Ruim zege DHC bij cvv Zwervers

Tekst:  Dik Schreuders

zondag 14 april 2019, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 22

cvv Zwervers – DHC       2-5  (1-3)

Scheidsrechter: F. Meeuwenoord (Lisse)

3 min.     0-1   Jordy Brouwer

16 min.   0-2   Jordy Brouwer

20 min.   1-2

24 min.   1-3   Jessy Nauman

67 min.   1-4   Quinten vd Kraaij

69 min.   2-4

86 min.   2-5   Quinten vd Kraaij

Bas van Zee;

Thomas Aangenendt, Joey Emmerink, Levi Schipper, Jeffrey van Roon (72 min. Soliman el Yakoubi);

Vincent Romeijn, Frank de Lange (72 min. Brent Biesheuvel), Jessy Nauman;

Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer (aanv.), Youri Kooijmans

Boekingen:

29 min.    Joey Emmerink

70 min.    Jessy Nauman

In Capelle won DHC vandaag eenvoudig met ruime cijfers. Uit bij cvv Zwervers bleef de teller steken op 2-5. Een snelle score werd snel uitgebouwd en kwam gedurende de wedstrijd geen enkel moment meer in gevaar.

Bij de ploeg van trainer/coach Rob de Lange ontbraken Manuel Mansanga en zijn laatste wedstrijd schorsing uitzittende Joren Tromp, terwijl Soliman el Yakoubi op de bank begon. Daarvoor in de plaats startten Thomas Aangenendt en Quinten vd Kraaij.

Al na 3 min. kwam DHC op voorsprong. Frank de Lange speelt op Jeffrey van Roon, die Quinten vd Kraaij bereikt. Diens prima voorzet wordt bij de eerste paal door de inlopende Jordy Brouwer ingeschoten: 0-1. In de volgende minuut wordt de alleen doorgaande Youri Kooijmans door de clubgrensrechter van Zwervers wegens vermeend buitenspel terug gevlagd. Een minuut later gebeurt hetzelfde als opnieuw de snelle Youri Kooijmans alleen doorgaat. In de 12e min. gebeurt dit al voor de derde maal, nu voor Jordy Brouwer. Helaas is er ook vandaag geen neutraal arbitraal trio aangesteld. In de 13e min. wordt aan de andere kant een vrije trap ingekopt, waar doelman Bas van Zee de bal dan tot corner verwerkt. Nog binnen een kwartier is er een passeeractie van Quinten vd Kraaij bij de achterlijn het strafschopgebied in, waar hij vervolgens wordt aangetikt en onderuit gaat. Scheidsrechter Meeuwenoord laat doorspelen. Twee minuten later vergroten de groen-zwarten de voorsprong. Jeffrey van Roon speelt op Youri Kooijmans en diens voorzet wordt wederom door Jordy Brouwer ingeschoten. De 0-2 is zijn 21e competitietreffer van dit seizoen in 22 wedstrijden. Kort hierna lijkt Jessy Nauan alleen door te gaan, maar een Capelse verdediger kan nog net ingrijpen. Een vanuit de DHC-verdediging simpel weggespeelde bal komt op ruim 20 meter bij hun spits die in één keer uithaalt en voor de 1-2 zorgt. Vier minuten later is de marge weer op twee, als Frank de Lange uitstekend diep speelt op Jessy Nauman, die alleen voor de doelman deze omspeelt en vervolgens de 1-3 binnenschiet. Kort hierna komt Levi Schipper prima op door het midden. Hij speelt op Jordy Brouwer, die terugtikt en doorlopend binnen het strafschopgebied schiet Schipper dan naast. Vervolgens is er dan een verre bal van de thuisclub, waar in een duel de Zwervers-aanvaller ten val komt, waar scheidsrechter Meeuwenoord een overtreding in ziet van Joey Emmerink en net buiten de beruchte lijnen Zwervers een vrije trap krijgt. Deze vrije trap levert niets op voor Zwervers. Vervolgens is er een actie van Youri Kooijmans die vanaf links net voorlangs schiet. Kort hierna wordt een voorzet van Jessy Nauan vanaf rechts door een verdediger corner getrapt, zodat de rust ingaat met 1-3.

Na de doelwisseling blijft het spelbeeld ongewijzigd. DHC heeft het betere van het spel en is aanvallend constant gevaarlijk. De wit-blauwe thuisclub moet genoegen nemen met enkele spaarzame counters. Al snel schiet Jordy Brouwer van 20 meter net over en daarna schiet Youri Kooijmans van iets dichterbij naast. In de 62e min. scoort DHC opnieuw. Thomas Aangenendt speelt op Jordy Brouwer, die afspeelt op Quinten vd Kraaij op de rand 16 meter. Deze schiet hard en laag in, de doelman kan de bal keren, waarna de toesnellende Youri Kooijmans van dichtbij de terugspringende bal binnen schiet. Te midden van de juichende DHC-spelers wijst scheidsrechter Meeuwenoord naar het midden. Vervolgens roept één van de Zwervers-spelers naar zijn clubgrensrechter ‘buitenspel’, die dan vervolgens aarzelend zijn vlag opsteekt. Tot verbazing van alles wat niet van de thuisclub is, wordt de treffer dan vervolgens alsnog afgekeurd. Het uitstel duurt slechts vijf minuten, alvorens DHC opnieuw scoort. Vincent Romeijn speelt op rechts op Quinten vd Kraaij, die naar binnen komt en laag de 1-4 inschiet. Bij een volgende DHC-aanval kopt Jessy Nauman voorlangs. In de 69e min. is er een hoge bal vanaf de rechterkant van Zwervers en met een boog belandt deze in de uiterste hoek in het doel en is het 2-4. DHC krijgt vervolgens nog kansen via Youri Kooijmans (over) en Jordy Brouwer (naast). De inmiddels ingevallen Brent Biesheuvel speelt in de 86e min. vanaf rechts breed op Quinten vd Kraaij die met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-5 zorgt. In de laatste minuten is het tweemaal de doelman van de thuisclub die schoten van Jordy Brouwer en Brent Biesheuvel stopt, waardoor de score niet verder oploopt. Een ruime 2-5 zege is binnen.

Evenals DHC wint de topdrie (VOC, Moerse Boys en VUC) vandaag ook. DHC blijft volgen en blijft daarmee in de race voor een mogelijke (vervangende) periodetitel. Afgewacht zal moeten worden of en welke gevolgen eventueel het vandaag opnieuw staken van een wedstrijd van BMT – eerder uit bij Moerse Boys, nu uit bij Velo – mogelijk zal hebben. Op paasmaandag 22 april a.s. ontvangt DHC in eigen Stadion om 14.00 uur koploper VOC.