. Even later speelt Jordy Brouwer diep op Jessy Nauman, waarna de doelman de inzet blokt. Hierna gaat Jordy Brouwer diep, waar hij zwaar gehinderd door een verdediger net naast schiet. Met een uitstekende pass bereikt Vincent Romeijn op rechts Youri Kooijmans, die vervolgens naar binnenkomend zijn schot door de doelman gestopt ziet worden. Aan de linkerkant verovert Thomas Aangenendt bij de achterlijn de bal, waarna ook nu de doelman zijn schot stopt. En ook na een actie van Soliman el Yakoubi stopt de doelman eerst een schot van Youri Kooijmans en in de rebound ook het schot van Soliman el Yakoubi. In de 63e min. een pass op links van Frank de Lange diep op Youri Kooijmans, die prima voorgeeft en Jordy Brouwer die afrondt met zijn tweede treffer van de middag: 3-0. Enkele minuten later is Soliman el Yakoubi na een verre uittrap van doelman Bas van Zee in duel met de Brabantse doelman, maar levert dit slechts een corner op. Hierop redt de Brabantse doelman uit de corner op de inzet van Jordy Brouwer. Na een goede combinatie tussen Frank de Lange, Jordy Brouwer en Roy Speelman schiet de laatste over. Na 82 min. wordt Jordy Brouwer net buiten de lijnen onderuit gehaald, scheidsrechter Straver kan niet anders dan een vrije trap toekennen aan DHC. Van 18 meter krult Frank de Lange de bal onhoudbaar in het doel: 4-0. Aan de andere kant is er dan nog een spaarzaam schot op doel van Rood Wit W, maar doelman Bas van Zee tikt de bal corner. Met nog 2 min. op de klok scoort DHC nogmaals. Invaller Andani Ollie – afgelopen seizoen in DHC O19-1 en nu zijn competitiedebuut voor DHC 1 – begint op links een actie, slalomt langs enkele verdedigers, gaat het strafschopgebied in en schiet de 5-0 achter de doelman. Daarmee komt er met een duidelijke 5-0 een eind aan deze wedstrijd en blijft DHC na vijf wedstrijden koploper in de 1e klasse.